Ale tá nekonečná absencia ´´goalscorera´´ je do oči bijúca ale nič sa nedá robiť.
Inak to zloženie útokov vyzerá už tradične celkom dobre. Gól môže streliť prakticky ktorýkoľvek z nich. Verím, že Hitch nebude toľko miešať zostavou ako v poslednom ročníku a chlapci si sadnú. Ak by to všetko išlo podľa ideálneho scenára tak by sme so strieľaním gólov nemali mať problém. Tak ako to bolo v sezóne 10-11 kedy 5 hráčov pokorilo 20.gólovú métu

. Beriem na vedomie, že odvtedy máme iného trénera a iný systém a nemáme D´Agostiniho a McDonalda

.
Už som trochu vychladol z nášho posledného trejdu a okej, ja tú šancu Pääjärvimu dám

. Ak by hral v útoku s Berglundom a Tarasenkom tak by to mohla byť nová ´´Kid line´´. Očakával by som maximálnu snahu o zakončenie plus bleskový forčeking. Myslím, že predpoklady na to sú.
Čo sa týka prvého útoku tak tam by to malo byť jasné. Keď to bude tak ako Ivan napísal tak dúfam, že Backesovi prechod z centra na krídlo sadne. Lebo jeho 6 gólov z poslednej sezóne je veľmi slabá vizitka. Od Roya očakávam rozvahu a najmä body. Myslím, že by zvyšným dvom spoluhráčom z útoku mohol nabíjať do slušných pozícií. Už zrejme nebude taký dobrý ako povedzme 3-4 roky dozadu ale potenciál na 60 bodov podľa mňa stále má. Otázkou je, že či mu vydrží zdravie lebo ten jeho register z posledných 2. rokov je úchvatný. Preoperovaný od hlavy až po päty no a samozrejme opäť Hitchov systém

. K Steenovi sa hádam nemusím nejak zvlášť vyjadriť. Kedysi som plakal, že mi kvôli nemu odišiel Stempniak a on mal bilanciu 2+2 ale dnes je zárukou kvality a pomaly dušou teamu

.
Tá 2. formácia má u mňa menší otáznik. Som zvedavý ako využije Schwartz väčši icetime a väčšiu zodpovednosť, ktorú preberá po Perronovi. Osobne mu verím. Nemyslím si, že bude trhať rekordy ale v štatistikách ho uvidíme zapísaného určite častejšie. Už ku koncu ZČ a aj proti Kings dokazoval, že v ňom drieme skvelý hráč. Bol dravý, aktívny, tlačil sa do šancí a páčila sa mi aj jeho hra do tela. Verím mu. Oshie ako center

. Snáď si poradí. To, čoho je tento hráč schopný všetci vieme ale chcelo by to viac bodov. ( Ja viem, už to preháňam

). Prechod z krídla by nemal byť problém, myslím si, že on už je v lige dosť oťukaný. Ďalší u ktorého dúfam, že mu vydrží zdravie. Jeho vo forme potrebujeme ako soľ. Stewarta musíme konečne doriešiť. V ňom spí kanonier a na to sa budem spoliehať. V poslednej sezóne to celkom slušne ťahal aj keď v playoff bol už trochu nevýrazný. Myslím si, že to bolo hlavne kvôli nedostatku skúseností z takýchto zápasov.
Hra 4. útoku ma bude v prvom rade baviť. Lajna v ktorej hrá Sobotka je zárukou kvality a toho, že tam nechajú všetko. Opäť skvelý forčeking, perfektná obrana a určite si aj dokážu vytvoriť nejaké šance. Ak by hrali tak ako je to vyššie tak si myslím, že oni si sadnú najviac. S tým, že Sobotku by som chcel vidieť ako centra. Lapierrovi bude náš spôsob hry vyhovovať, Sobi a Reaves sú už zabehnutí. Jediné čo ma tak trochu mrzí je to, že sa zrejme neujde miesto Cracknellovi. Ten chlapec si ma v minulej sezóne získal. Veľký bojovník

.
No a ak je pravdou, že Jaro zostáva tak nech je fit a vo forme. Ako sám povedal, tomuto teamu ešte nedal všetko čo v ňom je a je pripravený na výbornú sezónu. Tak snáď je to pravda

.