Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Druhá třetina paráda, mělo to tempo, kvalitu, prostě vše. Avs jsme k ničemu nepustili, až na tu branku (Ellis měl ten odraz od tyčky bez problému skrýt pod sebe...) a na konci při PP zase Ellis váhal s rozehrávkou čehož málem využil Mauldin :hroza:
Tyrell+Ritola+Harju paráda, škoda, že nedostávají trochu víc času na ledě při hře 5 na 5. Stammer má smůlu jak prase, tentokrát ho ''vychytal'' Liles. Gagne se rozjíždí, ten pas na Martyho byl luxusní.
Už jsem chtěl kašpárka pochválit, že má úspěšnost aspoň 85 %.... Já blbec :lol:

Moore a Stamkos jsou jaksi nepatrně mimo... Ale aspoň Gagne se chytá :good:
Megis píše:Už jsem chtěl kašpárka pochválit, že má úspěšnost aspoň 85 %.... Já blbec :lol:
Zase zavinil tak 2-3 kousky...
Jinak jsme hráli dobře, těžko něco vytknout, kromě Ellise samozřejmě. Malone podal zase dobrý výkon, nestačím se divit... Stammer je z formy, při 6ti vstřelených brankách ani bod :hroza: ovšem na každého to jednou dolehne...
Tož vyhráli jsme, ale 30s koukám na ty čísla a stejně mě to štve. Za první samozřejmě standardní výkon toho co stojí v bráně (80%), Marty by zachytal líp jak on a za druhé 4 minuty před koncem jsme vedli 6:3 a ještě z toho bylo drama. Tohle se taky nedělá. Ale klasika, nebýt 6 vstřelených branek, tak to bude opět debakl. To je fakt výzva pro ten útok když ví, že na výhru potřebuje dát 5+ gólů.
Ale líbilo se mi těch 6 vstřelených branek, těch 18200 diváků jsme určitě potěšili. Že je Stammer poslední dobou z formy, to zas tolik nevadí, nechceme být týmem jednoho-dvou hráčů. Gagne se do toho vypadá dostává, to je dobře.

EDIT: netrpělivě čekám na ten okamžik a už je tu - dostali jsme nejvíc branek z celé NHL. A i přesto na tom nejsme úplně špatně. Kde my bysme mohli být, kdybysme měli o 25-30 inkasovaných branek míň (= v brance někoho, kdo by měl ten titulek "gólman" právem) a neměli takovou smůlu na zranění (Vinny, Gagne, Downie,...).
No, na Stammera padla dobrá deka... při 6 vstřelených brankách sem čekal aspon asistenci od něj :D Každopádně hlavně, že se už chytá Gagne, ten má po zranění ve třech zápasech 2+3 :thumbsup: Hedman taky ted tušim tři zápasy za sebou bodoval. K Ellisovi škoda slov, kdyby nezabral útok, tak bysme opět rupli.

Stamkos slušně prosral náskok v bodování :D Tušim 4 nebo 5 zápasů bez branky a ani asistenci nemůže nabrat... něco jako ze začátku sezony Gagne.
Můžete být rádi, že jste to neviděli v přímém přenosu, při první inkasované brance po ''střele'' Dupuise jsem vzbudil snad celý barák...
Nejvíc mě zaujal nebo spíš překvapil Ritola. Udělal řadu lahodných kliček a přitom měly svůj účel. Asi jeho nejlepší výkon v našem dresu. To samé Harju. I přes velmi omezený ice-time byl vidět, dokázal se dostat do šancí a v podstatě zařídil Ritolovu branku. Vůbec tihle dva si spolu dost rozumněli, jako kdyby spolu hráli již léta... asi nějaké švédské propojení. Ritola je trochu podobný Omarkovi stylem hry. Checking lineři (Thompson,Bergie,Hall...) standartní výkon - dobrá defenzíva popořená i nějakou tou brankou. Moore poslední dobou sice příliš neprodukuje, ale i tak je 10 bodů ve 22 zápasech obstojná či spíš velmi dobrá bilance. Kazí to pouze statistika +/- za kterou nese zodpovědnost Smith s Ellisem...mít normálního golmana, tak strop u kteréhokoliv hráče je tak -5,-6...
Purcell tentokrát nic nepředvedl, totálně invisible. Útok poslední dobou táhne zejména trojka Márty,Gagne a !Malone! - ten je posledních cca 5 zápasů dost vidět a navíc produkuje.... kdyby takhle hrál furt, nemám problém s jeho setrváním.
Obrana byla i přes 5 inkasovaných branek celkem OK, při Stastnym gole jsme vypadali dost komicky, ale to byla prostě krásná akce... nechápu, proč Hedman nehraje ani 2.PP, když je naším nejlepším bekem. Clark je na 1.PP akorát do počtu.
Jinak ten zápas byl náš, na Avs se projevila únava, my jsme většinu zápasu dominovali... opět: mít normálního golmana, výsledek byl tak 6:3. Při nejhorším.
mountain píše: EDIT: Kde my bysme mohli být, kdybysme měli o 25-30 inkasovaných branek míň (= v brance někoho, kdo by měl ten titulek "gólman" právem) a neměli takovou smůlu na zranění (Vinny, Gagne, Downie,...).
Dobrý postřeh... my prostě bojujeme nejen proti soupeři, ale i proti vlastním ''brankářům'' - nejhorší je, že všichni už ví, že to jsou cedníci a každý už střílí i z podstatě nesmyslné pozice. Viz ten Dupuis třeba. Nebo Seidenberg...

Norfolk prohrával na ledě Portlandu, jednoho z nejlepších celků AHL již 3:0, přesto nakonec dokázal zvítězit 4:3! Výborně. Desjardins 36/39 - Tokarski tedy o víkendu nechytal :hroza: to není moc dobré, těch zápasů zas tolik odchytaných nemá... estli s Desjardinsem v nejbližší době nepočítáme do áčka, pak to nemá logiku.
Fadden si připsal standartní 3 asistence a Hutch konečně 3+1 !
MMno na Desjardinse nebo Tika to zatim nevypada:

Kód: Vybrat vše

Said Boucher: "I think it's going to help them, because they're good goaltenders. They've just had a more difficult time lately. But I trust them, and I have confidence that they're going to rebound.
http://www.tampabay.com/sports/hockey/l ... ng/1138259

Zaplat pambuh ze si to aspon takhle vyjasnili, treba to vazne pomuze (no ja vim, asi ne).
Já bych chtěl taky práci/školu, ve které když bych měl dlouhodobě mizerné výsledky (kterýma bych navíc kazil úsilí celému týmu lidí kolem sebe), tak by mě šéf takhle držel a nic by se mi nestalo.
Asi jsem toho hokeje na základce neměl nechávat, dobře mi tak.
No tohle, Chára jaký zákeřný, mít lokty na úrovni soupeřovy hlavy :D
Dobrý avatar a podpis Megis :lol2: :cool:
Tož klasika, 15/19, ani na těch 80% už nedosáhne. To se pak hraje fakt těžko. Plus když se za stavu 3:2 necháme vyloučit do tří, tak nemůžem myslet ani na bod.
Prostě pokud povolíme soupeři na jeho ledě BLBÝCH 19 střel a přesto musíme dát PĚT branek, abysme vyhráli, tak já už fakt nevím kam ještě dál to musí zajít, aby se s tím něco dělalo....
Kiprusoff vs. Ellis je prostě nefér.
Btw, *ing Tanguay si zas otvírá pusu: http://www.tampabay.com/blogs/lightning ... -lightning
Jo, Tocchet byl trenér na houby, to je pravda, ale vykládat, jak nedostal šanci je absolutní kravina. Zkraje hrál v to6 (všude možně), hrál i PP, co by ještě chtěl. To, že pak putoval sestavou, protože hrál absolutní kulové (v průměru nějaká jedna střela na branku za zápas) je jeho problém. Líný jak veš, bránit se mu nechtělo, v útoku taky neviditelný....no díky bohu že je pryč. Nevermore.
Když sem se šel ráno podívat na výsledky, nějak sem tušil, že sme prohráli. DOkonce sem si tipl i správný výsledek 2:4. Čekal sem ale, že Stammer bude aspon gol nebo asistenci a nějak si zlepší stats, ale šest zápasů po sobě bez bodu, za to Malone se nějak rozjel :hmm:

Když sem se ale podíval na ten počet střel, no to mě pos*r... 15/19, to si snad delá legraci. Z toho by normální golman pustil 1-2 branky a doma by byl alespon bod, ale ten dřevák pustí hned 4 :hroza: To je fakt klepat se s každý střely soupeře, jestli to náhodou to jelito trefí, nebo tomu bravurně uhne :scare: Recall Desjardins... nic jinýho nezbývá.

EDIT: Málem bych zapomněl na gratulaci Harjuovi k první brance v NHL :thumbsup:
Od konce výluky se vždy jeden tým Východní konference dostal do play-off i přesto, že více gólů inkasoval než dal. Na Západě se to mezitím stalo pouze jednou – v roce 2009 se to povedlo Blue Jackets. Mohou tedy letos Lightning a Ducks postoupit navzdory mizerné obraně? Zvláště v případě Bolts by to byla dosti kuriózní situace. nhlpro.cz

No, co k tomu dodat. Pokud sse něco neudělá s golmanama, tak se to asi nezlepší :|
Ufff a to jsem si rikal pred sezonou ze Elis nebo Smith by by mohli byt dobry do philly uffff Holmy diky za Bobrovskiho kdyz to ted vidim u vas.
Ta obrana nehraje zas tak špatně, pouštíme málo střel (v tom jsme jedni z nejlepších v celé NHL), soupeře většinou přestřílíme, ale prostě pokud soupeřovi stačí na gól i nahození z půlky hřiště, tak je to těžké.
Bych jim dal nůž na krk už ale. Buď se zlepšíte, nebo poputujete pěkně na farmu a tam budete tak do konce ledna. Dva zápasy dostanete každý a kdo je zachytá hůř, tak půjde dolů a místo něho se povolá třeba Desjardins. Nad některýma lidma jak není bič, tak zřejmě nejsou schopni pořádné práce.
Ti golmani jsou alarmující už nějakou dobu. Musí přijít změna, jinak je taky dost možný, že se s PO rozloučíme jště před koncem sezony :? Začal bych z vlastních zdrojů, tedy recall Desjardinse a popř. Tokarskiho, kdyby se nechytil ani Cédric. Pak můžem zkusit jen krátkodobé řešení, např. Roloson nebo Leighton/Boucher :ja_neviem:
Jestli budou oba brankáři pokračovat v podobné tendenci, tak za chvilku budou mít úspěšnost v zápase 50 %. To snad bude podle Yzermana čas vyzkoušet někoho jiného v brance :D
Na nhlpro se zase vyznamenali. Tanguay je prý opět skvělý tvůrce hry a můžeme pouze litovat jeho odchodu. Raději dva Fedoruky než Tanguaye... :hroza:
Jj, četl sem to tam :D Však vyjádřil sem už v diskusi k článku, tady to nemá cenu rozebírat.
Včera v noci se uskutečnila výměna farmářů mezi námi a Bostonem. Do Providence Bruins jsme poslali Juraje Simka a naoplátku získali Leviho Nelsona.

Dnes proti Oilers by měl opět chytat Ellis, proti nám nastoupí Khabibulin. Ritola hrát nebude a místo něj obleče dres Smaby, takže budem hrát se sedmi beky.
Celkem zajímavý článek... 14 Goalies Since Khabibulin, Lightning Still Looking for a New “Wall” in Net

EDIT: Tak Smaby asi nakonec hrát nebude, dnes sme totiž povolali Pouliota z Norfolku.
Furt stejná písnička - opět jsme soupeře přehráli a jasně přestříleli, přesto jsme ''nečekaně'' prohráli. Sice zas tolik vyloženě scoring chances nebylo, ale i tak ten zápas měl být prostě vyhrán. Khabibulin je úplně jiná liga než Dan fucking Ellis.
Nájezdy se nemuseli ani jezdit, už předem byl znám vítěz při pohledu na golmany a střelce. Purcell jako náš nejlepší SO man měl vyjet až jako 3. v pořadí :hroza: a samozřejmě se na něj ani nedostalo... zrovna takové chyby bych od Bouchera nečekal.
Ohlund dnes zařídil branku - to byl z 90% jeho gol, nevzal si náhodou před zápasem doping či něco podobného? Tak rychlý výjezd do pásma soupeře podpořený dobrou nahrávkou jsem od něj v životě neviděl :lol2:
PP je poslední dobou dost o ničem, chce to nějakou změnu, ačkoliv mám Lundina velmi rád, tak na PP nemá co dělat. Náš nejlepší bek Hedman nehraje ani blbou 2.unit :hroza: všechno to je až příliš okaté, Stamkos nemá moc prostoru, všechno se hraje na Purcella a ten to v podstatě nemá komu dát. Chybí pohyb, nápad... Vinny chybí a moc. Myslím, že s jeho návratem můžeme hrát 1.PP s 5 útočníky, prostě nemáme z beků nikoho, kdo by byl schopný dlouhodobě hrát 1.PP.
V podstatě ten zápas nebyl z naší strany vůbec špatný, ale zase jsme doplatili na naší nejslabší stránku. Ve 3.třetině jsme Oilers povolili 1x vystřelit... divím se, že Ellis z té jedné střely neinkasoval.
O Pouilotovi jsem si již udělal obrázek. Není špatný, ale na top6 v NHL evidentně nemá a do bottom six se zase přiliš nehodí. Kromě toho je děsně pomalej. Prostě takový Bochenski či Szczechura. Nedokáže přenést produktivitu z farmy nahoru. Nicméně není špatné mít takového hráče v systému, v případě zranění se může hodit. Ale na nějaké dlouhodobější setrvání v áčku to nevypadá. Harju,to je jiná liga. Sice ještě potřebuje čas, zdaleka nedosáhl svého maxima, ale už nyní může být v pohodě stabilním členem áčka. Je pozitivní, že i přes omezený ice-time se dokáže prosadit.

Dnes ve Vancouveru. Z reálného pohledu nemáme nárok, Canucks stačí, když 25x vystřelí na bránu a minimálně 4 branky v naší síti jsou zaručeny. Já se pouze modlím, at nedostaneme podobný kotel jako např. nedávno v Bostonu.

Ashton byl trejdlej do Tri-city, konečně si tedy zahraje v teamu s úspěšností nad 50%.
Norfolk si poradil s farmou Pens, nejlepším celkem AHL i přes absenci Harjua s Pouliotem... Dustin 33/35 :wave:
Výměna Simeka nemůže být na škodu, jediné v čem vynikal byly nájezdy, jinak průměrný farmář. V NHL si podle všeho nikdy nezahraje. Nelson bude spíš grinder, je mladší, z Bostonu pochází i Thompson... nemůžeme nic ztratit.
Já si asi udělám nějaký univerzální příspěvek s komentářem, kde jenom vždycky přepíšu čísla. Ušetřím si spoustu času, protože to je furt na jedno brdo. Soupeře výrazně přestřílíme, dáme z toho i nějaké branky, ale když díky našemu cedníku (ten první gól opět těžce soft) stačí soupeři na stejný počet branek polovina střel, tak to dopadá furt stejně. Khabi, i ve 37 jsi pořád lepší, než ti naši dva cedníci dohromady. Škoda, že máš podepsanou tak blbou smlouvu (ještě 2 a půl roku za 3.75 je hodně :-( ).
A to, že v nájezdech jsme totálně jaloví, na tom se bohužel od loňska nezměnilo vůbec nic. Teďka jsme nedali ani jeden ze dvou a posledně 0/4. Takže letos 0/6....a zkuste mi vykládat něco o tom (jak s oblibou říká většina "odborníků" u nás), jaká jsou nájezdy strašná loterie.
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG