Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

:) Montreal prodloužil o dva roky smlouvu s Larsem Ellerem, dánský útočník si na základě nové dohody vydělá celkem 2,65 miliónu dolarů. Třináctého muže draftu 2007 získali Canadiens před dvěma roky při výměně brankáře Jaroslava Haláka do St. Louis. Během dvou sezón vynechal Eller jen osm utkání.NHL.cz
http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=637426" onclick="window.open(this.href);return false;

:) Agent Ellera žádal plat úměrný jeho výkonům.Osobně jsem očekával,že si řekne o něco víc a určitě by si i zasloužil .Výborná práce Marca Bergevina.Pokud budou výkony Larse ustálené, či dokonce stoupající není nikde psáno,že mu můžou smlouvu změnit a o něco přidat.Takhle by se měly smlouvy podepisovat a klub by neměl problémy vejít se do platového stropu.Moc GM chválim! :yes:

:) Jinak Maro soupisky jsou fain,ono se to ještě pravděpodobně změní,ale na připomenutí výborný.. :good:
Jsou tam hráči,kteří zatím nemají smlouvu viz. Subban,Diaz,Geoffrion a další, ,ale vůbec nevadí.Dokonce je tam jméno hráče pro farmu,co jsem nikdy před tím neslyšel ( :neviem: Hagel #47 - to mi nic neříká) a naopak tam chybí třeba ještě nepodepsaný Palushaj, Pateryn,nebo Kristo.
Abych pravdu řekl,nemám ponětí jakou výkonnost mají naši loňští a předloňští junioři, a který z nich je už natolik zralý,aby mohl hrát mezi chlapy farmu v AHL.Gallagher,Tinordi a Beleveau se zdá,že k buldokům poskočí.Možná i někdo jiný,co já vím.Třeba to v Hamiltonu zkusí rovnou s Galchenyukem,možná nato má a junioři v OHL by ho v jeho výkonnosti zdržovali. :neviem:
:nono: Ono je to také celé odvisle od škol, co studují.Canadiens spolu s rodiči juniorů dohlížejí, aby mladíci řádně dostudovali,než poskočí výš.Opravdu nevím,jak to nakonec bude.

Osobně výš bych počítal s mladým Leblancem.Ten už na NHL má.Ovšem rozhodne kemp a pak se uvidí..

http://canadiens.nhl.com/club/roster.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://canadiens.nhl.com/club/roster.htm?type=prospect" onclick="window.open(this.href);return false;
Hagela jsme podpisai vcrea 2way, je to bitkař
Kristo jeste od nas nedostal ponuku, zatim nema snama smlouvu,
palushaj to je otazka vubec nevim co snim..

s paterynem mas pravdu, nanho jsem zabudl
:) Aaron Palushaj jednoletá dvoucestná smlouva.
http://canadiens.nhl.com/club/news.htm? ... L|MTL|home" onclick="window.open(this.href);return false;

:neviem: To je hráč,který nás zase tolik nezajímá.Nás zajímá dohoda Canadiens se Subbanem a to se pozdezřele vleče.Také Blake Geoffrion nemá smlouvu.Kde to vázne?
:) Tak švýcar Raphael Diaz k arbitráži nepůjde.Podepsal na dva roky jednocestný kontrakt.
Pro mě sympaťák a dobrý obránce,kterého bych se nerad zbavoval o kterém jsem přesvědčený,že v příštím roce bude ještě lepší, než dosud.Jsem rád,že Marc Bergevin s ním počítá a udržel ho.Dost dobrý podpis.

http://canadiens.nhl.com/club/news.htm? ... L|MTL|home" onclick="window.open(this.href);return false;
Dočkali jsme se a prodloužil se i Geoffrion. Dobrá zpráva. To samé u Diaze, u něj předpokládám taky velký progres. Má na to.

Palushaj? Má 2 way a podle mě už letos zdaleka tolik šancí nedostane. Kádr máme dost plný. Takže tady mi to ani nijak nevadí. A když se na to tak divám (pokud nebude moc zraněných), tak mladí moc šancí asi nedostanou. Je zkrátka plno. Což je hlavně v případě Leblanca a Geoffriona škoda.
:)Zpráva která mě potěšila.Tříletý nováčkovský kontrakt podepsal s námi 18letý talent Alex Galchenyuk.Budu na toho kluka moc zvědavý a doufám,že přesvědčí o svých kvalitách a brzo se v Canadiens oběví.
Tuto sezónu to reálně vidim ještě na OHL,maximálně zkušebně na AHL.Přechod mezi dospělé je přece jen pro tak mladého chlapce obtížný.
Do dvou let by to snad mohl dotáhnout do NHL.Uvidíme.Pokud by se mu to snad podařilo dřív,jedině dobře.Kvalitního centra bychom moc potřebovali.

:-( Je téměř konec července a po nadějných spekulací se stále nic neděje.Subban stále nepodepsal a já mám podezření na nějaký zádrhel mezi jím a novým vedením.Nevím naco se otálí.

Měl by nás také navštívit Doan,aby porovnal zázemí klubu s ostatními nabídkami.Co jsem sledoval nabídky ostatních klubů máme šance na jeho získání minimální.Pro nás hovoří pouze tradice a příbuzenský vztah s golmanem Pricem.Měli by být bratranci.
Ambice na zisk SC jsou podle mě...zatím ...poněkud vzdálené.To mu okamžitě nabídnout nemůžeme.
http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=401361" onclick="window.open(this.href);return false;
Kdoví co v tom vězí... Snad nechce PK přehnaně moc peněz.

Carey je s Doanem tzv. second cousin, nevím co to znamená, jestli přes nějaké kolena... Jeho příchodu moc nevěřím, ale kdo ví.
:-( Znovu opakuji.Proč ještě není podepsán Subban?Co se děje?Začínám se obávat,že se nemohou na něčem dohodnout a hrozí nám,že o něho přijdem.

Na stránkách Canadiens házel spolu s ostatními v hale Brossardu gumový hammer a zdálo se mi,že se při té zábavě moc nebavil.Vyhrál s přehledem Gorges. Mimochodem Gionta to házel jako opatrná slečinka a myslim,že bych ho přehodil.A to je mi padesát. :D

http://video.canadiens.nhl.com/videocen ... L|MTL|home" onclick="window.open(this.href);return false;

Jinak trh s volnými hráčemi se úplně zastavil a do výměn se nikomu nechce.Zřejmě nato má vliv nepodepsaná kolektivní smlouva a uvažovaná výluka.A určitě také nový trend.Přeplácení hráčů a přemrštěné požadavky GM při výměnách.Je to škoda.
montreal píše::-( Znovu opakuji.Proč ještě není podepsán Subban?Co se děje?Začínám se obávat,že se nemohou na něčem dohodnout a hrozí nám,že o něho přijdem.
Na stránkách Canadiens házel spolu s ostatními v hale Brossardu gumový hammer a zdálo se mi,že se při té zábavě moc nebavil.Vyhrál s přehledem Gorges. Mimochodem Gionta to házel jako opatrná slečinka a myslim,že bych ho přehodil.A to je mi padesát. :D
http://video.canadiens.nhl.com/videocen ... L|MTL|home" onclick="window.open(this.href);return false;

Jinak trh s volnými hráčemi se úplně zastavil a do výměn se nikomu nechce.Zřejmě nato má vliv nepodepsaná kolektivní smlouva a uvažovaná výluka.A určitě také nový trend.Přeplácení hráčů a přemrštěné požadavky GM při výměnách.Je to škoda.
Vyhrál, jen tak mimochodem, Diaz... :D. A o Subbana bych neměl strach - přijít o něj můžeme jen nějakým offer sheetem, což se mi momentálně nejeví jako pravděpodobné. A protože se k arbitráži nepřihlásil ani on, ani Habs, znamená to jediné - smlouva bude podepsaná. Zřejmě ještě nepanuje úplná shoda na některých věcech, ale do startu kempu je ještě spousta času a tam on prostě bude :) .
Na trhu s volnými hráči už taky není moc co vybírat, takže si spíš myslím, že dost hráčů půjde do kempu bez smlouvy a porvou se o ní až tam.
Obrana na další sezonu lepší jak loni (se zdravým Markovem?), akorát trochu drahá. top 4 defence - 19,4 melounů (jestli Subban vezme těch 5,5 jen na 2 roky), top 6 offence -20,3 melounů.

Moc mě potěšil trend příchodu brusičů do bottom six - Prust, Armstrong i jen zájem o Bertuzziho a i Stalberga.
(Kolikrát loni ztratily habs vedení třeba i o dvě, tři branky kvůli neustojení tlaku.)

Stejně by to ale chtělo už konečně něco udělat s Gomezem a místo něho sehnat ještě jednoho útočníka do top six.

Co je pravda na jednání s letci o výměně Subban - někdo z mladých útočníků ( Simmonds nebo asi spíš Couturier či B.Schenn)?

zatím

Cole-Plekanec-Gionta
Pacioretty-Desharnais-Bourque
Moen-Gomez-Armstrong
Prust-Eller-White
Geoffrion,Leblanc, Nokelainen,Blunden

Gorges-Subban
Markov-Emelin
Bouillon-Kaberle
Diaz,Weber

a snad se v říjnu začně.
Tak předně máš ty formace dost pomíchané, první lajna se pravděpodobně měnit nebude, Gomez by měl být až 4. centr atd. Ale to je fuk, to necháme na Therrienovi.

Spekulace o výměně Subbana jsou blbost. Oni se domluví. Del Zotta taky nemají Suckers podepsaného a nic se neděje. Loni Doughty podepsal až v kempu a jakou odehrál sezonu. To bych neřešil.

V obraně trochu přetlak, ale je tam pár porcelánových beků, takže to je taková pojistka.

Jinak souhlas, Prust a snad i Armstrong tým velmi posílí :good:
No letci maj těžkej problém s obráncema a prý se snaží lovit buď Carlsona nebo Subbana. A výměna nejlíp za Couturiera (vysokej, silnej, dobře checkující s potenciálem na 1.centra) by pro habs ztráta být moc nemusela. (když teda Markov bude v poho). Desharnais se mi loni moc líbil, ale obávám se, že to bylo jeho maximum a že letos to nedokáže zopakovat a stabilně top 6 .....? S tím souvisí i to "promíchání". A když se Gomez konečně neprobere (nebo už konečně jakkoliv nezmizí), tak spolu s Prustem budou tvořit nejdražší 4.lajnu v celé NHL za dlouhá léta, ať už s nima bude hrát kdokoliv.
Trochu mě překvapil ten příchod Bouillona, který by napovídal, že z obrany něco vyměňovat chtěj. A byly neověřené zprávy, že o Markova se zajímal Detroit. (ten Bertuzzi) Ale skončilo to údajně nakonec, že Diaz a skoro za nic.
:) Montreal prodloužil s Maxem Paciorettym na 6 let na 27 milionů.Řekl bych,že je to kontrakt vcelku optimální.Příjemná zpráva.

Jinak co se týká spekulací ohledně Subbana nikde jsem nečetl,že by měla zájem Philladelphie,ale kdo ví?Zřejmě je to úvaha s její rozpadající se obranou.Spekulací už bylo a půl měsíce se nic neděje,myslim že i tohle je kachna..
Jedno ale nepopřu.Podpis Subbana už podezřele dlouho nepřichází a hrozí,že o něho s přibývajícim časem můžeme přijít.Třeba vynucenou výměnou po podpisu Montrealem neakceptovatelných peněz a požadavků.
Zase tak klidný bych nebyl.Nahrává nám pouze nejasná situace kolem kolektivní smlouvy a začátku zahájení soutěže.Ovšem datum campu se blíží a do té doby bych chtěl a by Subban podepsal.Na nějaké tyátry trvající půl roku s pozdním naskočením Subbana do soutěže nejsem zvědavý.Dost mě celá situace kolem Subbana udivuje.Trvá to opravdu dlouho.Co jsem naposledy četl,jsou velmi daleko k dohodě.
Pokud jde o Gomeze tak ten to tu zřejmě dohraje do konce smlouvy.Chybí mu dva roky.Možná příští rok by jeho výměna byla reálnější.To už mu bude zbývat relativně pakatel a vysoký cap hit,který by se mohl někomu hoditl.Otázkou zůstává jestli se ještě nemůže zvednout.To já nevím.Jsem si ale jist,že mu není jedno, co se o něm píše.Do čtvté řady to bude pro nás hodně drahý luxus.
A Markov? To je v Canadiens uznávaná persona.Ten se stěhovat určitě nebude!
A Desharnais?Loni byl skvělý , přispěl k výbornému výkonu celé pětky.Nemůžu tvrdit,že předvede letos to samé co loni,ale není přece důvod pochybovat,že si výkonnost udrží.To bych takhle mohl polemizovat nad všemi hráči.Já doufám,že to bude válet dál.
Ten Pacioretty vyníkající podpis, to nové vedení mně dělá opravdu radost.
Jinak vcelku s tebou ve všem souhlas.
O tom zájmu letců o Carlsona či Subbana měl na twitteru jeden z tsn už před Liljou (ne o jednání). Ten Subban mi v týmu nevadí (naopak,hraje nadstandart), ale představa, že by se za něho mohl získat Couturier, ušetřit pod stropem a podepsat ještě jednoho levnějšího obránce(třeba UFA) do druhé dvojice......
O tom Gomezovi se tohle říká už dva roky (že možná za rok se to povede-výměna), ale moc už nikdo nevěří ani tomu, že se zvedne, ani tomu že se dá vyměnit.
O Markova podle spekulací měl zájem Detroit, což napovídá, že to s ním zdravotně už vypadá dobře nebo taky to, že to nedopadlo může znamenat opak. Ale každopádně jestli měl třeba jen být náhrada za Lidströma, tak si ho váží asi nejen habs.
Desharnais, loni byl fakt vyníkající, dobře doufejme.
Ale některé ty loňské momentky jak se 170 cm útočníci snažili přetlačit dvoumetrové obránce a dotlačit puk do brány.......
(Couturier 193 cm)
Doufejme, že dojde ke změně herního stylu a také k získání více pohody při kombinaci a zakončování akcí.
A jinak taky dík za pokec.
Opravdu bych byl v případě Subbana klidný. On chce zůstat a vedení je trochu opatrné, ale mám v Marka takovou důvěru a mínění, že by byl blázen, kdyby nechal Subbana jít. A Couturier je dost chabá protihodnota. Přeci jen odehrál jednu solidní sezonu, to nic není. A jak už jsem řekl, tak je i dost jiných dobrých RFA, kteří nemají prodlouženo. Ale nějaké tahanice do konce září si asi taky nikdo nepřeje.

Spekulace o výkonnosti Desharnaise jsou opravdu jen spekulace, to se nedá říct. Prostě uvidíme.

Gomez asi opravdu zůstane, což je hodně blbé. Že bere tolik peněz je nakonec jedno, spíš mě štve jedno úplně zbytečné zabrané místo na soupisce, na kterém by mohl válet a sbírat zkušenosti někdo mladý.

Podpis MacPaca je výborná věc a jen mě utvrzuje v důvěře k novému vedení.
Naprostý souhlas s Pardou ohledně Subbana - už jsem to psal na různých místech několikrát, že v tomhle případě jsem naprosto v klidu. A koneckonců sám Subban řekl, že u Habs chce zůstat co nejdéle - takže zřejmě tady bude ten menší zádrhel ze strany Bergevina. Asi nechce jít do risku s dlouhou smlouvou při Subbanově nepředvídatelné a velice temperamentní povaze - s tím pak jde samozřejmě ruku v ruce jeho výkonnost.
Co se nějakých spekulací s Flyers týká, je to podle mě blbost a obzvláště pak konkrétně Couturier - takový klenot jen tak pouštět nebudou a tady si tedy dovolím s Pardou nesouhlasit, protože protihodnota by to rozhodně odpovídající byla (možná bychom byli vítězi z této transakce i my).
Ano, Couturier je klenot, ale to je Subban taky a přeci jen PK už o sobě za ty dvě sezony + povedené 2010 PO přesvědčil, že když nebude blbnout, tak je to top bek s velkým potenciálem. Kdežto Couturier předvedl jednu povedenou sezonu, což je super, ale musí to potvrdit. Prostě by musel s Couturierem určitě ještě někdo. Ale co to řešíme, stejně to je blbost a PK u nás podepíše :wink2:
Další příklady, že vůbec není až tak pozdě- Del Zotto, O´Reilly nebo Benn stále nemají prodlouženo... Pohoda.

Dnes slaví 25 let Carey Price! Za topic Canadiens posíláme do Kanady přání všeho nejlepšího! :serus:
A já tvrdím, že by to byl kus za kus - ale pravdu se nedovíme, protože k ničemu takovému nedojde... :) .
Přesně tak :yes: :wink2:
:)O Couturierovi se nám může nechat jen zdát,vraťme se zpátky na zem.O jeho výměně Holmgren určitě neuvažuje,ale jinak celkem souhlas.Loňskou sezónu měl výbornou a nám by se výborně hodil.Za Subbana by to byla,ale hodně bolestná výměna a moc by se mi do toho nechtělo i když si uvědomuju.....Takového centra v mužstvu nemáme a určitě bychom mohli použít do prvních dvou útoků.No nic....

Vraťme se k Subbanovi.Na NHL.cz mě malinko uklidňují.Po špatných zprávách
http://www.nhl.cz/CZ/29512/jednani_mezi ... _bode.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nově nadějnější
http://www.nhl.cz/CZ/29556/v_montrealu_ ... ubban.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Doufám,že to nejsou jen takové mediální bláboly a Subban v nejbližší době konečně podepíše.

Bergevin má údajně zájem o Doana,ale to podle mě nevyjde.Nevím,z čeho by ho chtěl po podpisu Subbana zaplatit.
http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=403081" onclick="window.open(this.href);return false;

Na náš camp údajně pozval GM mladého kluka Lucu Ciampiani

09:02 - Útočník juniorského celku Halifax Mooseheads (QMJHL) Luca Ciampini dostal pozvání do zářijového kempu Montrealu. Osmnáctiletý Kanaďan to ve středu uvedl na svém účtu na sociální síti Twitter. V minulé sezóně odehrál Ciampini za Mooseheads 68 utkání, ve kterých zaznamenal 35 bodů za 11 branek a 24 přihrávek.NHL.cz

Ještě na hokejforu uvádíte jméno dalšího pozvaného hráče na camp Brendana Radforda, což jsem zatím nikde jinde nezaznamenal.Ale je to možné,ty hráče z nižších soutěží vůbec neznám.Pro zajímavost jsem se chtěl kouknout do statistik, co je to za eso a nikoho takového jsem nenašel.
Našel jsem pouze hráče draftovaného v 7 kole 2010 PHI s malou obměnou písmene d na n ve jméně.Tak to je asi on.

Brendan Ranford? http://www.nhl.com/ice/draftstats.htm?y ... on=&round=" onclick="window.open(this.href);return false; )

Jinak je to jedno.Tito dva za nás stejně hrát nebudou..
montreal píše: Vraťme se k Subbanovi.Na NHL.cz mě malinko uklidňují.Po špatných zprávách
http://www.nhl.cz/CZ/29512/jednani_mezi ... _bode.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nově nadějnější
http://www.nhl.cz/CZ/29556/v_montrealu_ ... ubban.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Doufám,že to nejsou jen takové mediální bláboly a Subban v nejbližší době konečně podepíše.
Vždyť jsem ti to říkal pořád, že máš být v klidu a ty jsi mně nevěřil... :wink2: :D .
P.K. Subban (spolocne s braskom Jordanom) sa pripravuje pod taktouvkou slovaka Dusana Kralika (byvaly hrac Slovana) "Ked mal P.K. len 8 rokov, zacal som ho pripravovat. Toto leto sa Subbanovci rozhodli pracovat so mnou individualne, chcu sa zlepsit ci zdokonalit v technickych zrucnostiach."

Obrázek
cepi píše:P.K. Subban (spolocne s braskom Jordanom) sa pripravuje pod taktouvkou slovaka Dusana Kralika (byvaly hrac Slovana) "Ked mal P.K. len 8 rokov, zacal som ho pripravovat. Toto leto sa Subbanovci rozhodli pracovat so mnou individualne, chcu sa zlepsit ci zdokonalit v technickych zrucnostiach."
Dobrá zajímavost :good:
:-(Tak je konec léta a budoucnost nejasná.Ze zpráv ohledně kolektivní smlouvy mě vychází,že pravděpodobně se včas nezačne a kratší výluka zřejmě bude.
Už teď se to projevuje nad uvažovaných výměnách.GM se do ničeho nehrnou.Neděje se zhola nic.Vůbec nic.Čisté spekulace a pouze zbožná přání některých medii a fanoušků.

Osobně jsem přesvědčen,že těch výměn bude nakonec minimálně a bůhví, jestli k nějaké vůbec dojde.Zřejmě víc než kdy jindy platí to,co říkal Bergevin,že dnes krom požadovaného platu je třeba hráčům zajistit vyhovující prostředí jak pro ně samé ,tak pro jejich rodiné příslušníky,zkrátka aby se jim ve městě líbilo a chtěli tu zůstat.

Co se týká Montrealu jsem ještě skeptičtější.Nemáme moc místa pod platovým stropem,Subban stále nepodepsaný,Doan příliš drahý a je dost nepravděpodobné,že k něčemu u nás do začátku ročníku ještě dojde.I tak se s tím co máme dá už solidně hrát.
Nakolik došlo k posílaní tak výraznému,že se to projeví na výsledcích,ukáží teprve přípravné duely a především ročník samý.Nebudu tedy nic kritizovat a počkám si až se začne.
Pokusil jsem se sepsat sestavu,jak bych to viděl

Brankáři jasní
Price ,Budaj

Obrana
Gorges - Subban(nepodepíší-li včas,na jeho místě Markov)
Jemelin -Markov
Kaberle(bohužel jeho plat ho předurčuje,aby hrál) -Bouillon
Diaz - Weber

Útok
Bourque-Plekanec -Gionta
Paccioretty-Desharnais- Cole
Moen-Eller-Prust
Gomez-Whitte -Armstrong

Náhradníci
Leblanc(doufám,že Gomeze brzy vystřídá), Gallagher,Nokelainen,Geoffrion,Blunden

Farma se rýsuje v Hamiltonu následně.

Golmani
Desjardins,Mayer(Delmas)

Obrana
Nash -Pateryn
St-Denis -Stejskal
Beaullieu-Tinordi
Ellis - Bennett

Útočníci
Leblanc -Nattinen -Palushaj
Gallagher -Galchenyuk(doufám,že už ho zkusí v AHL) -Geoffrion
Avsyn- Dumont-Blunden
Hagelin-Holland-Berger(I.Schultz)

Náhradníci
Bournival,Quailler,Walsh

Zajímavost ze dneška

25.08.2012
Montreal má podle ESPN nejhezčí dres v zámořských soutěžíchNHL.cz
http://www.nhl.cz/CZ/29597/montreal_ma_ ... ezich.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Můj názor-,,Konečně si toho někdo všiml!!! :D "
5197 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG