Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

NEW JERSEY DEVILS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Dneska jsem si udělal čas a jak jsem předeslal v PO topicu zkusím zhodnotit sezonu z mého pohledu a vyjádřit můj názor k jednotlivým hráčům, jejich výkonům popřípadě k jejich smlouvě pokud jsou po této sezoně UFA nebo RFA.
Sezónu nelze samožřejmě hodnotit nijak než kladně. Před sezonou jsme byli mnohýmu odborníky pasováni na další neučást v PO. Těžko říct proč. Dalo se hodně dočíst názorů že Marty na to už zkrátka nemá, že s takovou bezejmenou obranou se nedá udělat v PO úspěch, že Kovy bude v NJ jenom stagnovat. Tohle všechno a mnohem víc si mohli fans Devils před touhle sezonou přečíst.
Celé předsézonní období bylo v podstatě očekávání na jednu věc a to najmutí nového coache Devils. Spekulací se rojilo mnoho od Hitchcocka až po Therriena. Nakonec, pro mnohé překvapivě ( pro mě osobně také ) se novýcm head coachem Devils stal Peter DeBoer. Sám jsem nevěděl co od tohohle chlapíka jsem mohl čekat. Lou se vyjádřil v tom smyslu že všechny týmy které PDB vedl nastupovaly do zápasu skvěle připravene, hráli koncentrovaně, disciplinovaně. Stál jsem po zkušenostech s Johny Macem ( btw Thanks for Larsson ) nohama na zemi. Nějaké výrazné podpisy se nekonaly ( Janssen, Boulton - doted nechápu co tohle mělo za smysl, one way pro Frasera byl taky docela nepochopitelný krok od Loua, naštěstí se ho zbavil v balíku za Fostera ). Týmu jsem věřil. Lemaire dokázal že tenhle tým má na to aby hrál na špici a mohl porazit kohokoliv. Následoval camp který se asi nejvíc ze všech účastníku povedl Sýkorovi a docela překvapivě i Millsovi. Přípravné zápasy prověřily mladíky, Sýkora si držel střeleckou formu. Obzvláště jsem se těšil na výkony golmana Kinkaida kterého stále já osobně považuju za největší naše želízko v brankovišti ( Wedgeho v žádném případě nezatracuju ! ) K základní části moc psát nebudu snad jen že do All stars break jsem ani nevěřil v nějaký úspěch v PO. Hráli jsme dalo by se říci nevyrovnaně. Marty nepůsobil vůbec jistě, měl jsem obavy z toho že v PO na něj dojedem. Na naši PP bylo místy za trest se dívat, nakonec jsme skončili v této herní činnosti 14 v celé lize, s nadsázkou by se dalo říci že mnohem nebezpečnější jsme byli v PK kterou jsme měli nejlepší v celé lize . Dali jsme taky úctyhodných 15 SHG. Od zmiňované All stars Break jsme naskočili na vítěznou vlnu podpořenou skvělými výkony na které jsme dojeli až do Play Off
V play off jsme narazili na papírově nejlehčího možného soupeře. PK která nás zdobila celou základní část byla fuč, Fla nás ničila svými perfektními PP, naše hra nebyla vyrovnaná, v serii začlo být patrné že Kovy není zdravotně v pořádku, táhla nás v PO vynikající 4th line. Nakonec díky GWG Henriqua v OT 7 zápasu jsme se protrápili do semifinále konference kde nás čekala Philly, která byla proti nám jasně favorizována. Abych byl upřímný tak po našich rozpačitých výkonec s Floridou jsem byl mírně pesimistický což se po game 2 změnilo. Game 2 byl pro mě klíčový okamžik, kdy jsme začali podávat výborné výkony až do posledního zápasu. Philly jsme až to bude znít trochu namyšleně přejeli 4:1. Ve finále konference jsme narazili na největšího rivala - NY Rangers. Byl to svátek pro všechny fans obou týmu a my jsme měli možnost jim oplatit tolikrát zminovaný rok 94. Serie se nesla v duchu zápolení naší ofenzivy proti vynikajícímu Lundqvistovi. Rangers dalo by se říci směrem do předu toho moc neukázali. Serii rozhodl gol v prodloužení game 6, který vstoupí do dějin našeho klubu. Ve finále jsme se utkali s LA. Bolet to bude ještě nějaký ten pátek. Alespon jeden ze 2 zápasů doma jsme měli uhrát ale na to se historie neptá takže na 4 SC pro Devils si budeme muset ještě počkat.

Pojďme se podívat na zajímavější část tohoto příspěvku a to hodnocení coaching staff a jednotlivých hráčů

Coaching staff
Obrázek

Lou Lamoirello - Musím tu taky zmínit Loua. Zase všem vypálil rybník. Angažování PDB se ukázal jako geniální a promyšlený tah. Tento tah mu byl dost necharakteristcký, většinou angažoval prověřené a zkušené coache. Tohle se zdál byt setsakramentský risk navíc po předminulém fiasku. Lou výborně doplnil tým během sezony, všechny jeho akvizice byly přínosem a protihodnoty nás nemusí bolet. Angažování Cartera bych spíš než Louovi připsal PDB který ho znal z dřívějšího působení na Floridě. Pony přišel taky prakticky zadarmo, Židla nás stál v podstatě jenom Palmieriho který nám chybět nebude.

Peter DeBoer Ani nevím kde začít. Tento chlapík má moje nejvyšší uznání. Při jeho jmenování naznačil jakým směrem by se Devils pod jeho vedením měli ubírat. Byl to styl hry založený na bruslení, agresivním forcheckingu, daleko ofenzivnější pojetí hry než bylo u nás zvykem. Z těchto slov jsem byl nadšený jelikož máme typy hráčů na tento systém hry. Náš systém se musí líbit i nestraným fanouškům. Peter velice inteligentní, pracovitý coach, detailista, na soupeře vždy perfektně připraven. Pod jeho vedením každý hráč musí na ledě nechat vše. On sám za své aktivní hokejové kariéry platil za hráče který nechal na ledě vše. Troufnu si tvrdit že Devils na postě coache našli KONEČNĚ dlouhodobější řešení.

Larry Robinson - Larrymu patří taky velké uznání. Tenhle velezkušený lodivod, který má u nás v prvé řadě na starosti defenzivu má lví podíl na tom proč naše obrana pracovala tak kompaktně po celou sezonu. Po sezoně se ovšem začaly jevit spekulace že Larry možná půjde do důchodu. Já doufám že Larry u nás ještě nějaký ten pátek setrvá.

Adam Oates - bývalý vynikající hráč do přesilovek měl tuhle činnost na starost i u nás. Mám z něj docela rozporuplné pocity. Místy naše PP působila stylem že hráči neví jak ji mají založit a dostat se do rozestavení, většinou se hrálo všechno na Kovyho ( některé týmy to měli přečtené a dost to eliminovaly ). Oates neodvedl nějak oslnivou práci, myslím že naše PP může být lepší.

Dave Barr - Měl na starost PK která pracovala po celou základní část výborně. Oslabení jsme hráli s agresivním přistupem k hráči s pukem, který se pod tlakem zbavoval puku a my to sbírali. Vynikající práce.

Goaltenders
Obrázek

Martin Brodeur - Po slabším zápasu sezony kdy nás chyby Martyho stály body jsem byl na něj dost kritický. V průběhu sezony Marty zase předváděl jeho old school saves které diváky zvedaly ze sedadel. Po all stars break to bylo jako po mávnutí proutkem, Marty působil mnohem jistěji a formu si přenesl do PO kde nás držel. Marty je UFA a dalo by se říci z jeho i Louva vyjádření je patrné že na 98% Marty zůstane i další sezonu

Johan Hedberg - Velice pracovitý golman, oblíbený jak u spoluhráčů tak i u fanoušků. Moose i pro mě je nejoblíbenější backup co u nás působil. Když nastoupil tak chytal výborně, není co dodat. Moose je stejně jako Marty UFA. Uvidíme jak situaci v brankovišti Lou vyřeší. Spekulovalo se že Moose taky skončí ale tyhle spekulace vyvrátil s tím že chce další sezonu chytat v NHL a nebránil by se prodloužení smlouvy. Sám jsem zvědavý jak to Lou vyřeší v brankovišti, variant je několik ( přichod nějakého UFA golmana, Kinkaid se bude učit od Martyho, situace v brankovišti zůstane stejná... - uvidíme )

Defensemen
Obrázek

Mark Fayne - Borec který v podstatě přímo z univerzity naskočil do kolotoče NHL. Společně s Greenem tvořili spolehlivou dvojci. Letos mi Fayne přišel méně ofenzivní než předšlou sezonu. Nedostával se na přesilovku jako minulou sezonu. Není důvod s ním být nespokojen. Mark je RFA - lze očekávat jeho podpis

Andy Greene - Od Andyho jsem očekával v základni části více bodů. Na druhou stranu neodehrál kompletní sezonu. Je to typ obránce který pod tlakem nepanikaří, zbytečně se nezbavuje puku, umí vyhodnotit situaci, založit protiútok. V play off patřil ze Salvadorem k našim nejlepším bekům. Před sezonou podepsal novou smlouvu na 4 roky za 12 milionu.

Peter Harrold- Bek, který před sezonou přišel spíše posílit spíše Albany. Díky zranění se dostal A týmu a v klíčových zápasech v PO dostal vzhledem k svým zkušenostem přednost před Larssonem. Harrold nezklamal, jako alternativu při zranění našich beků s ním nemám problém

Anton Volchenkov - tento železný muž dvedl práci na jakou jsme u něj zvyklí. Jeho hity zvedaly diváky ze sedadel, blokoval střely, spolu ze Salvadorem vynikající v oslabení, nikdy nebude mít perfektní rozehrávku nebo nějak oslnivou střelu, ale v defenzivní práci je nenehraditelný. Spopkojenost

Bryce Salvador - Po předminule sezoně kterou vynechal panovaly obavy že ukončí karieru po zranění oka. Byl jsem docela zvědavý jak si tento zkušený stay at home D po návratu povede. Musím říct že Bryce předváděl po celou sezonu parádní výkony, troufnu si tvrdit že hrál ještě lépe než před zmiňovaným zraněním. Důležitá součást naší PK, velice spolehlivý bek přes kterého se těžko chodilo. V tabulce pravdy byl na tom nejlíp z celeho týmu s +18!! O jeho ofenzivni proměně v PO četl asi každý. Je to týmový hráč a jedn z lídrů v kabině. Bryce je po sezoně UFA a jsem docela zvědavý zda u nás podepíše. Vzhledem k tomu že smlouvu má 5 stálých členů naši D + Fayne nejsem si jist zda ho budeme v našem dresu vídat i v dalším ročníku

Adam Larsson - Adam nám ukázal že od něho jak jsme očekávali můžeme čekat velké věci. Měl jsem obavy s jeho přechodem k zámořskému hokeji ale moje obavy nebyly na místě. Sice udělal mnoho turnoverů ale s tím se počítalo. Na druhou stranu někdy předvedl záblesky geniality. Má výbornou nahrávku, střelu, můžeme s ním do budoucna počítat do PP, musí zlepšit poziční hru ve vlastní třetině ale od tohohle klučiny uvidíme velké věci o tom jsme přesvědčen.

Marek Židlický - Dobrá akvizice Loua, který doplnil týmu to co chybělo a to skorujicího ofenzivního beka. Marek se první zápasy hledal, jeho výkony jsem záměrně nekomentoval jelikož jsem věděl co od něj mužem čekat. Po aklimatizaci začal předvádět to proč jsme ho měnili. Výborný first pass. Ihned naskočil do 1st PP unit na modrou s Kovym kde si rozuměli. Předváděl jeho pověstné ofenzivní výpady. Má smlouvu ještě na příští sezonu, poté to vidím na jeho konec u nás.

Henrik Tallinder - Mám z něj rozproruplné pocity. Je to bek který je jeden zápas nejlepší bek na ledě, další dělá jeden turnover za druhým. Letos vynechal mnoho zápasů kvůli krevní sraženině. Vrátil se až na finálovou serii s LA kde mě překvapil a podával dobré výkony. Doufám že do další sezony se dá do kupy a začne hrat vyrovnaně. Je to bek který umí vyvézt puk, má dostatek zkušeností a věřím že stále může být platný článek týmu.

Forwards
Obrázek

Ilya Kovalchuk - Kovy u nás zažil letos nejlepší sezonu. Skončil 5 v produktivitě celé ligy. Panuje s ním spokojenost. Odvedl přesně to proč je u nás, střílel goly a rozhodoval zápasy. Do týmu skvěle zapadl, sice si myslím že jeho defenzivní schopnosti jsou přeceňované ale oproti jeho působeni v Atlantě to je jao nebe a dudy. Kovy také letos překvapil v nájezdech které zase nepatřily k jeho nejsilnějším stránkám. Proměnil 11 ze 14 pokusů. Sám přiznal že je to velká zásulha Martyho který má dal nějaké tipy a rady v jakém uhlu si najíždět a kdy naznačit střelu. Škoda jen jeho zranění zad v PO kdy bruslil na jedné noze. Spokojenost, jestli Kovy bude takhle pokračovat i dále v jeho doživotním kontraktu tak to bude ok

Patrik Eliáš - Tady ani není co psát. Na Pattyho je prostě spoleh. Vyrovnané výkony po celou sezonu jak jsme na něj zvyklí, 78 bodů ( 2 v bodování týmu za Kovym, 10 v celé lize ) Není co dodat s Pattym jako vždy maximalni spokojenost

Travis Zajac - Kvůli smolnému zranění achilovky zmeškal skoro celou základní část. Odehrál dobré PO. Odvedl to co se od něj čekalo. Two way player využitelný do každé situace.

Dainius Zubrus - Většinu sezony odehrál v lajně s Pattym a Sýkorou ze kterýma si rozuměl. Svou bojovností vytvářel prostor pro své spoluhráče. Hráč který skvěle zapadá so sytému PDB. Nasbíral slušných 44 bodů. Dobrý v defenzivní práci, využitelný do oslabení. Odvede spoustu černé práce.

David Clarkson - Můj oblíbenec, který pod PDB ze kterým se znal z Kitcheneru se dostal na úroveň na kterou má! O tom že ho chtělo plno lidí po nevydařené předminule sezoně měnit jsme se tady již bavili. Myslím že jediný já jsem se ho na foru pořád zastával protože jsem věděl čeho je schopný. Clarkie praktikoval jeho klasickou jednoduchou hru, zase jme mohli vidět jeho skvělé odmítnutí protihráče při vyjetí z rohů, vyhrával souboje, dával goly, nebál se chodit do míst kde to bolí. PDB ho posílal s 1 přesilovkou formací a to dokonce i na buly což když jsem viděl poprvé byl pro mě šok - je třeba říct že Clarkiemu šly. Věřil jsem že je schopen nastřílet 20 golu ale 30 ?? Clarkie zažil perfektní sezonu a očekávám že na ni naváže.

Jacob Josefson - Další z mladých naději na pozici centra. Rychlý two way player který umí tvořit hru, zapracovat musí ovšem na koncovce. Uvidíme zda ho budeme vídat v A týmu i další sezonu. Jestli následující ročník bude Patty opět na pozici centra viděl bych jeho start v Albany. Potenciál ale tenhle mladík má !

Adam Henrique - Nebýt zranění Zajace v přípravě kdo ví zda by jsme Adama v A týmu vůbec letos viděli. Myslím že fans kteří se o Devils zajímají blíže věděli že tenhle diamant který v juniorských soutěžích válel tak trochu ve stínu Taylora Halla má velký potenciál. Adamovi se povedla parádní sezona. Po rozpačitém začátku byl na nějakých 5 zápasů poslán do Albany, záhy byl povolán zpátky a jeho spanilá jízda mohla začít. Dával důležité goly, chodil na PK, v PO se ho nebál PDB posílat na důležitá vhazování. V PO dal 3 rozhodující goly, ten v game 6 proti Rags se zapíše do hostorie našeho klubu. Adam je komplexní hráč od kterého můžeme čekat velké věci.

Zach Parise - Další hráč, který se vracel po vážnějším zranění. Od prvních zápasu bylo jasné že Zach je 100% ok. Systém hry PDB mu skvěle vyhovuje, jeho největší přednost je vynikající forchecking, spolu s henriquem tvořili obávané duo při oslabení, kdy častokrát dokázali skorovat. Podstatná věc ovšem je že Zach je po letošní sezoně UFA. Jeho podpis je naprostá priorita, jeho odchod bych bral jako krok zpět, ztratili bysme pravidelných +- 30 golů, jednoho z lídrů v kabině, hráče který výborně zapadá do našeho systému. Doufám že Lou s nim najde společnou řeč. Zach se vyjádřil že by rád zůstal že miluje hraní v NJ ale to jsou jenom fráze které říká každý hráč v téhle situaci. Vedení Wild vyšlo s vyjádřením že na trhu přeplatí kterýkoliv tým aby Zacha získalo. Věřím že peníze se u nás na Zacha i přes nepříznivou finanční situaci klubu najdou a podepíšem s ním dlouhodobý kontrakt !

Petr Sýkora - Jeho příběh zná asi každý. Spolu s Millsem měl nejpovednější camp, který mu vynesl vytoužený kontrakt. Jeho 21 golu bylo asi nejlevnějších v celé lize. Syckie určitě nezklamal za ty peníze. v PO mu docházel dech a absolutně nestíhal tempu hry. Petr se vyjádřil že by ještě další sezonu u nás rád odehrál. Nevím já osobně jsem proti a raději bych v týmu na jeho místě viděl Tedenbyho

Alex Ponikarovsky - Další skvělá akvizice Loua. Vynikající silový hráč do bottom6. Po sezoně jse Pony UFA - podepsat! Myslím že po častých změnách prostředí a stagnovaní se Pony Express u nás našel a nevidím jediný důvod proč ho za rozumný peníz neprodloužit. Byl u dost podstatnách momentů v PO. Při rozhodujícím golu Henriqua proti Fla, stejně jako proti Rags, dal GWG v prodloužení 3 zápasu proti Philly. Jeho příchod mi docela připoměl příchod Jeffa Friesena v roce 2003 taky experience big body guy ( škoda jen že Pony na ten SC nedošáhl narozdíl od Friesena)

Stephen Gionta - Neskutečný dříč. Měl jsem ho ( nejen já ) za doživotního AHLera. Po tom co předvedl v Play off si to nemyslím. I přes jeho malou postavu se nebojí jít do těla, před bránu. Umí využít svou rychlost, v pozdější fázi PO se PDB nebál poslat Gia na důležité oslabení. Myslím si že Gio má na to aby byl centrem naši 4th line i v další sezoně. Otázka je zda vůbec u nás zůstane. Gio je UFA a myslím že po tomhle PO o nabídky mít nouze nebude. On sám osobně se vyjádřil jako správný homer že po těch letech tvrdé práce co v naši organizaci absolvoval by u nás rád zůstal. Já jsem jen pro, Gio byl pro mě asi největší překvapení

Steve Bernier - Za jeho "faul" v game 6 proti LA ho odsuzovat nebudu. Odvedl pro nás výbornou práci, byl součástí skvěle pracující 4th line. Je to hráč který měl potenciál hrát jinde než v bottom6, ovšem nikdy to neprokázal. Já jsem s výkony Berniera spokojen. jeho povolání přišlo docela nečekaně kdy se vracel po zlomenině ruky. Od prvních zápasů v A týmu se prezentoval dohrávaním soubojů, uměl se dostat do zakončení, zkrátka myslím že pro nás odvedl dobrou práci. Steve je po sezoně stejně jako ostatní členové 4th line UFA a já jsem jednoznačně pro zachování téhle lajny která výborně fungovala

Ryan Carter - Musím říct že Cartse jsem si strašně moc oblíbil. PDB po něm ihnd sáhl poté co ho Florida zapsala na waiver list. Ryan je bojovník k pohledání, je to taky hráč který má hokejové myšlení a dá se s ním kombinovat. Vyhrál SC s Ducks. Použitelný na centru i na křídle. Jednoznačně podepsat !

Eric Boulton - :hroza:

Cam Janssen - Tohohle chlapíka mám strašně rád. Je to jeden z mála ryzích bitkařů kteří se ještě v lize drží. Musím se pochlubit že vlastním i jeho game worn jersey. Jeho bitkařské schopnosti už bohužel nejsou jako na jeho vrcholu a přijde mi že i fyzička kterou udolával soupeře v boxerských maratonech už taky není jak bývala. Uvidíme zda u nás setrvá ( je taktéž UFA ) já bych mu tu dvoucestnou smlouvu dal a uklidil ho do Albany

Co říct závěrem. Sezona byla skvělá a jsem rád, že jsem mohl být "součástí" téhle cesty. Jelikož v roce 2003 jsem neměl ani doma internet a výsledky kontroloval na teletextu tak to byl můj první trip do finále které jsem mohl intenzivně prožívat.
Uff tohle byl určitě můj nejdelší příspěvek na foru. Obdivuju ty, kteří si ho celý přečetli :D

Obrázek
martin parada :thumbsup: take nieco som sa nevedel dokopat napisat, aj ked som to mal v plane, teraz vobec netreba, je to presne.
tak ja napisem uz len svoj nazor a pohlad na vec:

vedenie: tato sezona je satisfakcia louovi.. chlapik co vraj nevie postavit konkurencie schopny tim, lebo nezvlada povylukovu nhl a podobne.. ono je tazko v dnesnej nhl vitazit so zeleznou pravidelnostou.. byt pravidelne aspon v play off so sancou vyskocit a zautocit na sc je znak kvalitneho timu..taky luxus ma naozaj len par timov v nhl.. tento rok mu vysli tahy na vybornu.. zacalo to sice hned blbym podpisom boultona, ale inak na paradu..zmluva greenea, uprednostnenie salvadora pred whiteom(z coho som bol nestastny a ajhla ako to dopadlo), ci vsetky prichody odchody pocas sezony..mozno ten foster az tak dobre nevypalil ale ten bol vyrieseny.. taktiez plus za trenera,snad na dlhsiu dobu..caka ho tazka off season ale verim ze to typicky zvladne .

deboer: ja som z tohto chlapa stale v rozpakoch..po pol sezone som napisal ze ho este nezotrem, pockam si na jej koniec. no a ono teraz nemam dovod.. pozitiva vacsina ludi videla..dobry forceking, solidna obrana, aktivna hra atd atd az po ziadne problemy s hracmi ci v satni.. a hlavne vitazstva a uspech.. lenze on sa da zdrbat za vela veci, ved len cez seriu s floridou som ho chcel zaskrtit.. nevieme udrzat naskok..akykolvek.. jeho nasadzovanie hracov, vid zraneny kovalcuk na oslabenia a cez 20min na zapas..islo ma roztrhnut.. v sezone to iste, plus mu dlhsie trvalo kym menil nefungujuce lajny(to sa ku koncu sezony zlepsilo) ale ono mal svoje ulety casto typu vtedy nas priserny 4ty utok poctivo zapas co zapas aspon 3-striedania na 1.utok supera.. straty naskoku,vyrovnania v poslednych tretinach, som myslel ze pete na remizy tipuje a robi pre to vsetko..vrchol bol janssen 3 a pol min pred koncom zapasu za stavu 3:2 pre nas s torontom sa mi mari(5min pred koncom to bolo bezne aj ked mali dovtedy 6 striedani za cely zapas)..vidiet ho ako ho tam mota kessel a hrozi nam gol.. takze aj toto je ten nas trener..plus vypadky a bezmocnost v zapasoch v colorade, phoenixe ci s islanders ktore boli nasou hanbou.. ale nikto nie je bezchybny, aj deboer sa uci ako vidno,takze nech vychytava muchy v systeme nadalej a devils mozu napredovat. hraci ho chvalia tak snad vydrzi u nas dlho.. barr perfektna praca, robinson taktiez, oatesa by som vymenil, na pp mame lepsi potencial..(ma pobavilo tu na fore, ako niektori, vydedukovali ze devils su chameleon, ktory sa prisposobuje superovi presne na mieru zapas co zapas :D ,mam taky pocit ze si to niektori prekrutili z kritiky ze sa praveze prisposobime tempu a hre supera a potom hrame ho*no aj ked sme kvalitnejsi :jn: nevadi)

brana: marty vsetkym ukazal ze nepatri do stareho zeleza..zmenil betony, plus od isteho momentu vyzeral ze si hokej znova uziva a bavi ho to..a vtedy je perfektny..verim ze tu chut si prenesia aj do buducej sezony..a za menej penazi :D moose bol moose, makač, spolahliva dvojka a oblubeny clen kabiny..bol by som rad ak by sme ho podpisali,pokles vykonnosti pri jeho pracovnej moralke asi nehrozi a nema problemy so zraneniami a ak hej v zalohe bude trojica wedgewood, kinkaid, a aj este podpisany a zatrateny frazee, mozno vyskoci aj clermont- to sa uvidi este ako toto dopadne, ja som velmi zvedavy.. mat na konci sezony brankarsku dvojicu staru 41 a 40 rokov tu asi este nebolo.

obrana: lepsia, ja som spokojny, pod deboerom to az na nejake tie vypadky bolo vyborne..salvador zahral zivotnu sezonu, volchenkov sa po prvom zraneni vratil a bol perfektny(dotedy som z neho bol sklamany), greene je proste greene a na jeho zmluvu nemoze nik nadavat, lebo je to fakt velmi dolezita sucast tohto timu aj ked to moc nevidno, fayne bol klasicky spolahlivy, talent larsson nesklamal, tallinder- no je ako dr.jekyll and mr.hyde, plus zranenia.pre mna vhodny adept na vymenu ak by sa udrzal salvador..aj ked to neviem, prave kvoli miestu v zostave, financiam a podobne..bryce si totiz kludne moze ist zarobit niekam, kde do konca kariery dostane aspon 3 miliony na rok.. zidlicky sa ukazal ako uzitocny hrac ktory nam dovtedy chybal..a ani harrold nesklamal..plus v obrane mame dost talentu na farme ci merrilla.. s fayneom je pod zmluvou stabilnych 6 obrancov..bez salvadora a talentov.. tam mame istotu a plno do buducej sezony

utok:nie je co riesit, najlepsi ilja, zach je zach a bude to len lepsie kedze sa uz rozohral po zraneni.(verim ze ho podpiseme- konkurovat nam moze akurat detroit-neverim ze by siel k wild) a mam tusak ze detroit bohuzial caka pokles z pozicii.ale to je jedno, zach musi ostat u nas! kludne to nemusi byt dozivotna zmluva ak by si chcel niekedy vyskusat trh..taka na 5 rokov, hoc aj preplatena by bola skvela :roll: vsetci vieme aky to je hrac, idealny devils hrac.kapitan.dost ma rozculovali keci najfanusikov ako: nech si odide,sak nic sme snim nevyhrali, nikam nas neposunul a podobne pocas serie s floridou..hlavne ze pred sezonou,ako ma byt kapitan a snazit sa ho udrzat za kazdu cenu.. toto prevracanie kabatov niektorych, ze kam fuka vietor a co je prave v kurze a aka je vseobecna verejna mienka a nalada nechapem.. :thumbsdown: bezne to schytava lou, marty, ilja, schytaval to neviem preco elias po tej sezone so zraneniami a teraz najnovsie i zach..
ale spat k utoku: elias je pan hokejista, co si svoje odohra, clarky strelil 30 golov-nemyslim ze to zopakuje niekedy,ale bola to parada.(aj keby ich daval uz len 20 za sezonu bolo by to skvele, kedze je to platny hrac a som zanho rad ze sa pozbieral). o henriquem je toho popisane vsade az az.. zubrus je neocenitelny,toho by som kludne rad podpisal aj na dalsie 3 roky :) zajac je zajac, kvalitny two way center s dobrym platom co si rozumie so zachom..este nemozem nespomenut josefsona ktory ukazal ze je to nhl hrac.. neviem kde by mohol mat miesto v zostave, trebars 3 center a adam na kridlo.. to boli vsetci nasi podpisani utocnici..len 7!! boultona neratam, to je traged.. z ufa hracov by som chcel aby ostali vsetci az na sykoru-ktory odmakal svoje a klobuk dolu,ale ku koncu uz nestihal a dost narusal flexibilitu utokov..do kempu by som ho pozval nech sa rozhodne medzi nim a teddym.. ale neverim ze sa podari podpisat vsetkych, giontu ano, rad by som bol hlavne za berniera-takychto hracov ja mozem a aj cartera..ponik by bol skvely ale neviem neviem veruze..ak sa podari udrzat aspon troch hociktorych, budem spokojny..
cas zharkova sa u nas asi krati..neviem preco nedostal sancu..mohol by to skusit sa prebojovat do timu este raz.. napr. gionta bol perfektny v po ale som dost na pochybach ci by to zvladal 82 zapasov v kuse a ci po lete dokaze na to nadviazat..sanca na tim je, hlavne ked ufa hraci mozu dostat po svojich vykonoch sancu v inych timoch..

to je asi tak vsetko..caka nas zaujimava of season ze ako bude nas tim vyzerat. je tam vela otaznikov...jadro mame podpisane, snad sa zach podari, a som zvedavy ako bude vyzerat nasa bottom six.. moj nazor ale bolo by treba urobit nieco s utokom na farme lebo tam nemame nikoho a nie je odkial cerpat do prveho timu..zharkov ma urcite ine ciele a ostatok su uz obstaroznejsi pani, ktori su podpriemerni na nhl a lepsi uz nebudu.. dufam tiez ze sa financna situacia klubu vyriesi,finale urcite dost pomohlo v tomto smere.. lou pecie nieco na draft,takze som plny ocakavani na najblizsie dni :) snad to bude pozitivne a nie nejaky sok :D
Tak prvý deň draftu máme za sebou... bol šialený (celkovo) a dopadol nečakane.

Devils si z 29teho miesta vytiahli Stefana Matteaua (nesníva sa vám :D), syna Stéphane Matteaua, ktorý v 94tom za Rangers strelil pamätný gól v ECF.

Keď sme o tom pred sezónou žartovali, nevedeli sme, že si o to koledujeme.

Lou sa znova ukázal ako najväčší troll na svete, ale je tento pick naozaj len troll attempt? :cert: Nezdá sa, veď kto by už len takto bizarný dôvod dával na prvé miesto v rebríčku hodnôt. Špeciálne po tohtoročnom ECF. Matteau je na svoj vek parádne stavaný (ako by povedal Popi, bujak :giggle: 6ft1, 210lbs). V niektorých ohľadoch pripomína Clarksona, je to ale skutočný power forward (bez urážky Clarkie). Rád hrá fyzicky, provokuje, ide do bránky, má rýchlosť, je slušný na cycle (údajne preto mieri do QMJHL), solídna strela, nebráni sa zhodiť rukavice, je ťažko odstaviteľný a má výborné krytie puku telom. Ďalším pozitívom je jeho univerzálnosť (listed ako LW, vraj ale môže hrať aj na centri) a vyrovnaná hra v defenzíve, takže využiteľný by mohol byť aj na PK. Medzi negatívami som sa (okrem limitovaných ofenzívnych schopností) najčastejšie stretol s nedisciplinovanosťou. Ako sa píše dole v reporte od TSN, potrebuje nájsť správnu rovnováhu medzi múdrym využitím tela/jazyka a zbytočnosťami. Občas mu vraj ujdú nervy. Kto ho naučí ak nie Lamoriello? Kde je jeho maximálny a minimálny potenciál je ešte ťažké odhadnúť a nakoľko hráčov v USNTDP príliš nesledujem (tento rok bol spomedzi útočníkov hodnotený najlepšie), viac ako z počutia hodnotiť nemôžem. Od známych skautov viem, že viacerí si myslia 2nd line at best, 3rd line safe prediction. V podstate to tak nejak korešponduje s hore uvedeným a vôbec mi to nevadí. Keď uvážime, že upside môže pokojne byť poor man`s Lucic a dno hráč typu Chrisa Neila...

Pozrime sa teda na Stefana bližšie:

Obrázek

McKenzie ho mal ako #23, Button ako #48. :giggle: Už len podľa toho sa to pekne projektuje. Celkovo to tak nejak sedí na koniec prvého kola.

Obrázek

:arrow: http://thehockeywriters.com/stefan-matt ... -like-son/
:arrow: http://blogs.thescore.com/nhl/2012/06/1 ... n-matteau/

Teraz niekoľko tweetov:
Stefan Matteau said "the plan" is to make the Devils think of something good when they hear his name.

Stefan said his father told him the story many time and, of course, has seen the replay. "That's something I'll try to give back to him now"

Stefan: "It's a great organization for me to go to."

Lamoriello said Matteau name "wasn't even an thought" before pick was made.

Stefan said he had a good feeling about Devils after combine. He did extra testing for them next day and then met with them again in Pitt.

Lamoriello said name came up in meeting Thurs as to "is it a concern and I said, ‘Absolutely, unequivocally no. A player is a player.’”

Then, Lamoriello joked, "We might not let his father come to watch him play.”
Vyzerá to tak, že ho sledovali už dlhšie a pozorne. Posledný komentár typický Lou. :lol3:
1)The Habs tried to acquire our pick with the 33rd and 51st pick in order to land Matteau and got turned down.
2) Stephane Matteau senior did not want his son to get drafted by the Rangers and said that the Devils were the perfect organisation for his kid because of how they bring up their prospects and the tremendous loyalty they have towards their players.
Bergevin, zdá sa, mal o neho záujem. Dokonca sa hovorí, že Lou zvažoval posun o dve priečky pred Coyotes a Rangers aby mal istotu. Či je to pravda. :neviem:

Zaujímavé vyjadrenie otca, ktorý sa pravdepodobne taktiež nechcel vracať k "démonom z 1994". Chlapcovi to mohlo ovplyvniť kariéru, u nás to predsalen bude iné.

A záverom môj komentár prekvapeným a aj znechuteným fanúšikom. V prvom rade odporúčam túto analýzu:

:arrow: http://myslu.stlawu.edu/~msch/sports/Sc ... _Draft.pdf

2nd roundery (toto bol hraničný pick) majú v priemere len 18% šancu na presadenie sa. Pridajme tomu dajme tomu 7%.

Devils vzali low-risk hráča, ktorý má vysokú šancu hrať v NHL a byť úspešný, i keď pravdepodobne nie ako hráč top lajny. A to ešte nevieme čo nám prinesie zajtrajšok. Úprimne hovorím, že aj ja som bol v prvej chvíli zaskočený a znechutený. Nechcel som ho. Známy sa smial, že predsalen mali usporiadať tú draft party (v Prudential je kasting American Idol), že by to už len za tú reakciu fans stálo. :lol2: Poviem to takto... Ak by Lanbraaten po štvrtý raz plánoval vziať v prvom kole Švéda (Collberg/Aberg/Dansk/Bystrom), tak by tak Lou a Conte urobili. Stále si myslím, že Sissons by možno bol lepší fit a prednosť mohol dostať aj 20 ročný kanadský reprezentant Pearson (tiež risk; vzalo ho LAK z 30. priečky), ale dám Stefanovi férovú šancu. Času má dosť.

Viesť USNDTP bodovo aj v počte trestných minút, to hovorí samo za seba. Uvidíme... inak vcelku podobný pick ako syn Ulfa Samuelssona Henrik (vzal si ho z 27. miesta PHX).

P.S.:
New Jersey Devils ‏@NHLDevils
Stefan Matteau: "I'm not my dad. They drafted me for the player I am, for the player I'm going to be, not what happened in the past.

Matteau: "My mentality is to make the team next year."
Prístup je príkladný. :yes:
Stefan Matteau works out in the offseason with Dainius Zubrus, and spoke to Zubrus by telephone after being drafted tonight.
Zaujímavý fakt.

Nuž a čo nás čaká zajtra... oh wait. :waa: Dnes poobede (od 16:00 CET) sa nám v groteskne zrýchlenej podobe začne druhé kolo.

Svoje želania do ďalších kôl som už spomínal, ale pre istotu ich zopakujem a trochu to rozvediem. Pravdepodobne by som tentoraz išiel riskantnejšou cestou a vzal talentovaného ruského útočníka. Pokiaľ spadne Daniil Zharkov (strelec; je to moźné, v 1. kole bolo viacero prekvapivých výberov a rebríček sa do značnej miery premiešal), voľba je jasná, rozhodne však drukujem Nikolaiovi Prokhorkinovi (CSKA Moskva, vysoký center) :wub: a Antonovi Slepyshevovi (krídlo, strelec), ktorý mal túto sezónu možnosť hrať so Sergeiom Brylinom. Schodných pickov je viacero. Okrem hore uvedených Švédov a Sissonsa do úvahy prichádzajú aj mená ako Lukas Sutter (áno, ďalší pokračovateľ tradície; center; otázny potenciál), Jarrod Maidens (two-way ľavý krídelník, pôvodne mal ísť v prvom kole, no do cesty mu prišlo zranenie a vynechal podstatnú časť sezóny - to sa tento rok stalo mnohým prospectom), Tim Bozon (Frantík, šikovný ľavý krídelník), či Devin Shore (center s víťaznou mentalitou; už vidím tie "Jersey shore" narážky :jn:).

V ďalśích kolách mám aký-taký prehľad už len o 3 menách (nejaké som si možno v prehľade nevšimol):

- Nick Ebert - hráva za Windsor Spitfires, defenzívny partner Ryana Ellisa (CAN reprezentant a kapitán, draft pick NSH). Pôvodne projektovaný ako 1st rounder. Klesol, lebo po odchode Ellisa nedokázal prebrať vodcovskú rolu a zvýšiť svoju produktivitu. Talent tam ale stále je nesporný. Navyše je to rodák z NJ.
- Christoph Bertschy (nezmýľte si ho s Bärtschim z CGY) - 5ft10 180lbs vážiaci pravý krídelník ma zaujal počas WJC. Pre mňa tam bol najlepším švajčiarskym hráčom, dokonca pred menovaným 1st round pickom Flames.
- Anthony Stolarz - 6ft5 brankár porovnateľný s Mikeom Smithom. Podobne ako Ebert rodák z NJ, veľký fanúšik Brodeura (Devils). Smeruje na University of Nebraska-Omaha v NCAA. Mohol by v 4tom/5tom kole predstavovať ideálnu hodnotu. Jeden brankár ako poistka by sa nám zišiel, tak prečo nie.

Hádam budeme úspešní. :pray:
no nevim jestli Matteau! Matteau! je hoden toho nevzdat se prvniho kola. Cas ukaze. co me vic desi je prostor ktery si delaji neletavci. Docela to smrdi velkym podpisem a pokud by to byl Parise, tak se vazne asi pozvracim. neni mi snad nesympatictejsiho tymu nez jsou oni.
megaton píše:co me vic desi je prostor ktery si delaji neletavci. Docela to smrdi velkym podpisem ...

Semin is free :jn:
Škoda, že medevede nám ukradli gólmana. K Parisemu len toľko, že keď opustí tento tím tak asi tu kočním aj ja :-( áno je to tak ja fandím Jersey hlavne kvôli nemu :thumbsup:
Davvy píše:Škoda, že medevede nám ukradli gólmana. K Parisemu len toľko, že keď opustí tento tím tak asi tu kočním aj ja :-( áno je to tak ja fandím Jersey hlavne kvôli nemu :thumbsup:
Tak potom fandíš Zachovi a nie si skutočný fanda Devils. Fandíš tímu a organizácií, nie hráčom (teda aspoň tak by to malo platiť).
Tak a máme za sebou aj druhý deň draftu a tu je jeho súhrn. Začínam smutnou správou, ktorá bola oznámená až dnes. Prišli sme o ďalšieho skauta, zomrel Ferny Flaman.

Obrázek

Pridávam komentáre od Conteho a dlhšiu verziu rozhovoru so Stefanom Matteauom (1st, 29th overall).

V tom závere je totiž citát, ktorý ja považujem za dôležitý z pohľadu hodnotenia charakteru.

On picking Stefan Matteau:
“The name is just a coincidence. He was the next guy (on the team’s list) and the right guy for us. He’s big. He’s strong. He plays the game the right way. He’s a hockey player born and bred. He understands the life and the game. He gets it and he’s very comfortable with being a hockey player. He’s going to be fine. He’s going to be a real good player and he’s going to be a very useful player, especially the way the game is played today.

“If you look at the team and one of the characteristics of our team was it was big and strong. It’s not going to stay like that forever. I wish everybody was Dainius Zubrus. Daninius Zubrus, if he could last for 50 years that would be great. Just like Marty. A guy like Marty only has 10 more years to go. We’re going to have to replace him someday.”
Conte a pohľad na celkovú stratégiu:

On whether the Devils considered drafting a goalie:
“We had a couple goalies we really liked, but we like our goalies too. We like (Keith) Kinkaid and we like (Scott) Wedgewood and (Jeff) Frazee and (Maxime) Clermont. We have four goalies under contract that are all young, 20 and 21, and we like them. It’s not like Martin Brodeurs grow on trees. There were some top goalies. A couple went before we picked, so there was nothing we could do about it. So, that’s a factor. But, there were a couple that would have come into play as picks, but they’re what we have. Maybe they’d turn out better or turn out worse. But there were some high-end ones and those two went and the third one went after our first pick. We had three top (goalies) and another half dozen that our scouts thought were good prospects, but we wanted forwards. That part, I was really happy with.”
Rozhovor s Damonom Seversonom (2nd, 60th overall):

Tento pick ma mimoriadne potešil. Aj keď som avizoval pick útočníka, Severson bol hádam jediný obranca, ktorého by som bral. Akonáhle sme ho vzali, môj komentár bol prostý "BPA". Jednoducho sa neoplatilo žiadneho útočníka brať na jeho úkor. Kelowna má dlhodobo výbornú základňu, vyrastal v nej aj Shea Weber (jeho vzor). Severson je vysoký a mobilný, má dobrú strelu a aj keď je jeho ofenzíva nevyvážená, v podstate v ničom inom nezaostáva. Veľmi solídny pick, ktorý by sa pri správnom nastavení vývoja mohol stať ideálnym tretím obrancom a preskočiť tak aj Gelinasa/Urboma. Ten potenciál tam je. Kto vie, možno práve toto bude náš najlepší tohtoročný pick, veď mnohí ho mali v rebríčku o dosť vyššie.
On defenseman Damon Severson:
“We were very high of him for a long time. He had a little blip in the season and he didn’t play as well and I think part of it was because he wasn’t on a great team and they asked him to play too much and he had a little down period. Then, he bounced back and was fine representing Canada in the under-18 world championships and we liked him there.”
Rozhovor s Benom Johnsonom (3rd, 90th overall):

Rýchlik, hitter, charakter, solídny oboma smermi a slušná strela. Hrá za Windsor Spitfires, porovnateľný hráč - Darren Helm. Skaut ho označil ako human torpedo, to mi celkom imponuje. Aby rodinných zväzkov v organizácii nebolo málo, Johnson je bratranec nášho minuloročného picku Blakea Pietilu.

Aby Benov nebolo málo, draftovali sme aj ľavého krídelníka Bena Thomsona (4th, 96th overall), ako by povedal Popi, bujak ako sa patrí. :giggle: 6ft3 205lbs, grinder čo hituje všetkých a všetko, garbage goals, na svoju postavu akceptovateľné korčuľovanie, dobrý pri mantineloch a netečie v defenzíve. Či sme ho mali brať tak vysoko si odhadnúť netrúfam, ale nakoľko hral za Kitchener, predpokladám, že DeBoer mal v rozhodnutí nejaké slovo. Nikdy sa neváha postaviť za spoluhráča. Taký hráč nám v systéme po trejde PL3 chýbal a úplne neschopný byť nevyzerá, takže prečo nie... vopred ho neodpisujem.

Dokonca sa bil s ďalším bujakom, 1st rounderom Capitals, Tomom Wilsonom. :jn:

Center Graham Black (5th, 135th overall) je hráč schopný plniť akúkoľvek rolu v útoku. Pracant, výborný defenzívny center, vhadzovania, pozičná hra a všetko čo k tomu patrí. V tejto sezóne hrával s našim minuloročným pickom, obrancom Reeceom Scarlettom. Dokonca boli roommates. V tíme, kde bol v mínuse takmer každý mal +3, aj to o niečom svedčí. Vyznačuje sa rýchlosťou. Porovnateľným hráčom je Boyd Gordon.
On Graham Black:
“He’s not that small at all. He’s going to be a good-sized guy. He’s grown incredibly in the last two years. We did all our homework on this. He’s a really impressive young man. He just has no idea how good he can be and he’s learning how he can be. That’s what drafts are all about. You hope to get maturity and readiness and you hope you get long-term projection. You hope you get a lot of things.”
Alex Kerfoot (5th, 150th overall) je malý center hrajúci obdobu midget AAA v provincii Alberta má výbornú produktivitu. Je synom majiteľa klubu MLS Vancouver Whitecaps. :hmm: Ešte nemá ani 18 a všetko teda bude teda záležať na tom, akú školu si zvolí. Na jeho progres som veľmi zvedavý, musí však zlepšiť rýchlosť korčuľovania. Je to zaujímavá divoká karta. Chcú ho aj kluby WHL, zatiaľ to však vyzerá na NCAA. Času tak bude mať habadej.
On Alex Kerfoot’s future (unknown where will play next season):
“He’s talking about different things. He’s an interesting guy. His father owns the Vancouver Whitecaps (a pro soccer team in the MLS). He’s a very talented young man. He was accepted to Harvard and Yale. He’s talking about Boston College. I don’t know if the decision is made or he’s being patient. I have no problem with being patient with anybody. I think if you can go to college, you should go. Hockey will take care of itself. If you’re good, you’re good and he is.”
Nuž a napokon bieloruský center Artur Gavrus (6th, 180th overall) hrajúci v OHL (Owen Sound Attack). Prešiel si viacerými zraneniami, ale na pozíciu, z ktorej sme ho vzali má slušný potenciál. Porovnateľným hráčom je náš draft pick Steve Sullivan. Pronman ho mal v hodnotení draftu ako #44:

On Artur Gavrus:
“He was rated in the second round by Central Scouting and was rated in the first round at mid-season and then got hurt and kind of fell off the face of the earth. He’s a good player. He had a bit of concussion, a head injury. He’s talented. He’s a Belurusian, but he’s been over here for a while. His English is perfect. He’s totally adjusted and likeable.”
a teraz celkový sumár:

U mňa vcelku spokojnosť. Už pred draftom som hovoril, že potrebujeme útočníkov, najmä centrov, ktorých nikdy nie je dosť. Síce sme si nepotiahli mnoho krídel, ale niektorí (záleží na scouting reporte) z tých centrov sú tak uvádzaní a ako poznáme zo skúsenosti, mnohí tam (na krídle) aj tak skončia. Samozrejme za predpokladu, že sú ich prednosti univerzálne a na to sa takmer vždy naši skauti koncentrujú. Pridali sme teda tam, kde chýbalo. Najmä rýchlosť a tvrdosť. Tak ako Conte správne poznamenal, nie je jednoduché ťahať v každom kole predposledný a očakávať vždy prvotriedneho hráča, môžme byť spokojní IMO. Možno, tak ako obvykle, sme neťahali tie najžiarivejšie prospekty, ale hráčov s potenciálom a charakterom, šitých nám na mieru. Nikdy som sa na to nesťažoval, nebudem sa ani teraz, i keď Collberg/Aberg prirodzene lákali. Naozaj si dovolím potvrdiť Conteho slová, že si svoju "homework" urobili príkladne. Tento rok sme nemali o 3/4 tých výberov ani poňatia, z prvých referencií sa však všetky voľby zdajú byť logické.

Individuálne zhodnotenie :arrow: k Matteauovi som sa vyjadril už včera, pokračujem teda od druhého kola. V stručnosti - tvrdý power forward, všestranný vysoký obranca, rýchly center pre special teams, grinder, defenzívny špecialista, malé ofenzívne dynamo a... Bielorus. :giggle: Chceli sme útočníkov, máme ich.

Čo nám nevyšlo? Podľa komentárov odhadujem, že spomedzi realistických možností (t.j. hráčov, ktorých staff očakával v okolí 29. miesta) nebol Matteau jednička, ale až dvojka. Vyzerá to tak, že sme plánovali brať Subbana/Vasilevksého. Keďže tých si vzala Tampa resp. Boston, priority sa zmenili. O Danska možno záujem bol, nie však taký aby sme ho uprednostnili pred inými a k druhému picku sa nedostal. Podobne Stolarz, ktorého som si želal. Ten skončil vo Philly.

Veľa šťastia všetkým menovaným, s draftom sa vidíme znova o rok... v Newarku, NJ :!: :thumbsup:

P.S.: Prokhorkin a Ebert paradoxne skončili u Kings. :D
Pasha píše:
Davvy píše:Škoda, že medevede nám ukradli gólmana. K Parisemu len toľko, že keď opustí tento tím tak asi tu kočním aj ja :-( áno je to tak ja fandím Jersey hlavne kvôli nemu :thumbsup:
Tak potom fandíš Zachovi a nie si skutočný fanda Devils. Fandíš tímu a organizácií, nie hráčom (teda aspoň tak by to malo platiť).
Ale som som, ale máš v každom rožku, pravdy trošku :?
Tak Adam Oates se stal HC Caps, takže jste přišli o asistenta. Jsem na něj hodně zvědavý a vy mu ten progres určitě přejete :wink:
janssen podpisany na rok 575/105 2W martin to odhadol presne. takyto podpis nie je na skodu.. s bernierom to vyzera pozitivne podla agenta, podpis by ma potesil..taktiez agenti giontu, cartera aj salvadora vyjadrili obojstranny zaujem, len ci sa dohodnu.. lou musi mat toho strasne vela a x variantov rieseni na pripadne vzniknute situacie..kazdy den som plny ocakavani co noveho u nas :D
Parda píše:Tak Adam Oates se stal HC Caps, takže jste přišli o asistenta. Jsem na něj hodně zvědavý a vy mu ten progres určitě přejete :wink:
Mám pocit, že fanúšikovia Devils uvítali odchod Oatesa... :D
z celeho toho "humbuku" kolem Pariseho mam pocit, ze nam vsem pekne maze med kolem huby. Pokud opravdu dostal dobrou nabidku od nas, pak nevim na co ceka. Co se stalo s tim " love being Devil"? "Being captain is something special " ? Lou a PDP kolem nej tym postavili, udelali z nej kapitana, vyhral (nezaslouzene) MVP. Myslim ze si drzi svoji normu - starej dobrej Zachie, co vsem vyjde vstric, ale nakonec stejne skonci jako Cindy´s Bitch v pittsburghu. A ja ho budu mit uprimne nerad
Bohuzel pro vas to vypada ze skutecne odejde no jen doufam ze ne do Pits.
celkom zaujimavy nazor fanusika devils z nejakej diskusie - IMO vcelku trafil klinec po gebuli :yes:

I think Parise thought going into this the Devils weren't going to be able to come close to other offers and he would be able to act like he gave the Devils an opprotunity but at the end of the day it is a buisness. Then Lou came to him and explained that he is the Captain and face of the franchise and there is no price tag that will keep the Devils from keeping him. Which makes it more difficult on Zach because if he were to leave it wouldn't be a buisness move it would be just straight up he would rather play somewhere else, which is hard to say when your the Captain of the team that drafted you and have fans in NJ by the thousands watching and pleading for him to come back along with the managment. The fact that its taking hiim this long worries me as a Devils fan, I just hope Lou has already spoken to Semin and can pull the trigger on that moments after Zachs decision if its not in our favor. Zach is a great player and person but is by far the most over rated player to ever hit free agency. 100 million plus? For a guy whos cracked 40 once in his career and that came BEFORE missing a SEASON to a knee injury. The Devils want him for his leadership and puck pursuit he is very tenacious and will get to the puck and dish it to Kovy or Henrique thats all its not because he is a beast of goal scorer or clutch goal scorer. In fact he usually doesn't score a point in big games. Tough Call. As a Devils die hard it would be hard to see him go but would be totally okay with him leaving if we were to Sign and re-sign Semin and Sykora
petrik píše:celkom zaujimavy nazor fanusika devils z nejakej diskusie - IMO vcelku trafil klinec po gebuli :yes:

I think Parise thought going into this the Devils weren't going to be able to come close to other offers and he would be able to act like he gave the Devils an opprotunity but at the end of the day it is a buisness. Then Lou came to him and explained that he is the Captain and face of the franchise and there is no price tag that will keep the Devils from keeping him. Which makes it more difficult on Zach because if he were to leave it wouldn't be a buisness move it would be just straight up he would rather play somewhere else, which is hard to say when your the Captain of the team that drafted you and have fans in NJ by the thousands watching and pleading for him to come back along with the managment. The fact that its taking hiim this long worries me as a Devils fan, I just hope Lou has already spoken to Semin and can pull the trigger on that moments after Zachs decision if its not in our favor. Zach is a great player and person but is by far the most over rated player to ever hit free agency. 100 million plus? For a guy whos cracked 40 once in his career and that came BEFORE missing a SEASON to a knee injury. The Devils want him for his leadership and puck pursuit he is very tenacious and will get to the puck and dish it to Kovy or Henrique thats all its not because he is a beast of goal scorer or clutch goal scorer. In fact he usually doesn't score a point in big games. Tough Call. As a Devils die hard it would be hard to see him go but would be totally okay with him leaving if we were to Sign and re-sign Semin and Sykora
ano ano, to je neco co si myslim i ja. Podle me ted jde jen o to jestli se upise Min za obrovske penize, ktere si podle me nezaslouzi (stejne tak nikdo jinej) a pokud to budou podobne co dostal kovy, pak kdybych si musel vybrat, volim Ilju. Semina bych bral tak na 4 roky za 6 mega. to my prijde docela fer.
petrik píše:celkom zaujimavy nazor fanusika devils z nejakej diskusie - IMO vcelku trafil klinec po gebuli :yes:

Ja som na troch fórach, takže nepíšem všetko sem, skôr do chatu, ale Semina som už spomínal (viackrát obhajoval všelikde). Bohužiaľ, náhrady za Poniho, Taylora Pyatta mi už vzali :censored: Rangers, takže šancu pravdepodobne dostane Tedenby. Zachove prednosti len tak nenahradíme, vodcov v šatni ale máme. Podstatné bude nahradiť produkciu. Musíme veriť, že Louovi sa niečo podarí, nič iné nám ani nezostáva.

Na margo odchodu... nuž, ťažko sa k tomu hľadajú slová, lebo som dlhé mesiace takúto možnosť (Minny) odmietal. V poslednom období už indície nasvedčovali, že by to predsalen možnosť bola a brániť som sa tej predstave prestal, špeciálne potom ako lietali astronomické sumy hore dole po stodole. Ďakujem Zachovi za krásne roky a všetko, čo pre nás odovzdal. Na toto rozhodnutie mal právo a aj keď si myslím, že to robiť nemusel nemal (podľa mňa za tým okrem prachov a Sutera stojí hlavne jeho otec, ktorý s jeho pôsobiskom nikdy nebol spokojný), naštvaný nebudem. To by som bol, pokiaľ by si zvolil divízneho rivala, čo by sa nestalo. "Kovy`s better" chants sú už pripravené na november. :giggle:

Teraz poďme pracovať...
Jsem zklamán. Každý na to může mít jinný pohled. Můj pohled je že Parisemu šlo pouze o prachy. Kecy typu že si chtěl zahrát doma kolem lidí ze kterýma vyrůstal neberu
Parise told Lamoriello that the decision was based on going home and playing with someone he grew up with. It was not a money decision.
Zach měl u nás všechno. Pevné místo ve 1st line ( to bude mít i v Minny), byl náš kapitán a jeden z lídrů, u fans byl oblíbený + jeho prohlášení po sezoně.
Je to pro celou organizaci a pro mě velká rána která se jen tak nezacelí ( z vlastních řad není kým ). Varianta ze Seminem mě napadla hned po náznacích že to s re-signem nebude tak jisté. Ovšem Semin bude podle mě poždaovat dlouhodobý kontrakt a nějakou tučněší sumičku. Je otázka zda do toho jít. Ztratili jsme pravidelných cca 30 golu za sezonu, z toho pohledu se Semin nabízí. Uvidíme co se bude dít dál
More Lou: "We have some outstanding young players here. Some who have outstanding potential. We'll go to plan B now. You don't replace a Zach Parise. Zach Parise you never replace. He was our captain. He was our leader, a prototype player. It's a loss. That's an understatement.. But we will not turn our heads. We'll go forward." Lamoriello would not elaborate on what his Plan B is.
Jako nového C vidím Kovyho
Devils vsechny diry vzdycky zacelili. Za to meli taky muj obdiv (a nejen muj).
Já jsem sice docela odpůrce Semina, ale v této situaci by byl ideální záplatou. Pokud by se povedlo postavit do latě, tak by překonal jistě i Pariseho, protože potenciál má tak na TOp 10 útočníků světa a myslím si, že NJD by ho jistě dokálo srovnat, protože nejste žabaři jako WSH...
Všichni trenéři na Semina jen kydaj (Hunter, Boudreau posledně). V kabině přijemnýho slova neřekne. Anglicky pořádně neumí. Je to simulant a vypadá jak bu*erant. Na HBO šel taky radši totálně bokem, aby se nezhovadil ještě víc. Ale přesto loni v PO ukázal, že když chce, dokáže zahrát i pro team a umí i bránit. Top 10 světa určitě ne, ani zdaleka, ale za pokus by stál (snad jen u Pens ne, kde je to specifický a prej ho proto ani nechceme).
no nic, aspon tusime kde skonci langenbrunner :D sklamanie je velke, ale fanusikovia devils su na taketo nieco rokmi zvyknutí.. myslel som ze zach je prototyp devils hraca, taky symbol..herne aj bol, ostatne nejdem riesit, rozhodol sa ako chcel, to mu zazlievat nejdem.. len sa ukazalo ze som sa mylil..nevadi vychovame si henriqueho :roll: lou tuto situaciu urcite vyriesi, urcite s tym ratal a ma x moznych variant.. sice nakoniec to skonci tak ze sancu dostane teddy.. naposledy stratu giontu berforgs dobre platal 2/3 sezony.. nahradit zacha bude ovela vacsi problem..nemozny.. hlavne 5 na 5 proti top hracom supera, kde nam vyhraval zapasy.. prinajhorsom sa podpise rolston aj pando a prvu aj tretiu lajnu mame hotovu :roll: nejak som nechcel verit ze sa toto stane , takze som sa nezaoberal ani moznostami ze co.. najlepsia by bola asi vymena.. a moznoze aj neskor,pocas sezony, teraz by bola cena pre nas extremne vysoka..na ufa nie je nic co by sa mi pozdavalo..semin duplom..bodovou produkcou zacha nahradit moze. herne v ziadnom pripade.a bude drahy a neverim mu.. zmluvu na dva max 3 roky by urcite nezobral.. tiez sa to da riesit podpismi trebars wolskiho ci muellera za lacno na rok ci sa chytia..ale to nie je louov styl.. ale napriklad take riesenie by nas neoslabilo, na to PO mame, zbuchat aspon 2.kolo a o rok na ufe zabojovoat o vacise ryby... najviac sa ale priklanam za vymenu a dotiahnut hraca ktory zapasuje do systemu a bude starostlivo vybrany.. verime louovi :thumbsup:
tož co k tomu napsat...asi jako každej sem zklamanej že zach odešel, ale tak nějak sem to čekal (přecijenom taková suma se asi těžko odmítá).

teď spíš otázka jak tuto mezeru zaplnit...nahradit zacha je nemožný, semin ho sice možná goly nahradí, ale herním projevem nasazením a napadáním ani náhodou. Ale i přes to jakej semin je, tak je to aktuálně nejlepší možná náhrada, takže bych tomu i šanci dal. Problém je ten, že bude chtít dlouhodobou smlouvu s caphitem nevím klidně 6,5mega? A za těchto podmínek bych do toho teda nešel ani náhodou.

Další možnost je podle mě trejd obránce (tallinder+draft či prospekt např.) do Edmontonu (gagner např.?).

No uvidíme jak to Lou vymyslí a že on to vždycky nějak vymyslel :)

In Lou We Trust!
GO DEVILS!
Semin by mohol byť zaujímavá alternatíva, najmä čo sa ofenzívy týka, avšak mne chodí po rozume iné meno, ktoré by podľa mňa do Devils zapadlo, a to Evander Kane (len získať práva od Pegu)
neis píše:Já jsem sice docela odpůrce Semina, ale v této situaci by byl ideální záplatou. Pokud by se povedlo postavit do latě, tak by překonal jistě i Pariseho, protože potenciál má tak na TOp 10 útočníků světa a myslím si, že NJD by ho jistě dokálo srovnat, protože nejste žabaři jako WSH...
Potenciál TOP 10 útočníků světa měl i Hemský :D .. nebo ještě má.. Musíš vzít v úvahu, že těch PRO je méně jak PROTI, aby se jím opravdu stal.
6703 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2011 BOSTON BRUINS