Tak abych to zhodnotil. Tenhle trejd je bez pochyb win-win. O Millerovi a jeho přínosu pro tenhle tým se toho propsalo už hodně, takže k tomu se není třeba vyjadřovat a Ott je výborný bonus pro play-off. Takový hráč v něm může být dvakrát platnější, než v ZČ a myslím, že rozhodně bude pro Blues přínosem i on. Oběma sice končí smlouvy, ale u Millera čekám celkem jistě prodloužení, u Otta spíš ne, ale myslím, že s ním se počítá jen jako s posilou pro play-off.
Co se týče protihodnoty, kterou jsme obětovali, tak Halák je logickou protiváhou, která nám chybět nebude ani trošku při zisku Millera, po sezóně by stejně odešel. Stewart má špatnou sezónu, vidět letos téměř nebyl a není nijak klíčovou postavou, imho Ott podle mě bude platnější, viz výše. Navíc jeho odchod znamená více minut pro Tarasenka, které si jistě zaslouží. Takže ani Stewartova ztráta mě nebolí. Carrier je typ hráč jako třeba Erik Cole a v budoucnu by pro nás mohl být solidní hráč někde na úrovni 2.-3. lajny, ale prosadit se by měl hodně těžké, což by u něj bylo na škodu. Podle všeho by na NHL měl a mohl do ní naskočit už v příští sezóně. V Buffalu tu šanci dostane, u nás by si musel ještě dlouho počkat. Takže opět stravitelná ztráta. A co se týče picků, tak se dá čekat, že to nakonec bude tak, že jim dáme obě první kola v následujících dvou draftech, ale tady zase platí, že Blues mají kompletní tým, který je ale taky velmi mladý a nutně nepotřebuje příjem nových prospektů z prvního kola (navíc náš
prospect pool i tak není zrovna prázdný). Letos navíc máme k dispozici druhé kolo od Edmontonu, který bude brát mezi prvníma. Ten první pick Blues naopak bude mezi posledníma, takže tam se jedná o rozdíl pár pozic - no problem. Za velkou výhru považuju to, že jsme nemuseli obětovat Jaškina ani Rattieho. Ti dva jsou skvělí talenti a klepou na dveře prvního týmu, jejich odchod by mě štval mnohem víc, než Carrier a první picky dohromady.
Smysl ten trejd tedy v konečném důsledku dává pro obě strany, Blues získali poslední dílek do mozaiky a mají teď jeden z nejkomplexnějších týmů v lize. Sabres získali báječnou protihodnotu vzhledem k tomu, v jakém postavení zrovna jsou, s Halákem a Stewartem můžou navíc dále obchodovat. S množstvím jejich draft picků v následujících dvou letech očekávám, že za 5 let z nich bude Stanley Cup
contender.
Jinak rozhodně nesouhlasím, že by tomu týmu snad chyběla nějaká útočná hvězda, jak tady padlo. Je pravda, že třeba loni nás v play-off zradila právě mizerná koncovka a neschopnost proměňovat šance, ale tady ten problém je vyřešen tím, že Blues prostě mají tu ofenzivní produkci rozloženou mezi hodně hráčů a nespoléhají se na jednu top hvězdu nebo jeden top útok. Dá se říct, že tu absenci top hvězdy vlastně vynahradili Schwartz s Tarasenkem, kteří ukazují, že dospěli a vlastně stále ještě dospívají ve výborné hráče. On třeba právě Tarasenko klidně tou top hvězdou zanedlouho může být, s jeho potenciálem, famózní střelou a tím, že na sobě pořád maká, z něj časem dost možná bude 50+ gólovej střelec.
Walte, k tvojí otázce, zatím jsem nikde nezaregistroval, jak se ty změny teď projeví v sestavě, ale jak už jsem popsal výše, čekám, že více minut teď bude dostávat Tarasenko a posune se nastálo do top-6, zatímco Ott bude hráčem do bottom-6. Sám jsem ale zvědavý, jak to nakonec Hitch vymyslí a uřpímně se už nemůžu dočkat dnešního zápasu Phoenixem.