Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Jojo,Emi by byl za ty prachy rozhodně lepší,než Walker.Něco mi tady zásadním způsobem nehraje,máme tak nějak ''přebekováno''.Ohlund,Ranger,Meszároš,Lashoff,Krajíček,Hedman + Walker + Smaby,Wishart,Quick,Mihalík,Lundin,kteří čekají na šanci.Přece není možné,abychom měli 6 defakto prověřených beků na farmě a v případě zranění povolali toho ''nejlepšího''.Na farmě jsou přece zhruba 2 beci,co nějakým způsobem sbírají zkušenosti do NHL a zbytek farmářského celku tvoří mladíci ... nezlobte se na mě,ale někdo bude určitě vyměněn.A v úvahu připadají jen 2 jména.Ranger a Meszároš.
Však to je jak loni - to sme měli podepsáno snad 6 útoků, letos to budou dvě komplet obrany :D
Ten Walker byl uplně zbytečnej :doh: kua, ted to chce taky něco do útoku.
Co do utoku, chce to spis zalozniho brankare, utok bych neresil. Jinak posledni zmena: David Koci odchazi do AVS za $575K na rok. Treba si tam zahraje vic jak u nas ...

S tou obranou to taky nechapu a souhlasim, ze za ty prachy jsme meli sahnout po Emingerovi nebo po tom ... no jak prisel z FLA ... takovej kluk sikovnej ... jo Cory Murphy. Ale zase lepsi Walker nez Luke Richardson ;-) navic evidentne se 190cm vysky to je chlapik na cernou prac i coz Murphy ani Emng nejsou.

Jo a jeste dotaz: nevite jak je na tom Ohlund s letitym zranenim oka ? Je nejaka sance ze se to doleci ? Podepisuje se to nejak na jeho hre ?
No jo, jenže horší Walker než nic. A pokud se dá tohle říct, tak kde to sme....další obránce nebyl vůbec potřeba a na řízení rolby myslím máme chlapíky.
A útok bych teda řešil. Koho chceš postavit do druhé lajny (nebo první, jak to vyjde, prostě do top6)? Snad ne Downieho, který neodehrál ani 30 zápasů (ale stihl za to před 50 PIM), ten na to zatím nemá, určitě ne. Halpern je center, tzn. Stammer by musel hrát křídlo, a Halpern není tak produktivní, aby mohl hrát top6. A nikoho jiného nemáme. Potom až o třídu níž - Craig, Hall, PaulSZ, Arty. Navíc ještě Prospal vůbec není jistota, že bude hrát na úrovni top6, má sice "na řadě" silnou sezonu, ale spoléhat se na to nedá.
Chce to top6 útočníka a to velmi nutně a jednoho rozumného hráče do 3.-4. lajny. Plus ten golman by nebyl marný.
Myslim si, že druhá lajna je vyřešená (Marty - Stamkos - Malone) a v první máme akorát Lecyho a Prospala a ten stojí za prd. Takže by bylo dobrý sehnat hodně kvalitní křídlo k Vinnymu a někoho s rozumem do třetí lajny.
http://watch.tsn.ca/nhl/clip185200#clip185200

Video o Walkerovi.Já bych přeci jen na jeho příchodu našel i pozitiva.Řekl bych,že nám v týmu chyběl takový ten vítezný typ,co hraje nadoraz.To on asi bude.V Chicagu si občas zahrál i 20 minut za zápas,což v konkurenci Campbella,Keitha,Seabrooka může něco znamenat...prý se o něj zajímalo více týmů.By bych rád,kdyby nějaký fanda Hawks hodil nějakou stručnou charakteristiku :wink:

Poslední hodiny si dost pročítám zahraniční fora a doslova mě šokuje situace kolem Matta Smabyho.Snad každej druhej fanda Bolts je z něj doslova udělanej ... já ho nemůžu ani vidět,vždyt' on se sotva udrží na bruslích :thumbsdown:

Tady jen pro zajímavost , jak by ''mohla'' vypadat obranná sestava dle některých ''fandů'' Bolts :

Hedman-Smaby
Mezsaros-Ohlund
Ranger-Walker

Tak toto musel psát nějakej totální vylízanej p .... už vidím , jak se Hedman učí od Smabyho :lol:

Tady je další :
Hedman - Ohlund
Ranger - Meszaros
Smaby -Walker

Jasně , ta 3.obranná dvojice vypadá velmi ... jak to říct ... pohyblivě :yes: i když Tocchetovi by se asi pozdávala.

Já tedy doufám , že příchod Walkera avizuje Smabův odchod !!! I když o tom dost pochybuji , když se zase na internetu objevilo tohle http://hfboards.com/showthread.php?t=658057 chápete to někdo ? To jsem se celou lonskou sezonu díval na jinou Tampu ? Já jsem pro výměnu Meszároše , Smabyho a asi i Lundina !!! Přece není možné , abychom měli tolik beků :beee:

Ovšem co mě snad úplně nejvíc sere,je situace kolem Lashoffa.Zatím to vypadá,že začne na farmě.Já vím,je ještě moc brzo,o všem se pravděpobobně rozhodne až v kempu,ale zatím tomu tak vše nasvědčuje ... něco vám ale řeknu , po jeho příchodu jsem vynechal snad jen jediný zápas,pečlivě jsem skoumal Mattovi výkony a musím říct,že on umí všechno.Umí založit útok,umí do těla ( možná né jak Smaby , ale to není potřeba ) , ránu má jak z děla,skvěle brání ... tomuhle hráči patří budoucnost a pokud mu jí má posrat vylízanej zm*d Smaby tak kde to jsme jako ... já vám říkám , že od Lashoffa čekám obdobné věci , jak od Hedmana . Lashoff je právě po Hedmanovi a Stamkosovi náš největší talent , o tom žádná . Včera jsem si pouštěl zápas s Caps z 19.3,to byl Lashoffův první zápas u nás a hned si připsal 2 asistence.Ale co víc,měl tam parádní obranné zákroky proti Ovečkinovi,fakt moc dobré ... zajímavé , Lawton s Tocchetem na něm asi nic nevidí :verysad:
Hm, člověk se vzbudí a vidí, že všichni schopní útočníci už jsou pryč. Akorát Tanguay je ještě volný (ještě Nash neprodloužil s Jackets, ale na toho nemáme). Furt tak ty dva dílky do skládačky chybí, a minimálně jeden přebývá (hádejte který asi). Tocchet tam toho Downieho narve, já už to vidím. Ten si libuje v takových typech....
kisin: nevidí no, a víš proč? Protože aby v tobě Tocchet něco viděl, musíš mít 2 metry a 110 kilo, jinak si bez šance.
At tam Downieho klidně dá, stejnak v prvnim zápase dostane stop na 20 zápasů a bude tam muset dát někoho jinýho :D
Tak, tak mountaine, všichni kvalitní útočníci jsou pryč, už jen snad Nash, Kessel, Tanguay nebo Heatley, ale k nám nepujde ani jeden z nich :-(
Kisin: S tim uplně souhlasim, Lashoffa sem si taky hodně oblíbil a v třetí obranný dvojici by byl skvělej, na farmu ho určitě nedávat :thumbsdown:
Jinak nvm no, toho Smabyho bych se rád zbavil, páč je to žalud, a nvm co v něm Tocchet a Lawton vidí :doh:
Nvm, jak sem říkal, chce to křídlo do prvního útoku, do obrany už nic, a na to bysme prachy ještě mít měli :yes:
Walkera beru pořád jako obránce do počtu, podle měš jste ho docela přeplatili. Ohlud je dobrý podpis a trochu se divím, že k vám chtěl (spíš jsem si myslel, že půjde do týmu, kterej už bude nyní bojovat o SC). Nashovi končí smlouva až za rok, takže nevím, co tady řešíte...
Jasně, Nash není volba. I kdyby by byl volný, tak by 4-5mil nevzal. Ohlund k nám imho šel proto, že tahle smlouva byla nejlepší, jakou dostal. On je lehce přeplacený a na dýl, než by bylo ideální, ale to bylo nutné, protože by jinak k nám nešel. O Walkerovi už bylo napsáno (aspoň z mojí strany) dost...
Ten útočník mě napadá jenom ten Tanguay nebo Kessel v téhle relaci, ti snad 6mil chtít nebudou. Možná pak takoví "o třídu níž" jako Recchi, P.J. Axelsson, ale to není ono no.
Tanguaye bych si u nás představit dokázal, i toho Kessela :) ale vubec s nima nepočítám, páč se o ně Lawton ani snažit nebude :-(
MartinFC píše:Walkera beru pořád jako obránce do počtu, podle měš jste ho docela přeplatili.
... to si taky myslim ... tedy spis myslime ;-] . Ale co uz ... aspon ma dva metru a 110 kilo ;-).
MartinFC píše:Ohlud je dobrý podpis a trochu se divím, že k vám chtěl (spíš jsem si myslel, že půjde do týmu, kterej už bude nyní bojovat o SC).
... vzdyt sel do tymu kterej bude nyni bojovat o SC ! :clap: :clap: :clap: :razzi:
Jen se bojim toho jeho oka a tech sedmi let. No nic, co nadelam...

Jinak ja bych si dro druhy lajny dokazal predstavit i toho Axelsona, proc ne ... ale ja bych to tad cerne nevidel, myslim, ze kridlo do druhy lajny se tam i tak jeste najde.
:?: Dostali sa vlastne do ozastnej hry o vás ešte ďalšie tímy?
:arrow: Mal som aj ponuku od Tampy. Bola dosť podobná, ale niektoré veci v klube nie sú vyriešené. Má momentálne dvoch vlastníkov, ktorí vedú spor, kto o tíme rozhoduje. Do debaty museli dokonca zapojiť aj komisára NHL Garyho Bettmana... Chicago bolo zaujímavejšie.
Majo Hossa
Zajímavé - je to potom, co sme podepsali Ohlunda? Asi jo, protože ten byl náš už za 15 minut.
To by znamenalo, že peníze jsou, ale všechny dobré útočníky sme s nachali utéct. Snad nebyla strategie Hossa nebo nic...
a co tak meszaros za kessela :?:
bral by si to cepi? :-P
no tak já osobně bych to nebral :)
petrik píše:a co tak meszaros za kessela :?:
bral by si to cepi? :-P
ty mi davas petriku otazky :D typicky Eklund :lol2:
Kabelku davam vyssie, jedine tento trejd by ma ako tak uspokojil..ak uz, musela by Tampa este nieco zaujimaveho pribalit..
"Každý hráč si potrebuje prejsť cez farmu. Osobne cítim, že mi dva roky v juniorke výrazne pomohli a podobný prínos si sľubujem aj od farmy. Chcem postupovať krok po kroku. Prirodzene ale verím, že do troch rokov by som sa mohol objaviť aj v bráne Lightning," zamýšľa sa Janus. "Brankársku situáciu v Tampe som sledoval na internete. Videl som, že sa tam vystriedalo dosť veľa gólmanov a aj počas blížiaceho sa kempu nás tam bude na tomto poste asi šesť. Konkurencia bude veľmi silná."

Dôležitý predsezónny kemp nádejí Tampy Bay sa uskutoční už v úvode júla, pozornosť médií bude určite pútať hlavne švédsky obranca Victor Hedman, ktorého si "blesky" vybrali z druhého miesta draftu.

"V tejto fáze tam ešte nebudú Lecavalier, St. Louis a ostatné hviezdy, konkurencia bude ale tvrdá. Každý kto tam bude, dokáže hrať hokej. Teším sa na stretnutie s Hedmanom, Tokarskim, ale aj inými zvučnými menami," vyslovil sa brankár, ktorý sa do Ameriky pobral z juniorky bratislavského Slovana. "Viem veľmi dobre, že to nepôjde ako po masle. Treba si uvedomiť, že ma draftovali až v šiestom kole a tak mi nikto nič zadarmo nedá. Som pripravený zabojovať na farme a už vopred viem, že ma nečaká nič ľahké."

"Robím všetko preto, aby som pricestoval do kempu pripravený čo najlepšie. Možno tam ale zo mňa budú trochu prekvapení, pretože na cestu do Tampy si balím okrem výstroje aj žabky, plavky a tričko. Na slnečnú Floridu sa jednoducho teším," dodal Jaroslav Janus pre hokej.sk.
Matt Walker - ten chlap si zalozil karieru na zlomenym prstu:

http://watch.tsn.ca/nhl/clip185200#clip185200
No, tak to vypadá, že s posilama je konec a žádný útočník už se k nám nepřipojí. Paráda, Prospal se nechytne nebo někdo a budem tam, kde sme byli na začátku sezony. To sme dojížděli na nulový secondary scoring. MVP line si každý pohlídal (ještě když Prospal nebyl ve formě, tak to šlo o to snáz), Stammer hrál prd a zbytek taky žádný příspěvěk. To sme sice měli ještě zdravou obranu a Mikea, ale goly nikde. Aby to nedopadlo příští rok stejně....
Přitom pokud sme dali nabídku Hossovi, tak to vypovídá o tom, že peníze jsou a taky že něco do útoku chceme. A nic :bitka3:
No, doufám že něco výraznějšího do útoku přiberem, páč lonskej rok sme dali prd gólů :eek2:
Nvm no, mě se zamlouvá ten Hudler z Detroitu, toho bych si vedle Lecyho dokázal představit, určitě by se hodně snažil :thumbsup:
Ještě furt je ve hře Kessel, kdyby Lawton zabojoval, mít bysme ho mohli, btw o Heatlym si radši nechám zdát :D
No Kessel i Hudler jsou RFA, to je problém. Navíc když Wings ztratili Kopeckého, Samuelssona i Hossu, tak Hudlyho asi podepíšou. Ale četl jsem dneska, že Jirka půjde k arbitráži, protože Wings mu údajně nabídli 2.0 - 2.5 mil., a to se mu zdá málo. V arbitráži by mohl dostat 3.5 - 4.0 mil.. Ono to ale asi skončí na kompromisu okolo 3 mil., protože ztratit 4 útočníky, to už by bylo hodně.
Ale Jirka v Tampě, to by byl splněný sen :)
Ten Vsetinskej Jirka je nejakej narocnej ... no nic ve zlym. :smile03:

Tak se tu probiram kridlama a libi se mi:

RW - (Fedotenko kdyby byl zdravej), P.J. Axelsson (pokud si ho muzem dovolit pojdme zalozit svedsky druzstvo ;-) ) a jako bargain bych vzal Scottieho Upshalla (prijde mi za rozumny penize hodne platnej hrac). Pak jsou tam jeste Petr Sykora (tajne jsem doufal ve Dvorku ze bychom si tu udelali trochu Budejice, ale toho si kocky podrzely, nicmene si myslim, ze Sykorka by ve druhy lajne taky ostudu nedelal), Grier (na bitkare ma taky slusny cisla), Zednik (nam s FLA umel dost zavarit ... i kdyz ja ho zrovna nemusim asi je to taky platnej hrac) a Ryane Clowe neznam ale cisla ma zajimava,

LW
- Nikolai Zherdev (je to ranec a taky kanec, ale sikovnej a myslim, ze by ho snad plesoun ukociroval - jo koukam ale ze je chranenej), Ales Kotalik (tady si nejsem jistej, ja ho moc nemusim ale cisla z lonska nema spatny) a to je na tomhle postu za milion a vejs vsechno.

jeste jak tak koukam na zbyly golmany zaujaly me jmena Brent Johnson, vubec by mi nevadilo mit zpatky Olieho Kolziga, slusny cisla ma i Josh Harding, nevadil by mi ani navrat Kevina Weekese (vzpomente si jak vloni skvele zaskocil za Brodeura) a od Birona vejs si to asi nemuzeme dovolit.

EDIT: Tak FedEx pres noc podepsal s Tucnakama, Clowe se SanJose ... takze tyhle dva skrtam. A co ty, Briane ? Na co cekas ? Nebo uz neni rozpocet ?
Historie oblasi zatoky Tampa Bay a St.Petersburgu

The first known settlement in Tampa was an Indian fishing village. Native Americans called the village "Tanpa," meaning "sticks of fire." Early explorers, changes the spelling on their maps to "Tampa." In 1521, Ponce de Leon began his search for the fountain of youth just south of Tampa Bay and in 1539 Hernando de Soto sailed into Tampa Bay area in search of gold. After that, the area was largely untouched by Europeans for the next 200 years.
In 1886, Vicente Martinez Ybor, a Cuban cigar manufacturer, moved his cigar factory from from Key West to Tampa in 1886. Over time more Spanish cigar manufacturers moved their factories and workers to Tampa. The Spanish and Cuban workers who settled in Tampa to work in the cigar industry created a community known as Ybor City. Throughout the 20th century, migrants and seasonal "snowbirds" from the Northern states began settling in the Tampa Bay area helping to make Tampa Bay the vibrant, diverse community it is today.
Clearwater's name is a literal translation from the from the native American language originally spoken in the Tampa Bay area. The area was named for the fresh springs once found along the shore. American colonists began settling in the Tampa Bay area in the 1830s. Clearwater is located on the highest coastal bluffs in all of Florida, a great advantage over low lying areas along most of Florida's coasts. The colonists also had easy access to the area through the protective bay waters. By the 1890s, Clearwater was gaining a reputation as a resort community.
Saint Petersburg was first settled in 1873 as a small farming community. Saint Petersburg was soon named by Peter Demens, a Russian immigrant who built railroads in Central Florida to serve the growing citrus industry in the late 1800's. Demens had come to Tampa Bay to begin building a railroad that would connect his railroads in the center of the state around Lake Apopka to the Gulf Coast. He named the new town St. Petersburg, after the most beautiful city in his native Russia.
In 1883 phosphate was discovered in an area southeast of Tampa Bay. Phosphate is a mineral vital to the prouction of fertilizers. Soon large quantities of the important mineral were being shipped out of Tampa Bay. Phosphate mining and shipping greatly boosted the local economy. Even today, Tampa is one of the world's leading exporters of phosphate.
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG