tak som to práve dospal, najviac ma mrzí, že si človek privstane a pozerá a pozerá a žiaden gól. Chvíľami ma to až nudilo, najmä hra NSH teda niekedy pripomínala štýl - ubrániť ich za každú cenu. Ale k zápasu:
Prvá tretina začala, ako keby sa hralo finále SC, útoky sa striedali zo strany na stranu, hra sa takmer neprerušovala a tempo bolo hlavne vďaka našim neskutočné. V 10. min prišlo prvé vylúčenie na stane hostí, keď Weber fauloval Winchestera za bránou. Ale presilovka sa nám veľmi nevydarila (inak celkove nám včera presilovky moc nešli). Potom ešte stojí za zmienky akcia hostí, keď v 17. min zakiksoval na modrej Jackman, vzal mu puk Dumont a v nájazde na Masona tiesnený Polákom, ktorý ho stíhal našťastie nedal. NSH oproti predošlému zápasu lepšie bránil, napádal už v strednom pásme a každý hráč si rýchle našiel dvojičku, ktorú ihneď atakoval, čiže pekných kombinačných akcií bolo vidieť pomenej. Strely na bránu v tejto tretine 9 - 6.
V 2. tretine ohrozil ako prvý našu bránu Dumont z nenápadnej akcie vystrelil spoza hráča zapästím, ale Mason bol pozorný. Celkovo to bol v noci zápas dvoch kvalitných brankárov a bolo ťažké ich prekonať. Tempo v tejto časti bolo slabšie, bolo vidieť veľa osobných súbojov a hra nemala taký spád, ako v prvej tretine. V 8. min Rinne efektne vychytal McDonalda, ktorý si nakorčuľoval od kruhov až pred neho. Po buly a rozohranej akcii krásne vystrelil Steen, ale znova to skončilo u Rinneho v lapačke. V polovici zápasu sme znova začali mať viac z hry, vytvárali sme si viac šancí, ale koncovka nebola najlepšia. Na konci tretiny sme znova hrali presilovku, ale nezahrali sme ju dobre. Včera ani raz nedošlo k tomu momentu, aby tréner poslal klasickú úderku, ale rozdelil silu na dva presilovkové útoky (7, 22, 10, 42 - 28) a (74, 20, 26, 18 - 29) Možno kvôli tomu aby viac šetril sily najvyťaženejších hráčov, ktorí za posledné dni toho dohrali naozaj dosť. V 14. min sme hrali prvú oslabovku, sedieť šiel Mckee, za zmienku stijí iba šanca Hamhuisa, ktorý našťastie nedal. V 18 min ešte hostia raz pohrozili, keď prešiel cez modrú Zanon, pekne našiel Arnotta, ten pekne vystrelil, ale Mason to kryl. Na záver ešte Mason vystrašil všetkých v hale, keď bežalo posledných 5 s, puk šiel k nemu a on v snahe ho rozohrať za bránu a počkať na sirénu neodhadol rýchlosť dobiedzajúceho Ward a posunul puk tak slabo, že sa k nemu Ward dostal a ešte stihol vystreliť, našťastie už bol troška z uhla a trafil len spodok konštrukcie brány !
Do 3. tretiny sme mali dobrý nástup, už v 2.min mal dobrú šancu mcDonald, ale znova tam stál skvelý Rinne. Za chvíľku vychytal aj Backesa, ktorý si nakorčuľoval do pásma. V 6. min si vytvirili šancu na gól Crombeen s McClementom, ale tak isto nedali, to už som tušil, že dnes to blázon Rinne asi vychytá. V 12. min. vystrelil spoza modrej Crombeen a zazvonila tyčka. V 15. min si pekne zakombinovali McDonald s Tkachukom, Tkachuk si urobil jedného obráncu dostal sa pred brankára a blafákom vystrelil, žiaľ len do hrude Rinneho. Záver sa už iba dokorčuľoval a hráči si vyslovene počkali na predlženie.
V predlžení sa začalo troška opatrnejšie a nič vážne sa nedialo až zrazu si puk vypýtal Dumont, potiaho do pásma z ľavej strany, prihral medzi kruhy hráčovi, ktorého nedôsledne pokryl Polák, ten vystrelil na Masona, ktorý strelu kryl, ale puk nejako preklzol popod rameno, vypadol na jeho betón a dokotúľal sa do brány, neskutočný gól, ale žiaľ musel platiť.
Inak dnes bola veľmi slušne zaplnená aréna, hokej to bol svižný, pekný, ale bez gólov. Obrana bola v phode, ale nesedela mi súhra dvoch útokov (Perron -Berglund - Janssen a Winchester - Backes - Boyes) Naopak veľmi dobre hrali (Tkachuk - McDonald - Oshie aj Steen - Crombeen - McClement) Predpokladám, že tréner si už všimol, že s Backesa centra nevytvorí a ich súhra s Boyesom nebola dobrá. Steen ma včera neoslnil, najviac makali Oshie, Crombeen, Tkachuk a McDonald. Berglund aj s celým svojim útokom bol nejaký nesvoj a nešlo im to včera.
tak asi toľko k zápasu, ak by ma ešte niečo napadlo alebo som niečo vynechal s poznámok doplním neskôr. Prehra mrzí, zvlášť keď sme mohli zahrať aj lepšie a hlavne keď vieme, že prehrali LA aj CBJ. Ale ešte nás čaká dosť zápasov, tak verím, že ešte zabojujeme, najbližšie už pozajtra doma s PHX
Prajem všetkým peknú nedeľu. :coucou: