Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

OTTAWA SENATORS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Mně přijde, že mají až příliš pomalou obranu. Mobilita je důležitá a vyjma Karlssona ji snad nikdo nemá.. (nwm jak je na tom Ceci). Philips, Methot, Cowen .. kuželky a né vše se dá poziční hrou zachránit. Navíc, Lehner mi taky přijde poslední dobou hodně slabej. Je to škoda, protože když né Panthers, tak sem chtěl aspoň Ottawu v PO, takhle nwm komu budu v PO přát.. (Rangers! :bee: )
Guddy.44 píše:Mně přijde, že mají až příliš pomalou obranu. Mobilita je důležitá a vyjma Karlssona ji snad nikdo nemá.. (nwm jak je na tom Ceci). Philips, Methot, Cowen .. kuželky a né vše se dá poziční hrou zachránit. Navíc, Lehner mi taky přijde poslední dobou hodně slabej. Je to škoda, protože když né Panthers, tak sem chtěl aspoň Ottawu v PO, takhle nwm komu budu v PO přát.. (Rangers! :bee: )
Ja som to tu hovorila, mali sa sustredit na obranu a nie brat Hemskeho, ktory im je nanic, ked obrana nefunguje. V buducej sezone by nebolo od veci vymenit Spezzu a ziskat dvoch kvalitnych obrancov, predsa, Wiercioch nie je obranca TOP 4 a Ceci je mlady cucak. Lehner je mlady brankar, tam je to pochopitelne. V utoku maju prebytok mladych, kvalitnych hracov, pracovala by som s nimi.
Paul má dvojníka! :| :lol2:
Dobře pro*rané vedení.. :giggle: Ty výbuchy obrany Senators jsou neuvěřitelné..
Spezza dnes při empty-net soupeře přenechal nesobecky puk Kassianovi. Kdysi se tu oslavovalo podobné gesto od Eliáše, tak proto to sem píši.
Jinak..
http://www.cbc.ca/news/canada/ottawa/wi ... ource=t.co" onclick="window.open(this.href);return false;

Taky by mě to zajímalo. Pořád jako sympatizant s Ottawou nejsem pro, aby se Spezza trejdoval. Je to pořád kapitán a nejlepší ofenzivní hráč, kterého v klubu mají. Po příchodu Hemského vyrostl jak on, tak Michálek. Bude to fakt zajímavé sledovat. Musí z něj dostat útočníka schopného hrát okamžitě v top 6, kvalitního obránce a nejlépe 1. pick, protože te jejich máme momentálně my. Jinak by brali z 10. místa a měli by šanci na super prospecta.

Není totiž vůbec jisté, jestli Turris (ten zřejmě jo), ale hlavně McArthru zopakujou sezony, jaké měli teď, případně půjdou ještě nahoru. Ryan hrál od listopadu zraněný a oddaloval operaci, tam se tomu nedivím, ten prostě bude super a 30+ gólů dá. Pořád je to ale jenom jedna lajna. Víc se bude čekat od Zibanejada, jenže je třeba získat hráče k němu. Nebude to mít Murray vůbec jednoduché. Snad se zaměří na UFA hráče

S tou obranou je to taky pravda. Hlavně to chce sehnat zkušeného defenzivního beka, který dokáže krýt záda Karlssonovi, přeci jenom ani Methot, ani Cowen to letos nedokázali. A taky bych šel do trejdu Wiercocha, dokud má nějakou cenu ještě, pořád je mladý a může jít hodně nahoru. Phillips je docela jistota, do třetího páru třeba s Cecim pohoda. Jeden z dvojice Cowen/Methot v druhé obranné dvojici a s ním posila (druhého z nich trejdnout, spíše Methota teda). Samozřejmě hned podepsat Lehnera, to je super talent, z něho bude špičkový brankář, až ustálí výkony a bude chytat před lepší obranou. Celkově bych to teda viděl po trejdu Spezzy nějak takhle.

Lehner, Anderson

Posila - Karlsson
Methot/Cowen - posila
Phillips - Ceci

McArthur - Turris - Ryan
posila - Zibanejad/posila - posila/Zibanejad

Neil, Greening, Smith, Condra jsou jistí do bottonm 6, do třetí lajny by bylo fajn podepsat Hoffmana a pak splašit jednoho centra do 4. lajny.
Nwm nwm. Co jsem je letos viděl, byl to jen stín té Ottawy z minulého roku. A to jsem je hlavně v PO proti Montrealu žral, o tom žádná. Stejně jako ty i já mám Ottawu velmi rád. Pokud jde tedy o můj názor tak já bych začal už u toho Ryana. Já z něj totiž posazený na bobek rozhodně nejsem. Já bych si radši ponechal Silfverberga. V něm jsem viděl pomalu nového Alfredssona. Navíc se bruslařsky více hodí k Turrisovi. Co se Spezzy týkaje, ponechal bych si jej. Pořád je to skvělý centr, který si navíc na konci sezóny neuvěřitelně sedl s Hemským (podepsat!) a Michálkem (Podepsat!). Tudíž, tím by jsi měl 1. lajnu hotovou a druhá by byla Turris a ten Ryan (pro mě tehdy Silfverberg). Otázka je, co s McArthurem. Já mu nepřišel nikdy na chuť, ale letos co jsem jej viděl hrál parádně. Asi bych jej ještě na rok/dva zkusil. Popřípadě bych hodil na křídlo Zibanejada. No a do Bottom six bych sehnal odpovídající hráče (Jay MacClemment na oslabení např.). Obrana.. Tam skřípe ta bota. Ke Karlssonovi je třeba pořádný bek. Jenže sehnat jej nebude snadné. Cowen do 2. páru OK. Phillips a Ceci ideální 3. pár jak píšeš. Wiercocha + příhoz vyměnit za off. beka do 2. páru. Ale co s tím prvním bekem? To se jen tak asi nevyřeší. Avšak výměnou Spezzy vidím spíš další problémy.
Tak ta sezona nevyšla kompletně, to se shodneme. Útok byl furt 11. nejlepší v NHL, proto bych se taky do výměny Spezzy nepouštěl, podepsal Hemského a k nim asi sehnal nějaké LW, protože Michálek byl letos až do příchodu Hemského hrozný. Každopádně vycházím z toho, že většina médií má odchod Spezzy za jasný. Hesmkého bych možná podepsal, musel by však za Spezzu přijít hráč být okamžitě přínosem pro 1. lajnu. Případně zkusit podepsat někoho z FA.

U Ryana si ale fakt dovolím oponovat. Taky jsem měl mírné pochybnosti i jako jeho velký fanda, ale po tom, co se provalilo, že od listopadu hrál zraněný pod injekcemi, tak jsem tomu začal rozumět. Podívej se, jak začal v Ottawě, fakt mu to šlo, s Turrisem i McArthurem si sedli, oba dva totiž umí dobře bránit a Turris ho dokázal dobře najít. Pořád je to střelec, pořád mladý, má 27 a 4x dal 30+ gólů. Letos i v ne tak povedené sezoně 23 gólů. On má v sobě fakt potenciál dát nejen 30, ale při výborné formě ve fungujícím týmu i okolo 40.

A už vůbec nesouhlasím s tím Silfverbergem. Ano, bruslařsky je na tom možná lépe než Ryan, je platný do oslabení, ale to je tak všechno. U nás se během té sezony vyprofiloval jako ideální hráč do 3. lajny, spolehlivý, dobrý do oslabení s dobrou střelou, ale nic víc. Proto si vůbec nemyslím, že by letos nějak pomohl a už vůbec ne, že by byl vhodnější než Ryan nebo nový Alfredsson. Sám bych byl radši, kdyby k nám do Anaheimu šel radši Zibanejad, ten je totiž jasný hráč do top 6, do příští sezony už musí, ať už RW nebo na centru.
tomasinho píše:A už vůbec nesouhlasím s tím Silfverbergem. Ano, bruslařsky je na tom možná lépe než Ryan, je platný do oslabení, ale to je tak všechno. U nás se během té sezony vyprofiloval jako ideální hráč do 3. lajny, spolehlivý, dobrý do oslabení s dobrou střelou, ale nic víc. Proto si vůbec nemyslím, že by letos nějak pomohl a už vůbec ne, že by byl vhodnější než Ryan nebo nový Alfredsson. Sám bych byl radši, kdyby k nám do Anaheimu šel radši Zibanejad, ten je totiž jasný hráč do top 6, do příští sezony už musí, ať už RW nebo na centru.
Asi jsem to špatně sepsal. Já Ryana jako střelce uznávám, jen jsem spíše chtěl podotknout, že jeho styl hry mi nesedí a tudíž z něj nejsem jako třeba ty posazený na bobek. Ale o jeho kvalitách pochybnosti nemám. Já letos Ottawu sledoval letomo. Stihl jsem cca 10 zápasů na začátku sezóny a na 10 na konci. Ten začátek Bobbymu opravdu vyšel. Co přišlo pak je i skrz to zranění akceptovatelné.

Ten Silverberg. Je pravda, že jako "milovník" severských hráčů k němu mám spíš blíže (díky stylu hry) než k tomu Bobbymu. Nicméně máš spíš pravdu ty. Ale já bych nad ním ještě neuzavíral kapitolu. Hráč do 3. lajny to je možná teď, ale za rok za dva? po odchodu Sellaneho by klidně mohl být na těch 50-60 bodech. Já v něm vidím poměrně velký potenciál a letos se mu i nedařilo (viděl jsem zápas s Oilers, co tam na Scrivensovi dokázal spálit+si pravidelně čtu topic Anahaimu).
Tak potom ok s tím Bobbym, snad naváže na ten úvod a bude mu to tam sypat. Co konkrétně ti na jeho stylu vadí? Umí přitvrdit, umí i zabrat dozadu, i když idiot Burke by tvrdil něco jiného. Letos snad jenom 3x dala jeho lajna gól po tom, co se vracel z útočného pásma a obral soupeře o puk. Jediným jeho mínusem je slabší produktivita v přesilovce, tam to zlepšit a musí to jít lépe. Problém byl v tomhle i v tom, že před bránu on moc nechodí a zleva rozehrávali Spezza nebo Turris jako tvořivější hráči, Bobby je vyloženě střelec. Ho tak postavit za Stamkosovu pozici a házet mu to, tak ty gól dávat bude.
Guddy.44 píše:Hráč do 3. lajny to je možná teď, ale za rok za dva? po odchodu Sellaneho by klidně mohl být na těch 50-60 bodech.
No já ti nevím, nepomuhlo mu ani zranění, ale rozhodně směrem dopředu neukázal skoro nic. Teď v PO nehraje špatněm spíše naopak, zlepšil se v držení puku, ale uchytil se ve 3. lajně s Coglianem, rozumějí si a měli by spolu hrát i 3. lajnu. A jo, společně třeba s Boninem příští rok můžou být hodně produktivní. Ale na víc to momentálně fakt nevidím, má dobrou střelu, hodně zlepšil bránění, ale zatím mu to nejlépe sedí v té 3. lajně.
tomasinho píše:Tak potom ok s tím Bobbym, snad naváže na ten úvod a bude mu to tam sypat. Co konkrétně ti na jeho stylu vadí?
Tak především pohyb. Připomíná mi dinosaura. Dále pak bojovnost. Nwm proč ale často mi přijde, že jen čeká na přihrávku, než mu ji někdo naservíruje. Já mám rád bojovné kluky, co si ten puk vybojují. Také zrovna není moc technický. Kličku udělat umí, ale žádný skillmaster to tedy není. Používá snad jen jeden move v one on one. To bude asi vše. Bobby je mi sympatický, ale já radši ty hbité, technické severské kluky jako Boedker, Nyquvist či Backlund jak jeho. Ale o jeho střeleckých schopnostech nepochybuji.
Guddy.44 píše:Tak především pohyb. Připomíná mi dinosaura. Dále pak bojovnost. Nwm proč ale často mi přijde, že jen čeká na přihrávku, než mu ji někdo naservíruje. Já mám rád bojovné kluky, co si ten puk vybojují. Také zrovna není moc technický. Kličku udělat umí, ale žádný skillmaster to tedy není. Používá snad jen jeden move v one on one. To bude asi vše. Bobby je mi sympatický, ale já radši ty hbité, technické severské kluky jako Boedker, Nyquvist či Backlund jak jeho. Ale o jeho střeleckých schopnostech nepochybuji.
Hm, tak to ho ani neznáš až tak dobře teda. Působí to na mě, jak slova Burka po OH nominaci, že nezná slovo intenzivní atd, přitom je to totální bullshit. On bojovný i pohyblivý je, není to nejlepší bruslař pod sluncem ani úplný buldog, ale zase bych ho za toto nehanil. On fakt dokázal letos vybojovat dost gólu tím, že obral beka o puk. No a to o technice jsem jakože nečetl, to je fakt úplná kravina, Bobby má práci sd hokejkou právěže na hodně vysoké úrovni.
Ottawa GM Bryan Murray called prospect Curtis Lazar "NHL ready," but there's still a chance that he could be back in the WHL next season.

Na MSJ asi nejlepší kanadský hráč.. Zrovna o něm si myslím, že jeho čas nastal a měl by už hrát. Hyearchie centrů Spezza-Turris-Lazar-Smith se mi líbí. Uvidíme. Jinak, zatím žádné novinky ohledně Michálka s Hemským. A to kvůli tomu údajně ( :sarcasm: ) odmítli pozvánku na MS.
Ibaže Spezza je goner. Takže Turris, Zibanejad, Lazar a Smith je reálny scenár. Keď však nebude Spezza, budúcnosť Hemského je vo hviezdach.
Já nevěřím, že Spezza odejde. Neměli by žádného zkušeného centra a lídra. Onen lídr by ještě mohl být eventuelně Phillips ale. Zibanejad podle mého ještě na centra druhé formace nemá, Turrisovi také nevěřím i když letos měl povedenou sezónu a i na MS byl zřejmě nejlepší z kanaďanů. Uvidíme.
Nikdy nepodceňuj Židov a Melnyk je ich nepísaný kráľ. :giggle:
Tak Hemák prý v Ottawě příští rok nebude, nechtěli mu dát 5,5 mega. Tak to jsme zvědav, kde skončí.
za 5,5 mil iba ak na floride
Tak tohle mu fakt nikdo nedá. Měl by být soudný, víc jak 4 chtít nemůže.
Ten skill furt má. Já bych jej na rok (podobně jak Semin) za 5ku u nás zkusil. Mohl by si rozumět s technickým Huberdeauem a třeba spíše def. Bjugstadem.
Hemský má bodový potenciál hodný 5,5 mil (v OTT 17pts, 20 GP), ale tam to končí. Netlačí sa pred bránu, väčšinu bodov zaznamenal z vrcholu kruhov na vhadzovanie, nevytvára tlak na obranu súpera, je injury prone atď... Pass/shot ratio (setup passes/corsi for): Clarke MacArthur 1,69; Mika Zibanejad 1,35; Jason Spezza 1,28; Kyle Turris 1,04; Bobby Ryan 0,81; Milan Michálek 0,68. V Edmontone mal Hemský 1,58. V Ottawe 0,83 resp. pri Spezzovi začal viac strieľať (napriek tomu v 20GP len 4G). V kariére od roku 2002 len 2x pokoril métu 20 gólov. Okrem bodového príspevku im za 5,5 mega nemá čo ponúknuť. Radšej nech poskytnú viac priestoru Stoneovi či Hoffmanovi. Sens skončili v GF na 11. mieste s 229 gólmi a s 2692 SF boli dokonca na 4. mieste. Naopak, v obrane boli s GA 258 na 27. mieste a s 2849 shots against na 29. Napr. 955 blocked shots "stačilo" na 28. miesto. S 757 give-aways boli šiesty najhorší. Namiesto Hemského nech radšej doplnia o obrancu toho typu, akým býval kedysi Hal Gill.

:lol2: :|
Pre Ottawu je dobre, ze Spezza chce odist, pri vsetkej ucte, jemu treba hladat spoluhracov, pretoze len tak s hocikym hrat nebude, proste bude solovat a nevsimat si spoluhracov, pritom mozu byt aj 100x na spravnej pozicii, on to hlave vie so skusenymi technickymi hracmi. Co by tak hrozne nebolo, vaznejsie je to, ze v dolezitych zapasoch Spezza casto mizne.

Co sa tyka zostavy, neviem, ako je na tom Lazar, hoci s utokom IMHO problemy nebudu, cely problem Ottawy sa vola obrana. Karlsson... mozno Methot, a dalej nic, Cowen nehral tak dobre ako v predminulej sezone, na Phillipsovi sa prejavuje jeho vek. Preto za Spezzu by sa mohli pokusit niekoho ziskat do obrany, pohybliveho domaseda, ktory hra dobre na pozicii.
Ottawa stále nepochopila, že její největší problém je v obraně? S takovou tu bude Chiasson aspirovat na krále mínusek..
Guddy.44 píše:Ottawa stále nepochopila, že její největší problém je v obraně? S takovou tu bude Chiasson aspirovat na krále mínusek..
Nechapem predavaju Spezzu a vyberu si... utocnikov, pricom obrana je tragicka. Mozeme len dufat, ze sa pripravuje nejaky trejd.
969 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2021 TAMPA BAY LIGHTNING