Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

NEW YORK ISLANDERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

No myslel jsem si to kuwo, vzdyt nejaky ten patek za nas odehral a vim jaky typ Mark je... Tak ale bylo mi za nim i trochu lito. Je to velky sympatak, ale tak pro nas uz asi nemel v nabite konkurenci dalsi perspektivu. Kazdopadne mu dekuji za dobre sluzby, ktere pro Pittsburgh odvedl. Nezapomene se hlavne na jeho 4 goly na nasi ceste za Stanley cupem. Tam hral v zivotni forme. U vas mu taky preju samozrejme jen to nejlepsi, i kdyz asi si to ale takhle Mark nepredstavoval, z vysluni az na dno... Alespon ted nosi to "acko" a stal se v teamu NHL dulezitym clankem. Holt, zivot prinasi zmeny, kazdopadne doufam, ze jeste nejake svetlejsi momenty v jeho kariere nastanou!
kedy sa vam ma do zostavy vratit Weight?
cepi...Islanders si vôbec nedávajú tú námahu informovať fans o progrese liečby zranených hráčov, takže neviem povedať, kedy sa Doug Weight vráti do zostavy a či vôbec, pretože na tréningoch už "funguje" ako asistent trénera a "kaučuje" presilové hry...ak nejaký fan má o tom vedomosť nech napíše...asi jediná informácia o zranených hráčoch prišla minulý týždeň, keď Kyle Okposo prvý krát korčuľoval v plnej výstroji...čas jeho návratu nebol takisto spomenutý, ale zdá sa, že pôvodná prognóza (prelom decembra a januára) sa zdá byť reálna...
Na zajtrajší nočný zápas v NVMC proti Atlante sa chystá aj skupina fanúšikov bývalého klubu NHL Quebec Nordiques...skupina, ktorá si hovorí "Nordiques Nation", bude dosť početná, keď sa hovorí o príjazde naplnených 23 autobusov...špekuluje sa, že ich cieľom je predovšetkým tím Atlanta Thrashers, ktorý by, podľa nich, bolo najvhodnejšie presunúť do Quebecu, hlavne vďaka chudobným domácim návštevám, no v tomto prípade nemožno ani vylúčiť, že sa zamerajú aj na samotných Islanders, ktorí majú takisto veľké problémy a nie je vylúčený ich predaj...hlavný cieľ tejto "návštevy" je, podľa Vincea Cauchona, ktorý je na čele skupiny, ukázať NHL, že Quebec potrebuje tím NHL, keďže má potenciálne väčší trh ako inde situované organizácie a zdá sa, že práve konfrontácia dvoch tímov s problémami s návštevnosťou je ideálna na prezentovanie tejto myšlienky...

tu je k tomu článok :
http://sport.aktuality.sk/clanok/104402 ... autobusov/
Neuveriteľná trápnosť Francúzov, ktorí trpia komplexom menejcennosti.

V roku 1996 sa v IHL presťahoval hokejový tím Atlanta Knights do Quebecu. Dôvodom bolo to, že sa išla búrať aréna Atlanty (totižto bola potrebná nová aréna pre Thrashers, ktorí už vtedy boli istým tímom v NHL). Nešlo teda o finančné problémy. Navyše tím bol vcelku navštevovaný a úspešný. Ale ako som už uviedol dôvody, tím sa presťahoval do Quebecu. Koľko tam peržil? Dva roky? V tej druhej sezóne už trejdoval najlepších hráčov lebo mal veľké finančné problémy.

Prečo taktisto Citadelles v AHL existovali len tri roky?

Celá táto snaha mi pripadá smiešna. Radšej nech si postavia normálnu arénu a až nech potom hovoria o presťahovaní tímu do Quebecu.
Bežný postup je ale jasný. Najprv NHL, potom aréna. Kto by šiel do rizikovej investície? :smile03:
Getzo: ale aréna sa nestavia len pre NHL, nie? Ak áno, tak by potom tak či tak ten klub hneď odišiel z ligy lebo aréna by si na seba nezarábala (len z hokeja).

V podstate máš pravdu, ale zároveň sa spýtam takto - Prečo by NHL mala dať nejaké garancie, keď nie je isté, že tá aréna sa postaví? To ma ako povedať NHL, že: "Fajn, budete mať ligu v Quebecu, keď postavíte arénu, ak nie tak ostáva v Atlante"? To by bolo dosť nefér voči Atlante. Čo ak by napokon sa hala v Quebecu postavila, ale zrazu do Atlanty by chodili ľudia a klub by bol vo vysokom zisku?
Majiteľ musí dať garanciu lige, že halu postaví. Presun samozrejme nebude z dôvodu haly. Áno, hala si na seba nezarába len hokejom, ale dobre vieme, že tak či onak, v Quebecu bude tvoriť hlavný zdroj príjmov práve on. Žiadne ak by, čo ak by...buď sa presunie hokej zatiaľ do starej haly v Kanade, alebo sa nepresúva, nechápem čo riešiš za konštrukcie. :D
ThrashersFan píše:Neuveriteľná trápnosť Francúzov, ktorí trpia komplexom menejcennosti.

V roku 1996 sa v IHL presťahoval hokejový tím Atlanta Knights do Quebecu. Dôvodom bolo to, že sa išla búrať aréna Atlanty (totižto bola potrebná nová aréna pre Thrashers, ktorí už vtedy boli istým tímom v NHL). Nešlo teda o finančné problémy. Navyše tím bol vcelku navštevovaný a úspešný. Ale ako som už uviedol dôvody, tím sa presťahoval do Quebecu. Koľko tam peržil? Dva roky? V tej druhej sezóne už trejdoval najlepších hráčov lebo mal veľké finančné problémy.

Prečo taktisto Citadelles v AHL existovali len tri roky?

Celá táto snaha mi pripadá smiešna. Radšej nech si postavia normálnu arénu a až nech potom hovoria o presťahovaní tímu do Quebecu.
mne nejde o nejaké naťahovačky, nie som fanúšik Quebecu, ale taký menší sympatizant myšlienky vidieť znova NHL v tomto meste :yes:
Len na doplnenie, aby to nevyzeralo príliš jednoducho. Tento klub vznikol r. 1972 odvtedy hrával WHL a od roku 1979 kedy spolu s Whalers, Oilers a Jets prešli do NHL, hrala sa v tomto meste NHL až do jeho presťahovania v roku 1995 (do Denveru)
Problém vznikol kvôli prudkému poklesu Kanadského dolára voči Americkému. To by možno nebolo až tak hrozné, ale hráči boli vyplácaní práve v Am. dolároch. Na toto vlastne doplatili aj Jets a dosť to zakývalo aj s VAN a BOS.
Vedenie sa pokúsilo zachovať klub v tomto meste, požiadali provinčnú vládu a fonančnú pomoc, tá im však bola vlastnými ľuďmi zamietnutá. To znamená, že tie finančné problémy museli byť fakt vážne.
Dnes je situácia taká, že záruky im dáva vlastne celé mesto, jeho vedenie, politici, dá sa povedať že záruk tam je dostatok. Ak si o tom čítal článok, tak predstavitelia klubu, mesta aj sponzorov sa zaručili, že výstavba haly sa začne čoskoro a preto tak silnejú tlaky na vedenie NHL, aby sa táto súťaž do mesta vrátila. Howk.

(sorry za neskutočné odbočenie od témy NYI, ale nedalo mi :smile03: )
Walt píše:Howk.

(sorry za neskutočné odbočenie od témy NYI, ale nedalo mi :smile03: )
Howgh? :giggle: Inak môžem len súhlasiť so všetkým, čo si napísal. Skôr ma ale mrzia Whalers i keď ako Winniepeg, tak Québec si NHL zaslúžia.
Walt: Ale prečo boli tak veľké tie finančné problémy? Lebo Quebec bol najmenší trh v NHL. Tá situácia sa nezmenila preto akýkoľvek výkyv by mohol mať pre tím likvidačné účinky. Nehovoriac o jednej veci, pre anglofónnov je Quebec nezaujímavý, Quebec City je takmer čisto francúzske mesto. A neviem či zrovna menší frankofónní sponzori sú správnym riešením.
ThrashersFan píše:Walt: Ale prečo boli tak veľké tie finančné problémy? Lebo Quebec bol najmenší trh v NHL. Tá situácia sa nezmenila preto akýkoľvek výkyv by mohol mať pre tím likvidačné účinky. Nehovoriac o jednej veci, pre anglofónnov je Quebec nezaujímavý, Quebec City je takmer čisto francúzske mesto. A neviem či zrovna menší frankofónní sponzori sú správnym riešením.
Vidíme čo robí najväčší hokejový trh spomedzi slabo navštevovaných klubov, tak o týchto veciach (či trhu Atlanty popri iných športoch o čom sme sa už bavili) by som radšej na tvojom mieste taktne pomlčal...
Devastujúca prehra...áno iba o gól, ale spôsobom vyvolávajúcim hnev a zúfalstvo...38 minút dobrého hokeja plného fyzickej hry, solídnej ofenzívy, spoľahlivej defenzívy, vrátane tvrdého forecheckingu, ktorý prakticky viedol k vedeniu 2:0 a ešte niekoľkým nevyužitým šanciam... hra Ostrovanov, ktorá nadviazala na solídny výkon proti Bruins, však bola znehodnotená grotesknou treťou tretinou (okrem posledných 2 minút), že človeku sa rozum zastáva...Oduya strelí prvý gól od marca, dokonca dal dva góly, čo sa mu podarilo len druhý raz v kariére...DiPietro si opäť tento zápas za klobúk nedá...dostať gól počas presilovky Isles priamo z vhadzovania je, nuž prinajmenšom zahanbujúce...prvá využitá presilovka v závere zápasu z 47 pokusov, nezakryje katastrofálnu hru v početnej prevahe počas celého zápasu, keď mali Thrashers (ktorý v druhej tretine vyzerali zúfalejšie ako Isles v poslednom období) ako na lopate a to nehovoriac o presilovke 5v3 v prvej tretine, keď vystrelili na bránu raz...mám pocit, že čoskoro bude treba vymeniť plexisklá za oboma bránami...v závere bolo vidno totálnu apatiu (Nielsen) niektorých hráčov, či frustráciu iných (Tavaresova bitka s Burmistrovom) a takpočas záverečného tlaku (ktorý bol každopádne silný) boli na ľade hráči ako Parenteau, Comeau, Schremp...k zraneniam Martínek na zápas nenastúpil (nahradil ho Gervais) a Eaton zápas nedohral...fuj ani nemám chuť dalej písať k zápasu...

Údajne sa špekuluje, že Snow konečne plánuje zohnať posilu pre prvý útok z obavy, že by mohol poškodiť vývoj mladého Johna Tavaresa...neviem nakoľko je zdroj dôveryhodný, každopádne ho sem uvádzam...

http://www.edmontonsun.com/sports/hocke ... 16991.html

netrúfam si povedať nakoľko je to reálne, keď samotný Snow sa neraz vyjadril, že neplánuje meniť mladých hráčov teamu, top prospekty a ani vysoké draftové pozície...

EDIT : Bridgeport v noci porazil Syracuse 4:3...Josh Bailey si pripísal 3 asistencie (+3) a jeho bilancia je 3 góly a 8 asistencí v 7 zápasoch (v posledných 4 zápasoch 8 bodov - 3+5)...Rhett Rakhshani si pripísal gól a 2 asistencie (+2) a je momentálne najproduktívnejší "Sound Tiger" keď v 24 zápasoch strelil 10 gólov a pridal 14 asistencí...očakávam skorý "call up" oboch hráčov...
nuž tak, keď som videl ako to máte rozohrané (2:0) tak som si bol istý, že to už zvládnete, dokonca som vám pred zápasom veril, že to dnes dáte. Žiaľ spackaná posledná tretina, k tomu ťažko niečo písať. DiPietro by sa mal nad sebou zamyslieť. :thumbsdown: Hráči makajú a on ich takýmto zahanbujúcim spôsobom dostal na kolená. To psychike žiadneho hráča moc nepridá.
predovšetkým nechápem, prečo Roloson nenastupuje častejšie...každý vidí, že má lepšie štatistiky, je oveľa spoľahlivejší a vôbec nepredvádza kúsky ako DiPietro...v jednej chvíli chytil puk do a chcel ho okamžite rozohrať, avšak akonáhle hodil puk na ľad zaznel našťastie hvizd rozhodcu, ktorý zachránil Isles, lebo v momente mu atakujúci hráč Thrashers puk vypichol...ďalej vždy keď má puk na hokejke tak je to väčšinou give away a smrdí to inkasovaním...očakávam v pondelok v bráne Roliho...
kratučké info pred zápasom v Nashville...Mark Eaton bude so zranením slabín pauzovať 1-2 týždne...otázniky visia nad Radkom Martínkom a Mattom Moulsonom a o tom, či nastúpia, sa rozhodne až pred zápasom...ako prípadná náhrada za Moulsona, bol podľa Newsday povolaný Rhett Rakhshani, najproduktívnejší hráč Bridgeportu Sound Tigers, ktorý v noci ani nenastúpil na zápas BP, v ktorom "Tigri" prehrali po samostatných nájazdoch 4:3 s Worchestrom (Bailey vyrovnával 8s pred koncom zápasu)...
zopár aktualít :

hráči trénovali v nasledujúcich formáciách :

Moulson-Tavares-Parenteau( :hroza: )
Grabner-Nielsen-Joensuu
Sim-Schremp-Comeau
Gillies-Konopka-Martin

Rolstona si z waiver nikto nevzal, uvidíme, či to ešte Isles zvážia, keď (ak) ho Devils dajú na re-entry waivers...

Mike Motteau dostal od doktorov povolenie na fyzickú záťaž...

Milan Jurčina participoval na prvom plnom teamovom tréningu od svojho zranenia z 29. októbra...

obranca Calvin DeHaan (12th overall v 2009 Entry Drafte, momentálne hrá za Oshawu Generals v OHL (25z 2g 19a)) a center Casey Cizikas (92th overall v 2009 Entry Drafte, momentálne hrá za Mississauga St. Michael's Majo v OHL (28z 16g 20a)) prežili dnešné posledné zužovanie v campe mladíkov Kanady a zúčastnia sa tak v jej teame na blížiacich sa WJC...
Konečne zaslúžené víťazstvo vo vyrovnanom zápase, ktorý sa zlomil v prvej tretine v rozpätí minút 15:06 a 16:45, keď Isles dali 3 góly a McElhinneyho striedal Hiller, ktorý už prekonaný nebol, hoci ešte Comeau trafil brvno...hra zo strany Ostrovanov bola oveľa lepšia, hlavne skvelý forechecking, vďaka ktorému skóroval Moulson...pre mňa kľúčový moment nastal ešte v úvode zápasu, keď Ducks pekne rozohrali presilovku a Perry mal pred sebou úplne prázdnu bránu, no trafil tyčku a odrazený puk schoval pod ležiaceho DiPietra Hamonic...vôbec Isles sa skvelo pripravili na formáciu Ryan-Getzlaf-Perry, keď ani jeden z nich nebodoval a všetci si pripísali mínusku, hoci treba povedať, že nebezpeční boli...musím sa priznať, že Luca Sbisa na mňa neurobil dobrý dojem...vo vlastnej tretine je veľmi nespoľahlivý, hoci výborný korčuliar, tak vzadu neistý a fyzicky nie najsilnejší...DiPietro ako prvá hviezda zápasu :D tak to považujem za vydarený vtip, nechytal síce zle, ale zase váhal pri rozohrávkach a nepôsobil nijak isto...zato Andy MacDonald odohral skvelý zápas aj smerom dopredu aj dozadu, ešte som ho lepšie hrať nevidel...nebezpečne strieľal, dobre rozohrýval, blokoval strely a hral aj veľmi dobre do tela...veľmi zaujal aj mladý Matt Martin...ten chlap hituje ako nákladiak, v počte hitov je siedmy v lige a to má odohratých len 21 zápasov...Tavares ukázal pár veľmi pekných vecí, no nakoniec si pripísal len jednu asistenciu, už sa neviem dočkať (pravdepodobne januárového) návratu Kylea Okposa, vďaka ktorému sa Parenteau posunie...nuž dúfam, že na waivers...Robbie Schremp hrá v poslednej dobe dobre, no v obrannej tretine je to hrôza z jeho strany...vôbec dobre to po zápase zhodnotil Capuano a to síce že Schremp síce boduje, no stráca veľa pukov a z defenzívneho pohľadu musí ešte riadne zamakať...veľa „turnoverov“ vo všeobecnosti bolo hlavným problémom, keď sa veľa pukov strácalo ešte na vlastnej polovici stredného pásma, z čoho rezultovalo niekoľko nebezpečných situácii...musím sa tiež priznať, že ma milo prekvapil Jurčina, ktorý odohra prvý zápas po zranení a zahral veľmi spoľahlivo...spočiatku trošku neistejšie, hlavne s pukom na hokejke, ale postupom času sa stal spoľahlivým piliérom zadných radov...ak ho aj Isles nepodpíšu, som si istý, že budúcnosť ešte v NHL má...ináč pozerať na Višňovského, keď má puk na hokejke je krása...plynulo korčuľoval, skvelo rozohrával a pri každom jeho náprahu som stŕpol a takisto vzadu spoľahlivý s výborným „stick checkingom“...nostalgicky som si spomenul na čas, keď ešte Streit robil niečo podobného v drese Isles, ktorým to veľmi chýba...ešte musím dodať, že ma milo pobavila angličtina Radka Martínka počas druhej prestávky :) oficiálna návšteva 7659 :hroza: hoci sa mi videlo, že tam bolo ešte menej ľudí...
Jon Sim on waivers...
kuwo píše:Jon Sim on waivers...
Absolutně nepochopitelné jak se hráč ''kvalit'' Sima ještě může motat v NHL! Takového hráče je i pomalu na farmě škoda. Rovněž nikdy nepochopím, proč jste se zbavovali (respektive dávali na waiver) Natea Thompsona, který u nás patří k nejlepším hráčům a to nejen díky PK a face-off schopnostem. Bergiemu pro jistotu ani nedáte kvalifikační nabídku, ačkoliv patřil/patří k nejlepším checking line křídlům v lize... místo nich opět dáte flek Simovi a podepíšete Konopku :lol3: vaše politika je přinejmenším divná, už se nemůžu dočkat, až si od vás vytáhneme dalšího ''odpadlíka''...
len narýchlo odpoviem...Konopka bol podpísaný predovšetkým ako náhrada za Thompsona, ktorý bol vlani "turnover machine"...Zenon nehrá o nič horšie ako vlani Nate...Sim hral z núdze na základe zranených hráčov (Okposo, Hunter, Weight + Bailey do BP)...Sim je solídny hráč do 4. lajny a nič viac, bohužial a to je najhoršie na celom tom všetko, že "tréner" Isles mu veril aj v presilovkách a rozhodujúcich momentoch zápasu...

chcel som len napísať, že DiPietro si priviedol zranenie kolena ( :lol2: :lol3: ) a hoci to údajne nie je nič vážne, dnes proti Yotes nastúpi Nathan Lawson, povolaný z Bridgeportu... :hroza:

27 ročný Lawson bude debutovať v NHL...
kuwo píše:len narýchlo odpoviem...Konopka bol podpísaný predovšetkým ako náhrada za Thompsona, ktorý bol vlani "turnover machine"...Zenon nehrá o nič horšie ako vlani Nate..
Tak to se docela divím. Mám možnost dokonalého srovnání Thompsona s Konopkou a Nate je minimálně o 2 třídy lepší... asi mu pomohla změna prostředí :)
Jinak v souvislosti s recallem Lawsona se objevily spekulace o trejdu Rolosona (viz topic Tampy) - já se ovšem obávám, že z toho nic nebude...
určite mu zmena prostredia pomohla...pravdepodobne by pomohla každému hráčovi Islanders (až na tých 70 percent, ktorí patria do AHL :D )...Konopka už nezastáva úlohu bežného enforcera, ale hrá aj v oslabovkách a je na kľúčových vhadzovaniach, aj keď je na ľade iná ako štvrtá formácia...dokonca sa objavil aj na presilovke, to však dúfam naposledy :D samozrejme nie je to ideálny PKer, ale maká tvrdo a nejaké ta chybka sa u neho dá prehliadnuť...čo sa týka trejdu Rolosona, to je podľa mňa neodvratné...či už do Tampy, alebo inam, ale Roli určite najneskôr do TDL bude vymenený...btw. ako je to s Gagném? niečo som zachytil o tom, že je k dispozícii na výmenu...čo je na tom pravdy?
Na Gagneho jsem rovněž narazil právě v souvislosti s Rolliem, že prý by Isles při výměně požadovali Simona, což je naprostá blbost z několika důvodů. Gagne má NTC a tu by do teamu jako Isles sotva odvolával... navíc proč by Isles požadovali právě Simona, když nemají šanci na PO a on má smlouvu jen do konce sezony? Prostě blbost největšího kalibru. Ten článek psal nějaký nepříliš inteligentní fanda Isles... za Rollieho imho dostanete prospect+pick a pevně doufám, že právě od Tampy :)

My Zenona měli taky rádi, u fans byl velmi oblíbený. Ale u teamů s většimi ambicemi nemá ani na centra 4.lajny, proto u nás nedostal smlouvu a svoje místo přenechal Nateovi. Ten opravdu předvádí výborné výkony dozadu a navíc i produkuje, výborný teamový hráč, prostě naprostá spokojenost...
Takže z toho alespon prozatím nic nebude: Also, a source confirmed that situation is in no way connected with tomorrow's roster freeze
843 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS