Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

ahojte...zapas s DET som nevidel, este stale som chory takze vstavat v noci nehrozilo, a ako sa ukazalo, usetril som si tym poriadne nervy. Keby sme v DET prehrali normalne tak nepoviem nic, ale zlomovy moment tretej tretiny - 5+ dokonca pre Backesa za UPLNE CISTY HIT!!!. Neviem akym smerom sa nam to nasa NHL zacala uberat, ani netvrdim ze praca rozhodcov je jednoducha, ale hento zapiskat tak nech sa na mna nikto nehneva to je hanba a kludne si toto rozhodcovske faux pas moze NHL zaradit medzi najprimitivnejsie rozhodcovske rozhodnutia celej sezony.

Netvrdim ze keby to nezapiskali, BLUES by urcite vyhrali. Ale po vcerajsom zapase v CLB 5 min oslabovka v tretej tretine team dorazi a ani sa velmi necudujem ze sme uz potom nevyrovnali. Ospravedlnujem sa ak som opomenul niektore dolezite momenty, ako som povedal zapas som nevidel, ale som hlboko sklamany z vykonov rozhodcov. A ked som tak cital diskusie na nhl.com tak rovnakeho nazoru je asi 98% ludi (aj fanusikov Wings).
Tiež som zápas nevidel a asi by ma *eblo keby som 3 tretinu pozeral live :x Nadávať na rozhodcov je už klasické klišé, ale dnes si to títo ťuťmáci naozaj zaslúžili!!! Skoro jak na MS :wink:
Videl som síce iba highlighty, ale musím chlapcov pochváliť že s predchádzajúcim zápasom v nohách dokázali s DET držať krok a bojovali jak sa patrí! Trošku viac šťastia a mohol z toho byť aspoň bod (a možno aj dva)... boli tam ešte pekné šance. Prvé naše dva góly = ukážkové delovky! Nádhera! Škoda toho nášho smoliara Jara, dúfajme, že je všetko OK a čoskoro nastúpi! Máme 3 dni na oddych a potom doma pekne porazíme Preds :wink:
No, čo dodať... Útok bezzubý, obrana deravá a kopec smoly na našej strane. Stáva sa :-( V najbližšom zápase nás čakajú Red Wings, takže sa musíme pozbierať!!!
Sú aj také zápasy, nič sa nedá robiť. Treba to hodiť za hlavu a maximálne sa koncentrovať na zápas s Detroitom. 6:0 to pravdepodobne neskončí ja očakávam veľmi ťažký zápas s maximálnym nasadením a bojovnosťou na oboch stranách. A samozrejme verím, že na debakel s NSH odpovieme víťazstvom. Budeme potrebovať Elliotta z minulej sezóny.
musim sa priznat ten zapas som nesledoval ale ked som rano uvidel ten vysledok skoro mi oci vypadli dne nas caka detroit a dufam ze nedostaneme dalsi naklep ale kedze si myslim ze mame dost dobry team tak verim ze to bude dobre a tento zapas vyhrame a ten s nashvillom hodime za hlavu.
Elliott
tak dneska velke sklamanie na mojej strane - nasi chlapci by sa mali zobudit a to co najskor lebo akoze nak sa na mna nehnevaju ale s polednych dvoch zapasov doma neziskat ani bod este si spravit super skore 2-11 :thumbsdown: je naozaj pekne dufam ze dnesny zapas protui anaheimu ich nakopne a podaju vykon aky sa od nich ocakava :yes: a nie ze si pripisu dalsiu 5 golovu nadielku
No po dvoch domácich zápasoch mať skóre 2:11 je hrozivé :sok: Wake Up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A toto zas čo bolo :?: :shock:
momentálne je v tomto tíme všetko možné, len nie herná pohoda..! Z často sa to pripisuje drobným zraneniam niektorým hráčom, ale hlavne je to podľa mňa kvôli neustálym rošádam v zostave. Určite chce Hitch nájsť to optimálne zloženie formácii, ale miešať to takmer po každom zápase mi nepríde veľmi dobré. Tarasenko posledne hral v tretej lajne s Berglundom a Schwartz zasa v druhej, čo mne osobne sa nie veľmi pozdáva, Tarasenko patrí jasne do druhej a Schwartz naopak na druhú nemá potrebné skúsenosti. V štvrtej lajne sa to tiež mieša ako má Hitch náladu. Dnes zasa nastúpi Reaves. Hitch tam neustále mieša Sobyho, Langsa, Reavsa, D Agostiniho a Nichola. Obrana je v posledných dvoch zápasoch skôr tragická, k tomu zranenie jara a neistý Elliott a je jasné prečo máme také výsledky.

Podľa mňa to chce troška času, určite sme nezabudli hrať, len hľadáme optimálne zloženie formácii a určite aj pohodu.
dnes v súboji s "kačičkami" očakávam zlepšený výkon, viac gólov a samozrejme naše víťazstvo :yes:
v bráne hostí dnes Fasth, čo by malo hrať do karát viac nám, dúfam, že ho dokážeme prekonať viac-krát, ako súper nášho Elliotta.
- na fóre sa po posledných zápasoch znieslo veľa kritiky na Reddena a chcú v zostave Cole-a, netvrdím, že to je kameň úrazu, no z posledných 3 zápasov má Redden na svojom konte -5, kiksov habadej a jeho hra nenaplňala požiadavky hodné obrancu NHL.
Môj názor na neho je jasný - nie je to TOP obránca a nepatrí do prvej obrannej lajny, kde momentálne hrá. :thumbsdown:

- ďalšou vecou je, kedy sa konečne utrasie zostava, tréner to strieda a tzv. chémia v útokoch chýba, svoje k tomu povedal aj Berglund, ktorý si ešte nemal kedy sadnúť so svojimi spoluhráčmi, lebo zakaždým je to niekto iný. To k zohratosti útoku isto neprispeje. Tarasenko tam rozhodne nepatrí, v druhej pri mcDonaldovi a s centrom Steenom sa mu darilo viac.
To isté platí aj pre štvrtý útok, kde sa to mieša neustále a optimálne zloženie neuvidíme zrejme do konca sezóny. Langs už stráca dych a mám z neho zmiešané pocity, v tomto smere si to miesto lepšie zastane D Agostini, Reaves je bojovník a Nichol tiež nepredvádza optimálne výkony. Sobotka je o.k. , no musí mať k sebe spoluhráčov s ktorými bude tvoriť.

- nechcem machrovať od klávesnice, tímu sa nedarí a tak je kritika na mieste, no verím, že sa to poddá a bude zasa lepšie, team na to máme vyskladaný optimálne. Na veľké veci to ale ešte určite nebude... :? Chýbajú peniaze, bez tých je to ťažké.
No, to som dnes zvedavý! Zápas dávajú na ESPN, tak sa pokúsim vstať :wink: Kačičky hrajú veľmi dobre a Fasth tiež nechytá zle, takže uvidíme... Ale samozrejme už potrebujeme výhru ako soľ, inak sa začneme prepadávať v tabuľke a v tak krátkej sezóne si takéto totálne výpadky nemôžeme dovoliť! Hráme doma a tam vieme bodať jak osy, čiže pevne verím, že 2 body skončia v našej kapse!!! :D
Ivan tie peniaze vážne chýbajú. Ale nejak na to nemyslím. Mužstvo je takmer rovnaké ako v minulej sezóne a v porovnaní s týmto je to ako noc a deň. Čiže nie je to podľa mňa o tom. Ani Washingtonu sa nedarí ani Flyers atď. Skôr chýba pohoda a forma. A bohvie prečo a zrazu keď začiatok bol vynikajúci. Ešte zatiaľ nepanikárim lebo stale si stojíme celkom dobre. Ak by sa to ale nezlepšilo v podstate mi to je jedno. Môj postoj k tejto sezóne som napísal o pár strán nazad :) . Samozrejme ma ale neteší ako moje mužstvo dostáva doma záhul a hra je ako zbor mantákov. Na dno už nepatríme, získali sme si rešpekt, hráme super hokej a pomaly sa už o nás začína rozprávať o útoku na pohár. No všetky tie veci je ťažké neustále potvrdzovať. Stále máme mladý team. Niekto počas lockoutu hral, niekto nie, (veľká chyba Ells :nono: ) a chvíľu to ešte asi s tou zohratosťou potrvá.

Samozrejme verím, že dnes predvedieme konečne výkon hodný pochvaly a pripíšeme si 2 body za výhru, ktoré potrebujeme ako soľ. Mužstvo sa proste musí vrátiť k tomu na čom sa dlhú dobu pracovalo.
Práve teraz je prestávka po 2. tretine. Dnes som nemal ani kvapku alkoholu. A ja rozmýšľam, že či mi drbe už aj bez chľastu alebo si niekto zo mňa robí hnusnú srandu... :hroza:
5:6 SO

Ťažko sa mi to teraz bude hodnotiť pretože mi pracujú nervy.

Útoku dnes nevytknem nič. Od pohody majú ďaleko. Už to nie je ten rýchly a agresívny hokej s perfektným forčekingom a veľkým množstvom striel. Napriek tomu sme strelili 5 gólov. A v drvivej väčšine prípadov by 5 gólov stačilo na výhru, že :?:

Defenzíva. Tu sa už trochu rozpíšem. Každému jednému obrancovi by som dal 2 facky a kebab do ruky. To, čo oni robia to je niečo neskutočné. Ja žasnem ako sa zo dňa na deň môže niečo tak strašne s prepáčením do*ebať ako naša obrana. Kiksujú ako o život, nepresná rozohrávka, všetko riešia krkolomne a s obrovským strachom. Normálne som videl, že sa boja hrať. Každý jeden. To čo má znamenať. A to ani nehovorím o tom, že zo zdanlivo jednoduchej situácie pred našou bránou z toho spravia drámu až tragédiu. A to všetko vlastnými chybami. Všetci obrancovia majú levý podiel na tých debakloch. Tých gólov sme dostali toľko, že snáď ani jeden nezostal s čistým štítom a každý jeden bol roztrhaný na kusy. Ja tomu nechápem. Nevedia vyriešiť nič a nehrajú jednoducho. Čo to zabudli :?: Pri pohľade na hru v našom pásme som mal často krát pocit, že pozerám extraligový zápas HK Orange SR 20 a nie mužstvo, ktoré obdržalo najmenej gólov za minulý rok. A Elliott :?: Ďakujem pekne. Asi prvý krát tu verejne napíšem, že chcem naspäť Haláka. Nehovorím, že vyslovene prehral zápas on. Naša šestica mu absolútne nepomohla. Ale minimálne prvý gól ide jasne na jeho triko a ak by mal formu ako minulú sezónu určite by toho stopol viac. Parkrát nás síce podržal ale to je žalostne málo. Pri hre obrancov potrebujeme 100%. brankára. Pripomína mi toho Elliotta, ktorého vyrazili z Ottawy a neskôr aj z Colorada lebo bol až príliš drevený. Ale snáď sa preberie. Palicu nad ním ešte nelámem.

Zápas to bol ale zaujímavý. Podľa priebehu by som vôbec nepovedal, že padne 10 gólov. Mierne sme boli lepší a ak by mal Anaheim dnes dôstojného súpera a nie nás tak odíde s holou riťou. My sme síce nehrali nič extra ale oni úplne :ho*no: . Dostali sa pred našu bránu dokopy 4X a vyhrali 6:5. Obrazne povedané. Tak si asi viete predstaviť tú hru až ste to teda nevideli na vlastné oči.

Čo viac dodať. Som nahnevaný a rozčarovaný. Lebo to, čo sme my začali predvádzať sa len tak nevidí :? .
Máme za sebou sériu 4. prehier. Z toho 3 boli domáce zápasy. Dostali sme 21 gólov z toho 16 doma :-O . Toto má byť naša najsilnejšia stránka. Asi si mal pravdu Ivan pred sezónou keď si tu vyjadril svoje obavy ohľadom obrany a ja som bol pokojný.

Iba dodám, že najbližších zápasov sa bojím ako čert kríža lebo dnes som nevidel ani len náznak zlepšenia a bohvie kedy sa to celé utrasie a začneme hrať to, na čo máme :? . Snáď už vtedy nebude neskoro.
niečo neskutočné, ani to nejdem teraz komentovať...
troška som vychladol, tak to málinko zhrniem aj ja, ako som to dnes videl :

1. tretina - absolútna pohoda, začiatok podľa predstáv, náš úvodný gól, dokonca využitá PP, gól dal Steen po prihrávke od Stewarta (ktorý sa mne osobne dnes z našich pozdával herne najviac) :good: Potom prišiel nenápadný únik Ryana (hral naozaj dobre dnes), strela od kruhov cez obráncu a bol z toho gól (pripisujem ho na vrub Elliottovi, ktorý bol dnes tragický :thumbsdown: Ale tento moment nás nezlomil, práve naopak - dobre sme kombinovali, rýchle prechádzali do súperovho pásma a ohrozovali tiež nie najistejšieho Fastha. O chvíľku to už bolo 2:1, keď všetko prestrelil Backes. V poslednej minútke zápasu to ešte prikrášlil Perron, keď pohotovo dorážal puk - Fasth bol v pohybe a nemal šancu. Veľmi pekná akcia, z Perrona som mal dnes rovnako fajn pocit, hral pekne, pohľad na jeho hru ma bavil. :thumbsup: V tejto časti hry sme súpera prestrieľali v pomere 11 - 6, opticky aj herne sme mali navrch.
Zdalo by sa teda, že sme na tom psychicky dobre a gól do šatne nás naladí do ďalšej tretiny, no opak bol pravdou. :?

2. tretina : pre mňa nepochopiteľné poľavenie - absolútna katastrofa, súper lepšie kombinoval, bol hravejší, viac strieľal a samozrejme dával aj góly. Pomer striel hovorí za všetko = 6 - 10
Načal nás Selanne, ktorému to v dvojici s Koivuom šlo parádne. Pri tomto góle si svoje určite vypočul od Hitcha Jackman, vôbec ho neatakoval. Ani nie o minútku nás schladil Cogliano, gólom na 3:3 keď nepokrytý prestrelil z boku Elliotta. A aby to nebolo všetko o ďalšiu minútku nás úplne dorazil Ryan, ktorý zúžitkoval peknú nahrávku po peknej akcii - naši absolútne nedôsledný, úplne rozhodený, Sobotka Ryana ani neatakoval, len tam mával hokejkou ako dorastenec. :slap: 4:3 pre hostí, naši bez šťavy a úplne bez života - zrelí na uterák.

3. tretina : chlapci si v šatni asi od Hitcha vypočuli svoje a aj to potrebovali, obraz našej hry sa totiž zmenil k lepšiemu, zasa sme kombinovali, šli do súbojov, rozumne napádali a celkovo sme pôsobili na ľade lepším dojmom. Začal to Oshie, ktorý aj s potrebnou dávkou šťastia dostal puk za Fasthov chrbát - vyrovnané 4:4. Potom sme začali veľmi chcieť strhnúť to na svoju strany, dosť sme strieľali, darilo sa vytvárať si šance, no nepadalo to tam, naviac v polovici tretiny nás rozladil Koivu gólom na 4:5, dosť nešťastná chvíľka pre nás, lebo v tejto fáze zápasu sme boli lepším tímom. Nakoniec to ale dobre dopadlo (pre túto tretinu), 4 minútky pred koncom počas PP to dokázal vyrovnať Stewart , bol to skvelý moment, diváci povzbudzovali a zdalo sa, že dnes to už nemôže zle dopadnúť.

Predlženie : nič zvláštne neprinieslo, akcia Backesa s Perronom stála za pozretie no zostalo to pri 5:5

Nájazdy : začali pre nás dobre, viedli sme 2:1, aj 3:2 po lišiackom góle Steenera, no Elliott bol úplne tragický a vôbec nás nepodržal, tu bolo vidieť, že nie je vo svojej koži, trápil sa a len márne hľadá formu z poslednej sezóny. Takže to dnes nedopadlo so šťastným koncom, na chalanoch bolo vidieť, že sú sklamaní - asi najviac z toho, ako videli, že dnes ani úspešné nájazdy stačiť nebudú. Škoda, súper to dnes bol poraziteľný, celkovo sme ich prestrieľali 31:23 a okrem druhej tretiny boli lepším tímom, no žiaľ nestačilo to.
...hmm, všetko dôležité tu už odznelo. Po 2 tretine som už chcel vypnúť TV. Dostať v tak krátkom čase 3 takéto góly je otrasná vizitka pre našu obranu. A Ells... radšej nekomentujem! Celé to vyzeralo jak keď sa v minulosti postavila naša reprezentácia proti čechom! Drevené nohy, nervozita, stres... a pritom vedia hrať tak krásny hokej! Nuž, som zvedavý na Kings.
Jose350 píše:Dostať v tak krátkom čase 3 takéto góly je otrasná vizitka pre našu obranu.
Taky si myslim, ze vase obrana je otresna..... Nechteli byste se nekoho zbavit??
Myslim, ze absolutne neschopny a k nicemu jsou tam predevsim Pietrangelo a Shattenkirk.
Jako gesto milosrdenstvi vam k volbe 7. kola dame jeste Shelleyho, ktery se vam do pripadnych PO boju bude jiste hodit! :yes:
AndyF píše:
Jose350 píše:Dostať v tak krátkom čase 3 takéto góly je otrasná vizitka pre našu obranu.
Taky si myslim, ze vase obrana je otresna..... Nechteli byste se nekoho zbavit??
Myslim, ze absolutne neschopny a k nicemu jsou tam predevsim Pietrangelo a Shattenkirk.
Jako gesto milosrdenstvi vam k volbe 7. kola dame jeste Shelleyho, ktery se vam do pripadnych PO boju bude jiste hodit! :yes:
Andy a jeho tipycký sarkazmus... :D
nevybral si si vôbec zle a pritohodnota, ako lusk :good: , ono to nie je až tak doslova, ale to čo predvádza obrana v posledných zápasoch je naozaj hrôza, k tomu deravý Elliott a to na pohode iste nepridá. Ale samozrejme veríme, že sa to časom spraví. Práve Pietro a Shatty to tam držia nad vodou. Jackman a Polák hrajú momentálne zle, Redden veľa chybuje (-6 z posledných 3 zápasov je dosť) a ako som už písal, nie je to D do prvej obrannej dvojice, nejako to tam nefunguje. Dnes nehral Russell, asi tiež kvôli výkonom, nahradil ho Cole, pre ktorého to bol celkom v pohode zápas, ktorý ak by rozhodca uznal ten gól na 6:5 20s pred koncom, tak by bol jeho hrdinom - škoda.
V pondelok je celkom možné, že už nastúpi Jaro a tak si Ells oddýchne - iste to potrebuje. Ja verím, že postupne prídu aj lepšie výkony.

- inak Langs podstúpi operáciu bedrového klbu a zrejme pre neho sezóna skončila.
Andy nám do 3. a 4. útoku tiež chýba nejaký priemerný hráč. Stačí aj keď bude trochu slabší ako Shelley. Niečo ako Giroux alebo Voráček. Dalo by sa o tom diskutovať. Ale prečo si taký skromný? Shattenkirk a Pietrangelo sú nuly. Ja by som bol ochotný pustiť lepšieho. Napríklad Russella :wink:
Voracka za jednoho z nich? Sam mu pujdu zabalit..
AndyF píše:Voracka za jednoho z nich? Sam mu pujdu zabalit..

Za Russella. Vravím. On je lepší ako ako Shattenkirk s Pietrom dokopy. To mi môžeš veriť :wink: .
Bluesfan píše: Za Russella. Vravím. On je lepší ako ako Shattenkirk s Pietrom dokopy. To mi môžeš veriť :wink: .
Mozna, ve Veci byl dobrej...
Obrázek
Tak tohle že je ten nejkomplexnější tým ligy? Favorit na finále na Západě? Ale jděte! Parta vyjukaných mladíků co se ještě musí hodně učit, pod vedením Hitche. Poslední tři zápasy na domácím ledě si Blues uřízli štavnatou ostudičku. Prohrát 1:6 s Nashvillem, pak 1:5 s Red Wings a dnes 5:6 na nájezdy s Ducks a to když vedli 3:1 to je megasilná káva. Kdepak tenhle tým se do Stanley cupu letos nepodívá.
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS