Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

NEW JERSEY DEVILS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Joe S. píše:Síce je akékoľvek súdy priskoro, ale zatiaľ dominancia Atlantickej divízie nie je nečakaná, osobne som niečo také tušil, že aj Isles budú chcieť ísť hore :hmm:
To čekal snad každý kromě Mara :lol:
Atlantik píše:No jo, netesi me to. S tim playoffs jeste opatrne, uvidime co ted Devils predvedou venku. Zatim hrali jen doma, ale ted budou mit dost narocny program. Ale je fakt, ze Atlanticka divize opet jede jak dobre namazany stroj. PIT, PHI na čele NHL, NJD a Isles v plusu, akorat NYR na 50%...
Taktiež by som nepredbiehal ale nám to zvyklo byť jedno, kde hráme, dokonca niekedy vonku ešte lepšie. Uvidíme, čo tento rok.

Ódy na hru písať nebudem, stručne asi tak, že ma stále škrie premieňanie šancí, ale pohyb, prihrávky sa zlepšili a defenzíva o nič (herne) neoslabila. Potvrdzujú sa poznámky, ktoré som spísal o Floride a DeBoerov prístup ma teší, takže z mojej strany spokojnosť i keď také začiatky ako včera by sme si dovoľovať nemali. To nevedeli ktorá bije ako na nich Kings vybehli. Treba začať od prvej minúty.
Boucher už druhý hattrick za Sarniu! Ba čo viac, pridal 2 asistencie. :cinka: Celkovo tak 10 bodov v 7 zápasoch a +3 Tak ako som sa tešil (a tu informoval) o jeho prestupe do OHL, tak sa teším aj teraz.

Obrázek

Chlapec má neskutočný release. A z toho čo som videl, jeho góly nie sú len produkciou Yakupovovej geniality, on proste vie kde ma stáť, kedy a ako vystreliť. Len tak ďalej, potvrdzuje čo sa od neho očakáva. Stále nemôžem uveriť, že to bol 4th rounder.

EDIT: a dnes ďalší gól! 9 v 8, paráda.
Oh My God!
Kovaľčuk icetime 32:04 :eek2: DeBoer má evidentne svoje kone, na druhej strane Kovaľčuka platíme diabolsky tak nech diabolsky aj hrá!
begbeee píše:Oh My God!
Kovaľčuk icetime 32:04 :eek2: DeBoer má evidentne svoje kone, na druhej strane Kovaľčuka platíme diabolsky tak nech diabolsky aj hrá!
tak když Kovy chodí s dvěma lajnama + nesleze z ledu při každé PP to se ten IT jinak sbírá :D
Jinak včera mě naši překvapili ... po 2 třetině jsem bohužel usnul jelikož jsme byl společensky unaven a uspala mě výtečná hudba v přestávce s GCL :) Ráno když jsem vstanul jsme ani nějak nečekal že bysme to mohli otočit jelikož Rinne první 2 třetině chytal s naprostým přehledem ale klobou dolů před našima. Mooose má parádní formu :clap:
Ovsem teda cas 32 minut je na utocnika vazne dabelsky cas :)
V práci mi donesl kámoš v novinách zajímavý článek a rozhovor s Patrikem, tak tady přepíšu par vybraných otázek a odpovědí

:?: Zkoušel jste se za Sýkoru a Lamoirella přimluvit?
:arrow: Ne, ne. Naopak , kdybych něco řekl, tak by ho Lou nevzal.
:?: To je tak paličatý?
:arrow: To ne, ale pamatuju si, že chtěl dvakrát před uzávěrkou přestupů po mě nějaké informace o českých hráčích, ale pak to nikdy nedopadlo. Nikoho nevzal. Jednou jsem zkusil za ním jít s nějakým tipem, ale on mi řekl at hraju hokej a manažerské věci nechám na něm. Asi je to tak správně. I když je pravda, že kdybych já byl manažerem a měl dva tři hráče, kteří jsou v týmu dlouho a vědí co mužstvu prospěje, tak tyhle informace by pro mě byly nejcenější
:?: Neúprosný šés Lamoirello býval proslulý svým drilem. Pořád to platí?
:arrow: Ano, stále jsou ta samá pravidla - co se týče ostříhaní, holení, oblíkání. Neustále musíme mít kravaty, i když jsme někde ve 3 ráno v Columbusu, kde nikoho nikdy nepotkáme.Máme taky večerku ( v 11 hodin ). Celkově je to striktní, víc než v ostatních manšaftech ale já jsem si na to navykl, nevadí mi to. nejsem ten typ co vyhledává nějakou noční zábavu.
:?: V jiných klubech jsou zavedné týmové akce na stmelení party. u vás také?
:arrow: To ne, akorát minulý týden jsme šli všichni na paintball, hráli jsme Amerika proti Evropě a bylo to docela drsný, párkrát jsem dostal pěkně do obličeje. nejvíc bolí ty rány, kdy už se vzdávate a oni do vás pořád šijou :D Sice pršelo, tak jsme tam lezli bahnem, ale bylo to fajn, užili jsme si to. I když to byl docela šrumec, když na vás všichni pálí.. navíc ten prostor nebyl až tak velký a hrálo se 13 na 13
:?: Jak jste se trefoval vy?
:arrow: Já už mám v mým věku brýle, čočky nenosím. Na ledě mi to nevadí ale při tomhle kdy jsou kluci maskovaní a ještě když dostáváte barvou do obličeje jsem toho moc neviděl. Navíc jsme měl špatnou pušku která zanášela :D
:?: Klubový šéf Lamoirello s vámi nebyl, že byste ho mohli "sejmout" ?
:arrow: Ne, taky se mě na to známí ptali, jestli tam byl on s námi, nebo kouč. Ti ne, hrál s námi jen náš trenér golmanů Tererri
Tak ako píše Martin. Podobný prípad ako Larssonových 25 minút v príprave. To sa nazbiera...

Tak dobre som nás nevidel hrať už čosi vyše než rok. Konštatovali to aj iní fans, na NJ sa konečne dá aj pozerať. :giggle: Rinne držal tím NSH nad vodou, o to smiešnejšie mi príde, že nedostal ani jednu z troch hviezd. :lol: :hroza: Naopak prvú obdržal Kovalchuk. Nie žeby bola totálne nezaslúžená, ale nereflektuje realitu, obzvlášť keď Moose dostal tretiu a to bol po Rinnem najlepší hráč zápasu. Druhá hviezda Colin Wilson hral naozaj dobre, ale ocenenie dostať nemal.

Trochu k priebehu. NSH nakopla 5minútová presilovka po vylúčení Clarksona. Hraničný call, ktorý pokojne byť mohol ale aj nemusel (boarding na Sutera), ok, čo však zarazilo asi každého bola dĺžka trestu. A tvrdo sme pykali. NSH síce druhý gól strelil už v 5na5, ale len pár sekúnd po skončení presilovej hry. V rovnovážnom stave sme boli JASNE lepší od začiatku do konca. V tretej tretine by sa výkon dal označiť za dominantný. Do zápasu nás vrátil práve Kovy nechytateľnou strelou vo futbalovej terminológií "angličanom". Znova sa potvrdilo, že keď sa nesnaží až prehnane a zbytočne neskúša prejsť cez 4 súperov, nevozí puk popred našu vlastnú bránku či nevytvára kiksy na modrej, tak je platný. Strieľaj Ilya, rob to, čo vieš najlepšie, dôveruj spoluhráčom a prinesie to ovocie! Svoj doposiaľ najslabší zápas odohral Larsson, aj to však znamenalo len jednu výraznejšiu a zopár menších chybičiek, ktoré nás navyše nijak nepoškodili, takže výhrady nemám. Parise už tak dominantný nebol, lajnu ťahal predovšetkým Eliáš. Zubrusovi evidentne prospela výmena so Sýkorom (RW1 - C3) a od jeho príchodu bol viditeľnejší aj Parise. Dôležitý moment nastal, keď Fayne vyhral v rohu súboj proti dvom, posunul Tedenbymu, ten sa vytiahol viac na krídlo a v momente, keď každý vrátane Rinneho čakal zakončenie, periférne uvidel Clarksona, elegantne mu prihral a ten puk zasunul bez najmenších problémov, 2:2. Geniálne. V OT mali mierne navrch domáci, Moose ale znova náš tím podržal. No a shootout bola jasná záležitosť. Parise je istota, ale u Kovyho znova prekvapenie. V minulom zápase backhandový blafák, tentoraz trpezlivosť a vykúpanie Rinneho na forehand. Sledujem ho už roky, ale takto nikdy nezakončoval, akoby to ani nevedel. Vždy len švihom. Takže radosť je na mieste, Ilya konečne pochopil o čom to je. :D

Ako som už naznačil hore, hviezdou bol jednoznačne Moose, potom Kovalchuk, Eliáš a dobrý zápas odohral i Fayne. Veľa minút v prvých dvoch tretnách nedostal Tedenby, o to dôležitejší bol jeho TOI v tej tretej, o akcii pred gólom nehovoriac.

Na druhej strane stojí absolútne nevýrazná 4tá lajna. Ako sa zatiaľ ukazuje, Boulton je budiškničemu, Janssen stále ten istý psychoš (už ho DeBoer posadil a nemám pocit, žeby sa vrátil tak skoro, no kto vie...)(odorúčam zhliadnuť dlhočiznú komediálne vyzerajúcu bitku s McGrattonom :lol3:). Mills bol snáď jediný, kto aspoň kdesi čosi.

Nedá mi sa ešte nepristaviť pri PP aj keď je to OT: Eliáš 1st unit brzdí, nemôžem si pomôcť. Ako mám Patrika rád, naša PP už roky stagnuje pre jej nepohyblivosť a kreativitu, ktorú u tímov ako Toronto, Dallas, Chicago, Penguins (čiastočne), Canucks, Ducks či Detroit závidím. Áno, on tú kreativitu prináša, celú PP však spomaľuje jeho nepohyblivosť a čitateľnosť, len si to dobre všímajte. Jasne to bolo znateľné keď sa tam vlani menili s Tedenbym či Josefsonom. Patrik takmer nikdy nevystrelí a pohyb celej unit nie je natoľko dobrý, aby našiel pre svoje pasy okná v súperovej formácii. To si žiada zmenu. Buď Zajac (keď sa vráti), alebo nejaký mladík, takto sa totiž nikam nedostaneme a v dnešnej dobe kde sa píska toľko faulov až to bolí, je to proste nutnosť. Ďalšou vecou je Clarkson na PP. Sorry, ale to nie je riešenie. On nie je dobrý na screen, nie je dobrý nahrávať, nie je dobrý zakončovateľ. Nikdy v minulosti sa tam neosvedčil a podobne vyzerá i teraz, akurát im to stratami puku kazí. Nuž a v neposlednom rade sa dotknem Kovyho. Omnoho viac by mu prospelo keby NEHRAL na pointe (kacírska myšlienka kedže tak odohral prakticky celú kariéru? Možno, ja si za ňou ale stojím), ale trochu viac down low na kruhu, podobne ako Stamkos. Larssona už tam (na point) môžme rátať, takže realizovať sa to dá (žiaden nonsens s 5 útočníkmi). Pravda, niekto ako Enstrom/Letang/Karlsson/Yandle by sa hodil náramne. Niekto kto dokáže rýchlo prekorčuľovať pásmo, založiť útok, otáčať PP, meniť miesta. Toto nám stále chýba. Ale opakujem, nie je to nutnosť na to, aby Kovy svoju pozíciu zmenil. Jednak som presvedčený o tom, že by bol minimálne rovnako efektívny a v neposlednom rade by ma nechytali žaludočné kŕče zakaždým keď naň smeruje puk. Stále celkom nechápem, ako hviezda ligy, ktorá dokáže puk viesť v takej rýchlosti ako on, má s jeho spracovaním a akoukoľvek ryhou v ľade také problémy. Pripadá mi to akoby nosil vajce na lyžičke.

Keď sa dané zmeny v horizonte jednej/dvoch sezón uskutočnia, som presvedčený o ich pozitívnom účinku. Bol by som rád, ak by to bolo čo najskôr, ale vieme ako to chodí...

Do piatku máme voľno, potom ďalší test v podobe SJS, tak dúfam, že sa znova chlapci dobre pripravia. Až na dve tretiny (tretiu proti Philly, prvú proti LA) spokojnosť.
v zajmu zeefektivneni presilovky jsem ochotny vyzkouset cokoliv, ale Zajac je pravak, tedy misto Eliase by zaujmout nemohl. z tvorivejsich levaku je tam pak jen teddy nebo JJ a ti jsou vice nez nevyzkouseni, ale teddyho si tam casem predstavit umim. Souhlas s Clarksonem, pokud tam chceme mit nekoho velkeho, byl bych pro Zubruse, ktery je hokejovejsi. na screen, tece a dorazky je tam Zach. Myslim spis, ze by to chtelo mene spolehat na kovyho, vsichni vedi ze se cela unit pokousi pripravit strelu pro nej a tak je dobre branen. chtelo by to vice strel (lepsich) od tech, kteri jsou take nahore (Elias, Larsson)a tak se k puku vice dostal zach.
Nemôžem nesúhlasiť. Ono v podstate to čo hovorím priamo naznačuje menšie zapojenie Kovyho (aj čo sa týka entry, aj čo sa týka nahrávok) :wink2: Zubrus je taktiež tá správna voľba, ale znova, pre druhú unit. Prvá je Parise. Oboch by sme mali používať len zriedka. Strieľame totiž na góly, nemáme obrancu na nahadzované puky a teda mnoho striel na dorážky si nevytvárame.

Čo sa týka Zajaca, to samozrejme viem, ale už sme ho na danom poste úspešne skúšali. Vtip je v tom, že síce ako pravák je častokrát proti puku, za to ale dokáže s Parisem efektívnejšie rotovať. A pokiaľ ide o mladých, ja by som sa ich použiť rozhodne nebál. Čo tam hrali doteraz, tak boli len pozitívom. Tedenby je univerzál a kreatívny hráč, Josefson podobne a má fakt výbornú strelu, čo si mnohí ešte neuvedomujú. Šancu by dostať mali.
Inak 37 striel proti defenzíve LA a 41 proti defenzíve Preds.

Bez ohľadu na výsledky, čisto len otázka o predvedenej hre/systému. Už mi čo sa týka DeBoera veríte? :)
az vyhrajeme prvni kolo PO, uverim :D
Zatím jsem s DeBoerovým coachingem spokojený. Ale jsem nohama na zemi. Je pravda že ten systém který avizoval po příchodu k nám praktikujeme a zatim se daří ale jsou to první 4 zápasy. Getzo co se týka te PP tak s Clarkiem souhlasím ( i když nerad :D ) ale všiml sis že chodil v PP na buly a dokonce je i vyhrával :D sám jsem čuměl. Co se týče toho Patrika nevím nevím nemyslím si že by brzdil 1st PP unit. Umí udělat sám pásmo bez nahození nebo chytrou přihravkou to pásmo získat, navíc jeho cross přihrávky na Kovyho jsou parádní. To že nestřílí bych netvrdil, sem tam si to do středu vybruslí a zkusí vystřelit. Nebráním se tomu zkusit Teddyho nebo JJ místo něj. Určitě idealnější by byl Josefson který má lepší cit po přihrávku než Teddy podle mě. Ke Kovymu a jeho posunutí z modré. On na te modre pořad není ale. Při rotacích si často sjíždí ke kruhu kde čeká na one timer.
On by tam ale nemusel byť takmer nikdy...nemáme však (zatiaľ) nikoho, kto by ho do hĺbky zatláčal.

EDIT: ešte som ani nedopísal a Boucher zaznamenáva GWG. Dnes 1+2. 10 in 9 and still counting. :scare:
Getzo5 píše:On by tam ale nemusel byť takmer nikdy...nemáme však (zatiaľ) nikoho, kto by ho do hĺbky zatláčal.
Všechno se dá řešit :) v tom případě bysme mohli hrát klasický deštník s Larssonem na modre, Kovy a Patty na kruhach po stranach, Zubrus pod golem a Zach by si ze středu vyjížděl pro puky. Přesilovku můžeš hrát více způsoby getzo ale od toho tam je DeBoer a Oates, my se tady jenom můžem dohadovat co by se líbilo nám :)
Prečo o tom asi tak hovorím. :hmm:
Getzo5 píše:Prečo o tom asi tak hovorím. :hmm:
Se hned nečerti, ti jenom říkám že i když nemáme nikoho kdo by Kovyho tlačil na kruhy tak se to dá řešit jinak nic víc.
Mrkněte na luxusní gol Taorminy ( čas 00:30 )
Veď ja sa nečertím :D len ironizujem, lebo to bolo jasné, prečo to robím.

Marty sa stále nepozviechal, znova sme povolali Kinkaida a čakáme na vývoj situácie.

EDIT: Marty out na 7-10 dní. Ktovie, v jeho veku...

Máme dvakrát (myslím) back-to-back, Kinkaid dúfam dostane aspoň jeden štart. Stále len Moose nie je dobré ani po výkonnostnej, ani po kondičnej stránke. Johan musí byť tak fit, aby za Martyho bol schopný kedykoľvek zaskočiť.

Úprimne, myslím, že toto je Martyho posledná sezóna. :cry:
Getzo5 píše: Úprimne, myslím, že toto je Martyho posledná sezóna. :cry:
To záleží na Martym jestli bude mít trochu soudnosti ( né jako např. Hašek ). Sám Marty v jednom rozhvoru naznačil že pokud po sezoně se bude cítit dobře, ale Devils o něj nebudou mít zájem tak bude ochoten jít chytat jinde.
tak tak martin.. aj ja som to cital plus som cital este jeden neviem ci pred tym alebo potom, kde vravel ze ak bude vyluka tak konci..a ak sa rozhodne chytat tak ze zisti najprv ci ho devils chcu späť.. podla mna getzo unahleny zaver(aj ked dost pravdepodobny).ale na zaklade pauzy na 2 tyzdne? to je nic.. ked sa to bude opakovat castejsie,potom je to uz dovod na koniec(okrem x inych faktorov). a to my nevieme,mozno bude uz zdravy do konca sezony :) vykony ma, proti flyers nas drzal, proti LA nam tu prvu tretinu zachranil zapas. berme to pozitivne ze sa poriadne dolieci, aby sa mu to nevratilo a ako pises sancu dostane kinkaid.

skor som pesimista z vysledkov farmy..

mimo temu: neviem kde tak tu sa spytam, lebo to neviem najst(nesiel som sa pretrhnut), ci neviete o tom daco nahodou.. mesiac dozadu som cital v sporte maly clanok o dopingu v nhl. vraj je omnoho viac chytenych hracov ako zverejneni theodore berard (iny clanok o steroidoch som cital davno predtym aj s vyjadreniami niektorych ex-hracov). ale v tom clanku bolo, ze tie mena sa budu spätne zverejnovat casom a nebol to len doping ale aj drogy(nespolieham sa na preklad sportu, mohlo to byt cokolvek :D ). dali priklad futbalistu garry o connora a vymenovali par timov nhl medzi ktorymi boli aj devils, ze mali hriesnika(vraj interne tresty od timov). ja si neviem vybavit kto by to mohol byt za posledne roky a na zverejnenie sa nacakam, ak vobec bude.(nas tim by to nezverejnil urcite),
teraz som si na to spomenul tak, ze ci o tom daco neviete :)
Unáhlený, aj keď dosť pravdepodobný záver. :D To sú perly. Nie je vôbec unáhlený, dokonca to nie je ani záver, len vyjadrenie pocitu. Na čom sa zakladá? Na jeho zraneniach z posledných dvoch sezón. Ak také absolvuje (hoc menšie, bez nutnosti chirurgického zákroku) ešte aspoň dve-tri, ver tomu, že skončí. Až sa dostaneme do bodu, kde bude chytať viac Moose než on, aj samotná hrdosť mu to napovie, že je už skutočne čas. Zdravie je základ. Je to podmienka AK - TEDA.

Nevieme. :) Šport čítam asi tak často ako Nový Čas.
Doteraz mám pred očami interview s Martym, že koniec kariéry by si vedel predstaviť v Montreale. Ale to už bolo veľa veľa rokov.
z posledni doby me napada ze dopovat mohl Friesen, protoze jeho propad je nevydany, tipnul bych si i na nase bitkare, nevim jestli jsem kdysi nezaslechl prave jmeno Cama J. Pak je taky mozny ze rec mohla prijit na toho borce co chtel nechat zabit sveho manazera, mel myslim nejake problemy s drogama, ten byl draftovan Devils.

no z tech u kterej jsem si skoro jisty to ex-redwing Fisher
Mike Danton?
tak dopingove kontroly zacali v nhl od roku 2006..takze nemyslim ze to spojenie drogy a hrac devils odhaleny dopingovou kontrolou sa tyka friesena, ci dantona(co nevylucuje problem tych hracov, danton drogy priznal, zoberme si ze taky fleury sa podla vlastnych slov sjizdel s bezdakmi a pritom hral nhl).. ale neboli tam spomenuti len devils, ale zo 5 dalsich timov.. o nic nejde len ma zaujalo ze kto to mohol byt. (nejak si nespominam na potrestaneho hraca devils interne, zeby zahadne zrazu nehral alebo co-ale predpokladam ze ak sa to aj stalo, von to devils nepustili).
doping v nhl urcite je ako taky( visnovskeho, theodora a podobne veci snad ani neratam,lebo to je skor nepozornost, nevedomost, co by im aj tak nepomohlo) skor tí bitkari a hraci v snahe presadit sa alebo nabrat hmotu. doteraz si pamatam na clanok v pro hockey asi, strasne davno, kde bol rozhovor s dudom(asi tak sa vola), o tom ao sa vratil do europy a spominal fedoruka, jak zral prasky a bol na lade nepricetny. odvtedy som ho nemal rad :D
6703 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO