Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLUMBUS BLUE JACKETS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Kovalchuk v Atlante mal s kým hrať, to sa o Nashovi veľmi povedať nedá. Na to, akú produkciu má tím, Nash rozhodne za očakávaniami nezaostal, podobne ako Eric Staal.

Ale rozpitvávať to už nechcem. Poďme v pokoji. :jn:
Nash a premrhany talent? Mozno nehraje to na co ma, ale ten chlap este stale neukazal svojich 100%. Zherdev a Filatov su premrhane talenty, aj ked o Zherdevovi by som to az tak netvrdil, u nas sa uz chytal 61bodova sezona toho je dokazom a potom bol vymeneny do NYR. Ale jeho charakter nedovoloval tomu aby sa z neho stala superstar, Filatov je ina kava, tu pochybilo vedenie a to najma Hitch, Filatov na farme hrat nemal, a vo 4.utoku tiez nie, lepsie by bolo keby bol uz od zaciatku hodeny do vody k Nashovi, verim tomu ze teraz by bol niekde uplne inde, ale pravdou nadalej ostava ze rusom sa v CBS dlhodobo nedari, svetlou vynimkou je Tjutin a dufam ze sa k nemu prida aj Nikitin.
Vyjadrim sa k Zerdevovi a Filatovovi. Zerdev ma na figu povahu, ma rad nocny zivot, zeny, vino, je to ignorant... ale v zapasoch vie makat ked chce. Bohuzial, to nie je dost casto.
K Nikitovi... jeho povaha je jedna k jednej k povahe mojej dcerky (co je dovod preco ho mam rada :D). V praxi sa tato povaha prejavuje priatelskostou, komunikativnostou (az prilis :D), sebavedomim a silnym charakterom... ALE... charakter sa prejavi len v krizovych situaciach! Inak, ak sa dlhsie nedari (a nie je to krizova situacia), povaha sa prejavi stratou sebavedomia a neochotou makat (na zapasoch, nie treningoch), vsak to nejako zvladnem (u dcerky ma ide slak trafit, ked to praktikuje v skole, proste na hodine v oblakoch ani nevie, co sa robi :D). Teraz ide o to, aby pochopil, ze nastala prave ta situacia, kedy charakter prejavit musi, ze je to jeho posledna sanca, druhu nedostane, ak to pochopi.... budeme este vsetci prijemne prekvapeni.... ak nepochopi... do dvoch rokov (mozno aj do jedneho) skonci hokejovu karieru uplne, proste zavesi korcule na klinec. To nie je o trenerovi, to nie je o Hitchovi, Arnielovi alebo duchovi svatom. Ae prave o tomto. Na druhej strane si myslim, ze prave tato prevalena sezona mu pomoze k restartu, vsetko zle je na nieco dobre a podla mna toto prislovie plati 100%.
Nevím proč se tu zabívátě nějakým Filatovem, Zherdevem. To je minulost, která je prostě minulostí.

Jak jsem řekl...Práce v létě bude hodně a tak se pojďme podívat na ty nejdůležitější.

1. Trenér

- Musíme si uvědomit, že se sem rozhodně nikdo extra nepožene. Jít do Columbusu v tento moment je dosti odpudivé a zkušený kouč si sem jen tak svoji reputaci shodit nepůjde.
- Proto se nabízí otázka - Ponechat Richardse? Já osobně bych zase až tak proti nebyl. Poslední zápasy co jsem viděl tak týmu dokázal vtisknout určitý styl a musím říct, že jeho nasazený systém naši playerům vyhovoval. A že neumí pracovat s mladými? To bych neřekl. Johansen sice talen má ale během sezóny ho ukázal, že by jste to na prstech jedné ruky spočítali. Takže já si myslím, že on oprávněně hrál ve 4. lajně, protože prostě na víc neměl tenhle rok. Jeho vyjádření po zápasech měli vždy hlavu a patu. Nebyl proti němu. Richards je hodně podobný Noelovi. A Noel se předvedl velice dobře a to se slabším týmem!!!
- Ale i přesto že by mi Richards nevadil jsem o trochu více nakloněn pro nového kouče, který vnese do týmu nový vzduch a i atmosféru. Ale pokud se nenajde někdo lepší než Richards nemá to cenu sem násílím tahat někoho nového. Potom by jsme mohli zkusit model, který by mohl fungovat - Ponechat si stávajícího trenéra a na farmu dát zkušeného kouče, který co nejlépe připraví mladé hráče.
- Rozhodně ať to dopadne tak nebo tak je to ta nejdůležitější věc, která se musí během volna mezi sezónami udělat. A rozhodnutí nemá Howson vůbec jednoduché.

2. Brankoviště

- Spoléhat na Masona je absolutní sebevražda. Ukázal, že spoléhat se na něj prostě nedá a to jak tento rok, ale i minulý. Takže u něho vidím dvě možnosti. Vyměnit klidně i za pozdní pick, ale ta jeho smlouva to je běs. A nebo si ho ponechat jako dvojku, ale v žádném případě jako jedničku!!!
- Sanfordovi končí smlouva, ale jeho podepsání je důležité. I kvalitní trojka je důležitá a tím Sanford prostě je. A hlavně on dokáže výborně plnit i roli dvojky. Takže Howson by ho dle mého podepsat prostě měl.
- Alan York to je kapitola sama o sobě. Toho gólmana jsem sledoval vcelku dost a věřil jsem mu že na dvojku určitě má. Konec sezóny potvrdil, že to tak je. Musí na sobě ještě dělat. Především jeho rychlost je někdy problém, ale gólmani zrají pomalu a York by mohl být kvalitním a spolehlivým gólmanem. Vsadit na něho v příští sezóně je blbost, ale časem by se mohl vyšplhat.
- Shawn Hunwick je také zajímavý, ale pokud setrvá Mason tak je dle mého zbytečné ho podepisovat. Pokud bychom ho ale vyměnili tak Hunwicka podepsat a to všemi deseti!!!
- Suma sumárum - Vyměnit Masona a získat pořádnou kvalitní jedničku. A jako dvojka - Sanford/York.

3. Draft a výměna Nashe

- Spojil jsem tyto dva body do jednoho protože do sebe zapadají a bude záležet jak se co vyvine.
- Nail Yakupov nám byl ukradnu a i kdyby na nás zbudl tak není jisté že bychom ho brali. A to ne kvůli jeho národnosti. Tu samou otázku bych položil totiž i u Mikhaila Grigorenka. Náš výběr totiž bude hodně záležet na tom jestli bude Rick Nash vyměněn.
- Vím, že to není jednoduché, ale být Howsonem tak tuhle ságu o výměně našeho kapitána bych prostě uzavřel před prvním kolem.
- A to z jediného důvodu. Potřebujeme vědět co za něho dostaneme a nebo popřípadě jestli si ho ponecháme a zkusíme vyměnit pick. Howson prostě musí posílit brankoviště...takže jedna nebo zároveň obě výměny možná proběhnou.

Koho popřípadě draftovat to je také dobrá otázka, ale tu si zase nechám na pozdějš.
V takom prípade sa hneď hlásim, že za late pick by som to s ním riskol. :antry: :lol:
Však ty víš jak jsem to myslel. :)
Dawe4 píše:Koho popřípadě draftovat to je také dobrá otázka, ale tu si zase nechám na pozdějš.
Toto by ma ale celkom zaujimalo, koho by si draftoval byt na Scottyho mieste :) O tom by som vedel viest dlhe debaty, co sa tyka draftu :)
Ked uz zacali, tak som to ujasnila, Filatova mi je luto, ze chcel odist (a urobil debilitu), Zerdeva nie. Ale ako vravis, je to minulost, nema zmysel sa tym dalej zaoberat. K timu:

1. trener.... Richards nie je az tak dobry trener, nie vzdy vie postavit hru, zmenit styl hry... ked som nastvata, tvrdim, ze je to ECHL trener (co nie je, su to len emocie :) ). Ja by som brala Kurta Kleinendorsta, minimalne aspon ako asistenta. Na druhej strane suhlasim, radsej si ho nechat, ako ziskat kohokolvek za kazdu cenu. Taktiez som za zisk kvalitneho trenera na farmu.

2. brankar... tu bude vsetko zalezat na tom, ako dopadne trejd Ricka Nasha a ci vobec bude. Cim sa vlastne dostavam k bodu tri. :) Ja by som ho vymenila, ale nie za kazdu cenu, hodnota by musela byt kvalitna. No a k Masemu? Ak ziskame jednotku, okamzite vymenit. Na druhej strane je mozne, ze to budeme skusat s nim znovu :(, uvidime.

3. draft... jedno... neberme Grigorenka! Nebudem sa vyjadrovat k vyssim kolam, skor nizsim... som za draft Sergeja Barbaseva. Je to sikovne, rychle kridlo s dobrou postavou a najma... je to charakter, ktory to v zivote nemal lahke a na lade odovdzava maximum v kazdom striedani, kazdu prehru berie velmi zle a chce za kazdu cenu vyhravat. V tretom kole by sme mohli zobrat Nikolaja Prochorkina, je to center, ale moze hrat aj kridlo, vie sa pobit, ide pred branku, vyborne brani, vie cekovat a zaroven je velmi sikovny, v KHL hral velmi dobre uz v 18 a v PO ma tiez milo prekvapil. :)
pokial sa nemylim tak Sergej Barbasev je rocnik 92, cize draft eligible bol 2011, ale nehovorim ze take 7.kolo by sa s nim risknut nemohlo. Prochorkin by tiez nemusel byt zla volba, ale skor by som sa zacal zaoberat teoriou draftu Svedov, Finov a Americanov, co sa tyka prvych kol. Kedze vsetci draftovany z CHL uz su na pomedzi medzi NHL a CHL a jedna liga je pre nich velka a druha mala tak je tazke sa rozhodnut, kde ich nechat, naopak mlady svedi ostavaju doma vo Svedsku a vacsinou sa vyhraju, tak isto aj Americania ktory idu na univerzity. Preto by som sa zo second overall nebal zobrat Filipa Forsberga ktory je all-around forwardom, co znamena ze vynika vo vsetkych troch zonach, navyse jeho strely su presne. Z picku od LA by sme mohli zobrat Olliho Maatu, co je two-way defenceman, velky a silny a neboji sa tvrdej hry do tela, teda nieco co potrebujeme. Dalej by som riskol draftovat kludne aj dvoch-troch brankarov, a medzi nimi Jona Gilliesa z USHL a kludne aj tych rusakov co mt-svk navrhuje. Draftov bude tento rok viac nez dost. Ked uz vymenit Nasha tak sa zamerat na prichod jedneho hotoveho utocnika, jedneho first line potential wingera a mladeho talentovaneho brankara, ktory uz ma nieco odchytane (nemusi zakonite v NHL). Richards ukazal ze trenovat vie, ale mozno sa iba zviezol s muzstvom ze sa mu zacalo darit. U mna si to po*ral s tym Johansenom ze ho stale pchal do 4.utoku, pritom ho bolo na lade hodne vidiet. Nad Masonom by som palicu nelamal, este nas prekvapi :wink:
Tak teraz som cital jednu velmi zaujimavu teoriu podla ktorej sa Nashville bude musiet zbavit Andresa Lindbacka a keby za nho pytali privela, jednoducho by sme mohli obijst slusnost a ponukut mu offer sheet na 2roky za 3mil rocne, co by Nashville nemohol dorovnat kvoli stropu a vyslo by nas to iba na 3.round. Takto spekuluje Craig Custance z ESPN.
Barbaseva samozrejme vo vyssich kolach, piate a vyssie, Prochorkin by mohol ist v druhom, skor to ale vidim na tretie, kedze ma zmluvu s CSKA.

Forsberga moc nechcem, to uz skor Collberga, ale som skor za Galchenyuka, alebo Gaunceho. Pri picku LAK si radsej pockam, aky bude.

Richards bude nadalej preferovat Dorsetta, ktory ma neumerne vysoky cas k jeho schopnostiam, no a hranie PP, to je uz dementy vtip. Johansen mal hrat v tretom utoku, nie stvrtom. Taktiez nedanie snaci mladikom ako Majorov a tupe preferovanie Russella s Boycem je zvratene. Moc ho nechcem.
Collberg bude nepochybne skvely a sikovny hrac, ale medzi muzmi sa mu nedari presadzovat...skauti mu vycitaju hlavne jeho slabu postavu, vdaka ktorej ma problemy uz aj v Eliteserien, co myslis ze potom bude robit v NHL? ten chlapec ked nespevnie tak dopadne ako Svatos, v tomto Forsberg problemi nema, neni sice zavalitej postavy ale ma obrovsku silu.
Prave o to ide, draftovat ho neskor a dat mu treningovy plan na zlepsenie sily.
Mozno keby bol k dispozicii z picku LA by nemusel byt zla volba, ale zo second overall by som jednoznacne siahol po Forsbergovi, treti najlepsi utocnik draftu po Yakupovovi a Grigorenkovi, navyse Grigorenko je typicky rus, cize ten by to v CBS nevydrzal
Ja nevravim o druhom picku, ale o trejde nasho druheho picku za 1. kolo plus nieco... mne je jasne, ze Collberga brat z takej pozicie je blbost (vzhladom na to, ze ho mozeme z neskorsej).

K Rusom... niekedy uvazujem, ci hokejisti su narodnostou tiez Rusi. :D
co sa tyka vymeny druheho picku tak by som sa posunul iba o nieco malo dole, maximalne 5.pick. A odtial by som dufal vo volbu Forsberga, neviem preco ale nieco mi hovori ze ten chalan raz bude skutocne vyborny.
Mam jeden vysnivany utok, budem si zelat, aby sa mi splnil... :)

S pickom suhlasim, maximalne... ale to uz naozaj maximalne... TOP 10, nie viac (a aj to uz musi prist kvalitna protihodnota)!!!

Ja osobne by som tahala Brendana Gaunceho, ktory ma charakter, koho neskor posudit nemozem, neviem, aky bude nas pick. Alebo by nebolo od veci vymenit s Caps nas 2.pick za ich dva picky, sice by to bolo uz za TOP 10, ale zase by sme mohli niekoho ucmajznut, podla mna budu nejake tie prekvapka. Spolu s LAK by sme mali 4. picky v prvom kole, mozno by sme pick LAK mohli preniest do druheho draftu. No a ak by sa vyhodne podarilo trejdnut Nasha, dalsi pick. :) Uvidime pred draftom, co sa zadari.
mt-svk píše:Mam jeden vysnivany utok, budem si zelat, aby sa mi splnil... :)
No tak to ma zaujima aky, skus ho napisat :)
nie... je to moje prianie, povedala som o iba jednemu a nikomu viac... je to asi nerealne, ale ked silne veris... :D
Tak v Pittsburghu to vyzera na velke cistky, podla jedneho zamorskeho novinara by mal oddist niekto z tzv. TOP 6 cize Crosby, Malkin, Fleury, Orpik, Letang a Staal. Najpravdepodobnejsie vyzera odchod Brooksa Orpika, co tak za nho pustit 1.pick LA? zmluvu uz ma iba na sezonu tak by to mohlo byt akceptovatelne :)
Crosby? Toho nepustí.. tomu fakt nevěřím. ALe ten Orpik/Malkin bych i věřil. Obzvlášt Malkina bych rád viděl jinde. Protože, Staal na tu druhou lajnu má.. A za Malkina by šlo zéískat TOP křídlo ku Crosbymu.
Však top krídlo majú v podobe Neala (teda dúfam, že táto sezóna nebola náhodná). Ak by bola istota, že Crosbyho tie zdravotné problémy nebudú sprevádzať, tak by som trejdol Malkina alebo Staala s tým, že pri Crosbym by hral Neal, 2.center by bol Staal/Malkin (ten, ktorý by zostal) a za Malkina/Staala by som vytrieskal top D-mana, ktorý vie hrať dozadu aj dopredu.
Mikey09 píše:Tak v Pittsburghu to vyzera na velke cistky, podla jedneho zamorskeho novinara by mal oddist niekto z tzv. TOP 6 cize Crosby, Malkin, Fleury, Orpik, Letang a Staal. Najpravdepodobnejsie vyzera odchod Brooksa Orpika, co tak za nho pustit 1.pick LA? zmluvu uz ma iba na sezonu tak by to mohlo byt akceptovatelne :)
Za Orpika?????? NIKDY!!! Dalsieho Commodoreho mi naozaj netreba... a ak uz, maximalne 2.kolo (Phoenixu).
Nekde jsem cetk clanek kde bylo ze Johnson je u vas velmi spokojen :) tak doufam ze je to zacatek lepsich casu.Je fakt ze s nim uz ta obrana vypada o hodne lip a navic jsem koukal ze se mu i bodove hodne darilo.

Svuj pick si urcite nechte a ten od La s tim uz by se dalo neco delat.Treba ten Staal by nemusel byt vubec zlej.
Tak ja si myslim ze Orpika a Commodora nemozes porovnavat, Orpik ma predsa len o nieco viac odohrate.

Anger: Akeho Staala myslis?
3779 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES