Někteří fanoušci hokeje musí být opravdu slepí, pokud Prongerův zákrok dokonce s oblíbeným slovíčkem pricipálně považují za stejný, to je potom jakákoliv diskuse o ničem. ALe jestli škrábnutí a useknutí nohy berete jako pricipálně stejný čin ubližení na zdraví, tak to potom ano, spadá to stejne kategorie.
Mohl by mi třeba expert na spravedlnost wanic napsat pravidlo, které Prongy porušil ? Bez ironie, fakt mě to zajimá. Pokud vím, tak i kdyby se to dalo brát (což nedá) jako zákrok typu Avery, tak by se o porušení pravidel jednalo jen v případě face to face. Goalie interference je hodně divné pravidlo a fakt někdy nechápu podle čeho ho posuzují. Dneska byl například vyloučení Leino a přitom se Kippra jen lehce doktl, když ho na něj natlačil hráč CGY a někdy do brankáře mlatí, sekají,bodyčekují, podrážejí a nic.
Co opravdu nechápu, je idealizace zámořských rozhodčích, nebýt tvrdých postihů za kritiku rozhočích, tak by jste viděli, že v extralize nejsou o moc horší rozhodčí, spíše naopak.. škoda, že jsou tam rozhodčí nedotknutelní, to by potom vypadalo jinak.
Já jsem si jistý, že to byl úmysl Prongera, vytočit nervního Kipra, ale dokázat mu to prostě nejde a nevím o pravidlu, které zakazuje hokejistům clonit brankáři tělem...
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
PHILADELPHIA FLYERS
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
Neis, pri všetkej úcte k tebe, platí to isté čo pre dejfa... Ja viem, že tie moje príspevky sú dlhé a na začiatku nie napísané práve najlepšie, ale:

ŽE NA TO NEMOŽNO AVERY RULE APLIKOVAŤ A PODĽA PRAVIDIEL TEDA PRONGER V PODSTATE NESPRAVIL NIČ ZLÉ AK TOTO NEBERIEME AKO GOALIE INTERFERENCE SOM UŽ DVAKRÁT ZOPAKOVAL
Koľko krát budem ešte znova počuť to isté (narážku), kým si niekto bez nasadených oranžových okuliarov prečíta tie p*jebané posty?!
Ďakujem.
Chcel som ti to napísať už ako reakciu na "Getzo, no comment..." kedže už tam bolo zrejmé, že si celú diskusiu ani chat nečítal, ale zdržal som sa. Teraz som už musel...
Ešte krátko k idealizácii sudích: Kritika je dosť široká, ale keď sa je za čo zastať, tak by to tak malo. Fakt ktorý si spomínal o tom sekaní do brankára atď. je bohužiaľ pravdivý, aj napriek tomu si však myslím, že subjektívne posudzovanie pravidiel a voľnosť je v tejto miere správna a tolerovateľná. V tomto prípade rozhodne správna i keď to mal písknuť skôr, nie až neuznať gól na Kipperovu sťažnosť.

ŽE NA TO NEMOŽNO AVERY RULE APLIKOVAŤ A PODĽA PRAVIDIEL TEDA PRONGER V PODSTATE NESPRAVIL NIČ ZLÉ AK TOTO NEBERIEME AKO GOALIE INTERFERENCE SOM UŽ DVAKRÁT ZOPAKOVAL
Ďakujem.
Chcel som ti to napísať už ako reakciu na "Getzo, no comment..." kedže už tam bolo zrejmé, že si celú diskusiu ani chat nečítal, ale zdržal som sa. Teraz som už musel...
Ešte krátko k idealizácii sudích: Kritika je dosť široká, ale keď sa je za čo zastať, tak by to tak malo. Fakt ktorý si spomínal o tom sekaní do brankára atď. je bohužiaľ pravdivý, aj napriek tomu si však myslím, že subjektívne posudzovanie pravidiel a voľnosť je v tejto miere správna a tolerovateľná. V tomto prípade rozhodne správna i keď to mal písknuť skôr, nie až neuznať gól na Kipperovu sťažnosť.
neis píše:Někteří fanoušci hokeje musí být opravdu slepí
....
Zjednodušený překlad: Nesportovní chování je pravidlo proti hráči, který jednal nevhodně a/nebo neprofesionálně v souvislosti s hrouPravidla píše:Unsportsmanlike conduct is a term used to refer to a particular player or team who has acted inappropriately and/or unprofessionally in the context of the game.
Tudíš posuzování není 100% dané jako třeba pravdilo o offside-u... ale je benevolentnější a je to také o úsudku rozhodčího
Avery chtěl rozhodit Brodeura a znemožnit mu výhled máchaním hokejkou před jeho maskou....
Pronger chtěl rozhodit Kiprusovva a znemožnit mu výhled máchaním rukavicí před jeho maskou....
Kde vidíš takovej rozdíl?
No tak to snad měl být vyloučený hnedka ne ? Nebo to je nové pravidlo, že se takové situace budou pískat jedině když padne gol ?? Pochybení rozhodčích mi nikdo nevymluví....Prostě nepískli "faul" Prongyho, ale jelikož padl gol, tak ho si na něj vzpoměli?? Kdyby se Kipper věnoval chytání a ne sekání Prongyho tak to chytil..Toho si však opět páni v pruhovaném nevšimli. Tak na co tam jako jsou? A takové chceš obhajovat ? Jsou to lidi beru, ale taky jsou to profesionálové a měli by pocítit kritiku popř. sankce. Jinak by se na lidskou debilitu dalo svádět vše od krádeží po vraždy...Wanic píše:ještě dodam, že to nedělal tak viditelně a jasně jako Avery... ale tak ten kluk si za to vysloužil vlastní nový pravidlo.. takže to už o rozsáhlosti jeho přestupku něco svědčí) .. to Prongerovo asi na nový pravidlo nebude... ale na 2 minuty rozhodně ano...
Getzo: Promiň já nenarážel na tebe, ale na wanica
To Neis: můžeš to brát jenom jako jejich dobrou vůli... všimli si nesportovního chování ale nechali vám přesilovku.. sem si jistej, kdyby gól nepadl hned po tom, co to Pronger udělal, a Pronger mezitim třeba odjel za bránu pro puk a gól padl až pak, že ho uznaj... jde o to, že to nesportovní chování tolerovali, a teprve až když to ovlivnilo branku, rozhodli se hráče vyloučit....
Furt nechápu co je na tom špatnýho?
Furt nechápu co je na tom špatnýho?
btw. jenom technická poznámečka.. pls. Wanice... mělo by se to číst Wejnys.. čili na Wejnyse... dík...Wanica
Dobrou vůli ?? Co to jako je ? Písknu faul jen když padne gol ? Když už to nepískli, tak to prostě nepískli a je jedno co bude následovat, nějaká retrospektiva je naprostá hovadina, to se na mě nezlob. Pokud to nebyl faul na odpískaní v době kdy nepadl gol, tak to nemohl být faul ani v době kdy gol padl. Jde vidět, že už fakt nevíš co vytáhnout na obhajobu jasné chyby rozhodčích.
Aha já si vždy myslel, že jsi vanik a jen sympatizuješ s Polákama a dal jsi tam W
jako třeba Wáclav nebo Werunka atd
Aha já si vždy myslel, že jsi vanik a jen sympatizuješ s Polákama a dal jsi tam W
Písknout v prodloužení nesportovní chování, když to na hru nemá žádný vliv, by myslimže vyvolalo mnohem víc nevole
) ... Rozhodčí nechal hře průběh... něco jako signalizovaný offside.. taky ho nepískne hned a počká teprve až když někdo chce hrát a nevyjede z pásma...
Bylo to na citu rozhodčího, který vás nechtěl zaříznout... bohužel pro vás ste z toho dali gól... kde už pískat musel.. protože to ovlivnilo hru....
Pro dobrotu na žebrotu
:D ... to že rozhodčí v tomhle udělali chybu, je neakceptovatelný, tohle byl jeden z mála výroků, který zvládli na jedničku
Nesportovní chování přece neni žádnej faul (jako sekání, hákování... )
to mt-svk: Však toho hráče taky vyloučili, jenom počkali, jestli svým chováním ovlivní hru nebo ne.. což se nakonec stalo... tak včem nesouhlasíš?
Bylo to na citu rozhodčího, který vás nechtěl zaříznout... bohužel pro vás ste z toho dali gól... kde už pískat musel.. protože to ovlivnilo hru....
Pro dobrotu na žebrotu
to mt-svk: Však toho hráče taky vyloučili, jenom počkali, jestli svým chováním ovlivní hru nebo ne.. což se nakonec stalo... tak včem nesouhlasíš?
Pískat musel hned, pokud si myslel že je to faul, od toho tam je, protože nesportovní chování je stejný přestupek jako všechny ostatní. Nějaké je to faul, když bude do 10s následovat to a to, je fakt síla. Offside je něco jiného, tam má rozhodčí prostor přímo v pravidlech. Retrospektiva prostě není možná v žádném právním systému a dobrou vůli by jim nikdo neuvěřil, protože co se týče vyloučení, tak žádný takový prostor nemají...Prostě buď to faul je, nebo není.To už by více věřil prongymu, že ukazoval kam chce puk (kdyby to použil jako výmluvu). To by tak mohli pískat potom i crosschecky ne ? Zranění = faul ok= nic ? Jo a jen tak mimochodem, oni nás božátka tak nechtěli zaříznout, až si nevšimli, že Kipper seká do Prongyho.
Realita podle mě byla taková, že to bylo čistě alibistické písknutí.Takže v podstatě máš pravdu, ale s naprosto jinou pohnutkou a to z vlastní sobeckosti rozhodčích, nikoliv z citu pro hru nebo dokonce, že nás nechtěli zaříznout (to by šel Kipper ihned ven)
Chlape že ty máš sklony k demagogii?
Realita podle mě byla taková, že to bylo čistě alibistické písknutí.Takže v podstatě máš pravdu, ale s naprosto jinou pohnutkou a to z vlastní sobeckosti rozhodčích, nikoliv z citu pro hru nebo dokonce, že nás nechtěli zaříznout (to by šel Kipper ihned ven)
Chlape že ty máš sklony k demagogii?
S tým, źe buď mal písknuť hneď, alebo to potom nechať tak.Wanic píše:Písknout v prodloužení nesportovní chování, když to na hru nemá žádný vliv, by myslimže vyvolalo mnohem víc nevole) ... Rozhodčí nechal hře průběh... něco jako signalizovaný offside.. taky ho nepískne hned a počká teprve až když někdo chce hrát a nevyjede z pásma...
Pro dobrotu na žebrotu:D ... to že rozhodčí v tomhle udělali chybu, je neakceptovatelný, tohle byl jeden z mála výroků, který zvládli na jedničku
Nesportovní chování přece neni žádnej faul (jako sekání, hákování... )
Ale možno som prepásla zmenu pravidiel.
Kdyby byly rozhodčí roboti, tak to udělají přesně jak píšeš (píšete) ... ale byl bych zvědavej, jak naprogramuješ robota zrovna na tohle pravidlo
)... Já už sem konečně pochopil váš pohled ... je to váš názor ok.... kdybysme v ČR měli zákony, že za krádež je trest smrti a vaší drahé polovičce by se roztrhla plíce... a vy vzali z pultu v obchoďáku žvejky abyste to zalepili a zachránili jí/mu život... tak jste mrtví
Your way...
Tak nad tim sem nikdy nepřemejšlel .... ale tohle slyšim prvně
)
neis píše:Chlape že ty máš sklony k demagogii?
To stejné jak jses s někým hádal ohledně ekonomické situace Phoenixu,tam jsem až žasl, jak jsi filozofoval jak je důležité rozšířit NHL na jih a že vše je jen otázka času a přitom jsi uplně opomenul třžní sílu daného regionu, která je naprosto rozhodujícím faktorem. Přitom jsi to psal stylem já jsem tady wšewěd a ticho. Tady děláš zase to, že přehlížíš fakta a snažíš se je překroutit ve svůj prospěch a ještě používáš absurdní přirovnání, kterýma chceš protivníka dostat do kouta a vnutit svojí myšlenku. Chlape ty jsi buď manipulátor nebo demagog a opravdu se divím, že ti to ještě někdo neřekl. Na to mám jen jedno vysvětlení, buď to zkoušíš jen na netu. Nebo jsi v realu "jednooký mezi slepými" a proto ti to každý žere...
lol... věc Phoenixu řesit nebudu (nebo to by bylo asi na dýl a asi bysme to tady zbytečně zaspamovali)... a jestli jsem to psal jako wšewěd tak ses měl vyjádřit tam.. né to brát sem.... stejně tak jako nebudu řešit sebe (jenom že to slovo demagog sem slyšel fakt poprví, tak sem se u toho pozastavil)
) mysli si o mě co chceš
) ale nic z toho neni zrovna k tématu, můžu se zeptat jaký to má význam, že to vůbec píšeš? působí to víc jako úražka než příspěvek, kterej by měl obohatit diskuzi :ja_neviem:
K tomu přehlížení faktů a absurdním přirovnaním: to přirovnání je přehnaný, to stoprocentně... ale absurdní? Extrémní přirovnání líp vystihují cokoliv, co k něčemu přirovnáváš... vystihuje to tvůj názor na danou situaci? je to správně?
ale ok... hodim sem jiný přirovnání.... Rozhodčí přeruší hru a u branky se strhne mela... Golman na druhé straně se naštve kvůli písknutí a zlomí hůl o tyč (jasný nesportovní chování)... jeden rozhodčí si toho všimne, ale raději se bude věnovat mele před bránou... golman si vymění hůl a hra pokračuje.... Měl by ho hned vyloučit? Podle pravidel jo, podle úsudku...... (příklad to neni zrovna nejlepší, ten před tim byl mnohem jasněji ukazující, na to co jsem chtěl.... což je to, co jsem psal v dřívějších příspěvích... opakovat to nemá smysl...)
K tomu přehlížení faktů a absurdním přirovnaním: to přirovnání je přehnaný, to stoprocentně... ale absurdní? Extrémní přirovnání líp vystihují cokoliv, co k něčemu přirovnáváš... vystihuje to tvůj názor na danou situaci? je to správně?
ale ok... hodim sem jiný přirovnání.... Rozhodčí přeruší hru a u branky se strhne mela... Golman na druhé straně se naštve kvůli písknutí a zlomí hůl o tyč (jasný nesportovní chování)... jeden rozhodčí si toho všimne, ale raději se bude věnovat mele před bránou... golman si vymění hůl a hra pokračuje.... Měl by ho hned vyloučit? Podle pravidel jo, podle úsudku...... (příklad to neni zrovna nejlepší, ten před tim byl mnohem jasněji ukazující, na to co jsem chtěl.... což je to, co jsem psal v dřívějších příspěvích... opakovat to nemá smysl...)
Tvrdil jsi, že chcem aby rozhodčí byli roboti, což si nám chtěl vnutit, ale nic takového jsme neřekli, jen že si mají stát za svým. Rozhodčí měli možnost empaticky rozhodnout podle svého úsudku a taky rozhodli, že Prongy neudělal nic, co by stálo za vyloučení, ale potom se zachovali naprosto alibisticky a svoje rozhodnutí změnili. Lidský faktor musí ve sportu být a nejde pravidla naprogramovat jako jedničky a nuly. Každá situace je odlišná i ve tvém případě, který zmiňuješ a každý rozhodčí přistupuje individuálně stím naprosto souhlasím, ale nejde brát svá rozhodnutí zpět na základě budoucí situace. Život není jako ve hrách save/load. Ano rozhodčí může zpětně uznat chybu a pozměnit své rozhodnutí, ale jen v případě, že věc nevideli nebo si nejsou jistí, ale nikdy na základě budoucí skutečnosti. Tady nešlo o žádnou empatii, nýbrž za naprosté selhání rozhodčích.
To prirovnanie je dosť strelené, argumenty chabé. Vymysli niečo lepśie. :frajer2:Wanic píše:Kdyby byly rozhodčí roboti, tak to udělají přesně jak píšeš (píšete) ... ale byl bych zvědavej, jak naprogramuješ robota zrovna na tohle pravidlo)... Já už sem konečně pochopil váš pohled ... je to váš názor ok.... kdybysme v ČR měli zákony, že za krádež je trest smrti a vaší drahé polovičce by se roztrhla plíce... a vy vzali z pultu v obchoďáku žvejky abyste to zalepili a zachránili jí/mu život... tak jste mrtví
![]()
Your way...
neis píše:Chlape že ty máš sklony k demagogii?Tak nad tim sem nikdy nepřemejšlel .... ale tohle slyšim prvně
)
EDIT: Aj druhé, Wanic, na tvoju adresu sa vyjadrili presne, demagógia.
Co se tý vaší demagogie týče...
Úplně poprvé jsem to bral hodně s nadsázkou, trochu jako joke... po druhé už mi to připadalo jako urážka a dokonce mě to donutilo se zamyslet.. teď už se tomu ale musim smát
Vy ste zaslepený na to, že váš názor je pravda.... a nejste ochotný příjmout to, že někdo jinej má na to jinej názor
) Nebo na tuhle situaci se snad dá mít jenom jeden názor či co a všichni kdo maj jinej jsou demagogové?
Ale promiň, už vám zase něco vnucuju... takhle to na mě jenom působí, tak pardon
) ...
.... jediný co sem napsal je, že roboti by to udělali přesně podle toho, jak říkáte vy.. Nikde nevidim že vám vnucuju, že si něco říkal.. ba naopak.. zdá se mi, že ty vnucuje něco mě.. nikde jsem to neřek, ty píšeš, že jo.... takže si demagog spíš ty, ne?
Snažil jsem se vám sem dát pár příkladů, na kterých sem vám chtěl ukázat, proč si myslim, že je váš názor špatný a ten můj správný... bohužel jediné reakce které se dočkam je pár nadávek a věty typu tvoje argumenty jsou scestné, vymysli lepší, přitom nic na obajobu proč je ten příklad scestný nikde nevidim...
Stále si myslim, že ten příklad celkem trefně (i když sakra extrémisticky
)) vystihuje váš postoj na danou sitaci a ještě víc mě v tom utvrzuje fakt, že jsem se nedočkal žádné smysluplné protireakce....
Docela žasnu nad vaší schopností diskutovat, ale čím dál časteji začínam mít pocit, že se z toho stává monolog s přibývajícím množstvím kritiků
....
Nakonec v tomhle nemá cenu moc pokračovat.... pokud budou příspěvky stejného rázu, jako byly ty předchozí... tak je zbytečný se tu o něco snažit ... neboť Fort Minor to už dávno řekli za mě.... ty kluci mi mluví z duše
)) ...
Ale jak píše Getzo, hodně jsme se odchílili od tématu.... Můj názor je, že rozhodčí vyřešili sitaci na 100 % správně a zatim jsem nečetl nic, co by mě přesvědčilo o opaku....
Vy ste zaslepený na to, že váš názor je pravda.... a nejste ochotný příjmout to, že někdo jinej má na to jinej názor
ukaž mi (alespoň významově, slovně sem to určitě nenapsal) kde tvrdim, že chcete aby rozhodčí byly robotiTvrdil jsi, že chcem aby rozhodčí byli roboti, což si nám chtěl vnutit, ale nic takového jsme neřekli, jen že si mají stát za svým.
Snažil jsem se vám sem dát pár příkladů, na kterých sem vám chtěl ukázat, proč si myslim, že je váš názor špatný a ten můj správný... bohužel jediné reakce které se dočkam je pár nadávek a věty typu tvoje argumenty jsou scestné, vymysli lepší, přitom nic na obajobu proč je ten příklad scestný nikde nevidim...
Stále si myslim, že ten příklad celkem trefně (i když sakra extrémisticky
Docela žasnu nad vaší schopností diskutovat, ale čím dál časteji začínam mít pocit, že se z toho stává monolog s přibývajícím množstvím kritiků
Nakonec v tomhle nemá cenu moc pokračovat.... pokud budou příspěvky stejného rázu, jako byly ty předchozí... tak je zbytečný se tu o něco snažit ... neboť Fort Minor to už dávno řekli za mě.... ty kluci mi mluví z duše
Ale jak píše Getzo, hodně jsme se odchílili od tématu.... Můj názor je, že rozhodčí vyřešili sitaci na 100 % správně a zatim jsem nečetl nic, co by mě přesvědčilo o opaku....
Mam pocit, ze s timhle topicem Flyers je to tak nejak podobne jako i se skutecnym domacim stankem Philadelphie - Wachovia center
Je to tezko prostupna a obavana pevnost, "hostile environment"... (momentalnich 6 vyher Pittsburghu ve Wachovii v rade je jenom vyjimka, ktera potvrzuje pravidlo
) Pouceni pro ostatni: radeji na takova nebezpecna mista ani nelozit, ne kazdy si to muze dovolit - je to pomerne riskantni zalezitost
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Esem
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Esem