Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

VANCOUVER CANUCKS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Ten Luongo je fakt star. Nehlasoval som za neho, viem, ze dostane dost hlasov. A okrem toho by som siel proti svojim. Vancouver nedokaze oslnovat utocnou hrou. Aspon brankarom.
Luongo je opravdu úžasný brankář, už je podle mě lepší než Brodeur, ten stárne. Vypadá to, že Canucks mají v současnosti nejlepšího brankáře Světa.
u Luonga velku rolu zohrava to že je to riadne hovado vysokých rozmerov s ktorými pokrie velmi dobre branku ale musím uznať že je to tak či tak brankar vysokých kvalit...chýba mu len nejaký dobrý tím..zaslužil by si získať aspon raz SC to je pravda...
Prave preto, ze Luongo je vysok, ma moje body navyse! Ako Burke. Ako Kolzig. Ale urcite nie je lepsi, ako Brodeur, ved Martin ma uz 95. SO na konte, nie? V historickych tabulkach je pred nim akurat Sawchuk a toho Martin urcite da. Kdeze Roberto....
Keby nezačínal Luongo vo Floride tak by mal tých shutoutov ovela viac.

A dnes nám znovu pomohol vyhrať zápas. S Calgary to bola už 4-tá výhra posebe ale už na silvestra to môžu zmeniť.

Prvý gol zápasu dal Iginla a padol v presilovke po tečovanej strele Phaneufa. Po ečoch padli všetky 3 goly plamenov, na to si musí dávať Lui väčší pozor.

V 10. min na velkú radosť divákov skoroval nováčik Mayson Raymond,krásne mu to pripravil Taylor Pyatt.

O dalších 5 min dal Daniel Sedin krásny gol, Henrik ho našiel na modrej,Daniel išiel spravil otočku okolo obrancu a neako ten puk dostal za čiaru. :clap:

V poslednej minute tretiny sa KONEČNE trafil aj Sami Salo od modrej v presilovke, v tomto zápase si pekne zastrielal.

V druhej tretine dali prvé 2 goly looseri, Regehrovu strelu tečoval Conroy a o 2 min Aucoinovu tečoval Lombardi.

Na konci tretiny sme dali další gol v presilovke, pekne to tam rozohrával Salo,nahrál Nazzymu, ten dal na brankovu čiaru Danielovi a ten našiel pred Kipperom Henrika a znovu sme viedli.

Na začiatku tretej tretiny po strele Raymonda dorážal Pyatt a vyhnal Kiprusoffa z bránky :hufi:

Išiel chytat Mcelhinney ale za zbývajúcich 13 min na neho neišla ani jedna strela..

Takže strely na branu 20:32 a skore 5:3, to je výsledok súboja Lui-Kipper.
a prave to je to o čom som hovoril..velmi ťažko sa porovnava týchto dvoch brankarov...už len preto že su z dvoch roznych tímov kore sa nachadzali výkonnostne vždy na roznych miestach.Uvidíme čo spraví do konca svojej kaiery Brodeur a čo spraví Luongo...aj ked stale tam bude fakt že Luongo až moc drel vo Floride s nanič tímom..čo Devils maju velmi dobru bilanciu v posledných rokoch..furt sa vedeli dostať do Po už je to velka šnura ročníkov
Opravte ma, ale Luongo zacinal uz u kriplanders, ta sa tusim menili nejaki hraci, Kvasha a Jokinen, ci ako to bolo.... No ano, hral u Cats. A drzal ich statocne, lenze tam nemal kto davat goly. Paralela s Nucks. Okrem Sedinovcov nemaju vyraznu osobnost. UZ nie. Myslim tym v utoku.
chorche píše:Opravte ma, ale Luongo zacinal uz u kriplanders, ta sa tusim menili nejaki hraci, Kvasha a Jokinen, ci ako to bolo.... No ano, hral u Cats. A drzal ich statocne, lenze tam nemal kto davat goly. Paralela s Nucks. Okrem Sedinovcov nemaju vyraznu osobnost. UZ nie. Myslim tym v utoku.
Neviem prečo sa tu bavíme o takých veciach, že aký je Lui velký...
A s tou osonostou máš pravdu, ale podla mna je to trochu nereálne mat aj Luonga v brane aj Ovechkina v útoku..

Mna viac trápi marodka Canucks, dokonca aj na nhlpro vyšiel výnimočne článok o Vancouveri a písalo sa v nom o tej hroznej situácii.
Pred dnešným zápasom je teda otázny Cooke,Kesler aj Mitchell, totalne out su Cowan,Morrison a Bieksa. Ohlund vynechal už 2 zápasy a tiež je otázne kedy sa vráti.
No môže to byť ešte horšie?

Na druhej strane sa mi páči ako do tímu namiesto zranených hráčov zapadajú talenty z farmy,Raymond a Edler dávajú na zranených hráčov úplne zabudnúť, len potom sa zamýšlam nad tým že prečo tým marodom vlastne platíme tolko penazí ked ich prácu zvládne aj zelenáč z AHL. :eek2:
Ohlund, ak môžem poprosiť, popísal by si mi hru Ryana Keslera, Alexa Edleraˇa Luca Bourdona a ku komu by si ich prirovnal?
Jo,Kosatky jsou momentálně vinou zranění v nelehké situaci,navíc přijíždí obhájce a tak jsem na vážkách komu fandit,Vancouver i Kačky jsou mi sympatické týmy,ale dal jsem v KTL za 2,hlavně kvůli marodce domácích a nočnímu prohranému zápasu Duckies,který budou chtít jistě odčinit.No,uvidíme,určitě to bude strhující bitva :good:
mt-svk píše:Ohlund, ak môžem poprosiť, popísal by si mi hru Ryana Keslera, Alexa Edleraˇa Luca Bourdona a ku komu by si ich prirovnal?
Tak je to ťažké hodnotit objektívne hráčov z tímu ktorému fandím, ale pokúsim sa.

Ryan Kesler- Ryan je takmer úplne iný hráč ako bol minulý rok, pred sezonou 06/07 nám ho chcela ukradnúť Phila, pre jeho udržanie sme mu museli zdvojnásobiť plat na 1,9 mil.
To spôsobilo určite väčší tlak naneho a podpísalo sa to aj na jeho hre,produktívny nebol tak hrával spolu s hráčmi ako Burrows,Cooke,Cowan v checking line.
To že je velmi rýchly sa dalo využit aj pri oslabeniach a naozaj mu to išlo dobre, ale po 48 zápasoch prišlo zranenie až dokonca sezony. Lenže našim plánom nebolo mať v tíme 2 milionovy talent v 3-4 útoku.

A tak Nonis získal na tú pozíciu v lete Ritchieho, aby mohol dať Ryanovi dôležitejšiu úlohu v jednom z našich prvých 2 ofenzívnych útokov.
Kesler je o rok skúsenejší a zrejme si viac verí, skombinoval svoju rýchlosť a techniku a tak tento rok ho často vidím v solo únikoch typu J.Staal,Forsberg... No proste že sa dokáže z našej modrej dostat pomedzi obrancov až do golovej šance.
Kedže Sedinovci sa vyznačujú skôr prihrávkami sa zdalo že lavák typu Kesler sa k nim bude hodiť.A tak ho tréner posielal na presilovky s nimi, ale dopadlo to presne naopak.
Vôbec k nim nezapadol a tak sa tam dostal Nazzy, ktorému to s nimi šlape dodnes.
Kesler potom dostal do druhého útoku na krídla Isbister(striedal sa s Cookom) a Pyatta a práve v tomto útoku sa mu začalo dariť.Ale goly väčšinou tvoril, ked už Ryan neaký dá tak často je to strela zápestím z priestora pred bránou kde sa sám dostal.
No len teraz má znovu menšie problemy a je otázne či dnes nastúpi.
Zatial odohral len 36 zápasov ale už mu chýba len 5 bodov aby prekonal svoje osobné max. z pred 2 rokov.

V skratke: velmi rýchly útočník s dobrou technikou, velmi dobre napáda (stačí si pozrieť highlighty CBJ 1:4 VAN) kde 1. gol dal strelou zápaestím a druhý po napádaní na konci zápasu.

Ked ho mám k niekomu prirovnať tak ma hlavne napadne ten Staal,alebo trochu aj Weiss.

Alex Edler: Alex je ešte väčšie prekvapenie pre mňa tento rok než Ryan.
Do prvého tímu sa dostal vdaka zraneniam ale výkonmi dokazuje že si to miesto zaslúži.
Šancu dostal spolu s nim aj Bourdon, bol som zvedavý kto tu zostane aj nadalej.Podla papierov mal väčšiu šancu Luc, ved bol našou jednotkou draftu a uprednostnili sme ho aj pred Kopitarom.Začali obaja velmi dobre a zasypávali ich chválami, lenže hlavne v ťažkých zápasoch ako napr. s Coloradom sa ukázalo kto je viac pripravený, Edler hral v tom zápase skvelo, hral aj v oslabeniach aj v presilovkách a jeho Ice Time bol vyše 22 minút oproti Lucovim 13-stim.Potom sa uzdravil Krajíček a nebolo ťažké uhádnuť kto zostane...
Alex sa postupne dostal do prvej čisto švédskej 5-ky v obranej dvojici s Ohlundom, dosť často ale zvykne hrať aj s Mitchellom, je náš najlepší hráč v hodnotení +/- so 16 kladnými bodmi.Stále je ale mladý a tak aj on niekedy spraví chybu, jednu velkú som videl hned na začiatku zápasu s NJ,ale gol z toho nebol.Edler má vysokú postavu a učí sa ju aj využívať, ukážkový hit uštedril tvrdákovi Boogardovi z Minnesoty.

V skratke: Spolahlivý obránca s dobrou postavou a ovládaním puku.

Vo Vancouveri takého nemáme, ale kedže sledujem aj panterov tak si myslím že sa podobá na Jaya Bouwmeestra.Len neni tak ofenzívny.

Luc Bourdon toho moc nenahral v prvom tíme ani tento rok ani minulý tak o nom sa bude dať napísať možno o rok.
Tak tento rok sme porazili hydinu aj potretí krát.
APrvý gol sme dali v polovici 1. tretiny v presilovke to bola tradične akcia prvého útoku,entokrát so zakončením Daniela Sedina, prvú asistenciu si pripísal H.Sedin a druhú Nazzy.

Henrik nahrával aj v druhej tretine na gol Matta Cooka a viedli sme už 2:0, strely po 2 tretinách boli 19:10
pre nás.

V tretej tretine hral Anaheim velmi dobre,ale nestačilo to,jeden gol ale predsa dali, skoroval ho Getzlaf po prihrávke S.Niedermayera a Bertuzziho.

Nakoniec skončili strely 22:22.

To bol náš posledný domáci zápas v roku a z posledných 12 domácich zápasov máme štatistiku 10-2-0, oproti začiatku sezony je to super zlepšenie.

Posledný zápas v kal. roku hráme s CGY,ktoré si tiež dokázalo s kačicami poradiť,ale s nami tento rok ešte nie.
Ohlund, da sa mat aj slusneho brankara, ale aj dobreho utocnika zaroven, vid San Jose....
Salo mal cez presilovky nazbieranych az 27 minut a lade a stale ohrozoval strelou z modrej. Bolo klucove ze dnes sa tim nepresadil v presilovkach aj ked sance si vytvoril dost nebezpecne
Obrázek 3:0 Obrázek

1.tretina
Tak zápas proti NYR začal bitkou už v 4 sekunde si to rozdali Brown s Hollwegom.
Naša prvá strela prišla až v piatej minute z hokejky Daniela Sedina, puk sa od Valliqueta odrazil rovno pred Edlera ten vystrelil ale hráč rangers strelu zblokoval a ušiel nám Drury, bol to nájazd 2vs1 ale Salo odviedol dobrú prácu a Drurymu nezostávalo nič iné len vystreliť. Potom prišla naša prvá presilovka po faule Malíka na Raymonda.Lenže odohrali sme ju velmi zle, prvú časť sme sa nedostali ani do útoku a ked už sme sa usadili tak v úplnom závere presilovky nám ušiel Straka, tentokrát mu stál v ceste len Luongo,ale nájazd neprmenil.
Najväčšiu našu šancu v tretine mal Kesler, ked sa po krídle dostal pred brankára ale ani z dorážky ho neprekonal.
Velmi velký pozor si dávame na prvú Jágrovú formáciu a Kesler to so stražením Jágra prehnal a uožnil aj jazdcom zahrať si presilovku, tá bola o niečo nebezpečnejšia ako naša, ale gol nepadol.

2.tretina
Začali ju lepšie rangers a prvé 2 minuty boli u nás ale šance si vytvorili len menšie, potom Ritchie vyviezol puk dopredu a Kesler z bránkovej čiary na prekvapenie všetkých ale hlavne Valliqueta otvoril skore.
Minutu po gole ušli nervy Gomezovi a daroval nam druhú presilovku v zápase, lenže znovu sme ju odohrali hrozne,po vyhodení puku sa pomalým tempom vracal Krajíček a Betts ho zozadu predbehol a dokonca si obišiel aj vybehnutého Luonga, len nedokázal streliť puk do prázdnej bránky do ktorej letel vracajúci sa Krajíček.Lukáš dostal 2 min za hákovanie a bolo po presilovke.
Po uplynutí Gomezovho trestu mali jazdci krátku početnú výhodu a Jágr opäť pripravl spoluhráčom neaké šance, najväčšiu mal Prucha, ktorý tesne minul.
Narozdiel od presiloviek som s našimi oslabeniami velmi spokojný, po Keslerovej hokejke do tváre Girardiho sme vydržali aj jedno 4-minutové.
Ked vedieme po 2 tretinách je velmi velká šanca že to už udržíme, naša štatistika ked vedieme po 2 je
18-0-0 :!:

3.tretina
Znovu ju začali lepšie jazdci a koncom prvej minuty Jágr rozzvonil tyčku za Luim.
V polovici tretiny zahodil obrovsku šancu Hossa, zatial sú strely 12:26 pre hostí, takže ked toto udržíme budem až velmi spokojny.
Ku koncu zápasu ušli Sedinovci 2 na 1, Daniel dlho váhal či nahrá, vysrelil a gooooool 2:0 :yahoo:
Další gol strelil Jaffray už o niekolko sekúnd neskôr,ked tečoval strelu Mitchella a 2 body zostávajú doma, už len aby Lui udržal shutout.
A Lui nakoniec dokázal vychytat svoj 6-ty shutout v sezone a už mu chyba len jeden aby dorovnal Cloutierov klubový rekord.
spominam si ze na zaciatku sezony sa vam doma vobec nedarilo a teraz uz 13. vyhra v rade doma. :|
:thumbsup: paradicka Ohlunde!, som velmi rad, ze ste vyklepali supera z Vchodnej konferencie :clap: navyse Luongo s cistym kontom, podbne ako nas Tim :frajer2:

Obrázek

Brown :box: Hollweg

Opravdu pěkná bitka :cool: podle mě Brown nakonec zvítězil, ve střední části měl několik skvělých úderů za sebou :D . Teď mi jen vrtá hlavou proč chytal děravý Valiquette a ne Lundqvist :32: ( přitom měl několik zápasů Henrik pauzu)
No na štadione boli aj Hollwegovi rodičia,tak sa chcel ukázať.Ryan je zrejme z Vancouveru lebo hrával tu aj juniorske ligy.Okrem jeho rodičov tu boli aj Orrovi a Pamela Anderson.
A Valiquette chytal asi preto že Henrik odchytal den predtým zápas na lade Flames.

Nemám rád ked k nám príde čerstvo porazený kvalitný súper,obávam sa že si budú chcieť napraviť reputáciu... ale má to aj malé výhody. Nedávno porazili CGY kačice a o den prišli k nám v brane s Hillerom a zvítazili sme aj mi a tentokrát prišli jazdci po prehre v CGY k nám s Valiquettom.
Volný čas v kalendári (5 dní) sa rozhodli Canucks využit na usporadanie súťaží zručností v tíme.Hráči sú rozdelený do 2 tímov, tmavých a bielych dresoch.
Minulý rok vyhralo mužstvo tmavých a včera to bolo velmi napínavé.

Začalo sa ovládaním puku, po tejto disciplíne mali obe tímy po bode.
Obrázek
Potom nasledovala súťaž v rýchlosti,vyhral ju za tmavých Mason Raymond s časom 14,283.
Velmi tesne za ním bol na moje prekvapenie Mike Brown za bielych s časom 14,322.
Na privítanie Masona Raymonda v 1.tíme použil Alex Burrows dezert do tváre.
ObrázekObrázek
V súťaži o najtvrdšiu strelu som bol znovu prekvapený že nezvíťazil Sami Salo za tmavých s rýchlostou 98.5 mil za hodinu.
Tromfol ho Alex Edler, na prvý pokus zlomil hokejku ale potom vystrelil rýchlostou 99.3 mil za hodinu.
Obrázek
V súťaži presnosti boli 2 hráči, ktorí trafili všetky 4 terčíky,Näslund za tmavých potreboval 6 pokusov, zatial čo Danielovi Sedinovi stačili len 4. :shock:
Obrázek
Popoludnie plné prekvapení pokračovalo nájazdami 3 na 1.
Luongo v bielom tíme inkasoval zo 6 nájazdov 3 goly zatial čo na druhej strane zastavil Sanford 4 nájazdy a získal bod pre tmavých.
Obrázek
Po tejto disciplíne išla posledná a rozhodujúca nájazdy 1 na 1.
Za bielych sa trafili Jaffray,D.Sedin a Mitchella rozhdodli o vížazstve 15:14.
ObrázekObrázek
Pred zaplnením publikom dostal McDonaldovu cenu kapitán bielych Mike Weaver.
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
arek píše:spominam si ze na zaciatku sezony sa vam doma vobec nedarilo a teraz uz 13. vyhra v rade doma. :|
Nebola to 13. vyhra, ale 13. zápas bez prehry v hracom čase,naposledy sme prehrali v hracom čase 1. novembra proti NSH,odvtedy sme prehrali len 2x po nájazdoch, s PIT a EDM.

Dnes sme pridali vyhru s NYI a je to už 6. výhra doma v rade.Mali sme velké množstvo šancí,ale dnes chytal DiPietro lepšie ako Luongo,hlavne preto že obidva goly ostrovanov padli nahodou po Luongovej nepozornosti.
Prišli nájazdy v ktorých ma znovu potešl Linden,v poslednej sérii zachranoval za NYI Šatan aby mohol v 6. sérii rozhodnúť obranca Alex Edler.
Oddýchnutý hráči Vancouveru netradične prestrielali súpera, dnes dokonca 45 striel na Ricka a aj disciplína bola super,len Krajíček si v zápase raz pomohol háčikom a to bolo všetko. :thumbsup:
dneska hrajete na Galaxii a je to poměrně pozdě, takže se na konec zápasu podívám, neočekávám příliš záživnou bitvu, ale tipuju že vyhrajete.
Ani by nemuseli. :) Zaujimavy zapas so san Jose. Vancouver (pre mna mierne prekvapivo) toho velmi vela vyhrava. Na to ze tim ma vpodstate jeden vynikajuci dobry utok a slabe sekundarne skorovanie dalsich utokov. Aby som nekecal staci sa pozriet na cisla za prvou trojkou je dost velka medzera a iba pet hracov ma nad dvadsat bodov. To vsak samo o sebe nie je ziaden podstatny ukazovatel ked tim vyhrava iba take pozorovanie. Myslim ze to vancouveru bude v playoff chybat ale zas na strane druhej tim nemusi mat starosi s postupom do playoff. Vancouver ma vynikajuceho trenera, ten chlapik je vazne dobry vie co chce a vedie k tomu tim. vancouver opet vedie diviziu.

Mimochodom neviem nesledujem to az tak moc hraju Ohlund a Salo v jednej obrane alebo su rozdeleni?
debil píše:Mimochodom neviem nesledujem to az tak moc hraju Ohlund a Salo v jednej obrane alebo su rozdeleni?
Ohlund je stale zranený, vynechal už asi posledných 6 zápasov.
lecil píše:dneska hrajete na Galaxii
A nie len na galaxii ale aj na yahoo, takže to bude super kvalita,už sa teším.Len zatia všetky 3 zápasy v tejto sezone vyhralo SJ, tak dúfam že aspoň dnes zabodujeme my.Inak Thorntonovi sa proti nám darí až moc, zatial dal gol vo všetkých 3 zápasoch a na dalšie 3 prihrával.

Pred zápasom sme získali z waiver listiny Krisa Beecha od kolegov z Columbusu.
Obrázek

Obrázek 3:1 Obrázek
1.tretina
Zápas zo SJ začal ako minulý, hralo sa takmer bez prerušovania a takmer bez šancí, prvú normálnu šancu mali žraloci v 13. minute, tam ešte Luongo stačil zasiahnuť, lenže uť o 2 min nás prečíslili a išli 4 na 2 a Rivet otváral skore.. :(
My sme mali prvú šancu pár minut po gole Riveta v presilovke 5 na 3, ale koniec presilovky sme uplne zbabrali a zas nám unikali hráči do nájazdov.Po prvej tretine strely 7:3,vyzerá to velmi zle pre nás.

2.tretina
Hráči zo SJ nám ukázali ako sa má hrať presilovka a svoju druhú v zápase premenili, strela od modrej sa drazila k nestrazenemu Roenickovi a do odkrytej brany nema problem skorovať.
V minulom zápase som chválil disciplínu a dnes sme sedeli do konca tretiny ešte 3 krát.Velke šance mal Michalek a Pavelski, prvý skončil na tyčke a druhý na Luongovi.

3.tretina
Už 6-tu presilovku v zápase a piatu po sebe zakončil Michýlek golom,tak ako u predchádzajúcich 2 goloch asistoval aj Thornton a bol to už jeho 9 bod proti nam tento rok a v drese SJ už 200. asistencia.
Vôbec ma tento zápas nebaví sledovať ako si žraloci precvičujú presilovky.Neznašam zapasy so SJ,všetky vyhrajú jednoznačne, len dúfam že s nimi nepojdeme PO.
Tak 7 minut dokonca sme dali gol aj my, znovu to Keslerovi prešlo s velkym štastím od tyčky a Nabokova za čiaru.
No dnes sme znovu prehrali a dokonca na vlastnom lade,nečakal som že nás porazí práve Phoenix,ktorý tu naposledy vyhral v roku 2000. :(
Prehrali sme kôli 2.tretine, nič sme nehrali a v poslednej 5 minutovke sme dostali 3 goly :evil: ,prvý ma tak nehnevá ale tie posledné 2 v rozpetí 10 sekúnd, Jeff Cowan sa nechal vylúčiť na 4 minuty,potom v oslabení Burrows vyhodil puk za mantinel a prišlo oslabenie 5 na 3.
V ňom nám dal prvý gol Jovanovski :cry: a už o 10 sekúnd neskôr 3 sekundy pred koncom 2.tretiny ešte stále počas presilovky 5 na 3 Yandle.
Tretiu tretinu sme začali úplne inak, podaril sa nám dať rýchly gol v 38 sekunde vdaka Keslerovi.Lenže už o 3 minuty zvyšoval znovu na rozdiel 2 golov Kapanen.
Po typickej akcii Sedinovcov strelil svoj 2. gol v zápase Pyatt. Potom ked sme sa mali snažiť útočit tak Sanford dostal velm hlúpy trest za hodenie hokejky :evil: . Nevyšla nám ani záverečná power play tak sme vdaka 2.tretine a Cowanovi prehráli.

Kris Beech hral u nás prvý zápas, nastúpil medzi Näslundom a Cookom a celkom mu to išlo, hlavne na buly je dobrý a to sme potrebovali, dnes vyhral tušim 8 vhadzovaní z 12.

Teraz ideme na 3 zápasový trip po centrálnej divízii a bol by som spokojný aspoň s 3 bodmi..
2915 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2008 DETROIT RED WINGS