Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Rovněž přeji všem veselé Vánoce. Ježíšek nezapomněl a dle očekávání dopravil 2 trika Bolts :D :)

Před pár dny jsem narazil na zajímavý článek, kde je shrnut dosavadní průběh našich prospectů. Nachází se na http://www.hockeysfuture.com/articles/1 ... gue_level/ - většina z vás to již asi četla, bylo to na HFBoards, ale tak kdyby náhodou...
Marty dnes asi hrát nebude :eek2: Je nemocný a s týmem prý nejel.
PainKiller píše:Marty dnes asi hrát nebude :eek2: Je nemocný a s týmem prý nejel.
Could Marty St. Louis have his consecutive game streak in jeopardy? Word is he's sick and did not travel, but may arrive later!
Já myslím, že nastoupí.

Na nhlpro vyšel žebříček našich 10 nejlepších talentů (http://www.nhlpro.cz/clanek/18344-krist ... -lightning) - určitě tam chybí Fadden, Barberio a asi i Hutchings. Beukeboom s Mihalíkem tam nemají co dělat, Harjua už bych za prospecta nepovažoval.
Boucher gave a terrific critique about why wing Ryan Malone has done so well lately with seven goals, 16 points and plus-1 in his past 14 games. "The thing he was doing before he was fighting bodies. He wasn't fighting to get the puck," the coach said. "I told him, 'You've got to have the puck. Stop trying to bang everybody and go to the net to fight with other bodies with sticks in the air. You're there to score goals. You're going to screen, but you're going to screen with your stick on the ice.' He worked really hard in practice. We looked at video. He never had his stick on the ice. He never was around the net to score. Now, he's going there to score. Plus, he's using his speed a lot more to be first on puck rather than to hit."
Jen at forma vydrží Malonovi do konce sezony. Takhle si pak ty peníze opravdu zaslouží a nebude s ním žádný problém.

V brance dnes zase Ellis, proti nám Pavelec. Velice důležitý zápas, máme 45 bodů a Atlanta 43, takže výhra bude mnohem důležitější. Očekávám gola od Vinnyho a Stammera :thumbsup: Jinak Smith bude mimo trochu dýl. Koleno bude léčit cca 2-3 týdny.
Connolly in, ovšem pouze jako 13.útočník. Evidentně není úplně 100% fit, ale úvodní zápas MSJ nezmešká. Ashton nastoupí ve 4.lajně, což vzhledem k jeho stylu hry nepřekvapí. Zápas začíná ve 22:00.
PainKiller píše: Očekávám gola od Vinnyho a Stammera :thumbsup:
... čili dnes oba dva vyjdou naprázdno :lol2:
kisin píše:... čili dnes oba dva vyjdou naprázdno :lol2:
To doufám, že ne :D Každopádně dnes musíme vyhrát v základní hrácí době, nemůžem Tatlantě nechat ani bod.
Jestli zachytá gólman, tak vyhrajem.
Nemocný Marty bude jako správná hvězda hrát jenom na PP, v ní dá 1+1 a....prohrajem 2:6 :D
mountain píše:Nemocný Marty bude jako správná hvězda hrát jenom na PP, v ní dá 1+1 a....prohrajem 2:6 :D
Vcelku reálny odhad pri našej SH :hmm:.
PainKiller píše:Očekávám gola od Vinnyho a Stammera :thumbsup:
Nádherně sem to tipnul :D Přes výhru ale nejsem moc spokojený... Atlantu sme měli porazit v základním hrací době a nenechat jim ani bod. Z posledních 10 zápasů, jsme se 6x dostali do prodloužení nebo k nájezdům, včetně posledních tří zápasů.
No hlavně že jsme vyhráli, po té vyrovnávací brance a následném oslabení byl veškerý momentum totálně v háji. Naštěstí Byfuglien 10s před koncem velice tupě fauloval v útočném pásmu a v následné přesilovce v OT jako už v historii mnohokrát Vinny from Marty rozhodl :)
Ale je pravda, že jsme měli odskočit na 3:1, šancí jsme na to měli hodně. Pavelec sice chytal výborně, to se musí nechat, ale třeba za 4 minuty přesilovky za sebou nevystřelit na bránu není moc ok. Malone ve třetí třetině taky spálil luxusní tutovku, ale tak stane se no. Nebyl sám v tomhle. Ellis opět zachytal slušně, několikrát za stavu 2:1 podržel. To se prostě hraje úplně jinak, když je tohodle ten brankář schopný.
Ale zasloužená výhra, byli jsme lepší (až na PP, ty byly dneska špatné) a být trošku přesnější v koncovce nebo nebýt Pavelce, tak není po druhé třetině co řešit.
Plus je obdivuhodné, co předvedl Marty. Nemyslím ani tak v zápase, ale že vůbec hrál. Nemocný, z vlastní vůle, doletěl na ten zápas úplně sám na poslední chvíli. To jde vidět, jak moc mu na tom záleží. Já se po dnešku naprosto děsím momentu co bude, až Marty skončí, protože on je prostě nenahraditelný. Takového hráče by chtěl úplně každý tým v NHL a kdo říká že ne, tak pěkně kecá :) Nezbývá než doufat, že bude hrát aspoň do 40+ let.
Sice se v posledních týdnech neustále dostáváme do prodloužení či nájezdů, ale většina prosincových zápasů byla venku, což nás trošku omlouvá. Pozitivní je, že overtime/nájezdy dokážeme vyhrávat. Jaký nezvyk oproti minulým sezonám. Nyní máme sérii 3 domácích zápasů (BOS,MTL,NYR) kdy bychom měli vytěžit alespon 4 body. Bostonu máme co vracet.
Ellis má za poslední 4 zápasy následnou bilanci: 95.5%, 92.9 %, 91.9% a 92.9% - kdyby takhle chytal furt, není co řešit. Můžeme jen doufat, že to není náhoda...
Opět se musím pozastavit u Gagneho. Ten chlap mi přijde, že hraje pořád stejně, at' už rozhodne OT či má -2, jeho výkon je ''konstatně'' nevýrazný. Sice dokáže připravit šanci i často sám nebezpečně zakončí, ale málokdy to skončí bodem. Nerad bych začínal nějaké srovnání s Tanguayem, Gagne je jiná liga, nicmémě po bodové stránce to není vůbec lepší. Naopak Vinny momentálně předvádí svůj nejlepší hokej za poslední dvě sezony, dobře se na to kouká. Purcell se mi poslední dobou moc nezdá, asi prožívá nejhorší období sezony. Včera pravděpodobně nejhorší útočník. Moore naopak nadprůměr, Ritola vynikající výkon dozadu, dokonce byl pochválen i komentátory Thrashers.
Clarka jsem viděl po dlouhé době chybovat, při druhé inkasované brance byl Modin o něco rychlejší. Jones hrál opět jako superstar, Kubina opět nejhorší bek... při jeho pobytu na ledě musí každý fan Bolts trpět. Už to prostě není taková jistota jako kdysi.

Jak se vám včera líbil Ashton? S mountainem jsme to řešili v chatu, odehrál velmi solidní zápas, byl aktivní, zařídil jednu branku + PP. Dělal to,co umí nejlépe. Hitoval, chodil před bránu... Connolly bohužel nastoupil pouze jako 13.F, od poloviny 2.třetiny jsem ho na ledě snad neviděl, takže jeho výkon nemá cenu hodnotit.
http://lightning.nhl.com/club/news.htm?id=547409

Article o Bergiem. S jeho výkony panuje naprostá spokojenost. Do teamu sedl opravdu parádně, nejlepší checking line winger za hodně dlouhou dobu. Jen to srovnejte s Veilleuxem či Fedorukem :hufi: škoda, že momentálně musí zaskakovat v top6, pro něj je ideální pozice v některé z nižších řad, nicméně on je natolik univerzální, že dokáže zaskočit i výš. Uvidíme, co předvede v PO. Bohužel má minimální zkušenosti z PO na kterékoliv úrovni a ''ověřená'' národnost tomu taky příliš nepřidá :lol2: snad vyvrátí všechny pochybnosti... protože v současné chvíli jsem jednoznačně pro jeho resign, TM již omezil, SFY by mu mohl dát tak 2 roky a pokusit se o cenu pod 2 M. Uplatnění se vždy najde, může hrát lajnu 1-4, LW, RW, PP, SH... :D prostě velmi platný hráč.
Najlepší podpis Tampy tohto leta. Ja mám Seana veľmi rád už dlhé rok. Vlastne aj Moore je parádny, s tým si Steve fakt šplhol. Škoda, že Gagne nevychádza podľa predstáv. :?
Getzo5 píše:Najlepší podpis Tampy tohto leta. Ja mám Seana veľmi rád už dlhé rok. Vlastne aj Moore je parádny, s tým si Steve fakt šplhol. Škoda, že Gagne nevychádza podľa predstáv. :?
Poměr cena/výkon skutečně nejlépe vychází pro Bergenheimea. Moore je parádní, bodově to je ok, buly super, trošku to kazí +/-, nedá se ovšem říct, že by Dom blbě bránil. Bad luck, golmani... měl sice slabší období, ale -17 je neodpovídající.
Já jsem velmi spokojen a překvapen výkony Clarka. Očekával jsem, že bude spíš do počtu, ale on patří k velmi nedoceněným bekům. U Avs loni seděl, u nás bude pravděpodobně atakovat cca 15 branek za sezonu. Spolehlivý, inteligentní, dělá minimum chyb, boduje a v BS patří jako již léta k nejlepším. Sice jeho role by měla být menší (na 1.PP nemá) ovšem to už není jeho chyba...
To samé můžu říct o Jonesovi, který momentálně hraje nejlepší hokej své kariéry. Všude byl na smích, u nás se přeorientoval z ofenzivního, nebránicího beka na spolehlivého defenzáka s minimem času na PP.
Bohužel, Kubina zklamal. Poslední dobou má Jones, který sezonu začínal jako čistokrevný #6 stejný ne-li o něco vyšší ice-time než Kubi.
Gagne... něco jsem k němu psal už odpoledne, třeba se ještě zvedne, čeká nás ještě kolem 40 zápasů.
Trejd Gagneho byl od SFY naprosto vynikající. To, že Gagne úplně nanaplňuje očekávání, už není jeho chyba.
Ale on nehraje zase tak špatně, celá ta lajna (s Vinnym a Bergym) hraje dobře, ale nepadá to tam. Gagne pravda by na snipera mohl mít přesnější mušku a hráč jeho reputace by mohl být víc vidět, ale zase tak špatné to není. Případné srovnání s Tanguayem není na místě, Tanguay byl líný jak veš, nebyl vůbec vidět, vůbec nebránil, střelu měl pomalu v každém druhém zápase....Gagne se aspoň snaží a i se do nějaké té šance dostane. Kdyby se začal víc trefovat a celá ta lajna trochu líp bránila, tak by to bylo super. Uvidíme, třeba tomu pomůže Downie (popř. Malone pak bude hrát s nima).
SFY se v létě nedal vytknout ani jeden tah. Trochu pochybnosti byly, když nechal jít Niittyho, ale tak říkali jsme si Smith+Ellis, aspoň jednomu to půjde a ještě se někomu moc nelíbil Jones, ale ten jak se ukázalo, hraje dobře. Kubina - v létě to vypadalo na dobrý podpis, zatím nic moc no, ale ještě uvidíme, poslední dobou mi přijde, že se stejně jak Ohlund maličko zlepšil. Ale na top beka to není ani omylem.
Taky jsem velice zvědav, co se bude dít, až se Downie vrátí (což už by btw mohlo být v dohledné době ne?), protože se ještě nikdy nestalo, že by hráli Malone i Downie dobře zároveň :-) Malone něco hrál jenom loni první půlku sezony, ale to se zase hledal Downie. Druhá půlka sezony přesně opačně. Letos to samé, Downie začal sezonu v pohodě, Malone tragický. Pak se Downie zranil a zhruba od té doby hraje zase Malone dobře. Zvláštní :)
mountain píše:Taky jsem velice zvědav, co se bude dít, až se Downie vrátí (což už by btw mohlo být v dohledné době ne?)
Injured RW Steve Downie skated today, third time he's been on the ice since Dec 2 ankle injury, still in walking boot, close but not ready

No Randy Jones (shoulder) or Marty St. Louis (recovery) at practice today for #tblightning
Zajímavý názor jsem našel na Jimmy Mullina:
Jimmy Mullin is the ****. Just figured I'd let you people know. He's by far my favorite junior player i've ever witnessed live(and I worked for the Lewiston Maineiacs during the Perron/Bourret/Marshall/Pacquette/Denny/Bernier/Chaput years). His skill set is so far ahead of every other USHL players(note: I haven't seen Dubuque yet and they have a couple who could give him a run for his money), it's not even funny. He does things that are incredible, he forechecks AND backchecks on every shift and he plays the game with an intensity that rivals (the old)Ovechkin, you can tell he just LOVES to play the game. I think you guys got a pretty good steal with this guy.
Není to poprvé, co na něj čtu chválu...
no videl jsem 10 minut treti tretiny Tampa - Atlanta.

Musim rict ze Atlanta se mi jako tym hodne libi jsou to sikovni a rychli hokejiste a v zadu opravdu vyborny buff (akorat to vylouceni bylo opravdu mimo) je rychli silny s tvrdou stelou.Jako utocnik mohl byt dobry ale jako obrance muze byt elitni.

Jinak Atlanta hrala takovej aktivni nebezpecny hokej a tampa spis takove profesorske podani.Aspon z toho co jsem videl jsem vic pral Atlante.

A Gagne zatim nehvezdi ale zase nehraje spatne.Na druhou stranu se ukazuje jako nakup Meszarose a prodej Gagneho jako celkem chytry tah i kdyz jsem nesouhlasil.

Hlavne ze Otawa vyhrala :)
Az shlednete zajimavy rozhovor s Boucherem nezapomente se podivat na Sesson Greetings zamestnancu StPete fora. Je to vesela podivana...

http://video.lightning.nhl.com/videocen ... 5&id=89221
Anger píše: Jinak Atlanta hrala takovej aktivni nebezpecny hokej a tampa spis takove profesorske podani.Aspon z toho co jsem videl jsem vic pral Atlante.
Sorry, ale hodnotit 10 minut z utkání... :hroza: většinou to tak bývá, že domácí celek tlačí, když prohrává o gol. Atlanta měla náznaky, ale přitlačila nás až ve 3.třetině.

Hodnotil jsem jen to co jsem videl a cas ktery jsem videl,takze to neber jako utok na vas tym.
Tampa v žiadnom prípade nemala nijakú prevahu. Maximálne začiatok druhej tretiny mala tam nejaké náznaky a začiatok tretiny prvej. Zvyšok vyrovnaný zápas. Zaslúžená remíza.
ThrashersFan píše:Tampa v žiadnom prípade nemala nijakú prevahu. Maximálne začiatok druhej tretiny mala tam nejaké náznaky a začiatok tretiny prvej. Zvyšok vyrovnaný zápas. Zaslúžená remíza.
Převahu možná ne, ale i tak jsme byli lepší, aktivnější. Ale pravda, klasický dominantní zápas proti vám to nebyl. I tak to na vás stačilo, již 9x v řadě jste proti nám nepoznali vítězství :-P v Niittym to evidentně nebylo :lol2:
To je obyčajný postNiitty-jinx. Teraz čakajte sériu prehier s nami, tak ako to bolo vp rípade Philadelphie :P.
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2024 PRAHA