Najskor k ucasti HF userov – celkovo sa vratane mojej malickosti tohto draftu zucastnilo 26 HF odbornikov, co ja osobne povazujem za pekne cislo. Bohuzial az 9 z nich svoju ucast obmedzilo na jediny hlas pre jediny vyber. Na druhej strane 8 odbornikov hlasovalo viac ako 10 krat a traja (ja + Leo + Connor McDavid) dokonca hlasovali za vsetkych 28 vyberov (kedze prve dva sme preskocili). Vdaka kazdemu co sa zapojil co i len jednym hlasom
A teraz k vysledkom. Z 30 hracov prveho kola sme 5 uhadli uplne presne. Pocitam aj mceichela aj ked o nich sme nehlasovali, vysledok by bol urcite rovnaky… zaujimave je ze dalsi traja hraci ktorych sme presne uhadli isli pekne po sebe az na miestach 19.-20.-21. (svechnikov - eriksson ek – white). Cize medzi pickmi 3.-18. Sme neuhadli vobec nic, co nie je prave najlepsia vizitka, kedze v top10-15 by som cakal predsa len najvacsiu uspesnost…
Dalsich 9 hracov sme uhadli s toleranciou +/- 3 miesta. Pri zvysnych 16 hracoch sme sa sekli minimalne o 4 miesta ci uz smerom hore alebo dole… a ked uz sme pri tom, pozrime sa na najvacsich riserov a fallerov nasho rebricka. Najviac sme precenili brankara tomeka (podla ocakavania
Najvacimi raisermi su urcite mladici po ktorych siahli v Bostone. 14. v poradi J. DeBrusk ani 15. Z. Senyshin sa do nasho rebricka vobec nedostali. Z tych ktorych sme v rebricku mali najvyssie vyskocil D. Guryanov – u nas c.27, v skutocnosti uz pick c.12.
Celkovo 8 hracov nasho rebricka sa nakoniec v prvom kole draftu vobec neobjavilo, co je IMO celkom dost. Najvyssie z nich bol u nas J. Roy (16.) ktory isiel nakoniec ako prvy v druhom kole z celkovo 31. miesta. Dalej to boli uz spomenuti Kylington (18. vs. 60.), Harkins (22. vs. 47.), Bittner (24. vs. 38.), Tomek (25. vs 90.), Carlo (26. vs 37.), Sprong (29. vs 46.) a Chlapik (30. vs 48.)
Hracov ktory sa do prveho kola dostali a v nasom rebricku neboli bolo pochopitelne tiez 8
Este raz vdaka za ucast, snad ste sa bavili a o rok si to pripadne mozeme zopakovat