Bostonskí medvedi v novej sezóne hokejovej NHL ani zďaleka nepripomínajú krvilačné šelmy, ktoré ešte pred rokom rad za radom trhali svojich protivníkov. Naopak, v úvodných 11 vystúpeniach znamenali pre súperov také nebezpečenstvo, ako roztomilí "mackovia" zatvorení v klietkach zoologickej záhrady.
Bruins po štvrtkovej prehre s New Jersey (1:2) vyrovnali svoju zápasovú bilanciu na päť víťazstiev, päť prehier a jednu prehru pp/sn. Priemernosť je najlepšie vystihujúce slovo pre súčasné výkony tímu z Massachusets. Ten môže iba spomínať na vydarenú minulú základnú časť, v ktorej so 116 bodmi ovládol Východnú konferenciu.
Dôvodov herného úpadku medveďov je viac. Medzi tie hlavné určite patrí odchod najlepšieho strelca Phila Kessela do Toronta, zranenie jeho dvoch spoluhráčov z vlaňajšej prvej "lajny" Marca Savarda a Milana Lucica a takisto aj slabá forma brankára Tima Thomasa, úradujúceho držiteľa Vezinovej trofeje. V zlých časoch by mali podľa trénera Clauda Juliena zabrať ostatné tímové opory ako Michael Ryder, Dennis Wideman či Slovák Zdeno Chára. Kapitán Bostonu páli ako pri Verdune, keď brankárov ohrozil 28 strelami, no stále čaká na prvý tohtosezónny gól.
"Ak sa chceme zlepšiť, musí sa udiať viacero vecí. Máme v kádri niekoľko elitných hráčov, ktorí zatiaľ nedosahujú vrchol svojich možností," vyhlásil pre Boston Globe kouč medveďov. Jeho vyjadrenie však znelo v pokojnom tóne a aj podľa jeho ďalších slov je zrejmé, že nehľadá dôvod na paniku. Mužstvo podľa trénera určite má svoj potenciál, len ho zatiaľ nedokázalo naplniť.
"Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný z našej hry. Trápia ma iba výsledky," dodal Julien. Podľa Boston Globe by tímu možno prospel väčší "trejd". Vedenie Bruins okrem výmeny Kessela spravilo v tejto sezóne ešte dve transakcie, keď poslalo Chucka Kobasewa do Minnesoty za Craiga Wellera a z Buffala priviedlo do tímu ďalšieho krídelníka Daniela Pailleho. Zmeny sa však na výsledkoch zatiaľ neodzrkadlili.
(denniksport)
ani cepi zatim nestresuje, proti Jersey to nebol najhorsi vykon, snaha bola, len prisla slaba Timmyho chvilka v ten najmenej vhodny cas a bolo vymalovane...väcsi trejd urcite padne, najskôr pocas marcovej trejdovacky..pocas vikendu na nas cakaju 2 zapasy v prijatelnom eu case

uz dnes privitame nie kazdodenneho supera, olejarov a zajtra na nas vybehnu jazdci z NY na cele s Gabbym

tam to na bodove tazenie nevidim, preto dnes potrebujeme bodovat a je mi jedno, ci po pp, ci sn

ak si pohlidame prvu utocnu lajnu Oilers Penner - Horcoff - Hemsky snad opät bodovo zaprsi...osobne by som dnes do klece postavil Raskyho