Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

BOSTON BRUINS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Najlepsi hraci Bruins za poslednu dekadu podla ESPN:

10. Don Sweeney, defenseman
Obrázek

9. Byron Dafoe, goalie
Obrázek

8. Hal Gill, defenseman
Obrázek

7. P.J. Axelsson, forward
Obrázek

6. Sergei Samsonov, forward
Obrázek

5. Glen Murray, forward
Obrázek

4. Joe Thornton, forward
Obrázek

3. Marc Savard, forward
Obrázek

2. Tim Thomas, goalie
Obrázek

1. Zdeno Chara, defenseman
Obrázek
Fanúšikovia Bruins už robia predpokladané zostavy aj s Mirom Šatanom a väčšinou sa objavuje v prvej lajne so Savardom :good: .
Takze podpis potvrdil aj samotny Satan: "Podpísal som zmluvu s Bostonom. Ešte ma čaká slávnostný podpis zmluvy, lekárske a výkonnostné testy. Potom by som sa mal pridať k mužstvu a trénovať s ním. Boston sa mi ozval už skôr, ja som trochu váhal. Uvažoval som, čo bude pre mňa najlepšie, keďže som mal ponuky aj z Európy. Napokon som sa rozhodol pre Boston, ale nejde iba o zimné olympijské hry. Bruins môžu zamiešať karty v play-off. Verím, že to bolo správne rozhodnutie, zapadnem do mužstva a budem platným hráčom."

-------------------------------------------

Miroslav Šatan dnes podpíše zmluvu s Bostonom, ktorého kapitánom je jeho kamarát Zdeno Chára. "Sedím v aute, šoférujem do Bostonu," potvrdil Miroslav Šatan do telefónu na Nový rok večer.

Boston je špičkový klub. Skvelá adresa pre návrat k hokeju, súhlasíte?
Uvidíme, ako všetko vyjde. Napríklad, ako budeme úspešní v play off.

Čo rozhodlo, že ste sa dohodli práve s Bruins?
Prečo práve Boston? Dôvodov bolo viac. V prvom rade ten, že je to ambiciózne mužstvo. Vlani suverénne vyhralo svoju divíziu, a napokon aj celú Východnú konferenciu. V play off síce vypadlo v druhom kole, ale opäť mieri k tomu, aby sa dostalo do play off a bude mať ambíciu dostať sa ďaleko. To bol dôležitý dôvod.

Ďalší?
Ďalším je, že Bruins majú veľa mladých hráčov a je to robustný, fyzicky hrajúci tím, do ktorého by taký typ hráča ako som ja, mohol zapasovať. V skladbe mužstva by som mohol byť užitočný a efektívny.

A naviac, zahráte si aj s kamarátom Zdenom Chárom...
Určite, to bol ďalší dôvod. Nikdy som v zámorí nemal veľké šťastie na to, aby som hrával so Slovákmi, a už vôbec nie s dobrými kamarátmi. To je veľké plus.

Ubytujete sa u Cháru, kým si nájdete bývanie?
(zasmeje sa). Bývať u neho asi nebudem. Ale určite spolu strávime dosť času aj mimo ľadu, napríklad na cestách na zápasy u iných tímov.

Ako dlho ste sa rozhodovali? Odkedy ste s Bruins rokovali?
V podstate to trvalo dosť dlho, kým sme všetko dotiahli. Prvý telefonát, prejav, že klub o mňa má záujem sa odohral asi pred dvomi – tromi týždňami.

Aké sú podmienky zmluvy?
Zatiaľ to nemôžem zverejniť. Ide o zmluvu do konca sezóny, v podstate na pol sezóny. Veľký plus pre mňa je, že Boston mi chcel ukázať, že ma chcú mať v mužstve na záver sezóny. V zmluve bude aj klauzula, že ma počas sezóny nebudú môcť vymeniť. To bolo od klubu pekné profesionálne gesto.
Celkom dobra sprava tak uz len zostava popriat vela stastia Mirovi aj Medvedikom nech im to obidvom zacne sypat ..........osobne si myslm ze by mohol nahradit Chucka Kobasewa ktory hral svojho casu dobre a celemu muzstvu sa darilo
keby sa bol rozhybal o tyzden skor mohol si zahrat vo winter classic babrak :D
petrik píše:keby sa bol rozhybal o tyzden skor mohol si zahrat vo winter classic babrak :D
akurat by prechladol.
Satan bude mat rocny plat 700 000 dolarov (dostane z toho polovicu, kedze je uz pol sezony za nami) a zahrna no movement klauzulu.
podla mna pre mackov dobry podpis. za hracov tejto kategorie (skusenych veteranov) sa pri TD musia obetovat vybery v drafte alebo nadejni mladici, oni ho maju zadarmo s minimalnym cap hitom. absolutne nemaju co stratit, mozu len ziskat :thumbsup:
Taky si myslím. Satan má ještě týmu co nabídnout. Mezi individualisty z Pens se trápil, ale Boston hraje více týmově a navím mu může pomoc krajan Chara... Podle mě velmi dobrý podpis a pokud se mu nebude dařit, tak to minimum co za něj zaplatili, nic neznamená, čili můžou jen získat ;)
Myslim si ze okrem vsetkeho ineho aj nas posledny zapas ukazal ze do utoku potrebujeme niekoho so skusenostami a dobreho strelca... neviem ci ste si vsimli ale po Wideman-ovi a Charovi, mal prave 41 rocny Marc Recchi najvyssi ice-time.

Neviem aku zmluvu ma Wheeler ale ak je obojsmerna tak jeho by som hned po uzdraveni Lucica poslal na farmu... chalan je tuto sezonu mimo. Dalsi jednoznacny adept na farmu je Bitz.

Myslim ze nas utok by mohol vyzerat takto:

Satan -Savard - Sturm
Paille - Bergeron - Recchi
Lucic - Krejci - Ryder
Begin - Sobotka - Thornton
clovek je par dni mimo a nestaci sa cudovat :giggle:

:plus: Boston - Atlanta 4:0

Raskyho statistiky su :good: Thrashers ho sice prilis neprevereli (0/18) ale o to je to niekedy narocnejsie udrzat si koncentraciu pocas celeho zapasu...dovolim si tvrdit, ze nasa momentalne brank. 2jka je este kvalitnejsia, ako bola ta predosla...a to je uz co povedat :)

:plus: Boston - Philka 2:1 pp

Obrázek

zapas som si nahraval na kazetku a po prichode domov vychutnaval bez toho, aby som sa dopredu vedel o vysledku....priznam sa, 1.tretina ma lamala k spanku, docela nuda, potom sa to uz ako tak rozbehlo a ten zaver nemal chybu...ako spomnal komentator z Nova Sport "Winter Classic 2010 nakonec přeci jen splnilo očekávání. Fantastický zápas se strhujícím finišem !!

!!! v oslabeni sme neinkasovali 28x v rade...a ta presilovka v zavere zapasu, ktora nam priniesla vyrovnanie bola zahrata :good: ...pp tak to bolo ine hokejove divadlo.... :scare: Philka klobuk dolu, ale podobny vykon som od nej ocakaval...Timmy :poklona2: no a pak zauradoval Bergy a jedna z jeho prihravok "na slepo"...ako bolo spominane v sotoch, chalani sa radovali, ako keby vyhrali 7 zapas PO :cool: paradicka :clap: :clap: :clap:

:?: Miro Satan

tak to bola ina pecka toto :roll: cakal som hockoho ale Mira urcite nie....spominal som, ze by som o Mira moc nestal, ze by som ho nebral v podstate ani zadarmo, ale tak za tych 700 urcite stoji :D som naozaj neskutocne zvedavy ako si povedie, samozrejme, budem mu drzat palecky, je to fajn chlapik, svoje si odohral, ale posledne slovo (hadam) este nepovedal, spolupraca so Savvym by mohla fungovat viac ako zaujimavo....je mi to v podstate jedno, no mat v time 2 slovakov, to potesi...uz to vidim, ako nam zo dna na den pribudne zopar fandov Bruins... :roll: :wink:
cepi píše:uz to vidim, ako nam zo dna na den pribudne zopar fandov Bruins... :roll: :wink:
a neprajnikov, aby ste vypadli uz v 1. kole playoff, aby zdenko a mirko mohli ist na MS :lol2:
Mirovi to neślo s Crosbym, Malkinom, takže neviem, ako mu to pôjde so Savardom. Možno Boston dúfa, že sa zopakuje prípad Mika Rechciho, ale Mike je uplne iný hráč.
mt-svk píše:Mirovi to neślo s Crosbym, Malkinom, takže neviem, ako mu to pôjde so Savardom.
Vysvetli mi jeden dôvod prečo by mu to so Savardom nemohlo ísť lepšie? Keď niekomu nejde s Crosbym hneď je to zlý hokejista?

Tiež sa prikláňam k názoru, že B-čka môžu len získať, 350 tis doláčov neznamená nič. Na druhej strane neviem si predstaviť ako inak by mohol byť Sharky prínosom ak sa mu nepodarí zlepšiť presilovku. To potom naozaj len farma opäť.
mt-svk píše:Mirovi to neślo s Crosbym, Malkinom, takže neviem, ako mu to pôjde so Savardom. Možno Boston dúfa, že sa zopakuje prípad Mika Rechciho, ale Mike je uplne iný hráč.

Uvidíme v prvých zápasoch, ale hádam sa zohrajú a bude im to spolu pôjde :yes: :good: (samozrejme, že ak budú spolu hrať). A neviete, či bude Šarky hrať v presilovkách alebo oslabeniach :?:
mt-svk píše:Mirovi to neślo s Crosbym, Malkinom, takže neviem, ako mu to pôjde so Savardom. Možno Boston dúfa, že sa zopakuje prípad Mika Rechciho, ale Mike je uplne iný hráč.
Ak by si pozornejsie sledoval hru Savard-a tak tu podobnu vetu nenapises... v NHL nie je nikto porovnatelny k nemu, co sa tyka nezistnych prihravok a (niekedy az prehnane) nesebeckej hry... takze na rozdiel od Crosby-ho Miro dostane viac ako dost prihravok ak bude mat tu cest hrat so Savardom... a ked bude na druhej strane Sturm tak sa veru budu obrany musiet poriadne obracat.
kanter píše:

Uvidíme v prvých zápasoch, ale hádam sa zohrajú a bude im to spolu pôjde :yes: :good: (samozrejme, že ak budú spolu hrať). A neviete, či bude Šarky hrať v presilovkách alebo oslabeniach :?:
Podla vyjadrenia Julien-a Satan sa do zapasov zapoji po 7-10 dnoch, cize zrejme je vo velmi dobrej kondicii... Myslim ze na oslabenia ho zo zaciatku nasadzovat nebude (to nam ide teraz vynikajuco) ale na presilovkach ho urcite uvidime... Wheeler a Ryder hraju presilovku len preto ze tam nebol nikto iny... po prichode Satana a Lucica ich cas na PP skonci (teda pokial pod tlakom a strachom o svoje miesto, sa konecne nezacnu zlepsovat)
Dnes bolo interview s Chiarellim, hlavne o Satanovi. V strucnosti to zrhniem. So Satanom boli v kontakte asi 2 mesiace. Chia o nom rozpraval s viacerymi GM, vratane pittsburskeho. Pozrel si vsetky videa z minulorocneho play-off aby ziskal dostatocny prehlad o Mirovi. Povedal o nom, ze je to stale skvely hrac a dokaze strielat a tvorit hru. Co sa kondicie tyka, tak je vo velmi dobrom stave. Dokonca za poslednych niekolko rokov (este od casu ked hral za Sabres) si drzi stale tie iste parametre (napr. telesny tuk a pod.). Chia sa vyjadril aj k bliziacemu sa trade deadlinu. Povedal, ze momentalne je trh uplen mrtvy, vlastne celu sezonu. Spravit nejaku vymenu je nemozne. Ocakava, ze sa to rozbehne tesne pred olympijskymi hrami, alebo az po nich.

Po treningu vyspovedali aj Satana. Seriozny zaujem prejavili Bruins asi pred dvoma tyzdnami, takze dohoda sa zrodila velmi rychlo. Na treningu sa citil velmi dobre, dokonca lepsie nez sam ocakaval. Pritomnost Zeeho tiez trocha zavazila pri rozhodovani.

Tak to bolo veeelmi strucne - omacky som vynechal :)
Boston je špičkový klub. Skvelá adresa pre návrat k hokeju, súhlasíte?
Uvidíme, ako všetko vyjde. Napríklad, ako budeme úspešní v play-off.

Čo rozhodlo, že ste sa dohodli práve s Bruins?
Prečo práve Boston? Dôvodov bolo viac. V prvom rade ten, že je to ambiciózne mužstvo. Vlani suverénne vyhralo svoju divíziu, a napokon aj celú Východnú konferenciu. V play-off síce vypadlo v druhom kole, ale opäť mieri k tomu, aby sa dostalo do play off a bude mať ambíciu dostať sa ďaleko. To bol dôležitý dôvod.

Ďalší?
Ďalším je, že Bruins majú veľa mladých hráčov a je to robustný, fyzicky hrajúci tím, do ktorého by taký typ hráča ako som ja, mohol zapasovať. V skladbe mužstva by som mohol byť užitočný a efektívny.

A naviac, zahráte si aj s kamarátom Zdenom Chárom...
Určite, to bol ďalší dôvod. Nikdy som v zámorí nemal veľké šťastie na to, aby som hrával so Slovákmi, a už vôbec nie s dobrými kamarátmi. To je veľké plus.

Ubytujete sa u Cháru, kým si nájdete bývanie?
(zasmeje sa). Bývať u neho asi nebudem. Ale určite spolu strávime dosť času aj mimo ľadu, napríklad na cestách na zápasy u iných tímov.

Ako dlho ste sa rozhodovali? Odkedy ste s Bruins rokovali?
V podstate to trvalo dosť dlho, kým sme všetko dotiahli. Prvý telefonát, prejav, že klub o mňa má záujem sa odohral asi pred dvomi – tromi týždňami.

Mali o vás záujem aj iné kluby z NHL?
Boli sme v kontakte aj s inými klubmi. Ale o tom už teraz netreba hovoriť.

Aké sú podmienky zmluvy?
Ide o zmluvu do konca sezóny, v podstate na pol sezóny. Veľký plus pre mňa je, že Boston mi chcel ukázať, že ma chcú mať v mužstve na záver sezóny. V zmluve bude aj klauzula, že ma počas sezóny nebudú môcť vymeniť. To bolo od klubu pekné profesionálne gesto.

Mali ste aj ponuky z Európy?
Mal a uvažoval som nad nimi. Dlho som bol naklonený myšlienke hrať za niektoré európske mužstvo. Nakoniec som usúdil, že Boston bude pre mňa najlepšia možnosť. Nielen z hľadiska toho, ako sa čo najlepšie pripraviť na olympijské hry, ale aj preto, že Boston má ambície aj po nich – v play-off NHL. Môžem im pomôcť ich naplniť.

Kedy ste sa vlastne s tímom dohodli? Bola šanca, že ste mohli za Bruins nastúpiť aj na Nový rok pod holým nebom?
V tom čase ešte zmluva nebola oficiálne podpísaná, potrebné dokumenty som podpísal až v sobotu ráno (zápas sa hral ešte v piatok - pozn. red.).

Aký je pravdepodobný plán návratu? Kedy by ste mohli odohrať prvý zápas?
Prvý tréning s časťou mužstva bol v pláne ešte v sobotu. Ostatok mužstva dostal voľno, po tom, ako odohral zápas pod holým nebom. Zatiaľ neviem, kedy budú v tíme chcieť, aby som sa zapojil do zápasov. Možno bude tréner chcieť, aby som prvých pár dní trénoval, a hral až neskôr.

Je možné, že vás klub pošle na úvod rozohrať sa na farmu?
O tom sme sa zatiaľ nebavili, nepredpokladám, že sa to stane.

Na čas budete preč od rodiny...
Po nejakom čase určite príde za mnou. V prvých týždňoch určite nie, to budem zaneprázdnený, budeme veľa cestovať. Keď to rozpis zápasov dovolí, príde aj rodina.

Šesť mesiacov ste neboli v zápasovom rytme. Bude vám chýbať?
Samozrejme, intenzitu zápasov NHL nenahradí nič. Takisto je to v prípade tréningov NHL. Som zvedavý, ako dlho mi potrvá, kým sa budem cítiť vo svojej koži. Mohla by to byť otázka jedného - dvoch týždňov.

Aké číslo budete nosiť v Bostone? Osemnástku či osemdesiatjednotku?
Moju osemdesiatjednotku v Bostone nosil Phil Kessel, ale toho vymenili do Toronta, takže nemusím meniť tradíciu.

O mesiac a pol vás čaká olympiáda, vaša štvrtá. Čo pre vás znamená?
Teším sa na ňu. Motivácia zahrať si na olympiáde bola jedným z dôvodov, prečo som sa rozhodol takto. O tom, čo pre každého športovca znamená, sa už popísalo dosť. Pre hráčov je to ďalšia možnosť ešte niečo dokázať. Tak, ako všetci píšu - možno to bude naposledy.

Sledovali ste, ako sa tvorí slovenský tím?
S trénerom Filcom som bol stále v kontakte. Pevne verím, že sa čoskoro dostanem do zápasového tempa. Veľmi som sa tešil, že sa Žigo rozhodol hrať na olympiáde a verím, že toto mužstvo môže niečo dokázať.

Čo bude po olympiáde a po play-off?
Tak ďaleko do budúcnosti sa nepozerám. Rozhodol som sa zatiaľ na túto sezónu.

pravda.sk
Mal som to stastie (ci smolu) byt na zapase osobne... od vykonu rozhodcov az po vsetkych hracov oboch timov to bol slaby zapas.

Pred tym nez statistika niekoho zmiatne... tak podpis Satana nemal (zatial) absolutne ziaden vplyv na vykony nasich kridel- Ryder, Wheeler sa drzia v zostave (a zail bohu aj na presilovkach) len preto ze tam nikto schopnejsi nie je. Keby to zalezalo odo mna tak by som ich poslal na tribunu alebo na farmu ako prvych... jasne Sobotka, Bitz tiez v utoku vela vody nenamutia ale ich uloha v time je ina a tu si plnia.

Rask tiez nemal svoj den (vecer) a puky mu odskakovali ako keby chytal prvy zapas v NHL.

Poznamka pre fans Rangers: Okrem vysledku s nicim inym spokojni byt nemozete- nebyt hlupeho golu v zavere, mnozstva (diskutabilnych) presilovych hier a totalnej neschopnosti Bruins by to dopadlo uplne inak.

A co ma uplne zarazilo, v hre (s vynimkou casti 3. tretiny) chybala energia, hra do tela bola minimalna.

Inak v zapase sa zranil Bergeron, pokial nebude zajtra fit tak by som nebol vobec prekvapeny ak nastupi Miro- naozaj horsie, pomalsie a bez nasadenia ako vacsina hracov zahrala dnes zahrat nemoze...
no kuva skoda :| dotiahneme to v hodinej 12tej z 2:0 na 2:2 a potom si nechame strelit v case 58:31 gol na 3:2 :doh: ten gol si pak este omrknem, ale velka skoda toho zbabraneho zaveru.. proti Rangers sa da(lo) v pohode uspiet..nic to, snad im to v sobotu v pp na Nova Sporte vratime uz aj v zostave s 81tkou.. :frajer2:

tak este k Mirovi

Pred 10 mesiacmi ho generálny manažér Pittsburghu Ray Shero zaradil na listinu nechránených hráčov a deň na to poslal na farmu. Pre klub bol príliš drahý, podmienky platového stropu vedeniu Penguins bránili pridať k tímu ďalšie dobre zaplatené posily.

Dnes je Šatan v Bostone na druhej strane barikády. Novou posilou je on, a v ruke drží aj ďalší tromf - je lacným hráčom. S Bostonom sa dohodol na nízkom plate - sedemstotisíc dolárov - blízkom minimálnej mzde v NHL. Oproti lanskému kontraktu v Pittsburghu (3,5 milióna) bude hrať za päťkrát menej peňazí.

"Akceptoval veľké, podstatné zníženie platu, aby sa k nám pridal. To musíte uznať," vyhlásil generálny manažér Bruins Peter Chiarelli pre Boston Herald. A druhý z bostonských denníkov, Globe už hneď dodal: "Niektorí z útočníkov Bruins sa ráno zobudili s vedomím, že v meste je Satan a miesto v zostave už vôbec nemajú garantované."

Vedenie Bostonu totiž rieši podobný problém aký mal vlani na stole Pittsburgh: v tíme má viacero hráčov, ktorí síce berú slušné platy, ale strelecky sa im vôbec nedarí. Príklady? Krídelník Michael Ryder, plat 4 milióny dolárov, 17 kanadských bodov (v 40 odohratých zápasoch). Krídelník Blake Wheeler, 2,825 milióna, 21 bodov. Prípadne, aj na poste centra, David Krejčí, 3,75 milióna, 21 bodov. Ani jeden z týchto útočníkov nenazbieral v prvej polovici sezóny toľko bodov ako obranca Zdeno Chára (25) alebo ako hokejový deduško, 41-ročný veterán Mark Recchi (23).

Vlani viedli Bruins po novom roku tabuľku celej Východnej konferencie, dnes sú iba piatym tímom. Obranu majú rovnako dobrú, chýbajú im góly. V 40 súbojoch, pred zápasom proti New Yorku Rangers ich nastrieľali iba 105, oproti vlaňajšku o 38 menej. V celej NHL sú až 3 od konca.

"Medzi deviatimi elitnými útočníkmi máme diery, potrebovali sme ich zaplniť," cituje Globe generálneho manažéra. "Z tohto pohľadu nie je podpis zmluvy so Šatanom žiadnym rizikom."

Vôbec žiadnym, Šatanovi totiž Boston verí natoľko, že mu v zmluve mu priznal aj právo odmietnuť výmenu do iného klubu (vrátane farmy). "S Miroslavom Šatanom máme ako tím väčšie šance," vyhlásil tréner Claude Julien. "Dokázal, že je schopný dávať góly. Dúfame, že niečo z toho ukáže a v tíme zvýši konkurenciu," dodal. "A pri výbere zostavy sa rád potrápim."

Televízia NESN tipuje, že Šatan by mohol ospalých útočníkov Bruins vyprovokovať k lepším výkonom. A ak nie, má Boston podľa nej stále ešte jednu možnosť. Vybrať dvoch (najlepšie z tých preplatených) hráčov, pribaliť právo na výber v drafte a "zavolať Atlante, či je voľný Iľja Kovaľčuk." (pravdask)

sväta pravda...Sarky :cinka: Kovy :roll:
Ja to vidim na Ilja. dufam ze to vyde
Gl Satan ten zaps si pozriem
Šarky debutuje v noci proti Senators :frajer2: .
Tak je.

"The recently acquired Miroslav Satan will make his Bruins debut tonight."

Zrejme za to moze zranenie Bergerona. Som zvedavy, ako sa mu bude darit.

EDIT:

Julien: "Ano, nastupi. Dufali sme, ze mu budeme moct dat aspon tyzden, ale za sucastnych okolnosti nemame momentalne dostatok utocnikov. Je v dobrej kondicii. Myslim, ze jedine, co sme chceli tym tyzdnom na pripravu dosiahnut bolo dat mu dostatok casu aby si zasa navykol na tempo hry a mal dostatok treningov, bohuzial ten luxus si nemoze dopriat a ani my. Avsak si myslime, ze s jeho kondiciou a skusenostami bude schopny nam pomoct."

Jedinou inou variantou by bol navrat Lucica, ale...

"Nemyslim si, ze sme momentalne schopny stanovit presny cas jeho navratu, ale je sanca, ze to bude buduci tyzden. Jeho navrat je uz velmi blizko. Myslim, ze sa uz citi dobre a je len otazka casu a doktorov kedy mu daju zelenu. Pri zraneni clenka nie je dolezite iba ci sa citite dobre, ale aj to, ci napriklad clenok vydrzi aj to, ked na vas padne protihrac. Nechceme to uponahlat, aby nahodou potom nemusel vynechat tu najdolezitejsiu cast sezony."

O Bergeronovi zatial nie je ziaden update.
7927 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2024 FLORIDA PANTHERS