Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

PITTSBURGH PENGUINS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

To ale musis zase pocitat s tym ze ked tam mate drahe hviezdy ze to muzstvo nebude mat az taku hlbku a v pripade zraneni nastava problem. A to sa o rok este prida nova zmluva Letanga a je to uplne v anali. Wingerov nemate a cap space nulovy, este dost berie PO warrior Fleury. Preto som hovoril ze pre pens by bolo lepsie Letanga trejdnut, dostali by za neho veeelmi vela a prospektov v obrane je dost. Tento problem bude neskor aj u ducks, ich finska dvojka za lacny peniaz nebude vecna a Cogliano s Pennerom si takisto vypytaju viac. Ale stale tam ten problem nebude tak moc palivy jak je u vas.
AndyF píše:
Atlantik píše:Toews/Kane
Ti spolu preci nehraji..
Ted aktualne ne, ale to na veci nic nemeni. Tak Toews/Hossa, Sharp/Kane.. dekuji pekne..

Ad Finch) Ano, hloubku nemame. Nicmene KDYZ jsme komplet (Bennett, Neal) tak ten utok je relativne dobrej, byli jsme na tom uz i mnohem hur. Crosby zrejme nikdy nebude mit skutecne hvezdnyho wingera(tudiz neuvidime ceho je skutecne schopnej), to jsem si jen povzdechl, ale fungovat se da i s tim co mame. Momentalne je to fakt zkresleny tema zranenima.

Letang nemuze hrat takhle protoze tu smlouvu budeme seriozne litovat, ale po 2 zapasech a jedne serii s Bruins(do ty doby v playoffs exceloval) nebudu delat zavery.. Vy jste dali Girouxovi to same a jeste o milion vic a taky to muze vypadat kdovijak.

Kdyz o rok odlehcime o Orpika ( :pray: ) a cap space pujde nahoru, tak se bude dat v pohode fungovat dal. Pak o dva roky pujde pryc Martin a jeho 5M, uvidi se co s Fleurym.. to bude v dobe kdy mladi budou potencialne prichazet k vetsim smlouvam.
U Crosbyho je stastie, ze on elitnych wingerov k sebe nepotrebuje a je snad jediny hrac v lige, ktory prinajlepsom priemernych hracov dokaze az takto moc upgradnut. Malkin tam aspon toho Neala potrebuje, od Benetta som cakal viac ale tak este ma cas.

Letang a Giroux sa samozrejme preberu, o to pokoj. Ale aj napriek tomu ze Letang bude hrat svoj strop, tak je to nevyhodne pre muzstvo a dalo by sa za neho ziskat viac hracov dobrych kvalit a vyslo by to lacnejsie. Letang vam teraz v obrane nechybal.

To ze je momentalne out Benett a Neal nemozes brat iba ako aktualnu situaciu. Musis to brat tak, ze malokedy nie je nikto out a nahrady proste mat treba a tie, minimalne v utoku nemate. Zo zufalstva sa tam praskne Kobasew do druhej lajny, ktory za 10z neuhra snad ani bod tak to je silna kava. Kebyze sa Letang vymenil tak by ste mohli mat velmi slusneho wingera + veeelmi slusny prospect do utoku, co si myslim by bolo lepsie.

Vies si momentalne predstavit ze by nastala situacia co par rokov dozadu? Crosby + Malkin out do konca sezony? To by z toho muzstva dnes nezostalo torzo, ale len busta.

A ked spominas ze sa navysi cap space tak to v tvojom podani znie, jak keby mal narast aspon o 5m. Neverim ze viac ako o 2m. Malkinovi zacne ta znova zmluva, Letangovi to iste a hend tam mas +5m oproti tejto sezone.
Od Bennetta jsem mel ocekavani i ja, ale zatim hral v podstate 4 zapasy kde ma 2 asistence. Chce to cas, ma 21 let.. Ma samozrejme na vic, ale furt byl o tridu lepsi nez Kobasew nebo dalsi trapna vata co se tam objevuje. Co se tyce capu, momentalne je 64.3M a na pristi sezonu se spekuluje o cislech jako 70M. Alespon tolik jsem zachytil v nekolika spekulacich :neviem: Urcite to bude o vic nez 2M+..

Co se tyce toho depth v utoku, tak ano, nas nejvetsi problem je ze kdyz nekdo vypadne, tak je to hned problem a s tim je spojene to riziko.. Navic i pri kompletni sestave mame jednu diru ve 3.formaci. Napr. takove Toronto ma 10 hracu co jsou schopni konstruktivity v utoku. Tomu se my nemuzeme rovnat, navic problemem je ze nemame s vyjimkou Bennetta ani dalsi talenty do utoku (mozna jeste Kuehnhackl). Vymena Desprese/jineho beka za podobne kvalitni forward prospect se primo nabizi a osobne ji letos ocekavam...
Atlantik píše: na pristi sezonu se spekuluje o cislech jako 70M
V taktomto pripade nemate uz takmer ziadny problem a potom mi docela unika zmysel toho bordelu co bol minuly rok, ked to hned vratia tam kde to bolo
Atlantik píše:Vymena Desprese/jineho beka za podobne kvalitni forward prospect se primo nabizi a osobne ji letos ocekavam...
Tak to aby gm of the year namiesto toho nepriniesol dalesieho Morrona alebo troll mastra Iginlu :-D
Bob McKenzie ‏@TSNBobMcKenzie 1h
“@penguins: Rob Scuderi returned to PIT, re-evaluted this afternoon, per coach Bylsma”/Nothing official yet but hearing it could be 4+ weeks
:slap: Proste klasika.. Borec nevynecha jedinej zapas a u nas se zrani pri prvni ptakovine. Ale absenci jednoho beka (i kdyz klicoveho) by jsme meli vydrzet, Bortuzzovi verim. Dulezitejsi je aby se uz vratil alespon jeden z Bennett/Neal..
Ja som samozrejme myslel vymeniť obrancu, ktorých máme dosť, za nejakého útočníka. Aj ked je Letang kvalitný obranca a bol som v lete proti jeho výmene, teraz pomaly začínam banovať, že sme ho v lete nevymenili. Zufalo potrebujeme nejakeho powerforvarda typu Lucic. Momentalne pens s týmto útokom určite nemá na pohár v porovnaní s mužstvami ako Boston, San Jose, Chicago, Los Angeles, Detroit. Aj ked Shero na draftoch výborne zabezpečil obranu do buducnosti, už to s nimi prehnal. Výsledkom je skutočnosť, že naozaj nemáme žiadny prospekt do utoku
Konečne týmový výkon, kde každý makal naplno. :clap: Dnes sa mi zvlášť páčil mladý Megna,hral s chuťou a dostával sa dosť do šancí. Mať tak ešte nejakého hráča do 1. formácii ku Crosbymu a Dupuisa posunúť do 3. formácii... Go pens, takýto výkon chcem vidieť aj v stredu proti medveďom...
slavo píše:Konečne týmový výkon, kde každý makal naplno. :clap: Dnes sa mi zvlášť páčil mladý Megna,hral s chuťou a dostával sa dosť do šancí. Mať tak ešte nejakého hráča do 1. formácii ku Crosbymu a Dupuisa posunúť do 3. formácii... Go pens, takýto výkon chcem vidieť aj v stredu proti medveďom...
Presne, Dupuis sice maka, ale kdyz jde do tuhyho tak toho hodne ofenzivne pokazi, dnesek nebyl vyjimkou.. Herne to bylo lepsi(hlavne defenzivne) a jsem vcelku spokojen, ale optimalni to zdaleka neni a na Boston by to asi nestacilo.

Zranil se Kobasew, coz je fajn (ne jen) vzhledem k tomu co dnes predvadel Megna.. Byl vsude a Bylsma se mu odvdecil tim, ze ho celkem casto nasazoval i s Crosbym/Malkinem. Kdyby to tak vydrzelo, protoze na Kobasewa/D´Agostiniho je opravdu tezky pohled a oziveni v utoku jako dnes predvedl rychlej Megna hodne potrebujeme.

Crosby prvni polovina zapasu dost nevyrazna, pak zapnul na jinej level a ten feed na Kunitze byla nadhera. Skvely zapas i od Martina a Orpika(wtf!?). Fleury opet velmi solidni, ma ted 8-2-0 a 93,1%.

Sutter byl dnes taky hodne platnej (bully, defenzivni pes). Glass se oproti lonsku zlepsil o level.

K minusum (uz jsem zminoval ofenzivni brzdu Dupuise, ktery ale alespon predvedl nekolik defenzivnich zakroku) musim opet uvest Malkina, ktery proste ne a ne se chytnout.. Mel tam mozna 2 zajimave prihravky, ale to je strasne malo. Jokinen je od toho hattricku dost prumernej az podprumernej a D´Agostini zazraky delat nebude, ale jako plna omluva pro Malkina to nestaci. Kdyz muze v takovemhle zapasu byt nebezpecnej Megna, nebo napr. i Glass a Vitale, tak proc ne Malkin? Tu celkovou snahu jako napr. u Crosbyho tam proste momentalne nevidim. A jeste jedna vec. Meli jsme sice jen 2 presilovky, ale byly neskutecne spatne sehrane a posledni dobou se to stava nejak casto..

P.S:
Sledoval jsem to na kanalu Fox Sports South (feed Caroliny) a musim rict ze jsou to profici. Perfektne pripraveni se spoustou zajimavych informaci, scoutingem na Megnu, Maattu, Fleuryho atd, objektivni. Proste parada.

jeste co se tyce Megnu, tak zacinal s hokejem velmi pozde. V podstate zacal seriozne hrat az kdyz mel 18.. Hraje zatim hodne kratce a za jeho nejvetsi slabinu se povazuje orientace na lede a hokejove IQ. Je proste nezkusenej, ale co se tyce hokejovych aspektu, tak ma velmi solidni potencial. Je velmi rychlej a ma sikovny ruce. Nejsilnejsi je v brejkovych situacich, ale je schopen jit i k mantinelum nebo pred branku. Potrebuje usmernit a vic se vyhrat, pak to muze byt pro nas do budoucna zajimavej artikl. Bylsmuv oblibenec uz z minulyho kempu.. Dnes byl popravu vyhlasen 1.hvezdou zapasu a i v kabine se mu dostalo podobnyho uznani:
Obrázek
Finch182 píše:troll mastra Iginlu :-D
a asi netreba pripominat ako sa mu dari v Bostone :P PIT bol trefou vedla, omyl, jeho zaradenie do stratena, samozrejme PIT jeho odchodom nijako neutrpel, na strane druhej u nas naplna presne to, co sa od neho ocakavalo a na co stale ma
cepi píše:
Finch182 píše:troll mastra Iginlu :-D
a asi netreba pripominat ako sa mu dari v Bostone :P PIT bol trefou vedla, omyl, jeho zaradenie do stratena, samozrejme PIT jeho odchodom nijako neutrpel, na strane druhej u nas naplna presne to, co sa od neho ocakavalo a na co (stale) ma
Myslis tu roli strelce? Ano vidim, ma nabeh na 16 golu v letosni sezone :good:
Na trolling trollingem, vim ze posledni zapasy to uz bylo hodne solidni, ale zacatek mel slabsi
nemal som na mysli vyslovenu rolu strelca (ta sa skôr ocakava(la) od Marchanda), Iggyho som spomenul len preto, lebo poniektori nechapali moju Iggy onaniu, ked som si ho do timu vyslovene zelal, pre jeho celkovu hru, ktora nie je nasmu timu cudzia, hra do tela, rozdavanie uderov, nema problem postavit sa za spoluhraca, zhodit rukavice, u niekoho bol suci akurat tak do stareho zeleza a pritom stacilo tak malo, zmenit tim, spoluhracov, system hry, kde to jednoducho v jeho pripade cele nefungovalo, ku Kretchymu a Loochovi sadol ako rit na serbel (ale to je uz mimo pit top.)

ako som spominal, jeho odchod vam nijako neublzil, neuskodil, u nas je tomu naopak :) skoda, ze v stredu pritom nebudem
Ak si odmyslím občasné bliakanie Forslunda a naturálny homerizmus, tak áno, crew Caroliny patrí k lepším. Čo sa týka bývalej SE divízie jednoznačná jednotka. Chrapľáka z WSH veľmi nemusím.
Kobasew sa mi páčil prvé dva zápasy - drel a myslel som, že bude môcť hrať v 3. útoku. Ale ide to s ním dolu vodou. Zatial D´Agostini po dvoch zápasoch podobne - podla mna to nebolo najhorsie, vzhladom na to, že bol aj zranený. Len som zvedavý, ako mu to pôjde dalej. Silu útoku však môžeme hodnotiť podľa mňa až keď sa vráti Neal s Bennettom. Takže si kus počkajme. Platový strop nám to nedovolí, ale pospísať budúce leta takého Vaneka :good: to by bolo...
D´Agostini patril v Torontu k tomu lepsimu. Ale vcera byl uplne nejhorsi, nejenomze nic nevytvoril, ale diky jeho dvema zbytecnym a stupidnim faulum jsme mohli mit problemy. Liability on the ice. Kobasew upada kazdym zapasem a osobne jsem rad ze se ted zranil a bude mimo 3-4 tydny...

Problemem u hracu jako D´Agostini, Kobasew nebo dokonce i Jeffrey (zda se ze svuj potencial nenaplni) je to, ze vime na cem s nima jsme a nic extra to nebude. Maj limitovanej potencial a my jen hledame v podstate nejmensi zlo. Kdyz se tak podivam na nasi aktualni sestavu, tak mame AHL backupa, 2 rookies v obrane a minimalne polovinu utoku AHL/4th line kalibru. Kdyz se k tomu prida trapici se Malkin, tak je vlastne zazrak ze mame tolik bodu kolik mame.. (a to jeste i ty prohry byly hodne smolny a zbytecny)

Ja osobne budu 100-krat radsi kdyz se v utoku nejdriv prozkouseji zajimavi hraci s potencialem jako je prave Megna nebo dejme tomu Gibbons, ktery je dokonce jeste rychlejsi nez Megna. Az kdyz opravdu uvidime ze tihle hraci na to nemaj (coz urcite nemusi byt tenhle pripad) tak bych sahnul k bezperspektivnim resenim jako jsou Kobasew nebo D´Agostini. Diky zraneni Kobasewa se k tomu pruzkumu mozna dokopou..

Co se tyce Jeffreyho, tak ten u nas sezonu nedohraje. Waiver, trejd, cokoliv.. Nevim co se tam stalo, sezonu zacinal v zakladu a ted kdyz mame 3 zraneni v utoku, tak najednou nehraje. Bylsma radeji povola kohokoliv z AHL nebo presune do utoku Engellanda jako by mel postavit Jeffreyho. A je mi to v podstate uz jedno, mozna uz ho opravdu zdecimovali natolik, ze uz nema co teamu nabidnout.
Paradni zapas a vyhra s Bostonem.. Ten zapas byl tak blizko k playoff kalibru jak to jen jde. Nevim jestli je mozne videt v rijnu lepsi zapas nez byl tenhle. Rivalita s Bruins je legitimni a rekl bych ze potencialne se muze v kratke dobe dorovnat te s Flyers..

Oba teamy predvedli 60 minut rychleho, tvrdeho a intenzivniho hokeje. Myslim ze jsme vyhrali zaslouzene, po vetsinu zapasu (nejvic v 1.tretine) jsme byli lepsi i kdyz ten tlak Bruins v zaveru pri odvolani golmana byl enormni. Fleury (opet vybornej) to ukoncil zakrokem, ktery hodne pripominal zakrok proti DET po kterem jsme ziskali SC..

Vsichni nasi byli dnes zjevne nabuzeni a namotivovani na tenhle zapas, takze nemam duvod nekoho vylozene kritizovat. Sve jasne nejlepsi zapasy sezony odehrali Malkin a Sutter, vyborni byli vsichni beci snad s vyjimkou Letanga(meh). Specialne pak Martin a Bortuzzo ale taky Orpik a Maatta.

Megna velmi dobre podporoval Malkina, byl jako vitr a mel nekolik sanci, jednu tyc.. Glass dalsi velmi dobry vykon, opet byly po zakroku na neho obe nase presilovky. Kunitz taky nejlepsi vykon v sezone, hitoval to jedna basen.

Sudi svym zpusobem prispeli k vybornemu zapasu, kdyz tomu nechali volnej prubeh.. Ale v zaveru uz tu hranici prekrocili, kdyz evidentne chteli udrzet Bruins ve hre. Jinak by Letang za zadnej vymyslenej diving nemohl jit ven a bylo by to 5 na 3.. No a pak odignorovali 3 minuty pred koncem 2 zcela jasny fauly Iggyho na Crosbyho v rade. Jak rikam, chapu ze meli nastavenej svuj metr, akorat se ho drzeli az prilis..

Jedinej minus zapasu je asi ten, ze i pres tuhle vyhru nemuzeme mit v potencialni playoffs serii s Bostonem duvod na nejakej optimismus. Dnes to totiz bylo hodne o drzku a to uz ani pomalu nemuzeme zahrat lip.. Jiny vykon nez 100%-ni s minimem chyb nam stacit proti nim asi nikdy nebude a nekdy mozna ani ten nemusi - dnes jsme napr. proti vybornemu Raskovi trefili dva uplne milimetrovy vingly, kdyby to byly tyce jako v playoffs, tak mozna opet prohrajeme..
zhliadol som len zaverecnu tretinu z relive, ale stala za to, kazdy jeden hrac na doraz, bolo jasne citit motivaciu z oboch stran, ako tu spomenul kolega vyssie, tak Iggy mal urcite motivaciu navyse a s Cindym to tam uz hrotil :giggle:
aj naprek prehre, urcite pozitivny do dalsich subojov s Pens :yes:
Dupuis uz pred zapasem avizoval, ze dnes tam na lede necha vsechno, bolest nebolest... Po te lonske playoffs serii byl prave on nejvic zdrcenej a svym vykonem a pristupem k zapasu slovo dodrzel..
Obrázek
Narazecka ve strednim pasmu na gol Suttera byla taky vyborna.
Atlantik píše:Narazecka ve strednim pasmu na gol Suttera byla taky vyborna.
Skor nahodna :jn:
tak ako je napísané vyššie, zrejme náš najlepší zápas v tejto sezóne. radosť pozerať, bol to proste zážitok. a myslím si, že aj letang sa trošku zlepšil oproti minulým zápasom. Tak verím, že ešte okolo tri zápasy a bude rozohratý.
Trošku sa môžeme venovať aj inej téme, okrem zápasu philly s capitals. Zatiaľ mi robí radosť megna, nech mu to len vydrží. Som zvedavý dnes v columbuse na zatkoffa, ako mu to v bráne pôjde. Inak tento mesiac sa podla mna ukáže, či má na nhl. Pens má druhú polovicu mesiaca riadne nahustený program, takže bude musieť chytávať aj on. Čo myslíte, zvládne to? Má na nhl?
slavo píše:Trošku sa môžeme venovať aj inej téme, okrem zápasu philly s capitals. Zatiaľ mi robí radosť megna, nech mu to len vydrží. Som zvedavý dnes v columbuse na zatkoffa, ako mu to v bráne pôjde. Inak tento mesiac sa podla mna ukáže, či má na nhl. Pens má druhú polovicu mesiaca riadne nahustený program, takže bude musieť chytávať aj on. Čo myslíte, zvládne to? Má na nhl?
Megna vypada velmi nadejne, lita po lede a tim otevira vic prostoru Malkinovi. Zakladem je ale hra samotnyho Malkina, ktery jakmile nema vedle sebe Kobasewa, tak zacal hrat dobre. Malkin na to aby hral dobre, tak musi spoluhrace respektovat a verit jim a u Megnu tomu tak zatim je.

Co se tyce Zatkoffa, tak ten na NHL samozrejme nema. Coz ovsem neznamena ze alespon jednou za cas nemuze zachytat normalne..

Jinak proti Columbusu to nebylo nic zvlastniho, dost nas drzel Fleury a my jsme naopak v prvni polovine zapasu vyuzivali vsechno k cemu jsme se dostali.. Druhou polovinu zapasu jsme pak jen celkem v klidu dobruslili.
Atlantik píše:Co se tyce Zatkoffa, tak ten na NHL samozrejme nema. Coz ovsem neznamena ze alespon jednou za cas nemuze zachytat normalne..
Celkom by ma zaujímalo, ako chcete vyriešiť túto dieru v trupe. Dlhodobo sa s tým hrať nedá, nie je nič horšie, ako keď tím nemá dôveru vo svojho brankára. Viď Panthers s Märkströmom. Že Kitka nemá teraz prakticky žiadne výpadky neznamená, že si formu udrží v normálnej - dlhej sezóne vrátane PO. Pred časom som si normálne myslel, že podpíšete Bryzgalova alebo snáď máte v organizácii niekoho nádejného? Pri pohľade na vašu obranu resp. prospekty mi napadá ešte výmena...

Vokoun asi tiež nebude žiadna istota po tak dlhej dobe... :hmm:
Taky jsem myslel ze to bude nutno okamzite resit, ale zatim to pravdepodobne jeste na delsi dobu odkladame.. Takhle vynikajici vykony Fleuryho se totiz necekali a proto ted zrejme maj pocit, ze na reseni golmana je cas. Nase divize je navic tak mizerna, ze ji zrejme vyhrajeme i kdyby Fleury odchytal 67-70 zapasu a Zatkoff by cely ten zbytek prohral. Pokud se nevyskytnou vetsi extremy, tak je moznost ze budou cekat s resenim az na TDL/ pripadne na Vokouna jako backup. Neverim, ze na playoffs pujdeme se Zatkoffem jako backupem, zatim proste setrime cap space a fungujeme takhle provizorne.
Jinak, jeste bych doplnil jednu zasadni vec, kterou jsem zde zatim myslim nezminoval. Od zacatku sezony hrajeme v podstate dost jinej styl co loni. Jde proti nam minimum precisleni a duvodem je to, ze krom beku zustava umyslne vyrazne zatazenej i LW, cimz do vetsi miry jsme schopni brzdit soupere uz ve strednim pasmu. I to je duvod, proc se Fleurymu vede lip, on potrebuje podporu, neni to golman ktery by zvladal a obliboval chaoticky zapasy.. Jde to sice trochu na ukor ofenzivy, ktera (i vinou zraneni) neni tak excelentni jako driv, ale furt je dobra..
6378 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Esem
2024 PRAHA