honziss píše:Parda píše:Kanadskými médii probíhá spekulace Briera+Diaz+druhé kolo za Moulsona a Otta. Zní to lákavě, ale ztráta Diaze by znamenala letní podpis Markova, což je cesta do pekel...
Ty jo, to by asi i Briere zablokoval přes NTC, ne? Je sice pravda, že v Buffalu mu to šlo a rádi tam na něj vzpomínají, ale on už teď jde hlavně po Stanley Cupu a ten by teď v Buffalu nedostal. Navíc jak říkáš, přijít o Diaze podle mě není moc v nejlepším zájmu Habs. S tím Markovem, tam už je nějak jistý/pravděpodobný, že se prodlužovat nebude nebo jde spíš o přání? Nedávno jsem četl analýzu toho, co čeká Bergevina v létě v otázce beků a nepodpis Markova tam byl považovaný za jistý krok, s čímž celkem souhlasím. Podle mě už u vás přesluhuje, kor když v Tinordim a Beaulieum máte dva výborný mladý beky, kteří by se už pomalu měli natrvalo prosadit do prvního týmu (jak se jim vede letos na farmě?).
Nevím, jestli má NTC, ale řekl bych, že spíš ne. A kdyby měl, tak bych se nedivil, kdyby si o trejd zažádal sám, když s ním Therrien zachází jak s hadrem.
Ad Markov. Jisté není nic, pokud vím. Pro někoho, kdo do Habs není zainteresovaný a nezná tak moc hru Markova, tak se při pohledu na jeho stats může zdát, že byl měl být jeho podpis samozřejmost (proto veškeři pisálci podpis doporučují, tvá analýza kde žádali opak mě proto překvapuje), ale já mám hned několik důvodů, proč to nedělat
- chce více než pět mega ročně, to by znamenalo, že budeme mít dva beky s platem přes pět mega (Subban tuto sumu přesáhne určitě), do toho vtipná smlouva Jemelina a rázem bychom měli snad nejdražší obranu v NHL...
- má už 35 a chce prý smlouvu na 3 roky a NTC, není třeba nic dodávat, rychlejší už nebude. Do toho tady je pořád otazník kolem jeho zdraví.
-co je pro mě hlavní důvod, tak to je výkonnost v PO. Loni byl strašný a jde to vidět i letos v základní části, když hrajem zápas v PO tempu, např. proti Torontu posledně, tak tam je nulový. A ostatně body v PO mluví samy za sebe, Subban má skoro stejně z méně zápasů. Taky uvidíme, jak bude hrát po sedmdesáti zápasech+PO, takovou porci neměl x let, můj odhad je, že hrozně.
-defenzivně hodně slábne a pokud byl spárovaný se Subbanem, tak pohoda, když je v páru s někým jiným, tak přibývají mínusy.
Abych to shrnul, tak Bergevinův plán je stavět mužstvo v dlouhodobém horizontu, proto by byl podpis takového veterána, u něhož visí spoustu otazníků a za takové prachy, pro organizaci krok zpět.
Proto je jasné, že v létě to bude Markov nebo Diaz. Rapha bude chtít taky určitě svoje tři mega (plně si je zaslouží) a u mě to je jasné, já bych si obranu na příští rok představoval takhle:
Subban-Gorges
Jemelin-Diaz
Beaulieu-Tinordi
v záloze Drewiske a možná i Bouillon, teď zase hraje skvěle, tak je tahle otázka otevřená.
Čímž ti odpovídám na otázku jak jsou na tom mladí na farmě, Tinordi výborně, Beaulieu o něco hůř, ale oba prokázali, že jsou na NHL připraveni a AHL jim už nemá co dát.