Zazvonil zvonec a sezony je konec.
Co rici k teto sezone ? Zacatek otresny ale druha pulka velice pekna a nadejna

Kdybych to mel zhodnotit jako celek tak reknu ze je to lepsi sezona nez jsme na zacatku cekali.Vypadnout v 7 zapasu s Rangers na ktery neumime pro znamena odejit s hlavou vztycenou.
Ted k hracum

vemu par hracu a napisu co si o nich myslim jak za to co udelali nebo co snad jeste udelaj.
Zacnu od podle me nejlepsiho hrace sezony i play off a to je Steve Mason
v zakladni casti 91.72 a v play off 93.89.Mam z neho radost je to pro me sympatak a jeste moc dobrej golman navic jsme ho z Columbusu ziskali za malo a doufam ze trade mezi nama a busem se nam vyplatil oboustrane.
Konecne po letech mam pocit ze mame stabilniho a velice kvalitniho golmana a navic za slusny peniz na dalsi sezony

Tak diky Steve
Claude Giroux - Nas kapitan ktery mel prvnich dvacet zapasu problem zpracovat a prihrat puk ale pak chytl formu a udelal krasnych 86 bodu a treti misto v cele nhl.V play off ta hra nebyla nejak dominantni ale nejak ty body posbiral.Kazdopadne prachy si zaslouzi a jsem rad ze je to nas kapitan mam ho moc rad a doufam ze z nej budu mit jeste radost.
Jakub Voracek - Moje srdcovka , ma za sebou bodove nejlepsi sezonu a to 62 bodu.Muj nejoblibenejsi hrac z tymu.Je to obrovsky bojovnik a ma skvely pohyb , napadani a brusleni obecne navic prida i hokejove iq.Ma svoje mouchy jako strelba z prvni a nebo vice ztracenych puku ale sakra 4 Mega 4 mega

.Cekam od nej do budoucna ze vytezi ze svoji hry vice bodu ktere si zaslouzi a je to pro me hrac co v kritickejch momentech maka do roztrhani tela.Pro me jeden ze 4 Untouchable hracu.
Simmonds,Hartnell - dva typove podobni hraci Simmonds ma lepsi pohyb a energii, Hartnell kdyz nema pul sezony menstruaci dokaze i hrat hokej.Jejich hlavni zamereni je cloneni pred brankou a dorazeni puku nebo tece.Coz hlavne Simmondsovi jde skvele a i pres slabsi play off jsem s nimi moc spokojen.I kdyz Hartnell samozrejme uz lepsi nebude a stabilita vykonu by taky mohla byt vetsi.Simmer paradni sezona 60 bodu a 29 golu je za jeho plat dar z nebe.takze dik a tesim se na pristi sezonu.
Brayden Shenn,Vincent Lecavalier - Tyhle dva budu taky hodnotit dohromady.Shenn muze byt solidni druhy center.Kolikrat v zapase neni videt a pak tam najednou da dva fiky.To je vec co me na nem stve ze to obcas vypada jako kdyby ani nehral ale na druhou stranu ma naprosto skvele hokejove IQ a cit pro hru.Doufam ze svoje vykony jeste zlepsi a z toho ze ted dela body tak bude vice dominantni ve hre.
Lecavalier co k nemu rict ? Jako cloveka ho mam rad ale u nas pro nej proste neni misto a je zabitej ve 4 utoku.Obcas da dobrej gol ale ja bych ho nejradsi strelil zpatky do Tampy.Pro nas je az zbytecnej luxus.
Read,Couturier - Tak tyhle klucii jsou taky moje srdcovka.Obzvlaste Couturier ktery je naprosto bezkokurencni na pk a kdyby jsme ho nemeli tak nevim.Navic dokaze pridat i body a jeho hokejove IQ a Inteligence je skvela.Je to jeste mladik ale pro me ma potencial byt neco jako druhy Bergeron z Bostonu.Jen trenovat a nabirat zkusenosti.Je to nas klenot kteryho se nesmime zbavit.
Read je velice chytry hrac a solidni strelec a navic pridava odpovednou hru dozadu na pk i pri hre 5na5.Podle me ma potencial pri dobrem zdravi nastrilet i 30 golu za sezonu.Moc dobrej hrac za supr peniz a navic funguje chemie s Coutsem.
V utoku jsem to nejdulezitejsi pro me uz probral a ted trosku rychleji k obrane.
Streit,Timonen - U Timonena uz je videt vek, je pomalejsi a uz tolik nestiha i kdyz zkusenosti ma a snazi se to tim uhasit.Ja bych ho po pravde uz nepodepisoval a radsi bych dal moznost nekomu z nasich mladych obrancu.
Streit - Ze zacatku tak jako kazdej hrac to bylo buh vi jaky ale postupem casu jsem si ho oblibil.Ma vybornou strelu a dobrou rozehravku + dobry pohyb.Ano neni to pes obranar a potrebuje k sobe hrace co mu bude kryt zada ale zatim se mi libi a doufam ze bude pokracovat.
Grossmann,Coburn,Shenn,MacDonald - tady jsou typove podobni hraci Gross,Mac,Shenn jsou velci silni beci spise do obraneho pasma.Co k tomu rici ? Asi nejslabsi clanek je tuto sezonu Gross.Takze jeho by jsme meli zrejme vymenit a mohl by ho nahradit nekdo z mladych a hlavne Gustafson by uz mel dostat opravdovou prilezitost at ukaze co v nem je.
Coburn - hodne lidmi kritizovan ale podle me ma furt svoji kvalitu.Vysoky,silny ma prehled.Ano obcas udela botu jak prase ze namaze protihraci na gol ale svoje si pro me plni hlavne v obranem pasmu.Ja jsem s nim spokojen.
Ted celkove utok a obrana.
Utok - Ano nemame sice superhvezdy (Giroux je jedina) ale mame tri velice solidni utoky z nich muze dat gol kazdy a pro rozumnem podpisu 4 lajny muze i ta byt velmi solnid.Nase hlavni sila je sirka kadru a dobra kvalita i kdyz ne supr kvalita.
Obrana - ted mame obranu posazenou spise do obraneho pasma - Shenn,Gross,Coburn,Mac - hned 4 hraci jsou spise defenzivni hraci a na ofenzivni praci je to poradne jen Streit a uz vekem zasazeny Timonen.Za ukol bych si dal zbavit se jednoho defenzivniho beka a dat beka z lepsi rozehravkou a schopnosti tvorit utok nebo ho podporit (nejlepe z vlastnich zdroju).Jak jsem psal - Timonen a Gross out a nahradit je Gustafsonem a jednim z mladiku.
Tak ted specialni vec a to je kteri hracu jsou pro me nedotknutelni.
Giroux - Kapitan tymu a tahoun , sbira hromady bodu a svoje prachy si zaslouzi.
Voracek - Energicke kridlo s velkym potencialem a za hodne hodne dobry prachy.
Mason - Konecne poradna jednicka ktera podrzi a na dalsi sezony za dobry prachy.
Couturier - V nem vidim nejvetsi potencial , skvela herni inteligence, moralka a charakter.Verim mu na druheho centra do budoucnosti.
Celkove z 10 bodu bych nam dal 7/10.Tym ma potencial hrat o spicku ale jeste jsou tam body co se musej zlepsit a doufejme se to pohne i s dozravanim hracu.
Kouc Craig Berube se pro me ukazal jako docela racionalni trener co dokaze pouzivat hlavu.Asi bych ho nemenil ale zase Barry Trotz z Nashvillu je volny takze mam docela dilema.