Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

:-( Přišel jsem z práce a koukám,že proběhla komplikovaná výměna tří klubů,kde jsme ztratili bývalou naší jedničku draftu Tinordiho a nemáme nic.Nebo já aspoň ty příchozí hráče vůbec neznám.Všimněte si ,že se Bergevin zbavil dvou vysokých fyzicky zdatných hráčů. :evil: U nás snad mohutní jedinci nesmí hrát.
:thumbsdown: Bergevina vůbec nechápu.V naší situaci,kdy prohráváme jeden zápas za druhým, kdy vůbec není jisté,že se probojujeme do PO, přivede po Fribergovi další dva AHL-káře.Tinordi se dal vyměnit daleko hodnotněji ve prospěch mužstva . :evil: Ten obchod náš GM totálně zmrvil a Therriena v jeho situaci nechal na holičkách.

Arizona Coyotes Stefan Fournier, RW - Traded w/ Tinordi for Scott, Bartley

Arizona Coyotes Jarred Tinordi, D - Traded w/ Fournier for Scott, Bartley

Montreal Canadiens John Scott, LW - Traded w/ Bartley for Tinordi, Fournier

Montreal Canadiens Victor Bartley, D - Traded w/ J. Scott for J. Tinordi, S. Fournier

Nashville Predators Stefan Elliott, D - Traded for Victor Bartley

Arizona Coyotes Victor Bartley, D - Traded for Stefan Elliott TSN[size=85
Posledni dobou jsem se dostal k tem zapasum Habs tak nejak vic a ono kdyz uz se zdejsi citili dotceni oznacenim "prumerny team", tak ja tak nejak nevim jestli jsem jim jeste nelichotil. Ta sestava je uz na pohled spatna.. Antijinx?? Snad ne..
Rika se:

Buď slušný k lidem když jdeš nahoru, mohl bys je potkat až půjdeš dolů.
habs píše:To, že to zhruba poslední měsíc nešlape, je pravda, ale těžce průměrným bych ten tým rozhodně nenazval! Ale co, vy jste samozřejmě úplně někde jinde, že... ?
To ale uz bylo na ceste dolu :giggle:
AndyF píše:Rika se:

habs píše:To, že to zhruba poslední měsíc nešlape, je pravda, ale těžce průměrným bych ten tým rozhodně nenazval! Ale co, vy jste samozřejmě úplně někde jinde, že... ?
No jo, ono je fakt ze i ten rozpis meli za posledni mesic nejtezsi mozny, nicmene si nemuzu pomoct a ten vyvoj sezony Habs pripomina spis stary dobry Toronto.
Rozpis, neRozpis...
Získané body týmů od 2. prosince :arrow: Obrázek

Habs odehráli od té doby 20 zápasů. Ze 40ti body devět.
Atlantik píše:Posledni dobou jsem se dostal k tem zapasum Habs tak nejak vic a ono kdyz uz se zdejsi citili dotceni oznacenim "prumerny team", tak ja tak nejak nevim jestli jsem jim jeste nelichotil. Ta sestava je uz na pohled spatna.. Antijinx?? Snad ne..
Nechci a nebudu to rozebírat, dobře víš, že já jsem to označení "těžce průměrný tým" probíral v dlouhodobém horizontu a za tím, co jsem napsal, si jednoznačně stojím! Nejsem zvyklý hodnotit mužstva podle momentální oslnivé formy či krize - taky jsem na našem skvělém začátku nikde netvrdil, že jsme jednoznačně nejlepším mužstvem NHL a nikdo na nás nemá...! Stejně tak teď nebudu říkat, že jsme největší odpad NHL, i když se nám takhle hrubě nedaří - myslím, že takové kolapsy potkaly spoustu mužstev a nikdy to nebylo nastálo (aspoň co si pamatuju). O naší sestavě tady vždycky všichni psali, jak je slaboučká a hrozná, přesto jsme s minimem zásadních změn za posledních pár let dokázali vždy udělat play-off (vlastně s výjimkou jednoho roku...) a 2x se dostat do konferenčního finále. Já vím, teď je nám to prd platný, ale jenom vysvětluju můj pohled na věc, z kterého ty příspěvky pramenily.
AndyF píše:Rika se:

Dost dobře nechápu, co jsi tím chtěl říct...
Atlantik píše:Posledni dobou jsem se dostal k tem zapasum Habs tak nejak vic a ono kdyz uz se zdejsi citili dotceni oznacenim "prumerny team", tak ja tak nejak nevim jestli jsem jim jeste nelichotil. Ta sestava je uz na pohled spatna.. Antijinx?? Snad ne..
Že všichni držíte huby, když se nám daří, ale jak jsme dole, tak je tým najednou průměrný, podprůměrný nebo co dalšího z tebe a tobě podobných vyleze? Docela mě tím upřímně bavíte, hlavně, že si tady hrajete strašně na odborníky :giggle:
Vobec nie, napriklad ja som Vas za podpriemernych mal aj po tom zaciatku, ale naco pisat nieco, co je jasne?
FLYERS FAN píše:Vobec nie, napriklad ja som Vas za podpriemernych mal aj po tom zaciatku, ale naco pisat nieco, co je jasne?
A víš, že mě to tady ani nepřekvapuje...? Předpokládám, že do téhle kategorie pasuješ i Flyers, protože ti jsou za tu dobu, co jsem psal, na tom ještě hůř...
No urcite nas radim pred Vas, v tom time sa deju dobre kroky, a ak by sme hrali v "konkurencii" Atlantickej divizie a vy v Metropolitnej, tak by sa tu ani taka diskusia neviedla
FLYERS FAN píše:No urcite nas radim pred Vas, v tom time sa deju dobre kroky, a ak by sme hrali v "konkurencii" Atlantickej divizie a vy v Metropolitnej, tak by sa tu ani taka diskusia neviedla
Každý mluvíme o něčem jiném, tak to necháme být.
Teraz maju Habs celkom jednoduchy rozpis podla mna sa rozbehnu a to PO este daju na rozdiel od Flyers
Ohlund píše:Teraz maju Habs celkom jednoduchy rozpis podla mna sa rozbehnu a to PO este daju na rozdiel od Flyers
Rozpis snad dobrý, ale sebevědomí je nenávratně pryč - názorným příkladem budiž noční zápas s Bostonem... Herně minimálně po dvě třetiny jasně lepší, šancí mraky, ale dva body si vezou oni :hroza: . Bez nějakého radikálního řezu se tohle nezlomí, to už je prokletí... :-(
:-( Včerejší zápas se mě líbil,až na ten konečný výsledek.Hrálo se v dobrém tempu se smyslem pro agresivní přístup k puku,kombinaci s častou střelbou.To určitě chceme.Jenže chybí finální v zakončení.Pouze rozchytáváme soupeřova brankáře a necháváme vyniknout padáním do střel soupeřovu obranu.Písnička obehraná a scenář většiny posledních zápasů, které jsme od prosince prohráli.A pak přijde klasická situace .Kdy po ojedinělém, již zvladnutém obraném zákroku Markova a Condona, namaže neuvěřitelně Markov soupeři puk na hokejku a samozřejmě gól.Chyba, a už se vezem!!!Sebevědomí úplně v háji.
Začínají se kupit chyby včetně golmana,Condon by měl trénovat v leže řádně přisunutí betonu k tyči.Dva goly jsme dostali po objetí soupeře naší branky u obou gólů si myslim,že byli chytatelné,kdyby líp beton k tyči přisunul. Tím nechci prohru svalovat jen na golmana,ale je to tak.
A ačkoli se Barberio jednou trefil. mužstvo je v křeči a ani ti nejlepší nejsou schopni dopravit puk do sítě i z té nejvyloženější šance.Kroutěj hlavou,jenom trápení a trápení.
Já jsem viděl pouze pár našich zápasů,ale domnívám se,že kdyby si Therrien pouštěl ta videa z předešlých zápasů dospěl by k závěru,že takhle hrajeme již od začátku prosince a neudělal vůbec nic proto aby,zvýšil sebevědomí a naši produktivitu.Čekat na vrátivšího golmana Price je v naší situaci totální alibismus,tím chybějícící body ani produktivitu nevylepšíme..
Přijde mi že vůbec hráči netrénují přesnost střelby.I při přesilovkách vysíláme střely nepřesné, nebo v dostupu soupeřova golmana.Trener by měl vyhlasit při treningu soutěž, kdo víc sestřelí terčů v bráně,kdo líp nechytatelně po zemi vystřelí.Tohle co předvádíme je opravdu trápení hráčů samotných i nás věrných fanoušků.
Bohužel to co tu píšu je věc známá deset let zpátky.Střílení branek je pro nás letitý omílaný problém.Ten kanonýr tu prostě léta není a jeví se mi,že ani v budoucnu nebude.Naši genárální manažeří(Gainey,Gauthier Bergevin) vždy řešili vše ostatní(druhého golmana,obranu,rozehráváče,bitkaře,defenzivní křídlo),ale kdo by měl dávat góly,to si nikdy neřešilo a neřeší. S timto problémem si vždy mužstvo musí poradit samo.Jak je vidět tak neporadí a jdeme od porážky k porážce,od zklamání ke zklamání..
A jak to dopadá a dopadne?Získali jsme zbytečné hráče vhodné tak pro AHL(Friberg,Bartley,Scott),jako tak po válejícím se po kolenou Tokarském zrovna tak nemožného golmana jakým je Scrivens.AHL golmanem jsme si vůbec k ničemu nepomohli a ztratili zbytečně v nevhodné výměně nadějného beka(Tinordi) ,za kterého jsme si mohli požadovat daleko vyšší protihodnotu.
Při deadline se do konce února nezíská zase vůbec nic a budeme společně čumět, až se nedostaneme do PO.Poté to v létě na nátlak veřejnosti a fanoušků definitivně neustojí Therrien ,což nám bude pro tuto sezonu houby platné a zase se neuděje nic zásadního.Budeme se pouze utěšovat několika kosmetickými změnami v mužstvu a doufat, že někdy v budoucnu se přiblížíme k SC, bez myšlenky že ho v nejbližší době vybojujeme..Už mi lezou na nervy.:evil:
[quote="montreal"]:-(
Začínají se kupit chyby včetně golmana,Condon by měl trénovat v leže řádně přisunutí betonu k tyči.Dva goly jsme dostali po objetí soupeře naší branky u obou gólů si myslim,že byli chytatelné,kdyby líp beton k tyči přisunul. Tím nechci prohru svalovat jen na golmana,ale je to tak.

Přesně tak, chtěl jsem to napsat taky. Nejenže by tam Condon měl být betonem, ale on tam šel v obou případech hlavou napřed, dost atypický. Druhá věc je, že by tu tyčku měl mít primárně obránce. V těchto případech to nebylo stoprocentní z žádné strany. Před sezónou jsem vás tipoval na 3. divizní místo. My jsme schopni spálit i totální loženky, ale vy jste v takový fázi v koncovce, že by vám neuznali ani technický gól, skrz coach challenge. :) Osobně si myslím, že se karta obrátí po nástupu Price. Ano jsem jeden z těch, co si myslí, že výsledky Canadiens stojí a padají na faktoru Price, s čímž předpokládám fans Montrealu nesouhlasí.
Novis44 píše: Přesně tak, chtěl jsem to napsat taky. Nejenže by tam Condon měl být betonem, ale on tam šel v obou případech hlavou napřed, dost atypický. Druhá věc je, že by tu tyčku měl mít primárně obránce. V těchto případech to nebylo stoprocentní z žádné strany. Před sezónou jsem vás tipoval na 3. divizní místo. My jsme schopni spálit i totální loženky, ale vy jste v takový fázi v koncovce, že by vám neuznali ani technický gól, skrz coach challenge. :) Osobně si myslím, že se karta obrátí po nástupu Price. Ano jsem jeden z těch, co si myslí, že výsledky Canadiens stojí a padají na faktoru Price, s čímž předpokládám fans Montrealu nesouhlasí.
No tak nemyslím si, že to platí úplně takhle doslovně, ale jinak je jasný, že Price je naším nejlepším hráčem a ve většině případů tím rozdílovým prvkem, který přináší body.
Novis44 píše: Osobně si myslím, že se karta obrátí po nástupu Price. Ano jsem jeden z těch, co si myslí, že výsledky Canadiens stojí a padají na faktoru Price, s čímž předpokládám fans Montrealu nesouhlasí.
Nie som žiadnym priaznivcom Habs a nebudem tajiť, že by som bol nespokojný s aktuálnym stavom, ale k veci.

Ak Price nepustí za chrbát viac ako 1-2 puky, tak poväčšine tam Habs nejaké šmudly po všelijakých lucky bounces popadajú a zápasy dotiahnu do dvojbodového konca. No aktuálne nie je ani Price, ani šťastie, preto sú od začiatku decembra najhorším mužstvom súťaže. Osobne si ale myslím, rovnako ako ty, že po návrate Pricea sa stabilizujú a začnú vyhrávať o čosi viac. Po tom začiatku snov nik nečakal, že v druhej polke januára budú mimo PO pozície a v rune o samotné play-off. Holt, taký je hokej...
Pasha píše: Ak Price nepustí za chrbát viac ako 1-2 puky, tak poväčšine tam Habs nejaké šmudly po všelijakých lucky bounces popadajú a zápasy dotiahnu do dvojbodového konca. No aktuálne nie je ani Price, ani šťastie, preto sú od začiatku decembra najhorším mužstvom súťaže. Osobne si ale myslím, rovnako ako ty, že po návrate Pricea sa stabilizujú a začnú vyhrávať o čosi viac. Po tom začiatku snov nik nečakal, že v druhej polke januára budú mimo PO pozície a v rune o samotné play-off. Holt, taký je hokej...
Až na to ze Price je prej furt tak mesic od navratu do akce. Habs uz nemaj čas, pricemz Bergevin nedela nic a Therrien ma furt duveru.
Atlantik píše:Až na to ze Price je prej furt tak mesic od navratu do akce. Habs uz nemaj čas, pricemz Bergevin nedela nic a Therrien ma furt duveru.
Ver tomu, že dělá, ale viac nemôže. Je v otrasnej pozícii, ak nechce stratiť jedného z kľúčových hráčov (nie Michel, nie Desharnais :-D ). Hlavný problém je v tom, že ten najlogickejší krok - odvolanie Therriena, už mal nastať dávno a zatiaľ bol k nemu z nejakého nevysvetliteľného dôvodu lojálny. Pritom stratil podstatný prvok v odchode Gallanta, ktorý sa aj v kabíne javil ako líder, kým Therrien len ako klišé tlčhuba.

Obrázek

Keď sa v zúfalej situácii naposledy odhodlali Habs k trejdu, vymenili Cammalleriho za Bourquea a predtým Haláka za Ellera... nuff said.

Mladí, technickí, perspektívni hráči nedostávajú adekvátny priestor. Ani po rokoch vývoja. Galchenyuk hráva na krídle a vedie tím v bodoch per 60. Tinordiho trejdovali lebo bol veľký maršmelák. Tak keď ho nedokázal Therrien prerobiť, poslal ho do Hamiltonu. Paráda. Jedinou výnimkou je fantastický Gallagher, ale stačí sa pozrieť na štýl hry, aký vyznáva. 30% zo svojho držania puku sa víťaz Norrisa (pričom dve tretiny sezóny mu sekundoval Francis fucking Bujón) uchyľuje k nahodeniam do pásma. Are you kidding me? A Montreal tu ešte na neho pindá? Veď ho totálne domrvil Therrien tým jeho "akcentom na defenzívnu hru". Stačí sa pozrieť čo v Ottawe robí Karlsson alebo v LA Doughty. Ach tie spiatočnícke stereotypy. A potom má Dale fucking Weise dvadsaťminútový TOI, lebo mu občas niekto nahral pred prázdnu a pekne hitoval. Pripomína mi to milovaného Abdulka, alebo keď za nás hral v top6 David fucking Clarkson, či u Ducks Beleskey. Taktiež, ktokoľvek im šéfuje tú presilovku, čo je tri roky po sebe s hráčmi ako Subban a Pacioretty pod ligovým priemerom, by si tiež zaslúžil leštiť chodník. Každé leto Bergevin ohlasuje "youth movement" a podpisuje UFA hráčov. Byrona mu uznám, to bol underrated hráč, ale inak mi to nápadne pripomína Hollanda. Akurát tomu to s výbornými ťahúňmi v Dacjukovi s Zetterbergom ešte v tesnom post-prime období a s Babcockom na lavičke hladko prechádzalo.

Obrázek

Skončil som.

Nemalo by ma to mrzieť, ale mrzí. Toto si tam nikto z tých hráčov nezaslúži.
Tady, ač je to možná divné :-D , ve většině věcí souhlasím s Getzem... Bergevin je v pozici, kdy mu asi každý fanoušek Habs, včetně mě, bude vyčítat, že nic nedělá - protože to tak navenek vypadá. Ale přesně - co můžeme od jiného týmu získat za posilu, když zároveň nebudeme chtít ztratit hráče typu Subbana, Petryho, Paciho, Galchenyuka nebo Gallaghera? Možná ještě Pleky má trejdovací hodnotu, jako druhý centr pořád své kvality má. Tím však nejspíše končíme, pak můžeme nabízet jen nějaké balíčky, které budou obsahovat vysoké picky na draftu, jinak nevím... :neviem: .
Já si pořád nemyslím, že to mužstvo je špatné - vždyť jsme do konce listopadu hráli fakt velmi dobrý hokej a ve většině zápasů jsme soupeře přehrávali, nebyla to náhodná vítězství. Pak ale začal Therrien své šílenosti s přesunem útočníků, i když to vůbec nebylo třeba, a začalo nám být ouvej! Do toho samozřejmě Carey a bylo vymalováno :-( . Teď už je to jen a jen o sebevědomí, které zoufale chybí a jak to vypadá, ještě dlouho chybět bude. Vůbec nedokážu pochopit, co tak zásadního se stalo, že jsme přestali dávat góly, ale momentálně je to fakt katastrofa.
Musím se však smát, když tu někdo napíše, že nám tam padaly góly vždy "po nějakých šťastnýc odrazech" - ať se ten dotyčný podívá na všechny zápasy do konce listopadu a pak tu něco plácá. Bože můj... :hroza: .
Pokud bude Price mimo hru ještě měsíc, jak bylo dnes uvedeno, myslím, že můžeme sezónu, která tak skvěle začala, zabalit... Smutné, ale je to realita :? .
Atlantik píše:Bergevin nedela nic a Therrien ma furt duveru.
#KissOfDeath
:) Na samotnou krizi mám svůj názor,který se v mnohém ztotožňuje s Mírou,ale i s Goetzem.Samozřejmě to začalo zraněními opor Price,Gallaghera a těch dalších.Ovšem zranění jsou problém všech mužstev a všichni se s tím musí nějak vyrovnat.S tím se musí předem počítat,ale chyba je podle mně někde jinde.
Nemůžu si pomoc,ale od dob příchodu Bergevina k moci, budujeme rychlostní tým dobrých bruslařů s minimem drsných tvrdých mužů ochotných pobít se o puk u mantinelu a jít tvrdě do prostoru před branku.Snad jen Gallagher snese přísnější měřítko a náznaky měl hodně ve své hře Carr.To je ovšem málo.Ostatní útočníci jsou sice techničtí a kombinačně zdatní,ale velmi neochotní jít pravidelně do těch soubojů muže proti muži.Bohužel NHL se tak dnes hraje a i my se jí budeme muset přizpůsobit..
Náš nový styl je založen na agresivní přístup na puk s častou střelbou ze všech pozic.Bohužel je to nepřesná střelba,protože mi nato nemáme potřebné přesné zakončovatele.A ani obránci v tom nijak nevynikají.Navíc náš nejlepší bek Subann sice pobaví publikum,ale na přesnost střelby se vůbec nesoustředí.
Zkrátka chybí tady kanonýr,který by pravidelně střílel góly a to je už hodně letitý problém.A bez gólů se zkrátka vyhrát nedá!!!!
Ani s golmanen Pricem by nebyly lepší výsledky,když tam ty góly nepadnou.A spoléhat nato,že u nás nepadne nic a vyhrajeme vždy o jeden, či dva náhodný góly to pořád nejde..To může vyjít a vycháźí pouze v pár zápasech,ale ne celou sezonu.Jednoduše řečeno bez gólů nebudou body.
Ale k těm kanonýrům.Ani o kanonýru Pacciorettym si úplně nemyslim že je úplně spolehlivý zakončovatel,ač na něj nejvíc spolehám.Je plno zápasů kdy vyšel zcela jalový.

A ještě něco.V létě Bergevin definitivně umožnil Therrienovi postupně přebudovat letitý spíše defenzivní styl hry založený na spolehlivém brankáři,spolehlivou obranou na ofenzívnější styl s vynikajícím golmanem a pružnější obranou.Proti tomu nelze vůbec nic namítat,až nato,že minimálně GM obměnil mužstvo,navíc Kassian se nepovedl a Marc nepostřehl narůstající trend v NHL.Ostatní se totiž vybavili statnými,dobře bruslícími jedinci,kteří pokryjí mnoho prostoru před vlastní bránou a jsou schopni tyto tvořivé hráče unavit a uběhat.Navíc naši hráči nejsou schopni tento agresívní přístup ke hře udržet celý zápas.

Korunu všemu dal Therrien.když začal experimentovat se sestavou a již sehrane dvojice či trojice roztrhal a najednou někteří hráči vůbec nevěděli ,jak vlastně mají hrát.To bohužel trvá do dnes.
A aby to bylo ještě dokonalejší začal experimentovat s mladými hráči z farmy s kterými záhy ztratil trpělivost a poslal je zase zpátky na farmu.Tím rosekal na padrť koncepci nejen našeho mužstva,ale i farmy a ta po slibném začátku sezony začala prohrávat.

V plné síle je mužstvo jakžtakž konkurence schopné mužstvům z Východní konference,ale absolutně není schopné konkurovat fyzicky zdatným týmům ze Západní konference!!!!A zatím si stojim..Proti těm jednoduše zkrátka nemáme vůbec nárok.

Vemete -li si k ruce k zápasy od listopadu zjístíte,že zdaleka největší většinu jsme prohráli s týmy ze západu.Dovolim si tvrdit,,že ani marodi, včetně Price by tento obraz příliš nezměnili.Koneckonců Condon ho zastupuje s nějakými výkyvy slušně.Stejně bychom s Pricem prohráli.
Souhlasim S Mírou.Aby se to zlepšilo je třeba sebemenší podnět.Výměnu,alespoň jednu kvalitní výměnu.Mám ale pocit,že Bergevin to neudělá.
Na těchto stránkách http://canadiens.nhl.com/club/news.htm? ... L|MTL|home" onclick="window.open(this.href);return false; si náš GM stěžuje jak obtížné je udělat kvalitní výměnu hráčů a požadavky obchodujícich GM na zisk mladých hráčů z krátkodobé perspektivy považuje za nesmysl..Z dlouhodobého hlediska se mu do toho nechce,což lze pochopit.
Ale jak tedy dál?Nečíností se dostane tak akorát do nelibosti majitelů a fanoušků,což ho bude stát z určitostí místo!Měl by něco podniknout.
Ještě jednu poznámku k té mizérii - možná nejhorší na tom všem je fakt, který jako omluvu používá s oblibou Therrien, a to, že v mnoha těch prohraných zápasech z téhle hrozné série jsme na tom herně byli dobře. To je pravda a o to složitější je potom chtít po Bergevinovi nějaké zásadní výměny, když sám vidí a trenér mu to neustále opakuje, že ta hra prostě špatná není, jen musí zapracovat na koncovce... :? . Nevím, jestli to takhle funguje, ale vzhledem k posledním vyjádřením Bergevina o důvěře v trenéry i hráče to tak vypadá...
5197 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2024 FLORIDA PANTHERS