od
wp2t » úte 19. úno 2013 23:30
Zápasy habs jsem letos zatím viděl celé všechny, statistiky tvoří odborníci už po hafo let, tak aby co nejlépe zhodnocovaly spravedlivě všechna hlediska hry. Já je proto používám pro podpoření svého osobního pohledu na věc, lepší než jen tak podle oka něco plknout.
Srovnávat letošního Desharnaise se St. Louisem? Nevyniká letos v ničem - třeba za zápas s hurikány jsem si ho výrazněji všiml třikrát, kdy něco vytvořil, ale dvakrát to bylo v přesilovce, kdy bylo více prostoru.
Útok Bourque-Plekanec-Gionta je tak od třetího zápasu stabilní, vedle Desharnaise a Galchenyuka se ta křídla + Eller už vystřídaly asi ve všech variantách a Galchenyuk z toho vychází jednoznačně líp. Asi by to chtělo vedle DD sehnat někoho tak dva metry a 100 kg, aby mu dělal místo a čas na rozehru (někoho třeba jako Wheeler)
Montreal - Carolina 3:0
hráno hodně ze zabezpečené obrany, první gól až ve 42. minutě. Budaj (jen19 zásahů a vychytaná nula) si tentokrát odpustil úplně všechny brutální chyby (až na jednu trapnost při rozehrávce v 1.třetině) a byl opravdu skvělý - tak tohle byla konečně ta zmiňovaná spolehlivá dvojka. Jen aby to ještě dokázal zopakovat.
Co bylo platné na druhé straně Wardovi, že měl o čtyři úspěšné zákroky víc, ale prošel si tzv. "Budajovou minutkou" - ty dva góly byly vyloženě jeho a rozhodly zápas.
Panebože ať si Eller zapamatuje, jak hrál v tomhle zápase a dokáže to zopáknout v každém dalším zápase - byl prostě neuvěřitelně tvořivý a nápaditý, prostě paráda.
Galchenyuk podal opět velmi nadstandartní výkon, škoda že se nemůžeme těšit z jeho další spolupráce s Gallagherem.
Nejsem moc obdivovatelem bitkařů, ale Schen by si za ten zákrok nějakou tu bouli zasloužil.
G. má dvacet let, druhý otřes mozku a jestli to takhle bude pokračovat, tak to bude hoch mít už asi bohužel za pár.
Loni měli habs bitkaře co neuměl hrát hokej, tak nebyl moc nasazován do zápasů.
Letos tady je bitkař co umí oboje a zas radši aby hrál hokej?
Ten konec s frustrovanou philou byl už o zdraví klíčových hráčů.