Fantomas: kto je podla teba safe? Couture, Hertl a Vlasic su asi jedini traja, ktori mi hned napadnu..
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
SAN JOSE SHARKS
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
Nevim, kde ste vyčetli, že to nutně musej bejt big changes... status quo je neudržitelnej, to je snad jasný, ale neznamená to hned, že dealnem čtyři šestiny top6. Nedotknutelnej rozhodně musí bejt i Pavelski, a tipuju, že pokud někdo bude trejdnutej, bude to spíš Jumbo než Marleau.. oba naráz si představit prostě nedokážu. Nejradši bych ale furt byl, kdyby se zemětřesení týkalo jen brankoviště a prostoru těsně před nim.. útok se mi líbí jako nikdy a jakýchkoliv razantních změn tam se jednoduše obávám.kajo píše:Wow, takze je to pravda...big changes coming
Fantomas: kto je podla teba safe? Couture, Hertl a Vlasic su asi jedini traja, ktori mi hned napadnu..
Ani Dannyho, ani Mártyho konce nicméně nejsou ničim neočekávanym, spíš naopak. Rázem máme takle 17m prostoru a můžeme si hrát.
Horší je, že přesun Burnse do obrany už neřeší ABSOLUTNĚ nic.. a spíš nám ještě přidělává starosti jinde, když sme takle (v součtu s Havlátem) přišli o jediný jakž takž prověřený top pravý křídla. Nieto s Wingelsem v pořádku, ale mít je oba v top6? Ta relativní nutnost trejdovat za účelem zisku elitního RW se tam zkrátka vytvořila a já se tudíž klepu a klepu.
Mimoto hlavně Burnsy nijak neuzdraví naší modrou čáru. Zalepí místo po Dannym a bude lepší verzí jeho letošního já, to je jasnačka, ale je to prostě pravák! Takle - s Braunem a Demersem jakožto dalšíma RD - máme základy pro tři príma dvojice, ale furt nám samozřejmě zůstává příšernej depth nalevo.
Už se sice mluví o Phaneufovi a přibejvat budou jistě další potenciální akvizice, ale spolu s potřebou toho pravýho křídla rázem přestávám vidět prostory, kde by se daly brát protihodnoty - pochopitelně teda jen v těch mezích, který osobně považuju za rozumný. Tam už ale například nespadá permanentní přesun Pavelskiho do top6, neřkuli trejd... což se najednou jeví znepokojivě pravděpodobně.
Fantomasi, a co případná výměna našeho kapitána? Po tom jaka je ted v klubu situace tak to vypadá ze jistým setrvání si muže byt jista jen hrstka hráčů. Myslis ze Joe (jako kapitán a vůbec jeden z tahounů) po dalším krachu v PO v týmu zůstane?
EDIT: jak tak koukám víceméně si to shrnul o trochu dřív uz kajovi
EDIT: jak tak koukám víceméně si to shrnul o trochu dřív uz kajovi
Mne to zase presne na detroit vychadza… posilu do obrany potrebuju a boyle im zapadne do vekoveho priemerufantomas píše:![]()
Danny
![]()
(Tým, co ho podepíše, má automaticky zaděláno na jednoho bandwagonera.. pokud to teda nebude Dýtrojt/Vancouver)
A Detroit potřebuje praváka do obrany jako sůl a podle mě společně s křídlem do top 6 půjdou nejvíce právě obránci pravákovi.petrik píše:Mne to zase presne na detroit vychadza… posilu do obrany potrebuju a boyle im zapadne do vekoveho priemeruU mna je to jeden z najjasnejsich kandidatov na dres s okridlenym kolesom (a to bez srandy)
Však na tvou otázku se teprv ještě bude odpovídatAndyF píše:What a trick!
Toho si sem moc dobře vědomej, proto sem tu závorku taky dodával.petrik píše:U mna je to jeden z najjasnejsich kandidatov na dres s okridlenym kolesom (a to bez srandy)
No ono to samozřejmě neni tak jednoduchý a odpověď kajovi zároveň neni tak uplně odpovědí pro tebe. To, že je pro mě Thornton trejdovatelnej spíš než Marleau, hnedka neznamená, že je pro mě trejdovatelnej nějak lehce či co. Osobně pořád vidim cesty, jak mančaft zkvalitnit a zároveň se vyhnout blockbusterum (např. podepsat Grabovskiho a posunout Pavelskiho na top RW; podepsat adaptabilního rváče Michálka do první lajny, aby si zavzpomínal na hezký časy strávený po Jumbově boku), takže bych se do nich ani nehnal. Navrch bych rád zmínil dvě věci:Gulliver píše:Fantomasi, a co případná výměna našeho kapitána? Po tom jaka je ted v klubu situace tak to vypadá ze jistým setrvání si muže byt jista jen hrstka hráčů. Myslis ze Joe (jako kapitán a vůbec jeden z tahounů) po dalším krachu v PO v týmu zůstane?
1) Ve světle takle epickýho selhání se prostě zbytečně hysterčí. Z Thorntona je najednou zdánlivě čtyřicátník, co ani omylem neposbíral nejvíc 5v5 asistencí z celý ligy.. to samý Marleau po vynikající sezoně najednou nemá mít na tuhle úroveň apod.
Je potřeba si uvědomit, že my prostě žádnou generační obměnu prozatim nepotřebujem. Jumbo už možná tolik nezáří na obou koncích kluziště jako dřív, ale pořád je setsakramentsky rozdílovym hráčem. Adekvátní náhradu bysme za něj zkrátka nesehnali, což by nutně znamenalo předčasný klesnutí do vod konferenčního průměru. Chtít bysme to měli proč? Protože za rok dva železně 60+bodovýmu hráči dramaticky klesne hodnota? Směšný, případnym rentalem na sezonu dvě furt bude víc než kvalitnim samozřejmě.
Stárnutí budoucích Hall of Famerů se obecně přeceňuje. Thorntonovi bude v příští postseason 35 let... stejně bylo "prokletýmu" Brind'Amourovi, když po dvou neúspěšných finále Carolinu s céčkem dovedl k titulu. (A ještě starší byl na modrý čáře Wesley se třema nezdarama na kontě.) Jo, dá se argumentovat tim, že Thornton zatim týmu ani to jedno finále neudělal, ale potom zase... Selanne se na dosah Stanley Cupu poprvý dostal v 36, že jo (Andreychuk ve 40, Chára v 34) - a všichni ho hned vyhráli.
2) Pomoct Hertlovi v sophomore season a celkově ve vývoji. I kdyby Tom neměl celou sezonu strávit po Jumbově boku, rozhodně se hodí mít po ruce aspoň takovej role model (neni vyloučený, ba spíš rovnou pravděpodobný, že se s Hertlem pozdějc počítá na centra - takle byl ostatně i draftovanej). Když už to jednou vypadá, že by se nám něco nadějnýho mohlo naráz vylíhnout přímo v Kalifornii (Vlasic, Couture, Nieto, Wingels), byla by fakt věčná škoda tomu v růstu co možná nejvíc pomoct. A že Jumbo lídrem minimálně v tomhle ohledu bezesporu je.
Poslední dny byly pro fanouška SJS jedině o utrpení (zaplaťpánbů za rozptyl v podobě fotbalovýho MS), ale hééérgot !! Díky AVS, díky vám.. za Stuarta, kterej mimochodem waivenul NTC, k nám navíc nemá putovat jen jeden pick, přitom já bych byl rád i za osamocenej 7th rounder.
Teď se zdá bejt top4 LD naprostou jistotou, tak sem zvědavej.
UPDATE: On to je dokonce jeden 2nd rounder.
Teď se zdá bejt top4 LD naprostou jistotou, tak sem zvědavej.
UPDATE: On to je dokonce jeden 2nd rounder.
Mezi jedny z příčin mý dlouhotrvající mlčenlivosti by se určitě dal počítat měsíční pobyt v Ugandě nebo zářijová povinnost odstátnicovat, nicméně ten hlavní důvod byl mnohem prozaičtější: jakmile bych se do nějakýho toho shrnutí off-season pustil, na půli cesty bych se chtě nechtě poblil.
Aniž bych teda teď chtěl působit nějak (melo)dramaticky, musim zklamaně zkonstatovat, že sme přes léto dělali vesměs všechno možný jenom ne rozumný, neřkuli systematický a s chladnou hlavou činěný rozhodnutí.
| Co to konkrétně obnášelo? Doug Wilson a Todd McLellan předevšim během tohohle léta jaksi splynuli v jednu panikařící jednotku; a jako jejich největší selhání se mi jeví tyhle dvě věci:
1) V rámci přehnanýho reagování na vypadnutí s pozdějšim vítězem SC se náš generální manažer okamžitě začal ohánět tim magickym slovíčkem na R; a to aniž by to myslel smrtelně vážně, případně aniž by věděl, čeho tim chce vlastně docílit.
Ono totiž jakmile jednou zmíníte rebuild, jaksi se od vás neočekává, že vzápětí budete pravačkou horlivě podepisovat smlouvy se starýma lopatama pro 4. lajnu, abyste levačkou ukazovali dveře dvěma nejlepšim hráčum v dějinách klubu. Takhle se rebuild jednoduše neprovádí; a posílený šance prospectů typu Goldobina a Goodrowa sou v tuhle chvíli jen slabou útěchou, ne-li přímo znouzectností.
2) Trenérskej štáb dosud nedokázal jakkoliv zdůvodnit či ospravedlnit Jumbův konec v roli kapitána. Krom toho, že šlo v podstatě o veřejný označkování viníka veškerých našich nesnází (což je samo o sobě absurdní), tak ani zde nikdo z povolaných nestrávil příliš času přemejšlenim a budovánim nějaký konkrétní, čitelný vize.
Kdyby trenéři Thorntonovi céčko sebrali a hned nato s podporou mančaftu jmenovali jeho nástupce (Vlašáka / Logana / Pavelskiho), možná se zarazim, ale dřív nebo později prostě uznám, že... jo - i takhle se dá vyslat určitej signál změny. Jenže tohle McLellan a spol. ani zdaleka neudělali, že ano.
Ne, oni radši nejprve připravili Jumba o kus důstojnosti (takhle to on dle bezprostředních reakcí skutečně cejtil, čemuž se nelze moc divit) a pak prostě jen vágně vyhlásili, že si tým novýho kapitána sám vybere v průběhu kempu. A tak sme dospěli do situace, kdy kapitána pár dní před startem sezony stále neznáme, vůdcem kabiny bezesporu dál zůstává Thornton, a 99,9 % fanoušků si musí klást otázku - k čemu tohle veškerý divadlo proboha bylo?
|Aby bylo jasno, tak já timhle neřikám, že se třeba konkrétně řešení kapitánský otázky ve finále neukáže bejt šťastnym. To docela klidně může - když sme ostatně skalpovali Paddyho, jeho reakce v sezoně 2009/10 byla z kategorie těch vzorových (šlo o jeho bodově 2. nejlepší ročník, co se RS i PO týče; a jen Heatley tehdy dělal lepší Corsi čísla); mně tu daleko spíš kráčí o holej princip. O to, jak amatérsky a zmateně musíme působít navenek.
Ale dobře, to by k off-season pro tuhle chvíli stačilo. Pojďme se teďka přesunout k dominantě tohohle příspěvku; a sice k vypíchnutí klíčových osob a herních prvků, na který se doporučuju v týhle sezoně zaměřit...
Je mi docela jasný, jak se teď asi všichni tváříte... "Co? Jakej breakout? A nebylo už Couturea takhle náhodou AŽAŽ?!"
Věc se má tak, že nebylo. Logana neni nikdy dost; a já si hlavně nedávno uvědomil, že i když sem se tu z lásky k němu vyznal už asi tisíckrát, tak to, v čem spočívá jeho jedinečnost, a proč mě ještě nikdy žádnej Žralok nebavil tak jako on, sem vlastně doteď pořádně nerozebral. Takže, ehm, tohle je ta chvíle, behold!
Proč sem u Couturea zvolil ono slovíčko breakout, je ve skutečnosti docela nabíledni: jeho loňská sezona měla k ideálu pěkně daleko. Jednak tu byla dvojí rána v podobě debilně načasovanýho poranění zápěstí a následný absence na OH; jednak tu byla ta otřesná úspěšnost na střelbě. Ve třech předešlých plnohodnotných sezonách šel Logan s úspěšností vždycky nad 12,5 %; loni to bylo 9,9 %. To je vpravdě brutální pokles a zároveň něco, co by ho potkávat vážně nemělo; stejně jako ta 12zápasová šňůra bez gólu.
Nicméně stalo se, a co je pro mě osobně nejdůležitější, je způsob, jakym Couture tuhle černou sérii protrhl: brankama ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních zrovna ve chvíli, kdy nám vypadli Wingels s Hertlem; čili jinými slovy - když to bylo nejvíc potřeba. To je pro Logana obecně charakteristický: speciálně předloni například platilo, že táhl tým, když toho nebyli schopni jiní, a zároveň pořád zvládal vyčnívat, když se dařilo i ostatnim.
Logan Couture je pro nás zkrátka přesně tim přirozenym lídrem, kterýho si zřejmě trenéři vysnili na místo Jumba, a já zvlášť tenhleten fakt moc rád dokumentuju na zdánlivých detailech typu 1) dává nejlepší pozápasový rozhovory; 2) tradičně chodí jako první z ledu; 3) neohroženě padá do střel; 4) jeho koncentrace na obou koncích kluziště zpravidla nemá chybu atd atd...
Loni si Logan střihl menší premiéru v tom směru, že po většinu sezony vystupoval jako náš primární shutdown centr - a v tom docela jistě bude pokračovat i letos. Že je přitom tou správnou volbou pro tuhle roli, asi nemá smysl rozpitvávat. Ačkoliv Thorntonova práce směrem dozadu bejvá soustavně a nesmyslně podceňována, Couture je pořad našim nejlepšim two-way centrem. Stačí si vzít už jen tu jeho nadpozemskou bilanci na oslabení a měli byste mít jasno - dohromady 5 obdržených branek a 4 vstřelený při 88 minutách strávených v početní nevýhodě; boží. (A ono stačí i prostě jen sledovat jeho pohyb v obrannym pásmu, veškerou jeho poziční hru...)
Abych to nicméně už nějak zakončil a dostal se taky dál: nemůžu se zkrátka dočkat tý jeho úžasný clever stick zpátky v akci; a přitom vážně nepochybuju o tom, že pokud Loganovi tentokrát vydrží zdraví, podepře nás letos minimálně 70 body.
Tak teda... ťuk ťuk!
Timhle, prosim pěkně, neřikám, že by pro nás měl Pavelski nějak ztratit hodnotu nebo tak něco; to ani omylem. Právě naopak - kór pokud se vrátí na místo centra třetího útoku - bude opět jednim z nejdůležitějších článků týmu a (klasicky) jednim z nejmíň doceněných NHLerů vůbec.
O co mně tu jde konkrétně, to je jeho nevyhnutelnej pokles v gólový produkci. Pavelski totiž loni střílel s 18,2% úspěšností, a i když se dosud v týhle statistice s každou sezonou jenom zlepšoval, pokračování takovýho trendu je prostě dopředu vyloučený.
Takováhle střelecká úspěšnost zkrátka a dobře neni udržitelná, avšak dokud bude Joe nadále patřit k nejlepšim hráčum na vhazování, a dokud bude dělat z hráčů typu Wingelse hokejisty na první pohled dvakrát lepší, nebudu mít s jakymkoliv jeho declinem nejmenší problém. Fakt že ne.
Náš vysoce ceněnej late peak exemplář; zadák s výjimečnýma bruslařskýma schopnostma, suprovym přehledem o dění na hřišti a neustále vybrušovanou ofenzivní stránkou herního projevu. Pokud je Vlašák zárukou konzistence a regulérnim kandidátem na Norrise, Braun je takovou jeho skromnější kopií. Podobně jako on zvládá drtivou většinu času působit, jako by neměl jedinou slabinu, a to přitom zpravidla čelí těm nejkvalitnějšim forvardum soupeře; docela suverénně.
Opravdu parádní držák, jehož role by letos mohla bejt ještě posílená charakterem defenzivního parťáka, kterym s největší pravděpodobností bude buď rookie (Mueller/Fedun), anebo jen o něco málo zkušenější a stále zoufale nevyzrálej Irwin.
Když zase jednou pomyslim na to, že sme si ho teď v létě uvázali dlouhodobym kontraktem na úrovni těch pro Coburna, Quinceyho nebo Emelina, tak se normálně rozplývám blahem...
Že sme pod McLellanem dominantní possession-based mužstvo (loni v top3), na to si už asi všichni stihli zvyknout; ale že z nás sou najednou takový mašiny v disciplíně zúročování získanýho útočnýho pásma, to muselo překvapit i nejednoho fanouška SJS.
Co se týče kontroly středního pásma, nebyli sme na tom úplně nejlíp (a zde nám mimochodem bude nejcitelněji scházet Márty Havlát), a chvályhodnej nebyl ani druhej největší počet napáchaných icingů (v celý NHL!); ovšem když už se nám povedlo jakkoliv proniknout do útočný třetiny, znamenalo to pro soupeře zpravidla solidní tóčo. To slovo "jakkoliv" tam je přitom skutečně podstatný, protože my sme loni generovali v průměru nejvíc střel na kontrolovaný i nekontrolovaný zone entry, takže ať už do útočnýho pásma někdo kotouč přímo zavezl nebo jenom nahodil, nikdo v celý soutěži následně nebyl plodnější, co se střelby na bránu týče.
Což je samozřejmě základ úspěchu, a chtělo by to si tenhle atribut pokud možno udržet. Aktivní a inteligentní presink byl speciálně loni naší velkou zbraní (i díky Hertlově a Nietově vstupu na scénu) nejen statisticky, ale i na první pohled, a to je stoprocentně něco, na čem bysme měli chtít dál stavět.
Už sem se o tom zmínil u Logana, takže tady jen krátce: již počtvrtý (ze šesti sezon) sme loni pod McLellanem skončili uvnitř top6, co se úspěšnosti na oslabení týče, a já naštěstí neregistruju nic, co by nás mohlo nasměrovat zpátky do ligovýho podprůměru, kde sme se ocitli mezi lety 2010 a 2012. Tehdy sme totiž vůbec neměli ustálený PK formace (např. v sezoně 2010/11 na oslabení víc než minutu strávilo rovnou 16 různých hráčů!), což teď opravdu neni náš případ; ani zdaleka.
Tandemy Wingels-Couture a Pavelski-Marleau se vskutku nemohly osvědčit líp (v početní nevýhodě sme loni inkasovali 33krát, čimž sme si stanovili historický minimum pro kompletní sezonu); a to ještě vždycky budeme mít v záloze možnost návratu k sehranýmu páru Logan-Paddy.
Tady opravdu nemám větší obavy o jakejkoliv propad a znova očekávám útok na hranici 85 %.
Na tuhle herní variantu sem v našem podání opravdu nesmírně zvědavej, neboť A. už tu nemáme stálici Dannyho a B. na jeho místo vrchního QB počítáme s neokoukanym Burnsym (loni na elitní přesilovce sice něco odehrál, to však převážně zleva).
To značí jistě razantní změnu, zároveň se ale v podstatě neni moc čeho bát, protože loňská PP doopravdy posadila laťku hodně nízko. Ať už to bylo příšerně vysoký procento promarněných střeleckých příležitostí (těch sme si opět vypracovávali spoustu, resp. vůbec nejvíc; a přece sme měli až 20. nejlepší PP v lize), nebo Boyleovo netypický spěchání na rozehrávce a jeho ještě netypičtější rozpačitost při přecházení útočný modrý... na to všechno pude dát zapomenout relativně snadno.
Otázkou teprve je, jak se uchytí Burns. Osobně se trochu bojim, že to bude dál zbytečně moc přímočarý a bez trpělivý rozehrávky, která dává tolik vyniknout Jumbově genialitě. Navíc když už na to přišlo, trojlístek Danny-Jumbo-Paddy čas od času uměl vytáhnout z klobouku neuvěřitelný věci čistě proto, že se všichni jeho členové navzájem důvěrně znali... a to teď tak uplně nehrozí.
(Mimochodem Pavelski loni 40 % svých branek nastřílel v početní převaze - což je další dimenze neudržitelnosti jeho loňský produkce, a zároveň náš další "PP otazník".)
|No... ok, to by bylo pro dnešek vše. V nejbližších dnech či hodinách (v závislosti na finálnim řezu soupiskou) bych se ještě pokusil podívat na pravděpodobný složení všech formací.
Dóbře, zahajovací sestava se zdá bejt jasná, a tak sem tu i já s druhou částí tohohle předsezónního preview. Pojďme se teda rovnou vrhnout na nějakej menší breakdown tý naší slavný skvadry...
U týhle formace je to jednoduchý - musí zůstat zdravá, musí dominovat, a obě křídla v důsledku toho musí nadělat aspoň 30 branek... jinak sme nahnaný. Jak už sem psal u Logana v první části, neznám důvod, proč by jeho lajna neměla pokračovat v odvádění tý nejčernější práce, z čehož neomylně vyplývá, že u Jumba a spol. to prostě nebude o ničem jinym než o ničení libovolných soupeřů. Dispozice na to všichni tři jistě mají a zejména přítomnost dvou top12 hráčů na vhazování, kdy každej z nich má silnější opačnou stranu kluziště, tyhle moje očekávání jedině potvrzuje/posiluje.
Náš nejlepší two-way útok; formace s nejhmatatelnější chemistry a všeprostupující energií. Dva vynikající bruslaři na křídlech, jeden mimořádně inteligentní centr - od tohohle složení já jednoduše očekávám velký věci, a doufám (i věřim), že se konkrétně s Nietem nebude házet tak moc jako loni. Ostatně, v play-off regulérně patřil k našim nejlepšim hráčum, povedla se mu i příprava (nejlepší relativní Corsi z opening night roster, pokud má cenu k tomu nějak přihlížet), a k sehranýmu tandemu Paddy-Logan zkrátka dokonale pasuje.
No, a tady nám začíná pořádná legrace - naše výrazně oslabená bottom6. Wingels ihned po breakout sezoně, kdy do jistý míry těžil z práce Pavelskiho, posiluje do role suverénního tahouna celý jedný řady a já přitom nemůžu bejt nervóznější. Tierney by měl bejt talent (kapitánoval koneckonců Domiho a Horvatově Londonu Knights) a už před kempem se počítalo s tim, že do prvního týmu pronikne, tohle je pro něj nicméně slušnej křest ohněm. Tim spíš, když mu bude po ruce chybět jeho menší soulmate a kometa pre-season Barclay Goodrow (na IRku), aby jeho místo zaujal spíš grindeří typ Tye McGinna. Tahle formace by tak měla bejt nepříjemná, to rozhodně, nakolik ale bude i opravdu konkurenceschopná, to momentálně nedokážu říct, a hnedka LAK ji natuty prověří od podlahy až ke špičkám nosu.
Tady sem měl větší strach jen z jednoho - Desi podle všeho nezažil nikterak uspokojivej kemp a vypadal, že se pomalu připravuje na úlohu healthy scratche, nakonec by ale naštěstí měl normálně centrovat čtvrtý lajně místo tragédka Burishe. Tim pádem to (i vzhledem k nepřítomnosti Scotta) určitě mohlo dopadnout hůř, ale pořád samozřejmě žádná sláva. U prvních dvou útoků očekávám mírnej vzestup TOI...
Z předpokládanýho složení obranných párů popravdě nemám ani tu nejmenší radost a moje obavy pramení rovnou z viditelně overpowered tandemu Vlasic - Braun. Psal sem to už v první části preview, napíšu to znova: Braun by uplně v pohodě odnesl na ramenou i nováčka Müllera a v našem nejlepšim zájmu by tak taky měl činit. Bohužel, trenéři radši celou přípravu sehrávali naše dva nejlepší beky, a tak nyní nezbývá než doufat, že Vlasic (potažmo Braun) v pohodě snesou "suterovský minuty" a vydrží jim zdraví. (Čili ne tak jako v rozhodující fázi play-off, ehm.)
Borec, co v posledních dvou sezonách v obraně figuroval zcela minimálně, spolu s 19letym prospectem, co sotva stihl nastřádat pár minut v AHL a dobrou půlku pre-season strávil ve dvojici s popravenym Tennysonem. Hm, musim k tomu něco dodávat? Z mýho pohledu pořádně riskantní koncept, jehož fungování zaručí snad akorát Burnsovo bezodkladný rozpomenutí na sezonu 2010/11. (S čimž se mi popravdě počítá jen těžko.)
Další časovaná bomba. Oba tihle kluci nad sebou v minulosti vždy potřebovali pevnou ruku - toho lepšího Boylea, respektive Brauna -, aby operovali na adekvátní úrovni, a teď si opravdu nejsem jistej, jak to jako v tomhle páru má/bude fungovat. Ani jeden z nich mě dosud nepřesvědčil o svý herní vyspělosti, oba maj silný tendence k jančení, a tak mě napadá jen... stůj při nás bůh.
Trenéři zatim ohledně našeho startéra mlží, já ale příliš nepochybuju o tom, že to bude Nemo. Dle highlightů mu generálka s Anaheimem celkem sedla a několikrát nás výrazně podržel, takže neni důvod ho hned zezačátku nějak srážet na kolena. Z pozice hráče bojujícího o novej kontrakt by se měl nicméně snažit/vytáhnout mnohem víc než loni, o tom žádná.
---
Ohledně zápasu s LAK, tam mám nejmenší možný očekávání. Kings maj veškerý předpoklady pro to naši ultraslabou (ne-li na západě vůbec nejslabší) bottom6 roztrhat na cimprcampr, takže byť jen s bodem budu maximálně spokojenej.
Oproti loňsku, kdy sme raketově odstartovali s Pavsem ve třetí brázdě, to tentokrát vidim na docela jinačí záležitost.
No, otvíráky pro obhájce nedopadají moc dobře, většinou nejsou na samotný zápas příliš soustředění, naopak soupeř, který u toho musí statovat, má pak nějakou motivaci navíc. Takže můžeš být narozdíl ode mě trochu optimističtějšífantomas píše:Ohledně zápasu s LAK, tam mám nejmenší možný očekávání. Kings maj veškerý předpoklady pro to naši ultraslabou (ne-li na západě vůbec nejslabší) bottom6 roztrhat na cimprcampr, takže byť jen s bodem budu maximálně spokojenej.
Je fakt, že vy ste si posledně dali na kokos s CHI, že jo?sidney77 píše:No, otvíráky pro obhájce nedopadají moc dobře, většinou nejsou na samotný zápas příliš soustředění, naopak soupeř, který u toho musí statovat, má pak nějakou motivaci navíc. Takže můžeš být narozdíl ode mě trochu optimističtějšífantomas píše:Ohledně zápasu s LAK, tam mám nejmenší možný očekávání. Kings maj veškerý předpoklady pro to naši ultraslabou (ne-li na západě vůbec nejslabší) bottom6 roztrhat na cimprcampr, takže byť jen s bodem budu maximálně spokojenej.
Ale tak stejně se nemůžu dočkat, toseví.
Kdy čekáš, že se bude vhazovat? Přenos má začít od 4 ráno našeho času, ale co se mi povedlo porůznu dozvědět, tak na tu 4 je teprve plánován ceremoniál. Sice to má být kratší než bývalo, hráči se zúčastní tak 10 minut, ale stejně očekávám, že hrát se začne až ve 4.30. Každá minuta spánku dobrá, na banner se můžu podívat až ze záznamu.
Ok, takle by to asi šlo.
Ale ne, samozřejmě - nutno okamžitě krotit nadšení. Krom toho, že to byl první zápas sezony, mi ani nepřišlo, že sme Kings až tak drtili. Rozdíl byl v tom, že zatimco nás brankář v rozhodujících chvílích podržel - viz Carterův wraparound -, Quick se na totéž nezmohl a ještě nám jeden gól v podstatě daroval. Z Nema mám jinak opravdu velkou radost; bystře reagoval, nejevil žádný známky nerozehranosti a nakonec se mu po zásluze povedlo poprvé od Bostonu z r. 1941 vynulovat obhájce.
Ohledně Kings mě překvapilo, jak odevzdali třetí třetinu. Ačkoliv (tolik otřesní) komentátoři NBC v průběhu večera asi 4x zopakovali, že Stanley Cup udělali navzdory tomu, že v několika zápasech prohrávali i o dva góly, včera tam ta vůle vrátit se do zápasu absolutně chyběla. Podobně pohodovou třetí část bych si fakt ani při největší vůli nevysnil.
Ale teď už k nám, a konkrétně k nováčkum:
Mirco Müller, D, 95 - Překvapivě vysoká úroveň vyspělosti. Müller famózně četl hru a dovolil si i několik vyloženě nekonvenčních řešení. Hned při první příležitosti nešel pro ránu daleko, a třebaže aktuální report EliteProspects uvádí, že svou dobrou postavu nevyužívá k vlastnímu prospěchu, první dojem sem z něj měl spíš opačnej. Přitvrdit se nebál, jen to holt nepřeháněl.
Vzhledem k naší kompletně překopaný přesilovce, kdy to najednou hrajeme se dvěma zadákama nahoře (čemuž obecně moc nefandim btw), se mimochodem po boku Demerse dostal na led i při početní převaze.
Chris Tierney, C, 94 - Tierney je majitelem poněkud pavoučího těla, to však dovede rozpohybovat velmi rozumnym, efektivnim způsobem. Jeho dosah hokejkou budí solidní respekt (bylo z toho i vyloučení) a v naprostym pořádku vypadá bejt i jeho drajv. Přestože měl někdy v půlce druhý třetiny na kontě nejmenší TOI ze všech našich hráčů, už v tý době registroval tři střely na bránu. Velmi solidní debut.
Tye McGinn, LW, 90 - Na první i druhej pohled bylo znát, že je na tom z celý naší top9 hokejově nejhůř, ale to příliš vadit nebude. Jeho šikovná příhra ostatně stála u zrodu naší první branky, a vzhledem k tomu, že se s nim do budoucna počítá spíš až do čtyřky, tak...
---
Z překvapivých tahů před zápasem lze jmenovat akorát žádný "A" pro Logana, potažmo Hannan na místě Irwina. Minimálně to druhý by se nicméně brzo mohlo změnit: dvojice Hannan-Demers byla při svých shiftech výrazně přestřílena (11-25) a možná by si zasloužila okamžitý roztržení.
Jinak se to včera vážně obešlo bez za zmínku stojících negativ. Snad jen že Pavs se svýma +- třema spálenýma šancema od počátku ukazuje, že to na loňských 41 branek opravdu nebude...
... ale tak hlavně, že sme to písmenko zase dali Jumbovi, s jehož vůdcovskýma schopnostma trenéři evidentně nebyli spokojený. Docela podpásovka.Couture on not getting an 'A':
"I think it's human nature to be disappointed. Any player would be in this situation," Couture said Friday. "But you can't let it affect you and I won't. I'm going to come in and do the exact same thing I would if I had a letter or didn't."
"A lot of guys had conversations with the coaching staff, which direction they were going to go with the letters and stuff. It took a lot of thought, it was a long process," Couture said. "The guys they chose are good leaders. They're star players on our team and go-to guys."
McLellan said Couture has been "very professional" in handling the situation.
Nicméně k samotnýmu "no captain" přístupu moc výhrad nemám - když už se to céčko muselo někomu vzít, je to asi ta nejlepší varianta. Navíc když sme se pro podobnou strategii rozhodli před více než 10 lety (kdy nám rotovali čtyři kapitáni), tak sme v sezoně 2003/04 poprvý pokořili hranici 100 bodů a prvně sme taky dokráčeli až do konferenčního finále.
Teď by z toho tudíž mohl kápnout třeba takovej Stanley Cup, hm...?
Slušnej zápas. Výbornej vstup do zápasu ze strany Sharks, rychlý góly hodně pomohly. Winnipeg se dostal do hry až od druhý třetiny. A občas tam měl dobrej závar nebo menší tlak, ale i z první třetiny nerozchytaný Stalock podržel. A co čert nechtěl z tlaku na konci třetí třetiny se zrodil brejk, který skvěle zakončil Marleau a nedal jinak slušnému Pavelcovi šanci. A třetí třetina radši pomlčet. Přišlo mi jakoby do Sharks do ní vstoupili stylem udržíme = vyhrajeme. Hrozný přesilovky, (celej zápas) nikdo je neuměl pořádně od modrý rozehrát, žádná střela na branku, dokonce ani ve zkrácené přesilovce 5 na 3. Ale Stalock se vytáhl a udržel výhru. Po první třetině sem si říkal easy snack body doma, ale Jets začali kousat a jednoduchý to rozhodně nebylo, hlavně kvůli hrozný třetí třetině.
Poprvý v dějinách franchise (duh!) načínáme sezonu dvěma čistými konty. Spolu s Minnou sme se takle stali prvními mančafty, co to naráz dokázaly v jednom ročníku; prvními celky s takovym zářezem od Floridy r. 2005; a zároveň teprve šestym, respektive sedmym takhle schopnym týmem v historii NHL.Colorado po dvou zápasech se Stuartem... 0:8
San Jose po dvou zápasech bez Stuarta... 7:0
Náhoda? Možná; ale já si to prostě nemoh odpustit.
Hádám tudíž, že sem byl zase jednou přespříliš pesimistickej.
Co už nemám statisticky podložený, ale tušim, že to bude pravda, je ten fakt, že sme to jako jediný dokázali se dvěma různýma golmanama. Nikdo totiž přece neni takovej blázen, aby pro home opener posadil jedničku se shutoutem v zádech. Nikdo, eh?
Ale co no, trenérskej štáb si přes léto z bodání do zad udělal živnost, a tak se asi nemůžem divit, že v tom zvesela pokračuje i v sezoně. A prochází mu to, jistě - Stalock by se dokonce po včerejšku směle dal označit za specialistu na Jets, proti kterym právě vychytal 2/3 svých kariérních nul.
Každá třetina se oproti těm ostatnim docela dost odlišovala.
V první části se rovnala obyčejnýmu znásilnění Jets ve jménu Corsi. Skóre 2:0, 15:3 na střely - Corsi 73,5%, Fenwick 76%. Naprosto bez debat odřízená třetina; v podstatě naposledy i s výraznou, správně high-energy 3. lajnou.
Ve druhý části se obranný pásmo Jets stalo našim teritoriem snad ještě spíš, ale nic moc z toho už nevzešlo. To byl sice zámek za zámkem, ale ta adekvátní koncovka tomu zkrátka scházela. Bejt Vlasic trochu burnsovatější, připisoval si už po ňákých 30 minutách hattrick.
A konečně ve třetí části, již na podivně drhnoucim kluzišti, došlo i na poněkud nedůstojný dohrávání. WPG se soustředil převážně na faulování; my na vytváření ofsajdových situací, přidělávání práce Stalockovi a - goes without saying - zazdívání přesilovek. Pokud se nemýlim, zakončili sme zápas s bilancí 0/8 a druhou polovinou PP bez jediný střely na bránu.
Absolutní tragédie, která mi na důvěře ve speciální formace se dvěma bekama nahoře vážně nepřidává. Jak už sem psal v předsezónnim preview, loni sme možná v početní převaze co do gólový produkce nijak nezářili, přitom sme nicméně aspoň generovali největší množství SOG z celý soutěže. Teď už neděláme ani to.
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

počteníčko