Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Mark Recchi (Boston Bruins) - Matt Lashoff a Martins Karsums (Tampa Bay Lightning) – vzhledem k věku Recchiho vydělal krátkodobě především Boston, dlouhodobě snad Tampa
Veterán s 1490 starty v NHL v Bostonu rozkvetl do báječné formy a v 18 utkáních si připsal 16 bodů, z čehož 10 branek. Tento přestup pro něj znamená jednu z posledních možností na zisk třetího Stanley Cupu vzhledem k tomu, že má již 41 let. Bez ohledu na věk se dokáže stále porovnávat s mnohem mladšími hráči. Který generální manažer by nechtěl útočníka s téměř bodem na zápas za pouhých 1.250.000 dolarů za sezónu?! V paly-off se zatím příliš neprosadil, o čemž svědčí jediná asistence v sérii s Montrealem.
Tampa v Lashoffovi a Karsumsovi získala dva mladé hráče, kteří by měli jedním z mnoha kamenů, na kterých chce postavit kvalitní mužstvo do budoucnosti. Oba mladíci ve věku 23 a 22 let mají vše před sebou, pokud se jejich talent rozvine, pro což je výhodnější sestava Lightning, než talenty nabití Bruins. Oba vstřelili v celkem 82 utkáních zatím po jedné brance, přičemž Karsums již v dresu Tampy. nhlpro.cz

S tímto mohu jen souhlasit. Lashoff ukázal, že je schopným obráncem a doufám, že od začátku sezonu, po příchodu Meszarose a Rangera zůstane v sestavě. Karsums hraje ve čtvrté lajně a jde vidět, že se snaží vybojovat si místo v sestavě.
safa píše:mimochodem, Johan Harju bude od pristi sezony hrat za DYnamo Moskva
Ovšem kdybychom ho chtěli do týmu , musel by hrát za nás ne ? Nevypadá vůbec špatně , potřebujeme hráče do 3. a 4.útoku , šanci by asi zasloužil . Kdyby s sebou vzal ještě své dvojče Omarka ... :)
painkiller píše:
S tímto mohu jen souhlasit. Lashoff ukázal, že je schopným obráncem a doufám, že od začátku sezonu, po příchodu Meszarose a Rangera zůstane v sestavě. Karsums hraje ve čtvrté lajně a jde vidět, že se snaží vybojovat si místo v sestavě.

Lashoff je hodně , hodně talentovanej , o jeho místě v sestavě nepochybuju . Dokonce to je i můj favorit na přesilovky ( z beků )

Karsumse sleduju na MS a zatím se mi líbí . Umí do těla , má slušnou střelu , dokáže něco vymyslet . Škoda , že nemá lepší spoluhráče . O jeho místu příští rok taky nepochybuju , začne asi ve 4.lince , uvidíme jak to půjde dál
painkiller píše:Mark Recchi (Boston Bruins) - Matt Lashoff a Martins Karsums (Tampa Bay Lightning) – vzhledem k věku Recchiho vydělal krátkodobě především Boston, dlouhodobě snad Tampa
Veterán s 1490 starty v NHL v Bostonu rozkvetl do báječné formy a v 18 utkáních si připsal 16 bodů, z čehož 10 branek. Tento přestup pro něj znamená jednu z posledních možností na zisk třetího Stanley Cupu vzhledem k tomu, že má již 41 let. Bez ohledu na věk se dokáže stále porovnávat s mnohem mladšími hráči. Který generální manažer by nechtěl útočníka s téměř bodem na zápas za pouhých 1.250.000 dolarů za sezónu?! V paly-off se zatím příliš neprosadil, o čemž svědčí jediná asistence v sérii s Montrealem.
Tampa v Lashoffovi a Karsumsovi získala dva mladé hráče, kteří by měli jedním z mnoha kamenů, na kterých chce postavit kvalitní mužstvo do budoucnosti. Oba mladíci ve věku 23 a 22 let mají vše před sebou, pokud se jejich talent rozvine, pro což je výhodnější sestava Lightning, než talenty nabití Bruins. Oba vstřelili v celkem 82 utkáních zatím po jedné brance, přičemž Karsums již v dresu Tampy. nhlpro.cz

Táto výmena sa podľa mňa Lawtonovi podarila. Tak ako aj výmena Kolziga atď. do Toronta. myslím, že Lawton ešte nebol GM, keď sa udiali najväčśie :D výmeny.
Přesně tak, za Recchiho snad víc dostat nemohl, podle mě asi nejpovedenější výměna Lawtona :yes: i s tim Torontem, kdy se zbavil dvou strarců a získali sme aspon místo pod platovým stropem.
No neee, to me pos*r, nezaslech jsem tady naznak chvaly na Briana Lawtona ? Ja snad snim...

Jinak dalsi bulvarni headline: "NY Post says Rangers might go after St. Louis"

Kdyz se clovek podiva na hru MSL na WC (myslim na Mistrovstvi sveta vy domejslivci :smile03: ) tak kdo by nechtel sahnout Martym ... navic Torts vi svoje.
Tam už očividně proběhl rozhovor mezi GM a trenérem, koho by tak chtěl do mužstva :)
Já bych se přikláněl k jednodušší a opačné varinantě - Marty zůstane doma a Torts se vrátí taky domů. Ikdyž tohle asi reálné není....
Vinny k Habs, Marty do Rangers, co bude dál?
Martyho ani náhodou :thumbsdown: já doufám, že s ním na konci roku podepíšeme smlouvu na 6 let a Marty u nás bude hrát do konce své kariéry jako Vinny :) a Tortorella byse klidně vrátit mohl :yes:
Rozhovor so Stevenom Stamkosom:

:?: Ako sa ti páčila tvoja prvá sezóna v prestížnej NHL?
:arrow: Veľmi som si to užil. Začiatok bol z mojej strany síce trošku pomalší, ale v druhej polovici som sa prebral a moje výkony sa výrazne zlepšili. Nabral som väčšie sebavedomie a hral v útoku s vynikajúcimi spoluhráčmi. S druhou polovicou môžem byť celkom spokojný a myslím si, že mám na čom stavať.

:?: Prečo bol úvod sezóny taký rozpačitý?
:arrow: Nebol som v jednoduchej pozícii. Nedostával som až tak veľa príležitostí, navyše sa nám celému tímu nedarilo a vedenie sa rozhodlo vymeniť hlavného trénera. Toto všetko výrazne ovplyvňovalo aj moje individuálne výkony. No aspoň som sa mal z čoho poučiť a určite mi to pomohlo v druhej polovici ročníka.

:?: Ešte pred štartom profiligy ste odohrali exhibičný zápas v Bratislave proti Slovanu. Ako si naň spomínaš?
:arrow: Bolo to zaujímavé. My sme sa ešte len zohrávali a súper proti nám odohral dobrý zápas. Fanúšikovia boli výborní a bol to pre nás príjemný začiatok sezóny.

:?: Po Bratislave nasledovala Praha a otvárací duel sezóny proti New York Rangers...
:arrow: Bolo to opäť niečo nové. Zabavili sme sa a zároveň získali nejaké nové skúsenosti. Je to naozaj veľká zábava, otvárať sezónu v Európe. Škoda, že sme v oboch súbojoch proti Rangers prehrali.

:?: Aký veľký je rozdiel medzi NHL a juniorskými súťažami?
:arrow: Je to veľmi veľký rozdiel. V juniorke hráte proti rovnako starých chalanom a v NHL proti vám nastupujú najlepší hráči sveta, ktorí sú o 5, 10, či aj 15 rokov starší a skúsenejší. Všetci sú výborne fyzicky vybavení a vy musíte na sebe tvrdo pracovať, aby ste sa proti ním dokázali presadiť. Je to naozaj veľký skok a nie je to ľahké, no ak hráte so srdcom, šancu dostanete.

:?: V Tampe máš aj dvoch slovenských spoluhráčov Andreja Meszároša a Vladimíra Mihálika. Čo na nich hovoríš?
:arrow: Andrej je veľmi dobrý hráč. Bol pre náš tím dobrou posilou, škoda že sa zranil a dlhší čas chýbal. Má skvelú strelu a stále je mladý, má pred sebou skvelú kariéru. Mihálik za nás odohral zopár stretnutí, keď ho vedenie tímu povolalo z farmy. Je to veľký chlap, ktorý má dobrú prácu s hokejkou. Má dobrú pracovnú morálku a veľkú šancu, aby sa v blízkej budúcnosti stal pevnou súčasťou tímu.

:?: Teba si Tampe pred rokom vybrala ako draftovú jednotku, no počas sezóny zažiarilo viacero nováčikov. Kto si podľa teba najviac zaslúži Calder Trophy pre najlepšieho nováčika sezóny?
:arrow: Podľa mňa by mal vyhrať Steve Mason. Pre brankára je posun do NHL nesmierne náročný a on naozaj výraznou mierou prispel k dobrej sezóne Columbusu. Blue Jackets sa po prvý raz v histórii dostali do play-off a on mal na tom výrazný podiel. Hral som s ním na juniorských MS a je to aj skvelý človek. Dobrú sezónu má za sebou aj Bobby Ryan, či Kris Versteeg, no podľa mňa zvíťazí Mason.

:?: Okrem tejto trojice však zažiarilo viacero ďalších mladíkov. Čo na to hovoríš?
:arrow: Máte pravdu, uplynulý ročník bol z pohľadu nováčikov veľmi vydarený. Veľa mladých hráčov ukázalo, že sú pripravení na vstup do NHL a môžu byť dôležitou súčasťou tímu. Veľa z nich má pred sebou výbornú budúcnosť. (hokej.sk)
Stamkos je frajer, ted na MS hraje s Martym fakt skvěle :frajer2: docela se sehráli s Shanem Doanem, že bysme ho koupili? :lol2:
Doan je třída , ale bohužel na něj nemáme prachy . Spíš se budeme muset ohlížet po někom levnějším. Líbil by se mi Colby Armstrong , toho si ale Atlanta určitě podepíše . Kessel by byl super . Tam nevím , jak na tom bude Boston se stropem , smlouva končí i Krejčímu ... po sezoně končí smlouva i Brianu Giontovi. K Vinnymu by nebyl marnej co ? :) Stejně nejlepší by byl Loui Eriksson z Dallasu , to je fakt dost šikovnej kluk . Brad může být rád , že hraje právě s ním . Příští rok tipuji , že bude atakovat 45 golovou hranici , což je v Dallasu skoro neuvěřitelné :!:

Ale zpět k věci . Do 3. a 4.linky by se mi líbil Betts , Park , Kostopoulos , Petersen , Grier , Bradley , Laich nebo Roy . Až na pár výjimek všem končí smlouva . Roye bychom podepsali za 0,6 , a měli bychom v něj lepšího hráče i bitkaře než v Kočím . Dokáže nastřílet až 10 branek za rok , což je slušné . Navíc je to srandista , dokáže uvolnit atmosféru v týmu . Kdo se o to asi staral doted' ? Craig ? :roll: čili , 3. a 4.linka by měla být postavena okolo Halperna a Sczechury , obklopena mladýmu hráči jako Karsums , ? Downie ? , možná Smolenák . A k nim to potřebujeme vhodně doplnit ...

BTW , smlouva končí i Claudovi Lemieux , co takhle smlouva na 5 let za 15 mega ? :wink:

Jo a mimochodem , dnes má Brad 29 let ...
Po sezoně bude hodně kvalitních hráčů volných, a určitě by nebylo na škodu, kdyby sme jedno hodně kvalitní křídlo získali, které potřebujem do prvního útoku. Ten Kessel, Eriksson atp. by se opravdu hodili :yes: a s tou 3. a 4. lajnou úplně souhlasím :thumbsup:
mountain píše: Já bych se přikláněl k jednodušší a opačné varinantě - Marty zůstane doma a Torts se vrátí taky domů.
... mmno Tortse mam rad ale dvakrat do stejne reky nevstoupis (i kdyz v promiskuitnim divadle jako je zamorskej hokej to az tak uplne neplati, to je fakt). Presto si myslim, ze Torts pro OK hockey delat nebude chtit, navic Tocc ma uz triletou smlouvu pred podpisem.
kisin píše:Doan je třída , ale bohužel na něj nemáme prachy .
... taky me to napadlo ... ale ve finale je to zase a jen o prachach. Myslim, ze v prvni rade ma nejvyssi prioritu podepsat Martyho... klidne na tech 4-6 let proc ne (proc by nemoh hrat do 40ti zejo ;-) ).
Ale zpět k věci . Do 3. a 4.linky by se mi líbil Betts , Park , Kostopoulos , Petersen , Grier , Bradley , Laich nebo Roy .
... taky bych chel do 4 lajny Dereka Roye ;-DD .... dobre dobre, ja vim, Andreho mam taky v oblibe tak sem s nim. Na druhou stranu nemam problem ani s Kocim ... dokonce si dal i gol a verim, ze pres leto na sobe zase bude makat. Andre na druhou stranu je IMHO nekdy tezko koucovatelnej... i Torts s nim mel problemy.

Park ? Myslis Richard Park ? Nemam ho rad ... tomu bych se branil ;-) . JInak souhlasim.

4.linka by měla být postavena okolo Halperna a Sczechury , obklopena mladýmu hráči jako Karsums , ? Downie ? , možná Smolenák . A k nim to potřebujeme vhodně doplnit ...
... co rikate na Karsumsuv hit na Enstroema ? Podle meho za nic nemoh, Enstrom jel s hlavou tak nizko ze si proste dal o hranu mantinelu ... ani to nebyla zadna zvlastni rana. Navic o Karsumsovi za sebou vedel ... tak se mel pripravit. Rozhodne bych Karsumse za to nevinil (ani nevim jak to posoucil rozhodci).

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tAyrL-RXZ48&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tAyrL-RXZ48&hl=cs&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Z mého pohledu to bylo také nezaviněné , normální souboj u mantinelu .

Daleko hůř vypadá tenhle souboj Karsumse : http://www.youtube.com/watch?v=DpwZiec529k
Zajimavý, jen co odejdou hráči TAmpy ven, jdou hned všude vidět :D jinak k tomu prvnímu zákroku, podle mě nebyl úmyslný, byl to čistý zákrok u mantinelu, Ernstrom byl až moc skrčený :-(
jj s našimi hráči ns MS zatím můžeme být spokojeni....

návrat Andreho Roye vidím hodně nepravděpodobně, i když i já ho mám mezi oblíbenými hráči...
safa píše: Park ? Myslis Richard Park ? Nemam ho rad ... tomu bych se branil ;-) . JInak souhlasim.
Mno já Parka také moc nemusím , ale on patří k nejlepším útočníkům na oslabení , pravidelně dělá 30 bodů za sezonu , ideální hráč do 3.řady k Halpernovi :wink:
leci píše:jj s našimi hráči ns MS zatím můžeme být spokojeni....
leci píše:návrat Andreho Roye vidím hodně nepravděpodobně, i když i já ho mám mezi oblíbenými hráči...
Ano , vypadá to nepravděpodobně , ale né nemožně . Uvidíme . Předpokládám , že Calgary Roye už nebude chtít, pak je tady možnost že zakotví u nás ...
Enstrom moc dobře věděl, že má za sebou pritihráče nezařídil se podle toho. Ten hit musel čekat, když byl u puku dřív.
Jinak je mi jasné, že Torts se k nám nevrátí, to je takové moje zbožné přání. Ono spíš je to přání, aby na té lavičce stál kdokoliv jiný, než Tocchet. Styl, kterým z nás dělá druhé Flyers, se mi vůbec nelíbí. To pak nebude v mužstvu typově jiný hráč, než Artyukhin nebo Downie. S takovou dostane i Marty nakázané chodit do bitek s Chárou.
A podpis Martyho myslím zatím aktuální není, má ještě na dva roky (oba za 4mil.). Akorát ve stejný rok budem muset podepsat Stamkose a Smitha. To bude těžký rok. Ale do té doby daleko.
Tampa podepsala s Tocchetem dlouhodobý kontrakt.
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=422385
Vedenie hokejového klubu zámorskej NHL Tampa Bay Lightining otvorilo svoje brány fanúšikom na verejnú diskusiu po neúspešnej sezóne. Na dlho ohlasovanej akcii sa pred fanúšikov postavili generálny manažér klubu Brian Lawton, spolumajiteľ Oren Koules a nový tréner Rick Tocchet a trojica musela odrážať útoky najmä na strategické rozhodnutia ohľadom výmeny hráčov.
Tampa spolu s skončila ročník 2008/09 so 66 bodmi na predposlednej priečke celej ligy a ani herný prejav, ani výsledky nemohli nadchnúť žiadneho priaznivca floridského klubu. Fanúšikovia vyjadrili na stretnutí svoju nespokojnosť s odchodom hráčov Brada Richardsa a Dana Boyla a vyzvali Lawtona, aby verejne deklaroval zotrvanie ďalšej hviezdy, centra Vincenta Lecavaliera. Ak by ho chcel vymeniť, niektorí priaznivci mu rovno odporučili, aby sám odstúpil. "Nepodniknem nič, čo by poškodilo tím," vyhlásil Lawton po otvorenej kritike fanúšikov. "Mojou prácou je robiť najlepšie rozhodnutia pre túto organizáciu. Hoci toto je súkromné vlastníctvo, v skutočnosti patrí fanúšikom. Nechcem túto otázku obchádzať, ale nemáme v úmysle vymeniť Vinnyho Lecavaliera. Nekontaktujeme tímy a neplánujeme ho vymeniť, keď vyjdeme z týchto dverí," citoval Lawtona portál tampabayonline.com. Lawton si však nechal zadné dvierka sčasti otvorené: "Aby sme museli Lecavaliera vymeniť, muselo by sa odohrať veľa vecí."
Ďalší priaznivci nevedia ešte doteraz predýchať vlaňajší odchod kľúčového obrancu Dana Boyla, ktorého spolu s Bradom Lukowichom vymenili do San Jose, a na stretnutí to dali otvorene najavo. Lawton chce teraz posilniť obranu, ktorej členmi boli v uplynulej sezóne momentálne zranený Andrej Meszároš i ďalší slovenský bek Vladimír Mihálik. "Dôraz kladieme na obranu, čo to teda znamená? Znamená to, že sa pustíme do práce hneď teraz medzi sezónami," uviedol Lawton. V ďalšej sezóne chce stavať na rade skúsených útočníkov ako Lecavalier, Martin St. Louis, Steven Stamkos či Ryan Malone. "Máme Lecavaliera, Martyho St. Louisa či Ryana Malonea, máme teda zabudovaných hráčov, nechceme tím ho za každú cenu prebudovať. Príďte na posledných 10 zápasov základnej časti nasledujúceho ročníka a uvidíte, ako bojujeme o play off," vyjadril ambiciózne nádeje po nevydarenej sezóne Lawton. (hokejportalsk)
painkiller píše:
Tampa podepsala s Tocchetem dlouhodobý kontrakt.
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=422385
... nerad te opravuju ale MULTI-YEAR neznamena DLOUHODOBY ale VICELETY ... coz navic v tomhle pripade je skoro troufalost prohlasit. Tocc dostal stejne jako zbytek trenerskeho tymu (samozrejme krome Sullyho kterej naopak dostal povolenku domluvit se s jinymi tymy) smlouvu na pouhe dva roky.
Omlouvám se za překlep, ale ani slovo víceletý nevystihuje dobu dva roky :)
cepi píše: Príďte na posledných 10 zápasov základnej časti nasledujúceho ročníka a uvidíte, ako bojujeme o play off,"[/color] vyjadril ambiciózne nádeje po nevydarenej sezóne Lawton. (hokejportalsk)
Heh , neříkala to náhodou jedna nejmenovaná osoba už před letošní sezonou ? Sliby - chyby :)
Tjn, po takhle podělaný sezoně řiká docela silný slova, no sebevědomí mu nechybí, budu rád když se nebude mýlit :)
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES