Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Taky bych ho chtěl a pořád doufám, že by to mohlo nějak klapnout - už pár beků změnilo tým jenom za picks/prospects (kterých jsme před draftem měli víc než dost, škoda že nic nevyšlo). Ale pořád bysme mohli využít nějak toho, že by si někdo ještě před otevřením FA chtěl udělat místo pod stropem, aby mohl jít pro nějakou velkou rybu. To se nás netýká, o Pariseho se pokoušet nebudem, o Suterovi se asi Yzerman s agentem pobaví, ale jak zjistí, že by musel nabídnout něco jako 75M/10y, tak hned zavěsí. A i tak si nemyslím, že by si Suter vybral zrovna nás, když bude mít na výběr téměř jakýkoliv klub.
Tak M.Niskanen odmietol ponuku Shera (1.5mil 1y) :hmm:

Matta by som si vedel u nás predstaviť, rokovania síce budú pokračovať ale ak chcú Pens veľkú rybu cez leto nebudú môcť ponúknuť Niskanenovi veľa . Naopak my ich máme až až. Síce priskoro ale keby prišla dvojica Niskanen Hjalmarsson :cinka:
Lightning give QO's to Aulie, Lee, Mikkelson, Oberg, Janus. No offers for Piche and Pouliot. Lindback was qualified before being acquired.

Ano, dočkali sme se a podle očekávání dostal QO i "bek" Mikkelson :lol3: Nechápu, sráč co na NHL nemá. Nebudu se divit, když mu SFY narve one-way smlouvu a bude hrát celou sezonu v áčku :hroza: Naprosto nečekaný je, že QO nedostal Pouliot. Proč sme měnili Ouelleta a 5th rounder, když nakonec nedostal QO? Yzerman dokáže pokaždý překvapit nějakou kravinou. Pořád teda doufám, že Benoita do 1.7. podepíšem, jinak by ten trade by naprosto non sense.
Mikkelson, to je takový náš Smaby, ten se tady bude držet jak klíště ještě dlouho... Škoda, myslel jsem, že se Yzerman díval na stejné zápasy, ale si mu koupili streamy Detroitu.

Pouliot zůstane.
Mikkelson podepsal na jeden rok, ONE-WAY smlouvu :hroza:

Příští rok zase top5 v draftu :oslava:
Mno doufám, že tímhle je vyřešena pozice #8 beka. Ale furt nám chybí dva top4 beci no, Hedman + Brewer + ??? + ???, zbytek co máme jsou hráči do bottom pairu.
Akorát se začínám bát, že už přijde maximálně jeden bek (jestli vůbec) a neprověření, popř. beci kvalitativně z bottom pairu budou hrát top4 minuty a nebude to dělat dobrotu :-/
Mám stejný obavy. Stejně jako my, i Oilers mají velký zájem o Hjalmarssona a něco mi říká, že Oilers prostě udělají víc pro to, aby ho získali. Yzerman sice mluvil se Schultzem (stejně jako dalších 26 GM), ale jeho možný příchod je minimální. Chce hrát v Kanadě a na Západě. Takže to vidím na boj mezi Canucks a Oilers. Edmonton by ho mohl získat a odejít ze souboje i Niklase :D Nevím, Yzy se podle mně moc nesnaží. Několik týmů už posilnilo docela za minimální protihodnotu. Nakonec podepíšem Colaiacova nebo Staiose a konec. Budem tam, kde sme byli loni. Máme 2 beky do top4 další dva chybí. Na pozici #6 beka máme resp. hned 3 beky (Aulie, Mikkelson a Bergeron). Tak nějak mi MAB ani nezapadá do plánů na příští sezonu. Nikde se o něm nemluví, nikdo ho nezminuje v naší obraně, tedy jen jako náhradníka, nebo sedmého beka.

??? - Hedman
Brewer - ???
Lee - Aulie
Mikkelson - Bergeron

Z FA nevidím žádný top4 materiál, takže můžem získávat jedině trejdy. Jen doufám, že se nebude pakovat někdo z útočníků (Purcell). MAlone by teoreticky odejít mohl, ale to by byla opět další díra v sestavě. Pokud by se tedy nepodepsal nějaký slušný forward navíc. Z těch jmen mě ale kromě Semina nebo Pariseho nikdo nenapadá.. jen aby to nebyl ten Hudler, jak ho český servery s námi pořád spojují :D Yzerman to bude mít holt těžký, tak snad nebude následovat svého předchůdce Lawtona a někam se už pohnem :roll:
Tož aspon s nečim Yzy potěšil. Resign Leeho na další dva roky za nádhernej cap hit 1.15 mega za rok :good:
Tak člověk není pár dní u netu a hned po prvním kouknutí je nasranej. Proč podpis Mikkelsona????? Ty woe já se poseru! Po letošní sezoně jsem čekal, že jej SY bude kopat do řitě až někam za ural a on mu dá novou smlouvu! Panebože proč??????? Pokud sháněl někoho na nošení puků mohl vzít nějakého brigádníka a nemusel platit rádoby hokejistu. Chce to nějaký trejd. Je nutné přivést dva kvalitní beky! Ale vzhledem k podpisům, které byly provedeny, budeme rádi za jednoho lepšího beka......pokud vůbec. S touhle obranou nám může chytat kdo chce a v útoku můžeme mít 5 malkinů a bude z toho prd. Začínám být pesimistou, a to u mě není zvykem. Ale do začátku sezony je daleko a uvidíme, co se bude dít od neděle.

Ještě se vrátím k draftu: shrnu to asi tímto: Docela zklamání!!!!
Já už nic nechápu. Mikkelson dostal smlouvu na 1 rok a jednocestnou. Aulie dostane taky na 1 rok ale dvoucestnou (!) smlouvu :hroza: Myslim si, že Mikkelson je oficiálně náš #6 bek :lol3:
Tak se nám to dneska rozjede, co od toho čekáte, popř. ideální výsledek?
Imo pro nás nejlepší by bylo trejdnout pro jednoho beka (Hjalmarsson?) a druhého podepsat. V brankovišti se nic dít nebude, v útoku by nevadil nějaký schopný 3rd line center.
Máme 19M cap space, ale potřebujem ještě podepsat Lindbacka a Pouliota, ale to nebudou žádné závratné částky. Takže místo je jeden (trošku tučnější, 3-4M) podpis tam je. A kdyby tak ještě Ohlund chtěl ukončit kariéru, to by byly další krásné skoro 4M :modlenie:
Pouliot 1y/1.8M....čekal jsem tak o půl milionu míň, ale tak co no, je to jenom na rok a pak se uvidí.
Taky jsem čekal mín, ale v zásadě OK. I Oberg podepsal - 1 rok a two-way. Uvidíme, co dál...
To je konec tohleto. Z Yzermana se po dnešku stal Lawton 2.0, bohužel :hroza:

Dědek Salo na 2 roky bych ještě přežil, ale za 3.75 mega na sezonu :sok: To se Yzerman zbláznil. Ne asi, ale určitě. S tímhle platem je na 100% jasný, že s ním počítá jako s top4 bekem. Těžko by kupoval beka do třetího páru skoro za čytři mega. Co je na tom nejhorší, že Salo je z porcelánu. Měl otřesy mozku, operovaný kolena, budem sakra rádi, když odehraje 50-60 zápasů. Nebudu se divit, když se zarní dřív a na jeho místo v top4 bude hrát nějakej sráč ala Mikkelson a budem tam, kde sme byli před sezonou.

Tohle je přešlap jak kráva, přitáhnout beka do top4 co neni schopnej odehrát skoro ani 3/4 sezony. Nedopadne to dobře. Ještě podepíšem Rozsívala nebo Colaiacova a můžem koukat na top5 prospecty Draftu 2013.
Moje prvotní reakce byla podobná, ale ve světle toho, za kolik podepsali (a ještě podepíšou) ostatní to možná nebude tak strašné. Jeden rok by byl určitě lepší, ale to je ten posraný UFA trh no.
Uvidíme, ještě nejsme předpokládám hotovi.
Měli jsme ůdajně obrovský zájem o Jasona Garrisona, ten ale dal přednost Vancouveru. Takže dnes podepíše Suter nejspíš s Detroitem a jediný solidní bek FA bude Carle. Bylo by fajn, kdybysme ho podepsali. Myslím si ale, že přece jenom zůstane u Flyers :-/

“I’m very excited about joining the Lightning. They have a great nucleus and I’m looking forward to coming in and contributing.” - Sami Salo.
"Sami will combine with Eric Brewer to give our D some nice veteran leadership for our younger players. He is a right hand shot and that was very important to us, especially in power play situations." - Steve Yzerman.
Tak po Öhlundovi ste nám zobrali aj Sala, dve dlhoročné stálice našej obrany :-/ , ale pri takých peniazoch a zmluvách aké ste im dali sa mi s ich odchodmi zmieruje lahšie, skoro 4 pre Sala a na 2 roky :-O . Na zranenia má smolu, ale väčšinou sú to len lahké zranenia kvôli ktorým vynechá pár zápasov... Ved od sezony 2000/01 len v jednej sezone odohral menej ako 60 zápasov, to je docela slušné nato akú má povesť, aj v tom jednom prípade si zranenie nespôsobil na lade ale počas off season si zranil achilovku. V poslednej sezone vynechal zápasy len kvôli Marchandovi :x ...
Ale zatial dostávajú hráči divoké zmluvy, Garrisona som chcel do tímu ale po 1 dobrej sezone mu dať 4,6 na 6 rokov a to sa ešte "uskromnil" kvôli nám :sok: , ale je len o málo drahší ako Kuba, takže to je ešte dobrý podpis :eek2: .
Osobně doufám, že ještě přijdou 2 beci. Na Sala příliš spoléhat nemůžeme, ale jako doplněk ok. Cena hrozná, ale to je holt letošní UFA trh... V ideálním případě bude #4/#5ka, bude hrát 18-20 minut a zlepší PP. Má luxusní střelu, je velmi inteligentní a pozičně téměř dokonalý. Hity od něj nečekejte. Slušně blokuje střely. Dělá naprosté MINIMUM chyb, což naší obraně přijde vhod. Čtením hry kompenzuje pomalejší bruslení. Do Kubiny má i tak daleko. Ve Vancouveru dobře pomáhal s vývojem mladých beků. Mohl by u nás naučit Leeho střílet. Veterána bylo třeba, Brewer vše neutáhne. Pakliže odehraje 65+ zápasů, pak to bude dobrá posila.

Obrana tedy nyní vypadá:

Hedman - ?
Brewer - Lee/Salo
Aulie/Mikkelson - Lee/Salo

MABa bychom mohli udat, má dobrou smlouvu a pomoc na PP přijde řadě teamů vhod. Na PP máme Hedmana, Sala, možná Leeho a nově příchozího beka...
"I have a pretty good knowledge of the history of his injuries and none of these injuries are really joint related or degenerative things that may limit a players' career," Yzerman said. "He's just banged up and missed games because of things. To the best of my knowledge he's in good shape."

"I'm feeling great," said Salo, who in 69 games last season with Vancouver (he missed six with a concussion) had nine goals, seven power-play goals, 25 points and was plus-7 with an average 20:26 of ice time. "Last year was probably my healthiest in a long time. I hate when everybody talks about the injuries. A lot of things have gone with bad luck."

Salo said he has "two or three or four years left in me. I feel really good."
Tak naša záchrana môže bit už len Carle...a osobne nie som veľmi optimistický. Carle už u nás hral a nie som si istý či by znova prišiel a koľko mu vlastne Yzerman ponúka. Ak sa nám ale nepodarí ho podpísať tak máme problém a budeme sa naozaj uspokojiť z hráčmi ako Staios Colaiacovo či Rozsival. :slap:

I ked ako som čítal v topicu AVS majú pretlak obrancov takže možný trejd by nebol odveci.
Stále ani nemáme centra do 3lajny. Ostal nám vlastne na podpis ešte niaky slušný center?

-nemôžem si ale ani pomôcť a stále mám pocit že tým hráčov resp.obrancom sa k nám veľmi nechce sa potrebujeme veľký balík aby sme ich nalákali k nám.
D§M píše: I ked ako som čítal v topicu AVS majú pretlak obrancov takže možný trejd by nebol odveci.
Stále ani nemáme centra do 3lajny. Ostal nám vlastne na podpis ešte niaky slušný center?
Erik Johnson (R) RFA, Jan Hejda (L), Shane O'Brien (L), Ryan O'Byrne (R), Ron Wilson (L), Matt Hunwick (L) a teraz nový Greg Zanon - 1way
Stefan Elliot (R), Tyson Barrie (R), Cameron Gaunce (L), Duncan Siemens (L) - 2way

tučne sú obrancovia, ktorí majú zmluvu od leta 2011. Všetci ostatní podpisovali teraz a Johnson je este stale RFA.
V zátvorke je držanie hokejky - u Zanona to neviem - nepoznám ho.
Jan Hejda je po operaci zápěstí, mimo bude půl roku. Z Colorada nikoho nepřivedem. V úvahu připadá ten Carle, pokud podepíše jinde (IMO resign s Flyers), tak to vypadá na trade. Yzerman sám řekl před otevřením trhu, že pokud nezíská top4 beka prostřednictvým FA trhu, tak bude měnit. Tam se pak nabízí Niklas Hjalmarsson. Yzerman jednal o možném trejdu už během draftu s Bowmanem :thumbsup: Příchod Niklase bych vážně ocenil. Na pozici #5 beka bych klidně podepsal Colaiacova, který by zároveň mohl zaskočit v případné Salovo absenci.

Centra do třetí lajny asi zatím shánět nebudem. Yzerman chce nechat místa v útoku volné pro hráče z farmy, kteří by mohli v kempu hodně překvapit. Zrovna takový Alex Killorn, Cory Conacher by se do hlavního týmu dostat mohli. Nebránil bych se návratu Doma Moorea, ale tam zatím neni vůbec jisté, jestli bude další sezonu hrát (jeho manželka má rakovinu).
PainKiller píše:... Z Colorada nikoho nepřivedem.
Tiež si to myslím.

O Hejdovom zranení som čítal u Adriana Datera na Denver Post. Ten pokiaľ sa pamätám označil ako zdroj priateľa z Eurolanche. Či je Hejda naozaj zranený to neviem.
Tak máme pár dní otevřen volný trh a SY podepíše Sala! To mám teda fakt radost! :cry: Podpis úplně o hovně. Sala tak maximálně na rok za 3 mega! Očekávám, že dopadne stejně jako Ohlund (u něj doufám, že už konečně ukončí kariéru a uvolní nám ještě trochu prostor). Začínám být ke kvalitám SY spíše pesimistou. První rok jeho působení mě naplnil optimismem, ale postupně začíná převládat nespokojenost! ....... drafty, řešení obrany.......no nevím, tampa je docela dobrá destinace a myslím, že by šlo přivést lepší hráče! No snad ještě něco SY ukáže
Tak teď sme hodně týmům vypálili rybník :D Podepsal s náma Matt Carle :jupi: Na šest let za 33 mega, cap hit tedy očekávaných 5.5 mega :hmm: Je to dost, ale byl nejlepší FA bek, lehce sme ho přeplatit museli. Obrana tedy vypadá zase o něco lépe a s tímhle už by se dalo jít do kempu. Můj odhad D pairs:

Carle - Hedman
Brewer - Salo
Lee - Aulie/MAB
Mikkelson

"I'm excited to be back. It was a hard decision. The organization is going in the right direction, and I'm happy to be a part of it. There have been a lot of changes. The organization is in a different place now and it all starts at the top." - Matt Carle.
Přesně tak - je to trochu přeplacení, ale to je synonymum k UFA trhu. Ale jsem spokojený s tímhle podpisem, konečně ta obrana vypadá trochu použitelně a hlavně je lepší jak loni - a to je vždycky cíl, být lepší než loni. Tady si myslím, že Yzerman docela zabodoval - jasně, je to za trochu větší peníze než by bylo nutné, ale o Carlea muselo mít zájem XY týmů a nemyslím si, že naše nabídka byla ta absolutně nejvyšší a že by šlo čistě jenom o prachy.
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS