Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
MONTREAL CANADIENS
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
Všichni v to doufáme, ale změna manažera je jen prvním z dlouhé řady potřebných kroků ke zlepšení týmu. V létě nás čeká velké množství důležitých podpisů (včetně mnoha RFA) a taky je třeba udělat pár razantních kroků (ano Gomez) a zrovna na tohle by snad mohl mít Roy "koule". Uvidíme.
O tom žádná.
Letos má u nás asi každý hráč
právo
na horší sezónu, co taky čekat od posledního celku. Ale hráč s takovým platem si nemůže dovolit ve 38 zápasech dát dva góly, to je směšné. Nehledě na loňskou tragédii, kdy se týmu naopak dařilo. Pokud tohle nebije do oči montrealskému vedení, tak je něco špatně. Tohle musí skončit.
A teď se dívám http://www.nhl.cz/CZ/hrac/549/gomez__scott.html" onclick="window.open(this.href);return false; že on vlastně nic pořádného nedokázal na to jaký má plat. Jedna povedená sezona a pak se nikdy nedostal ani přes 20 gólů, proboha za co ty prachy dostal?
Gainey byl snad ještě větší
než PG.
Letos má u nás asi každý hráč
A teď se dívám http://www.nhl.cz/CZ/hrac/549/gomez__scott.html" onclick="window.open(this.href);return false; že on vlastně nic pořádného nedokázal na to jaký má plat. Jedna povedená sezona a pak se nikdy nedostal ani přes 20 gólů, proboha za co ty prachy dostal?
No jo, zdupal to jak jen mohl, proto je Budaj jasná dvojka, jež by za normálních okolností (Habs hrají o PO, zdravý Carey) odchytal max. 12 zápasů. Ale na druhou stranu musím říct, že v těch zápasech, do kterých nastoupil byl poměrně jistý. Jeho The best byla výhra 4:1 nad suckers, tam se vyznamenal.
http://www.youtube.com/watch?v=x54-vloE ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
, pekne mlady
Tak máme po sezóně... bohužel velmi brzo
. Důvodů neúspěchu je několik a dost se tady rozebíraly, takže jen ve zkratce:
Co bylo špatně:
Trenéři- Martin byl místy zoufalý, formacemi míchal jak zběsilý, kolikrát nedávaly smysl a podle mě ani nedokázal hráče pořádně motivovat, nabudit a nedokázal absolutně nic s týmem vymyslet v PP, ano s tím týmem, jež měl loni 7. nejlepší hru v početní výhodě. Přehnané nasazování hráčů, jež jsou výkonnostně dole - Darche chodil na PP, býval druhá i první lajna, Gomez- no tam se to dá pochopit díky penězům, ale i tak. Zkrátka Martin už týmu neměl co říct. RC se některým nešvarům vyvaroval, ale přihodil další. Nesmyslná hra na sedm beků, dávání IT Campolimu navzdory Diazovi, s PP nedokázal taky nic udělat, abnormálně častá rotace křídel u Plekyho lajny...
Přesilovka- už jsem o tom mluvil výše, když tohle v týmu nefunguje, tak prostě nelze uspět, zvlášť v tak vyrovnané lize. Některé přesilovky v sezóně, to bylo fakt jen pro silné nátury
Špatné třetí třetiny- z toho plyne častá ztráta vedení, nedokázali jsme zápas na plno odehrát do konce. Tímhle jsme ztratili strašně moc bodů, kdy nás soupeř nepřehrával, my dokonce vedli, přestříleli jsme je, ale díky špatnému konci body vezl soupeř. Tohle jde určitě na vrub jak trenérům, tak hráčům.
Koncovka- problém, jež Montreal zužuje delší dobu. Je to určitě v hlavách hráčů, křeč, hra pod tlakem hlavně ke konci sezóny. Pleky je toho hezkým příkladem. Sám umí puk vybojovat a dostat se do šance, vytváří si spoustu brejků (hlavně v oslabení byl letos neskutečný), ale promění z toho malé procento. Přitom jsme letos konečně měli i střelce (Cole, Pacci), ale gólů mohlo padnout více, protože šance v zápasech na to byly.
Co bylo dobré: :klobuk_dole:
Carey Price- konzistentní výkony po celou sezónu, chyb a gólů na jeho vrub bylo minimální množství a na to, že odchytal 65 zápasů za tým, který skončil poslední v konferenci má velice slušná čísla. V procentuální úspěšnosti za ním skončily jména jako Miller, Ward, Bryzgalov, Fleury, což myslím mluví samo o sobě
. Takže z čistě individuálního pohledu výborná sezóna vzhledem k okolnostem. Celkově samozřejmě zklamání. Neodpustím si poznámku, že Carey je i přes tohle silně nedoceněný. O výborných výkonech jiných brankářů se píše všude a pořád, o Carym vůbec. Že by stále lidem leželo v žaludku, jak byl tlačený do branky v mladém věku a jeho upřednostnění na úkor Haláka?
Oslabení- konstantně po celou sezónu jsme se pohybovali mezi třemi nejlépe bránícími týmy v oslabení, což je určitě pozitivní. Neuškodil ani odchod "druhého brankáře" Gilla a jeho práci si přibral neskutečný Gorges, jež tuším měl nejvíce zblokovaných střel v celé NHL.
Obrana- souvisí to s oběma body výše uvedenými. Dostali jsme 226 gólů, což je páté (!!!) nejnižší číslo na východě. Víc gólů dostaly týmy jako Phila, Sen, Cats a o tom, že jsou v tabulce trošku jinde snad ani nemusím mluvit.
Mladí- velice dobře se uvedli Diaz a Jemelin, Diaz se bohužel ke konci zranil, ale když hrál, tak dokazoval své kvality, navíc byl i na ASG. Jemelin skvěle hitoval (nejvyšší počet hitů mezi nováčky) a po počátečních zmatcích v jeho hře i dobře rozehrával a bránil. Leblanc, Geoffrion nebo St. Denis také ukázali, že s nimi můžeme v budoucnu počítat.
DD line- lajna Pacci-DD-Cole od svého vzniku předváděla skvělý hokej a často de facto sama rozhodovala zápasy. Rovnat se jim mohl jen Pleky, jež doplácel na nestálost svých křídel. Zejména Cole svou přímočarou hrou se skvělou střelou a neskutečným zrychlením udivoval, Pacci dokázal, že se po zranění vrátil ve skvělé formě a že to je budoucí hvězda. DD ukazuje, že i malý hráč dokáže svou chytrostí v NHL uspět. Zkrátka paráda :klobuk_dole: .
Je toho hodně na zlepšení do budoucí sezóny. Vše bude záležet na novém GM a jeho filozofií, kterou bude chtít v týmu zavézt. Z toho budou plynout i podpisy. UFA a hlavně RFA hráčů se smlouvou u konce máme hodně, takže se v létě nudit nebudeme. Do toho nový kouč. No těším se.
Co bylo špatně:
Trenéři- Martin byl místy zoufalý, formacemi míchal jak zběsilý, kolikrát nedávaly smysl a podle mě ani nedokázal hráče pořádně motivovat, nabudit a nedokázal absolutně nic s týmem vymyslet v PP, ano s tím týmem, jež měl loni 7. nejlepší hru v početní výhodě. Přehnané nasazování hráčů, jež jsou výkonnostně dole - Darche chodil na PP, býval druhá i první lajna, Gomez- no tam se to dá pochopit díky penězům, ale i tak. Zkrátka Martin už týmu neměl co říct. RC se některým nešvarům vyvaroval, ale přihodil další. Nesmyslná hra na sedm beků, dávání IT Campolimu navzdory Diazovi, s PP nedokázal taky nic udělat, abnormálně častá rotace křídel u Plekyho lajny...
Přesilovka- už jsem o tom mluvil výše, když tohle v týmu nefunguje, tak prostě nelze uspět, zvlášť v tak vyrovnané lize. Některé přesilovky v sezóně, to bylo fakt jen pro silné nátury
Špatné třetí třetiny- z toho plyne častá ztráta vedení, nedokázali jsme zápas na plno odehrát do konce. Tímhle jsme ztratili strašně moc bodů, kdy nás soupeř nepřehrával, my dokonce vedli, přestříleli jsme je, ale díky špatnému konci body vezl soupeř. Tohle jde určitě na vrub jak trenérům, tak hráčům.
Koncovka- problém, jež Montreal zužuje delší dobu. Je to určitě v hlavách hráčů, křeč, hra pod tlakem hlavně ke konci sezóny. Pleky je toho hezkým příkladem. Sám umí puk vybojovat a dostat se do šance, vytváří si spoustu brejků (hlavně v oslabení byl letos neskutečný), ale promění z toho malé procento. Přitom jsme letos konečně měli i střelce (Cole, Pacci), ale gólů mohlo padnout více, protože šance v zápasech na to byly.
Co bylo dobré: :klobuk_dole:
Carey Price- konzistentní výkony po celou sezónu, chyb a gólů na jeho vrub bylo minimální množství a na to, že odchytal 65 zápasů za tým, který skončil poslední v konferenci má velice slušná čísla. V procentuální úspěšnosti za ním skončily jména jako Miller, Ward, Bryzgalov, Fleury, což myslím mluví samo o sobě
Oslabení- konstantně po celou sezónu jsme se pohybovali mezi třemi nejlépe bránícími týmy v oslabení, což je určitě pozitivní. Neuškodil ani odchod "druhého brankáře" Gilla a jeho práci si přibral neskutečný Gorges, jež tuším měl nejvíce zblokovaných střel v celé NHL.
Obrana- souvisí to s oběma body výše uvedenými. Dostali jsme 226 gólů, což je páté (!!!) nejnižší číslo na východě. Víc gólů dostaly týmy jako Phila, Sen, Cats a o tom, že jsou v tabulce trošku jinde snad ani nemusím mluvit.
Mladí- velice dobře se uvedli Diaz a Jemelin, Diaz se bohužel ke konci zranil, ale když hrál, tak dokazoval své kvality, navíc byl i na ASG. Jemelin skvěle hitoval (nejvyšší počet hitů mezi nováčky) a po počátečních zmatcích v jeho hře i dobře rozehrával a bránil. Leblanc, Geoffrion nebo St. Denis také ukázali, že s nimi můžeme v budoucnu počítat.
DD line- lajna Pacci-DD-Cole od svého vzniku předváděla skvělý hokej a často de facto sama rozhodovala zápasy. Rovnat se jim mohl jen Pleky, jež doplácel na nestálost svých křídel. Zejména Cole svou přímočarou hrou se skvělou střelou a neskutečným zrychlením udivoval, Pacci dokázal, že se po zranění vrátil ve skvělé formě a že to je budoucí hvězda. DD ukazuje, že i malý hráč dokáže svou chytrostí v NHL uspět. Zkrátka paráda :klobuk_dole: .
Je toho hodně na zlepšení do budoucí sezóny. Vše bude záležet na novém GM a jeho filozofií, kterou bude chtít v týmu zavézt. Z toho budou plynout i podpisy. UFA a hlavně RFA hráčů se smlouvou u konce máme hodně, takže se v létě nudit nebudeme. Do toho nový kouč. No těším se.
Jen bych poukázal na pár skutečností,které se táhnou s Habs již několik let.Střílet góly nám dělalo léta problémy a je paradox,že při tak mizerně odehrané sezóně máme dva kanonýry, kteří se dostali přes třicet gólů(Pacioretty a Cole)To jsme v nedávné minulosti neměli.
Jen tak pro zajímavost..Naposledy se přes třicet gólů za sezonu přehoupl v sezóne 2007-08 Kovaljov, přes čtyřicet (a to rovných 40gólů za sezónu) za nás nasázel v sezóně 1993-94 Vincent Damphousse a přes padesát,( tedy rovných 51 gólů) za nás nasázel v sezóně 1989-90 Stephane Richer.No vážení,to už ani není pro nás soudobé fandy Canadiens představitelné.To je hotový pravěk!
Léta nám chybí někdo,jako mají Pens v Crosbym a Malkinovi,nebo Tampa ve Stamkosovi.Tady žádný takový šutér(mašina na góly)není a já bych si ho moc přál. Jsem zvědavý jestli přes léto, nebo draft nějakého takového kanonýra seženeme.Volám po něm už léta.
Není nic nového,že Montreal má lepší obranu útoku.To je známý fakt,takhle mi to léta hrajeme.
Golman byl vždy naprostá priorita Canadiens.Ať už to byl ve svých dobách Dryden,Herron,Roy,Moog,Hacket nebo Huet.Price se ničemu nevymyká,opět máme skvělého golmana.Snad jen rozehrávku hokejkou a penalty by měl víc potrénovat.V tom má určitě rezervy.Navíc můžeme spokojeně tvrdit,že ani Budaj nezklamal.
Kvalitních obránců se tu objevila řada a je pozitivní,že věkem mladí obránci Gorges,Subban,Jemelin,Diaz patří k tomu lepšímu co v týmu máme.Já věřim,že se zvedne i Markov.Sice kolena už budou limitovat,ale ve formě je to parádní bek.
Přes léto si doufám veme Subban v tréningu terč a vypiluje trefu do černého.To je právě jeden z důvodů proč nám přesilovky nešly.Chyběly od obránců góly.Subban sice vyšle pumelici,ale přesnost střelby - zádrhel..
Jinak opět připomínám.Za dob Souray v obraně a ve formě hrajícího Markova jsme uměli hrát i tu přesilovku.A to parádní přesilovku s bombou Souray na závěr do černého.Míra jistě ještě vzpomene.
Není to tak dávno,kdy jsme byli nejlepší v tomto oboru,tak nevím proč by to zase nemělo v budoucnu jít.To je pouze otázka treningu,jak to nacvičí a kolik času tomu věnují.Alespoň ,že ta oslabení zvládali naši hráči perfektně.To cenim.
Co necenim,že jsme obvykle hráli v zápase pouze na jeden konkurence schopný útok.Ať už to byl Desharnaisův útok,nebo útok Plekance,trpící nepochopením jeho skvělých gólových přihrávek.
Tomáš má vážně smůlu.Od dob Kovaljova a ,,TREE AMIGOS"nenašel k sobě pořádná křídla, která by mu dlouhodobě efektivně rozuměla.A Kosticyn se od té doby hodně změnil a Cammalleri ani Bourque nebylo podle mě k Tomášovi to ořechové.Je už konečně na novém trenérovi,aby se tim začal vážně zabývat a Tomášovi křídla dodal.Buď z vlastních zdrojů,nebo přes GM nějakou letní výměnou.
Aby konečně dal mužstvu nějaký systém se zabezpečenou obranou a vedlo to k pravidelnému vítězství a úspěchu.Aby v mezihře 5 na5 jsme si konečně pravidelně vytvářely převahu,nějaké ty šance a následně góly.To si moc přeju.
Hlavně už nechci ten stupidní systém se sedmi obránci a abychom se vraceli k defnzivnímu pojetí hokeje.
To snad hrajeme jenom my v celé NHL.Teď si nejsem zcela jistý,ale mám dojem,že první kdo ten systém tady uplatňoval byl Vignault,nebo možná o něco později Julien.Určitě tento systém používal Carbonneau,ale i Gainey v roli trenéra.Falešného útočníka co pamatuji tu hrál Streit,Dandenault.Podle mě tento jistící se systém, myslící na náhlé zranění obránce ve hře a nahrazení jiným obráncem z útoku je již v dnešní NHL zastaralý.Universální obránce zbytečně ubírá místo vyučenému útočníkovi.
No pánové jsem ve velkém napětí.Jaký GM přijde?Co s tim srabem udělá.Jaký trenér nás povede,jaký systém naordinuje?Jak budeme hrát?
Buď jak buď,hlavně aby to vedlo do vyšších pater NHL a konečně jsme byli všichni fans Habs spokojeni.
Ano, ano, já "staroch" si ty doby za Sourayho, ale i za Streita na modré v přesilovce vzpomínám...
. Jejich střela byla prostě vynikající, ale to i pak u Bergerona v pozdějších letech nebo loni u Subbana - tady bych neřekl, že nás tlačí bota, obránce s kvalitní střelou jsme tak nějak vždycky aspoň jednoho měli. Jde spíš o celkový systém přesilovky a hlavně pak jeho realizace na ledě - všechno je to moc statické a v tom je ten největší problém.
Jinak - Price a špatná hra hokejkou...
??? To snad ani ne...
Jinak - Price a špatná hra hokejkou...
V podstatě si řekl to samé co já, jen jinými slovymontreal píše:Ano souhlasim,tak nějak to bylo.
Jen bych poukázal na pár skutečností,které se táhnou s Habs již několik let.Střílet góly nám dělalo léta problémy a je paradox,že při tak mizerně odehrané sezóně máme dva kanonýry, kteří se dostali přes třicet gólů(Pacioretty a Cole)To jsme v nedávné minulosti neměli.
Jen tak pro zajímavost..Naposledy se přes třicet gólů za sezonu přehoupl v sezóne 2007-08 Kovaljov, přes čtyřicet (a to rovných 40gólů za sezónu) za nás nasázel v sezóně 1993-94 Vincent Damphousse a přes padesát,( tedy rovných 51 gólů) za nás nasázel v sezóně 1989-90 Stephane Richer.No vážení,to už ani není pro nás soudobé fandy Canadiens představitelné.To je hotový pravěk!![]()
Léta nám chybí někdo,jako mají Pens v Crosbym a Malkinovi,nebo Tampa ve Stamkosovi.Tady žádný takový šutér(mašina na góly)není a já bych si ho moc přál. Jsem zvědavý jestli přes léto, nebo draft nějakého takového kanonýra seženeme.Volám po něm už léta.
Není nic nového,že Montreal má lepší obranu útoku.To je známý fakt,takhle mi to léta hrajeme.
Golman byl vždy naprostá priorita Canadiens.Ať už to byl ve svých dobách Dryden,Herron,Roy,Moog,Hacket nebo Huet.Price se ničemu nevymyká,opět máme skvělého golmana.Snad jen rozehrávku hokejkou a penalty by měl víc potrénovat.V tom má určitě rezervy.Navíc můžeme spokojeně tvrdit,že ani Budaj nezklamal.
Kvalitních obránců se tu objevila řada a je pozitivní,že věkem mladí obránci Gorges,Subban,Jemelin,Diaz patří k tomu lepšímu co v týmu máme.Já věřim,že se zvedne i Markov.Sice kolena už budou limitovat,ale ve formě je to parádní bek.
Přes léto si doufám veme Subban v tréningu terč a vypiluje trefu do černého.To je právě jeden z důvodů proč nám přesilovky nešly.Chyběly od obránců góly.Subban sice vyšle pumelici,ale přesnost střelby - zádrhel..
Jinak opět připomínám.Za dob Souray v obraně a ve formě hrajícího Markova jsme uměli hrát i tu přesilovku.A to parádní přesilovku s bombou Souray na závěr do černého.Míra jistě ještě vzpomene.
Není to tak dávno,kdy jsme byli nejlepší v tomto oboru,tak nevím proč by to zase nemělo v budoucnu jít.To je pouze otázka treningu,jak to nacvičí a kolik času tomu věnují.Alespoň ,že ta oslabení zvládali naši hráči perfektně.To cenim.
Co necenim,že jsme obvykle hráli v zápase pouze na jeden konkurence schopný útok.Ať už to byl Desharnaisův útok,nebo útok Plekance,trpící nepochopením jeho skvělých gólových přihrávek.
Tomáš má vážně smůlu.Od dob Kovaljova a ,,TREE AMIGOS"nenašel k sobě pořádná křídla, která by mu dlouhodobě efektivně rozuměla.A Kosticyn se od té doby hodně změnil a Cammalleri ani Bourque nebylo podle mě k Tomášovi to ořechové.Je už konečně na novém trenérovi,aby se tim začal vážně zabývat a Tomášovi křídla dodal.Buď z vlastních zdrojů,nebo přes GM nějakou letní výměnou.
Aby konečně dal mužstvu nějaký systém se zabezpečenou obranou a vedlo to k pravidelnému vítězství a úspěchu.Aby v mezihře 5 na5 jsme si konečně pravidelně vytvářely převahu,nějaké ty šance a následně góly.To si moc přeju.
Hlavně už nechci ten stupidní systém se sedmi obránci a abychom se vraceli k defnzivnímu pojetí hokeje.
To snad hrajeme jenom my v celé NHL.Teď si nejsem zcela jistý,ale mám dojem,že první kdo ten systém tady uplatňoval byl Vignault,nebo možná o něco později Julien.Určitě tento systém používal Carbonneau,ale i Gainey v roli trenéra.Falešného útočníka co pamatuji tu hrál Streit,Dandenault.Podle mě tento jistící se systém, myslící na náhlé zranění obránce ve hře a nahrazení jiným obráncem z útoku je již v dnešní NHL zastaralý.Universální obránce zbytečně ubírá místo vyučenému útočníkovi.
No pánové jsem ve velkém napětí.Jaký GM přijde?Co s tim srabem udělá.Jaký trenér nás povede,jaký systém naordinuje?Jak budeme hrát?
Buď jak buď,hlavně aby to vedlo do vyšších pater NHL a konečně jsme byli všichni fans Habs spokojeni.
To sice paradox je, že mám dva střelce, ale i tak letos byla koncovka bídná.
Ze zajištěné obrany hrát jde, vždy jsme to hráli, ale takovou hru je právě třeba podporovat z PP, tam se musíme bezpodmínečně zlepšit.
Nesouhlasím, že by Price nevynikal. Podle mě to je nejlepší gólman Habs od Roye. Možná Theodore ve své Vezina trophy sezóně se mu mohl rovnat. Penalty by určitě zlepšit měl, ale hra hokejkou? To já beru jako klad, v mnohém se podobá Martymu Brodeurovi.
Budaj nezklamal, nic víc, nic míň. Ale já jsem s ním letos spokojen. Druhého Haláka nečekal nikdo.
Jak jsem řekl, tak loni jsme měli 7. nejlepší PP, takže to fakt tak dávno není. Je to jen o systému a tréninku. Se Subbanem se tohle letos vezlo, ale je třeba říct, že od ASG to byl zase ten starý Subban. Hrál skvěle, vybabral se z mínusu a sezónu dokončil s +9, což je při jeho IT paráda. Bodově se skoro dotáhl na loňskou sezónu, takže kdyby hrál jako od ASG celou sezónu, tak dá 50 bodů jak nic. Pokud půjde nahoru PP celých Habs, tak půjde nahoru i Subban v PP, tím si jsem jist. Pár záblesků jak to hrát bylo už letos (druhý zápas proti Oilers nebo proti Detroitu).
Defenzivní styl hokeje se hraje i dnes- Blues, Predators, ale ti ten systém hrají a pilují k dokonalosti už nějakou dobu.
Co se týká budoucnosti, tak máme první pojítko. Budeme vybírat jako celkově třetí. Mladých nadějných centrů, které my potřebujeme je prý dost, takže to snad klapne.
Canadiens prý požádali Kings o povolení jednat s Lucem Robitaillem, kterého by chtěli na pozici GM.
http://lakingsinsider.com/2012/04/11/d- ... t-skating/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://lakingsinsider.com/2012/04/11/d- ... t-skating/" onclick="window.open(this.href);return false;
Teda vznětlivého a vzteklého Hextalla si neumím jako GM vůbec představit.Natož u nás.I když je fakt,že s věkem se člověk mění.
Luc Robitaile je sice montrealský rodák,ale ke Canadiens nemá,žádný vztah. Jako výborný hráč a gentleman, odehrál většinu kariery v Los Angeles.No nevím jestli by to bylo to pravé,ořechové.Už ten fakt,že nikdy GM nedělal mě trochu zrazuje a paralera výborný hráč = výborný GM se nemusí vůbec rovnat.
V jeho prospěch hovoří,že je to kultivovaný člověk.Alespoň tak, vždy na veřejnosti vystupoval.Může se to zkusit,ale výsledek nejistý - je to risk!
Riskovat podle mě nemusíme,když nebudeme chtít.
Podle mě by to měli dělat ti,kteří to buď už dělali(třeba jen v AHL) a mají známosti, a nebo ti, kteří dlouhodobě působili v roli nějakých asistentů GM a mají vysoké ambice tuto náročnou práci dělat.Nebudeme si nic namlouvat,ale GM jsou tak nějak uzavřená skupina chlapů,kteří mezi sebe jen těžko přijíma zbrusu nového adepta.Nováček se tu dlouho okoukává.
Jsou to především obchodníci,nato nezapomeň.Dostat se mezi ně,a v jejich světě se pohybovat, není jednoduché.Vypracovat se a získat mezi nimi renomé chvíli trvá.To si my asi v současné době nebudeme moc dovolit.Nejlepší vstupenkou obvykle bývá skvělá kariera hokejisty,ale nemusí to být vždy pravidlem.
Jen tak namátkou ti,kteří nějaké zkušenosti mají a na které jsem si vzpoměl.
Serge Savard - ať se ti to líbí nebo ne,Canadiens vedl dlouhých 12 let a úspěšný byl.Podle toho jak stoupl v hierarchii Canadiens má určitě ambice dostat se zase na výsluní
Julien BriseBois - úspěšný manager buldoků v Hamiltonu.Podle mě z jeho uvolnšním v Tampě by nebyl problém a jeví se jako výborná volba.
Claude Loiselle - je pravá ruka GM v Torontu(to by bylo zajímavé,muž od největšího rivala)
Marc Bergevin - asistent GM vChicagu.Údajně velmi schopný muž.To je chlap s ambicemi GM.
Jacques Martin - jako trenéra jsme ho sice vyhodili,ale na práci GM určitě ambice má.Na Floridě to dělal,byť později ho také vyhodili.Osobně bych ho nechtěl,ale nemůžu opomenout že vztahy s HABS má.
Také nemůžeš vyloučit někoho, kdo to sice nedělal,ale v srdci Canadiens je modla s vynikajíím renome.To je třeba Ken Dryden, bývalý goman HABS a pozdější kanadský politik.Nebo bývalý náš úspěšný trenér a zralý muž Scotty Bowmann.I on je zaměstnán v Chicagu,ale kdo ví?Rozhodně by to byl GM.Chlap s obrovskýma zkušenostma.V jejich osobnostech bych věřil,že to není risk.
No,nechme se překvapit.
To máš určitě pravdu, nenapadlo mě to vzít z takového úhlu. Myšleno to bylo tak, že někdo nový by třeba byl schopnější udělat větší kroky, byl by schopen víc riskovat.
Jak už jsem řekl, tak v těhle lidech se nevyznám. GM krom těch nejznámějších moc neznám, tak se rád poučím.
BriseBois má na netu nejlepší ohlasy, tak uvidíme jak to dopadne. Každopádně bych se nezlobil, kdyby se už někdo našel.
Jak už jsem řekl, tak v těhle lidech se nevyznám. GM krom těch nejznámějších moc neznám, tak se rád poučím.
BriseBois má na netu nejlepší ohlasy, tak uvidíme jak to dopadne. Každopádně bych se nezlobil, kdyby se už někdo našel.
habs píše:Ano, ano, já "staroch" si ty doby za Sourayho, ale i za Streita na modré v přesilovce vzpomínám.... Jejich střela byla prostě vynikající, ale to i pak u Bergerona v pozdějších letech nebo loni u Subbana - tady bych neřekl, že nás tlačí bota, obránce s kvalitní střelou jsme tak nějak vždycky aspoň jednoho měli. Jde spíš o celkový systém přesilovky a hlavně pak jeho realizace na ledě - všechno je to moc statické a v tom je ten největší problém.
Jinak - Price a špatná hra hokejkou...??? To snad ani ne...
Na tohle musím reagovat i já. Ano, máš určitě pravdu v tom, že někdy to smrdí gólem a nepovede se to úplně dokonale. Ale takových případů bylo letos o hodně méně než v loni a že bychom dostali gól po Priciho špatné rozehrávce, že by vyloženě namazal si nepamatuju. Jo loni v PO to byla jiná. Já spíš kvituju, že se o to snaží a dělá to většinou skvěle. Co si pamatuju, tak má letos tři asistence u gólů, to je čtvrtina bodů Gomeze
. Skvěle vyhazuje i v oslabení a obráncům určitě pomáhá a vůbec bych řek, že je tomhle jeden z nejlepších v NHL. Jednu dvě sezóny, vyvaruje se těch pár chybám a bude nejlepší.
Kvalifikaci na tento post rozhodně má a já věřím,že se Molson se Savardem rozhodli správně.Koneckonců v širším výběru kandidátů se Bergevin pohyboval neustále .
Nebudu dopředu jásat.Počkám, až jaké kroky Bergevin provede a jakých úspěchů pod jeho vedením dosáhneme.
Vůbec mu to nezávidím.Mužstvo třetí od konce a poslední v konferenci,naštvaní fanoušci,mizerná nálada.Samotná hra v pěti proti pěti taky nic moc.Přesilovky jalové.To bude hodně náročný úkol nás zvednout. Drž se hochu!
http://www.nhlpro.cz/clanek/22002-ani-r ... a-bergevin" onclick="window.open(this.href);return false;
http://canadiens.nhl.com/club/news.htm? ... L|MTL|home" onclick="window.open(this.href);return false;
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé