Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

FLORIDA PANTHERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Erik Gudbranson sustained a lower-body injury Sunday after taking a hard hit in the corner against Montreal.

Prý se dnes rozhodne, jestli nastoupí do zápasu s Torontem nebo ne. Vedení zatím officiálně nevydalo žádné prohlášení ale spekuluje se, že pokud dnes nenastoupí, tak se jedná o zlomeninu. :slap: Zamrzí to o to víc, protože s Olsenem se parádně sehrál a byli naší nejlepší bránící dvojicí.
Dneska 3:1 s Torontem, čtvrtá výhra za sebou. Panteři jedou :thumbsup: Jinak bych se chtěl zeptat na Barkova, který se mi hodně líbí jak si letos vůbec vede, tak celkově (útok, obrana a tak)
Zdravím. :) No Barkov, je těžké jej hodnotit. Jako od dvojky draftu bych od něj čekal více bodů. Ve finské lize posbíral hned několik rekordů. Na MSJ se mu také vedlo. Fyzicky je na tom také nadmíru dobře. No začátek se mu povedl přímo fantasticky. V první lajně se uchytil dobře. Pravidelně bodoval, jako první se vracel (z útočníků). No pak přiše bodový útlum a postupně se propadl až do 3. lajny, kde je spolu s Boyesem/Kopeckým a Bergenheimem dodnes. Přesto jsem s ním zatím velmi spokojený. Důvody jsou například vhazování. 50,5 % vyhraných vhazování je na nováčka velmi dobrý počin. Také si plní své def. povinnosti. Má "pouze" -4. Na to, že je to slabší bruslař a hraje za tým (tady často používaný pojem) ze suterénu ligy. Také dobře využívá svoji postavu v osobních soubojích a hodně toho ustojí u mantinelu. Sem tam udělá chybku v rozehrávce ale moc toho nepokazí, na to tu jsou jiní experti (Kulikov). Libí se mi jeho přehled ve hře. Škoda že v týmu není pořádný střelec, protože ty Barkovovy přihrávky jsou občas geniální (pamatuji jeho zadovku na Fleischmanna). Z jeho slabin je tou nejvýraznější již zmíněné bruslení. Je poměrně pomalý a neohrabaný. Ale s jeho postavou po něm žádné kousky chtít nemůžeme. Sečteno podtrženo, možná by to chtělo pár bodíků navíc ale zato Barkov nemůže. Vedení je s ním zatím spokojeno a já taky. Jeho čas přijde a i za tu krátkou chvilku, co v NHL je už se stihl zapsat do paměti některým pozorným fandům NHL. (Nejmladší finský střelec v NHL a nejmladší finský hokejista v NHL historie. + jeho "forsbergovky". Videa jsou jeho kousků máš o stránku dozadu).
Ottawa Senators - Florida Panthers 2:4

Tak další výhra, pátá v řadě. Je senzace u toho být. Tým se neskutečně zvedl a i když vím, že nic netrvá věčně, výhry si strašně užívám. Dnes důležitý souboj s Ottawou, který kluci zvládli. K zápasu. Hned na začátku jeli Michálek se Spezzou v přečíslení 2 na 1, ale výhodu nezužitkovali. Následně Weaver pálil od modré a už jsem se radoval z gólu. Jenže Upshall a Huberdeau puk do branky neprocpali. Pak to přišlo. Barch vybojoval puk a založil protiútok, ve kterém Matthias přihrávkou oslovil Hayese a ten si poradil s Andersonem. 0:1. Pak přišla naše PP, ve které trefil Fleischmann tyč. Jenže nedlouho poté Ottawa snížila. Puk se od brusle Neila odrazil za záda Clemmensena a rozhodčí gól uznal. Reagovali jsme okamžitě. Nejprve měl velice dobrou šanci Bergenheim (brejk), na který mu přihrál Barkov, ale jeho zakončení bylo opět a zase mizerné. Následně tentýž hráč přihrával do dobré šance Boyesovi, ale toho si Anderson vychutnal. Ottawa se pak po nádherné individuální akci dostala do vedení. Jason Spezza udělal z Olsona kuželku a z brankáře následně dobré ráno. Ve druhé třetině začala Ottawa nepříjemně kousat. No Clemmensen nás dobře podržel. Nakonec se podařilo i srovnat, když Gilbert našel dobře postaveného Barkova a ten se nemýlil. Další šanci měl Bjugstad, ale jeho střelu Anderson chytil. Výhru jsme si pojistili ve třetím dějství a to na úplném konci. První pp se nám nepodařilo proměnit, druhou taky ne ale ve třetí to tam už padlo. Fleischmann přihrával na Gilberta a ten z první propálil Andersona. 2:3. Mezitím stihl Karlsson trefit tyč. Definitivní tečkou pak byl gól Tomáše Kopeckého v oslabení. MOTM byl pro mě Kulikov. Hned na začátku vypíchl v brejku skvěle puk Michálkovi, dobře zakládal útoky a připsal si i 2 kladné body v tabuce pravdy (za posledních 5 zápasů má +7!!!)

Idete jak píla ty vole :wink2:
Tým chce všem ukázat, že do suterénu ligy nepatří. :)

„Chybělo jim sebevědomí, teď chlapi ví, že mohou vyhrávat, v kterékoli hale se ocitnou.“

Kouč Peter Horachek ..
:klobuk: Dobry dojem je nejen z vysledku, ale i herniho projevu. Ty zapasy se vyhravaji a vyhravaji se zaslouzene.. Nevim co z toho bude (asi nic), ale kazdopadne kdo by to rekl, ze Florida se letos jeste vrati do boje o PO. jeste tak 2-3 tydny dozadu byl pomalu kazdej hrac na prodej.. Pokračovat!
Tak dnes prohra a zasloužená. Nechce se mi tu ani dělat report ze zápasu. Shrnuto jednoduše, disciplína a poziční hra (s tím souvisí hlavně porývání hráčů a blokování střel) nám dnes vůbec nešla a vypadali jsme utahaně. Markstrom s těmi góly moc udělat nemohl. Nevím, jestli to hráči dělají schválně,ale když je v brance,hrají jak pomatení. Jo a pokud někde na youtube během dne najdu video, Jacoba Trouby a jeho hry v pp, po které padl gól, tak dodám. Neskutečný obránce z něj roste.. :klobuk:

Hodit tento zápas za hlavu a makat dál! :)
Tim Thomas je už OK. No i tak s ním prý Horachek počítá až po vánocích a zítra by měl chytat Clemmensen. Po návratu Tima do áčka samozřejmě Markstrom farma. :giggle:
Obrázek
Obrázek
Gudbranson je out až do Ledna. Jeho místo by měl zaujmout Petrovic nebo Robak. Dneska v bráně Tim Thomas!
Detroit Red Wings - Florida Panthers 4:3

Jak je zvykem, zápas jsme začali ve velkém tempu, nicméně naše nedisciplinovanost a špatné PK nás hned na začátku dost potrápilo. Nejprve Alfredsson (1. střela DTRW) a poté i navrátilec Zetterberg prostřelili Clemensena. No i tak jsme ze hry měli více. Dobré šance měl Fleischmann, kterého před brankou senzačně našel Huberdeau. Dále pak Bergenheim, jenž neproměnil samostatný únik a v závěru i Matthias, jenž nepřekonal již ležícího Gustavssona. Detroit měl problémy hlavně s naším nastřelováním puků na branku a aktivním forčekingem. V druhé třetině jsme konečně prolomily střeleckou smůlu a po krásné individuální akci Campbella snížil Bergenheim. Nedlouho poté už bylo srovnáno, Bjugstad se po chybě Jurča dostal do brejku s gólmana DTRW si doslova vychutnal. Zmínit se musí i tyč Kindla. V závěru ještě mohl navýšit Barkov, ale Gustavsson podržel. Třetí třetina nám ale vůbec nevyšla. Únik Zetterberga ještě Clemmer zmáknul, ale dělovku Smitha už ne.. Nedlouho poté ještě zvyšoval skóre Nyquist. Čekal jsem time-out ale Horachek nic. No ať už tak, či onak, se štěstím nedlouho poté skóroval znovu a opět Bergenheim. V PP mohl srovnat Barkov ale OPĚT již ležícího Gustavssona nepřekonal. Další obrovskou šanci měl Boyes, ale v souboji 1 na 1 neuspěl. To už jsem u monitoru doslova šílel, Gustavsson byl senzační. :neviem: 6 min. před koncem jsme odehráli snad nejlepší PP dosavadní sezóny (i když nevyužitou). 2 minuty jsme buráceli do Detroitu. No bohužel nic. Minutu před koncem jsme zase zavřeli Detroit a Kopeckého opět famózně vychytal Gustavsson.. Ten jim dnes taky vychytal vítězství.. S tímhle výkonem jsme si nezasloužili prohrát, no hokejový bůh (čti Gustavsson) byl proti nám. :neviem: Pochybuji však, že tenhle mizerný výkon fanoušky Detroitu uspokojil. Ale výhra je výhra a tu jim nikdo už po dnešku nevezme. :klobuk:

Momentální "mínusy" týmu:
:minus: Je potřeba, aby Tallon začal něco dělat. Bjugstad a Huberdeau k sobě potřebují technického, rychlého a schopného křídelníka. Se vší úctou, Fleischmann to není a co hůř.. Je to strašně přeceňovaný a přeplacený hráč. Pamatuji jeho první sezónu. Vstřelil skoro 30 branek jenže bohužel to tam uklízel po senzačních nahrávkách Weisse/Versteega. Poslední dvě sezóny? Nestíhá Huberdeaua (ten mu velice často předloží puk nádhernou přihrávkou a on to prostě nečeká), v PP střílí od modré mimo tři tyče. (na druhou stranu je jeden z mála od nás, co aspoň v té PP vystřelí). Bjugstad i Huberdeau nehrají nijak senzačně, ale mají potřebný skill, který ale dostatečně není využit/nezlepší se, pokud bude po boku i nadále Fleischmann. Boyes to stejné. Experti v okurkové sezóně to řekli dobře. Boyes težil ze souhry Tavares-Moulson. Je to průměrný, někdy až podprůměrný útočník. Jezdí senzačně nájezdy a dobře bruslí. Ale vystřelit také neumí, vymyslet něco už vůbec ne. Oba bych vyměnil za draft picky. A vůbec bych se nebál i příchodu Havláta. Právě v něm vidím toho hráče, co by si mohl s Hubem a Bjugem sednout. I když teda, co jsem od Fantomase vyčetl, hraje hodně špatně. No dít se rozhodně něco začít musí. Další, kdo by měl opustit tým je Gomez. Zbytečně zabírá místo Drewu Shoremu, který dnes nehrál vůbec zle a zaslouží si více prostoru. Víc bych zatím neměnil, zmínění hráči jsou naše největší slabiny. Abych jen nekritizoval, tak Tom Gibert je naopak za ty peníze senzační tah.

:minus: naše PP. Doma máme 17%, venku 7%! Chce to změnu. Hrajeme pořád to stejné i když to nevychází a co hůř, PP hrají i stejní hráči. Největší slabina je již zmíněný Fleischmann. Opravdu nechápu, proč není na modré Kuikov a Campbell. Kulikov se navíc poslední zápasy neskutečně zvedl a patří vůbec k našeim nejlepším hráčům. Další problém je 2nd PP, která je složena z hráčů ze 3.-4. formace. (šířka kádru a schopní hráči dvakrát NE).

:minus: PK. Nebýt Isanders, jsme nejhorší. Naši útočníci jsou dva po jednom obránci, co drží puk, ten samozřejmě nahraje na partaka, ten si sjede blíž, natáhne na sebe beky/beky , pak následuje přihrávka a gól. A tak pořád dokola. Tohle se musí změnit. :bac:

Horachek udělal velký kus práce, ale je potřeba důkladně zapracovat na PP a PK. Jinak naordinoval velmi nebezpečný styl s mixem ofenzívy a defenzívy. Popravdě je mi fuk, jestli letos bude (nereálné), nebo nebude PO, ale nechci vidět vysoké prohry. Tallon prostě musí kopnout do vrtule a začít něco dělat. Doteď se škrábal na prd*eli tak, jako celé léto. :sisi: Dobrou noc..
Montreal Canadiens - Florida Panthers 1:4

Montreal zahrál stejně jako minule. Dvě třetiny suckoval a ve třetí začal hrát. Mužem zápasu dnes Saša Barkov. Začátek zápasu byl hodně ospalý, ale po neproměněném brejku Boyese se to rozjelo. Nejprve Budaj vychytal pokus Bergenheima. Chvíli poté zase zahrozil Pacioretty nebezpečnou střelou. Nicméně, jako první se podařilo vstřelit gól nám. Fleischmann dobře přečetl hru, počkal si až mu najede Kulikov a ten už neměl do prázdné branky problém zakončit. Od té doby jsme to jak je naším zvykem šudlili podél mantinelů a Montreal se nedostal pomale k puku.Ve druhé třetině se hra mírně vyrovnala. Montrealu se díky ušudlanému gólu Prusta podařilo srovnat. Jenže pak jsme si řekli pořádně o slovo. Nejprve se před branku procpal a dobře vystřelil Barkov, poté po kombinačce s Campbellem střílel z voleje v dobré pozici Boyes. Tentýž hráč pak měl na hokejce jasnou branku ale minul. (není čemu se divit, Boyes má v posledních 16 zápasech 1 branku. Nicméně, Gionta v 26 jednu!). Zásluhou Campbela a dobré práci před brankou se povedlo dostat do vedení. Zhruba deset minut poté se šikovně prosadil i Barkov (měl jsem pocit, žei první branka je jeho). Montreal byl v tu dobu úplně vyřízený a Boyes byl se snad 11 střeleckými pokusy ve své parádě (gól z toho ale nebyl). Ve třetí třetině se však hosté dostali do tlaku a ničili nás ve všech směrech. K jejich smůle pak neuznali gól kvůli postavení hráče v brankovišti. Největší šanci měl asi Gionta v závěr. A dobré šance si vyprodukovala lajna Ellera. Naopak Plekanec se zmohl jen na nesmyslné provokace směrem k Huberdeauovi. :slap: Minutu před koncem to pak soupeř zkoušel bez gólmana a Bergenheim vstřelil 4. branku. Z naší strany velmi dobrý výkon! :)

Obrázek
Prohráli jsme zaslouženě, byl to po dvě třetiny strašný výkon a nechápu, jak se může naše hra během necelých 24 hodin změnit takovýmhle způsobem :? ! Obranná hra dvojice Jemelin-Markov, to byla dnes tedy "ukázka"... :scare: ! Všechen tenhle zmar pak umocnili rozhodčí, protože nám neuznali dva jasně regulérní góly - nepochopím, proč jsou na tom ledě čtyři, když nejsou schopni posoudit jasné situace... V prvním případě domnělá vysoká hůl, kdy čárový stojí přímo u toho zákroku, v druhém případě ještě daleko podivnější rozhodnutí, kdy gólman stojí na hraně brankoviště (nebo spíš mimo), náš hráč je do něj navíc poslán domácím obráncem a gól není uznán pro nedovolené bránění gólmanovi... :hroza: . Takže nakonec jsme i přes tu bídu mohli v klidu vyválčit alespoň remízu...
CatsFan píše:Naopak Plekanec se zmohl jen na nesmyslné provokace směrem k Huberdeauovi. :slap:
Tam to bylo naprosto vzájemné a spíš Hubi byl aktivnější a Pleky si to jen jako vždy nenechal líbit, takže bych to provokacemi určitě nenazýval :nono2:
Jinak souhlasím s Mírou, Emelin, sudí :censored: Pak by to snad i přes tu bídu bylo na body.
Je to ostuda takhle hrát proti Cats, které jsme si loni dávali s prstem v nose :hroza:
Co ten Thomas, proč dnes nechytal? (i když my i z díry Clemmensena udělali boha :roll2: )
No ty neuznané branky mě také zarazily. Nebo spíše ta první. Vysoká hůl.. nic jsem tam také neviděl abych řekl pravdu a když rozhodčí zapískal, chvíli jsem vůbec nechápal proč. (né že bych pak pochopil, proč se pískalo, když sem i z opakovaného záběru nic neviděl.). Takže tady vám chlapci dávám za pravdu. :thumbsup:

U druhé branky už bych byl ale opatrnější. Je pravda, že Goc tam do brankoviště natlačil ale v rozhodující moment se tam galchenyuk začal cpát přímo doprostřed brankoviště a v tu chvíli se mi zdálo,že Clemensen chce tím směrem zasáhnout, aby puk chytil. Kdyby ho tam Goc tlačil pořád, neřeknu slovo, ale já to viděl takto. :neviem: Zas, za ten výkon, co jste předvedli si ani ten bod nezasloužíte. Dvě třetiny jste vyjma nebezpečné střely Paciorettyho + neuznané branky absolutně nic nepředvedli. A za to se bod nedává. :bee:

Jinak, Pardo Thomas nechytal, protože Clemensen má z posledních 6ti zápasů 4 výhry a za tu jednu prohru nemohl. Ale v příštím zápase už čekám v brance Tima. Dneska v těch záběrech na střídačku vypadal docela nervózně a natěšeně, až si stoupne zase do branky. :frajer2:
Parda píše:
CatsFan píše:Naopak Plekanec se zmohl jen na nesmyslné provokace směrem k Huberdeauovi. :slap:
Tam to bylo naprosto vzájemné a spíš Hubi byl aktivnější a Pleky si to jen jako vždy nenechal líbit, takže bych to provokacemi určitě nenazýval :nono2:
Tak je pravda, že z Plekyho tam byla hodně vidět frustrace, myslím, že kdybychom vedli, asi by k takové šťouchanici vůbec nedošlo - tím nechci říct, že Huberdeau tam byl jen "obětním beránkem"...
CatsFan píše:No ty neuznané branky mě také zarazily. Nebo spíše ta první. Vysoká hůl.. nic jsem tam také neviděl abych řekl pravdu a když rozhodčí zapískal, chvíli jsem vůbec nechápal proč. (né že bych pak pochopil, proč se pískalo, když sem i z opakovaného záběru nic neviděl.). Takže tady vám chlapci dávám za pravdu. :thumbsup:
U druhé branky už bych byl ale opatrnější. Je pravda, že Goc tam do brankoviště natlačil ale v rozhodující moment se tam galchenyuk začal cpát přímo doprostřed brankoviště a v tu chvíli se mi zdálo,že Clemensen chce tím směrem zasáhnout, aby puk chytil. Kdyby ho tam Goc tlačil pořád, neřeknu slovo, ale já to viděl takto. :neviem: Zas, za ten výkon, co jste předvedli si ani ten bod nezasloužíte. Dvě třetiny jste vyjma nebezpečné střely Paciorettyho + neuznané branky absolutně nic nepředvedli. A za to se bod nedává. :bee:
Ano, za ten výkon jsme si ani bod nezasloužili, nicméně to je přece úplně vedlejší - tady řešíme nesmyslná rozhodnutí rozhodčích, která by nám nejspíš ten bod jinak přinesla... Ano, Galchenyuk se tam tlačil, ale nebýt zákroku vašeho hráče, na Clemensena by nikdy nespadl - navíc se podívej, kde v tu chvíli gólman stál, vůbec to nebylo jasné brankoviště...
Jenže z jakého důvodu tam ten gólman stál. Dle mého to je 50 na 50 ta vina. Nepopírám že největší problém tu bylo žduchnutí Goce. Ale Galchenyuk se po tom zvednutí nemusel cpát doprostřed. Chápu, že když vám neuznali jasný regulérní první gól, tak si chtěl uznat alespoň tohle. Ale musíš uznat i blbost Galchenyuka. Neměl se tam tak jasně cpát. A to že tu nadhazuji, že jste si ani bod nezasloužili je trefné. Letos už podruhé jste hráli 2 třetiny tužku proti nám. Kdyby jste hráli naplno, nemuseli by jste řešit nějaké ušmudlance.
Opakuju - já nerozporuju to, že jsme prohráli zaslouženě a že jsme hráli špatně (i když ve finále by se nikdo nepídil po tom, že jste měli většinu zápasu převahu a nakonec jste třeba prohráli - mohl bych o takových našich zápasech vyprávět dlouho a dlouho...). Ale tyhle dva okamžiky by nám paradoxně i za tu bídu ten jeden bodík nejspíš přinesly a o tom to je. A stále jsem přesvědčený, že oba góly byly regulérní.
Nevim jestli byl hrac vyloucen a hledat se mi to nechce, ale pokud ne, je to asi klasicka situace, kdy brankari bylo braneno v zakroku, ale ne nutne nedovolene (EDIT: uz jsem to dohledal, nebyl). Nejaky pravidlo na to je, taky se mi moc nelibi..
Cili podle pravidel, ale je to strasne nekonzistentni a rozhodne by to melo byt IMHO reviewable..
Je to postavené na hlavu. Gól neuznaný kvůli bránění brankáře, ale ven nikdo nešel. Mělo to platit, Galchenyuk stál a Goc ho na Clemmensena povalil, tady prostě nebylo co řešit a gól se měl normálně pískat.
AndyF píše:Nevim jestli byl hrac vyloucen a hledat se mi to nechce, ale pokud ne, je to asi klasicka situace, kdy brankari bylo braneno v zakroku, ale ne nutne nedovolene (EDIT: uz jsem to dohledal, nebyl). Nejaky pravidlo na to je, taky se mi moc nelibi..
Cili podle pravidel, ale je to strasne nekonzistentni a rozhodne by to melo byt IMHO reviewable..
O to nejde, že to bylo podle pravidel - já nepoukazoval na to, že je divný, že náš hráč za to nebyl vyloučený, ale na to, že to prostě bránění gólmanovi ze strany Galchenyuka nebylo a do gólmana, navíc stojícího hoodně na hraně brankoviště, ho natlačil domácí hráč...
Kouknul jsem na to a musim souhlasit, tohle mel byt gol.. To byla chyba sudich.
Obrázek
A ven! Když rozhodčí řekne no-goal, tak je to no-goal. Už ten verdikt stejně nikdo nezmění.
1763 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO