Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

NEW JERSEY DEVILS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

dunim píše:sakra,preco dnes nehra white?? nevyzrali sme si uz toho dost? len tak dalej, nech sa nam zrania vsetci co ako tak hraju :evil:

dnes sa nepije,dnes sa fandi.. a dufam ze to bude zaciatk dlhsej snury...... vitaznej :D pome devils! :twisted:
Přesně tak :D taky jsem si dneska odustil večer akci na úkor derby a taky si myslím že pokud to dneska vyhrajem tak pak nějaká šňůra bude následovat. :thumbsup:
esteze len nachladnutie..uz som zacinal byt nasrany :oops: snad dnes budu akurat tak nasrany queen henrik a spol :wave:
Getzo5 píše:Práve Halák je výnimka a nesúhlasím. Vokoun sa dá sa povedať na výslní drží aj keď hrá za shit club. Lundqvist je medzičlánok, ale tak, spomeniem ho. Podobne je na tom Kipper. To sú všetko top gólmani. Thomas predsa :!: A čo sa týka mladých, Varlamov, Neuvirh, Endras, Bobrovskij a ďalší, nepotvrdzujú práve tvoje slová. Stále sa vyskytuje a čo je dôležitejšie aj objavujú noví brankári s priemernou ľudskou výškou, t.j. 182-185cm. Áno, je to trend, že v poslednom čase pribúdajú gólmani 188+ (Miller, Bryzgalov, Rinne, Gustavsson, Rask, Lehtonen) ale skôr je to náhoda a genetická záležitosť ako nejaké pravidlo. Čo sa týka výberov GM, taktiež nezaznamenávam nejaké tendencie. Kto chytá dobre, toho beriem, nech má hoc aj toľko cm čo Messi :D
Já jsem psal že neznám žádné malé golmany co bojují o NHL. Ne o těch kteří ji pár let chytají ... Bobrovkij 186 cm , Markstrom 194cm , Rinne 195 cm , Lindback 198 cmm, Gustavsson 191 cm , Quick 185 cm .... já ti prostě říkám že v NHL už neuvidíš noveho golmana pod 185 cm :D Navíc nám v týmu chytá golman co má asi 190 a jak ti vyjede proti střele a klekne tak fakt není místo kde můžeš střelit do branky...
PS: Lundqvist medzičlanok ????!
V takom prípade sorry za nepochopenie. Potom ale nechápem, prečo si spomínal Qucika a Bobrovského a nechápem ani tie otázniky pre Hanka - 185 :!: Že mala princezná roky najväčšie betóny v lige také ako Luongo pri výške o dosť menšej, to už je vec druhá. :D A že je taký trend, čo nepopieram, to si nemyslím, že je dlhodobá záležitosť. Nasvedčuje tomu hlavne odkiaľ tí gólmani smerujú. A ak aj, je to logické, každá nová generácia o nejaký ten centimeter vždy laťku zdvíhala. Btw. Pán Boha dal, pán Boh vzal. Niekde pridal, niekde ubral. A tak je to aj u gólmanov na 90% platné. Ozruta ktorá má dobrý pohyb a je silná na lapačke je nevídaná záležitosť. Naopak, menší gólman môže mať vykrytý spodok, to nie je anti-pravidlo, akurát nevykryje forsbergovský blafák. O to viac sú mrštní a rýchlejší, plus, zväčša lepší pozične. Svet je taký krásny... :roll:

Add: Janus, Tokarski, Desjardins, Bernier, ale našiel by som určite aj ďalších :!: :!: A to som už Washingtonskú dvojku menoval. Ja si nevymýšľam, len ty stále menuješ švédske a fínske hovadá (no disrespect) u ktorých to fakt nie je žiadna výnimka :D Pravdu máme svojim spôsobom obaja.

Kovy smrdí, Tallinder smrdí od hlavy a dokopy nemáme útok, žiaden. Ridiculous. :hroza:
Za celý zápas 2 golove šance :hroza: na to se fakt nedá dívat... MacLean tnx but is time
Martin #27 píše:Za celý zápas 2 golove šance :hroza: na to se fakt nedá dívat... MacLean tnx but is time
:yes:
Martin #27 píše:Za celý zápas 2 golove šance :hroza: na to se fakt nedá dívat... MacLean thx but it is time
Sorry :D Inak súhlas i keď si nemyslím, že to zmení mnoho...
Getting 33 shots and not scoring isn't the coach

Ilya Kovalchuk floating when extremely down on his game is not the coach it's his MO

Having a Albany ****ing level Defense is not the coach.

What more could Mac do ? He's tried every possible combination with the forwards and the D.

If Mac ends up losing his job it's on Lou. I love Lou and still think he can get the job done but he has a GIANT ****ing task in front of his to clean this mess up.

**** or get off the pot Lou.

If Mac loses his job it's going to be a huge black eye.
tie vety na obranu Maca? ehm,ciste kraviny :hroza: okrem toho v nich nic pouzitelne na jeho obranu nie je..

getzo sice som mozno idealista,vlastne urcite som co sa tyka vysledkov, ale v tomto pripade rozum pouzivam a z mojho pohladu by tímu skor skodil tvoj nazor bratia vysokeho draftu, ak by sa tak stalo..tym ze som idealista,alebo je odohratych len 15 zapasov sezony, predpokladam ze sa tento tim pozbiera..a to minimalne tak, ze neskonci v 6ke najhorsich timov..takze PO nikde, vysoky draft nikde..radsej zoberem 14ty draft ako 10ty a do konca budem bojovat o PO.. vsak po dalsich 40tich zapasoch sa bude dat uz na isto povedat ktorym smerom..ak budeme uplne dole,tak ok, ale to nepredpokladam.. moj pohlad na vec je iny.. kazdy ako maly ked sa zaujimal o nhl a spytal sa preco? na nieco co nechapal, dostal ako odpoved frazu lebo nhl je biznis.. myslim ze kazdy z nas..
to chapeme,takze nemyslim ze to tu treba podrobne rozoberat, ale ked uz tak len nacrtnem:
nova hala,malo zaplnena....vysledky ziadne, investicia 100 mega za hviezdu co to mala zmenit..majitel bez uspechu, kazdorocne v minuse.. ako toto moze byt dobre pre tím???(ze ja mam pouzit mozog,ehm) prospesne by to bolo jedine v pripade keby na drafte bereme noveho crosbyho co sa nestane.. aj majitel ma istu trpezlivost..takze aby sme potom neplakali, ze miesto precistenia a prestavby kadra ideme do buducej sezony s nizkym internym rozpoctom :smile03: to je moj pohlad na vec..vsetci vieme ake by to potom malo dosledky..

tiez vsetci vieme ze chyb je v time vela, nie len trener, ale co sa da, by sa malo zmenit a pokusit sa zlepsit okamzite.. taka nahanacka o PO moze byt pre fans atraktivna(my to nepozname ale fanusikovia inych timov by vedeli rozpravat, ked je pre nich kazdy zapas v zavere Zč ako PO) a mozno by to strhlo fanusikov,zaplnilo halu, vyuzilo sa to na marketing a znizilo by to stratu.. viem, same mozno,ale nikto netusi ako to bude..toto je len moj nazor, v podstate pre mna ten lepsi scenar..idealisticky..

prvy krok je zmena trenera, getzo podla teba sa nezmeni mnoho..podla mna sa zmeni aspon daco ak sa dobre vyberie.. necakam svihnutie carovnym prutikom ale aj male zlepsenie je zlepsenie..

neviem ako mam brat tie vety k Macovi,radsej to teda berem ako zart ale vyjadrim sa:

Getting 33 shots and not scoring isn't the coach-A len 2 sance za zapas je koho chyba??mizerna hra v utoku??v presilovkach??

Ilya Kovalchuk floating when extremely down on his game is not the coach it's his MO-ked ho nevie vyuzit...

Having a Albany ****ing level Defense is not the coach.-lemaire s albany timom viedol nhl nech bol aky bol..

What more could Mac do ? He's tried every possible combination with the forwards and the D.-kombinovat utoky a obranu viem aj ja..co takto system a poriadok v hre?

If Mac ends up losing his job it's on Lou. I love Lou and still think he can get the job done but he has a GIANT ****ing task in front of his to clean this mess up.- s tymto mozem suhlasit..lou to mozno domrvil a stale to musi riesit,ale domrvil to aj vyberom trenera..nikto ma nepresvedci ze poriadny trener by nebol s tymto kadrom vyssie...

takze k Macovi..nemame system hry..ziadny!! po 15 tich zapasoch neviem co hrame a ani len netusim co sa snazime hrat.. pred sezonou tvrdil ze ideme hrat poctivy devils styl hokeja..nehrame ani poctivo,ani devils styl a zrejme pomaly ani hokej!
novy trener to zmeni da tomu poriadok a tvar..na toto co sa tu teraz deje sa neda pozerat.
ma zly tím?? elias je vlacny, arnott pomaly, kovalchuk prehrava suboje pri mantinely, clarkson nema mozog? ano pravda..
lenze tyto hraci maju aj svoje klady..a kto moze za to ze ilja miesto strielania bojuje o puk v rohu, ze silny ale pomaly arnott nahana superov,ze clarkson taha puky do pasma a spadne miesto toho aby to robil elias co na to ma ruky aj hlavu.. viem prehnane ale nasa hra je bordel! a chyba jej hlava a pata.. ak trener nevie vyuzit silne stranky hracov v prospech timu a pracovat s tym co ma tak nerobi svoju pracu dobre alebo na nu jednoducho nema.. Macov pruser.
dalsia kapitola su presilovky..co dopekla je to?? uz som napisal k nej co sa tam deje predtym..ale ako je mozne ze v PP po 15tich zapasoch mame strelene 2 goly??? a to nechcem ratat SHG co sme v nich dostali..sam si 2 pamatam..PP do minusu.. kazdy vie ze na jej ubranenie proti nam staci stvorec a vystupit proti nasmu hracovi po zisku puku o dva kroky a vratit sa spat..to je cela veda..bez pohybu supera z pozicie nedostaneme..vsetko je to na nahodu ako a kam sa odrazi puk po strele od modrej..a tak to aj vyzera..moze hentaku PP vypilovat aj do dokonalosti,aj tak nebude fungovat pre boha kedze je cela zle!! koho to je chyba?? Macova

ano trener ma zranenia, obranu farmarsku..ale na zaciatku sezony ju nemal..po priprave si vybral co mohol(louov pruser s cap hitom) ale ja tvrdimnstale ze ta obrana ma byt lepsia ako minuly rok..a na papierynnou aj je..dokonca... chyba nam rozohravka?? ano...ale je podla mna lepsia ako minuly rok!! taky dallas nema pmd a ani taku rozohravku ako my.. a aha ako imto ide.. akotvrdim vyssie to je v systeme a organizacii hry a nevyuzivani hracov v tom co vedia..crawford nie je trenersky zazrak a ide to..

johny Mac zazrak nebol a nie je :( len jeden s louovych letnych omylov.. ak ma zacat napravat svoj bordel,tak zacat jeho odvolanim je najjednoduchsie..teraz su 4 dni volna,je dobry cas ho odvolat..
pro me teda velmi ocekavana prohra. Rags ted jedou a my porazili za poslednich x zapasu rozlozene chicago a predpokladane spatny anaheim. Je teda fakt ze system chybi a to jak v obrane tak hlavne v utoku, je taky fakt ze na tom ma obrovsky podil to ze Tallinder je obrovsky spatnej (zlatej Johny O.) a mizerie Greena, ktery meli byt ti kteri zalozi utok, ale kdyz se podivate na zapas tak nedame dohromady 3 slovy TRI prihravky nez se nahodi puk a jede se o nej bojovat do rohu. Do utocneho pasma jen zridka kdy vjedeme s pukem na hokejce. To se pak tezko neco vymysli. Kovy teda hraje vazne spatne a nevim jestli to je jen tim ze je spatne vyuzitej. Na druhou stranu porad si myslim ze podepsat ho nebylo spatne. Souhlasim, ze jen v nedostatku PMD to neni a zacinam trochu chapat proc Lou opakovane prehlizel Maca v poslednich letech. Myslim ze Guy Carbonneau by stal za vyzkouseni, rozhodne bych se vyvaroval Hitchcoka, kterej uz je starej a nechtel bych se vracet k pasti. Na druhou stranu alespon by byl nejaky system :D
To dunim: Tie vety nie sú moje, hodil som ich sem len ako "interesting" názor, pohľad. Jj, Larsson či Couturier tomuto tímu doslova ublíži :hroza: Ty to snáď berieš len ako biznis, lebo som ti vysvetlil, že ak sa budeme biť o PO, dostaneme zas shit pick (áno, pretože tento draft je, ako som už vlani avizoval, slabší než ten tohtoročný a preto ak chce človek zaručenú kvalitu, musí brať vysoko) a najlepšie na tom celom bude, že znova v tom prvom kole vypadneme, kedže s takou obranou, pokiaĺ sa v nej neobmenia aspoň dva články (a na to vezmi jed, že sa tak nestane) nemáme šancu. Čo to môže znamenať som ti tiež vysvetlil. Situácia okolo re-signu Zacha je paradoxne zapeklitejšia než by sa zdalo. We suck. Zranenie. Kovalchukov podpis na strane jednej, Kovalchukova hra na strane druhej. Zmeny trénerov ( :!: ) a tým pádom aj smerovanie organizácie, stále sa poriadne neriešiaca obrana, Martyho retirement, nuž a ty by si k tomu pridal ešte Zachovu asi najobľúbenejšiu činnosť, 1st round exit.... :D Lebo tak to je človeče. Ale ako som povedal, si značný idealista, možno preto to vidieť nechceš. S tým mozgom to nebol útok, ale práve znamenie, že menej srdca a hormónov a viac rozumu. Áno, ten rozum tam je...ale podnikateľský ako tak pozerám. :D

Čo sa týka výberu a pôsobenia Mac-a, samozrejme musím súhlasiť. Prv sa ale pristavím pri tom citovanom výroku a jeho výklade:
1. Spoluvina trénerov a hráčov, oni tak totiž hrajú už vyše roka a je jedno, kto tam sedí ako hlavný coach a kto ako asistent. Z toho jasne vyplýva, že chyba je aj v zložení kádra :arrow: Lou`s fault.
2. Keď ho nevie využiť? Ako prosím ťa ho nevie využiť? Dať ho napravo bola pitchovina, ale to už neplatí. Centrov mal vedľa seba všetkých a krídlo mal aj Zubrusa, ktorý každú lajnu skvalitňuje...a? 1 gól is the result. Toto fakt nie, dunim, fakt nie. Kovalchuk hrá akoby ešte vždy bol v Atlante, akoby sa za svojho pôsobenia u Devils nič nenaučil. So srdcom kým je tie, akonáhle sa prehráva trochu anger a potom už len floating... :thumbsdown:
3. Nie, Lemaire s takým tímom rozhodne nehral. 3-5 nováčikovia (z toho 3-4 rookies) to je šialené. A keby aj hral (keby!), on bol priposraný NZT coach, dinosaur, prehistoric a tak to potom vyzeralo v PO. Zmena nutná bola. Nehovorím, že sa šlo správnym smerom, ale viniť za všetko trénerského nováčika je aj trochu nefér na základe argumentov, ktoré predkladám.
4. konečne súhlas... nakoľko mám v tomto rovnaký pocit ako hádam každý. Otázka je, nakoľko je to ním a nakoľko proste cold streakom a hráčmi, lebo tí na tom majú vskutku výrazný part.

Takže nie, zas taký vtip to nebol. :wink: Jasné, zmena dokonca môže byť masívna, ale akým smerom? Kto je na trhu? V lete som vedel, že ideme po nováčikovi a zmeniť systém. Chcel som Bouchera/Havilanda. S prvým ma odfajčil Steve Y ( :angel: ), druhý zostal tam, kde je, ako Quennevillov asistent na lavičke Chicaga. Stále som presvedčený, že obaja by boli lepším riešením, ale vzhľadom na to, že robíme retooling a mladíci sa očakávali, nad J-Macom som prižmúril oko v dúfaní, že ich nikto nepozná lepšie ako on. Za Taa mu vdačím, lebo neviem prečo, ale mám pocit, že keby tam nebol on, Tao sa do prvého tímu tak skoro/vôbec nedostane podobne ako Eckford napr. Dávať šancu nováčikovi je priveľké riziko, v ktoré neverím a priviesť niekoho ako Therrien, či Hitchcock, tak ver, že to tam radšej uvidím Macleana až do konca sezóny nech uvidím, či sa to pohne.

To megaton: :ee:

A aby som nezabudol na nové heslo: Win for the Devils, Lose4Larsson. :wave:
:D getzo: neviem ci idu hormony a srdce dokopy s ekonomickym rozumom, ale budis.. evidentne na to mame 2 uplne rozdielne pohlady, zhoda nehrozi..ale neda mi..

nhl je biznis.. new jersey devils su organizacia ktora niekomu patri a niekoho stoji peniaze.. nie je to len hokejovy tim a satna.. mam pocit ze ty vidis len tu.. vsak tento rok sa odflakne a nabuduce to s vysokym draftom pojde lepsie, zbavime sa starych hracov a bude.. len nastava otazka a kto to do certa zaplati?? neviem o tom ze by nas vlastnili arabski sejkovia, ani abramovic.. pred minulou sezonou sme dokonca nenaplnili strop a nedovliekli 2 centra len preto ze interny strop bol tesne nad 50 mega.. odisiel gionta ktory kapitanuje a hra skvelo v montreale.. devils fandim uz 15tu sezonu, vies mi povedat kedy sa devils zachovali neekonomicky a zachovali sa hracsky a platili? nuka sa len jediny pripad a to nedavny pripad ilju.. ostatne odchody a zname vraj zgrlozstvo loua svedci o ekonomickom spravani sa.. preco by sa mali znova tak zachovat?? ak je firma stratova, nebudem do nej nalievat predsa prachy.. devils su za noveho majitela vzdy v strate! nie velka ale je.. je fakt ze kazdy domaci zapas PO sa rovna zisku milion dolarov..ak devils postupia do 2 kola PO, finacna bilancia je vyrovnana(teda minuly rok by bola). majitel to riskol s iljom..vela prachov, pokuta.. mal priniest predaj permanentiek,zisk novych fanusikov, dresy, reklamne trhy,viac zaujmu, viac ludi v hladisku,viac fanusikov vo svete a hlavne dobry hokej a uspech.. zatial je to fiasko.. ludi je menej,na nas hokej sa neda pozerat..

teraz si vezmi ze budeme prehravat do konca sezony.. netusim ako to docielit..neverim ze sa ten tim nechyti..mozno nie na PO ale pochybujem ze skoncime posledny..neviem ako sa to robi, donutit 20 chlapov prehravat..hlavne takeho brodeura na konci kariery :D okrem toho jeden draft prvy musime ozeliet..to je na rozhodnuti vedenia tímu ktory..ak je tento slabsi a skoncime okolo 10 miesta neni problem to zvazit a ho zahodit,kedze musime..
finacne by taka sezona bola hrozna a vrcholne stratova,navyse s hanbou..toto ma majitel znasat ked do toho vrazil tolko prachov? haha.. sa na to moze z vysoka vysrat.. preco by nezavrell kohutik ,zrazil financie buduci rok o 10 mega a vyrovnal tym stratu? vsak aj tak by sme len prehravali.

proste nechapem preco toto vsetko riskovat pre mozno vysoky draft,pre mozno hviezdneho hraca, za riziko ze sa vdaka financiam na roky k uspechu ani nepriblizime a hlavne moznost straty Zacha?? (ktory je devil,ktory uz je hviezdny hrac?) mne to bohuzial logika neberie..
som ochotny to akceptovat akurat ked pred trade deadline budeme v uplnej riti, az potom to bude davat zmysel,nie po 15tich zapasoch preboha.. zatial sa daju aj minimalizovat straty, aj riesit zle vykony..aj vratit fanusikovia na stadion..

prvy krok je predsa trener.. nehadzem vsetko na Maca ale okrem taorminu a oatesovych zlepsenych buly je mizerny.. obranna hra zle,utocna zle,presilovky zle, timova hra zle, vykony hracov zle zle zle.. naco tam mat odpad ked to niekto dokaze lepsie?? (a hitcha by som v zivote nechcel) to tak na zaciatok.. potom nech si lou cisti cap hit.. verim ze tim s poriadnym trenerom sa tuto sezonu dostane na 50% vyhier.. to ale nejde ked nikto nevie kde sa ma hybat, ako branit,ako si nakorculovavat,lebo je to jeden velky chaos..

a este:
1) nehraju tak vyse roka, ale necely rok.. lou poskladal tim ako poskladal..s tym sa neda nic robit..Mac a spol s tym timom mali nieco robit..nic nezmenili chyba oboch ak uz..

2) nemam slov..precitaj si co si pisal 5 dni do zadu na nhlpro o iljovi ako nema chudak s kym hrat..a ako sa smejes na vsetkych co ho obvinuju z nasej situacie..rychla zmena nazoru v smere fukajuceho vetrika v tvojom podani... tymto sa ale ilju nezastavam samozrejme.

3) lemaire nehral so zlym timom?? vtedy ked sme viedli nhl sme mali v istom momente kader ze nas prvy utok zz pops..druhy bol McAmmond,rolston(elias po navrate,abo zharkov) ci berforgs dalej center cislo 3 sestito,cislo 4 pelley(hral hrozne) dalsie kridla typu palmieri,davis, pando, peeters,pikacu..
ano nzt.ano dinosaurus..ale ak tam bol system a hraci vedeli co maju robit tak to na nejakej urovni ukorculovali a daco sem tam vyhrali.. jasne nemalo to buducnost,ale v ramci moznosti(okrem toho nasa biedna obrana,biednejsia ako tento rok inkasovala najmenej golov v nhl) Mac ma nadupane 3 utoky,dobre ze nevie kam s hracmi v nom a nie je schopny ich donutit vytvorit si ani len golovu sancu??? novacik nenovacik, sanca nesanca,ukazal ze na to proste nema..

s macom sa to nepohne lebo na to jednoducho nema schopnosti, o tom ma uz presvedcil..tiez tam nechcem tebou spomenutych chlapikov..urcite sa da najst rozumne riesenie.. taky tippet,stale ma mrzi ze ho nemame, by s tymto kadrom robil veci..o tom som presvedceny..a mozno ho po famoznych vykonoch yotes v tejto sezone vykopnu,ktohovie :roll:

proste mame na vec absolutne iny nazor,uz len z toho ze na situaciu hladime obaja uplne odlisnym pohladom..sice si tu piseme ako dvaja jesitaci,ale tak na to je diskusne forum..tazko sa obcas presne pochopi ako to druhy myslel,kedze je to len pisany text..urcite by som o tom radsej debatoval niekde pri pive :oslava:

na zaver len dodam..devils su ekonomicky subjekt a tak isto maju nejaku tradiciu..zahodit to vsetko pre nepodarene leto ci zaciatok sezony by podla mna bol neodpustitelny cin :twisted:
moj nazor som sa snazil ako tak vysvetlit,pre mna je pochopitelny,neviem uz ale ako ostatnymi akceptovatelny.. proste snaha co to zachranit,eliminovat stratu, ziskat spat doveru fanusikov je podla mna prvorade..a na zaciatok toho treba zmenit trenera.. nazor ist po drafte je predcasny..pockajme dalsich 40 zapasov a ak to aj potom bude zle,potom sa aj moj nazor prikloni tymto smerom, dovtedy so mnou o tom nebude ani reci :-P
:D Tak postupne... Nejde to dohromady a predsa to robíš, samozrejme len v jednom smere. Ja naopak len v tom druhom, preto je tá diskusia tak výživná. :roll:

Áno, to čo hovoríš je pravda a aj to je jeden z dôvodov, prečo som mal NJ vždy tak rád. Vanderbeek to proste prepískol (pokiaľ neberieme do úvahy žiadne ďalšie konšpiračné teórie za účelom zisku atď.). Za vzniknutú situáciu si môže svojim spôsobom teda sám. Ty to berieš z jednej strany, ja z druhej a prienik nikde. Kedže ja som za hľadanie kompromisu, snažil som sa tvoj pohľad pochopiť a myslím, že má dosť častí správnych, stále ale absentuje zamyslenie sa nad dlhodobejším horizontom. Presne to, čo chýbalo roky ako majiteľovi, tak Louovi a prepáč, nech na tej lavičke sedí aj Patt Burns, ale to je hlavný dôvod, prečo sme tam, kde sme. A čo je horšie, prečo vôbec do budúcna nemusí byť lepšie ak sa niečo zásadné v systéme nezmení, môžme navyše prísť o Zacha aj keď sám vyhlasuje, že nikam odchádzať nemieni a ja v to bezmedzne dúfam. Kto to zaplatí? Nuž dobrá otázka. Ale ešte lepšia by bola: čo ak tvoja medicína nezaberie, budem mať pravdu ja (t.j. slabší draft, dajme tomu to pustíme; žiadne PO, stále rovnako malý počet divákov - a to nie je žiadny katastrofický scenár, to pokojne môže byť realita)? Takto z toho vyťaží aspoň budúcnosť klubu, nakoľko mi ver, opakovanie minulosti vidieť nechcem a 5-6 hráčov z tohto draftu naozaj za ten hriech stojí a budúcnosti organizácie by rozhodne výrazne pomohli, menovite Larsson rozhodne (a čuduj sa svete, on jednička na drafte podľa mňa nebude). Darmo, že máme Iľju, keď prepad v návštevnosti vďaka hokeju ďaleko presahuje predaj jeho dresov a aj jeho samotná hra tomu neprispieva. Mne by najväčší zmysel dával jeho odchod. Samozrejme, z marketingového hľadiska by to bol šok, ale tímu by to beztak neublížilo, napopak, mohlo by ho to posilniť v závislosti od protihodnoty. Ak bude takto pokračovať on i klub naďalej, ver, že otázkou dňa bude len to, kto tých 100mio naň má, lebo jeho vôľa odísť bude zaručená (if :!: ) a cap hit za hráča jeho kalibru smiešny. Navyše ak stále panuje povedomie, že sa jednoducho len do Jersey nehodí.

K tomu čo som písal na nhlpro len jednou vetou - negujem to tými slovami nejak? Vieš čítať preboha? :shock: Stále predsa opakujem, že chyby sú hlavne v zložení kádra celkovo, stále opakujem, že ako tím hráme sračku, stále opakujem že jeho podpis je chyba pre Vanderbeeka, nie pre hru či káder. On jej neškodí, akurát jej nepomáha. A že je kopa iných hráčov, ktorí by do tímu zapadli viac je zrejmé odkedy sa začalo prvýkrát špekulovať, že v Prudential zakotví. To je "B", v nhlpro je de facto povedané len "A" a nič z toho sa, opakujem, nevylučuje. Už vôbec nie to, že hrá otrasnejšie než otrasne a to takému Langenbrunnerovi neodpustím ani slinu v kútiku... Takže nie, fakt žiadne nálady nemám a nič nemením ako aprílové počasie, to si vyprosím.

-Na trénerovi sme sa predsa zhodli, to si vypisovať znova nemusel. Ale tak ak si chcel detailnejšie vysvetliť svoj názor, ok.
-Ok, ale náznaky už boli vlani v decembri, inak viacmenej súhlasím, hádať sa na dňoch nemá zmysel.
-V časti o Lemairovi si ma nepochopil na prvý raz a vidím, že ani na druhý raz, nevadí, na to tá diskusia je. Hovorili sme o AHL obrane ako o symbolike? Ja mám pocit, že konkrétne. Hovorili sme vôbec o útoku? Nemám ten pocit. Hovoril som o tom, že pri jeho štýle hry to samozrejme nebolo tak citeľné, ale potom sa to v nahote ukázalo v PO? Samozrejme, dokonca niekoľkonásobne :!: Mac nemá vďaka čachrom nadupaný ani jeden útok. Aj keby s nimi ale nemiešal a postavil to tak ako chceme, viac ako jeden a pol útoku plus fungujúcu štvrtú lajnu, viac by nemal. Povedal som to vlani, poviem to asi pre istotu znova. Mnohí fanúšikovia Devils, a to nehľadiac na to, že tí hráči naozaj hrajú pod svoje možnosti, žijú v ilúzii, že tento tím vlastne nie je tak zle zložený, že tí veteráni stále majú adekvátnu kvalitu atď. Wake up everyone! Opakujem. Nepopieram, že nemajú na viac, to ani zďaleka nie, ale nemajú na to, na čo ich niektorí majú zaškatuľkovaných. Súvisí, a to som už spomínal, to najmä so štýlom hry na ktorý boli roky zvyknutí a rovnako tak s neriešením obrany. Nuž a tu máme dve spojené nádoby. Kedže sa neriešila obrana, ale hrala sa pasca, útok stačil. Akonáhle ale prišlo PO a všetci zapli na vyššie obrátky, už bol nepostačujúci. Jadro bolo príliš staré, dlho sa nemenilo a zmena tak bola nutná. Prišla. K horšiemu... ale je tu a ukazuje sa, že okrem defenzívy 90% kádra nevie hrať nič iné. To je kameň úrazu. Ja by som fakticky chcel vidieť, či by si tak na Mac-a (a to sa ho nechcem zastávať, už som povedal, že ja by som volil inak) mohol tak d*bať aj keby práve trénoval taký Dallas s hráčmi, ktorí si nahrat dokážu, nielen pinch do tretiny, dokorčuľovať, k mantinelu, pred bránu puk, scramble a zas ho*no z toho. Pretože toto je v ich hlavách a čo sa týka veteránov, toto je už pomaly aj ich maximum. Stačí sa pozrieť čo s tým trímom robí Taormina a Vasyunov, veď hrajú podstatne odlišne...Prečo asi? Však ich v Lowelli trénovala tá nováčikovská nešika... Nechcem nikoho brániť, ale ak vieme, že máme s pričastým striedaním trénerov a vysokými požiadavkami problém, prvé čo ako fanúšikovia máme urobiť je otočiť sa voči niekomu, kto má v rukách neforemný materiál? Ok, nezaoberám sa tak ekonomickou stránkou a možno by som sa mal. Ale vy by ste sa pre zmenu rozhodne mali pozrieť nekriticky na to, čo nesmrdí len v tejto sezóne. A hlavne, kto je za to všetko zodpovedný. Indícia: bohužiaľ je to špica pyramídy.

Opať len jednou vetou k zvyšku:
-Tippet mrzi každého. Mňa osobne Laviolette ešte o triedu viac. Či dostane padáka...zatiaľ je pre mňa PHX nepopísateľné sklamanie a trochu v neho strácam takú dôveru ako som mal. Stále ho ale radím vysoko vďaka veku a štatistikám.
-Hovoriť o drafte nie je nikdy príliš predčasné, nakoľko síce v hokeji si raz hore a raz dole (my 22 z 24 rokov hore, ale nevadí :lol2: ) každopádne na konci sezóny z koša ťahá každý a ak hľadať na súčasnom umiestnení aspoň nejaké pozitívum, je to draft. Tým nechcem povedať, že toto má byť highlight sezóny. Jednak je to suché konštatovanie stavu, na druhú stranu je to aj forma zábavy. A tá ako taká je vždy nedostatkovým tovarom 8)

Nie som pivár, sorry...ale posedieť si by rozhodne bolo rýchlejšie a príjemnejšie, než diskusia internetová, to je jasné :oslava:
Je tu toho dosť, ale aj tak sem dám jeden príklad. Anglicky.
It`s like you`ve just bought Lamborghini, because it`s avaliable now, could be cheap via leasing for the next 15 years and it`s such a big "p*ssy magnet", but you aren`t able to drive him, because of many reasons. Got it?

This is why I didn`t want him. You make your driving license first, then you buy a car not vice versa. Because when you buy it first and it`s not driven, it starts rusting after a while and imagine you will be sticked with this leasing contract. And nobody would want it then. Meanwhile you will be unsuccesfully trying to pass the test for example, so you still won`t be able to driven it (in this case it means use Kovalchuk properly)... It`s a too big risk for normal human being, even bigger for sports organisation and it`s owner - back to the example - For a man who has driven only old Pontiacs until now. And you definitely should`ve not buy Lambo without a clutch. And guess what. We miss the clutch desperately right now. God help us to find it soon. And even after that, nothing is guaranted.

I hope you got my point... No real offense against him, just speculation talk. Chill out.
Nemyslím, že som vybral zlý príklad. :D

A čosi na odľahčenie :D
I was very pleased with "Gio2". Wasn't afraid to use his body even though he's a midget and he got a couple of scoring opportunities, but he couldn't finish because he's a Gionta. Shot it right into Lundqvist like twice.
No já jsem si to dočetl až tedka celou tu diskuzi a jednozančně mi jsou bližší názory dunima. Cítím to samé. Já jsem fanda Devils a abych od*ebal dalších 65 zápasů kvůli nějakého "holuba" který se nemusí chytit. NE DĚKUJI . Z financema to taky správně popsal dunim . Navíc podle mě mladých máme v systému kvalitních dost...raději pujdu a budu bojovat v PO než si vybírat mezi prvníma 5 !!!! Lets Go Devils
Martin #27 píše:No já jsem si to dočetl až tedka celou tu diskuzi a jednozančně mi jsou bližší názory dunima. Cítím to samé. Já jsem fanda Devils a abych od*ebal dalších 65 zápasů kvůli nějakého "holuba" který se nemusí chytit. NE DĚKUJI . Z financema to taky správně popsal dunim . Navíc podle mě mladých máme v systému kvalitních dost...raději pujdu a budu bojovat v PO než si vybírat mezi prvníma 5 !!!! Lets Go Devils
Jj a moje príspevky sú presne o tom, že sa máme vy*rať na sezónu... :hroza: Ak sme sa my s dunimom v niečom nepochopili, tak dobre, ale ty si môj part nepochopil absolútne. Vo sne by ma nenapadlo aby som si želal aby boli Devils poslední. :hroza:

K tým mladíkom - na hranici NHL ich máme dosť, ale ich kvalitou poznám aj lepšie organizácie, najmä smerom do útoku. OEL, Karlsson, Hedman, Larsson a Rundblad je najpravdepodobnejšie jadro švédskej stúpajúcej repre na najbližších 15 rokov. Z Urboma, Gelinasa budú viac než solídni beci, z Merrila aj viac, ale buďme k sebe úprimní, Larsson, to vyzerá byť iná liga. A čo sa týka útoku, je to obdobne. Vasyunov a Zharkov sú pre nás ako robení, ale ich bodovou produkciou si taký istý nie som. Josefson bude výborný druhý center, ale náchylnejší na zranenia a Henriqueho pre zmenu vidím jasne na 3rd line. Bojovať s Yayom bude Swift. Palmieri by mal splňovať presne to, čo si sľubujeme od jeho postavy - Langs2. A Davis sa nakoniec môže ukázať lepšie než čakáme. Nuž a Tedenby by mal byť skryté eso v rukáve. Nič z toho však nie je isté. A priznať si to, či nie, hráči ako Rundblad, Cowen, Backlund, Fowler, Burmistrov, vlani ešte Eberle atď. sú oproti nášmu najlepšiemu prospektu o čosi vyššie, nakoľko sa už dobre ukázali v juniroských/seniorských ligách. Mattias je talent, ale ešte má na čom pracovať a to isté platí i o ostatných. Akonáhle ale draftuješ prvotriedny talent, pravdepodobnosť stúpa i keď aj na drafte by sa našla kopa výnimiek a ja osobne radšej pracujem s neopracovanými diamantmi, než s hotovým tovarom. Treba však uznať, že hráči ako Duchene, Stamkos, EJohnson, Doughty a pod. proste takmer ani nemôžu byť ničím iným než hviezdami. Vo všetkých mám dôveru (akoby som aj mohol nemať), v žiadnom ale 100%nú istotu. Len na margo toho...

C`mon Devils, show me what you got! :rocker:
Koukám, že kvality ofenzivního( :lol2: ) beka Tallindera se naplno projevují :-(
The Rev píše:Koukám, že kvality ofenzivního( :lol2: ) beka Tallindera se naplno projevují :-(
Problémy nám robí v defenzíve, do toho na O sa ani nedostáva... Vlastne áno, keď ho MacLean šupne na PP na modrú :hroza:
"For me, signing Kovy was the only way for our organization to get a guy like that who is a top-five player in the league," the goaltender said. "I mean, the only other way to get one of the top three draft choices, which we never do.

"Of course, if we don't turn it around, we might get one this year. Or would the league take that away from us, too?"
Marty :-(
Getzo5 píše:
"For me, signing Kovy was the only way for our organization to get a guy like that who is a top-five player in the league," the goaltender said. "I mean, the only other way to get one of the top three draft choices, which we never do.

"Of course, if we don't turn it around, we might get one this year. Or would the league take that away from us, too?"
Marty :-(
Ma pravdu. A koukam ze Martyho porad zere pokuta ktera podle me jeste bude resena
megaton píše:Ma pravdu. A koukam ze Martyho porad zere pokuta ktera podle me jeste bude resena
Veď tak som to aj myslel, že ho chápem a súcitím.
Rekl bych ze Kovalcuk si ted drbe hlavu ze nepodepsal Los Angeles ktery pro me prekvapive tedka vedou ligu :)
Možna že kdyby LA podepsal tak by ligu nevedlo. Mozna jsem mel driv jinej nazor, ale jak jsem "dospěl" tak jsem dospěl i k tomu, že Kovalchuk v poměru užitečnost pro tým/cena je jeden z nejhorších hráčů NHL né-li ten nejhorší. Goly sice dávat umí a to pro tu třípísmennou šou je to nejdulezitejsi, ale jeho branení a statistiky +/- jsou otřesný, ani to zas takovej extra šutér není, jsou kvalitnější útočníci. Ovca a možná i par dalších umí líp dávat goly a spousta hráčů krom toho, že dává goly umí i nahrávat, ne že by to Kovalchuk neuměl, ale je to spis solista, není v tomhle žádná extra třída. Cena je taky děsně vysoká. To existuje spousta hráčů za pakatel, co jsou třeba dobří obranci, mají skvělé +/- statistiky. Nebo dobře nahravaj, dělaj černou práci a přitom to týmu nijak vyrazně nekazej ani na ně tým nemusí hrat.

Omlouvám se všem fanouškům NJD, jestli sem se vás nějak dotknul, ale myslim, že vy to tušíte sami, že Kovalchuk sám o sobě nebyla dobrá volba. K němu ještě tak 2 hooodne kvalitní beky, nahravače a nějakyho štírka do útoku, jenže to by ta lajna byla drahá asi víc než coloradská první předvýluková:-)
BigPete píše:Možna že kdyby LA podepsal tak by ligu nevedlo. Mozna jsem mel driv jinej nazor, ale jak jsem "dospěl" tak jsem dospěl i k tomu, že Kovalchuk v poměru užitečnost pro tým/cena je jeden z nejhorších hráčů NHL né-li ten nejhorší. Goly sice dávat umí a to pro tu třípísmennou šou je to nejdulezitejsi, ale jeho branení a statistiky +/- jsou otřesný, ani to zas takovej extra šutér není, jsou kvalitnější útočníci. Ovca a možná i par dalších umí líp dávat goly a spousta hráčů krom toho, že dává goly umí i nahrávat, ne že by to Kovalchuk neuměl, ale je to spis solista, není v tomhle žádná extra třída. Cena je taky děsně vysoká. To existuje spousta hráčů za pakatel, co jsou třeba dobří obranci, mají skvělé +/- statistiky. Nebo dobře nahravaj, dělaj černou práci a přitom to týmu nijak vyrazně nekazej ani na ně tým nemusí hrat.

Omlouvám se všem fanouškům NJD, jestli sem se vás nějak dotknul, ale myslim, že vy to tušíte sami, že Kovalchuk sám o sobě nebyla dobrá volba. K němu ještě tak 2 hooodne kvalitní beky, nahravače a nějakyho štírka do útoku, jenže to by ta lajna byla drahá asi víc než coloradská první předvýluková:-)
Začal by som záverom, kedže s ním súhlasím a v základe tvrdí to, čo som tvrdil aj sám i keď bolo obdobie "vzrušenia" zo zisku hráča aj na mojej strane... Pokračoval by som ale výčitkami smerom k prvému odstavcu.

Štatistika +/- neklame, Kovalchuk naozaj brániť nevie. Keď vidím ten jeho backchecking či "prácu hokejkou" pri poke check, ja sa už len rechcem. :lol2: :? Však on s ňou mácha ako s metlou... Pre fanúšika špeciálne New Jersey veru sakramentský nezvyk po tom, čo som zažil všetky naše úspechy aj keď prvý len ako malé dieťa. Toto je vec, ktorá neverím, že sa upraví a tak ako hovoríš, aby sme ho správne dokázali využiť, na to potrebujeme ďalšie prachy vložiť, to je tá najväčšia hlúposť na tom celom a popisujem to aj hore v príklade o aute.

Zastať sa ho ale musím u streleckých schopností. Aj keď nie som fanúšikom tohto typu strelca, je treba férovo priznať, že v podpriemernej Atlante, ktorá síce v istom období hrala vyslovene naň a v istom zas mal aspoň jedného hviezdneho spoluhráča do útoku, zaznamenal od vstupu do ligy najviac gólov. Samozrejme, že čoskoro sa ako Ovechkin, tak Crosby a možno je tiež len otázkou času kedy aj Stamkos dostanú cez neho, no zatiaľ sa právom považuje za elitného strelca. U nás je ale čierna ovca rodiny i keď momentálne šcerneli snáď všetci okrem Zubrusa a mladíkov. 6.67 cap hit za takého hráča nie je vôbec nadsadená hodnota, podľa zamietnutej zmluvy, ktorej cap hit bol na úrovni Eliáša už vonkoncom nie. Áno, hráči s vyšším cap hitom sa nájdu aj užitočnejší pre tím - Šťastný, Koivu atď. Nájde sa ale i hŕba takých, ktorý majú v porovnaní s ním až neuveriteľne diskutabilnú hodnotu. Myslím, že som to tu aj raz hádzal ako tabuľku, kde sa nachádzal hlboko v poli... Ďalej by som sa vyjadril k "sólista". Tu sa musím zas a znova smiať všetkým, vrátane teba, prepáč. Kovalchuka som viac či menej sledoval od vstupu do ligy, najmä po tom čo vyhral MRT. Kovalchuk bol dlhé obdobie svojej kariéry sólista. Atlanta mu dokonca na to vytvorila podmienky, nakoľko chcela z jeho predností adekvátne ťažiť. V roku 2008, na finálovom turnaji MS, kde sa celý turnaj strelecky trápil, no bojoval huževnatejšie než Ovechkina a nakoniec rozhodol finále, nastal zlom. Odvtedy som už nevidel Kovalchuka takého aký bol dovtedy. Nehovorím, že hra v Atlante sa rapídne zmenila, ale rozhodne nejaké zmeny badať boli, o nároďáku nehovoriac. Pokiaľ komentovať kalendárny rok 2010, od príchodu do Jersey sa prezentoval tak, ako sme si priali. Na seba to príliš nebral, nahrával a bodoval. Aj keď samozrejme preto nebol tak výrazný a ušla sa mu spŕška hanlivých odkazov od nezasvätených tiežfanúšikov, mal takmer bod na zápas a aj keď v PO nežiaril, v Lemairovom systéme utápajúcom sa tíme nebol neefektívny. Na Olympiáde vyhorelo Rusko ako celok, čomu to pripisovať konkrétne nevedno, jeho chyba to ale nebola, tím mala ťahať najmä trojica Ovechkin-Datsyuk-Nabokov a nedialo sa tak. MS bola už ale iná kategória. Kto videl MS a Jersey v závere ročníka, musí mi dať za pravdu. Kovalchuk bol tímovejší hráč než ktorýkoľvek iný v Ruskom tíme, dokonca aj Pav to bral viac na seba. Za to bol odmenený najlepšími štatistikami v mužstve hneď po ňom a to s vyrovnanou streleckou i asistenčnou časťou. Už nie je ten čo kedysi... (pozn. autora - podobne ako Kessel, na ktorého som mal vždy nervy keď začínal a bral to na seba až príliš)

Nuž a čo sa týka tejto sezóny, predstav si, že nemáš PMD, predstav si, že tvoj prvý center a najlepší dovtedajší útočník tímu sú around boards players, z toho jeden je práve zranený. Predstav si, že jediný hráč, s ktorým si môžeš nahrať nehrá s tebou v lajne (MacLean :bitka3: ). Predstav si, že ostatní sú na tom vďaka štýlu ktorý roky hrali v passingu desní. A tí, čo nie sú, sú stárnuci veteráni, alebo neskúsení mladíci. Predstav si, že všetci brániť a narážať na mantinely vedia a ty nie, pri tom sa poriadnej nahrávky nedočkáš. Čo iné ti na tom malom priestore zostáva, ak nie sólovať? Je to totálne logické, stačí náš tím poznať a sledovať. Aby sa to upravilo, je potrebná ďalšia investícia. Ja osobne som zvedavý, nakoľko by pomohlo kvalitné PMD samotné a nakoľko nie.

A toto nie je skreslený pohľad fanúśika, to mi ver. Som jeden z najväčších (samozvaných? :D ) kritikov Kovalchukovej hry. Stále sú však veci, ktoré musím priznať ja i moji oponenti a len čas ukáže. Existuje možno aj stovka hráčov, ktorých by som si v tíme vážil viac než Kovalchuka a to nepreháňam. Faktom ale je, že pokiaľ sa správne použije, bude prospešný. Ja ale proti jeho odchodu, pokiaľ takto bude pokračovať aj naďalej, nebudem mať nič. Ale s takým typom kontraktu...

Čo sa týka LA, tomu never. LA má výborného aj keď momentálne...mno, smerom dopredu s rezervami hrajúceho centra, dobré krídla, výbornú checking line, parádnu obranu v oboch smeroch a spoľahlivého gólmana. Presne to, čo im chýba je strelec a sledujúc nejaké zápasy Kings, uvidíš aj sám aký rozdiel znamená nevrátiť sa z výletu do útočného pásme u Kings a u Devils. :wink: Keď sa tak nad tým zas a znova zamyslím, ja v podstate neviem prečo podpísal v Jersey. Napadajú ma len dve veci: národnosť-NYC a prachy :ja_neviem: Každý triezvo uvažujúci človek (za ktorého sa zatiaľ považujem a poznám takých myslím dosť) musel v lete zákonite povedať, že tento podpis bola zo strany hráča chyba a zatiaľ sa tak ukazuje. Dôvody sú zrejmé:

-LA je stabilizovaný klub na poste trénera
-LA má smerom dopredu schopnú obranu, čo hráč ako on potrebuje
-LA ju má schopnú aj smerom dozadu, čo hráč ako on potrebuje nemenej
-LA má technicky hrajúceho prvého centra

-NJ je najnestabilnejší klub na poste trénera zo všetkých za posledných 5 rokov a do sezóny vstupovalo s nováčikom, ktorý si na rozdiel od iných asistentov dobré meno v PO dovtedy neurobil
-NJ má smerom dopredu obranu jednu z najneschopnejších. Martin odišiel, Salmela dlhodobo LTIR, poloPMD Greenemu zverená nadmerná záťaž postavením ho do pozície prvého obranca tímu po vydarenej sezóne čo zatiaľ podľa očakávania nezvláda a tak zostávajú už len mladíci. MLADÍCI!
-NJ momentálne nemá obranu schopnú ani smerom dozadu. Volchenkov mal zranenie tváre, Salvador možno bude nútený ukončiť kariéru, White opäť žiari, ale bol v tom dlho sám a so svojimi schopnosťami smerom dopredu viac ako na tretí pár by mať v tíme adepta na SC nemal. (zaujímavosť - 3m zmluva) Je šialené žiadať od polovice obrany zloženej z totálne neskúsených mladíkov, aby túto rolu zvládli. Každý predsa vie, že sú to práve mladíci, ktorí sú náchylní na robenie chýb kým sa nevyhrajú... U nás je to system šup do vody a plávaj (utop sa :D )
-NJ má prvého centra hrajúceho lepšie def. než of., centra, ktorý si rozumie s iným LW v tíme a ktorý hrá systémom, ktorý je s Kovalchukom vysoko neefektívny (prípadne dovysvetlím)

Logika nepustí...

Nie, myslím, že si ani nemal ako niekoho z nás uraziť, chcelo to ale hlbší náhľad ako názor akých vidím na aktuality.sk či nhlpro.cz kopu... :thumbsdown: Je to ok, od toho diskusia je.
Jsem rád za tvůj názor, sice dlouhý ale o to zajímavější. Dokonce musím uznat, že v něčem máš pravdu a svůj názor přehodnotit, ale v tom nejdůležitějším se myslím shodnem. Kovalchuk není dobrá investice. At uz nekde hrál víc týmově než je u něj zvykem, porad jeho obranná fáze není nic moc, respektive spíš nic než moc. A rozhodně je lepší hráč, co dá třeba 30 golu za sezonu, k tomu perfektne brání, perfektne nahrává, když je na ledě dokáže otáčet výsledek. Ne Kovalchuk, který sice dá hodně golu, má potenciál dávat 50+ každou sezonu, ale celý tým hraje pomalu v oslabení jak moc někdy chybí v zadu, resp. i tam dojede, ale nic převratnýho tam nezahraje. Kovalchuk by se hodil někam kde by byli hodně pevní obránci a dobrej nahravač, tahle chemie by mohla fungovat. V NJD ted az tak dobrí obránci nejsou, tým je sice porad postaven defensivně, což je pro něj typické, ale obranný styl hry a dobří obránci je něco jiného aspon dle mě. Obranný styl hry je něco co mu vážně sedět nebude, je stavěnej na něco jinyho, útočnějšího. LA je tým, kterému se ted daří, ale loni se poprvé po dlouhe dobe dostal do play-off, z téhle sezony se toho jeste moc neodehralo, tak bych je ještě tak nevychvaloval. Jo střelec jim chybí, ale možná by to chtělo někoho jiného než Ilju, jak říkám Ilja je dobrý pro show, kdyby byl každý hráč jako on končili by zápasy 8:6 docela běžně, ale do týmu bych ho nechtěl ani za nižší částku, ptz mít v první lajně hráče, který ti nic neubrání chce bud další prachy na beky nebo porad hraješ "oslabení" ( jo vím, že pojem oslabení je malinko přehnanej, ale jeho přínos vzadu je minimální). A zase ho dávat do nižších řad by ničilo jeho ego, neprospělo by mu to, navíc na ty je moc drahej. Takže dobrej hráč pro show, dobrej hráč pro obchody s dresy, ale jako trener bych se mu vyhýbal:-D
Dál si myslím, že v Atlantě za ty roky měl dobré spoluhráče- byl tam Heatley, Hossa, Marc Savard, obrana sice nebyla z nejlepsich, naopak, ale kdo to má? Kterej z nej hráčů má k sobě ještě daný během pár let tak hvězdný spoluhráče jako ti 3 výše jmenovaní. Určitě takový týmy jsou - San Jose, Detroit, Pittsburg, ted i Ovca ve Washigtonu, ale kdo byl třeba v takovým Nashvillu za posledních 5 let? A přesto Radulov Sulivan mají kladný +/-. V Columbusu je Nash prakticky sám, sice tam chvíli měl Výborného, který byl schopný spoluhráč, ale hvězda ligy jako ti 3? To ani náhodou!!! A přesto se do tak záporných čísel nedostal. Thornton v Bostonu měl možná taky nějaké schopné spoluhráče, ale neměl lepší a přitom jeho čísla byla . V LA u Islanders, tam nebyl téměř nikdo krom pár veteránů, tím chci říct, že i když Atlanta jako tým byla slabá, tak považujeme-li za hvězdu i Kovalchuka, tak ta první lajna Atlanty byla hodně moc silná, týmy se srovnatelnou první lajnou hrají vždy předek tabulky. Vem si Ovechkina ve WSH, má on tak dobrý spoluhráče, že tým šlape a šlape on nebo si uvědomíme, že Backstrom ani Sjomin ( i kdyz jsou to skvělý hráči a zvládají hrát dobře i bez něj) až taková elita sama o sobě nejsou, rozhodně nejsou něco mnohem víc než byl Savard s Heatleym, srovnatelní budiž, je to ted celkem jedno. A ten zbytek týmu - dyt kdo jsou ti hráči??? Oni ted někteří sice mají známá jména jako třeba Green, pro nás Čechy i Fleischmann i Brooks začíná být známej, ale jsou oni až tak dobří a oni tvoří ten silný tým WSH nebo být Kovalchuk správný tahoun týmu a spoluhráč jako Ovechkin, tak by jsme ted znali jiné Greeny. Totiž nevěřím, že kdyby byl Green u Kovalchuka v Atlantě rozjel by se v tak dobrého obrance.
6703 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG