Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Měl by to být entry-level contract, který je většinou tříletý. V Coryho případě je ale dvouletý kvuli věku (22 let). Mimo to je ještě two-way, podle očekávání. Na jaře (duben/květen) se očekává ještě podpis Killorna a Janosika :)
:jupi: Super spáva! Už sa neviem dočkať ako bude v 1 teame veľká nádej Tampy...čo poviete na útok Conacher-Namestnikov-Connolly? No neviem ako je to z Namestnikovom či sa s ním ráta už do sezony 2012/13.
Namestnikov si ještě nějaký ten rok IMO počká v juniorech. Dejme tomu ještě jeden rok v OHL a pak možná dva roky v AHL. Podle kempu by pak mohl už rovnou naskočit do Norfolku, kde by ale asi ještě minimálně ty dva roky počkal - nabral svalovou hmotu, zvedl si sebevědomí, hrál top minuty atp.. Connolly by potřeboval k sobě spíš nějaký mazáka :hmm: typově Vinny k němu sedí, nebo jiný zkušený playmaker. Conacher udělal Áčko málem už loni, ale Yzy mu radši dal ještě rok v Norfolku, aby nic neuspěchal. Takže pokavaď bude v kempu dřít jako loni, řekl bych, že by si měl v Tampe zahrát :thumbsup:
D§M píše::jupi: Super spáva! Už sa neviem dočkať ako bude v 1 teame veľká nádej Tampy...čo poviete na útok Conacher-Namestnikov-Connolly? No neviem ako je to z Namestnikovom či sa s ním ráta už do sezony 2012/13.
Já osobně Namestnikovi nevěřím. Celkově nemám v rusy důvěru a historie již ukázala, že z rusů draftovaných Tampou se v Tampě nikdy žádný více neprosadil. Byl jsem jeho volbou hodně zklamán. Na draftu bylo v té době několik lepších voleb než on
No uvidíme čo bude z Namestnikova a kedy sa dostane do 1 teamu...stále ma však hnevá výmena Ashtona :thumbsdown: To bola veľká chyba. On je talent ale čo už. Ale zase Jimbo možno tento krát sa to prelomí a Tampa draftovala dobrého Rusa ktorý sa presadí tak uvidíme + Tampa draftovala ďalších Rusov N.Kucherov a N.Nesterov
No však jsem taky byl z jejich draftů hodně zklamaný. Yzerman asi čekal, že najde nového Dacjuka nebo co. Každopádně ani jednomu z nich nevěřím. Výměna Ashtona mě hodně zasáhla. Od něj sem ze všech nadějí Tampy čekal nejvíce. A hlavně ta protihodnota za něj byla dle mého názoru směšná. Aulie zatím nic neukázal a nevěřím, že něco ukáže. Snad se mýlím, ale dle mě nemá více než na 3 obranný pár a to je za Ashtona trochu málo.
No zase by som nebol taký skeptický myslím že jeden z nich sa ujme i keď to nebude super talent ako Dacjuk atď. tak potenciál v sebe majú. Ohľadom Ashtona musím s tebou úplne súhlasiť, takého hráča za úplne smiešnu náhradu v podaní Aulieho, to je fakt smutné :x . Zatiaľ si myslím že Aulie nemá ani na 3 obranu ale tak 7obranca...Nechápem čo na nom Yzerman videl.
Yzerman v něho musí mít velkou víru, protože myslím jasně říkal, že top prospecty před deadline pouštět nebude.
Bylo to takové rozpačité ty letošní trejdy - Jones <> Mikkelson byl OK, Kubina byl taky OK, ale Moora bych radši viděl pořád u nás, Downie to byla velká kravina, to si myslím do teď, Lee <> Gilroy těžko říct co přinese (jestli to vůbec bude nějaký upgrade), Commodore OK (prakticky zadarmo bek na dohrání sezony) a Auile se uvidí jak se chytí, ale radši by teda měl, protože z tohodle trejdu se může docela lehce stát veliký fail.
Celkově nic moc, Yzerman si může - a MUSÍ - napravit reputaci v létě, i když to bude mít velice těžké, protože jediné co teďka můžeme nabídnout (kromě picků) je Purcell nebo Connolly - ostatní jsou buď nedotknutelní nebo přinejlepším průměrní. A vzhledem k tomu, kolik toho v létě potřebujem....jsem fakt zvědavý, to budou zas nervy :-)
Tak momentálně Aulie na NHL skoro nemá. Já myslel jeho potenciál do budoucna a tam si myslím, že to výše jak 3 pár nebude. Uvidíme. Docela mě mrzel i loňský trejd Beukebooma. Sice za něj přišel Brewer, ale on mohl být solidním bekem do budoucna. Ale máme i jiné naděje
To mountain: Já bych takový pesimista nebyl. Ano trejdy při TDL nebyly zrovna žádné perly, ale účelem asi byly ty drafty a důstojně dohrát sezonu. Downieho i Moora je škoda. To jsou hráči, které je vždy lepší mít na své straně. Letos ale jejich výkony nebyly to nejlepší a dalo se čekat, že odejdou (ale Moore bude UFA a není vyloučeno, že se nevrátí, i když reálné to moc není). Connolly a Purcell rozhodně neodejdou. Společně se Stamkosem, St. Louisem a Hedmanem jsou dle mého názoru nedotknutelní. V létě doufám, že přijde pořádná hvězda do obrany. Ale nechci posílení za každou cenu a za ztrátu budoucnosti. Radši budu 2-3 roky trnout při boji o PO než jeden úspěch a pak několik let temna. Tým je třeba budovat s výhledem na budoucnost a delší časový interval....... Ale jak už jsem psal. Z útoku strach nemám, tam je dobrá kostra a při vhodném doplnění je to ok. Hlavní bude obrana a GOLMANI. S tím se musí Steve Y porvat
Jo u Moora se to dalo čekat, ale u Downieho mě to překvapilo. Ten když už se měl měnit, tak v balíčku za něco opravdu užitečného a ne jenom za nějaký (zatím) nic neřešící late 1st rounder. Za takové Downie + 2nd + 3rd nebo prospect třeba by se už dalo teoreticky něco pěkného pořídit. No prostě pointa je v tom, že si myslím, že se líp vyjednává, pokud můžeme dát jako součást protihodnoty Downieho jako roster playera s RFA statusem (a s výhledem, že podepíše podobně dobrou smlouvu jako měl teďka) než late 1st rounder. Ten pick prostě můžeme dát vždycky, navíc když se náš 2nd round a 1st round Detroitu nemusí zas tolik lišit. Nebo i kdybysme dali toho Purcella, tak by nám pořád zbyl aspoň Downie, teďka už Purcella prostě vyměnit nemůžeme, protože už tak je v top6 díra (pro mě dvě, protože místo Malona bych tam nejradši viděl někoho jiného, ale to je jiné téma).
Chápete, vždycky je myslím lepší moct si dovolit vyměnit roster playera než spoléhat na to, že můžeme nabídnout jenom picky (případně prospecty pokud chcem). Hlavně když jich máme letos tolik a o jeden pick víc nebo míň už není takový rozdíl, ale jeden hráč do top6 (nejhůř top9) víc nebo míň už rozdíl je.
D§M píše:Ohľadom Ashtona musím s tebou úplne súhlasiť, takého hráča za úplne smiešnu náhradu v podaní Aulieho, to je fakt smutné :x . Zatiaľ si myslím že Aulie nemá ani na 3 obranu ale tak 7obranca...Nechápem čo na nom Yzerman videl.
Jimbo píše:Aulie zatím nic neukázal a nevěřím, že něco ukáže. Snad se mýlím, ale dle mě nemá více než na 3 obranný pár a to je za Ashtona trochu málo.
Ehm... a co zatím ukázal Ashton? Obrovské výpadky formy a závislost na spoluhráčích. Minimálně další sezonu by začal v Norfolku. Aulie hrál loni po boku Phaneufa 1st pairing D, na (téměř) dvoumetrového beka neskutečně bruslí (http://www.youtube.com/watch?v=-DzNhQiNzAc" onclick="window.open(this.href);return false;), hituje a umí bránit. Při nejhorším bude lepší verze Gilla. Náš depth v obraně byl skoro nulový, takže tento tah smysl dává. Aulie je navíc na rozdíl od Ashtona NHL proven a rozhodně má navíc než na 6.beka, to mi věř. U nás už nyní bude #3ka, na příští sezonu by měl být v ideálním případě #4-#5ka. Ročník 89, má dobrý charakter a vítězného ducha. Vaše komentáře jsou mimo.

Je třeba si uvědomit, že každý Rus není Svitov. Namestnikov skoro celý život strávil v USA a typologicky se blíží Dacjukovi, Burmistrovovi a né žádným děvkám jako Semin či Zherdev. Snad bude solidní 2nd/3rd line center. Jak píše Pain, ještě minimálně rok bude dole.

Z Downieho trejdu rovněž nejsem nadšený, ale jeho trejd budeme hodnotit až v létě. Yzerman picky "sbírá" z nějakého důvodu, v létě udělá minimálně 1 větší výměnu. Momentálně nic špatného neudělal, ale v létě to už nesmí posrat.
kisin dúfam že sa nemýliš ohľadom toho Aulieho. Uvidíme teda čo predvedie.

Ale aj tak neviem prečo tak neveríš Ashtonovi, je mladý a žiadnu závislosť na spoluhráčoch som u neho nespozoroval. Na to že je to jeho prvá sezona v AHL si vedie veľmi dobre a začiatok do sezony bol vynikajúci.

Ako je to z Ohlundom? Za ten jeho plat by Tampa mohla získať veľmi dobrého obrancu, ale on je asi nevymeniteľný.

Ako je to dneska proti NYR, Thompson Mikkelson budú hrať?
Popravdě poprvý když sem viděl tu výměnu Ashton for Aulie, tak sem byl v šoku a myslel si, že se SFY zbláznil. Po několika hodinách, když sem se podíval, co je Aulie vlastně zač, s tou výměnou i souhlasím. Ono má tvoje svoje pro a proti. Ashton byl Malone type, za 2-3 roky ho IMO mohl nahradit v Áčku a zbavili bysme se tak vysokého kontraktu Ryana. Jenže Aulie je zase mladý, perspektivní a defenzivní bek, který nám v systému chyběl a bota nás právě tlačí nejvíc v obraně. Z mého pohledu je to tedy OK, ale definitivní verdikt můžeme říct až po delší době.

S Downieho výměnou už je to horší. Po odchodu Ashtona a i Downieho je fyzicky hrající útočník už jen Malone - pokud počítám s nějakým bodovým příspěvkem. Malone je fajn, jako hráče a osobu ho mám rád, největší problém je bohužel s jeho platem a zdravím. Mít plat cca 3 mega a hrál každoročně minimálně 70 zápasů, tak s tim nemám problém. Mimo to Downie byl ještě mladý, rozumněl si se Stamkosem, má dobrou budoucnost. Přesně jak psal mountain, pouze Downie za late 1st rounder je hodně málo... když už by měl Downie odejít (popravdě nejradší bych re-signul Downse a Malone vyměnil) tak v nějakym tom balíčku za kvalitního beka. Teď už to jasně vypadá, že Malone u nás dohraje svůj kontrakt, jedině že by SFY získal v létě jemu podobného hráče (napadá mě pouze Penner) a Malona vyměnil.

Picků máme víc než dost SFy to o draftu asi pořádně roztočí. Picky budou mít v ten den největší hodnotu a tak by se z toho dalo něco vytřískat. Náš nějaký 5-10 overall pick si asi necháme a měnit se bude ten od Detroitu, ale možná je i opačná verze v případě hodně dobrý nabídky. Dejme tomu 1st rounder (DET) + prospect/pick za Schneidera, plus za ostatní picky získat top beka. Prostě a jednoduše, DRAFT by měl být náš hlavní den, resp. dny, kdy bysme měli nabrat nejvíc posil, protože jak už víme, léto bude na obránce a golmany hodně bídný :jn: Hlavně aať to SFY už neposere. Se všema výměnama nemám problém a jsou OK, až na ten Downieho.

EDIT: Dnes sme ještě podepsali další tříletý nováčkovský kontrakt. Tentokrát s dvacetiletým útočníkem z QMJHL Danickem Gauthierem. Loni průměrný, řadový hráč... letos zdá se, zažívá průlomovou sezonu, v 56 zápasech nasbíral solidních 40+29. Nicméně, pořád je to velký skok od jeho minulé sezony, takže zda je to náhoda se ukáže až příští sezonu. Uvidíme, co z něj do budoucna vyroste.
Malone si myslím že už těžko odejte, protože právě teďka ty poslední 3 roky smlouvy bude dostávat plat, který se jakž takž dá s těma jeho výkonama zkousnout. Navíc už nemáme Downieho (a výhledově ani Ashtona).
Bude to tak bohužel... když už, ať mu hlavně drží zdraví už konečně :pray: A když už sme u těch zranění a toho zdraví:
Damian Cristodero píše:Lightning D Bergeron (bulging back disc, sciatic nerve irritation) weighing surgery option that would end his season, GM Yzerman said.
Good luck MAB. Sezona je stejně v háji, takže nemá cenu návrat spěchat.
Osobne mám rád Malona je to sympaťák ale ten plat a výkony sú biedne :? . Ale verím tomu že ked ostane zdraví tak znovu dokáže dávať góly a biť spoľahlivý.

Som teda zvedavý čo sa stane v lete ale ako písal PainKiller leto bude bídné. Napadáma na post brankára Bernier alebo Harding, obaja majú na to biť jednotkami...neviete ako je to z Garonom chystajú sa s ním predľžiť Lightning zmluvu?

Ale PainKiller prečo by mala biť táto sezóna v háji? O 8.miesto sa bijú WPG,TOR,WSH,TBL strácame cca 5bodov na poslednú postupovú priečku. No a ak by som bol veľký optimista na FLA strácame 8bodov čo nie je až tak veľa ....do konca zákl.časti je ešte 19zápasov takže je všetko ešte otvorené :-P
S Garonem se určitě zatím prodlužovat nebude, protože na další rok ještě smlouvu má a jako dvojka počítám zůstane.
D§M: S momentální sestavou (i když výkony v posledních zápasech jsou obstojný) se Play-Off moc neočekává, navíc když už sme vyměnili Downieho, Kubinu, Moorea... bez náhrady. Teoreticky se tam dostat můžem, ale v důležitých zápasech s divizníma soupeřema snad vždycky vyhoříme. Lecavalier je mimo skoro už do konce sezony, hrajem na jednoho golmana co by měl být v reálu dvojka.
Co se Hardinga týče, já bych ho snad ani nechtěl. Talent má sice obrovský, ale jako jedničku určitě ne vzhledem k jeho až přiliš častým zraněním. Ten kluk je každou chvilku mimo s třísly, takže bych tipoval, že by odchytal maximálně těch 25-30 zápasů, což by musel náš druhý golman (potencionální jednička) odchytat cca 55+ zápas, a to by golman typu Bernier nebo Schneider asi nezvládl, už jen co se konzistence týče (u Coryho bych ale váhal, zvládnout by to mohl). Takže pokud už bysme měli zísjat Hardinga, tak jen jako nadprůměrnou dvojku co odchytá do 30 zápasů, což ale může odchytat i Garon, který taky neni zrovna špatný :thumbsup:
No uvidíme co ukáže Steve v době draftu, to ukáže nakolik se již zorintoval na válečném poli mezi GM. Hlavní bude dořešit do budoucna golmana. Tam bych byl pro klidně obětovat i 1 a možná i 2 kolo draftu za odpovídajícího mladého golmana. Přal bych si Berniera či Schneidera. Tam je solidní příslib do budoucna a Garon či jiná dvojka by jim v první sezoně pomohl odlehčit a zvykat si na roli jedničky. Pak tu bude důležitá obrana. Tam by to chtělo podpis top obránce, kterého prostě postrádáme. Snad budete mít a Auliem pravdu, ale já hodně sleduji i Leafs a opravdu mě nějak nenadchl. Neříkám, že nemůže vyrůst v solidního def. beka, ale prostě tomu moc nevěřím. O útok se zase tolik nebojím. Kvalitní kostra chce jen doplnit. A k tomu Malonemu. Já ho mám docela rád, i výkony jsou vcelku OK, ale ta cena je prostě moc. Jinak proti němu nemohu nic říct a hlavně letos hrál i přes limitaci zranění svoji hru. Downie mě hrozně mrzí, protože to byl prostě můj nejoblíbenější hráč a už při jeho zisku jsem byl hrozně nadšený. Ztráta Ashtona mrzí, ale jak píšete uvidíme, co z něj vyroste. Pořád máme Conachera, Hutchingse, Pánika....

To D§M: K Ohlundovi jen to, že byl letos zranění a s jeho smlouvou a výkony k tomu se téměř jistě měnit nebude. To by byl super výkon. Já bych se zbavil hned. Ale třeba naváže na výkony z Vancouveru a pak by to šlo. Přeci jen je to zkušený bek a snad se napraví. A k tomu PO: Také v něj moc nevěřím a bude lepší lépe draftovat než vyleťet v 1. kole po 4 zápasech. Sice je to od velkého fandu hnusné, ale je to prostě tak.
U Ohlunda by bylo nejlepší - jak pro něho, tak pro klub - kdyby ukončil kariéru a přidal se ke coaching staff nebo tak něco. Stejně, po takových operacích bude rád, když bude moct normálně chodit, hrát už nějak nevěřím, že by šlo a že by to zase riskoval. Pro tým by to taky bylo nejlepší, protože ta jeho smlouva je nemalá.
K zápasu - viděl jsem jenom první třetinu, ale v té jsme byli jasně lepší. 13-3 na střely, ta hra tomu odpovídala, v naší třetině se skoro nehrálo. Sice nějakých extra tutovek jsme moc neměli, ale jeden gól z toho padnout mohl, o to hůř že jsme z jediné takové pološance toho góla dostali.
Z té jedné třetiny těžko hodnotit jednotlivé hráče - Aulie nějak nevyčníval, Malone hrál dobře, Wyman s Pyattem jsou dobří a hlavně první útok, ten i za tu jednu třetinu co jsem viděl stihl párkrát pěkně zatopit.
Ono na papíře když se podívám na ten tým, tak to není PO tým ani náhodou, chybí tam toho podle jmen (!) hodně, ale na ledě hrajou prostě celkem dobře :-)
TO mountain: papír je jen papír, led je led! :D Ten tým teď sice valí (nevím na čem :D ), ale nevěřím, že to vydrží do konce sezony. Je třeba tým posílit. Už se těším na draft.
no včerajší zápas s Rags nám vyšiel. Uvidíme ako to dnes dopadne s Hurricanes.
Aké sú vaše tipy na dnešný zápas? Ja to vidím na ďalší vyrovnaný zápas v ktorom budeme musieť bojovať aj o jeden jediný bod.
Velmi solidní výkon, z Leeho jsem nadšen. Brání líp jak Gilroy a má výbornou nahrávku. Tahle role (cca 15 minut na zápas) mu sedí. Myslím, že na příští sezonu je již locked. Aulie nepropadl, ale zatím příliš nechápe systém, takže Boucher ho v průběhu 3.třetiny nechal sedět. Ve městě je zatím necelé 2 dny, jeho výkony půjdou nahoru. Pyatt hraje poslední měsíc úplně jinak, než tomu byl zvykem v průběhu celé sezony. Connolly byl hodně vidět a měl dva výborné defenzivní zákroky.
Connolly měl hlavně dobrou šanci ale Henrik ho vyčapal. :)
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO