Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Co se to proboha stalo Gallagherovi s vizáží? Jako by zestárnul o 12 let. Erika jsem měl nejvíc rád, ale nejspíš bude v tomhle současném týmu lehce nahraditelný.
Výkony zkl. sestavy v posledních zápasech výtečné, ale trochu by to chtělo natrénovat tu produktivitu.
Je fajn, že habs takhle hodně střílí ale 85 střel a 6 gólů a to to ještě hodně moc vylepšily ty poslední tři střely v poslední třetině proti Torontu. No snad ten Ryder bude pokračovat v tom co začal v Dallasu.
Kde se dá najít ta potvrzená zpráva o Diazově stavu? Na ofiko str. tam nic není, říkali to teda i ty dva tajtrdlíci na nova sport, ale těm se nedá někdy věřit ani název týmu, který zrovna komentují.
(olympiáda v hajzlu)
cepi píše:maro nam uz lieta v oblakoch Obrázek ani sa mu necudujem, po tych predoslych :thumbsdown: sezonach
tato je uz o niecom inom, PO mate podla mna v kapse, ale tam sa zacina od stavu 0:0 a s kazdym jednym PO superom sa da hrat, vyhrat, ci prehrat :-P
Já nechci říkat co bude, ale prostě jít postupně od každého zápasu. Ale věřím, že pokud budeme mít zdravý kádr a plnit koučovy pokyny, tak to PO uděláme. :jj:
PO bude tezke, ale konecne po rokoch mame sanci , mame..Vyzvime CHI :!:
Tak přetěžký dvojzápas máme za sebou a vydolovali jsme z něj 3 body, což je super :thumbsup: ! Musím říct, že jsem spíš očekával obrácený poměr, tedy 2 body s Pens a 1 bod s Bruins. Ale ukázalo se, že Penguins jsou dopředu hrozně silní a v takovém bláznivém zápase nás prostě přetlačili svými ofenzivními dovednostmi - řekl bych, že nás přehrávali mnohem víc než Boston, tam to bylo více vyrovnané. Co mě trápí, to jsou naše přesilovky, v Bostonu v 5 proti 3 naprostá katastrofa :-( .
Ukázalo se, že tito dva soupeři jsou momentálně asi opravdu tím nejsilnějším, co na východě je a my jsme to zvládli se ctí. Navíc jsme v obou případech dokázali obrátit nepříznivé skóre, s Pittsburghem dokonce o dvě branky, což je dalším světlým momentem tohoto dvojzápasu. A vyzdvihnout je třeba za poslední zápas hlavně Budajův výkon, on byl velmi důležitým faktorem při naší výhře!
Pokud budeme takhle pokračovat, budu moc spokojený :yes: .
3 body a skóre 10:10 :hufi: To by nám normálně vyšlo tak na tři čtyři zápasy.
Já jsem taky spokojen. Pens nás místy fakt dost přehrávali, ale my to ubojovali a skvěle otočili stejně jako proti Ruins, což taky beru jako obrovský klad těchto dvou zápasů. Podle mě to tým dost semklo, to bude v PO potřeba :jn:
V přesilovce je chyba Markov, jak jsme se bavili, nechápu proč víc nestřílí :bitka3: Má na to, to samé Subban, který jinak hraje skvěle :klobuk:
Pleky včera zlepšený výkon, hlavně později v zápase skvěle bránil. S novými křídly se snad sehraje, nicméně Moen mi tam moc nepasuje a Chucky ve čtvrté brázdě už vůbec ne :neviem: Ale ostatní lajny Ellera a Desharnaise předvádí skvělý hokej a zejména dvojčata MaxPac a DD byli nebezpeční při každém střídání a Gallagher jim slušně sekunduje :moj: Z Maxe nám roste hvězda formátu NHL :waa:

Budaj :klobuk:
Tak pětizápasový trip máme za sebou s bilancí 4-1-0 :yahoo: Nepředvádíme ve většině zápasů žádný nádherný hokej, ale to není podstatné. Dobré je, že dokážeme dávat góly, máme solidní PP a vyrovnané útoky. V kabině je zdá se taky dobrá atmosféra.
“This team has obviously developed some very good character. We’re a group that plays with a lot of responsibility and I really like what I’m seeing from our guys” said Therrien. :poklona:

Plekyho lajna válí, Ryder po návratu domů 2+7 v sedmi zápasech :waa: , Gio dává opět důležité góly a Pleky jim zdatně sekunduje. Subban hraje v Norris formě :tlap:

Teď nás čekají nevyzpytatelní Sen a Devils, ale výhoda je, že máme lehčí rozpis a další B2B nás čeká až 26.3.
Tak je pravdou, že tak velký bodový přísun jsem z tohoto tripu rozhodně neočekával - zvláště pak po zpackaném utkání s Islanders. Ale mužstvo opravdu ukázalo, že má charakter a vůli, kterou dokáže obrátit nepříznivý vývoj zápasu. Platilo to i částečně v tom utkání s Islanders, i když pak jsme to neudrželi, ale hlavně to platilo proti Carolině a zvláště proti Tampě. Co se atraktivity naší hry týče, byla to vesměs spíš nudná podívaná - výjimku tvořil zápas s Bruins, dvě třetiny proti Carolině a třetina proti Tampě. S Floridou to byla pohodová jízda, takže tam nebylo ani potřeba se někam hnát a tlačit na pilu.
Jak říkáš, opravdu je velkým pozitivem, že o gólový přísun se dělí tři řady a není tak tedy vyvíjen enormní tlak třeba jen na jednu. Jak už jsem několikrát zmiňoval, jediným negativem je pro mě zatím Armstrong, naprosto přehlédnutelný a "neškodný" hráč - já vím, že jeho úkoly jsou v checking line trochu jiné, nicméně neumět ani pořádně vystřelit na branku nebo podržet puk na hokejce, to je i na člena čtvrté řady špatné. Navíc svou postavu ani moc nevyužívá v osobních soubojích, což bych očekával. Myslím si, že jeho pozici by klidně mohl zaujmout někdo z farmy.
Jinak se nám pomalu, ale jistě blíží trade deadline a bude moc zajímavé, jakým směrem se budou vyvíjet aktivity Bergevina - posazení Kaberleho i v takovéhle situaci, kdy máme zraněné další dva beky, leccos možná naznačuje... :wink2: .
Armstrong je opravdu celkem neviditelný a moc do těla nehraje, což bych vytkl ale i Moenovi, nicméně já bych mu spíš vyčetl to jeho pálení šancí. Už měl tolik gólovek, ale ne ne to tam spadnout. Takže taky bych se bez něj obešel, ale místo něj jedině typově vhodný hráč do checking line, určitě ne někdo jako Dumont, toho je tam škoda a dokázal to včera, když mu to vedle Chuckyho a Ellera šlo líp. Jsem ale moc rád, že máme konečně pořádnou checking line, která sem tam přitvrdí, ale hlavně odvádí super práci v PK a brání největší hvězdy soupeře. Ne jak loni, kdy to bylo lepení sestavy mladými.
To posazení Kaberleho :poklona: Otázkou je, zda o něj někdo bude mít zájem. Florida prý bude pořádat výprodej, tak třeba tam za nějaký pozdní pick. Uvidíme co na to Marc :dance:
Jedinou kaňkou na dobrém tripu je zranění Prusta, snad se brzy uzdraví :pray:
Parda píše:To posazení Kaberleho :poklona: Otázkou je, zda o něj někdo bude mít zájem. Florida prý bude pořádat výprodej, tak třeba tam za nějaký pozdní pick. Uvidíme co na to Marc :dance:
Výprodej =/= získání přestárlého Kaberleho.
Rono píše:
Parda píše:To posazení Kaberleho :poklona: Otázkou je, zda o něj někdo bude mít zájem. Florida prý bude pořádat výprodej, tak třeba tam za nějaký pozdní pick. Uvidíme co na to Marc :dance:
Výprodej =/= získání přestárlého Kaberleho.
Jen jsem přemýšlel nahlas :roll: Třeba budou chtít "čerstvou" krev až se zbaví nějakých beků, co já vím :giggle:
:)Zatím to vypadá velmi nadějně.Nechci to zakřiknout,ale jedeme s občasnými výkyvy na vítězné vlně.Ten Bouilonův gól do Budajovi šibenice byl výstavní.Budaj se ani nepohnul. :D
Stane se.Takhle by to měli chladnokrevně proměňovat všichní útočníci do soupeřovi brány,což není vždy pravidlem.No hlavně,že jsme vyhráli.
Osobně jsem jinak přesvědčen,že s Bouilonem nám hodně stoupla kvalita obrany.Takový bek nám loni chyběl.Je to spolehlivý obránce. :yes:
montreal píše::)Zatím to vypadá velmi nadějně.Nechci to zakřiknout,ale jedeme s občasnými výkyvy na vítězné vlně.Ten Bouilonův gól do Budajovi šibenice byl výstavní.Budaj se ani nepohnul. :D
Stane se.Takhle by to měli chladnokrevně proměňovat všichní útočníci do soupeřovi brány,což není vždy pravidlem.No hlavně,že jsme vyhráli.
Osobně jsem jinak přesvědčen,že s Bouilonem nám hodně stoupla kvalita obrany.Takový bek nám loni chyběl.Je to spolehlivý obránce. :yes:
Tak určitě... :D . Rozhodně je moc dobře, že se nám ustálilo složení obrany minimálně v pěti lidech (Subban, Gorges, Markov, Jemelin, Bouillon) a doufám, že až se uzdraví, tak i šestý Diaz. Potřebovali bychom ale nějakého urostlejšího defenzivně založeného beka - do play-off neocenitelná záležitost! Do útoku platí de facto to samé, kilogramy by se nám na vyřazovací boje moc hodily.
To ano, ale koho vyměnit? V beku jsem se všemi naprosto spokojen (celkem i s Markovem v rámci možností, tedy až na ty turnovery, ale u něj je stejně trejd nesmysl). Kaberle je jasný, ale tam by musel Marc zase začarovat :hfman:
V útoku mě taky nenapadá nikdo, u koho by byla výměna na pořadu dne. Třeba DD, tam bude hodně zajímavé sledovat, jestli s ním MB počítá do budoucna. A pokud se výměna nepodaří, tak budeme muset v PO válčit s tím, co máme.
berme kulikova za ellise a 2 kolo :hmm:

btw myslim si ze bourque se uz do 1 lajny nevrati a pude k alexovi..
:hmm:Potřebu vzrůstu a nějakých kil navíc tu řešíme již několik sezón.Samozřejmě že do play off by se určitě kvalitní defenzivní obr v obraně hodil.Koneckonců ani robustnějšímu křídlu bych se nebránil ,i když to asi není tolik aktuální.Bourque se snad brzy vrátí.
Mírovi rozumim.Předtím tady byl alespoň jeden robustní bek budící respekt, jako Komisarek, Gill Hal, nebo O´Byrne.Ještě předtím v přesilovce nepřekonatelný Sheldon Souray.Teď tady takový obr není.

Naskýtá se ovšem otázka, co reálně bychom o deadline mohli sehnat.Kvalitní obránci jsou obvykle pod dlouhodobou smlouvou,ty kluby měnit nebudou.V úvahu připadají ti ,co jim po sezóně bude končit smlouva,nebo ti s kterými v klubu nejsou spokojeni.A tady je kvalita všelijaká.A abychom brali nějakého podprůměrnýho nazdárka,který je sice tvrdý,ale kvalitu a pevnost obrany nám nezlepší,nato nejsem zvědavej.

Koneckonců na svou příležitost číhají naši prospekti v AHL - Tinordi a Nathan Beaulieu.
A že si to v reálu neumíte představit?Byl by to risk,ale připomínám,že Subban začal svou karieru NHL taky v play off a jak náramně.Možná zkusit využít schopností nadějí, by bylo nejlepší řešení.Já vím,chybí jim veškeré zkušenosti.

Na seznamu spekulací deadline lepších obránců jsou uvažování například Jay Bouwmeester,Šmíd,Gončar,Komisarek,Whitney nebo Liles.Jistě přibudou ještě další jména a abych byl upřímný z těch co uvádim, by možná stáli za úvahu Whitney nebo Šmíd.
Bouwmeester snad jen pro play off a pak v létě nepodepsat.Je moc drahý.

Vůbec nemluvím o vlastní protihodně a bojím se ,aby opticky vhodná výměna nenarušila dobře nastartované mužstvo.Loňký rok mě straší..
My totiž moc toho nabídnout nemůžeme. Kaberleho,Webera nebo nějakého hamiltonského prospekta.A to by asi směnčím klubům jen tak nestačilo.
http://www.tsn.ca/tradecentre/feature/?id=88532" onclick="window.open(this.href);return false;

Uvidíme co Bergevin vymyslí.Možná nic a riskne to z vlastních zdrojů,nebo vystáčíme s tím co máme.
Je to otázka, jestli rozebírat tým trejdem nebo to odehrát s tím co máme :hmm: . Já bych se osobně pokusil samozřejmě zbavit Kaberleho, popřípadě získat nějakého řízka do čtverky jako konkurenci zejména pro Armstronga a odehrál to jak to je. Protože když se na náš tým podíváš, tak to zase taková tragédie není, máme spoustu prcků, ale i pár fyzických hráčů, kteří tvrdě zahrát umí, ale třeba to po nich nikdo nechce, ale v PO by na pokyn trenéra mohli leccos změnit. Řeč je o Bourkym, Ellerovi a hlavně Moenovi a Armstrongovi. MaxPac taky není ořezávátko. V obraně Subby a Tinordi mě taky napadl a přesně jak říkáš, Subban taky odstartoval kariéru v PO :good: Jemelin umí zahrát tvrdě, ale nejsem si jist, jestli by to v PO byl schopen aplikovat každý zápas. Uvidíme, jak se dále projeví Pateryn, zatím nezklamal, ale ani nepředvedl nic navíc.

Co se týká trejdů z té stránky, tak tam je spousta kravin a ta nabídka je teda nic moc, teda spíš nic. Komisarek :hahano: Šmíd je tak asi nejžhavější zboží a pochybuju, že by se ho zbavovali. Extra řízek to zase není a na blokování máme Joshe. Bohužel ve světle těchto souvislostí bychom asi měli vyměnit Webera. V týmu už šanci dostal a typově se do něj nehodí, resp. pro jeho typ jsou kapacity plné. Takhle se trápí a je to škoda, protože na NHL má. Zlatem bych zaplatil za floridského Gudbransona, ten je ale bohužel na listině nedotknutelných :cry: Tampě závidím Gudase :slintac:
:) Včera více než solidní výkon.Aktivita,kombinace, střelba na bránu, tak se mi to líbí.Vůbec jsem nepochyboval,že to zvládnem.Sice se to trochu zamotalo,ale Galenčuk a Eller najezdy zvládli skvěle.
Chválím Theriena ,že je dal spolu dohromady.Konečně se zdá,že Eller ví co má hrát a našel k sobě bezvadný křídlo.Galenčuk mu každopádně vyhovuje a také Dumont k nim docela pasuje.Dobrý.

:evil: Co se týká Komisarka,tak ten tu hrál solidně,ale taky bych ho nechtěl.Dokonce jsme si tehdy od něj mnohé slibovali.
Teď zřejmě z výkonnostních důvodů v Torontu nehraje,ale já mu nezapomenu,jak se zachoval při našem prodlužování jeho končící smlouvy.Normálně nás tehdy zradil a za stejné nabízené peníze podepsal konkurenci Leafs.To se nedělá,ať táhne do pekel.

- Montrealský útočník Blake Geoffrion uvažuje o konci aktivní kariéry. Člen slavné hokejové rodiny nastupoval během výluky za záložní tým Habs v Hamiltonu a v listopadovém zápase se Syracuse utrpěl frakturu lebky po čistém zákroku soupeřova obránce Jean-Philippea Cotea. Od té doby prý nepociťuje zlepšení svého zdravotního stavu. Geoffrion odehrál v NHL 55 zápasů za Nashville a Montreal. NHL.cz

:-( Jeho táta má v Montreale skvělé jméno a tak jsem myslel ,že kluk udělá u nás podobnou karieru.Asi to nevyjde - škoda,zdraví je přednější,to chápu a díky.
Obrázek
cepi píše:Obrázek
Tak to má vypadat... :D :cool: !
Mně se ten nový habs management líbí čím dál tím víc :

Desharnais prodloužení smlouvy - 4 roky 14 mega, cap hit 3,5 mega

Eller třetím centrem do konce kariéry nebo příprava na trade?
wp2t píše:Mně se ten nový habs management líbí čím dál tím víc :

Desharnais prodloužení smlouvy - 4 roky 14 mega, cap hit 3,5 mega

Eller třetím centrem do konce kariéry nebo příprava na trade?
Trade může přijít vždycky, ale já měl vždycky raději Ellera než DD a to co předvedl proti Sens :poklona2: Ani třetí centr není ostuda, zvlášť v našem případě, kdy máme velice vyrovnané útoky a góly umí dát všichni. Uvidíme jak se situace bude vyvíjet. Nicméně se musím přiznat, že jsem pro DD čekal menší gáži.
Parda píše:Trade může přijít vždycky, ale já měl vždycky raději Ellera než DD a to co předvedl proti Sens :poklona2: Ani třetí centr není ostuda, zvlášť v našem případě, kdy máme velice vyrovnané útoky a góly umí dát všichni. Uvidíme jak se situace bude vyvíjet. Nicméně se musím přiznat, že jsem pro DD čekal menší gáži.
V pohodě, není to nic přemrštěného a pořád je v případě nouze i s tímhle platem vyměnitelný. Takže bych to vůbec nehodnotil nějak špatně :) . A jak už jsem napsal na našem webu - Desharnais je momentálně stále lepším hráčem než Eller a rozdíl mezi nimi vidím hlavně ve stálosti výkonnosti. Eller je pořád jako na houpačce...
http://www.allaboutthehabs.ca/wp-conten ... inordi.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

:slintac:

:wave:
:) Úplně zírám jakou smlouvu podepsal nový managment s Deharnaisem.Finančně zajímavou, odpovídající jeho výkonům na ledě, v rozumné délce trvání s ohledem na platový strop.Výborná práce Bergevina.
To je neuvěřitelný rozdíl proti minulému vedení,které přeplácelo, ačko-li výkony hráčů na ledě tomu mnohdy neodpovídali.
Jak píše Míra,kdyby se mu nedařílo,lze ho za ty peníze vyměnit za přijatelnou náhradu.Není,ale důvod, odevzdává na ledě ze sebe vše.Osobně jsem přišel na chuť.Vedle Paccioretyho a Gallaghera se mu daří.Škoda jen,že není větší a silnější.
:D Maro se dočkal beka Tinordiho.Sám jsem zvědavý,jak mu to půjde.Mám-li být upřímný s Ottawou jsem si ani nevšiml,že tam chodí Pateryn.Moc času od Theriena nedostal.Zato Subban z ledu neslezl.
S Tinordim to bude asi stejné.Moc se na ledě neohřeje,spíš je tu na ostrou krátkodobou zkoušku.
habs píše:
Parda píše:Trade může přijít vždycky, ale já měl vždycky raději Ellera než DD a to co předvedl proti Sens :poklona2: Ani třetí centr není ostuda, zvlášť v našem případě, kdy máme velice vyrovnané útoky a góly umí dát všichni. Uvidíme jak se situace bude vyvíjet. Nicméně se musím přiznat, že jsem pro DD čekal menší gáži.
V pohodě, není to nic přemrštěného a pořád je v případě nouze i s tímhle platem vyměnitelný. Takže bych to vůbec nehodnotil nějak špatně :) . A jak už jsem napsal na našem webu - Desharnais je momentálně stále lepším hráčem než Eller a rozdíl mezi nimi vidím hlavně ve stálosti výkonnosti. Eller je pořád jako na houpačce...
V pohodě, nemám s tím problém a souhlasím, že ta konstantnost výkonů u Ellera narozdíl od DD není problém, jen jsem prostě čekal o fous menší prachy, ale jak vidím, že se ten kontrakt všude chválí, tak asi na tom něco bude :thumbsup:
Dnes Tinordi, moc se těším. Ano, Pateryn proti Sens měl asi ne sedm minut, ale v zápasech předtím dostal tuším okolo 12 minut, což by měl dostat i Tinordi. Těším se na něj :cookies:
5196 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2011 BOSTON BRUINS