Ačkoliv se teď všechny zraky soustředí na probíhající boje play off... jak už to tak bývá, týmy který už nějaký ten den válí na golfovém hřišti hodnotí svojí sezónu.. a tak sem přidam jenom krátkej rekap...
Ve druhem ročníku YFL, kterého se tým Arizona Coyotes zůčastnil, jsme se umístili na neakceptovatelné 18 pozici...

... Tým srazilo několik věcí. Draftová strategie kterou jsem zvolil se ukázal jako mírně řečeno drobátko nekvalitní, i když očekávání v podstatě splnila
1. Na draftu jsme chtěli vytvořit velice silný tým co se bodů týče, což se bohužel povedlo pouze na půl, což byla dá se říct také část našeho neúspěchu... statistika 17 - 15 - 1 (G,A,P) se nicméně dá hodnotit jako dobrá vizitka
2. Zklámání poté přinesli secondary bodové statistiky, kde jsem od naší skvadry čekal rozhodně víc než 9 - 17 - 7 (PP,SH,GW) a to hlavně vítězný góly nás stály nejvíc... (Perry, Lecavalier, Skinner, Kane.. kua styďte se.. neumíte dávat rozhodující branky

)
3. Naopak veliké pozitivum přinesli dvě další stím spojené statistiky kde jsme měli 16 - 6 (+/-,SoG).. Tolik k pozitivům
4. Negativ se objevilo víc než dost... Absolutně jsem totiž nadraftu nezohlednil secondary stats našich hráčů v poli a na výsledku se to jasně projevilo 7 - 25 - 1 (FW,HIT,BS) a to ještě oněch 6 výher jsem nasbíral až v závěru, kdy jsem tyto stats začal díky wavers tahům zlepšovat... faceoffů jsem se dobrovolně vzdal už na draftu, s tím se ale počítalo, nu do budoucna už asi nebude....
5. No a samozřejmě naše golmanská stránka naprosto vyhořela... O kvantitativní stránku jsem se připravil sám už na draftu a tudíž jsem s neúspěchem počítal, ale přecijenom 3 - 25 - 5 (GS,W,SV) nejsou statistiky hodné play off týmu a do budoucna se hlavně na tohle určitě zaměřim
6. O něco lepší to bylo v kvalitativních stats 17 - 12 - 4 (GAA,SV%,SHO), ale abych řekl pravdu, na to jaké jsme měli golmany... je to stejně jako u útočníků a bodů úspěch jenom na půl....
Suma sumárům na sezónu třeba rychle zapomenout... Do příštího ročníku uděláme na draftu určitě několik razantních změn. Velké pozitivum ale pro mě bylo, že se i přes mizerné celkové umístění do Arizony nejezdilo jen tak pro body. Ostudný debakl jsem si odvezli pouze ze zápasů s Alberta Oilers a Megaton Isotopes. Ostatní zápasy jsme neprohráli větším rozdílem než 4 bodů. To je ale jenom slabá útěcha na spackanou sezónu. Asi netřeba ale podotýkat, že příští rok už by nám podle prvních předpokladů nemělo v cestě za titulem stát nic v cestě