Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Dám sem naše súčasné zloženie mužstva po poslednom vyselektovaní, v ktorom je momentálne 29 hráčov :

Forwards :
C Jason Arnott
C David Backes
C Patrik Berglund
C Adam Cracknell
RW B.J. Crombeen
RW Matt D'Agostini
LW Evgeny Grachev
RW Jamie Langenbrunner
LW Andy McDonald
C Philip McRae
C Scott Nichol
LW T.J. Oshie
RW David Perron (injured)
LW Chris Porter
RW Ryan Reaves
LW Vladimir Sobotka
LW Alexander Steen
RW Chris Stewart

Defensemen :
Carlo Colaiacovo
Ian Cole
Kent Huskins
Barret Jackman
Nikita Nikitin
Alex Pietrangelo
Roman Polak
Kevin Shattenkirk

Goalies :
Jaroslav Halak
Ben Bishop
Brian Elliott

- celkom pekné, čo poviete..? :frajer2:
Walt píše: Forwards :
ako vidis sance gracheva? udrzi sa po dobrych vykonoch v priprave v 1. teame?
petrik píše: ako vidis sance gracheva? udrzi sa po dobrych vykonoch v priprave v 1. teame?
Podľa mňa nie a nie kvôli tomu, že by hral zle. Kiežby tam ostal, mne sa veľmi pozdáva a bolo by to opäť o niečo zaujímavejšie sledovať Blues s Rusom v útoku aj obrane. :)
petrik píše:
Walt píše: Forwards :
ako vidis sance gracheva? udrzi sa po dobrych vykonoch v priprave v 1. teame?
jeho šance do značnej miery závisia od zdravotného stavu Perrona, no a nakoľko bude Perron ešte v rekonvalescencii a plnú záťaž ešte nezvláda, je možné, že Grachev sezónu začne v A-tíme. Dokonca je možné, že práve na mieste kde hráva Perron, teda LW v druhom útoku s centrom Berglundom a Stewartom alebo Oshiem na RW.
MIN - STL = 3:4

1. tretina :
02:16 MIN Marek Židlický - as. Dany Heatley a D. Setoguchi (z presilovky 5 na 4)
17:51 STL Scott Nichol - as. K. Shattenkirk
18:07 MIN Mikko Koivu zápästím -as. Dany Heatley a D. Setoguchi

2. tretina :
03:37 MIN Brett Bulmer - as. G. Latendresse
08:45 STL Patrik Berglund - as. C. Stewart a J. Halák

3. tretina :
12:30 STL Matt D'Agostini - as. D. Backes a N. Nikitin (z presilovky 5 na 4)
18:51 STL Carlo Colaiacovo - as. E. Grachev

Brankári : J. Halák 17/20 - N. Bäckström 22/26
Príprava je zatiaľ celkom pozitívna ;)
Teraz nechcem prísť ako zabijak nálady, ale našiel som ešte jeden pekný článok o Palovi a rozhodol som sa ho sem dať.

http://www.ekumst.sk/sk/moj-kumst/preco ... ouis-blues

:good:
veľmi pekný článok, sú momenty (a je ich hodne práve v súvislosti s Palom a Slovak line) ktoré nám zostanú v pamäti na celý život. Inak jeden z mála článkov v poslednej dobe, kde sa písalo o Palovi, ktorý mal úroveň a značnú výpovednú hodnotu, dík. :yes:
Colorado Avalanche - St.Louis Blues 1:3

góly COL - J. Lindstrom (as. Winnik + Wilson)
góly STL - Backes (as. McDonald A. + Langenbrunner), T.J.Oshie (as. McDonald + Pietrangelo), Berglund (as. Jackman)

- máme za sebou ďalší zo série prípravných zápasov, tentokrát s COL a znova sa nám darilo, takže spokojnosť.
troška sa nám to s blížiacim začiatkom sezóny začína komplikovať so súpiskou. V poslednom zápase s COL sa zranil obránca Colaiacovo (zranenie hornej časti tela, bližšie nešpecifikované), Jason Arnott je zasa po operácii šedého zákalu a tak min. týždeň bude na IR, Perron už korčuľuje, ale plný tréning ešte neabsolvoval. Chcem veriť tomu, že tento rok sa to so zraneniami nebude uberať smerom, ako v minulej sezóne.
Inak dnes chytá Jaro. :yes:
Dnes sme dostali výprask od Stars 4:0. Chytal Jaro. V príprave sa Jaro ukázal zo všetkých gólmanov podľa mňa najhoršie. Uvidíme aké to bude cez sezónu ale začínam mať obavy.

Ďalšia vec, ako všetci dobre vieme, výkony mužstva závisia od zdravotného stavu hráčov. Ešte ani nezačala ostrá sezóna a už sú na IR Arnott, Crombeen, Colaiacovo a fit stále nie je ani Perron.
Snáď to nebude stará známa klasika, flegmatický a miestami až vytáčajúci postoj Jara a samé zranenia....
B.J. Crombeen na neurčito, zlomenina pravej ruky.
Po poslednom prípravnom zápase s DAL, sa vedenie rozhodlo preradiť na farmu Bishopa a ponechať v A-tíme Elliotta. Tu je teda súpiska našich pred začiatkom sezóny :

útočníci :
Jason Arnott (IR)
David Backes
Patrik Berglund

B.J. Crombeen (IR)
Matt D'Agostini
Evgeny Grachev
Jamie Langenbrunner
Andy McDonald
Scott Nichol
T.J. Oshie

David Perron (IR)
Chris Porter
Ryan Reaves
Vladimir Sobotka
Alexander Steen
Chris Stewart

obráncovia :
Carlo Colaiacovo (IR)
Kent Huskins
Barret Jackman
Nikita Nikitin
Alex Pietrangelo
Roman Polak
Kevin Shattenkirk

brankári :
Jaroslav Halak
Brian Elliott
nuž tak z blížiacím sa začiatkom sezóny sa objavila prvá informácia o možnej zostave našich na otvárací zápas s NSH, tréner tiež skúšal nové zloženia presilovkových formácii, samozrejme sa to bude časom meniť, ale aspoň tak pre info.

Andy McDonald - David Backes - Jamie Langenbrunner
T.J. Oshie - Patrik Berglund - Chris Stewart
Alex Steen - Jason Arnott - Matt D'Agostini
Vladimir Sobotka - Scott Nichol - Ryan Reaves

(Chris Porter, Evgeny Grachev)

Carlo Colaiacovo - Alex Pietrangelo
Barret Jackman - Kevin Shattenkirk
Kent Huskins - Roman Polak

(Nikita Nikitin)

Jaroslav Halak
Brian Elliott

1st group : T.J. Oshie (point), Alex Pietrangelo (point), Chris Stewart, Patrik Berglund and Andy McDonald.
2nd group : Alex Steen (point), Kevin Shattenkirk (point), Jamie Langenbrunner, David Backes and Matt D'Agostini.
To hral Jamie lepšie ako Stewart, Oshie či Steen? Po tom čo vyvádzal minulý rok je tomu proste tažké uveriť... :ja_neviem:
Getzo5 píše:To hral Jamie lepšie ako Stewart, Oshie či Steen? Po tom čo vyvádzal minulý rok je tomu proste tažké uveriť... :ja_neviem:
Nápodobně. Nedá se asi očekávat, že to bude mít dlouhodobější trvání.
ten depth nie je spatny v utoku, chyba tam nejaky top-end. na hrane plejof podla mna tento rok.
mitch píše:ten depth nie je spatny v utoku, chyba tam nejaky top-end. na hrane plejof podla mna tento rok.
Pietrangelo, ktorý by navyše mal mať breakout season sa za high-end ( :nono:) ráta a v útoku nie sú omnoho horší než Bruins vlani (ktorí pravda ešte doplnili Peverleyho a Kellyho pri TD), takže...
Hoci Jarovi ešte verím, beriem ho ako najväčší :?: v zostave. Obrana skvele zložená, útok je dobre zmixovaný a vyrovnaný a neexistuje teda žiadna výhovorka. Jaro musí poriadne zabrať a výkony z minulej sezóny nemusia stačiť.
Getzo5 píše:To hral Jamie lepšie ako Stewart, Oshie či Steen? Po tom čo vyvádzal minulý rok je tomu proste tažké uveriť... :ja_neviem:
určite nie, najmä na výkony Oshieho boli skvelé ohlasy, bol agresívny, rýchlo korčuľuje, zosilnel, takže sa môžme aj tento rok tešiť na jeho hity. Stewart by mal hrať v lajne s Berglundom, teda v druhej. Všetko sa to zmení a upraví po príchode Perrona do zostavy, čo môže byť už onedlho...
To by šiel Oshie na LW do prvej a Jamie do 3. lajny na RW. (môj odhad)
jprutherford Jeremy Rutherford
by wyshynski
BREAKING: Blues have verbal sale agreement with Chicago businessman Matthew Hulsizer, who could keep Checketts onboard http://www.stltoday.com/news/local/arti ... f6878.html
43 minutes ago

Gratulujem chlapci. :serus:
Nuž tak zatiaľ je to iba o ústnej dohode, ale ja verím že iba doladia detaily zmluvy. Všetko je samozrejme o peniazoch, ale ak vedenie zamietlo ponuky podnikateľa s CGY Maxa Chambersa (ponúkal 167,- mil.), aj menšinového spolumajiteľa Stillmana, ktorého ponuka bola v podobnej výške, tak je jasné, že si vybrali Matthewa Hulsizera. Ten sa nedávno vyjadril, že 190,- mil, ktoré požadoval Checketts je veľa, ale ak sa rozhovory pohnú správnym smerom, tak je veľký predpoklad dohody.
Dá sa teda očakávať, že ak nájdu kompromis, čo sa týka ceny (podľa mňa ho už našli) tak to vyhlásia oficiálne. Ono by už bolo aj na čase. Ponuka predaja klubu prišla oficiálne v marci, takže teraz tesne pred začiatkom sezóny je naozaj najvyšší čas. Ani by som sa nečudoval, ak by to vyhlásenie prišlo deň pred našim úvodným zápasom sezóny s NSH - teda zajtra.

"Two of the sources said that Checketts has signed a letter of intent with Hulsizer, although one source indicated that it's a verbal agreement and is far from being completed. The deal is not considered binding and would not become official until the two sides enter a purchase agreement and it's approved by the NHL."

- ja som v tomto smere optimista, už aj preto, že Checketts nie je v pozícii, keď môže veľmi špekulovať a naťahovať čas. Dokonca mu už uplynula lehota od banky, do kedy má splatnosť úveru 120,- mil, ktoré dostal keď kupoval Blues. Tá lehota bola do 30.9.
Dá sa očakávať cena za predaj okolo 175 - 180, mil. dolárov, čo je slušné v dobe krízy.
dnes nás čaká úvodný zápas sezóny STL vs NSH a ja ho ani neuvidím :?

- dúfam aspoň v to, že to bude úvod ako sa patrí, očakávam vyrovnaný súboj a dúfam vo víťazstvo našich :yes:
- tipnem si aj výsledok (STL - NSH 4:2)
takže dnes to vypukne, mali by sme nastúpiť v tejto zostave :

McDonald - Backes - Langenbrunner
Oshie - Berglund - Stewart
Steen - Arnott - D'Agostini
Reaves - Nichols - Sobotka

Colaiacovo - Pietrangelo
Jackman - Polak
Nikitin - Shattenkirk

G - Jaro Halák
Veľmi dobré zloženie. Z prvých 3. útokov môže udrieť hocikto čo sa mi naozaj páči, od 4. útoku očakávam poctivosť a obetavosť. Obrana by mala byť ako po minulé roky opäť veľmi spoľahlivá, myslím si, že toto je najlepšie zloženie zadákov za posledné roky. Ostáva nám už len veriť, že vykročíme tou správnou nohou do novej, dúfam, že konečne úspešnej sezóny :)
STL - NSH 2:4

- pekne sme si to po.rali. Zápas sme podľa mňa mali pod kontrolou, boli aktívnejší, no rozhodli brankári. Jarova neistota pri prvom góle, to bolo niečo neuveriteľné :hroza: Neviem ale ak ide na brankára v zápase 15 striel, z toho väčšina pohodových, tak nesmieme dostať 4 góly. Pravda posledný do prázdnej brány, ale aj tak. Rinne predviedol, čo to znamená, ak podrží brankár. Išlo na neho celkovo 33 striel, raz toľko čo na Jara, viac dodávať netreba.
Celkovo škoda toho zápasu, ako vždy skvelá atmosféra, plný dom a zápas myslím na požadovanej úrovni. Ak by sme mali troška viac šťastia v zakončení, mohlo to byť presne opačne. Ale to je - ak by... :?
Nevadí, verím že nás to len naštartuje a už v najbližšom zápase to pôjde lepšie. Sezóna len začala, tak nemyslím že je na mieste robiť akékoľvek hodnotenia.
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES