Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ARIZONA COYOTES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

tak Balsillie pritvrdil, nemôžem sa zbaviť dojmu, že dosiahne čo chce...

http://www.hokejportal.cz/nhl/nhl/15885 ... nu-dolaru/
Mno, NHL se stále opírá o fakt, že rada guvernéru jasně odmítla Balsilliho jako potencionálního majitele hokejového týmu (26 - 0).... Pokud soud bude brát toto v potaz, může Balsilli nabídnout třeba 500 mil $ a nebude mu to k ničemu......

Nevěřim, že Balsillie soud vyhraje.... na TSN jsem sledoval slapshoty z nedávného soudního řízení a NHL si vedla se svými argumenty mnohem líp... bohužel Balsillie nakonec zcela změnil průběh soudu díky tomu, že řekl, že Phoenix pro tuto sezónu ponechá v Arizoně i kdyby ho koupil a že odloží svojí deadline (ze 14. září) do kdy má zájem o klub na 2. října... takže se soudy můžou vést vesele dál další měsíc.... Soudní řízení, které je naplánované na 10. září i nadále podle mě nebude mít vítěze......

Mno a navíc, ty Balsillieho prachy mají bejt pro Glendale.... díky tomu zaplatí 3 a půl roku z dohody, kterou město s Jobing.com arénou uzavřelo.... což je ze 30 letý smlouvy poněkut málo... slabá desetina....

I přesto, že čísla vypadají rozdílně (262 mil oproti 140 mil) .... stejně má NHL stále lepší nabídku..... neboť 140 mil se rozdělí mezi všechny vlastníky (kromě Moeyse), mno a město Glendale i nadále bude mít platnou třicetiletou smlouvu s jistým přísunem peněz.....
Balsilliho nabídka je horší... neboď Glendale dostane pouze desetinu toho, co by teoreticky dostalo od NHL .... a vlastníci doustanou pouze 100 mil dolarů.....
Ovšem toto by byla pravda pouze tehdy, jestli soud uzná že Moyes nemá právo dostat nějaké peníze.... což se doufám také stane....

DOGS RULE... NHL RULE !!!
Aukce začala

NHL vs. PSE

:!: Soud připustil, že je více než možné, že tým nebude prodán ani jednomu zájemci

:plus: Město Glandale vyhlásilo podporu NHL
:plus: Poplatek za přestěhování týmu by se měl pohybovat okolo 105 - 195 mil USD (né jako vypočítal analytyk Jima Balsiliho Zimbalist 11 - 12 mil USD)

:minus: Soud nebere v potaz, že město ztratí přestěhováním 500 mil USD (díky Jobing.com Aréně, kde má smlouvu s Coyotes na 30 let dopředu)

V kempu Coyotes by se měl ukázat kromě Aarona Downeyho také Ryan Hollweg a Mitch Fritz...

btw. aukce bude pokračovat dneska
tak sa zasa nič podstatné neudialo, ale z tých riadkov cítim, akoby sa pomaličky pripravovala prehra ľudí okolo organizácie vo PHX. Už by sa to podľa mňa rozhodlo teraz, ale veľkú váhu celému prípadu dáva priama účasť a interes NHL, aby tento klub zostal a Arizone. Lenže ponuka Balsillieho je šialená a to podľa mňa zavážilo viac. Vôbec to pánu sudcovi nezávidím, pôjde zrejme o jedno z najťažších rozhodnutí v jeho kariére, naviac je to šialene medializované. Mne osobne je naozaj jedno či klub v Arizone zostane alebo nie, len už nech sa konečne rozhodne, ako ďalej...

http://www.hokejportal.cz/nhl/nhl/15932 ... spech-nhl/
ivan23 píše:tak sa zasa nič podstatné neudialo, ale z tých riadkov cítim, akoby sa pomaličky pripravovala prehra ľudí okolo organizácie vo PHX. Už by sa to podľa mňa rozhodlo teraz, ale veľkú váhu celému prípadu dáva priama účasť a interes NHL, aby tento klub zostal a Arizone. Lenže ponuka Balsillieho je šialená a to podľa mňa zavážilo viac. Vôbec to pánu sudcovi nezávidím, pôjde zrejme o jedno z najťažších rozhodnutí v jeho kariére, naviac je to šialene medializované. Mne osobne je naozaj jedno či klub v Arizone zostane alebo nie, len už nech sa konečne rozhodne, ako ďalej...

http://www.hokejportal.cz/nhl/nhl/15932 ... spech-nhl/

Mě docela mrzí, že tohle mohl napsat Phoenixman (Josef Hlaváč)... protože jsem ho bral jako člověka, kterej ví o Phoenixu nejvíc (alespoň z lidí co znam) a nejspíš i ví.... ale tohle je prostě shit....

Nabídka Jima Balsilliho ve skutečnosti vůbec neni tak vysoká jak vypadá, protože 50 mil jde městu Glendale... které však nabídku Balislliho jasně odmítlo a plně podporuje NHL (což je mimochodem obrovský úspěch NHL)....

Tim pádem nabídka Balsilliho už je jenom 192 mil. kde 100 mil jde Moeysovi!!!! Takže zbylý vlastníci dostanou míň!!

Naopak, včera byl skvělej den pro NHL a pro celý Phoenix, převážili jsme výhodu hodně na naší stranu a je tak takřka nemožné, aby soud rozhodl ve prospěch J.B. ....

DOGS ARE STAYING!!!

Teď bude jenom otázka, jak NHL s týmem naloží... jestli najde nějakého investora, který udrží tým v Arizoně forever.....

Tyhle tahanice o majitele však paradoxně nejvíce uškoudí samotnému týmu, protože Kojoty bude i nadále trénovat Gretzky a Tippet nebude volnej věčně....
Gretzky won't training us anymore !! :good: :good:

Škoda že nyní nemáme majitele... neni nikdo, kdyb nabídl Tippetovi smlouvu ... nevim jestli to zrovna spadá pod pravomoce Maloneyho.... Takže Ulfe (Samuelsson) je to tvoje.... ;)))
škoda, že na jediný dva zápasy LA - Phoenix se nedá nikde vsadit, protože v obou případech podle mě vyhrajou domácí, když jsem chekoval soupisky obou týmů....

Do Los Angeles jede naše béčko.... oni hrajou převážně s áčkem.... lajna Smyth - Kopitar - Brown se určitě bude chtít ukázat.....
Naopak ve Phoenixu budou hrát hlavní hvězdy našeho útoku, 5 obránců áčka a půlku odchytá Bryzgalov...

takže co se sestav týče..... dvě jedničky by byly jasný ......
Příprava začala

Phoenix - Los Angeles 4:2
Los Angeles - Phoenix 4:3

- dvojzápas dopadl podle předpokladů, podle mě supr start do přípravy

btw. možná, že už se trochu nastínilo složení jednotlivých řad.... a to:

TOP 6
dvojce Lombardi - Doan (doplněná nejspíš Upshallem)
Průcha - Hanzal - Vrbata

dále potom lajny
Korpikovski - Mueller - Boedker
Pyatt (proti Anaheimu na tomto místě nastupoval Winnik) - Turris - Tikhonov

Anaheim - Phoenix 3:2sn
- další zápas přípravy nedopadl opět špatně.... sestavu měl proti nám bezesporu lepší Anaheim, když jako hlavní hvězda za ně hrál Ryan (což ukázal taky 2 gólama a vítězným nájezdem).... bod i přesto vypadá vzhledem ke složení týmu dobře..... čim víc se bude příprava chýlit ke konci... tim víc bude kristalizovat i pravděpodobná sestava...... za dva dny nás čeká odveta s Anaheimem na složení řad budu zase moc zvědavej......

jnk. Dave Vest udělal rozhovor s Donem Maloneym
viz oficiální stránky...
dam sem jenom to nejdůležitější

"Minulý rok hodně lidí věřilo, že se do play off dostanem, já jsem si to nemyslel... letos už si to však myslím že to dokážeme"
"Myslím, že 90 % sestavy už je jasné, teď v kempu zbývá dotvořit 3 zbývající místa...."
Novinky

Phoenix - Anaheim 3:4p
- Odehráli jsme skvělé 2 třetiny, kdy jsme povolily Anaheimu jenom 6 střel.... Třetí třetinu jsme ale vůbec nezvládli a můžem bejt rádi, že jsme si odvezli vůbec bod...
- Do ochozů přišlo 6 169 diváků... Což už je trochu lepší návštěva než zahajovací zápas proti LA... doufejme, že na příští zápasy bude návštěvnost ještě vyšší....
- Obrat Anaheimu nastartoval Francis Lessard, svým zbytečným faulem....

Trenér se rozhoduje mezi Fritzem, Lessardem a Downiem
Jeden z této trojce bude plnit roli zlého muže v letošní sezóně .... Díky zbytečným faulům (a to né jenom proti Anaheimu) to vypadá, že Lessard jím nebude.... bude se tak rozhodovat mezi Fritzem a Downiem.....

Dave Vest se ptal Jima Vandermeera
viz. oficiální stránky

"Podle mě je to pro nás dobrá zkušenost. Takhle si nemůžeme dovolit ztratit zápas. Dobře že se to stalo teď, v sezóně už se to nesmí opakovat...."

San Jose - Phoenix 5:4p
- V bráně se objevila golmanská dvojice jež by se měla objevit jako začínající brankářský tandem. Ilya Bryzgalov odchytal 40 minut. LaBarbera 22.....
:!: :!: OBA DVA VŠAK MAJÍ HROZIVÁ ČÍSLA :!: :!: Ilya Bryzgalov měl úspěšnost zákroků 86 %, LaBarbera dokonce 80 %....

- Na špatné výkony obou golmanů reagovalo i vedení Yots, když místo Granda Fuhra (trenéra golmnaů) by měl být povolán Shean Burke (pracuje u juniorů)... Ještě to není potvrzené, ale v průbéhu kempu by si měli vyměnit funkce

Nechci dělat ukvapené závěry po jednom zápase... ale v přípravě zatim velice solidně chytá Al Montoya... doufam že Ulf Samuelsson toto nepřehlédne a pokud se tandem Bryzgalov - LaBarbera nezlepší, doufam že tento Kubánec dostane svojí šanci....
Z přípravného kempu Yots zmizelo 15 jmen
- Tak pro mě docela překvapivě kemp opustil jak Aaron Downie (měl jenom try out kontrakt), tak Mitch Fritz (zkusí štěstí v San Antoriu)... což by znamenalo, že přecijenom pozici bijce by měl zastávat Lessard... Mno tak uvidíme.... já podle hodnocení Samuelssona čekal, že právě Lessard bude první kdo kemp opustí......
- jinak byly vyšrtnuti hráči jež jsem docela očekával, snad až na Jonase Ahnelova... což je náš defenzivní talent, ale tuhle sezónu jak je vidno nejspíš stráví ještě na farmě.....

Dvojzápas proti Tampě 22. a 23. září dostanou příležitost poslední mladíčci a podle mě už uvidíme i mnohem víc hvězd v sestavě Yots... Po tomto dvojzápase se nejspíš sestava zúží na 23 - 25 jmen a do zápasu se San Jose už půjdeme s plnou sestavou.....
Nové vedení!

Do týmu přišel Dave King
Mno tak tohle jméno bude asi něco říkat spíše starším účástníkům tohoto fóra... ale podle statistik to byl docela úspěšný kouč..... U nás bude vykonávat asistenta trenéra "zatím" Ulfu Samuelssonovi.
Trenéra golmanu potom bude dělat Sean Burke místo Granta Fuhra...

A co to celé znamená? Phoenix se nejspíš připravuje na příchod Tippeta :clap: :clap:

(mno a i kdyby zůstal Ulf, tak cokoliv lepší jak Gretzky...)
tak Gretzky končí na pozici hlavního trenéra pry s nim vedení nepočítalo nebo co .... jak to tedy je nevíte?
Ano, Wayne Gretzky ve Pho skončil, zjistil totiž že s ním ani 1 z potencionálních zájemců o koupi Cojotes do budoucna jako s hlavním koučem nepočítá. Čerstvou novinkou jest že ho na tomto postu nahradil Dave Tippet, kterého já velmi dobře znám z jeho působení na lavičce Dallásku. Odvedl tam za těch 6 let spoustu práce, měl jsem ho velmi rád jako člověka i jako trenéra. Jsem proto velmi rád že se vrací do NHL, domnívám se že pro Pho je jeho angažování skvělá volba. Je to trenér, který vyznává defenzivní styl hokeje a dbá na dodržování jeho pokynů. I mezi hráči Dallásku byl velmi oblíbený. Pho jsem nikdy nefandil, ale to se příchodem tohoto muže mění - ještě aby se klub přestěhoval do Kanady kde bude každý domácí zápas vyprodaný a bude to paráda !!!!
aha díky za objasnění--- co Gretzky tedka? jinde místo jako hlavní trener asi těžko dostane tak že by na farmě?
Tak mě je celkem fuk co s ním bude, protože jako trenér stál za starou belu, navíc to původní nadšení všech okolo ligy z toho že se The Great One vrací do NHL již dávno vyprchalo. Hráč to byl jedinečný, trenér spíše podprůměrný !!!!
ja by som povedal, že to už asi konečne pochopil aj on sám. Možno sa mu bude dariť niekde v štruktúrach klubu, ako Máriovi, ale hrať sa na trénera, to mu teda nešlo. A zrejme to aj dosť pomôže tým ťahaniciam okolo predaja klubu. Už nech sa to vyjasní a konečne rozhodne, čo ďalej s týmto klubom :yes:
tippet je velmi dobra volba. phoienix ma v podstate stastie ze na trhu sa uvolnil tak dobry trener a nikto ho nevzal. ja som ho mal ako kandidata cislo jedna, dokonca pred b.sutterom.
ENGLAND-The3LIONS píše: - ještě aby se klub přestěhoval do Kanady kde bude každý domácí zápas vyprodaný a bude to paráda !!!!
Souhlas, mohli by se přestěhovat třeba.... napadá mě třeba Winnipeg, to by mohlo být dobré město pro hokej! A název by si pak mohli dát - já nevím... třeba Jets nebo tak něco :idea:

Eh, počkat, jsem si vzpomněl, že to už tady asi jednou bylo, ne? :oops:
noo, Winnipeg Jets bol názov tohto klubu do r. 1996, keď sa presťahoval práve do PHX a ak by sa to teraz otočilo bol by to neskutočný paradox, aký sa v celej histórii klubov NHL ešte nestal. Osobne neverím, že sa klub presťahuje práve Winnipegu ale tiež som za jeho presťahovanie.
Trénerska dvojica Tippet - King vzbudzuje rešpekt a navráva, že pri vhodnom doplnení tímu sa úspechy môžu dostaviť v období do 5 rokov, čo podľa mňa nie je tak veľa.
Kolektív okolo Doana ale musia doplniť zvučnejšími menami. Talentovaní mladíc ako Turris, Mueller, Tichonov, Boedker sú dobrým artiklom do budúcna. Len v obrane by to chcelo poriadne posilniť, Jovanovski, najnovšia posila Aucoin, Michálek či Yandle, to je na výraznejší úspech podľa mňa málo.
Englande souhlasím s tím že Gretzky je jako trener průměrný protože tým se kterým pracoval nebyl vůbec špatný
Stěhování by Phoenixu v žádnym případě nepomohlo.... protože bysme díky němu nejspíš přišli o Donera....

Za posledních pár dní se toho stalo okolo Phoenixu opravdu hodně a nutno říct, že si podobný scénář přálo snad 95 % fanoušků The Desert Dogs....

Když mam zhodnotit odchod Gretzkyho.... jsem rád, že se to konečně stalo... i když forma jakou se to stalo, byla hodně o tom aby si jakžtakž zachoval nějaké jméno..... Nicméně hlavně že je pryč... víc už netřeba řešit....

Dave Tippet (Head coach).... Dave King (Assistant coach).... Ulf Samuelson (Assistant coach).... Shean Burke (Goalie coach)

- konečně máme trenéra, který nám dá nějaký styl, nějakou tvář.... defenzivní... důslednou..... To Phoenix potřebuje.....

Tipet říkal, že se bude snažit vytvořit dvojce které si na ledě budou rozumět... a podle soupeře k nim bude přiřazovat onoho 3. hráče.... tak uvidíme jak to bude fungovat....

jnk. příprava mezi tím pokračovala dvěma zápasy proti Tampě...

Phoenix - Tampa Bay 1:2
Phoenix - Tampa Bay 4:3p

- ve druhém zápase hráli formace ve složeních, které bysme mohli vidět také v první zápase proti LA....

Doan - Lombardi - Mueller
Vrbata - Hanzal - Průcha
Upshall - Fiddler - Boedker
MacLean - Korpikovski - Winnik

druhá alternativa by potom byla:
Upshall - Lombardi - Doan
Mueler - Hanzal - Vrbata
Průcha - Porter - Boedker
Korpikovski - Fiddler - Winnik
Phoenix dokončil svojí přípravu se San Jose výhrou 2:0
No tak Dave Tippet se uvedl výborně... Ilya Bryzgalov shutout góly Hanzal, Lombardi.... Neni co vytknout....
Potěšilo mě když jsem četl... že Czech line vymazala Thortnovu lajnu s Heatlym ;)))...

Téměř s určitostí už se dá tvrdit, že do úvodního zápasu prot i LA bude hrát pohromadě Czech - line.... Takhle by mohla vypadat zahajovací sestava:

PŘEDPOKLÁDANÁ ZAHAJOVACÍ SESTAVA
Ilya Bryzgalov (Jason LaBarbera)

Ed Jovanovski - Zbyněk Michálek
James Vandermeer - Adrian Aucoin
Keith Yandle - Kurt Sauer
(Sami Lepisto)

Scottie Upshall - Mathieu Lombardi - Shane Doan
Petr Průcha - Martin Hanzal - Radim Vrbata
Peter Mueller - Kevin Porter - Mikkel Boedker
Lauri Korpikovski - Vernon Fiddler - Daniel Winnik
(Tylor Pyatt - zraněnej na 1 - 2 tejdny)

btw. docela by mě zajímalo, kdo bude druhým asistentem.... k Jovanovskimu a Donerovi...

4.10 ve 4:30 to všechno začne....
tak ke kojotům míří Robert Lang!! podepsal jako volný hráč ale podrobnosti jsem nikde nenašel.... no tak ve Phoenixu se buduje poměrně slušná česká kolonie
no teda : Michálek, Hanzal, Vrbata, Prúcha a teraz Lang, k nim traja Rusáci Tichonov, Bryzgalov a Nikulin, to môže byť v šatni veselo :D
2310 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS