Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

PITTSBURGH PENGUINS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Z téhle nonsens obrany někdo odejde, tam není o čem. Ale J.Staal - poslední sezona kontraktu, pak UFA. Je jasné, že Jordan má na víc a bude to chtít dokázat, ideálně v klubu kde dostane možnost na 1.centru(Toronto, Nashville, Calgary...). Dokazovat potenciál na 80 bodu ve 3.útoku není pro něho dobré.

Jedna věc je podle mě skoro jasná. Nehrozí, že J.Staal dojde do UFA statusu s logem Penguins. To v dané situaci a nespokojenosti Staala nedovolíme, riziko ztráty bez náhrady by bylo příliš velké. Buď to ho podepíšeme přes léto, anebo bude vyměněn. Shero to říkal už dávno, že tohle léto ho chce podepsat, jenže výsledky jsou neuspokojivé, něco se musí změnit, Staal sám není spokojen, prostě mi to nevychází že by to klaplo. Podepisovat se přes léto má i Crosby... Ať už nad tím uvažuju ze všech stran, vychází mi to na Jordanovu výměnu, teď nebo pak už nikdy... Mám ho velmi rád, ale pro klub to dává smysl právě teď.
Ako idealny partner sme my, mozne by bolo:

1. 1.kolo, Tjutin - Staal, 1.kolo
2. Tjutin, Brassard (nie hrac, ale protihodnota z ineho klubu) - Staal a 3.kolo
Jako Manazer pitrsburghu bych sel spis do varianty obchodu s Rangers nebo Toronto.

Rangers balik za balik (Staal+Michalek nebo Martin) a Toronto Staal za Shenna + Nejaka dalsi kompezance od Pits bud hrace nebo draft.
Obaja su z vychodu, plus Toronto taha ako 5. kym my ako druhi, takze budu mat kvalitnejsi vyber. No a neviem si predstavit, ze Staal by zamieril do jedneho z tychto timov.
Samo, k tomu by boli este doplnky, zobrali by sme Martina za napr. 2.kolo od Phoenixu (prehnane, ale zase Staal je Staal).
To by si moc nepomohli, Schenn = Orpik, akorát v mladší verzi :psst:
Vzhledem k tomu, že PO topics už radši nechci ani vidět a otevírat je prostě nebudu, tak to ukončím tady. Opět končíme v dubnu a je to velké zklamání a frustrace. Omluva není ani to, že jsme podle mého názoru vypadli s momentálně největším favoritem na SC (ten PO systém :bitka3: :cry: ). Ale co, prostě je to už 3. neúspěšná sezona v řadě a něco se změnit musí. A to hodně věcí. Léto bude u nás extremně zajímavé (smlouva Crosbyho, otázka Staala, *ucking Martina, *ucking Orpika, kouče, posil do obrany...). Proto nebudu říkat, že si dávám definitivní pauzu až do příští sezony a zadní vrata si pootevřené nechám... Pokud se u nás něco zajímavého stane, asi se k tomu vyjádřím, ale bude to spíše jen sporadická aktivita. Nemám na to prostě chuť, PO budu sledovat už jen minimálně (Blues, Preds), možná se ještě podívám na Kanadu na MS (kde by mohla být skupinka od Pens).

Sezona byla plná rozporuplných pocitů. Na závěr se určitě patří pogratulovat Philadelphii. Nechytli jsme úvod série, tam to bylo trestuhodné, no a pak už je to v takové situaci a proti takovému soupeři těžké. Flyers byli lepší, hráli ještě líp než jsem čekal, a postupují naprosto zaslouženě... Pittsburghu snahu upřít nelze, ale přišlo mi že Flyers to chtěli o něco víc. Tahle série by pro nás měla být ideální lekce, ukázala na všechny naše problémy. Z její důkladné analýzy by jsme měli vycházet v létě, protože tohle se už nesmí jen tak lehce opakovat... Snad o rok si na to dáme bacha. Takže Shero :pray: ........ Life goes on, tedy asi :neviem: .
Závěrečná tiskovka, tady jsou nejpodstatnější informace:
Darren Dreger ‏ @DarrenDreger Reply Retweeted Favorite · Open
Crosby turns down invitation to play for Team Canada at Worlds. Wants to spend next 4 months training and working towards next season. #TSN
#Pens GM Shero: Neal with a thumb injury. Sullivan with foot injury. Niskanen shoulder. Letang with hip. All shot up to play in playoffs -SK
Josh Yohe ‏ @JoshYohe_Trib Reply Retweet Favorite · Open
Paul Martin had a concussion from Schenn´s hit.
Rob Rossi ‏ @RobRossi_Trib Reply Retweet Favorite · Open
Shero on three center model: "Has worked in the past. Whether it works in the future remains to be seen." #pens
Shelly Anderson ‏ @pgshelly Reply Retweet Favorite · Open
Shero on trading one of three big centers: "We have to take a look over the next couple months." hopes for CBA news soon.
Pens Inside Scoop ‏ @PensInsideScoop Reply Retweet Favorite · Open
#Pens GM Shero: I like our coaching staff. Dan's our coach. I'm anticipating moving forward with all our people there -SK
Josh Yohe ‏ @JoshYohe_Trib Reply Retweeted Favorite · Open
Niskanen: I have fallen in love with this organization. I hope I'm back.
Nisky :poklona: :wub: i se zraněným ramenem to byl v PO náš nejlepší bek. Prosím podepsat :modlenie:
Shelly Anderson ‏ @pgshelly Reply Retweet Favorite · Open
Crosby confirms no worlds for him, wants a normal summer; Staal undecided; fleury declined because he would be riding bench. #Penguins
Fleury :lol2:
Pens Inside Scoop ‏ @PensInsideScoop
#Pens Crosby on if he absolutely wants to stay here: 'Yeah, that's the plan.' More from Sid and the rest of the guys coming soon -MC
Shelly Anderson ‏ @pgshelly
Malkin said he's aiming for another strong summer of workouts and hopes #Penguins strength coach Mike Kadar comes to Moscow again.
:good:
On if he(Malkin) will go to the World Championships:
Yep. We leave for Moscow May 2. I’ll meet the national team in Moscow on May 2.
Garrison could have been a Penguin two years ago. It was down to Florida or Pittsburgh, and he chose to sign with Florida because they promised him regular minutes and we couldn't, because you know, we were "soo stacked".
Tak tohle jsem ani nevěděl :? Shero, tak tohle bys měl rychle napravit... Garrison do Pens! :modlenie: Suter by byl sen, ale pokud by klapnul alespoň Garrison, tak :cool: Ta přesilovka :slintac: Navíc ten kanón co vlastní není jeho jediné aktivum, je i dost tvrdej, celkem srdcař a dobře blokuje střely. Já ho vidím jako jedno z velmi nadějných řešení.

1) Je Crosby simulant? Ano je.
2) Pere se Crosby ze zadu a utíká od bitek? Ano pere a utíká.
3) Pere se Crosby při 2 na 1? Ano pere.
4) Hraje Malkin zákeřně? Ano hraje.
5) Prochází to Pittsburghu poslední roky u NHL? Ano prochází.

Takže fanoušek ubožáků je ten poslední, kdo může moralizovat u jiných týmů.
Atlantik píše:
Garrison could have been a Penguin two years ago. It was down to Florida or Pittsburgh, and he chose to sign with Florida because they promised him regular minutes and we couldn't, because you know, we were "soo stacked".
Tak tohle jsem ani nevěděl :? Shero, tak tohle bys měl rychle napravit... Garrison do Pens! :modlenie: Suter by byl sen, ale pokud by klapnul alespoň Garrison, tak :cool: Ta přesilovka :slintac: Navíc ten kanón co vlastní není jeho jediné aktivum, je i dost tvrdej, celkem srdcař a dobře blokuje střely. Já ho vidím jako jedno z velmi nadějných řešení.
Doufám, že Garrison má to srdce.. Do Pens bych ho nechtěl ani za nic..
Zajímavosti z AHL. Hraje se velmi zajímavá a pěkná série mezi Wilkes-Barre/Scranton a farmou Winnipegu - St.John´s IceCaps.

První dva zápasy v Newfoundlandu byly vyrovnané a stav byl právem 1-1. Doma Baby Pens prohráli dva zápasy v OT, přesto že byli v obou aktivnější a v game 3 např. neměli St.John´s IceCaps ve 2.třetině ani jednu střelu. Ten hokej je překvapivě solidní a zápasy jsou těsné, dramatické a vyhrocené. 5.zápas ale skončil takhle:

Simon Després krásně rozhodl v 92. minutě :klobuk: . Jinak ale nejlepším hráčem série od Wilkes je Eric Tangradi, solidní v bráně je Thiessen, dobře v PO hraje ještě Cal O´Reilly(ale to je hráč jak šitý pro AHL) a líbí se mi tam Zach Sill - taková kopie Vitaleho, warrior. Právě od Tangradiho a Desprése se očekává pevné proniknutí do 1.teamu. Tangradi se konečně herně posunul dál, tedy alespoň zdá se tomu tak. Za áčko Pens to už taky naznačoval, i v playoffs proti Flyers.

Després je 99% lock. V AHL každopádně máme solidní kvalitu, ať už tahle série dopadne jakkoliv. Jsem pozitivně překvapen z toho co jsem viděl.
Jdeme do 7. zápasu po výhře 4-2 :wave: O´Reilly 8 vteřin před koncem 2.třetiny srovnal v PP na 2-2 a pak kluci na St.John´s vlítli od začátku 3.třetiny. Díky Zachu Sillovi se tam ujmula asi až 5.šance, ale stačilo to. Pak podržel Thiessen a z brejku se dalo na 4-2 - (P.Thompson).

Výborné výkony Williams, Thiessen, pak opět Tangradi, Sill, Després(ten snad nescházel z ledu) a McDonald. WB/Scranton je v téhle sérii lepším teamem, tak snad to potvrdí už zítra v game 7.

Game 6 highlights:
Pánové v Hockey Night in Canada se komentátoři bavili, že by mohlo dojít k tradu Pens a Oilers. Figurovat v ní by měl náš 1. pick a u vás Jordan Staal. Nedávno jsme sice někde četl prohlášení, že Staal by rád u vás zůstal, nicméně trvá na tom, že by chtěl dostat více prostoru, dá se tedy očekávat tato výměna? Logiku mi to dává z naší strany, protože, pak by se mohl poroučet Gagner např. na FLoridu výměnou za prespektivního obránce.
Ad Reeper: Ano, výměna Staala je pro nás velmi reálná a u nás se o tom diskutuje hodně intenzivně. Možností je víc, Yakupov je určitě jedna z nich. Také to neslyším poprvé. Uvidíme, ale zřejmě by jsme chtěli ještě něco do obrany (Šmíd?!) :neviem:
Atlantik píše:Ad Reeper: Ano, výměna Staala je pro nás velmi reálná a u nás se o tom diskutuje hodně intenzivně. Možností je víc, Yakupov je určitě jedna z nich. Také to neslyším poprvé. Uvidíme, ale zřejmě by jsme chtěli ještě něco do obrany (Šmíd?!) :neviem:
Šmíd je nedotknutelný. Poslední 2 roky je parádní. Spíš bych to viděl na Peckhama, ale takových obránců jako on máte fůru (tzn. nemobilních)
Tak podle finských medií máme obrovský zájem o gólmana Petri Vehanena. Pro mě výborná zpráva, Vehanena považuji za nejlepšího gólmana mimo NHL. Na MS se mi narozdíl od Lehtonena taky hodně líbil (a loni samozřejmě taky). Píše se tam o tom, že by měl odchytat minimálně 20-25 zápasů. A při Fleurym by podle mě nebyl úplně bez šancí ani na víc, takže sem s ním! Finská brankářská škola :slintac:

Zdroj: http://www.iltalehti.fi/mmjaakiekko2012 ... 8_j0.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

A takového D.Brunnera k němu ještě.
Tak ako dopadli baby Pens v 7. zapase?
FLYERS FAN píše:Tak ako dopadli baby Pens v 7. zapase?
Ak by WBS vyhrali uz by to tu ATLANTIK komentoval, takze tipujem, ze WBS prehrali a vypadli.
Jo jasně, omlouvám se ale včera jsem neměl tolik času a dnes už se mi k tomu nechtělo vracet. Ale když chcete koment, tak bylo to nakonec 3-2 pro IceCaps. St.John´s do toho vlítli a známá firma Cormier zneškodnil hned na začátku Bortuzza(nejlepšího defenzivního beka WBS). Sudí nic. Už předtím vypadl ze hry Brian Strait, takže obrana byla křehká. IceCaps trefili 3 tyče, byli lepší, Baby Pens působili unaveně a na začátku 3.třetiny už bylo 3-1 pro domácí. St.John´s navíc furt hráli brutálně tvrdě a to Pens zjevně ubíralo síly. Pak konečně přišel závěrečný tlak, kontaktní gól na 3-2, několik dalších velkých šancí na vyrovnání, ale Pasquale v jejich bráně byl prostě výborný. Skvěle hrál od nich obránce Postma. Tangradi opět dvě pěkné asistence, ten kluk se mi líbí čím dál víc.

Jak říkám, není pro mě klíčové jestli Baby Pens vyhrajou Calder Cup, nebo ne. Favorité nebyli už v 1.kole proti Hershey a ani teď. Pro mě šlo hlavně o sledování některých hráčů. A špatné to nebylo.
Tak Tučnáci mají prej zájem o finskýho golmana Petri Vehanena :hmm:
PainKiller píše:Tak Tučnáci mají prej zájem o finskýho golmana Petri Vehanena :hmm:
Vždyť o tom píšu o 3 příspěvky výš :wink: . Vehanen sice podepsal 5-letou smlouvu s Lukko-Rauma, ale má tam klauzuli o tom, že mu nebudou bránit odskočit si do NHL. Také naši "finští Penguini" píšou na HF o tom, že jeho agent "mezi řádkama" několikrát naznačil, že Vehanen do NHL pojede. Boston už na něj mezi časem rezignoval.
Ahá, moje chyba.. nevšiml sem si :slap: No, byla by to dobrá volba IMO, je to zkušenej veterán, je teda fakt, že ještě nechytal na užšim kluzišti, ale mohl by překvapit :hmm: Možná by byl lepší jak Johnson.
Ne možná, ale určitě - by byl lepší jako Johnson. Ale to ostatně není měřítko, to by byl lepší každej (snad s výjimkou Thiessena :giggle: ). Vehanenovi každopádně v NHL věřím, uvidíme co z toho bude.
No, přituhuje, přituhuje a otázniků je u nás čím dál tím víc.
Podle Marka Maddena je Zbyněk Michálek ochoten odvolat no-movement klauzuli a nebránil by se výměně! Jako důvody uvádí jemu nevyhovující styl hry Pittsburghu a nepříjemný tlak ze strany fans, kde má pocit, že se fans obracejí hodně proti němu. Zbyňka a jeho důvody plně chápu, má pravdu, ale otázka je jestli to mělo takhle vyplavat na povrch... Každopádně kritika na Paula Martina je u nás asi tak 5x větší, nebýt tohodle "štítu" tak by to Zbyňa dostával vyžrat ještě o hodně víc...

Na straně druhé, Joe Morrow(Portland) včera svýma kanonama na přesilovce zlikvidoval(tedy zranil) 3 blokující hráče soupeře v jednom zápase a celkově se na Morrowa sypou jen a jen pozitiva. Jeho střela je prej už teď brutální a měla by patřit v budoucnu k absolutně nejtvrdším v lize. A není to jen o střele. Jsou i názory, podle kterých by Morrow mohl být NHL ready, já to ale u něho vidím spíše až na sezonu 2013/2014. Morrow má IMO ještě vyšší potenciál než Després. Na výměnu generace v naší obraně se každopádně nemůžu dočkat. :good:

No a s Niskanenem se má začít intenzivně jednat o cca. 2 týdny.

Na závěr, Shero neřekl ale ani nevyvrátil, že budou velké změny. Řekl ale, že furt vůbec nemůže rozdýchat to vypadnutí v 1.kole PO... Mám pocit, že to naznačuje hodně.
pre mna je lepsie prispievat v offseason (hoci sa stale hraje playoff, kombinacia timov uz horsia byt nemohla), tak teda som tu zas, hoci by som rada pripievala aj v sezone, snad sa mi to podari, tak celkovo povedat by som chcela len ze Pens predvadzali pekny hokej, Sid sa mi velmi nepozdava, akosi ma irituje svojim spravanim v poslednej dobe, co by som povedala k playoff, nuz neviem ci najdem vhodne slova, vysledky ako v druhej japonskej (nikoho nechcem urazit) ale toto jednoducho nie, Philla nakoniec lahko podlahla Devils takze im ten enuziazmus dlho nevydrzal, neviem co s Fleurym sa porobilo, ale nepodrzal, hoci vzdy vravim, ze podiel ma na vsetkom cely tim, Flowerov agent ho este ponukol na MS comu fakt nerozumiem, tak mu to jemne vysvetlili a je po sezone, jediny reprezentant Pens je Malkin ktory pokracuje vo svojej vynikajucej forme aj na MS, tak uvidime co bude cez leto, kazdopadne to bude urcite zaujimave, v Pittsburghu mame dokoca draft! takze super...
6378 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO