Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

NEW YORK ISLANDERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

k draftu - Couturiera si v Isles neprajem...dosť bolo pomalých hráčov (Okposo, Bailey, Nino, Tavares) a jeho 2 way potenciál ani silová hra ma neohurijú...Landeskog ako poor mans Mike Richards skôr, ale ja už som to spomínal pokiaľ nebude Larsson (čo zrejme nebude) tak mi je to jedno...RNH by priniesol tak potrebný element rýchlosti (Ducheneovský typ, ale gólová produkcia zatiaľ slabšia) a Murphy skvalitnenie prechodu a dobrý PP QBing (toho si tiež nejak neprajem, údajne slabučký v defenzíve)...

4-5 hráčov bude podľa všeobecných tvrdení bojovať o 1st overall a v závislosti na výkonoch na záver sezóny a v PO sa môžu pridať ďalší...napríklad tebou spomenutý Jonathan Huberdeau, o ktorom niektorí tvrdia, že má vyšší ofenzívny potenciál ako Couturier...obaja však hrajú v QMJHL a tam ma ich produktivita neohúri...to skôr RNH vo WHL, kde robí z Kudrnu PPG hráča :D až na tých slabších 10 gólov no...

pre mňa osobne Larsson je ultimátny talent a za ním je priepasť a ceny útechy...posledné drafty ponúkali aj v zvyšných miestach top 3 potenciálne superhviezdy (námätkovo Duchene, Hedman, Seguin, Doughty, Toews) tento podľa mňa nie...osobne sa teším na druhé kolo, kde pri potenciálnom bláznovstve niektorých GM budú k dispozíci stále hráči s vyšším potenciálom a Isles majú 2 picky (Jensen, Grimmaldi, McColgan, McNeill a hromada ďalších)...

Atlantik presne tak som rád, že Isles sa trošku otriasli a v poslednej dobe výsledkovo pookriali...čo sa TDL týka, tak pokiaľ nepodpíšu dovtedy Moulsona, tak som si istý, že pôjde...ďalej záujem by mohol byť o Weighta, Konopku a Martínka a to je myslím tak všetko...Konopku by som rád videl naďalej v Isles...keby som mal predpovedať tak si myslím, že Matt Moulson v lete opäť podpíše u Isles aj keď by ho trejdli...Martínek sa práve včera vrátil do zostavy a odohral spoľahlivý zápas, u neho však môže zavážiť ohromná náchylnosť na zranenia...Weight, ak sa ešte niekedy vráti na ľad, može vzbudiť nejaký záujem teamu hľadajúceho veteran presence...

EDIT: no Getzo podľa mňa Armia nehral nijak výborne...keď nejaký draft-eligible Fín hral dobre tak Miikka Salomäki + práve Larsson odohral podľa mňa dobrý zápas až proti Rusom...nikto nespravil vlaňajšieho Halla, či predvlaňajšieho Tavaresa...Bärtschi ok, Rieder nič, Jurčo nič...škoda Landeskoga, v príprave a prvom zápase bol najlepší Švéd...
a ak si zase tento rok nikto nevyberie Conza, tak onedlho bude jeden z najlepších nedraftovaných FA pickupov
a ja si tiež myslím, že 2011 je slabší draft medzi silným 2010 a ultrasilným 2012...
+ Comeau podľa mňa záujem nevzbudí...áno Schremp je streaky, ale Comeau oveľa viac a Nielsen nepôjde... Nielsen NESMIE ÍSŤ...Parenteau?? berte ho za future considerations...
Súhlasím na 80%. Tých 20 delím polovične na: 10% náhoda, 10% Landeskog. Ten chalan nie je poor man Richards, ten chalan je Richards. Celkovo oboch Švédov by som radil oddelene, RNH nižšie. Murphy je najlepší upside na drafte, tá defenzíva ale bude asi taká akú mal Višňa v jeho veku, celkovo aj postavou podobné typy práve s ním a Boyleom. O Houberdeauovi dobrá poznámka. Inak ešte Strome by mohol byť winner a Rattie ak padne do 2nd. Solídny budú aj Namestnikov a Hamilton. Čo by si chcel ty sa veľmi nelíši od toho, čo by som chcel ja, navyše ja mám na to vyššiu šancu :cinka: každopádne by ma viac zaujímalo, koho by bral Snow...

A k 2.kolu...Rocco Grimaldi...no hodí sa nejaké meno do Devils viac? :lol2: Inak celkom zaujímavé, aké slušné je druhé kolo v porovnaní prvého s inými ročníkmi. Skôr by som to pripísal tej vyrovnanosti na ktorú všetci traja narážame, ale aj tak tam vidím isté odchýlky.
Getzo, tak vidim ze draft je jedna z veci, kde se neshodneme... Co myslis, ze ja jsem mladiky podrobne nesledoval? Nenadchli me, co si budeme vypravet. Souhlasim s kuwem, ze Larsson je asi to nejlepsi co tenhle draft nabizi. pak je tam nekolik otazniku... Proste mi prijde, ze ten draft tak nejak umyslne precenujes, z duvodu utechy nad soucasnym zoufalym stavem Devils. Ale ty veci nejsou tak ruzove... Proste nemusis mit vzdycky pravdu ty, ja mam na to svuj nazor, ty mas svuj, pak se nekdy k tomu muzeme vratit a zesumarizovat, kdo byl bliz pravde.

Moulson, to je presne hrac, ktereho jsem mel na mysli. To je hrac, na ktereho by jsme se meli zamerit. Jako rental player by nemel byt tak drahy. Navic Pittsburgh ho i draftoval a bylo i nekolik neoficialnich spekulaci, ze by Penguins o neho meli zajem, navic vymeny mezi Pens a Isles jsou velmi caste, manazmenty techhle teamu maji velmi dobre vztahy. Ale jak rikam, pro me je v Islanders zajimavych i nekolik dalsich hracu.
no každopádne to bude zaujímavý draf práve z pohľadu vyrovnanosti, top-end talent tam podľa chýba (s výnimkou Larssona)...už len hodnotenie CSS Landeskoga svedčí o tom, že draft nie je taký kvalitný, čo sa kvantity top-end talentu týka...Richards bol vybratý ako 23. v najsilnejšom drafte v uplynulej dekáde (HM : 2008 ) a jeho súčasný status nie je prekvapením, je presne taký hráč, akým bol projektovaný...takže stále radím tento draft nízko...

+som zvedavý, či tento rok spraví niekto vlaňajších Pulkkinena, Kabanova či Kuehnhackla

+Atlantik podľa mňa by sa tiež Moulson hodil k Pens ako secondary scorer...u neho je výhodou, že to nie je hráč, ktorý by potreboval veľa pozornosti aby strieľal góly...veľa jeho gólov je unassisted, a má dobrý výber miesta pri tečoch a dorážkach...
Ja myslím, že ty sa mi vedome podvedome snažíš vnútiť, že sa nejak utešujem. :lol2: No to teda naozaj nie. Nejde o to, kto tú pravdu má, ale v zásade ja hovorím o 3 menách (Larsson __+2)(pričom bežný ročník ich má tak 6) zatiaľ čo ty o 1. A teraz sa na túto vetu triezvo pozri a povedz, či si fakt skôr myslíš, že:

a) ten draft je o 3 triedy slabší!
b) nesledoval si tých hráčov dostatočne/môžeš sa mýliť.

Poviem to priamo, ja sám tvrdím, že ten draft je slabší, ale možnosť A by si nevybral ani McKenzrie s McGuiereom dohromady. :D Buď realista. Larsson je pre mňa jednička draftu od jeho počiatku tak ako pre kuwa, nech skončí na akej pozícii chce, však má technicky lepší potenciál než Hedman, ale podceňovať, minimálne dvojicu-trojicu ďalších nie je košer. Ten draft nie je dobrý, ale svoje sa tam nájde, hlavne ak na tom stojíš biedne ako my. Istota nie je nikdy nikde, nebola ani vlani. 2008, 2009 a 2003 sa tak zdali, každopádne vždy je to buď alebo, čo sa tej "elitnosti" týka. Hovoriť už pred draftom hop, keď esenciálne ešte ani signál nohe aby skákala mozog nedal, to je blud.

EDIT: P.S.: 2003 brať ako normu NEMOŽNO, 2008 a 2009 už skôr :!: 2006 je dobré meradlo, oproti 2010 je prirodzene slabší.
nechcel som to brať ako normu, ale ako porovnanie rankingu hráča hodnoteného ako 1st overall, ktorý vykazuje rovnaké kvality a podobné reporty scoutov ako hráč, ktorý bol kedysi 23rd overall (nechcem znižovať kvality Richardsa)...čisto len ako porovnanie kde asi stojí (hypoteticky) draft 2011 oproti 2003...

EDIT: Capuano k Okposovi:

“I don’t (have a timeline for his return) right now,” Islanders interim head coach Jack Capuano said. “He just saw the doctors last week. I’ll just talk to Garrett (Timms, the Islanders Athletic Trainer) week-to-week to see where he’s at. But right now, he’s still quite a way away (from returning to the lineup).”

:hroza:
kuwo píše:nechcel som to brať ako normu, ale ako porovnanie rankingu hráča hodnoteného ako 1st overall, ktorý vykazuje rovnaké kvality a podobné reporty scoutov ako hráč, ktorý bol kedysi 23rd overall (nechcem znižovať kvality Richardsa)...čisto len ako porovnanie kde asi stojí (hypoteticky) draft 2011 oproti 2003...
To bolo skôr Atlantikovi než tebe, ale ok. :D Mne je jasné, čo to porovnáva, provnáva to ale súčasnosť 17 ročných chalanov. Kde v CSS stál v 98 Datsyuk, kde v 02 Kieth? :giggle:
O 3 tridy slabsi? To jsem nikde nerekl, zas tak blede to s tim draftem nevidim... A vyjadril jsem se, ze je mi jasne, ze i z tohodle draftu nakonec nejake hvezdy vzejdou, jen je to ted tezko konkretne odhadovat ze kdo, v takovehle vyrovnanosti hracu. Nakonec to muze byt hrac z nizsi pozice, jako treba letos Skinner. Zkratka mi jde o to abych vyjadril, ze ani pripadna druha volba v draftu 2011 nezarucuje uspech. Nic ti vnucovat nechci, ja to proste takhle vidim, mylit se samozrejme muzu. A dokonce ani s Larssonem nemam 100% jistotu...

Vlastne jedine co jsem chtel rozebirat byl team Islanders, ten draft jsem vzpomnel jen tak okrajove, ze nestoji za to, aby ted sezonu vypousteli. Jen at pekne Isles pokracuji v nastoupenem trendu a ja se pak mozna na nich zacnu pravidelne (v ramci moznosti) divat.
Ale áno, keď hovoríš o jednej istote, zatiaľ čo po iné roky tých istôt bolo 6 nepriamo a hoc nechcene to predsa konštatuješ. Ja ti to do úst nevkladám, vyvodzujem. Skinner je 7čka draftu, to nie je nižšia pozícia šmárja :hroza: Opakujem a uzatváram. Istota za poslednú dekádu bola tak v 30tke hráčov aj to nie všetci šli #1/2 overall. You never now. Názor rešpektujem a prienik tam máme, akurát sa líšime v %.

Fin.
Getzo5 píše:Mne je jasné, čo to porovnáva, provnáva to ale súčasnosť 17 ročných chalanov. Kde v CSS stál v 98 Datsyuk, kde v 02 Kieth? :giggle:
iste, ale to je už o inom...porovnať nasledujúci draft môžeme my, čo nie sme scouti (teda hovorím za seba :D ) len na základe toho obmedzeného, čo môžme vidieť a čo si môžme prečítať...ale je to legitímna debata porovnať hráčov na základe doteraz prezentovanej výkonnosti a odhadovaného potenciálu s hráčmi, ktorý sa už k naplneniu potenciálu priblížili...konečný reálny výstup samozrejme zvyčajne z veľkého percenta tieto projekcie pochová, aj to je čaro scoutingu a hokeja samotného...

takto aj moja posledná poznámka...Skinner síce bol 7čka draftu, ale CSS ho hodnotilo až ako 34tého...trošku sa netrafili :D
pekny debat :good:
Getzo5 píše:Ale áno, keď hovoríš o jednej istote, zatiaľ čo po iné roky tých istôt bolo 6 nepriamo a hoc nechcene to predsa konštatuješ. Ja ti to do úst nevkladám, vyvodzujem. Skinner je 7čka draftu, to nie je nižšia pozícia šmárja :hroza: Opakujem a uzatváram. Istota za poslednú dekádu bola tak v 30tke hráčov aj to nie všetci šli #1/2 overall. You never now. Názor rešpektujem a prienik tam máme, akurát sa líšime v %.

Fin.
No vzdyt vim, ze je Skinner sedmicka... A co jsem psal? ze letos je tam cca. desitka vyrovnanych hracu(Larsson je o krucek napred, to ano), ze ktere nejake hvezdicky vzejdou, ale neni mi jasne, ktere to budou. To vsechno zavisi na tech hracich, zadny z nich neni hotovy hrac a jde jen o to, jak se v techhle kritickych chvilich k hokeji postavi a jak vyuzije svuj potencial. Jednicka draftu muze klidne nakonec vyznit jako propadak a prave sedmicka muze byt ta spravna volba(nazval jsem to jako nizsi pozice, nutno brat relativne samozrejme). Napriklad velmi zajimavy je Saad, toho i sleduji (kluk je z Pittsburghu) a muze prekvapit. To je ta vyrovnanost o ktere tady porad mluvim(e), proste nevidim velky rozdil mezi poradim volby na prvnich 10-ti mistech. A to neznamena, ze ten draft povazuji za "o 3 tridy slabsi", to mi tady zas nepodhazuj hochu :D That´s all.
kuwo píše:
Getzo5 píše:Mne je jasné, čo to porovnáva, provnáva to ale súčasnosť 17 ročných chalanov. Kde v CSS stál v 98 Datsyuk, kde v 02 Kieth? :giggle:
takto aj moja posledná poznámka...Skinner síce bol 7čka draftu, ale CSS ho hodnotilo až ako 34tého...trošku sa netrafili :D
:D
Atlantik píše:No vzdyt vim, ze je Skinner sedmicka... A co jsem psal? ze letos je tam cca. desitka vyrovnanych hracu(Larsson je o krucek napred, to ano), ze ktere nejake hvezdicky vzejdou, ale neni mi jasne, ktere to budou. To vsechno zavisi na tech hracich, zadny z nich neni hotovy hrac a jde jen o to, jak se v techhle kritickych chvilich k hokeji postavi a jak vyuzije svuj potencial. Jednicka draftu muze klidne nakonec vyznit jako propadak a prave sedmicka muze byt ta spravna volba(nazval jsem to jako nizsi pozice, nutno brat relativne samozrejme). Napriklad velmi zajimavy je Saad, toho i sleduji (kluk je z Pittsburghu) a muze prekvapit. To je ta vyrovnanost o ktere tady porad mluvim(e), proste nevidim velky rozdil mezi poradim volby na prvnich 10-ti mistech. A to neznamena, ze ten draft povazuji za "o 3 tridy slabsi", to mi tady zas nepodhazuj hochu :D That´s all.
Hele hochu... :D Nepodhadzujem ti nič. Tvrdil si, že top10 je vyrovnaná, ale zároveň slabšia, že sa nevyprofilovali až na Larssona lepší. V iných draftoch ich bolo 2-3x viac. To si de facto nepriamo naznačil, možno nechcel, ale taký je reálny základ 2008/2009 draftu. Ok nechajme to, čo si tým myslel vieš už snáď len ty sám. Každopádne Saada som odporúčal Nightwolfovi v topicu Sens, tak ma môžeš podporiť. :roll: Jo a ešte ten Skinner - povedal si, že "sa môže presadiť aj nižší pick ako Skinner" na čo som ti odpísal, že "Skinner ako 7. nie je nižší pick", prečo sa čuduješ? :ja_neviem: Myslím, že už je jasno na oboch stranách.

Petrik the Spectator. :D
Isles nech uz konecne zacnu makat, lebo rok co rok, je to o tom istom, z ktorej pozicie budu tahat a rok co rok, je to zial ta ista obohrata skladba - vzdialene PO brehy suuu :gitara:
osobne ma neprekvapi stuacia, ktora sa spominala pred istym casom a to, ze to trebars Tavaresa prestane u Isles bavit a zacne uvazovat nad tym, ze by to rad skusil v time, kde ta sanca na PO je daleko realnejsia.....byt fanusikom Isles, neviem ci by som mal tolko to trpezlivosti :x

z prospektov ktore budu v tohtorocnom drafte k mani, by som nehladal bohvieaku spasu, zabudnime na prospecty typu Duchene, Tavares, Stamkos, Hall, Seguin...ako spomina atlantik pôjde o vyrovnany draft, v ktorom by mal vycnievat snad Larsson a potom :unsure: samozrejme, ze jednym ockom sledujem aj tohtorocny draft, nakolko v 1.kolecku tahame za listky(teda ak by sme ten pick "nepustili" pocas TDL) , ale otvorene, z minulorocneho draftu sme vytazili rozhodne viac (Seguin) akoby tomu bolo tohto roku....Getzo tak trosku smola, ze vam tak neslo v minulej sezone :wink:
Prečo by? Pre mňa sú obaja Švédi atraktívnejší než Seguin (to myslím váźne, no offence), Gudbranson, Niederreiter či Connolly. Johansen, Hall, Skinner to už je jiná :hmm: Ale vieš, ani rodinu si nevyberáš a nad rozliatym mliekom plakať neradno. A na druhú stranu, ako hovorím, pokiaľ budeme ťahať z pozície na ktorej sa nachádzame, aj tak neprerobíme, veď my nie sme zvyknutí draftovať pomaly ani top20 bežne. Skôr ma môže "mrzieť" 2008 a 2009, ale to je beztak jedno. :ja_neviem:
Výborná to debata a početl jsem si doopravdy dobře. :good:

K letošnímu draftu tady snad bylo řečeno už vše. Já osobně tam mám své čtyři favority nebo spíš koně:

1) Adam Larsson - Má ho smysl víc komentovat? :) O něm se tady dočtete v každém předchozím příspěvku. :) Nutno dodat, že zaslouženě.
2) Ryan Murphy - Můj kůň a nejoblíbenější mladík na draftu. Tento obránce by se mi hrozně, ale opravdu hrozně líbil v Columbusu! Takovýhle typ (výborný bruslař, ofenzivní choutky veliké, chytrost, defenzivu doladí a bude z něho velká hvězda) beka nám chybí a já být GM tak pro jeho získání udělám cokoliv!
3) Gabriel Landeskog - Vynikající powerforvard, který se svým krajanem Larssonem dle mého popere o post jedničky draftu.
4) Joel Armia - Mám rád technické hráče a tento kluk to je přímo ideál na moje choutky. :) K tomu všemu perfektní bruslař. Podle prozatímního vývoje sezóny by na Columbus i mohl zbýt. Líbil by se mi určitě.
Vymeniť Landeskoga s Murphym a Larssonom, tak ťa Dawe nazvem pre tentoraz mojim človekom :good: Prakticky moja štvorka i keď poradie iné a Armiu by som pri iných možnostiach veľmi nechcel.
takže po katastrofálnom výkone a prehre s Devils a napriek tomu, že Jurčinov štart je otázny, majú Isles dôvod k optimizmu :
Okposo skating today. Wearing a regular jersey, not the non-contact yellow.
Capuano says Okposo will play tomorrow against the Capitals.
Nielsen Hopes to Make His Return.
včerajšie tréningové formácie :

26 Matt Moulson – 91 John Tavares – 15 PA Parenteau
57 Blake Comeau – 12 Josh Bailey – 37 Jeremy Colliton
40 Michael Grabner – 51 Frans Nielsen – 21 Kyle Okposo
17 Matt Martin – 28 Zenon Konopka – 14 Trevor Gillies
44 Rob Schremp

EDIT: mne osobne sa Armia moc nepáči, napriek jeho šatistikám v SM-Liiga...nerežú mi veľkí chlapci nevyužívajúci svoje fyzické možnosti typu Blakea Wheelera...Nugent-Hopkins získava svojou hrou veľa pozornosti v poslednej dobe (CHL top prospect game) a veľa ľudí ho už má pred Couturierom...Jurčo - you tube sensation? (we`ll see in playoffs)...mne osobne z projected early to mid 1st veľmi režú Bärtschi a Jensen...
o Weightovi som sa docital, ze mu na chrbtici nasli nejake vyrastky a ktohovie, ci este naskoci do kolotoca NHL

rozhovor s Jurcinom :arrow: http://denniksport.sk/article/160815/na ... 00-dolarov
cepi díky moc za ten rozhovor...ale hmmmm....
„Isté je, že do konca sezóny si nezahrá Streit"
toto je novinka...hovorilo sa, že Streit už korčuľoval na tréningu v non-contact jersey a že sa vráti ako bolo plánované (late february/early march)...

EDIT : ja osobne pochybujem, že Weight sa ešte vráti...podľa mňa budúcu sezónu head/assistant coach...
tak Nabby u Isles. Dalo se to cekat, ted jen jestli se tam bude hlasit. Po jeho komentarich o Edmontonu a pod. si to nemyslim. I kdyz udajne prohlasoval ze chce jit nekam kde bude mit moznost byt jednickou a to v NYI urcite mit bude.
Tak místo Play-Off a šance na Stanley Cup bude lovit puky u Ostrovanů... Nezávidim mu :D
Teď se za poslední dobu několikrát ukázalo, jak je tohle pravidlo neuvěřitelně STUPIDNÍ. St.Louis si podepíšou dva hráče, nemají ani jednoho, Detroit teď to samé. Prostě co má za smysl bránit hráčům z Evropy podepsat volně s kýmkoliv chcou. To fakt postrádá jakoukoliv logiku, ten hráč nakonec skončí v jinde než chtěl a ten tým, který o něho měl zájem tak ostrouhá. Nonsense. :hroza:
PainKiller píše:Tak místo Play-Off a šance na Stanley Cup bude lovit puky u Ostrovanů... Nezávidim mu :D
looool :lol: Nabby musi byt z toho este viac hotovy ako vedenie Red Wings :giggle: pomaly ale isto Nabbymu zvoni brankarsky umieracik, v DET zaujimava sanca pobit sa o :cup: a ako pise painki, v prevzanej väcsine bude vytahovat puky z branky :D (kuwo brat s rezervou :wink:

zaujimalo by ma ale, ci existuje realna moznost vymenit ho v ramci TDL, ci ina moznost? :ja_neviem:
The NHL News píše:Sources tell TSN that Evgeni Nabokov has decided he will not report to the New York Islanders, meaning the club will likely suspend him for not reporting or put him back on waivers.
No, myslim, že se tohle dalo čekat :giggle:
843 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES