Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

WASHINGTON CAPITALS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

presne toto som ti teraz napisal do topicu Florida...aaaa bol som rychlejsi, takze ma neupodozrievat, ze som to okopcil :)
Dnes, ako aj v dalsich inych zapasoch cca od polky sezony nam budu chybat 5 hraci zakl. zostavy, tiez som o tom pisal vcera na nhlpro.cz. Dnes nam budu chybat Morrisson, Pothier: asi najväcsia strata, potom Nylander s Clarkom a Steckel, ten by ma az tak moc netrapil. Pisem to iba preto, aby ste videli, ze ani nam sa zranenia nevyhybali a nevyhybaju.
reakcia na odpoved v topicu Florida: Ja neviem Philly, ci dnes verim viac. Vies..toto som fakt necakal, ako som napisal v topicu florida, tento vysledok som fakt necakal, aby som bol uprimny, dufal som, ze vyhra v riadnom hracom case niekto z dvojice Boston-Ottawa, teda ze to nebude po predlzeni a tajne som veril, ze vam vytru zrak diabli. S touto myslienkou som sa vobec nezahraval a ver mi, ze by som bol omnoho radsej, keby Canes rozdrvili Panthers trebars 10:0 a Boston vyhral nad Ottawou, lebo by som vedel, ze Florida nestoji za nic a my mozme lahko vyhrat a postupit na ukor trebars tej Ottawi, ale ked som vydel, co spravla Florida s Canes, tak mam trochu obavi, fakt mam z toho dnesneho zapasu dost v gatiach, ale ako som napisal, ak toto chlapci nezvladnu, tak ma to bude stvat menej a uz teraz mozem napisat, ze nemame potom pre tuto sezonu v PO co hladat.
Dion je Scott Stevens nové generace!!! :box: Možná že ho ještě v lecčem překoná!!!
Ja by som bol tiez radsej za to, keby v play-off bola Carolina a Washington a Ottawa by nepostupila to by bolo najlepsie.
Ale nie Philly..v poho, trosku ma to nastvalo, lebo som to tak nemyslel, ale sme si to vysvetlili a je v pohode. Nie? Nemam o tebe vobec taku mienku, sice na zaciatku sezony sme sa spolu aj s gogom par x pochytili, ale sme si to vyrozpravali a teraz ta respektujem a pokladam ta s gogom za ludi, co sa hokeju fakt rozumeju, aj ked mame na iste veci ine nazory, ale to je na tom super, lebo sa da stale diskutovat, dotahovat a vdaka tomu to ma stale smrnc. Aaaale..Philla stale patri medi moje 3 neoblubene tymi, tak sa tes :D :box:
No,je to sice pro Caps zápas sezóny,ale nedělal bych z toho takovou vědu. Panthers dokázali něco neuvěřitelného,Carolina do nich bušila celý zápas a jim tam spadlo na co sáhli,to už se ale podle mě nebude znovu opakovat. V bráně bude excelentní Cris a Saša s Backsem zcela jistě něco vymyslí a tak si zkrátka myslím,že Canes mají letos po prdeli. :frajer2:
dneska to doufám zvládnete, hlavně žádné překvapení, GO CAPS GO :!:
Baffy píše:No,je to sice pro Caps zápas sezóny,ale nedělal bych z toho takovou vědu. Panthers dokázali něco neuvěřitelného,Carolina do nich bušila celý zápas a jim tam spadlo na co sáhli,to už se ale podle mě nebude znovu opakovat. V bráně bude excelentní Cris a Saša s Backsem zcela jistě něco vymyslí a tak si zkrátka myslím,že Canes mají letos po prdeli. :frajer2:
No kéž by tě hokejový bůh vyslyšel!! :modlenie:
Boze...hrali sme v 1. tr. dve minutove presilovky 5:3 a oni niesu schopni z nich dat gol. Takto sa hra o PO? Pridu mi daky prispati.
Super..tak nakoniec sme to zvladli a mam z toho naozaj uprimnu radost. Hl. co ma tesi, ze chlapci pristupili k zapasu ako keby to boli stari harcovnici a nezacali zapas hned obrovskym tlakom, aby nerozchytali brankara a v euforii nebodaj neinkasovali, ale trpezlivo cakali na svoje sance. Samozrejme tie dve presilovky netreba komentovat, tam mali zabrat a nie zbytocne takto premrhavat svoje prilezitosti. Co viac dodat? Konecne po dlhych rokoch som sa dockal PO a mam z toho naozaj oborvsku radost :ejha:
super caps je v po to je bomba :clap: :clap:
DOKÁZALI TO!!!!!! :ejha: :povzbudzovanie: :oslava: :fan:
:) Také já se připojuji ke gratulaci a postupu do PO !!!!!! Capitals jsou mi sympatičtí prostřednictvím Saši Ovečkina,kterého obdivuji :thumbsup: !!!!Opravdu fantastický hráč!!!!! :yes: :taptap: :taptap: :taptap: A také Capitals často a rádi, s námi obchodují.Ať už v minulosti prošli oběmi kluby hráči Joe Juneau,Zedník,Bulis,Zubrus nebo naposledy golman Huet.Blahopřeji k postupu!!!!!!
montreal píše::) Také já se připojuji ke gratulaci a postupu do PO !!!!!! Capitals jsou mi sympatičtí prostřednictvím Saši Ovečkina,kterého obdivuji :thumbsup: !!!!Opravdu fantastický hráč!!!!! :yes: :taptap: :taptap: :taptap:
S tímto naprosto souhlaísm montry a taky se připojuji ke gratulaci. Saša vám to letos vystřílel, věřím že v play-off bude dominovat stejně!
Velká gratulace Caps, zasloužený postup, Alex byl neuvěřitelný a to "jen" v základní části, tak se velmi těším na něho i na celý Washington v PO, kde by měl hrát ještě líp :thumbsup:
posl. 12Z Caps:

Washington - Calgary 3 - 2
Washington - Atlanta 4 - 1
Washington - Boston 2 - 1 pp
Nashville - Washington 2 - 4

Chicago - Washington 5 - 0
Atlanta - Washington 3 - 5
Carolina - Washington 2 - 3 pp
Tampa Bay - Washington 3 - 4 pp
Florida - Washington 0 - 3
Washington - Carolina 4 - 1
Washington - Tampa Bay 4 - 1
Washington - Florida 3 - 1

...
Dakujem pani, lahsie sa to cita, ked nam to prajete, ako keby ste nam nadavali, ze si to nezasluzime. Ja mam z toho neskutocnu radost...po tolkych rokoch na poslednych prieckach...konecne som sa dockal..tesim sa ako maly chlapec. Dovolim si vsak povedat, ze na postupe ma najväcsiu zasluhu novy trener, po jeho prichode zacali Caps tahat ako besni psi..ich bilancie s novym trenerom 37-17-7 a mozno to bude trochu prehnane a berem, ze som aj zaujaty, ale ja osobne nepoznam tento rok kouca, ktory by si zasluzil cenu pre naj. trenera roka, snad ma este napadne Carboneu, ale inak nikto iny. Inak dnes budem veeeeeelmi drzat palce Pens, lebo Phillu hned na zaciatok nechcem a na Ottawu nasi vedia, tento rok sme ani raz neprehrali a to bolo este v dobe, ked Ottawa excelovala+chyba Alfred a Fisher, tak Go Pens Goo..a bude aj Philly stastny ze dostanu pens, lebo bude mat sancu postupit aspon do druheho kola, takto ked z fleku chytia nas maju smolu hosi Philadelphski. :cool:
Washington dopsal svůj pohádkový příběh

Celou sezónu se o tom mluví. Celou sezónu o tom ve Washingtonu sní. Dokáže nově se formující celek dosáhnout na play off už letos? Ambice i objektivní potenciál by tu byly, přesto, když se chtěli Capitals podívat na osmou příčku, museli dlouho pořádně zaklánět hlavu. Měli ji stále nad sebou. Až úplně poslední kolo jim dalo prožít naplněný sen. Neobyčejný příběh dostal svou pohádkovou pointu.

Co nedokázala v pátek Carolina, zvládl o den později Washington. Porazit Floridu Panthers. Tým, který patřil jistou dobu do úplného suterénu NHL, se tak v poslední možný den katapultoval rovnou na třetí příčku konference. Samozřejmě, umožnil mu to systém nasazování vítězů divizí a ta Jihovýchodní není zrovna silná, ovšem ani tak nelze právo Capitals na vyřazovací boje nijak zpochybňovat.

„Vidíme historii,“ třásl se vzrušením generální manažer George McPhee. „Makat takhle natvrdo, takovou dobu, když potřebujete nutně vyhrávat, týden po týdnu... Je to ta největší věc, jakou jsem kdy v hokeji zažil.“

Caps vystupňovali svou formu v pravý čas, nad Pantery si připsali sedmé vítězství v řadě! Osud měli ve svých rukou, rozhodující klání hráli na vlastním kluzišti. Město zachvátila nevídaná hokejová hysterie. Verizon Center, zaplňovaný během sezóny v průměru 13 905 diváky, což je třetí nejnižší návštěvnost v lize, byl najednou do posledního místa vyprodán.

Červenobílý dav rozšířil také vlastník Ted Leonsis, oblečený do dresu Capitals. Podporu diváků si nemůže vynachválit. „Probudili jsme spícího obra. Ráno jsem se pokusil dát jednomu řidiči spropitné dvacet dolarů, vrátil mi ho zpátky.“ Cesta k úspěchu vedla přes tři bolavé sezóny, během nichž byl tým z gruntu přebudován. „V tom mužstvu je trocha osudovosti,“ přikyvuje jeho majitel. „Jsou velmi sebevědomí. Možná je to také tím, jak jsou mladí, neznají historii. Nedívají se nikam jinam než dopředu.“

Kdo by si přitom na Washington někdy na konci listopadu vsadil? Vstup do sezóny nebyl zlý, tři vítězství v řadě, pak ale přišlo hororové období. Z následujících 18 utkání vyhrál klub z hlavního města Spojených států jen tři! Přestože se v NHL při výměnách koučů obvykle neukvapují, tohle už bylo moc i na místní zvyklosti. Kufry si tak sbalil Glen Hanlon, jehož nahradil Bruce Boudreau. Zhruba od počátku prosince se pak začaly věci skutečně obracet k lepšímu.

„Když přišel Bruce, nikdo nám nevěřil. Hotový tým... bez budoucnosti,“ vybavil si pro list Washington Post Alexandr Ovečkin. „On věřil a nyní to ví každý. Jsme velmi dobrý tým. Play off byl můj sen a teď jsme tam. Je to ale jen jeden krok. Nechceme se zastavit. Pro tohle mužstvo je to jen začátek.“

Boudreau dosáhl svého. Z počáteční nepřízně fanoušků si nic nedělal a dnes se vyhřívá na sluníčku uznání. „Zůstávám v klidu,“ říká pokorně. „Když se vidím v televizi, vypnu jí. Uznání dejte hráčům. Jsem rád, že jsem tady. To je moje odměna.“

Cesta do nadstavbové části sezóny vedla mimo jiné přes vhodné doplnění kádru v období před uzávěrkou přestupů. Do mužstva přišel brankář Cristobal Huet, který zajistil potřebnou konkurenci poněkud vadnoucímu Olafu Kölzigovi, vyhlášený tvůrce hry Sergej Fjodorov a pracant Matt Cooke. George McPhee bral útok na pohárové boje vážně. Pokud se jeho plánům tehdy někdo potutelně usmíval, musí teď vztyčit palec na znamení uznání.

Osvědčil se především Fjodorov, nejlepší hráč posledního souboje základní části. Připsal si v něm gól a přihrávku, nadto forčekoval a rozehrával, jako by mu nebylo 38 let, ale o deset méně. „Jednoduché věci se mají řešit jednoduše,“ prozrazuje svůj recept. „Bruce nás udržoval soustředěné. Když si tým vybuduje dobré návyky, každý pak chce hrát právě tím způsobem.“

Přes dobrý kolektivní výkon a pozitivní vliv posil není pochyb o tom, kdo je první hvězdou mužstva. Najevo to dali i fanoušci, kteří v závěru sobotního utkání hulákali populární „M – V – P!“ (zkratka pro nejužitečnějšího hráče). Ruský rychlík nastřílel letos neuvěřitelných 65 branek. V NHL, která už dávno není ničím „nová“, kde brankový průměr znovu padl hluboko pod šest gólů na zápas, je to jako malý zázrak.

Po přepočtu letošního průměru 5,57 branky na utkání někam na 7,5 – 8 gólů z osmdesátých letech lze konstatovat, že před 20-25 lety by se Ovečkin s aktuálním střeleckým apetitem dostal na úroveň 87-93 gólů na sezónu. Dodejme, že Gretzkyho platný rekord zní 92 branek.

Všichni si teď přejí, aby Ovečkinovi nějaký střelecký prach zbyl také do nadcházejících dnů. Ačkoli Washington svoje eliminační boje de facto už odstartoval. „Tenhle tým právě dohrál svůj ekvivalent série play off. Tohle byl zápas číslo sedm,“ nebránil se srovnání Ted Leonsis.

Ano, Capitals jsou v ráži. Vezou se na vítězné vlně. A euforie bývá pořádně účinný herní stimul. :poklona:
XruC: To sa stava, ze sa nevyuzije presilovka 5:3 a hlavne, ked je ten tim pod tlakom a vedomi si, ze tento zapas musi vyhrat ak chce ist dalej...
Dalej som sa v piatok na pocitacovej hodine s profesorom rozpraval o NHL a potom pred celou triedou povedal, ze ak sa Washington dostane do play-off tak moze byt ciernym konom a ten profesor sa malo, kedy mili teda lepsie povedane-napisane on sa nemyli tak uvidime, ako to teda bude. :roll:
Mne tiez hovoril znamy, co sa fakt hokeju rozumie, dakedy pisal aj pre nhl.sk, ked este existovalo, ze ak sa dostane Caps do PO, tak na finale SC typuje jedneho z dvojice PIT, WSH..tak uvidime, ako to cele nakoniec vypali.
WOOOW! Tak podaril sa Caps ten rekord, ze sa vystverali z dna v polovici sezony do PO, co poviete? Nadhera! myslim, ze uz mam svoj najoblubenejsi klub, co bude nastupovat v PO. Caps s Huetom!
Tak si rychle hledej nového oblíbence,protože Caps po pár zápasech končí.Přijedou Flyers,bude taneček :ciga:
no nemislim si flyers je pre caps lepsi super nez ottawa .a caps flyers porazia to je jasne
4067 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS