Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Snad po měsíci se vstřelili víc jak tři branky a stejně sme nevyhráli... njn, s Rolosonem to letos nepůjde. Jeho poslední výhra? Ani nepamatuju. SFY musí Berniera získat holt dřív. Stammer mě potěšil, ale Vinny mě naopak hodně štve. Kapitán s platem 7.7 mega a v zápasech je skoro neviditelný.

Já sem nad tradem Purcella přemýšlel asi už měsíc zpátky. Ten jeho ice-time tomu jasně napovídá a tím tak vzniká další mezera v top6. O Miettinena měl SFY asi pořádnej zájem, když si ho pojistil proti sebrání z waiveru dvouletou smlouvou za 1.5 mega a navíc s NMC :D Musí se prostě u nás chytnout. Tím jak se blíži TDL se IMO i blíží náš výprodej.
Marty St. Louis is at the game, said broken nose and disrupted vision came from getting hit by puck Thurs. No long-term effects anticipated. St. Louis also said the incident has forced him to seriously consider wearing a visor.
Finally, St. Louis said no timetable for his return. Said he can't do anything physical until the blood drains from his eye.
1. Marty měl nosit visor už předtím, vůbec by se tohle pak nestalo :) Každopádně ať je co nejdřív fit, potřebujeme ho jak sůl.

2. Miettinen za pár hodin projde waiverem, tak ho už předem vítám v týmu a snad mu daný systém sedne a bude pro nás jedině přínosem :yes: Nicméně po návratu (možná dřív) se asi dočkáme výměny jednoho z hráčů Downie/Malone/Purcell. Důvody jsou jednoznačný, Downiemu se letos vůbec nedaří, Malone je přeplacený a Purcell dostává naprosto neodpovídající ice-time. Někdo IMO půjde z kola ven... možná to bude nakonec jen Shannon :D

3. Po dlouhý době se začíná naplňovat to, co sem předpokládal už před sezonou. V létě se mi nelíbil podpis Rolieho do pozice týmový jedničky z důvodu možný nekonzistence, vyčerpání (stářím i hrou) apod. faktory. Jasně, Dwayne měl úžasný Play-Off po kterym nikdo nepochyboval, že bude příští rok naší jedničkou, ale věk je věk a ten se ošálit nedá. Rolosona dohnal a teď vůbec nestíhá... ukončení kariéry by bylo asi dobrou volbou, protože letos je to vážně propadák.
Já pevně doufám a věřím, že SFY se o Berniera bude snažit už po Vánocích a možná bysme mohli dostat Novoroční dárek stejně jako loni (Rolie) tentokrát v podobě Berniera/Schneidera. Jestli se chcem letošní sezonu podívat do Play-Off, je třeba jednat, v polovině jsme za pár zápasů.
No jo, ta minulá sezóna byla pěkná haluz, dneska bych to skoro všechno povyházel, teda až na St. Louise a pro mě trochu překvapivě i Stamkose... Purcell pod Tocchetem neskutečně trpí, bránu a obranu máme jednu z nejhorších v lize (tady nesouhlasím s tím, jak někdo psal, že sestava vypadá na papíře dobře, ano, Rolosonovi jsem věřil, ale ta obrana se mi nikdy moc nelíbila - což je možná způsobeno i tím, že defenzivní činnost moc nesleduju), sestavu lepíme Šanony a podobnými tragédy, protože lepších moc nemáme nebo se je bojíme povolat, občas i zapomínám, kdo za nás vlastně "hraje"... Kašlat na sezónu, zkoušet mladíky, měnit, hledat si hráče z vysokých pozic draftu... Jsem zvědavý na toho Miettinena, určitě špičkový hráč, když byl nedávno vyhozený z Kazaně nebo kama :cool:
Megis píše:Purcell pod Tocchetem neskutečně trpí
Taky bych řekl, že bychom toho Toccheta už mohli konečně vyhodit :jn:
To byla záměrná narážka, já bušéra nemám rád :wink:
Nebyl jsem si jistej. Každopádně Šanon :lol: :good:
Pro Yzermana zbytečná práce, žádnej Miettinen nepřijde... z waiveru si ho stáhli bukvice z Winnipegu :roll:
Mně osobně to vůbec nevadí, vzhledem k smlouvě, kterou obdržel. Žádný velký difference by stejně nedělal. A riskovat, že by dopadl jak Shannon, Pyatt a řešit, co s ním v off-season... díky Jets :jn:
kisin píše: Někteří začínají spekulovat o výměně Purcella. Není se co divit, Boucher má radši Bin Laddina než Teddyho.
Až Teddyho nechcete, ozvite sa Hollandovi, ja ho chcem, ten chlapec na mňa zapôsobil minulé play-off, strašne mi imponuje. Stačil by vám za neho draft pick ? :D :)
OndroNR píše: Až Teddyho nechcete, ozvite sa Hollandovi, ja ho chcem, ten chlapec na mňa zapôsobil minulé play-off, strašne mi imponuje. Stačil by vám za neho draft pick ? :D :)
No ovšem, po nějakých 30 zápasech vyměníme top6 forwarda za draft pick (máme jich málo, že jo...)
:slap:
kisin píše: No ovšem, po nějakých 30 zápasech vyměníme top6 forwarda za draft pick (máme jich málo, že jo...)
:slap:
Nikdy nie je všetkého dosť :D :jn: Ak chcete posilniť obranu, Commodore je voľný a to iba za pouhý milión :oops: :-P :wink2: V Detroite sedí.
Jets dnes umístili na waiver Kuldu, takže máme možnost jim to vrátit. Ale vážně: Kulda je velmi dobrý, mladý defenzivní bek, bruslařsky dobře vybavený, rozhodně upgrade přes Kubinu a Žervého. Vzhledem k naší nejisté budoucnosti v defenzívě bych zvažoval jeho claimnutí. Imho nemá daleko od stálého, spolehlivého, defenzivního bottom pairing beka.

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdis ... ?pid=95343" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hockeysfuture.com/prospects/arturs_kulda" onclick="window.open(this.href);return false;
Už i na HFBoards spekují o 'perfect fit Kuldy' - imho je to docela reálné, Oberg byl poslán dolů, místo pro Kuldu? Chce to prostě nějaký impuls, byt' jen v podobě příchodu mladého beka. Fans Jets naopak kroutí hlavou a nadávají na svůj managament, že Kuldu umístili na waiver. Myslím, že tady je hodně vysoká šance, že si ho někdo stáhne.
http://www.tampabay.com/blogs/lightning ... hl-norfolk" onclick="window.open(this.href);return false;

Nevím, jestli by to něčemu výrazně pomohlo :ja_neviem: každopádně horší jak Rolie by být nemohl a alespon bychom viděli, jak velký pokrok udělal. Mé přání pochopitelně nebylo vyslyšeno a Kulda prošel waiverem bez povšimnutí...
Obrázek

:ciga:
Getzo5 píše: :ciga:
Škoda, že tu masku v akci nikdy neuvidíme :jn:
Zdá se, že Janus byl s Ellisem na pivku :roll: Garon dnes nastoupí proti Calgary, tak nějak očekávám menší kotlík v naší brance :D Podle Cristodera by se měl Marty vrátit kolem Vánoc, spíš po Vánocích.
Lighting coach Guy Boucher was very negative about the prospects of seeing defenseman Mattias Ohlund back any time soon. Basically, Boucher said, Ohlund's knees are "worn down." Ohlund had arthroscopic surgery on both on Oct. 11 to clean out "loose bodies," but the recovery has been slow and painful and Ohlund is not even skating. "It's not about damage," Boucher said. "He's had enough damage over the years. It just becomes something that's difficult to manage because you can't do much more than has been done. It's pain tolerance now. It's a question of mobility. It's a question of can he skate at the level in the NHL that he needs to follow?"
Vypadá to, že konec Ohlunda se nenávratně blíží...
preco bol Barry Melrose v roku 2008 odideny po 16 zapasoch?
mitch píše:preco bol Barry Melrose v roku 2008 odideny po 16 zapasoch?
Protože je idiot žijící ve 20.století.
No mně snad šálí zrak... dokázali sme vyhrát! Sice po prodloužení ale vyhráli a snad po měsíci nastříleli pět branek. Garon 23/27 to je sakra bída. Brewer +3 a Kubina -2, nejlepší ukázka skvělé defenzivní práce :D Stammer 1+1 again, má formu, ale Vinny totálně mimo, dnes měl IT jenom 14:18 minut, Purcell taktéž nic moc, jen 12:45. Ještě se vrátím k Brewerovi, ten měl jeden z nejlepších zápasů v našem dresu, přidal šest blocked shots a tři hity, mimo to odehrál přes 25 minut. Chtělo by to nastartovat pořádný winning streak a vrátit se do bojů o Play-Off.
No, kdoví jak by to dopadlo nebýt těch dvou totálně haluzových branek. A pak třeba gól Calgary na 4-3, to bylo co? Simulace kuželů na veřejném bruslení nebo jak...
Ale to jedno, důležitý je výsledek a odrazit se od něho. Columbus bysme porazit mohli.
Tampa - Calgary 5:4

První dvě třetiny to byl klasický Lightning hockey připomínající TOP formu z minulé sezony. Zejména druhá třetina, to byl mazec. Takový tlak jsem už dlouho neviděl. Asi si to pustím ještě jednou. Ty dvě branky sice byly haluzové, ale byl to logický výsledek našeho drtivého tlaku. Boucher složil na první pohled naprosto nefungující a tragickou linku Pyatt - Jones - Shannon, ale ti co předváděli :hfman: každé střídání předvedli tlak, rychlé bruslení, scoring chances, hity... Flames nevěděli, kde jsou. Prostě :slintac: asi nemůžeme očekávat, že podobné výkony budou předvádět pravidelně, ale za dnešní zápas si pochvalu zaslouží. Purcell sice tradičních necelých 13 minut TOI, ale rovněž odehrál neskutečný zápas. Každé střídání byl nebezpečný, stickhandling ala Datsyuk, fakt neskutečný výkon... i Stammer ho chválil. Pokud ani takový výkon nezvedne jeho TOI, tak už fakt nevím. Vincent dostal po právu jen nějakých 14 minut, poslední dobou to je jedna velká bída z jeho strany. Downie se rozjíždí, až bych řekl, že poslední 2 zápasy byly jedny z nejlepších v jeho ZK kariéře. A stejně je neustále v mínusu, za což ale nemůže. Tolik pozitiva, nyní obrana...

Obrana+golman zase propadák. Garon nás sice několikrát podržel, ale ten první gol? WTF? Úplně jednoznačně jeho branka. Kubinu už hodnotit nemá cenu, založil OT goal, ale jinak zase bruslil jak dinosaurus. Nicméně alespon nejde žádná branka na jeho vrub. Clark... už dlouho, opravdu dlouho jsem na nikoho nenadával tolik, jak včera na Clarka. Ten Bourqueův gol jsem taky nepochopil, mountaine... to byla fakt real veteran defenseman play :scare: možná bychom ve 3.třetině byli v pohodě, nepřišel-li by tento error po nějaké minutě hry. Nejhorší je, že Clarkův goal byl i ten PPG, jelikož měl krásnou šanci backhandem vyhodit, ale totálně to dosral...
Kdybychom měli nějaký depth v obraně, Clarka bych posadil alespon na 2 zápasy. Ale Žervé... :roll:
Každopádně jsme zjistili fakt, že je lepší dávat big minutes MABovi než Clarkovi, ten je fakt letos totálně mimo. Hedman s Brewerem parádní zápas, díky alespon za ně, jediné regulérní top4 beky v teamu. Hedman dobrý výkon okořenil dvěma áčkama.
Tampa Bay Lightning defenseman Mattias Ohlund might not play this season.

Ohlundův konec se nezadržitelně blíží...
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS