Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

LOS ANGELES KINGS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Kým nebola potvrdená protihodnota za Gáboríka, tak som z toho veľmi nadšený nebol, ale takto. :thumbsup: Od Frattina som toho čakal podstatne viac, veril som, že mám na TOP6 a pri troche šťastia by 20 gólov mohol dať. :paperbag: Ako som spomenul v chate, ešte aby Gaborikovi Williams prezradil ten tajný recept proti zraneniam, čo v LA objavil a bude to dokonalé.

Ten druhý trejd, čo ja viem. Ten, ktorého meno som tu stále komolil, vyzeral celkom solídne, ale nevidel som spôsob, ako by sa blízkej budúcnosti prepracoval do našej obrany. V Manchasteri ho ale tento rok celkom úspešne skúšali v útoku. Okolo Faschinga je nejaká aura, že z neho bude niečo, čo asi nikdy nebude, ja som ho za nejaký náš top prospekt nepokladal. Na druhej strane solídny McNabb a nejaká čučka + drafty. Ťažko hodnotiť tento druh trejdov (minimálne z môjho pohľadu :jn: ).
Kings dneska nádhernej kombinační hokej, minimálně od pohledu smrtící přesilovky.. bejt preciznější v koncovce, je z toho klidně debakl (Ondra moc hezky podržel btw). Na Gabbym bylo vidět, že si zatim na ledě hledá svou roli, nicméně už tak stihl osvědčit vytříbenej výběr místa, instinkt, a dvakrát mu tam chybělo jen málo malinko, aby doklepával skotačivej kotouč do prázdný. Jakmile si na sebe s Anžem trochu zvyknou, bude to velká zbraň.

Osobně bych akorát Toffoliho zaměnil za Cartera (minimálně dokud se Gabby pořádnějc nesžije s Kopitarem, protože Carter už s nim tu chemii vypracovanou má), jinak to dneska vypadalo fakt dobře.
fantomas: Děláš mi chutě. Je načase přinutit se znovu vstávat, po Olympiádě jsem zatím viděl jenom sobotní večerní zápas (i ten jsem ale vlastně téměř celý prospal).
aj zaznamy su fajn....
Nereálné... To bych nesměl vědět výsledek, což je v podstatě nemožné a doma odpoledne a večer mám prostě dost jiných věcí, ať už povinností nebo zájmů. V práci to sice můžu mít puštěné a sledovat po očku, ale nic z toho stejně nemám :?
Na obou Carterových gólech dnes byl pěkně vidět rozdíl mezi pre a post olympijskými Kings. Zatímco v lednu jim do branky nepadalo prostě nic, dnes Carterovi stačilo, aby přihrál před branku a byl z toho vlastní gól od brusle obránce a ve druhém případě zase vlastní bruslí tečoval za Scrivense Kopitarem nahozený puk. Králům tam najednou padá skoro všechno.

Ale poměrně dlouho to tak v Edmontonu nevypadalo, Kings měli poziční převahu, většinu doby měli puk na svých hokejkách, ale vůbec si nevěděli rady s prostorem, který jim domácí ve svém obranném pásmu nechávali. Šancí si Kings i přes spoustu střel příliš nevypracovali a Scrivens se postral o zbytek. Až se najednou hráz protrhla a Kings rozhodli zápas třemi góly (i Lewis se trefil!). Nebýt nedesciplinovanosti Nolana, Richardse a Cartera, mohli Kings dohrát zápas v klidu, takto dali ještě Oilers šanci v přesilovkách.

Komentátoři zmínili i jednu zásadní změnu ve hře Kings. Narozdíl o doby nedávno minulé Kings v poslední třetině při vedení nezalézají do obrany, ale snaží se i nadále forčekovat a být aktivní :good:

Martinez dělá všechno pro to, aby se v sestavě udržel namísto Greena. A daří se! Vypadá to, že pro tři nemobilní pilony (pokud kromě Greena a Regehra započítám i Mitchella, který ale do této kategorie patří spíš z důvodu věku a roční absence) už místo v sestavě není.

Gáboríka jsem si zatím moc nevšiml, musí si zase zvyknout na západní hokej, Kopitar se v závěru snažil nabídnout mu gól do prázdné branky, ale nevyšlo to.
Kings mají teď neskutečnou formu - 7 W za sebou? Kde se to ve vás bere :good: Dneska bych to viděl na prodloužení úspěšné série tzn. vyloupeni také druhého stánku v provincii Alberta :)
Musím přiznat, že dnes hráli opravdu dobře. :cool:
Gorol píše:Kings mají teď neskutečnou formu - 7 W za sebou? Kde se to ve vás bere :good: Dneska bych to viděl na prodloužení úspěšné série tzn. vyloupeni také druhého stánku v provincii Alberta :)
Tak už je to opravdu 8 výher v řadě.

Olympijská přestávka zjevně dost pomohla. Nicméně Mitchell nebo Williams v rozhovoru řekli, že je to pro Kings už dost typická záležitost, že v posledních letech zhruba v zápasech 40-60 přijde útlum a v závěru naopak mobilizace všech sil. Tak hlavně aby se to přeneslo do playoff, pokud naopak nepřijde ještě nějaká veliká krize, není v základní sezóně už moc co řešit, San Jose v 1. kole je víceméně dané, maximálně se Kings mohou pokusit o výhodu domácího prostředí.
V příští sezóně budou Kings používat jako alternativní dresy při Legend Nights namísto dosavadních purpurových dresů světlou, tedy zlatou verzi:
Obrázek

Tyto dresy se nejvíce podobají hned těm prvním po vstupu Kings do NHL. Pro srovnání autentická, ale již pozdější verze z 80. let:
Obrázek

Takže do banánů jako na vojně! :-D :clap: V určitém období to skutečně byly banány, protože i kalhoty byly žluté.
Obrázek

Co mě zaujalo, že dres označený "C" má číslo 14 a je beze jména. Asi nemá cenu z toho něco vyvozovat, ale řekl bych, že při předchozích příležitostech nesly dresy číslo a jméno současného hráče, ne-li přímo Brownovo jméno a číslo. Ale je to jen první obrázek.

V sezóně 2016-17 budou Kings slavit 50 let v NHL a Luc Robitaille plánuje na tento rok představit větší počet historických dresů :oslava:
Konečne sa umúdrili! Tieto sa mi vždy veľmi páčili, fialové som priam neznášal (u Lakers to mám podobne). Dionneho repliku by som si kúpil hneď. :good:
sidney77 píše:V sezóně 2016-17 budou Kings slavit 50 let v NHL a Luc Robitaille plánuje na tento rok představit větší počet historických dresů :oslava:
Som sa zľakol, že plánuje návrat. :-D
Getzo5 píše:Konečne sa umúdrili! Tieto sa mi vždy veľmi páčili, fialové som priam neznášal (u Lakers to mám podobne). Dionneho repliku by som si kúpil hneď. :good:
U mě naopak. Z těch žlutých/zlatých mám i docela strach, aby Kings nevypadali až moc přeslazeně.

Navíc pokud si dobře vzpomínám, tak zrovna Robitaille kdysi prohlásil, že jako hráč tyhle dresy vyloženě nesnášel, že si připadal jak gay a byl rád, když Kings na přelomu 80. a 90. let přešli na černostříbrnou kombinaci. Pravda je, že teď už ty dresy nosit nemusí, naopak sleduje v Kings jiné cíle.
Obrázek
Mike Richards lineup move indicator of increasing chatter he must return to form in playoffs to secure long term future in LA (trade/buyout).
Ale copak? :hmm:
Rono píše:
Mike Richards lineup move indicator of increasing chatter he must return to form in playoffs to secure long term future in LA (trade/buyout).
Ale copak? :hmm:
Tou citací bych si nebyl až tak úplně jistý, ale pravda je, že Richards je letos nějak bez energie, bez krve, bez zájmu. Možná si opakované otřesy mozku z posledních dvou let už vybírají svou daň. Tohle není ten starý Richards.
Tak mi napada, cisto hypoteticky, prijali by Kings v momentalnej situacii vymenu B.Schenn-Richards? Simmondsa uz samozrejme pridavat nebudem, to by bolo prilis lahke pre Kings.
kajo píše:Tak mi napada, cisto hypoteticky, prijali by Kings v momentalnej situacii vymenu B.Schenn-Richards? Simmondsa uz samozrejme pridavat nebudem, to by bolo prilis lahke pre Kings.
Ja zase rikam :) Miku diky za vsechno :) Ale zustan si v Los Angeles :).Tohle fakt ne dekuji co se me tyce :) jedine ze by chtel hrat 4 lajnu :)))
JON QUICK!! :thumbsup: Pro franchise record pod dozorem samotný (dle komentátorů LAK) "první golmanský celebrity Kalifornie" Rogieho Vachona ve velkym stylu a v nesnadnym (!) zápase. Vůbec se to na něj nevalilo pravidelně, spíš v dávkách po poměrně dlouhých pasážích nečinnosti - to přesně musej golmani nesnášet (a pokud vim, tak opravdu nesnášej). Ale zrovna Quick je na to zřejmě zvyklej a dneska navíc svuj spolehlivej výkon opepřil fakt neuvěřitelnym wondersavem..

A tady jeho vskutku roztomilá reakce.. :giggle:
Obrázek

Mimochodem Quick měl zároveň krásně uctivý vyjádření na adresu Vachona (který bohužel nemůžu najít).. např. připomněl, že v dobách Vachonových neexistovalo prodloužení, takže se plno jeho potenciálních výher "ztratilo".

No abych to zkrátil: gratulace (pro mě) nejzábavnějšímu golmanovi ligy a původci jednoho z důvodů, proč k LAK cejtim maximálně "rivalitu z povinnosti", nic extra silnýho, natožpak nenávistnýho.
:klobuk:
fantomas: :klobuk:

Btw. pochopí někdo, jak se na fóru Kings mohou neustále dokola řešit diskuze, zda Quick je nebo není elitní gólman a zda Kings raději neměli vytrejdovat jeho a nechat si Berniera (a nyní dokonce možná i duo Scrivens - Jones)? :-O

Kings se včera střelecky hodně dařilo (kolikrát tohle za sezónu člověk může napsat?), kromě 4 gólů trefili ještě párkrát tyč. Quick naopak hodně dobré šance Panterů vychytal.

A trefovali se momentálně pouze hráči spodních útoků a obran, tedy Lewis, Martinez (9. gól v sezóny, nejvíce ze všech obránců Kings, momentálně má 8 bodů v posledních 10 zápasech) a z top lajn přeřazení trápící se Richards a Brown (ten ze zápasu opět odstoupil se zraněním, tentokrát v horní části těla).

Příliš zápasů teď nevidím, takže nemohu posuzovat ve větším měřítku, ale Pearson mě včera docela svou rychlostí, energií, nasazením a důrazem docela učaroval, pozoruhodný hráč!

Kouč Sutter letos také překonal dva kariérní milníky, tedy 1000. odkoučovaný zápas a v minulém zápase i 500. výhru na lavičce. V obou případech nad tím při rozhovorech jen mával rukou, že v zákadní sezóně tohle vůbec nic neznamená, a že se počítají jen zápasy a výhry v playoffs. Pokud tuhle mentalitu a přístup přenáší i do kabiny a není je to jen jeho obvyklá hra s novináři, není se přiliš co divit, že Kings mají v sezóně velké problémy s motivací a v playoffs je z nich naopak bestie.
sidney77 píše:A trefovali se momentálně pouze hráči spodních útoků a obran, tedy Lewis, Martinez
Pro ně to byl vůbec speciální zápas. Martinez strávil ze všech obránců nejvíc času na PP (anebo kuj železo, dokud je žhavý, hehe) a Lewis si tam taky pinknul přes minutu, to sem čuměl ještě víc...
:giggle:
sidney77 píše: zda Quick je nebo není elitní gólman
Quick je bezesporu elitni golman. Pro me druhy nejlepsi v NHL. (po Lehtonenovi)
sidney77 píše:něměli vytrejdovat jeho a nechat si Berniera (a nyní dokonce možná i duo Scrivens - Jones)
To je samozrejme legitimni otazka. Je opravdu nutne v dnesni dobe platoveho stropu drzet elitniho golmana za ty sileny prachy, kdyz je evidentni, ze podobny sluzby odvede hrac za 1/10 platu??
A to mate este kliku, ze svym zpusobem je Quick za hubicku!
AndyF píše:To je samozrejme legitimni otazka. Je opravdu nutne v dnesni dobe platoveho stropu drzet elitniho golmana za ty sileny prachy, kdyz je evidentni, ze podobny sluzby odvede hrac za 1/10 platu??
A ta jistota "podobných služeb" se vezme odkud? Bernier dostal v Torontu bezmeznou důvěru, a jak to dopadlo/dopadá, můžeš vidět sám. Pomalu neni zápasu bez lacinýho gólu. Scrivens bude spíš kariérní dvojka, kvalitně taky dosud nezachytal po delší období. A Jonesovi svěřit jedničku, by byl samozřejmě megarisk. Kór když vyletěl doslova odnikud, jako nedraftovanej mládežník.

A Quick sice bere nejvíc z golmanů, ale taky bere jen o něco málo víc než prokazatelně horší golmani jako Ward, Fleury nebo Howard (všechno ne o víc než 1,5m; od příští sezony se přidá vyhajpovanej Varly). Takže bych to jako nákou tragédii fakt nevnímal.
Ja taky nerikam, jaka je odpoved na tu otazku. Navic jak jsem pripsal, ano, Quick ma jeste cenu dobrou.
A co se tyce Berniera, to ty goly zacal dostavat az v Torontu? Nesouvisi to spis s necim jinym?
AndyF píše:A co se tyce Berniera, to ty goly zacal dostavat az v Torontu? Nesouvisi to spis s necim jinym?
Tak mně tu nešlo čistě o to, že je dostává, spíš jak je dostává. Tam de fakt nejmíň třetina branek vyloženě na jeho triko, jeví se mi jako šílenej labil. Jako jo.. dostat se do toho může, další prostředí mu může jinak sednout apod., ale zatim to vnímám tak, že Lombardi tu situaci kolem něj (resp. kolem GK celkově) vyřešil dost ideálně.
2987 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: dunim
2022 COLORADO AVALANCHE