Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLUMBUS BLUE JACKETS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Inak ludia vedel by mi dakdo povedať vlastne že čo su to tie modre kabaty?Čo to vlastne znamena?ja som dakde začul že to boli americký vojaci no nie som si istý...všetkým ostatným tímom chapem len modre kabaty...čo to može byť?

Norena je dobra dvojka, ale jednotku v Columbuse uz davno ani nevideli, iba ak u supera, Leclaira by som poslal hocikam, len nech je tam uz poriadny brankar. No ano, Columbus bolo centrum armady v obcianskej vojne, ci co, ale ten pojem, Modre Kabaty, je skor na smiech! Mali sa nazvat radsej Cavaliers.

:) Tak Hannu dalo to práci něco najít ,ale na tvůj dotaz co jsou to modrokabátníci odpovídám : Jako „modrokabátníci“ (pro barvu uniforem) byli v americké občanské válce označováni vojáci Unie. http://cs.wikipedia.org/wiki/Americk%C3 ... v%C3%A1lka jinými slovy vojáci severu Unie ,proti vojákům jihu Konfederace.A po nich se Columbus jmenují Blue Jackets.Je to kus americké historie z druhé poloviny 19.století.Válka severu proti jihu byla roku 1861-1865.Modrokabátníci se oběvili i ve válce zeměměřičů 1872-1873 http://www.indiani.cz/web/articles.php?id=57 a taky v průběhu válek o území indiánů,včetně Little Bighornu.Jinak pohledej web. určitě nějaké zajímavé informace se z té doby najdou.Kořeny loga Columbusu jsou právě z této američany dávné historie.

Co ty vsetko nenajdes. Je to symbol patriotizmu, ale nie zvrhly na styl 200 americkych vlajok v jednom zaere.

chorche píše:Co ty vsetko nenajdes. Je to symbol patriotizmu, ale nie zvrhly na styl 200 americkych vlajok v jednom zaere.
Informácie o "občianskej" vojne (v ktorej mimochodom absolútne nešlo o oslobodenie otrokov atď, čo sme sa učili v škole, ale o ekonomické ovládnutie Juhu a pod.) sú všeobecne známe :) .

chorche píše:Norena je dobra dvojka, ale jednotku v Columbuse uz davno ani nevideli, iba ak u supera, Leclaira by som poslal hocikam, len nech je tam uz poriadny brankar. No ano, Columbus bolo centrum armady v obcianskej vojne, ci co, ale ten pojem, Modre Kabaty, je skor na smiech! Mali sa nazvat radsej Cavaliers.
V tom s tebou sĂşhlasĂ­, ale ako som uĹľ spomĂ­nala, Leclaire mal ÄŤasto zdravotnĂ© problĂ©my, takĹľe je ĹĄĹşkĂ© odhadnúť jeho skutoÄŤnĂ© kvality. Osobne by som privĂ­tala jednĂ©ho z dvojice Halák-Bryzgalov. Halák nebude v Montreale nikdy jednotkou, Tou bude Corey Price, ktorĂ˝ ako KanaÄŹan bude vĹşdy upredĹ

mtv:sk: Tak se k tomu vyjádřím já: Brankáře Columbus v současné době nepotřebuje, má kvalitního Norrenu a Leclaira, kteří by měli ukázat co v nich je. Dále mají kupu talentovaných gólmanů: Popperle, LaCosta nebo Mason. Zisk ofenzivního obránce, jak ty říkáš by určitě nebyl na škodu. Ron Hainsey se ale ukazuje ve velice dobrém světle, v minulé sézóně nasbíral krásných 35 bodů (9+26), a Duvie Westcott je také znám, že dokáže podpořit útok. V týmu by se mi líbil ještě nějaké pravé křídlo. Hodil by se třeba takový Jeff O´Neill, Glen Metropolit, Tony Amonte, špatnými posilami by nebyli ani Peca,Allison, Lindros nebo Forsberg. Z nechráněných agentů, které by mohli Jackets získat do obrany bych jmenoval: Brenta Sopela, Dannyho Markova, Jamieho Hewarda nebo Daniela Tjarnqvista. Dále by mohli být ve hře takoví hráči, kteří jsou sice chránění, ale nemužou se svým týmem dohodnout na smlouvě a tak by mohli být třeba vyměněni: Jussi Jokinen, Keith Ballard, Stephen Weiss, Ryan Potulny nebo třeba Anton Babčuk (ten bude vyměněný na 99 procent).

Vy ste vsetci na cracku?! Price je NULA! Halak moze byt jednotkou kedykolvek, ked sa trenerovi nebude na Huetovi cokolvek zdat, ale plati to aj naopak. LeClaire nema kvality na urovni NHL, vlastne ma, ale staci to len na CBJ. A vsetci tu mate nejaku velmi bujnu fantaziu! Sa uvedomte! Nejaky festfasafantasticky brankar do CBJ dobrovolne nepojde....

chorche: Za to ten váš Chabibulin, šel do Chicaga jen za hromadou peněz, ale o hokej už neměl žádnej zájem, což je v současný době vidět, nechytil by ani nafukovací míč. A vsadím se, že si ještě nikdy neviděl chytat Leclaira a vedeš tady takový řeči. Kdybys ho totiž viděl v akci, tak ti bude jasný, že je to kvalitní gólman. :!:

..neviem co tu vĂ´bec riesite brankarsku :?: CLB..Norrena svoju ulohu v pohode zvladne, o tom nepochybujem..k Leclairovi, ak som niekoho nevidil v akcii, radsej sa zdrzim komentara..ale mam pocit ze k Fredrikovi zapadne..brankarsky trade v CLB neprichadza do uvahy :!: modrokabatnici potrebuju posilnit na inych postoch, urcite nie na brankarskom :!:

na margo Halaka, ci Pricea, paci sa, topic Habs :wink:

cepi: Naprosto s tebou souhlasím a mně se prostě Leclaire líbí, viděl sem ho líbil se mi.

cepi píše:..neviem co tu vĂ´bec riesite brankarsku :?: CLB..Norrena svoju ulohu v pohode zvladne, o tom nepochybujem..k Leclairovi, ak som niekoho nevidil v akcii, radsej sa zdrzim komentara..ale mam pocit ze k Fredrikovi zapadne..brankarsky trade v CLB neprichadza do uvahy :!: modrokabatnici potrebuju posilnit na inych postoch, urcite nie na brankarskom :!:

na margo Halaka, ci Pricea, paci sa, topic Habs :wink:
Ja som na Haláka dosť zaťažená, okrem toho, zaslúžila bysom si nejakého slovenského hráča 8) . Pravé krídlo nepotrebujeme, máme Výborného, Žerdeva, na pravom krídle môžu hrať Brule, Fritsche a Novotný. V zálohe sú Pineault, Voráček a Legein.A bola by hlúposť obetovať niektorého z týchto hráčov na úkor tých, ktorých si spomenul. práve naopak, ja vidím hlavnú rezervu v obrane, Wescott nie je obranca takých kvalít, akého potrebujeme. I keď je pravda, že v zálohe je kris Russell, z ktorého bude raz výnikajúci ofenzívny obranca. A opakujem, Klesla sklamal, síce hrá dobre telom, ale jeho ofenzívne schopnosti nie sú na vysokej úrovni a preto som aj navrhla jeho výmenu spolu s Wescottom. Pritom ja mám Rosťu celkom rada, takže nie som voči nemu zaujatá. V článku na http://www.nhlpro.cz sa spomínali, okrem iného, aj slabiny na poste centra. Tu musím nesúhlasiť, máme vyborných centrov. Len musia získať skúsenosti a najmä dostať šancu a nie byť na ľade v priemere 10 - 11 minút v treťom, alebo štvrtom útoku (Brule).

Já jsem s Westcottem spokojenĂ˝. Je pravda, Ĺľe Klesla nenasbĂ­ral tolik bodĹŻ, ale nazapomeĹ

Svitov jde do Ruska, takže si lidi nemyslite, že podepsání Beecha bylo jen tak pro nic za nic, to mělo svůj důvod! A já si myslim, že Beech je mnohem lepší než Svitov. :!:

Dúfam, že sa Klesla skutočne zlepší. Čo si síce nemyslím, ale uvidíme.

Teraz aspoĹ

Nemyslím si, že je Svitov lepší než Novotný nebo Beech co se týká hokejového umu. Novotný i Beech nasbírali ještě k tomu mnohem víc bodů než on a to hráli (hlavně Novotný v Buffalu) v mnohem obtížnejší situaci.

Novotný hral v útoku s Ovečkinom dostával veľa príležitostí a pozri na jeho "excelentné" štatistiky. Toto nie je hráč do druhého útoku, ale do tretieho. Prepáč Martin, ale Brule, Fritsche a Brassard sú od neho oveľa lepší, takže druhý útok v Columbuse pravdepodobne nehrozí (možno by ho mohol hrať v takej Atlante, kde majú nedostatok centrov). Ale ako som už spomínala, pravdepodobne bude hrať krídlo, ako hrával v Buffalle, svojou postavou a štýlom hry je na to vhodným hráčom.

Teraz bude zostava v Ăştoku vyzeraĹĄ asi takto:

Žerdev-Fjodorov-Nash (Fjodorov je výborný defenzívny center a dokáže spojiť dvoch ostrostrelcov)
Výborný-Brule-Modin (Výborný je skôr tvorca hry, Modin strelcom, okrem toho dokáže zahrať pri mantineli, vie dobre brániť a s Výborným si dobre rozumejú, Brule je agresívny, rýchly, šikovný, má prehľad, medzi nich by zapadol)
NovotnĂ˝-Fritsche-Chimera (toto je klasická checking line, i keÄŹ Fritsche je hráč, ktorĂ˝ je schopnĂ˝ hraĹĄ centra v druhom Ăştoku, agresĂ­vna, dobre brániaca, Fritsche a Chimera sĂş zároveĹ

mtv:sk: naprosto s tebou souhlasím, ale myslel jsem to jinak, Novotný v současné době je hráč tak do třetího útoku, ale myslel jsem to tak , že má potenciál aby se JEDNOU stal hráčem do druhého útoku.

MartinFC píše:mtv:sk: naprosto s tebou souhlasĂ­m, ale myslel jsem to jinak, NovotnĂ˝ v souÄŤasnĂ© dobÄ› je hráč tak do tĹ™etĂ­ho Ăştoku, ale myslel jsem to tak , Ĺľe má potenciál aby se JEDNOU stal hráčem do druhĂ©ho Ăştoku.
Všetko ukáže čas :) . Možno si ako Čech náchylný zlepšovať kvality českých hráčov (ako sa to mne niekedy stáva pri slovenských hráćoch:wink: ), možno máš pravdu. Ale jedno je prakticky isté, v Columbuse to nebude. Iba ak ako krídlo, a aj to pochybujem, Voráček, Legein, Pineault, Majorov, Picard, Žerdev sú veľmi kvalitní hráči. Samozrejme, ak by všetci títo hráči v Columbuse zostali :) .

mtv:sk: Možná to tak je, ale Novotný se každým rokem zatím zlepšuje, proto mu tak věřím. A nikdy nemůžež vědět co bude támhle za 2 nebo 3 roky, může se stát, že Novotný dál bude hrát v Columbusu nebo že Richards bude hrát v Ottawě nebo třeba Cam Ward bude hrát s plnovousem :roll: :D nikdy nevíš

:) Vidim Martine,Ĺľe jste debatu s dÄ›vÄŤetem rozjeli na odbornĂ© Ăşrovni a to je dobĹ™e.DÄ›vÄŤe uĹľ po nÄ›kolikáte pĹ™ekopalo ĂştoÄŤnou sestavu Jackets tentokráte s odbornĂ˝m komentářem,za kterĂ˝ jsem osobnÄ› rád.Nesledoval jsem tolik Columbus a jsem rád za kaĹľdĂ© vysvÄ›tlenĂ­.NynĂ­ se zdá,Ĺľe ta poslednĂ­ sestava je asi nejpravdÄ›podobnÄ›jší.PapĂ­rovÄ› to nevipadá zle.Dokonce bych Ĺ™ekl,Ĺľe prvnĂ­ dva Ăştoky budou rozhodnÄ› nebezpeÄŤnĂ© pro kaĹľdĂ© muĹľstvo.Jen si myslĂ­m.Ĺľe VĂ˝bornĂ˝ se Ĺ˝erdÄ›vem si prohodĂ­ mĂ­sto.PrávÄ› z tÄ›ch dĹŻvodĹŻ co dÄ›vÄŤe uvedlo. VybornĂ˝ je tvĹŻrce hry a spolu s Fjodorovem, budou Nashovi pĹ™ipravovat stĹ™eleckĂ© příloĹľitosti a hrát pĹ™esilovky.A potěšilo mÄ›,Ĺľe ve vašich plánech je Fjodorov zpátky na mĂ­stÄ› centra.OsobnÄ› si myslim,Ĺľe na obránce je ho škoda.Narodil se jako ĂştoÄŤnĂ­k.Malinko stárnĂ©,ale pokud by chytil formu.......mohl by bĂ˝t ještÄ› nebezpeÄŤnĂ˝,coĹľ se pod Hitchochem nevyluÄŤuje!!!.Svitov je velmi ÄŤastá ruská minela klubĹŻ NHL a buÄŹte rádi,Ĺľe je pryÄŤ.RuštĂ­ hráči uĹľ jini nebudou./nejsou to uplnÄ› všichni,ale je jich dost se zajeÄŤĂ­mi Ăşmysli/Jsou náladovĂ­,/tĂ©ma Kovaljov ÄŤi Samsonov by bylo na jinou kapitolu/.Nejprve do NHL pospĂ­chajĂ­,kolikrát i za cenu nenastoupenĂ­ na vojnu a teÄŹ zase pospĂ­chajĂ­ domĹŻ za vidinou penÄ›z.RozÄŤilujĂ­ mÄ› pláče o vynikajĂ­cĂ­m hráči,kterĂ˝ zdrhl.Já se k tomu stavim takto.??KdyĹľ chceš jĂ­t-nedá se nic dÄ›lat jdi a uĹľ se nevracej!!!Hráč ze špatnou morálkou,těžko mĹŻĹľe muĹľstvu pomoc!!V jednom si,ale dÄ›vÄŤe nerozumĂ­me. :) Píšeš,Ĺľe jsi Jardou Halákem zatĂ­Ĺľená-tak odlehÄŤi a zapomeĹ

montreal: Se Svitovem, s tebou naprosto souhlasím. Já naopak Haláka v týmu kdovíjak nepostrádám a myslim si, že se ho Columbus nebude snažit získat. Brankaři stačí bohatě ti, které máme.

montreal píše::) A potěšilo mÄ›,Ĺľe ve vašich plánech je Fjodorov zpátky na mĂ­stÄ› centra.OsobnÄ› si myslim,Ĺľe na obránce je ho škoda.Narodil se jako ĂştoÄŤnĂ­k.Malinko stárnĂ©,ale pokud by chytil formu.......mohl by bĂ˝t ještÄ› nebezpeÄŤnĂ˝,coĹľ se pod Hitchochem nevyluÄŤuje!!!
Zostavy som menila ohľadom na okolnosti. Ibaže medzitým prišli noví hráči, odišiel Svitov a pod. Takže zmeny musia zákonite prísť. Prečo som dávala Fjodorova na post obrancu? Ofenzívny obranca je jedine Hainsey, čo je málo, na druhej strane máme pretlak centrov.
Jen si myslím.že Výborný se Žerděvem si prohodí místo.Právě z těch důvodů co děvče uvedlo. Vyborný je tvůrce hry a spolu s Fjodorovem, budou Nashovi připravovat střelecké příložitosti a hrát přesilovky.
Práve naopak. VĂ˝bornĂ˝ si veÄľmi dobre rozumie s Modinom. Okrem toho, ak by VĂ˝bornĂ˝ hral v Ăştoku s Fjodorovom a Nashom, v Ăştoku by boli dvaja klasickĂ­ tvorcovia hry, kĂ˝m v Ăştoku Ĺ˝erdev-Brule-Modin by takĂ˝ nebol ani jeden. Brule má prehÄľad, je vĂ˝bornĂ˝m hráćom do kombinácie, ale zároveĹ

:) To máš pravdu děvče :roll: .Hm,ten Nash je můj sen.To by byl kanonýr,podle mého gusta.A jak by si rozuměl s Koivem a Higginsem........ :D tím se ti děvče povoluje o Jardovi Halákovi snívat :D A s tím Svitovem!!Moje řeč.Ať si hraje ruskou superligu!!!Je to podraz!!!!Bohužel není sám kdo to udělal a ještě udělá!!!!!

montreal píše::) To máš pravdu dÄ›vÄŤe :roll: .Hm,ten Nash je mĹŻj sen.To by byl kanonĂ˝r,podle mĂ©ho gusta.A jak by si rozumÄ›l s Koivem a Higginsem........ :D tĂ­m se ti dÄ›vÄŤe povoluje o Jardovi Halákovi snĂ­vat :D A s tĂ­m Svitovem!!Moje Ĺ™eÄŤ.AĹĄ si hraje ruskou superligu!!!Je to podraz!!!!BohuĹľel nenĂ­ sám kdo to udÄ›lal a ještÄ› udÄ›lá!!!!!
Na druhú stranu to ruskí hráči robia aj v opačnom garde, viď Malkin, u nás Źerdev atď. A nebudú jediní.
3779 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2022 COLORADO AVALANCHE