Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

nechapem preco by si nemal chciet, tento rok uz ziadnu dieru do sveta aj tak nespravite, preto si myslim, ze by bolo najlepsie skoncit co najnizsie (aj ja som to tak v nedavnej dobe braval u Caps) a Tavares ma byt zevraj lepsi ako Crosby, teda pevne verim ze bude, lebo z toho najuspesnejsieho, najlepsieho, skratka naj-Sida je mi na :grc:
Stamkos měl taky být oborvská hvězda srovnatelná s Crosbym a zatím to tak vůbec není. Tavares je kanaďan, takže bude zase prezentovaný o třídu lepší, než ve skutečnosti je. Naproti tomu, když už sou ochotní přiznat, že Hedman je dobrý, tak už musí být fakt dobrý, když si všimnou švéda (navíc švéd nebývá jednička-dvojka draftu často). Prostě jen můj osobní pocit, že kdybych pickoval já, byl by to Hedman (samožrejmě zatím ještě brzo a může sestát cokoliv, jeden se zraní a hotovo že....)
Težko posuzovat Stamkose, když je hraje v týmu jako je letošní Tampa, která připomíná spíše hokejový cirkus, než profi tým. Mladý hráč potřebuje zázemí, podporu, dobrou pětku a hlavně pomoc zkušených hráčů, podle mého se mu toho v Tampě nedostává. V jiném týmu by byl podle mě herně jinde. Ty řeči, že bude Tampa ve finále atd. To byly velice sci-fi prognozy od poblázněných fans.Každému kdo se o NHL opravdu zajímá, muselo být hnedka jasné, že tým je velice špatně poskládáný, nevyvážený bez nějaké předchozí vize o týmu, nehledě na nulovou obranu, kterou ještě oslabili o Carla. Ale nýnější stav překvapuje i mě člověka, který byl letos k Tampě skeptický a zdaleka ji netipoval ani na PO. V týmu chybí obrana a dříči ledu, hráči kteří se obětují pro tým a netouží jen po kanadských bodech. Např. Malone, namistrované ladynka z Pens, která byla zvyklá hrát v elitní formaci a získávat body zadarmo a ted ? Sám o sobě průměrný, extra přeplacený hráč. Ale jde vidět, že na vás leží velká deka, jelikož nejste schopní dotáhnou do konce ani jeden zápas a to už bude hlavně v hlavách hráčů. Ale přesně jak psal Xruc, pár sezon poslední a vybudujete si tým hvězd a to pak bude iné kafíčko;) Ale při vašich kvalitních výměnách, člověk nikdy neví ...
Keď sa uvažovalo o výmene, prípadne podpise Maloneho ako voľného hráča do Columbusu, permanentne som tvrdila, že je to preplatený hráč, ktorý si tie peniaze nezaslúži. A hľa, došlo na moje slová. Na druhej strane, získala Downieho z Philly a to je dobrý úlovok.
Souhlas, hráč typu Downie se hodí do většiny týmu, každé jeho střídání jde hodně vidět a udělá na ledě nějaký rozruch. Vyzařuje z něj energie,bojovnost,dravost a má potencial být i produktivní. Do budoucna jistě bude patřit mezi TOP5 nejméně oblíbených hráčů mezi hokejisty, možná i dokonce nr. 1 ;) Je to takový malý ďábel :D
Však já si to myslím taky, skoro všechny výměny a podpisy, co sme udělali, jsem kritizoval. Jediné, co se mi líbílo, bylo prodloužení smlouvy Smithe, Kolzig jsem si říkal nemůže být na škodu a Vrbata sice celkem dost peněz, ale věřil jsem, že se chytí (taky možná v jinak složeném týmu by se chytl). Zbytek všechno špatně, od hráčů, přes trenéry až po vedení. Viz Ústí nad Labem minulý rok, nakoupili po postupu do extraligy 3 nové pětky a jak dopadli. Dopadnem stejně, třetina soutěže pryč a že bysme šli o 200% nahoru nehrozí. Na té hře je to taky vidět, křeč, deka, dostanem první gól (zpravidla velmi rychle) a už je to stylem "už zase..."
Já nevím, jak tohle řešit, resp vím, vyházet celé vedení a půlku kádru, ale tohle asi nenastane, u nás se to látá každých 14 dní nějakou výměnou, která je samozřejmě zbrklá a k ničemu.
K tomu Stamkosovi - jako věděl sem, že Crosby ani Alex to nebude, ale celkem sem věřil, že na úrovni Kanea, Toewse, snad Sharpa, Backströma by mohl být. A takový hráč by se prosadil i za současné situace. A to nemyslím jenom bodově, ale i herně by to na něm bylo vidět. Stamkos hrál jakžtakž, jenom když hrál tu chvilku ve formaci s Vinnym a Martym - a ruku a srdce, to by hrál dobře a sbíral sem tam body i průměrný hráč (viz Malone loni s Malkinem).
jeeeeej..Mountain..musis si uvedomit jednu vec, Stamkosovi je zatial iba 18. Hrat v takom veku NHL? Podla mna je to na skodu jak jemu, tak klubu..musis si uvedomit, ze to nieje nejaka dediska liga. Pozri..kym siel Malkin do NHL stravil 2 roky v Rusku, Oveckin jeden, ani tito hraci nenaskocili hned z voleja do ligy, lebo je to skratka dost narocne. To iste tebou spominani Toews a Backstrom, Kane nehral dalsi rok preto, lebo jeho nestihol predosli draft o par dni, takze ako keby sa ten rok aj tak rozohraval a Sharp je uz dost stary na to, aby si ho porovnaval s 18 rocnym chalanom. A dalsia vec je, ze pozri sa s kym nastupoval, sam si povedal, ze dobre hral s Vinniem a StLouisom, mozno to bude aj nekvalitnymi spoluhracmi, co mal v utoku. Aby som to zhrnul, urcite to bude super hrac, len potrebuje cas a nie cakat ze v sezone po drafte bude zbierat tony bodov, to som skor predvapeni, ze by ste to od neho cakali.
Přesně tak, myslím si že to bude exceletní hráč, ale je to jeho první rok, čeká se od něj strašně moc, je pod velkým tlakem a ke všemu je celá Tampa v krizi... v takové situaci by se neprosazoval vůbec nikdo, nehledě na to, že jeho start v NHL byl asi předčasný a možná i z jeho strany nezodpovědný. Libí se mi přístup našeho VanRiemsdyka, nic nechce uspěchat i když by letos určitě hral velmi dobře, chce přijít 100% připraven a nic neponechat náhodě a proto jsem si jistý že jeho kariera bude velkolepá pokud se vyhne zranění. Věřím, že se Stamkos ze všeho vyhrabe a nenechá to na něm stopy v dalších sezonách.

Ještě k zápasu s BUF. Co ktomu dodat, klasický provar Tampy. Velmi dobře rozehraný zápas, zase už po několikáte nedotažený. To už není fakt možné... očividně máte za úkol toho Tavarese. Jinak ten Melrose to je snad největší hňup a arogantní člověk, co jsem v NHL viděl.
Samozřejmě, já vím, že ho nemůžu soudit podle prvních 30ti zápasů odehraných v 18ti letech. Ale i přes to jsem prostě čekal, že bude hrát o trochu líp, to je celé, co se snažím říct.
Dodám nějaké čísla - je nejhorší z mužstva v +/- (-12), 28 zápasů, 3 góly, z toho ale 2 v přesilovce. V úspěšnosti střelby z útočníku taky jeden z nejhorších - 4.5% / 66 střel (víc střel mají jen 3 hráči), trestných minut má taky celkem dost, když neuvažuju tresty za bitky, tak víc trestů má jen jeden bek. Ty vyloučení jsou často zbytečné.....víc už toho nehledám, ještě bych to mohl vztahovat k ice-timu, ale pro ilustraci to stačí.
Ale !pozor! tímhle ho samozřejmě nechci shazovat a nějak snižoavt jeho kvality, tím chci jenom podložit svůj názor, že jsem od něho čekal víc než to výše popsané. Naskočit z juniorské ligy do NHL je fakt velký skok, to uznávám. Měli ho nechat začít na farmě, nebo ho tam poslat po 15 zápasech, ale to je proti postoji našeho vedení, všechno hned, zbrkle, nepromyšleně, nesmyslně....
Zápas se Sabres nekomentuju.
neis píše:Jinak ten Melrose to je snad největší hňup a arogantní člověk, co jsem v NHL viděl.
V septembri sa na bratislavskom Zimnom štadióne s Tampou Bay triasol o výhru proti Slovanu. V októbri jeho tím v NHL prehral všetko, čo mohol. V novembri ho vyhodili. A dnes bývalý kouč Tampy Barry Melrose perie špinavú bielizeň. V NHL nie celkom obvyklá vec.

"Každý deň som stále s niekým bojoval," rozhovoril sa v torontskom Radio 590 o pomeroch v Tampe. "V klube boli ľudia, ktorí mu chceli šéfovať, a ja som im to nedovolil. Zobrali ma na to, aby som koučoval, tak som teda koučoval," tvrdí. Nikoho nemenoval, naznačil však, že vedenie klubu mu neustále rozprávalo do zostavy. "Vraj som neposielal na ľad tých správnych hráčov. Niektorých som zasa podľa nich posielal na príliš dlho, a iných na príliš krátko," naznačil. "A napokon sa chlapi z vedenia rozhodli, že chcú trénovať sami, tak sa ma zbavili."

Lightning sú v NHL príkladom, ako sa úspech nedá dosiahnuť len vďaka peniazom a mudrovaniu manažérov. V lete noví majitelia tím kompletne premenili, na zmluvy pre v NHL nevídanú dvadsiatku nových hráčov vytiahli iba na túto sezónu 31,5 milióna dolárov. Výsledok je zatiaľ katastrofálny.

Keď Melrosea na lavičke vystriedal (s titulom dočasný tréner) dovtedajší asistent Rick Tocchet, tím mal bilanciu štrnástich bodov zo šestnástich stretnutí. Vo Východnej konferencii bol tretí od konca. Dnes je na tom ešte horšie. Je posledný.

"Nebolo to rozhodnutie dobré pre hokej. Nedá sa povedať, že by urobili dieru do sveta, odkedy ma vyhodili," neodpustil si trochu škodoradosti bývalý kouč. "Teraz tam majú (na lavičke) chlapov, ktorí im dovolia robiť si, čo chcú. Nefunguje to príliš dobre ani tak." A na záver: "Nebudem vás klamať, teší ma, že (odkedy odišiel), vyhrali len raz. Každý tréner, ktorý by povedal, niečo iné, by klamal."

Kouč, ktorý nadáva na bývalý tím, je v NHL vzácnosťou. Melrose si ale poznámky mohol dovoliť - hodia sa k jeho novému zamestnaniu. Je hokejovým analytikom pre televíziu ESPN (pravdask)
Obrázek :thumbsdown:
Mě spíše naštval tím posledním prohlášením o Tocchetovi. Příjde mi jako typický žvanil, co si myslí, že sežral moudrost světa a přitom je to egocentrický beran. Jeho chování není zdaleka profesionální, brečí jako malý kluk, všude vidí chyby jen né na sobě....děs a hrůza takový člověk....třeba se v něm pletu, ale působí na mě fakt jako trouba.
Co na jeho působení i nýnější chování říkají fans Tampy?
Pokud je pravda, že mu do toho vedení kecalo (čemuž bych věřil), tak to musí štvát každého trenéra a není to správné, buď má mít plnou důvěru nebo nic.
Ale jednoznačně, ty výroky si teda mohl odpustit, je to krajně neprofesinální a co se v týmu uvaří, by se tam mělo taky sníst, vynášet takového informace a prohlášení ven (ještě zbaběle až po tom, co mě vyhodí), to se nedělá. Radši by měl přiznat, že jsme selhali jako tým, ale on to prezentuje tak, že on dělal všecko dobře, všichni ostatní všecko špatně a proto ho vyhodili.
Já Melrose nemám rád. Věřil jsem, že by mohl před sezonou týmu pomoct, ale on byl prostě hrozný, což potvrzuje i ted svými výroky.

"Doufám, že Tampa nevyhraje v příštím roce jediný zápas,” řekl Melrose, který má respekt ke Koulesovi, ale k Barriemu se nechce vyjadřovat...

“Nevím, koho měl na mysli, když říkal, že mu mluví do práce. Já to nebyl, protože nerad vstávám brzy ráno,” naladil Barrie na humornou notu. “Nikdy jsem nic takového neslyšel. Možná to byl Oren nebo Brian Lawton, ale nechce se mi tomu věřit. Měli jsme u mužstva čtyři kouče a nechali jsme je pracovat.”

“Rozhodným momentem pro mě bylo, když Barry vyjel po Vincentu Lecavalierovi a zbytku mužstva a poté opustil trénink. Za šest týdnů nemůžete ztratit důvěru týmu, jak Barry říká, že se stalo. Když se nedokážete sladit s hráči a prohrajete na začátku sezóny patnáct zápasů, jste mrtvý,” pokračuje majitel Blesků. “Za osm týdnů jsem ho upozornil jen na pět nebo šest věcí. Neposlechl mě ani jednou. Možná si měl občas najít chvilku a poslechnout si lidi, protože ztratil tým velice rychle. Ale na to se raději zeptejte hráčů, ne mě.”

:verysad:
co se to v té Tampě děje...
Tak po 1.třetině vedem 2:1 :-) hrajem celkem dobře , ale nechcu to zakřiknout , všichni víme čeho jsme schopni . Skvěle Vinny s Martym :clap: jinak opravdu nechápu co dělá na modré při přesilovce Malík ... :lol2: :lol2: to mě pobavilo ... asi nějaký Tocchetův vtípek

Lidi je to tam !!!! :D ani tomu sám nevěřím ... Ollie byl dneska skvělej , celkově jsme hráli jako tým korunovaný inviduálními výkony Ollieho,Martyho a Vinnyho :-)

jinak si myslím že zasloužené vítězství , v prvních 2.třetinách jsme Montreal téměř k ničemu nepustili . Ve 3.třetině jsme si už výsledek jen hlídali ....
kisin píše:Lidi je to tam !!!! :D ani tomu sám nevěřím
nie si sam.. :wink: Habs dostali necakane na prdel, co ma ako divizneho rivala docela potesilo :) dobra praca Bolts :thumbsup:
ObrázekObrázek
mňa to teda vôbec neteší, fandím habs a vždy budem, túto prehru jednoducho nechápem, hrali sme dobre, viedli 1:0 a nakoniec toto :sad2: , Jaro tiež mohol tú strelu od pravého kruhu (z jeho pohľadu) chytiť, no čo už, ide sa ďalej.
No nezakrývám radost, ale jako vždy zůstávám skeptický - teďka nastal přesně ten případ, co jsem tu někde psal (ten co se sejde jednou za 10 zápasů a my vyhrajem). Tzn. brankář podá heroický výkon, z 22 střel dáme 3 góly, což je pro naši ofenzivu nadprůměr, góly samozřejmě dá jenom první pětka. Ikdyž možná to nebylo jenom štěstí, ale zasloužené vítězství, nevím, neviděl jsem.
Každopádně by to chtělo se od toho odrazit.
Konečně :thumbsup: jednou už ta výhra přijít musela...jak napsal kisin, tři hvězdu zápasu jsou jasné....Lecavalier, Kolzig a St.Louis. Škoda že se na konci netrefil do té prázdné klece, měl by hattrick :)
mountain píše: Každopádně by to chtělo se od toho odrazit.
:yes:
taky doufám, že přijde nějaký zlom a serie výher, alespoň tak pěti...teď nás čeká Ottawa, potom oddech 4 dny pauza pak Colorado a potom Atlanta...myslím, že by jsme mohli všechny tři zápasy vyhrát...pak nás ale čeká Pittsburgh...

dneska jsem našel odvahu a po devíti zápasech se podíval na tabulku...na postupové osmé místo ztrácíme 10 bodů, což je celkem velká díra, ale kdyby přišla nějaká ta serie, tak by jsme se mohli vrátit do hry...
leci píše:Já Melrose nemám rád.
„Neposloucháme, co říká,“ řekl Vincent Lecavalier. „Řekl to, když ho vyhodili a zopakoval to po několika týdnech. Nevěnujeme tomu pozornost. Máme tu skvělé hráče a skvělé trenéry Ricka Toccheta, Sullivana, Walze a jdeme vpřed.“
:thumbsup:
Jinak Downie šel zpět na farmu ... nechápu proč , hrál výborně :shock:
"Myslím, že Meszi má za sebou veľmi dobrý kemp, potom však jeho hra nebola úplne podľa našich predstáv a myslím, že o tom vie. V posledných troch-štyroch zápasoch však jeho výkon rástol. Odohral množstvo minút, bol dostatočne agresívny a tvrdo strieľal. V posledných štyroch zápasoch ukázal, čo sme od neho po trejde čakali," povedal pre Tampa Tribune kouč Lightning Rick Tocchet.

V posledných šiestich dueloch nazberal Meszároš 4 plusové body a v stredu v Buffale hral takmer 30 minút. "V posledných zápasoch som sa na ľade cítil veľmi dobre, dostal som dostatočný čas a to mám rád. Keď hráte dosť minút, cítite viac hru, ste viac zapojení do deja a vaše nohy sú čerstvejšie," vyhlásil Meszároš.

Podľa Toccheta považskobystrický rodák v posledných týždňoch pochopil, ako sa má správať skutočný líder tímu. "Asistentské áčko na drese nemá iba na to, aby ho ukazoval. Ak sa bude správať rovnako ako v posledných dňoch, potom bude skutočným lídrom tímu," dodal Tocchet. (pravda)
Defenseman Mike Lundin cleared waivers today and has been assigned to the Norfolk Admirals of the American Hockey League.

Tohle nechápu.Proč jsme dávali Lundina do waiveru ??? Myslím si , že je to hodně platný bek , hlavně v oslabení exceluje.V určité fázi sezony hrál nejlíp.Do ofenzívy sice nic moc,ale své si odehraje.Navíc je mladý.Na ledě ho vidím teda raději než třeba Malíka :!:

Proto jsem rád,že si ho nikdo nevzal.Bylo by zbytečné se ho zbavovat.Raději bych hodil na waiver Malíka nebo Smabyho,i když nechápu důvod.Chystáme se snad někoho trejdnout ?? Raději nespekuluju ...

Tedka se může rozehrát v Norfolku ... i když rozehrát , podle mě hraje dobře !!! :verysad:

Jaký na to máte názor vy ?
Tož poďme, dneska jim dám šanci a mrknu na to (aspoň na kousek, dokud to nebude 4:0 pro Sens...).
Včera jsem se díval na Capitals, a výborný hokej, tak kdybysme hráli, to by bylo v tabulce veseleji....
Tak po první třetině bez gólů, Sens nás ze začátku celkem přehrávali, ale v průběhu třetiny jsme to jakžtakž srovnali. Ale hokej je to slabý, měl sem jít radši spat, jdu až teď, snad ráno uvidím nějaký zajímavý výsledek, ale moc gólů nepadne.
Ale jestli něco nechápu, tak je to MALÍK NA PŘESILOVCE, to mi fakt nedochází, co on tam dělá, pls někdo mi to vysvětlete!
mountain píše:Ale jestli něco nechápu, tak je to MALÍK NA PŘESILOVCE, to mi fakt nedochází, co on tam dělá, pls někdo mi to vysvětlete!
:D no už se tam motal i proti Canadiens , asi nějaký Tocchetův vtípek ... moc se nesměju ale . Mám takovej pocit že z něj děláme něco víc - co není :roll:

No tak po 2.třetině prohráváme 1:0.PP tragická.ku*ví to tam Malík.Nebudu se k němu vyjadřovat ... to jsou Tocchet se Sullivanem takoví dementi že ho tam posílaj :?: :?: :?: :evil: :cry: neuvěřitelný !!!
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS