Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Dobré shrnutí, jen pár poznámek.
- omlazujeme a rosteme, to je fakt. Průměrná výška 184cm je normální hodnota v NHL. Vyloženě prcky máme už jen tři Gallaghera, Desharnaise a Weavera. Omlazování bylo také poměrně radikální, snad mladí veteráni ten leadership prokáží.

- v přípravě bych ani neřekl, že to bylo nějak na houpačce. 4.2-1 je výborná bilance, trochu se polevilo v tom finálním dvojzápase se Sens, jinak to bylo super a především jak ten zápas Hawks, tak proti Avs, kde jsme s týmem mladých porazili Avs téměř se všemi hvězdami.

- co se týká našich vyhlídek, tak tady se mi moc nic tipovat nechce. Týmu věřím a určitě posílil, ale konkurence nespala. Bude to samozřejmě těžké, výkony budou padat a růst jako již tradičně s formou Price (tady ale zádrhel nečekám), průlom se čeká od Galchenyuka, čtyřicítka branek je reálná u Patchese, Subban bude předvádět velké věci.

V sestavě ti nějak chybí Bourky. První a čtvrtá pětka je jistá, druhá pětka bude buď Pleky s Gallyma nebo se Sekáčem a Bourkym, třetí bude buď EGG nebo Larry se Sekym a Bourkym.
Beky máš špatně popárované, Gilbert jakožto pravák se Subbym asi hrát nebude, v přípravě hrál s Markově a se Subbanem bude Jemelin nebo Beaulieu. V brance je to jasné.
Tak předně - v loňské sezóně jsme skončili v konferenčním finále, tedy celkově v semifinále. A to si myslím, že letos nezopakujeme... :neviem: . Sice to mužstvo vypadá celkem celistvě, ale v útoku postrádáme opravdovou hvězdu, která by naší ofenzívu táhla - máme sice docela vyrovnané tři lajny, ale žádnou nějak extra vyčnívající! Z obrany mám takové rozporuplné pocity - sice tam hvězdu máme, a ne zrovna malou, ale jinak na mě působí nevyrovnaným dojmem. Markova snad ani komentovat nechci, tohle nikdy nepochopím, co na něm všichni naši poslední GM po jeho zranění vidí (předtím patřil ke špičce, to ano)... :x ! Na postu brankáře je jistota, to je jasné :thumbsup: . Budaje jsem měl rád, ale ten trejd musel přijít a určitě bych to nenazýval naším největším oslabením - sem bych zařadil jednoznačně Gorgese :-( .
K té tvé sestavě - nějak jsi zapomněl zařadit v PO výborného Bourquea, De la Rose ho určitě v sestavě nenahradí... V obranných dvojicích si místo prohodí Jemelin a Gilbert - první bude hrát se Subbanem, druhý s Markovem.

EDIT: Vidím, že Parda byl o něco rychlejší... :-D .
montreal píše::) Tak po dlouhém létě by stály údalosti u HABS trochu shrnout a před nadcházející sezonou.Prošel jsem několik webů a shrnutí je asi takto..
Všichni jsme byli zvědaví co se nového přes léto u HABS stane, jaké nové posily se tu objeví,kdo odejde atd.
Tak tedy popořádku.
Odchody UFa.Podle očekávání odešel po PO zklamavší sebou i námi fans kanonýr Vanek,okoukaný kapitán Gionta,pomalý utrápený bek Murray,na ledě marný bitkař Parros,nedisciplinovaný White a po campu také stárnoucí bek Bouillon.Tomu a ještě Gorgesovi,kapitánu Giontovi za jejich poctivé služby je třeba poděkovat.Díky chlapi, ať se vám v nových klubech daří.

:thumbsdown: U Gorgese bych se pozastavil.Jeho vyhazov vůbec nechápu a řekl bych,že to odnesl za novou hloupě vysokou smlouvu pro Markova.Jinak si to neumim vysvětlit.Josh tu přece podával stabilní poctivé výkony a takové chování si od vedení určitě nezasloužil.To bylo docela drsné a nespravedlivé od našeho vedení.
.
K nim se řadí několik Ahl-kářů jako Tarnasky,Blunden a vyměnivší sympaťák náhradní golman Peter Budaj(údajně požádal sám o výměnu).S ním šel i AHL-kář Holland,ale ten tu díru do světa neudělal.
Pro mně největší ztráta je Budaj,protože si myslim,že ten rok co měl ještě smlouvu tu mohl klidně vydržet.Tokarski se mohl dál připravovat na svou roli náhradníka v AHL,kde by pravidelně chytal.Takhle bude většinou čumět na lavici náhradníků za Pricem,což není ideální.Nevim jestli jeto to nejlepší řešení.Asi ne.

Je ale pravdou,že pro Hamilton byl získán velmi slušný golman Joey MacDonald a to ještě číhá z Whelingu v záloze Mike Condon,který už také naznačil své kvality.Takže v gólmanech byl opravdu mírný přetlak.

Příchody.

:clap: Určitě tou největší posilou je na 8 let za 72 mega znovu podepsaný Subban.Výši smlouvy nebudu radši komentovat jen dodám,že za ty prachy očekávám odpovídající výkony.Převzetí vůdcovské role a především zodpovědnost za výsledky na ledě.
A změnit to co vytýkal správně Kovaljov.Racinálně omezit riziko ztrát puků.Nepotřebujeme kvůli lehkomyslnosti a kráse pro diváky chybami Subbana dostávat zbytečné branky.

:sok: Další kdo se celkem překvapivě dočkal smlouvy je Markov.To že ho za zásluhy podepíšou jsem tak nějak tušil,ale na tři roky?To je na můj vkus, aniž bych snižoval jeho zásluhy poněkud moc.A výši už vůbec nekomentuju.3x6 mega :eek2: Tady Bergevin normálně ujel.A ne málo.

:neviem: Dalšími příchozími jsou bek Gilbert a útočníci Parenteau,Malhotra.Jejich přínos v mužstvu se projeví až během sezony(nebo taky neprojeví),takže je nemá smysl zatím opěvovat.Zvláště od Parenteau se hodně očekává.Především důležité góly.

Protihodnota za Budaje snad nestojí ani za zmínku.Tangradi=AHL-kář,jestli nakonec neskončí po přípravě v
Hamiltonu ve Wheelingu Nailers.

:good: Naopak kdo během campu přijemně překvapil je nováček Jiří Sekáč(měl vynikající fyzické testy)a švédský mladíček Jacob De La Rose.K mé velké radosti se oba po přípravných zápasech u mužstva udrželi a zůstavají.Já jen doufám,že je Therrien již z dřívějška ověřovanými mladíky Beaulieu a Tinordi bude co nejvíc stavět.Moc se na ty mladíky těšim a věřim jim,že se stabilně do základu probojují.
:nono: Nakonec mě docela mrzelo,že Therienem na webu HABS několikrát chválený bek Darrren Dietz byl poslán do Hamiltonu. Tomu se příprava opravdu povedla a roste nám z něj další spolehlivý defenzivní bek.Navíc je to obr a lévák.
Naopak Pateryn nějak nenadchl a celkem rychle se pakoval do Hamiltonu.

Dalším úkolem v létě po odchodu kapitána Gionty byla nová volba kapitána.No a projevilo se to,že v mužstvu dlouhodobě chybí abnormální osobnost.Modla,hráč ke kterému všichni upírají zraky,něco jako byl ve své době Gainey,Damphousse nebo Koivu..Šalamonské řešení tří asistentů,které se v roli kapitána budou střídat,není podle mě správné i když to pravidlům NHL neodporuje.Hráči by měli vědět ke komu budou upírat v krizových situací zrak.
Takže zkapitánštělá a-čka jsou Pacioretty.Plekanec a Markov.Podle mě to měl vzít Plekanec. :yes:

Přípravné zápas všichni z medii znáte.Střídavě oblačno,poslední dva zápasy s Ottawou jsme prohráli.Asi nejpovedenější zápas byl s hodně mladou sestavou s chicagskými jestřáby.Složení mužstev se jinak měnilo jako počasí,takže nelze vyvozovat nějaké hlubší závěry.Opravdovou formu ověří až ostrý start do sezony.

Montreal Canadiens – Boston Bruins 3:2

Montreal Canadiens – Colorado Avalanche 3:2pp.

Colorado Avalanche – Montreal Canadiens 2:3

Montreal Canadiens – Washington Capitals 0:2

Blackhawks – Montreal Canadiens 1:3

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 4:3pp.

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 2:4

V každém případě obezřetně omlazujeme a s tím také malinko fyzicky rosteme do výšky.Už je to veselejší.Tak, jako je pozbudivé,že se nám vcelku zranění vyhýbala.To raději zaklepu.Zraněni byli v přípravě McCarron,Fournier ale to jsou zatím pro Habs hráči nepoužitelní.

Naše vyhlídky.Myslím,že bude úspěch když obhájíme pozice z loňského roku,tedy čtvrtfinále.Jsem realista.Některá mužstva značně posílila a bude ještě obtížnější dostat se v PO výsledkově výš,natož dosáhnou SC.A to říkám já,který pro ten SC neúnavně horuje každým rokem.Zkrátka máme solidní omlazené mužstvo ve stádiju příprav na vrchol,ale stále mu ještě něco chybí.Na nové volbě kapitána je to nejvíc vidět.Jednoduše řečeno chybí nám v mužstvu Messier,Mario Lemiux, nebo tak něco.

Sestava by měl být tak nějak

Paccioretty - Desharnais -Parenteau
Sekáč .Plekanec -Gallagher
Galchencuk -Eller-Jacob De La Rose(Bournival)
Weisse-Malhotra -Prust(Moen)

Gilbert- Subban
Markov -Jemelin
Weaver - Beaulieu(Tinordi)

Price(Tokarski)

No,tak to by bylo.Vzhůru na Toronto.
montry vitaj spät :thumbsup: :thumbsup:
btw, ani teba nezobrazuje podpisove sigy
btt
:) Musim dát vám za pravdu,na toho Bourquea, jsem nějak pozapoměl.Ten rozhodně hrát bude.
Unesl mě fakt,že jsou ve hře mladí nadějní hráči o kterých bych před začátkem kempu spíš pochyboval,že se v prvním mužstvu udrží.Zvláště Sekáč vipadá hodně nadějně a kdyby mu to padalo, vůbec bych se nezlobil.Ten si mě vážně získal.

Obránci.Netvrdím,že se to neprohází,ale pokud vím tak Markov s Jemelinem spolu v minulosti hráli.Pokud jde o slovíčko největší oslabení to je věc názoru.
Gorgese jsem ztratit nechtěl,bohužel se neočekávaně stalo.
Jeho velká škoda,ale z pohledu toho velkého počtu použitelných a v záloze čekajících obránců, bych to jako největší oslabení neviděl.Z téhož důvodu nedostal smlouvu ani stárnoucí Bouillon.Jsou tu prostě další,dopředu deroucí se mladší a perspektivnější obránci,kteří potřebují hrát.Když je včas nezačleníme, tak nám zase utečou jinam a budeme si drbat hlavu.V Montrealu jsou nato docela odborníci.Vzpomeň na některé případy z minulosti.Nevyužitý Beauchemin,unáhleně vyměněný McDonagh,ani Robidase jsme tu nějak nezdržovali a bylo jich víc.Teď si nevzpomenu,ale pak nás to mrzelo.
Já totiž pořád golmanu Tokarskimu až tolik nevěřim.Ano povedlo se mu loni při absenci Price PO,ale vydrží?V předešlých letech a ani na farmě to zase taková sláva nebyla.A ačko-li nejsem nějaký odborník na golmany ,tak se mi jeví,že příliš dlouho klečí v rozštěpu na zemi a mám strach,že se soupeři naučí mu to házet nad ramena.A bude po srandě.
Má takový divný brankářský styl o kterým nevím co si mám myslet.Uklidňuje mě pouze fakt,že také Hašek chytal způsobem ležmo a vycházelo to. :-D Tak snad v tomto případě také.
Buď jak buď máme sedm stabilních beků v prvním mužstvu a to ještě v záloze Hamiltonu číhají v případě zranění Pateryn,Drewiske a zmiňovaný Darren Dietz.Ztrátu Gorgese bychom měli tedy v pohodě zalepit.
K Gorgesovi a jeho případu se už nechci vracet, ale je fakt, že kvalitních mladých beků máme opravdu dost a jak jinak zjistit, jestli na NHL opravdu mají než že jim dát pořádnou zápasovou šanci. I proto kvituju nepodepsání Frankiho, byť v PO byl vynikající, ale tady platí to samé, jak jinak získají zkušenosti, než že budou hrát. A Nate byl v PO výborný v tom, co odehrál.
Jemelin a Markov sice hrávali spolu, ale to protože Gorges neuměl s Markovem, ale Subban s oběma ano. A především Jemelin má silnější levou stranu, na které je Markov. Tudíž tak mohou oba rusáci hrát na svých stranách a praváci Subban a Gilbert napravo. Teoreticky řešení ideál. Jak to bude v reálu, uvidíme.
Míra zase pesimista, ale v obraně mu musím dát za pravdu, protože taky tak trochu nevím, co čekat. Teoreticky MB neudělal nic špatně, ale je otazník u Gilberta, neznám ho a nevím jak si doopravdy povede. Dál Jemelin, u nějž je celou dobu problém s konzistencí. Skvělý byl ve výlukové sezoně, než ho Lucic zranil. Kéž by na to navázal. O Subbana se nebojím, Weaver snad naváže na fantastické výkony v našem dresu, které předváděl doposud. Takže pokud vše vyjde, tak to bude velice kvalitní defenzíva, ale může se toho hodně podělat.
Parda píše:ale je otazník u Gilberta, neznám ho a nevím jak si doopravdy povede.
U nás zahrál parádně. Zvládal bez problému první pár a byl jeden z těch, díky kterým se o naší defenzívě dalo říkat defenzíva. Já si myslím, že u vás by mohl mít podobná čísla jako u nás a mohl by být velmi platným členem sestavy.
No tak 6 bodů ze tří venkovních zápasů, to jsem fakt nečekal :good: ! Není vše zdaleka ideální, třeba přesilovky zatím slabé, ale je začátek sezóny a můžeme doufat, že to bude v tomhle směru lepší. Price má čísla zatím nijak přesvědčivá, ale vychytal dvě vítězství, takže žádné zle :) .
Moc jsem to Sekymu přál, je to fakt pohodovej a cílevědomej kluk - alespoň takový dojem na mě při našem setkání udělal :good: . A reakci jeho otce se vůbec nedivím, taky bych byl pyšný na své dítě, kdyby dosáhlo takového úspěchu - a hlavně, je to pro něj pořád jen start snad do výborné kariéry!
sice nerad ale kalap dolu

http://gfycat.com/DarlingExaltedAngelwingmussel" onclick="window.open(this.href);return false;
cepi píše:sice nerad ale kalap dolu

http://gfycat.com/DarlingExaltedAngelwingmussel" onclick="window.open(this.href);return false;
Jj, byla to lahůdka :good: !
tak zacatek jako z pohadky, valcujeme co se da.. jen tak dal :klobuk:
Nejlepší úvod sezony od roku 1976/1977 :klobuk:
I přes to, že je v naší hře dost chyb a zejména obranná hra zatím moc nefunguje, tak se daří. Galchenyuk snad nastartoval na průlomovou sezonu a Pleky zbaven defenzivních povinností díky Malhotrovi vedle něj tak útočně pookřál. Celkově se posily jeví zatím skvěle, nemáme zranění, Price ve formě, takže není důvod, proč by se mělo přestat dařit. Tohle by mohla být další povedená sezona, ale na soudy je ještě brzo...
7-1-0 :wave:
Tenhle start do sezóny je opravdu vynikající, až se toho trošku obávám... Rozhodně potěšujícím faktem je, že až na debakl v Tampě (který nám tedy jenom a jenom pomohl :wink2: ) jsme žádný zápas nezabalili, i když se gólově třeba nevyvíjel zrovna v náš prospěch :thumbsup: ! Následující trip na západ nám ukáže, zda doposud nešlo o náhodu či štěstí, protože jak v Calgary, tak v Edmontonu se nám poslední léta nijak extra nedařilo.
Jak je na tom Emelin? Nějaký následky?
Leo píše:Jak je na tom Emelin? Nějaký následky?
Zatím jsem nikde nic nenašel, takže nevím...
habs píše:Tenhle start do sezóny je opravdu vynikající, až se toho trošku obávám... Rozhodně potěšujícím faktem je, že až na debakl v Tampě (který nám tedy jenom a jenom pomohl :wink2: ) jsme žádný zápas nezabalili, i když se gólově třeba nevyvíjel zrovna v náš prospěch :thumbsup: ! Následující trip na západ nám ukáže, zda doposud nešlo o náhodu či štěstí, protože jak v Calgary, tak v Edmontonu se nám poslední léta nijak extra nedařilo.
Nechtěl jsem to přivolat, nicméně stalo se přesně to, čeho jsem se obával - eufórie je pryč, spadli jsme do našeho klasického průměru (nyní i podprůměru) a dá nám hodně práce, abychom se z toho vyhrabali... :-( .
2. místo a ve statistice +/- (-8) je horších jen 6 týmů :hroza:
Montreal trades F Travis Moen to Dallas for D Sergei Gonchar.

Teams are beginning to shake things up.
Nevím, komu říct víc LOL? Ale asi vám.
Rono píše:

Stars dělají místo na beka (lepšího), kterého akutně potřebují :thumbsup:
Leo píše:
Rono píše:

Stars dělají místo na beka (lepšího), kterého akutně potřebují :thumbsup:
By mě zajímalo kde si ho asi tak vykouzlí ... ale mohli bychom jim tam jednoho poslat my :-D
Dalším tradem...
Upřímně :neviem:
Moen ač je jaký je, tak s omezeným TOI ve 4. brázdě kde patří, je velice solidní hráč. Já na něj často nadával, ale to nebyla ani jeho vina jako spíš Therriena, když jej cpal do top 6 k Plekymu :hroza: Letos mě štvalo, že hrál na úkor Bournivala nebo Sekyho, nicméně v samotné hře nic nezkazil své si odbránil. Ale ten kontrakt má pro nás nevýhodný, v létě nás čekají důležité resigny a zavázel by.
Nicméně opět jsme ztratili tvrdost a veterána (v organizaci od 2009), což jsou vlastnosti které nikdo nenahradil jak po odchodu Whitea (tvrdost) tak ani teď.
V NHL je devět ruských beků, z nichž tři hrajou za Habs :hroza: Gončar, jo to býval quaterback, ale asi tak před pěti lety u Pens s menšími záchvěvy u Sens. K čemu nám bude teď opravdu netuším. Už tak jdou všude slyšet hlasy jak by měli Tinordi a Beaulieu dostat víc TOI (zcela oprávněně) a teď přivedeme dalšího veterána, který hrát určitě bude. Jediná výhoda je, že mu končí smlouva po sezoně.
No uvidíme jak se to vyvrbí, ale je fakt, že na tom můžem jen vydělat. Gončar by mohl nakopnout naši zoufalou PP, tady vidím jeho asi největší možný přínos. U Sens přispěl taky k vývoji Karlssona, tak by něco podobného mohl zkusit i u Subbyho, který se letos zatím trápí.
Další možný scénář je, že je zase pošleme dál, uvidíme.
Habs majú tretiu najhoršiu presilovku v lige (7.7%) a päťdesiatročný Gonchar im v tomto smere stále môže trochu pomôcť. Stars si nechávajú 8% z jeho platu podľa Pierra LeBruna, a po sezóne mu končí kontrakt. Moen má zmluvu aj na na ďalší rok (1.8 mil.). Takto mi to príde akoby odstránili hráčov, ktorí zavadzali Sekáčovi a Bournivalovi. Inak tých 8% znie akoby mal Bergevin ďalšie plány(?). :hmm:
5196 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2024 PRAHA