od
minato » úte 15. kvě 2012 10:46
Nakoniec moze dalsia sezona zakoncena relativnym neuspechom(vzhladom na predsezonne ocakavania a skladbu timu, nie uz tak celkom s ohladom na priebeh a vyvoj sezony v zakladnej casti) priniest pozitiva, ktore uz prichadzaju par dni po poslednom zapase. Chvalabohu za koniec Huntera, ktory sice priniesol do timu vela dobreho, stmelil kolektiv, urobil z nasich hracov fantasticku skupinu, v ktorom sa individuality odovzdavali v prospech timu, ziskal si respekt hracov, je klubovou legendou,... vsetka cest. Ale zabil hokej v hlavnom meste USA a ked budem chciet byt velmi kruty, vysledok je do bodky rovnaky, aky sme dosiahli s hokejom, ktory nam musela zavidiet vacsina timov NHL a ktory priniesol niektore nezabudnutelne serie play-off. Pozadovali sme zmenu, opravnene, ktora bola logickym a asi spravnym krokom, ale z mojho pohladu bola prilis vyrazna, uplny protipol dovtedajsej filozofie. Je malou tragediou, ze do zaverecnych kol musia postupovat timy ako Rangers ci Tampa vlani, ale ten Cup mi za to naozaj nestoji, hoci z hladiska podmienok na dosiahnutie uspechu zvoli schodnejsiu a pravdepodobnejsiu cestu. Mozno mu prilis krivdim a v tych par zapasoch, co som mal moznost zhliadnut, nebol nas herny prejav na oko najhorsi a predviedli sme toho v ofenzive rozhodne viac ako nas super, ale tak Rangers... V zakladnej casti to bola povacsinou uplna sabotaz hokeja ako takeho, vypinal som zapasy v polovici, zaspaval som pri nich. Velkym problemom su cisla Ovieho, ktory je ozdobou a symbolom nasej organizacie, niektori fans ale zlomili nad nim palicu natolko, ze pozaduju jeho vymenu. Neviem si to stale predstavit, dosah by bol podla mna rozsiahlejsi a dalekosiahlejsi, ako iba vymena kus za kus. Na druhej strane je jasne, ze vzhladom na zmluvu musi prijst zlepsenie a iny pohlad na hru aj z jeho strany, zmena pristupu alebo cokolvek ine, co povedie k pozitivnej zmene prejavujucej sa ako v osobnych statistikach, tak aj v kolektivnom uspechu. Musi "dospiet", ako bolo spravne poznamenane v par clankoch riesiacich jeho sucasny stav, myslim si, ze je to mozne len za predpokladu, ze najdeme vacsi priestor pre jeho uplatnenie v hre a zainteresovanosti do zapasu, co pod Hunterom castokrat skripalo. Stale mu ale verim, ze ma na to dosiahnut ten vrchol prave on, dosianut tenvytuzeny prvy Cup. Cez leto treba vyhodit plevel ako Semin( z jednej strany mi je to velmi luto, ale je to dobry a nevyhnutny krok), Vokoun a Wideman, nepredlzit Knubla, zamysliet sa nad Greenom a najma najst trenera, ktory usije system sity na nasich talentovanych hracov, pri ktorom nebudem mat pocit maximalneho utrpenia.