V utorok vecer sa na 90 minut stretlo asi 400 najvernejsich fanusikov Bruins spolu s byvalim power-forwardom a teraz analytikom NESN Andym Brickleym, clenom Hall of Fame Camom Neelym, vykonnym vice prezidentom Charliem Jacobsom, generalnym manazerom Petrom Chiarellim a tiez kapitanom Bruins Zdenom Charom a utocnikom Marcom Savardom aby spolu diskutovali o Boston Bruins, vyhliadkach na tento rok a blizku buducnost.
Po uvodnych slovch kazdeho zucastneneho a sprave o stave Bruins mohli verni fanusikovia klast otazky a vyjadrit svoj nazor na smerovanie klubu.
Otazky boli rozne, od najlahsich typu “Cam, kedy si zacal hrat hokej?” az po velmi zlozite “Je manazment Bruins schopny vitazit?”. Ziadna z tychto otazok nezostala nepovsimnuta a vacsina z nich mala podobnu pointu: Su si vlastnici klubu, manazment a hraci vedomi toho, ze vykony v minulej sezone nemozu fanusikovia akceptovat? Su vsetci tito schopni vitazit?
Pre vsetkych zucastnenych, ale hlavne pre fans, to bolo velmi dolezite stretnutie, co bolo na nich vidiet.
“Hned ako som sem vosiel a pozrel sa okolo seba, povedal som si - ti ludia sa tvaria vazne.”, povedal Savard po stretnuti, “Bolo to vidiet na ich tvarach”. “A chceli, aby sme aj mi k tomu tak pristupili.”
Chiarelli, ktory bol kritizovany za vykon klubu pocas minulej sezony a tiez za to, ze nesukutocnil vhodne prestupy ked to bolo mozne, si mysli, ze stretnutie, ktore sa konalo na mestskej radnici, bolo vybornou moznostou ukazat ludom ako chce klub pokracovat dalej.
Vysvetlil davu, ze aj ked mozno jeho letne prestupy neboli bombasticke, snazil sa tym vylepsit.
“Myslim, ze bolo dolezite, ze sme ludom poslali takyto odkaz”, hovori GM. “Hlavne po sezone ako bola ta minula. Myslim, ze je dolezite aby ludia vedeli, co sme sa pocas uplynuleho roku snazili urobit a ze to suvisi s tym, kam sa chceme pohnut tento rok. Ludia vyzerali, ze to pochopili a mali aj niektore trefne postrehy. Su to velmi rozumny fanusikovia.”.
Stretnutie zacalo ukazkou najlepsich momentov Bruins, vratane niektorych uzasnych golov Marca Savarda a hitov Zdena Charu. Bolo vsak zrejme, ze aj napriek takymto paradam, si fans Bruins nemyslia, ze sezona bola dobra.
Ani sami hraci neskryvali rozcarovanie nad minulou sezonou.
“Minuly rok bol narocny”, pripustil Savard. “Co sa tyka tohto roku, ako tym…sme pripraveny nato viac sliapnut. Peter spravil nejake dobre vymeny a vzdy, ked sa vymeny deju, myslim, ze hracov to nabudi. Som presvedceny, ze tento tym bude huzevnatejsi.”
Tato tema, “tvrdsie do nich”, sa niesla pocas celeho stretnutia a neobisla ani Zdena Charu.
“Uvedomili sme si, ze sa musime zlepsit.”, povedal kapitan. “Poviem to za seba, ale je to to iste – ja sa musim zlepsit. Minuly rok to bolo velke sklamanie. Ale treba si z toho zobrat ponaucenie. ”
Neelyho pritomnost dodala celemu veceru vacsiu dolezitost a po tom, co Jacobs oznamil, ze byvali power-forward Bruins bude v urcitych veciach s tymom spolupracovat, zavladlo v dave vzrusenie.
“Poznam Petra velmi dobre, poznam jeho ideu a tiez pristup k hokeju.”, povedal Neely. “A som rad, ze budem moct znovu spolupracovat aj s Donnym Sweenym.” Neely veri, ze do TD Garden pride nova pozitivna vlna.
“To, co ma najviac tesi a tesilo aj pocas poslednych par mesiacov je smer ktorym vlastnici a manazment vedu tento tym.”, povedal Neely. Vysvetlil, ze pocas rokov v Bostone zistil vela o fans z Noveho Anglicka.
“Je mi jasne, co fans ocakavaju od bostonskych tymov.”, povedal clen siene slavy. “Vitazstva su urcite skvele. To je to co vsetci chcu, stat sa majstrom. Pre nasich fans je vsak najdolezitejsie, aby tym makal naplno a poctivo.”
Zo slov Cama bolo jasne, ze Bruins su presvedceny o svojej schopnosti pracovat tvrdo a vratit do Noveho Anglicka tym, ktory bude vitazit.
“Ak si obleciete dres Bruins, musite byt na to hrdy.”, povedal Neely. “Myslim, ze to tu posledne roky nebolo.”
“Peter a manazment sa snazia ziskat naspat to, co nam tak chybalo, a ked sa im to podari, vitazstva pridu . Vsetci vieme, ze takato zmena sa nemoze stat za noc, ale myslim, ze smer, ktorym sme sa vydali je spravny.”, povedal.