Je sice pěkné, že Buffalo bylo směrem dopředu marné v první třetině, ale to my také. Jestli hodnotíš převahu skrze počet střel (první třetina myslím byla 12:3 v náš prospěch), tak dobrá. Ale já to takto nehodnotím. Jenom jsme hloupě nahazovali puk na branku soupeře a stříleli ze všech úhlů. Žádná souhra, žádná vypracovaná šance, žádná vážnější šance. Naopak kdyby Moulson trefil tu přihrávku Ennise, mohli jsme dostat v PP Buffala banána.
Jinak tam byla ve druhé třetině tyč Kulikova, zazděný brejk Fleischmanna a Jokinena (Jokinen je fakt příšerný!) a mnoho chyb v rozehrávce od Ekblada, kterej prostě na první pár nemá! Mnoho věcí se dá napravit, stačí, aby Gallant začal používat hlavu. Není možné přece nechat sedět Pirriho při těch výkonech ostatních.. Trocheck a Shore si také šanci zaslouží a to už vůbec nemluvím o Howdenovi..
Horachek minulou sezónu viditelně ten tým znal lépe. gallant zatím vůbec neví co dělá a jeho herní styl je neuvěřitelně zmatený. Nikdo neví, co má hrát..
"Every new beginning comes from some other beginning's end..."
Ten letošní rozpis je tak stupidní pro Floridu.. Nejenom že jsme začali sezónu na kluzištích soupeře ale navíc jsme v říjnu měli zápasy ve stylu: odehraný zápas, 5 dní nic, odehraný zápas, 5 dní nic.. No teď v listopadu je to přesně naopak. Odehraný zápas, den nic, odehraný zápas, den nic.. Ten rozpis je maximálně stupidní. Mnoho týmů už se stihlo rozehrát a my tady ještě pomale lepíme sestavu. Neskutečné. A to prosinec bude ve znamení listopadu. No už se těším..
Právě dle mého názoru to ani moc dobré není. Florida je strašně na jihu a to cestování dejme tomu z Floridy do Toronta či Edmontonu asi pro hráče nebude příjemné. Ten jeden den se pak na odpočinek jeví jako málo. Minulý rok se mi ten rozpis zápasů v měsících listopad a prosinec líbil daleko víc. No vybírat se nedá, musí se hrát tak, jak je to napsáno. Určitě nejsme jediní. Možná i nakonec změním názor, když se v onu dobu bude dařit. :frajer2:
Marman píše:Na Perníkov chodí víc lidí jak na Floridu To je konec,přátelé,to je konec
Už zas? 100x ohranná písnička.. Nepřijdeš si s tím už trapnej?
Jinak takový menší postřeh. Brandon Pirri, hráč posledních zápasů. Statistiky mluví jasně, 4 zápasy a 3 branky. A to byl prosím pěkně první 4 zápasy HS.. Já to říkal hned, že na úkor Fleischmanna by měl tento sniper hrát. navíc mu svědčí spolupráce s Jokinenem, takže Bergenheim snad s konečnou platností zpět ku Barkovovi, kterej však hraje totálně kulové. Jinak Pirri se mi letos zdá ještě lepší jak minulý rok. Má neskutečný drive na branku a k tomu snad i zesílil. Ale ta jeho střela zápěstím když se mu povede! Libůvka. Prozatím jsem s výkony i body spokojený. Mohlo to být, při troše štěstí, lepší, především zápas s Tampou zamrzí. Nicméně jde se dál a teď nás čeká zápas s Flájrs. Tam popravdě nwm co čekat. Co si pamatuji z posledních zápasů, tak to je tak 50% na 50% s šancí na výhru. Z Vorase a G mám tedy strach, ale obrana zatím až na PK funguje velice dobře. Horší to však je s produktivitou. No snad to protrhneme.
Neprijdu,me to jen udivuje,to uz je to samí jak Atlanta,né li horší .. s timhle musite neco udelat,nebo to fakt brzo skonci..
Co ten Ekblad,jak je na tom?
Je to horší jak Atlanta. Ale už se to tu řešilo tolikrát, že mi to přijde trapné na tento fakt neustále poukazovat..
Ekblad je směrem dopředu dobrý, směrem dozadu je to špatný. Ale tak, to se dalo čekat. Nicméně, pořád je to slušné na to, že kluk je letos poprvé v NHL a hraje v prvním páru. Já jsem s ním zatím spokojený.
Tak zápas s Flájrs dobrý. Až na třetí třetinu, kde jsme to začali až příliš flákat se mi výkon líbil. Pravdou je, že Flájrs hráli tužku a vyjma první lajny (především nebezpečného Raffla) sem o zbytku jejich týmu ani nevěděl. Naše marodka i nadále narůstá a začíná to být velmi špatné. Dnešní zápas nedokončil Jonathan Huberdeau (takže celý zápas na pozici 2nd wingera zaskakoval náš věčný farmář, COLBY ROBAK). To je spolu s absencí Bergenheima, Barkova, Pirriho už čtvrtý hráč. No i tak jsme do zápasu vletěli jako nadopovaní a především s naší rychlostí a dravostí měl soupeř nesmírné problémy. Druhou třetinu jsme už tak dobrou neměli, ale to bylo hlavně proto, že Flájersáci začali bruslit a nedovolovali si nám dělat na kluzišti co jsme si zachtěli. No a ve třetí jsme to typicky nechali na bedrech Luonga.. No nakonec se pod naše vítězství podepsali beci. Nejprve se prosadil kapitán Mitchell, který dnes odehrál snad jeho nejlepší zápas za Panthers (naopak Kulikov pořád tragický a jeho přístup mi přijde lehkovážný), a pak Aaron Ekblad, který svým prvním gólem v NHL nakonec i rozhodl utkání (navíc, jako bonus při přesilové hře!)
Co se pak předvedené hry týče, kdybychom si udrželi tempo z první třetiny, tak bych náš výkon ohodnotil opravdu velkým palcem. jenže naše tempo se co třetina zmenšovalo a soupeř nás tlačil víc a víc. Navíc se mi nelíbí ty propady v obrany, kdy to stačí "zahodit za obranu" a už nám teče do bot. Obzvláště pak Raffl toho dokázal využít.
Ubránili jsme druhé nejproduktivnější duo v NHL (Dží a Vór).. Ubránili jsme 7 PP a zlepšili si tak naší nelichotivou bilanci v tomto aspektu hry.. Nasazení v první třetině.. Gudbranson a jeho bloky/hity (hlavně pak v PK)
Kopecký/Fleischmann, kteří si nezaslouží sedět ani na tribuně.. Kulikov a jeho zbytečné ztráty a chyby v rozehrávce.. Zranění..
Samostatnou kapitolou velkého (čti obrovského!) plusu patří Robertovi Luongovi. Konečně po těch letech máme v brance gólmana, co chytí i něco navíc. Neskutečný gólman a jsem nesmírně rád, že ho máme zase zpátky. Hlavně ve třetí třetině, kdy nás soupeř tlačil ukázal neskutečně klidnou povahu a svými zákroky nám to vítězství doslova vychytal. MOTM. Další zápas bitva dvou zraněných šelem. Nemocný Medvěd versus nemocný Panter.
The #FlaPanthers have at least one point in every road game that they have played this season..
To je dobré. Co však dobré není, je naše produktivita. Ta je prachmizerná. Bez Pirriho tam nevidím ani nějakou větší snahu v zakončení. Nicméně, zápas jsem neviděl, takže nijak dlouze hodnotit nemohu. Ten bod potěší (s přihlédnutím naší marodku). Ještě jedna poznámka, dnešní zápas byl nejsledovanějším zápasem ze strany Panthers v této sezóně. Žádné převratné číslo to ale nebylo.
Stupidní, naivní a bezcharakterní výkon. Do jednoho bych je dneska smotal do pytle a hodil na dno mariánského příkopu. Co tohle mělo být? Parodie na nejhůře odehrané utkání sezóny? Nebo aspirace na cedníka roku? Vstup do zápasu perfektní. Nedovolili jsme využít Calgary její velké výhody, tedy fyzické hry a vletěli jsme na ně. Dali jsme ušmudlaný Upshallův gól a pak navýšil Bjugstad. No pak přišel hloupý gól z hole Davida Jonese a nějak se nám to vrylo do hlavy. Upshall na to sice opět odpověděl gólem, nicméně jsme obrovsky ubrali na plynu a pustili Calgary do hry, což jak se později ukázalo byla chyba. Utkání se tak proměnilo na neuvěřitelný rybník a góly, co začaly padat se vymykaly fyzikálním zákonům. Montoya ukázal, že kisin je skutečný expert HF a ujistil mě, že jeho čísla byla jen jedna velká fikce a on sám je pouhou parodií na brankářskou dvojku. Další, co si zaslouží kartáč je Campbell. Dnes byl výrazně zastíněn Kulikovem (nikdy bych nečekal, že to řeknu). Za 7 mega si tam jezdí jak baletka a když má zastavit útočníka, tak se na to s prominutím vysere. Když v létě požádal o přestup, tak ho Tallon měl i za pytel puků vyměnit. Hráče, co nehraje pro tým nepotřebujeme. Obzvlášť, když už dávno mohl dostat šanci Mike Matheason, co si ji zaslouží.. No a poslední z jmenovaných, co dostane kartáč. Barkov.. Toho jsem si dnes na ledě ani nevšiml. Hráč, co byl vynášen finskými fanoušky do nebes hraje od začátku sezóny jako bourač čtvrté lajny. Absolutně beze snahy a nasazení. Lhostejné nahrávky a přístup ke hře samotné. Jestli tohle měl být ten náš budoucí centr první řady, tak to mi kupte pěknou dávku sedativ. Takže oscara za cedníka roku už máme, oscara za lenocha roku taktéž a zbývá nám už jen rozdat oscara roku za simulaci. Jussi Jokinen mě poslední dny překvapoval a docela jsem mu přišel na chuť. Dnes ale ukázal něco, co v hokeji doslova nesnáším. Simulace. Týmu to nepomohlo, naopak mu to uškodilo, když za to vyfasoval dvě trestné minuty. Předvedená útočná hra (i při té dávce štěstí při našich gólech) byla akceptovatelná. problém byl v defenzívě a brankáři. Dnes i jindy můj klenot Erik Gudbranson zklamal na plné čáře a zahrál hluboce pod své možnosti. Olsen taktéž. Ekblad standart (dopředu dobré, dozadu špatné), Mitchell standart, s Kulikovem dnes to nejlepší. Zbytek týmu nehodnotím. Ale abych jen nekřičel, tak musím pochválit přehled a vůbec hru Marka Giordana, který mě doslova fascinuje od minulé sezóny. Brodie, parťák z obrany taktéž. No a Johnny G.. Tak od toho by se měl náš Huberdeau učit, co je to hrát hokej. Takhle nějak jsem si představoval, že bude Huberdeau hrát letos. Nestalo se. Tož, z mé strany vše, protože rozepisovat průběh zápasu nemusím. na to vám stačí "hájlájt" z NHL.com. Pěkný večer všem..
Tohle už není možné.. Tohle už je za*raná smůla. Další zbytečně ztracený bod.. Začnu tím nejpodstatnějším. Gólem na 2:1, od kterého jsme začali zmatkovat. Typicky soupeře aktivně napadáme a co se nestane, vybojuje puk, naše obrana vůbec nepočítá, že by někdo se vůbec MOHL pokusit hodit to za ni do brejku. No co se nestane? Přesně to obrana Isles udělá a co se stane? Je z toho branka. Něco podobného se nám už stalo v utkání s Tampou, kde Bishop takto rozehrál a Hedman pak z podobného brejku dával vítězný gól v OT..
Další věc. Fyziku jsem nikdy neměl rád, nicméně jsem se ji snažil poctivě učit, protože jsem ji bral vážně a měl jsem z ní i respekt. Ale to co poslední dobou vídám, to mi hlava nebere a troufám si říct, že se to vymyká fyz. zákonům. To tam ten barkovův backhand nespadl proč? No goal a moje už tak dost pošramocené nervy dostaly znovu zabrat..
První branka Tavarese, strašně laciné. Jak může někdo nechat tak skvělého střelce, jako je John ABSOLUTNĚ nepokrytého v oblasti mezikruží? Další věc, co mi hlava nebere. Já ať se snažím jak se snažím, tak Gallant v tom má neskutečný bordel a ta naše hra je absolutně bez systému (Peter DeBoyer asi ví, o čem mluvím).. No výkony týmu samotného pak díky tomu jsou jak na houpačce. zatímco v jednom zápase nám perfektně funguje obrana, v tom druhém už nám funguje útok, ale obrana ne. Sloučit tyto dva aspekty hry aby fungovaly najednou prostě u nás nejde.
Teď bych se rád pozastavil u Aarona Ekblada. Toho jsem tu před kempem hodně káral, jak vysoké sebevědomí má a jak je (dle mého názoru) strašně namyšlený a od prvního zápasu pozná skutečnou realitu. Mýlil jsem se. Zatím je to MINIMÁLNĚ směrem dopředu absolutně špičkové. 9 bodů ve 14 zápasech! A k tomu patříme mezi nejhůř skórující týmy v lize. Smekám. Ekblad má neskutečné hokejové IQ. jeho styl se podobá Eriku Karlssonovi z Ottawy. Hodně využívá svého bruslení a sjíždí si do útoku, kde pak nebezpečně přihrává a pálí. jeho střela je taktéž výstavní. Až se naučí poznávat, kdy je dobré si sjet s útokem a kdy naopak by měl zůstat vzadu, tak to může být dobrá mašina. Dnes patřil k tomu nejlepšímu na ledě a to prosím i v obrané fázi proti takové ofenzivní mašině, jako jsou Islanders..
Druhý, co si zaslouží pochvalu je Vincent Trocheck. Poněkud opomíjený hračička, co se tento rok ukázal na seniorském MS předvádí od svého povolání solidní výkony. Dnes 0+2 a obzvlášť jeho první přihrávka byla opravdu nádherná. Už v předešlém zápase krásnou nahrávkou (taktéž na hokejku Hayese) namazal na gól. Minulý rok se rozkoukával, letos už se mu daří. Ono, hodně lidém jeho jméno nic neřekne, ale pokud někdo očkem sleduje OHL, tak tam tuším dva roky zpátky byl vyhlášen hráčem roku (tuším za tým Plymouth). No zatím zcela zastiňuje Barkova a Bjugstada..
Závěrem ještě něco k Huberdeauovi. Sleduji jej poslední zápasy opravdu pozorně a bohužel, začínám si pomaličku uvědomovat, že Huby by potřeboval změnu. On buďto nechápe (jako já) systém, co Gallant praktikuje, nebo má strach ze zranění (ztratil veškerý drive, co měl) nebo ho ty porážky doslova zarazily do země. Ať tak, či onak, potřebujeme od něj minimálně těch 50 bodů a k tomu letos v žádném případě nakročeno nemá. Ono to označení BUST od Logana nakonec něco do sebe asi má.
35 inkasovaných branek? Hodně solidní výkon, mít tak lepší útok, tak byste i možná mohli pomýšlet na vyšší příčky a PO... Možná příští sezonu až se zbavíte všech Fleischmannů, Kopeckých, Upshallů a dobře posílíte, tak by to mohlo vypadat jinak. Huberdeaua je strašná škoda, tam nemám co dodat.
35 inaksovaných branek je hezký počin, ale za to nevděčíme Gallantovi (jestli jsi to myslel tak, že to je díky němu), ale Luongovi. Co zápas to vytahuje důležité zákroky.
To neumím posoudit, viděl jsem Vás letos krom sestřihů jen pár útržků zápasů, takže nevím. Lou je samozřejmě skvělý a má na tom největší podíl, ale asi hrajete i systémově dozadu, ne? S Gallantem tedy obecně zatím spokojen nejsi? U nás byl vychvalovaný jako asistent do nebe.
Co Bolland, jak to s ním vypadá?
Trochecka jsem sledoval od MSJ, už tam byl neskutečnej hráč, co tam předváděl s Gaudreauem a Grimaldim bylo naprosto skvělý, od tý doby ho sleduju. Za Whalers byli zase skvělí s Hartmanem (Chicago), a už loni jsem doufal že dostane šanci u vás. Máte tam Barkova, Bjugstada atd, ale já si pořád myslím že klidně to může být nakonec Trocheck kdo bude tím první centrem. Barkov druhým a Bjugstad třetím. Ještě k nim tak sehnat nějaký lepší křídla ... moc vás nesleduju, ale když jsem viděl jedinej sestřih s Grimaldim v zápase, tak byl u hodně akcí, je sice maličkej, ale myslím že se taky nakonec prosadí. Huberdeau je zklamání, veliký ...
No jak jsem psal v review zápasu Islanders, nějak tam nevidím Gallantův systém)nebo lépe řečeno, Gallantův rukopis). Ta hra mi přijde zmatená. Jakoby všem hráčům řekl, aby hráli "svůj hokej". V té obraně to alespoň ze začátku i vypadalo, že tam systém je, nicméně, ty zmatky tam jsou stále a to, že jsem hlavně na začátku nedostávali víc jak 2 branky na zápas bude spíše o Luongovi. Nevím. Ale PP se zlepšila, PK se mi také pozdává. Celkově ta hra je mnohem lepší a nebýt smůly (nerad se na ní vymlouvám), tak těch bodů je více. Vždyť kolik bodů jsme ztratily za OT či nájezdy?
K Bollandovi, těžko říct. Nenašel jsem nic konkrétního (je Lower body injury). Nijak mi ani nechybí, to spíše Pirriho postrádám. Sezónu začal tak, jak ji končil, 3 góly ve čtyřech zápasech. Ten chybí hodně.
Co víc dodat, Snad jen že úplně souhlasím. Možná bych jen u toho Barkova byl optimističtější. Dle mého by se klidně mohl dostat někam na úroveň Olli Jokinena. Ten u nás prožil svá nejlepší léta a v Barkovovi vidím podobného hráče. Uvidíme.
Barkova já vůbec neodepisuju, podle mě se prosadí, jen nevím jestli má na to být prvním centrem, tím ofenzivním tahounem týmu a hvězdou. Trocheck má ofenzivní myšlení úžasný. Ale je fakt že Barkova tolik nasledovanýho nemám a do útoku taky musí něco umět když byl trojka (dvojka?) draftu ...
Huberdeau je zajímavý "tvor". Ve své nováčkovské sezóně také používal jednu kličku při nájezdech. než se to okoukalo, tak to bylo poměrně efektivní. No ve druhé sezóně ho Barkov (ten to používá také pořád) naučil forsbergovku a od té doby dělá jenom ji. Třeba příští rok přijde někdo, kdo dělá kličku do backhandu a bude dělat celý rok to..
Jinak výměna v žádném případě. Je to stejně nereálné, protože máme na Univerzitě v Bostonu další dva obránce (co hrají navíc spolu), co mají obrovský potenciál. A na farmě hraje velmi slušný Petrovic.
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty) Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57 Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Klubová Tipovací Liga
Už včera jsi věděl, jak skončí dnešní zápasy? Ukaž nám tvoje schopnosti v naší týmové tipovací hře!