1/2
OFFENSIVE
LW
P.J. Axelsson (1 850 000 ,-)
- ine pĂ´sobisko ako bostonske si v pripade PJ nedokazem predstavit
- nesklamal, nezaziaril, pre tim odviedol svoju tradicnu „neviditelnu" ciernu robotku
- skoda zlomeneho zapästia v zavere sezony, s ktorym vsak nastupoval aj pocas zapasov, az pokym rontgen neodhalil vaznost zranenia
- UFA (obmedzeny volny hrac) - 09/10
Stanislav Chistov (800 000,-)

- mlady, perspektivny hrac, ktory by mal v buducnosti urcovat
smerovanie Bostonu
- jeho statistika nebola sice nejako extra oslniva (60Z - 13B) ale nie vsetko je o statistikach a to najlepsie ma Stanley este pred sebou
- RFA (neobmedzeny volny hrac) - 08/09
Marco Sturm (2 100 000,-)

- zlepsene vykony v 2 polovicke sezony zabezpecili tomuto skusenemu nemcurovi zmluvu na dalsie 3 sezĂłny
- jediny z exzralockeho 3listka, ktory sa dokazal u medvedov ako tak presadit; bolo by ale na case sa zacal presadzovat uz od sameho
zaciatku rocnika
- UFA - 11/12
C
Marc Savard (5 500 000)

- jeho statistika 89Z - 92B (22+74) a 9 priecka v kanadskom bodovani
hovoria jasnou recou
- jednoducho posila s velkym P a my mĂ´zeme byt len radi, ze dres
Bostonu bude tento center obliekaĹĄ aj dalsie 4 sezony!
- UFA - 10/11
Patrice Bergeron (3 000 000,-)

- ofenzivny klenot timu
- v klubovej statistike figuroval sice na 2 mieste (77Z - 70B (22+48) ale v porovnani s tym, co predvadzal v minulom rocniku ...sklamat nesklamal, ale ma rozhodne naviac
- ak sa mu budu vyhybat zranenia, bude tou (pre)potrebnou oporou, ktoru od neho v time kazdy ocakava
- UFA - 11/12
Phil Kessel (850 000,-)

- sokujĂşca sprava o rakovinotvornom nadore, zasiahla aj tych nestrannych priaznivcov
- to ako to Phill zvladol a ako sa nasledne prezentoval na ladovej ploche, si zasluzĂ obdiv, uznanie, respect
- bola radost sledovat jeho pohyb na lade a to, co do tohto mladĂka Boston vkladal sa 100%ne zuroci v najblizsĂch rokoch
- je to mimoriadny talent, disponujuci rychlostou, bojovnostou i sikovnostou, tak si dobre zapamätajte - PHIL KESSEL.-budete o nom este pocut..
- na MS v Moskve reprezentoval tim Kanady
- RF - 09/10
RW
Glen Murray (4 150 000,-)

- prestupovy „spekulant" c.l; uz od zaciatku sezony sa jeho meno
spajalo s moznou vymenou (brusili si nanho zralocie zubky) v tom
case vsak Glen zapol na plne obratky a nebyt jeho zdravotnej indispozicie v zavere sezony (triesla) pre ktoru vynechal 23Z urcite by bol pre tim väcsim prinosom
- zrejme aj jeho nie 100%ny zdravotny stav, bol pricinou toho, ze pocas trade dead line zotrval v muzstve medvedov az do konca aktualnej sezony
- ? znie, zotrva Glen v muzstve aj pocas leta ? ak bude zdravotne fit, urcite ma timu este co ponuknut, mam vsak pocit, ze v novej sezone bude bostonsky Glen minulostou..?
- UFA - 09/10
Shean Donovan (925 000,-)

- sklamanie; ked som zbadal Donovana na pred sezonnej spiske Bostonu, potesil som sa, pretoze Shean uz nieco v NHL odohral
a nebol typickym hracom do poctu
- nie je to typek, ktory zbiera body ako na beziacom pase (76Z - 17B) ale cakal som rozhodne viac
- UFA - 08/09
Brandon Bochenski (500 000,-)

- ked som sa dozvedel o trejde do ktoreho bol Bochenski zapojeny vravim si, nie neriesiaci trejd, hrac do poctu, ktory bude akurat tak
pendlovaĹĄ medzi 1 timom a farmou v Providence
- to, co vsak po prestupe zacal predvadzat tento novacik v time, ohromilo, oslovilo nielen fanusikov Bruins, ale aj samotne vedenie
- pomaly co zápas to bod a tak sa Brandon stal stabilnou sucastou zakl. kadra
- na konci rocnika dosiahol bialnciu 31Z - 22B (11+11)
- RFA - 07/08
podrobnejsi komentar k dalsim ofenzivnym hracom Bruins neriesim, nakolko z prevaznej väcsiny figurovali v 3, resp. 4 formaciach
Reich, Mowers, Hoggan, Kobasew, Krejci,
Thompson, Walter;
nie ze by som im znizoval na kvalite, ale predsa len priestor dostali ini = klucovejsi hraci v time
DEFFENSIVE
Andrew Alberts (661 300,-)

- obranna nadej medvedov, ktoru si zobral z uvodu sezony pod ucnovské kridla Zdeno, s ktorym do isteho casu nastupoval v 1 obrannej lajne
- v tejto sezone odohral viac ako slusnu porciu zapasov 76Z; v zavere sa potykal so zdravotnymi sramami, ale viac ako perspektivny borec
- RFA - 07/08
Andrew Ference (750 000,-)

- trejdnuty explamen a preto si dovolĂm si zacitovat calgarskeho
kolegu „debila", ktory mal tohto hraca urcite pod drobnohladom
- z toho casu co odohral za medvede, vyslovujem spokojnost a som rad, ze postavou sice substilnejsieho, ale bojovneho typka v time mame
- UFA - 10/11
Aaron Ward (2 750 000,-)

- exranger, ktory si v NY nepadol do oka s trenerom a tak putoval k medvedom, na margo prichodu sa Aaron vyjadril:
"
Na obede mi trener Tom Renney povedal, ze mi oznami jednu spravu. Povedal mi, ze ma to velmi potesĂ," hovori Ward. "Pokracoval a nakoniec mi oznamil, ze pĂ´jdem do timu, ktory mam rad, ze pĂ´jdem do Bostonu Bruins. Moje prve myslienky sa sustredili na Davea Lewisa a na mesto, v ktorom je velka hokejova tradicia. Nemohol som sa jednoducho dostat do lepsej situacie."
Ward sa najviac tesil na Lewisa.
"Bol vynikajucim chlapikom pre hracov v mojom veku, specialne pre teda pre veteranov," povedal Ward o Lewisovi. "Ked som s nim spolupracoval, tak ma chcel nasmerovat tym spravnym smerom."
"Mojim cielom je timu pomahat co najdlhsie. Mam 34 rokov a uz mam co to za sebou a preto dufam, ze moje skusenosti v time zĂşrocim."
- najlepsie roky ma tento borec uz zrejme za sebou a za sumu, ktora mu rovne pribudne na ucet (2.750) by som ja osobne o tohto hraca neskrtol
- UFA - 08/09
Dennis Wideman (472 800,-)

- dalsi z ... trejdov; obranca bol potrebny, ale za cenu Brada Stuarta, prilis lacna zalezitost
- RFA - 07/08
Yason York (500 000,-)

- hrac ktoreho predosle pĂ´sobisko sa spaja so svajciarskou ligou
- bilancia 49Z - 8B (1+7)
- UFA - 07/08
v obrane Bruins absolvovali aspon 1 zapas
Dempsey, Allen, Lashof, Stuart no kedze nepatrili medzi to obranne gro, neriesim
GOALTENDER
Hannu Toivonen (523 000,-)

- tak o tomto finovi sa toho aj v nasom topicu popisalo dost; pre mna jedno z NAJväcsich sklamani sezony
- pred startom rocnika stal na rovnakej startovacej „1tkovej"pozicii ako Thomas, ale jeho vykony ho nakoniec odsunuli do Providence..
- v 2 predposlednych zapasoch dostal prilezitost, nesklamal, no jeho
dalsie pĂ´sobenie v time bolo ? s vedenim Bruins vsak podpisal novy 1 rocny kontrakt
- RFA - 07/08
Joey MacDonald (550 000,-)

- excervene kridelko, ktoré v Detroite nedostavalo vela prilezitosti;
za ten cas, ktory Joey v Bostone pobudol, naznacil svoje brankarske
znalosti
- najlepsie brankarske roky este len pred sebou, mĂ´ze byt
- RFA - 07/08
Timmy Thomas (1 200 000,-)

- odchytal najväcsi pocet zapasov (66), stal sa prvym brankarom s minimalne 30 vitazstvami od sezony 2000 – 2001.
- 1. marca v zapase proti Philadelphii celil 55 strelam (ten zapas som riesil live) co je najvyssi pocet striel, ktorym celil brankar Bostonu od 18. marca 1965...
- Timmy je proste jeden z mojich medvedich oblubencov; pred istym casom som spominal, ze uz davno som si neoblubil brankára Bruins ako prave Timmyho
- stacilo tak malo a Timmy by upadol do totalneho zabudnutia niekde v Europe, avsak mizerna hra Bruins v predoslej sezone, nevyrovnane
vykony Raycrofta mali v zavere rocnika za nasledok povolanie Timmyho do 1 timu, v ktorom uz zotrval aj po vymene, obnove vedenia
- spociatku sa sice hladal, vlastne tak ako cely tim, no potom sa prezentoval vybornymi, vyrovnanymi vykonmi, co mu zarucilo jasny post klubovej 1tky
- v niektorych zapasoch vytahoval kusky, nad ktorymi som len krutil hlavou; tak paci sa, jeden z nich, ktory stoji za to
SEASON SAVE
- aj napriek ? brankárskym zmenam, vymenam, nepochybujem o jeho schopnosti byt rovnocennym partnerom, ci sparingpartnerom ktorejkolvek klub. 1tky
- UFA - 09/10
na samotny zaver som si ponechal slovenskych a ceskych „mackov"
Petr Kalus (585 000,-)

- !3 hrac v historii NHL, ktory vsietil prve 3 NHL goly z prvych 3 striel
- zrejme najprijemnejsie prekvapenie poslednych zapasov Bruins
- spolupráca v 1 formacii po boku Savarda-Kessela priniesla naozaj sympaticke bodove ovocie; v kazdom jednom zápase zaznamenal
tento novacik aspon 1 kanadsky bod - jeho bostonska bilancia 9Z - 4G - 1A - 5B
- som velmi zvedavy na jeho dalsie pĂ´sobenie v klube, podari sa mu v blizkej buducnosti napevno usadit v 1 time, alebo slo len o tohto
sezonnu „jednorazovku"..?., zaujal, oslovil, to bez debatky..
- RFA - 09/10
Petr Tenkrat (525 000,-)

- po 2 rocnom pĂ´sobeni vo finskom Karpat Oulu sa Petr bezproblemov zaradil do 1 timu
- nevidetelny pracant, hrajuci prevazne v 3 lajne;
- vyzera to vsak tak, ze Bruins s jeho sluzbami v buducej sezone nepocitaju
na MS v Moskve reprezentoval tim Ceskej republiky
- UFA - 07/08
Zdeno Chara (7 500 000,-)

- ako 18 muz v 82-rocnej historii Boston Bruins sa stal Zdeno jeho kapitanom (po Mikitovi, Stastnom, Satanom sa stak 4 slovakom v historii profiligy s kapitanskym C na hrudi)
4 kapitan v historii slovneskej republiky
- kedze som sa na margo Zdena uz raz v tomto topicu podrobnejsie vyjadril, snad len strucne; Zdeno musi zacat hrat v novej sezonu hru, ktoru fosiroval pocas svojho pĂ´sobenia v Ottawe
- Zdeno aj napriek zodpovednosti v podobe Ccka na hrudi, ktore je urcite akousi \"brzdou\" pre tim (bacha na vylucenia a pod.) musi hrat jednoducho svoju hru, inac je to len polovicny Zdeno a na to potom doplaca cely tim..
- 1 sezonnu zoznamku ma za sebou (bodovo vyvrovnal svoje senatorske maximum..), takze nepredpokladam, ze by to s nim v novej sezone malo ist dole vodou, prave naopak, ocakavam tsunami_Zdeno :o
- na MS v Moskve reprezentoval tim Slovenskej republiky
- UFA - 11/12
ex
Milan Jurcina
- je tazke a urcite frustrujuce pre hraca ak nemĂ´ze dokazovat to na co ma...Milan na to ma(l), no aj napriek tomu to nemohol naplno
preukazat
- v minulej sezone, prevazne v jej 2 polke, zazival Milan v Bostone akesi hokejove vzkriesenie a nic nenasvedcovalo tomu, ze by sa
hokejova karta mohla jedneho dna obratit; stalo sa, s novym vedenim, resp. trenerom si do okak azdy padnut nemĂ´ze, no zial to
„oko" padlo na Milana
- minutaz, ktoru mal Milan k dispozicii v time bola naozaj zalostna a nedôstojna vhladom k jeho predpokladom, no najmä hokejovej
buducnosti
- v tomto pripade bola vymena do Washingtonu (za smiesny vyber v 4
kole draftu) z jeho strany ozajstnym vykupenim a balzamom na ubelonu hokejovu dusu; to ako sa mu dari v Caps je zbytocne rozoberat,,
- GM Bruins to casom interpretoval, ze bolo chybou takymto spôsobom Milana pustit...bez komentára...
- na MS v Moskve reprezentoval tim Slovenskej republiky