Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tak zatim 2-2 ! Je to vyrovnané obávám se že psychicky je na tom nyní lépe Carolina a ten jejich tlak bude v poslední třetině silný.Hurikáni také potřebují nutně body......no bude to řežba
Ward si dobre postavil zrdky..aj ked ta 2 nemusela byt, prakticky prazdna branka..2 presilova hra Tampy v III.tretine neuspesna a zahrata dost o nicom...fuu Ward mal tetkom z pekla stastie..osamotney hrac Tampy nastreluje Warda..aby sa nestalo to co za stavu 2:0 nedas dostanes..
cepi píše:dnes to vidim na vyrovnany match, .priklanam sa k remizke :)
:frajer2:

v pp idealna sanca ziskat bod navyse, vyhoda presilovej hry 4:3 pre Bolts..ee Ward bol proti..tak sup na sn :)
Tak ve třetí třetině jsme byli konečně lepší, ale ty přesilovky, to byla tragédie, skoro žádná střela a když už, tak s pramalýma šancema na gól......ke konci jsme měli pár dobrých šancí, ale všecko to šlo do Warda :-/ Tak snad v nájezdech (Vinny, Jussi, MArty)
tak i když jsem to pořádně neviděl, jsemhodně zklamán. Tocchet tedy začal porážkou a další zápas s divizním soupeřem jsme prohráli. Situace se nám začíná až moc komplikovat... :(
cepi píše:tak sup na sn :)
[li]Ruutu - strela svihom vedla Smithovho betonu, za Smithom blika cervena..[/li]
[li]Lecavalier- skusal to takym sklzom zasunut medzi Wardove betony, Ward si ich pohlidal[/li]
[li]Brind´Amour - strela zapästim pod vynkel..za Smithom opät blika cervene svetielko..[/li]
[li]Jokinen - rozjezd, stop, strela, tycka[/li]

Hviezdy zapasu:
:winner1: tycky Wardovej branky :lol:
Pěkný zápas :good: V prodloužení měla Tampa díky PP docela velký tlak, ale nic z toho nebylo. V nájezdech jsem přece jen trochu víc věřil Lightning, kteří měli rozchytaného Smithe, ale nakonec 3:2 sn. Jen mě štve, že to neskončilo jedničkou, žádný bod není, ale baffy jsem koukal dával dost plicht, tak snad to zkusil i tady :frajer2:
Tak nakonec 3:2sn prohra a podle mě zaslouženě, nehráli jsme špatně ale NEZASLOUŽILI jsme si ten bod navíc, sice 3x tyčka, ale to neomlouvá. Strašné přesilovky. Sice taky 28 střel, ale gólovky to byly až ke konci zápasu, tam byly tak 2-3 vyložené šance a z toho musíme dát góla. Vrbata měl sám dvě tutovky, Jussi netrefil prázdnou bránu (ale ten puk poskakoval). Lajna Roberts-Stamkos-Recchi byl vtip večera, hlavně Stamkos....to děcko musí na farmu a čím dřív tím líp jak pro něho, tak pro tým. Nehraje vůbec nic a akorát trápí jak sebe, tak celý útok, ve kterém hraje. Kdybych ho neviděl v sestavě na papíře, tak si myslím, že nehrál. Hlavně že Recchimu to šlo celou dobu s Jussim a už spolu nehráli....
Shrnutím jsme opět dojeli na to, že neumí dát góla nikdo jiný než první útok. Taky ty přesilovky by bylo fajn zlepšit.
Nejlepší hráč za mě asi Marty a pak Mike, nejhorší - tam je to jasné, Stamkos. Za Canes určitě nejlepší Ward, břevno a levá tyčka.
Rozhodující moment imho že VinnyP nedal asi v půlce zápasu na 3:0 (břevno), pak by bylo myslím hotovo.
Bary Melrose sa vo funkcii trénera Tampy Bay Lightning neohrial príliš dlho. Po necelých 2 mesiacoch stratili vedúci predstavitelia trpezlivosť s nevýraznými výkonmi tímu pod jeho vedením a v piatok ho odvolali z funkcie.

Podľa neho však za jeho odvolaním boli samotní hráči, ktorí sa odmietali prispôsobiť jeho taktike. Tieto slová údajne padli v populárnom programe Hockey Night In Canada a denník St. Petersburg Times ich uviedol na svojej internetovej stránke. „Myslím si, že hráči nechceli hrať pod mojim vedením,“ mal povedať Melrose v tomto programe. „Ja nie som človek, ktorý by spieval pri ohni. Ak nie som s tebou spokojní, dám ti to vedieť. A očividne niektorí ľudia išli za majiteľmi a povedali im, že nemajú radi tento štýl trénerstva. To nebolo žiadne tajomstvo. Hráči majú túto moc a oni ju využili. Teraz môžu nechať hrať koho chcú, ako dlho chcú a kedy chcú a nemusia od nich žiadať príliš veľa. Teraz sú všetci v Tampe šťastní.“ Jeden z majiteľov tohto klubu Oren Koules tento dôvod pre tento denník poprel.
díky za zajímavou informaci cepi :thumbsup:
ani bych se nedivil, kdyby to byli hráči, z jejich vyjádření se něco takového dalo vyčíst...

„Paul Coffey mi vzkázal: Buď si jistý tím, co děláš. Zapomeň na kompromisy.“

Rick Tocchet vysvětluje, proč byl první trénink Blesků náročnější, než na jaký byli hráči zvyklí od jeho předchůdce Melrose.

kdo ví, jestli si ale hráči pomohli... :)
ObrázekObrázekObrázek

[li]Lightning (5-7-5)-Panthers (6-9-1)[/li]
[li]floridské derby :twisted:[/li]
[li]Bolts jsou před Panthers o dva body[/li]
[li]vyhraje poprvé Tocchet :?:[/li]
[li]Tampa má z posledních 5 zápasů 3 body-Panthers 4 body[/li]
[li]v těchto derby se více daří domácím...tentokráte jsme to my :)[/li]
[li]neberu nic jiného než 2 body[/li]

Poslední zápas:

12. 11. 2008 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4:0
Tak po první třetině to s námi vypadá bledě :shock: Mike inkasoval z 11 střel 2 x , na to nejsme zvyklí . Na druhé straně září Vokoun ... :twisted: :twisted: :twisted:

Snad to zlomíme ...

Tak nakonec jsme prohrávali 3:0 , ale dokázali jsme srovnat na 3:3 !!! Ale co z toho , v nájezdech jsme opět selhali :( to nám nějak nejde . Ani Jokinenovi . Lecavalier snad nedal letos ještě ani jeden nájezd .... možná by to chtělo změnit střelce . Ale k zápasu . Utkání jsem neviděl , byl jsem na rádiu , ale musím říct že jsme hráli fakt dobře . Nebýt Vokouna tak jsme mohli vyhrát i o 5 golů !!! :( bohužel ... zajímavé bylo složení řad , hráli jsme v tomto složení :

Pettinger - Prospal - Vrbata
Stamkos - Lecavalier - St.Louis ( tahle řada měla velký tlak , hlavně Stamkos se činil , 9 střel , škoda ... )
Recchi - Jokinen - Roberts
Artyukhin - Gratton - Hall

Postupně to ale Tocchet měnil , ve 3.třetině se Artyukhin posunul do Lecavalierovi řady a odvděčil se golem a asistencí :-)

Dobrej zápas zahrál i Eminger , 1+2 , je ovšem bída , když dáme z 52 střel pouze 3 goly !!!! :-( ovšem můžeme vidět pokroky ... snad už to v pátek proti Nashville vyjde !!!
no než se dostanu k zápasu (mimochodem jsou vám hajlajty :?: ) tak mám ještě jednu velmi zajímavou informaci...

dneska jsem listoval včerejší deník Sport a našel jsem tam zajímavou informaci:

Největší problém Tampy Bay je střílení branek. V tomto ohledu jsou vůbec nejhorší v celé NHL. Lightning přitom přes léto nakupovali jao diví. Při pohledu na soupisku běhal mráz po zádech. Lecavalier, St.Louis, Prospal, Vrbata, Malone, Stamkos... Tohle bude jeden z nejlepších útoků ligy, zdálo se. Experti čekali, že obrozená floridská parta bude uchvacovat ofenzivními parádami, sázet tuny krásných golů a rozdávat debakly. A vyhrávat divokými výsledky.

Realita :?: Nejmíň vstřelených branek v celé soutěži, zoufalá produktivita hvězdných jmen.V pátek tak jako druhý klub v současné seoně odvolali kouče. Na Melrosovo místo se posunul Tocchet.

Co už stihl proti Carolině :?: Do elitní formace k Lecavalierovi a St.Louisovi vrátil Václava Prospala. A nakázal zkrátit střídaní. Půl minuty a ven z ledu. Ať to odsýpá. To funguje.

Jenže talentem a zkušenostmi nabitá parta Tampy Bay prostě ne a ne začít dávat goly. Ty padají spíš po náhodných akcích. "Ale myslím, že kluci se začínají dostávat tam, kde se snažíme být. Tohle je teprve první zápas, čeká nás další proces" prohlásil kouč Tocchet v listu St.Pete Times.

V prosinici by se do mužstva měl vrátit dlouhodobě zraněný veterán Jeff Halpern. A možná - i když to vypadá nepravděpodobně - dorazí i Mats Sundin :!: Bývalý torontský kapitán, který si dal po minulé sezoně oddech, tento týden začíná s ostrým tréninkem. Pokud se rozhodne pokračovat, bude to zhruba za měsíc a půl.

"Mají vážný zájem," potvrdil Sundinův agent J.P Barry.

Pod platovým stropem by se nějký ten milion na sedmatřicetiletou švédskou hvězdu našel, to by problém nebyl. Jenže on chce do týmu, kde má reálonou šanci vyhrát Stanley Cup. A na ten zatím Tampa Bay moc nevypadá...

za normálních okolností bych to bral jako žvást, ale já vím, že tohle nové vedení s něčím takovým nemá vůbec žádný problém, takže to až tak nezavrhuju...Ale za sebe můžu říct, že po něm nijak výrazně netoužím...útočníků máme dost a on je navíc starý a drahý...i když nějaké ty goly navíc by teď bodly...
leci píše:no než se dostanu k zápasu (mimochodem jsou vám hajlajty :?: )
Nee nejdou :-( já teda žádný nenašel . Nebyli jsme v bedně , na netu , takže nebude asi ani hajlajt :evil: něco jak s Atlantou ... nevím co se to děje ... a děje se to jenom u nás snad
Obrázek4:3 SNObrázek

kua neviděl jsem ani hajlajty...

bohužel další prohra...sice opět máme bod, ale s touhle taktikou to nikam nedotáhneme...kdyby se alespoň ty nájezdy zlepšili a dělali bychom to tak, jako loni Oilers :roll:

Díky kisi za tu sestavu...celkem zajímavá. Ale zdá se, že Lecavalierova lajna se Stamkosem a St.Louisem šlapala dobře. Lecavalier 7 střel, St.Louis 4 a Stamkos 9!

V půlce zápasu jsme prohrávali 3:0, dva goly nám dal Brian McCabe.
Obrázek
Obrázek

Pak ale přišel ze strany Bolts tlak...ve druhé třetině jsme celkem vystřelili 21 krát :good: , ve třetí 13krát...dokopy šlo na Vokouna 52 střel, bohužel inkasoval jen třikrát... :(

Na 1:3 snižoval Radim Vrbata. Konečně tedy i on dal gol. Jen tak dál Radime. Asistence Steve Eminger a Steve Stamkos. Pro nahrávajícího Stevena Stamkose byla osmizápasová šňůra bez bodu do statistik nepříjemná, přesto hodnotil výkon celého mužstva dobře: “Myslím, že po dlouhé době to byl jeden z našich nejlepších zápasů.”

Na začátku třetí třetiny Arťyukhin snížil už na 2:3. Asistence Lecavalier s opět Eminger.

No a 3 minuty před koncem Steve Emiger potvrdil povedený den vstřeleným golem. Asistence Jokinen s Arťyukhinem.

V nájezdech se jako jediný prosadil Nathan Horton. Blesky si tak oěpt připisují pouhý bod.

Rick Tocchet si na premierové vítězství ještě musí počkat...
Obrázek

Tomáš Vokoun (52/49)
Obrázek
Obrázek

Druhý gol Panthers
Obrázek
kisin píše:
leci píše:no než se dostanu k zápasu (mimochodem jsou vám hajlajty :?: )
Nee nejdou :-( já teda žádný nenašel . Nebyli jsme v bedně , na netu , takže nebude asi ani hajlajt :evil: něco jak s Atlantou ... nevím co se to děje ... a děje se to jenom u nás snad
jj už je to podruhé :evil: skusím se podívat na Nova Sport na NHL News jestli to tam nebude...
nové třetí dresy Tampa představí v sobotu proti New Jersey. Celkem dresy uvidíme ve 14 zápasech v této sezoně:

November 23 New Jersey Devils
November 26 New York Rangers
December 6 Buffalo Sabres
December 18 Colorado Avalanche
December 30 Montreal Canadiens
January 19 Dallas Stars
January 30 Philadelphia Flyers
February 14 Washington Capitals
February 22 Boston Bruins
March 3 Pittsburgh Penguins
March 17 Toronto Maple Leafs
March 21 Atlanta Thrashers
March 29 Ottawa Senators
April 7 Pittsburgh Penguins

měly by vypadat nějak takto:

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Tak Kočí jde zase k nám....toto už je opravdu taková komedie, že to nemá snad v celé NHL obdoby, co se u nás děje! Fakt to poukazuje, že vedení nemá absolutně žádnou koncepci složení mužstva atd., na náhodu vyloženě!
Plně to vystihuje, jak sem kdesi četl: "Tampa by se měla přestěhovat ze St.Pete Times Fora do cirkusového stanu!"
Jinak ty dresy celkem ujdou - hlavně aby z těch 14 zápasů v nich káplo aspoň 20 bodů :-)
Vrbata: Gretzky mě chválil, Melrose pomlouval

http://hokej.sport.cz/clanek/140407-vrb ... ouval.html
jj je to tak, Kočí se opět vrací :roll:

„Davida jsme měli vždycky rádi. Je to skvělých hoch,“ uvedl ve čtvrtek generální manažer Tampy Brian Lawton. „Hodně důležité je, že David dostatečně dobře bruslí. Jeho hra není jen o rvačkách, umí hrát tvrdě do těla,“ dodal.

tak vítěj zpět Davide :roll:

Když jsem si přečetl ten rozhovor s Vrbatou tak se mi jen potvrdilo, že Melrose moc populární nebyl...co např. řekl Radim Vrbata na svého bývalého kouče:

"U nás v týmu je pár hráčů, kterým se ulevilo, když Melrose vyhodili."

"Vždycky je na hráčích, jak to zvládnou. Ale trenér by měl vytvořit systém. A tam to skřípalo."

"Když jste každý den v kabině, tak je to rozdíl, než když o hokeji vykládáte do televize."

"Za co mě Gretzky chválil, za to mě Melrose pomlouval do novin."

"Melrose ale na přesilovku 5 na 3 klidně poslal pět leváků. To pak člověka ubíjelo a samozřejmě jsem to měl v hlavě."

zdá se že s Tocchetem to bude lepší...v zápase s Canes si připsal Vrbata asistence, proti Floridě konečně skoroval, jen tak dál Radime...
ObrázekObrázekObrázek

[li]Tampa (5-7-6), Nashville (9-8-1)[/li]
[li]Preds mají o 3 body více než my[/li]
[li]pozor na J.P. Dumonta, kteýr už má 20 bodů![/li]
[li]snad se dočkáme první výhry pod Tocchetem, zatím se ná pod ním podařilo pokaždé bodovat[/li]
[li]se soupeřem se zápasu se utkáme letos potřetí, zatím jsme získali proti ním pohý bod[/li]
[li]Nashville z posledních 5 zápasů vyhrál 3...naposledy ale prohrál 1:4 se San Jose[/li]
[li]Tampa z posledních 5 zápasů nevyhrála žádný, vytěžila dva body za prohry na nájezdy...napsoedy 4:3 s Floridou[/li]
[li]z posledních 8 zápasů vyhrála Tampa pětkrát...v posledních třech případech pokaždé zítězila[/li]

Poslední zápas:

7. 2. 2008 Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 1:2p
Je zajímavé sledovat, jak se pomaličku odkrývá ta atmosféra, co byla za Melrose...
Radim se doufám chytne, on potřebuje taky hrát se schopnýma spoluhráčema. Stamkos ten mu zatím centra dělat neumí, Malone, ten neumí vůbec nic, leda Gratton....chtělo by to Jeffa zpátky co nejdřív.
Tak snad dneska konečně vyhrajem...
Mmno on ten nedobry vztah s Melrosem byl z nekolika rozhovoru s hraci mezi radky citit uz pekne dlouho ... . Na vecer samozrejme drzim palce (skoda, ze to neuvidim) ! Vubec mam pocit ze Melrose koucoval a vedeni trejdovalo podle nazoru z internetovych for fanousku (tedy krome kolektivniho prani zkuseneho obrance, to se zatim nepovedlo). Schvalne se nekde mrknete jak zamorsti kolegove fanousci plivou na Vrbatu (a bohuzel i nekteri Slovensti) ...

Hlavne at nekoupej Sundina ... radsi setrit na obrance.
Jestli čerpali z for, tak leda ze zámořských, kde doporučení angažovat evropana padne leda ve vtipu....evropani jsou pro ně podřadní obecně (ne pro všechny samozřejmě), však jaký byl humbuk, když na draft šel Crosby, teďka Stamkos taky velká mediální bublina, a příští rok bude to samé s Tavaresem (ikdyž podle mě je ten vysoký švédský obránce Hedman tuším, křestní si nevzpomenu, daleko užitečnější...). Když to srovnám s tím, jak byl draftovaný třeba Alex Ovechkin....
safa: nemáš pls odkaz na nějaké "spolehlivé" a ozkoušené zámořské forum o Tampě, ať nemusím hledat stylem pokus/omyl?
Kurnik 4:1 výhra, to sem nečekal teda :good:
Jenom těch 7 vyloučených je hodně a taky se zranil Krajíček. Snad bude brzo fit a snad konečně dostane šanci Niskala, který si ji určitě zaslouží!
Neví někdo, v jaké sestavě hrály jednotlivé útoky? Z toho, kdo byl kdy na ledě při golech to nejde vyčíst, podle highlightů to je taky furt jinak, možná VinnyP-Vinny-Marty, Malone-Recchi-Jussi (tohle by mohlo fungovat imho, pokud tam ten, co ho mám tak strašně rád, začne trochu hrát), ale kde zas hrál Stamkos....nevím no.
Jinak Malone 0+3 to je asi nějaká chyba v zápise předpokládám...
Všiml sem si, jak sme měli pěkně rozložené střely, z celého týmu byli jenom 3 hráči, co si nepřipsali střelu na branku, dobré.
Teď ještě dobře pokřtít ty nové dresy proti Devils, aspoň 7:0 :D
Tak Mountaine , já jsem velmi spokojenej . Výkon byl hodně dobrý . Hlavně v 1.třetině , pak jsme se ale zbytečně vylučovali a tím se dostávali z tempa . Stamkos hrál dobře , až na to jeho bránění ( na tom musí zapracovat !!! ) , při jednom souboji za naší braánou tam byl až příliš pozdě a hráč Preds si ho vymotal jak malýho Jardu ... a Stamkos si samozřejmě pomohl držením ... ale jinak hrál dobře . No útoky , to je těžký , Tocchet to neustále měnil , ale nejčastěji jsme hráli v tomto složení bych řekl

St.Louis - Lecavalier - Artyukhin ( Stamkos )
Recchi - Jokinen - Malone
Vrbata - Prospal - Pettinger ( Malone )
Craig - Stamkos ( Artyukhin ) - Hall

fakt neberte to moc na velkou váhu .... je to jen tak orientačně ... Tocchet to měnil neustále , ale vypadá to , že to funguje :thumbsup:

Nevíte někdo , proč nehrál Roberts s Grattonem ?

Jinak k Malonovi , mně se včera líbil , byl bojovnej , vyhrával souboje . Ty jeho asistence byly sice takové nemastné neslané , ale důležité :thumbsup: například ten souboj o puk u Prospalova golu ... tak by se mi líbilo kdyby hrál , dobře se prezentoval i Malík , při tom 3.golu to udělal velmi dobře :D ( možná to ani nechtěl , ale nebudem to řešit :D )

Ted máme Devils , chtělo by to další 2 body :-)
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2019 ST LOUIS BLUES