Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ARIZONA COYOTES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

podle Maloneyho se toho už až do konce offseason moc nestane... neoficiálně jsme už podepsali s Gormleym (který by měl dostat všechen prostor k tomu, aby udělal tým) a náš poslední chráněný agent, Dominque, se rozhodl pláchnout do Evropy.. takže z nadějné trojice Visentin, Lee, Dominque nám nezůstalo nic.. :hroza: :slap:

v současnosti tak nemáme na pozici GK do budoucna v systému nic nadějnýho (btw. odpovědí na Dominqueovo neprodloužení smlouvy bylo angažování, po Plachtovi, dalšího Němce, Niklase Treutleho, který by se měl poprat o uvolněné místo gk na farmě)

Podpisy:
Brandon Gormley (0,85/year, 1 year) *
Niklas Treutle (0,9/year, 1 year) *

takže jestli se někdo budete zajímat o to, jak týmy vypadaj před sezónou, sem zkusim dát ještě jednou pohled na naší předpokládanou line-up bez nějakých otazníků nebo možných změn

Arizona Coyotes pro ročník 2015/2016:
Boedker - Vermette - Domi
Duclair - Hanzal - Downie
Rieder - Richardson - Doan
Vitale - Gordon - Chipchura
Scott - Cunningham
-----------------------------
(Lessio/Dvorak) - (Perlini/Plachta)

Ekamn-Larsson - Michálek
Grossman - Stone
Gormley - Murphy
Dahlbeck
(Samuelsson)

Smith
Lindback
(Treutle)
co se vlastne stalo s Visentinem? Mel to byt novy Price, ne?
minulej rok celej vynechal kvůli zranění, to mu určitě nepomohlo.. na druhou stranu, kdyby před tim chytal nějak zázračně, tak by hádam rok ve vývoji neznamenal s nim neprodloužit :neviem: .. takže možná prostě jenom nenaplnil potenciál.. já bohužel můžu jenom hádat, chytat jsem ho nikdy neviděl :-D .. každopádně naděje jsem do něj vkládal velký (celkově do toho tria, Leeho jsem chytat viděl a celkem se mi líbil, Dominique taky vypadal celkem slibně... nečekal jsem, že to dopadne takhle :thumbsdown: )

nakonec ještě jedna zpráva, co se změn v managementu týká.. přijali jsme Claude Loiselle jako poradce hokejových operací.. :neviem: taky neznam.. "viditelně" to asi nic neovlivní :)

Consultant: Claude Loiselle
A Strome nic?
letos asi ne.. jeho správnej vývoj je pro nás daleko důležitější než nějaká snaha ovlivnit s nim příští sezónu.. navíc centry máme pořešený.. spíš křídla hoří (+ už dříve zmiňovanej puck moving u obránců, tam se člověk musí modlit, že Muprhy, Stone, Gormley pořádně potrénujou přes léto.. což by mohli, další krok v jejich vývoji by nebyl na škodu :bee: ) :jn:
Jenom pro připomenutí k plynulejšímu navyknutí;
v tomhle budeme příští sezónu nastupovat.. :frajer2:
Obrázek
Obrázek

Naše nová druhá farma (pro ECHL) bude Rapid City v Jižní Dakotě, nahradí tak Gwinnett Gladiators.. zase aboslutně žadná návaznost na Arizonu, Phoenix.. podobně jako u farmy z AHL, žádnej důvod ten tým sledovat :thumbsdown: :mf:

Kde jsou ty časy, kdy jsme měli AHL farmu v San Antoniu a ECHL farmu v Las Vegas? :?: :rtfm:
Na druhú stranu ECHL by si nesledoval tak či tak.
obrazově ne, ale zajímal bych se o dění v klubu.. to s výběrem těhle destinací padá, což je škoda... takhle se s mladíky člověk seznamuje prakticky až v NHL :thumbsdown:
Zatim jsem měl možnost vidět jeden intrasquat game a jeden trénink (což neni moc.. někdo zaujal, někdo zklamal, celkově se z toho nedá zatim nic velkýho vyvozovat, uvidíme po větší porci hokeje).. jedna věc je ale už teď přeci jen jasná...

Domi & Duclair válí
Tahle dvojice skutečně vypadá jako TOP6 NHL hráči.. hráli v řadě s Vermettem a zanechali ve mě hodně dobrej dojem... byli cejtit každý střídání, co byli na ledě.. musel by být zázrak, aby neudělali tým.. takovýhle hráči nám v minulosti chyběli.. kam se hrabe Boedker (i když ten odehrál taky hodně dobrej zápas).. hráli proti Richardsonovi, Downiemu a Michálkovi (takže ostříleným NHL hráčům) a vedli si sakra dobře.. :cool:

Strome, Perlini, Samuelsson, Dvořák naopak nic moc
naopak Strome, Perlini, Samuelsson, Dvořák moc neoslnili, hlavně Stroma jsem sledoval dost, ale třebaže byl u puku často, nic kvalitního nikdy nevymyslel... ale byl to jenom jeden zápas, třeba v ostatních hráli líp...

Plus ještě pár offseason moves.. podepsali jsme Dominquea, kterej si to z tou evropou nakonec rozmyslel.. takže nám přeci jen někdo z těch golmanů zůstal... a přivedli jsme Eliotta výměnou za Gormleyho... no nevim.. docela rozpačitej trejd.. do Gormleyho jsem vkládal velký naděje :(, spíš zklamání.. (btw. Elliota jsem v zápase bohužel nesledoval.. je to moc, chtít vidět 40 hráčů během 60 minut, navíc byl jednim z těch, u kterýho jsem v době zápasu ani nevěděl, jaký má číslo, takže zatim nemůžu hodnotit)

Podpis:
Luis Dominque (0,605/year, 1 year) *

Trejd:
Obrázek :arrow2: Stefan Elliott
:arrow: Obrázek Brandon Gormley
ok, tak deme na to :petrik:

ačkoliv se sestavou asi bude míchat, a to přímo úměrně k výsledkům, tak právě takhle bysme měli začít:

SESTAVA:
41 Mike Smith
29 Anders Lindback

23 Oliver Ekman-Larsson (A) - 26 Michael Stone
34 Klas Dahlbeck - 4 Zbyněk Michálek
2 Nicklas Grossmann - 5 Connor Murphy
45 Stefan Elliott

16 Max Domi - 50 Antoine Vermette - 89 Mikkel Boedker
8 Tobias Rieder - 11 Martin Hanzal (A) - 10 Anthony Duclair
24 Kyle Chipchura - 12 Brad Richardson - 19 Shane Doan (C)
48 Jordan Martinook - 15 Boyd Gordon - 17 Steve Downie
14 Joe Vitale - 28 John Scott

pár poznámek:
- překvapením je určitě Martinook, na kterýho se z kempu ozývaj jen slova chvály.. no zbytek sestavy docela podle předpokladů z léta...

pozitiva:
- měli bysme být daleko kvalitnější směrem dozadu
- třetí lajnu máme asi nejlepší v celý NHL .. :slintac: na tohle trio se těšim moc, hádam to bude v zápasech znát.. snad zůstanou co nejdýl spolu :petrik:

negativa:
- o skill v top lajnách se nám budou starat dvacetiletý mladíci, přičemž je řeč o všech křídlech.. nejstarší je Boedker (25).. Vermett i Hanzal si svojí práci odvedou, ale oni maj přeci jen trochu odlišný úkoly.. hlavní porce ofenzivy bude na klukách, co ještě v Americe nemůžou ani legálně chlastat, což se asi na výsledcích projeví... kolik bodů by byl úspěch pro mladíka, kterej hraje první sezónu v NHL? 25? 30? .. my od nich potřebujeme 40 - 50 abysme byli konkurenceschopní... takže maj co dělat :bitka3:

celkový vyhlídky:
osobně si myslim, že jak bude sezóna pokračovat, tak budem lepší a lepší, až se mladíci víc otrkaj, hádam, že budou platnější... tudíž cíle by měli bejt asi následující..

1. přežít úvodní měsíc, kdy máme navíc vskutku vražednej rozpis :eek2: .. přičemž přežít znamená udržet se okolo 50% hranice, klidně trochu pod ní, ale ne významě
2. začít play off hunt už někdy v listopadu, a to hezky postupně, trpělivě.. (tzn. po malých krůčkách se snažit překračovat tu magickou 50% hranici, abysme před trade deadline ještě byli ve hře)

Ačkoliv s tim málkokdo bude souhlasit.. když věci klapnout jak maj, tak to letos může vyjít :cup: .. už by btw. taky bylo na čase :dup: We will prevail!

Obrázek
btw. ještě že začínáme zrovna s LA, to jsou body zadarmo, což se do startu určitě hodí :klobuk:
Tonight we feast like Kings :king: YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESS :clap: :clap:
Obrázek

* Tak takhle by to šlo.. Michálek, Gordon, Martinook, Boedker, Rieder a Smith mezi pozitivy :plus: ... Downie, Duclair mezi negativy :minus: .. přičemž man of the match jednoznačně Michálek... the differencemaker.. vždycky dokázal v obraný třetině udělat rozdíl.. neskutečnej hráč co začal sezónu v neskutečný formě :clap: ... ostatní tak nějak průměr, ani neoslnili ani nezaostávali...
* Domi 1+1 a párkrát se pěkně zapojil do útočných akcí.. no, do budoucna od něj budeme potřebovat víc, ještě to neni takovej výkon, jakej bych očekával, ale určitě může bejt spokojenej...
* Přesilovka zatim naprostá katastrofa :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: ...
* Obranná hra.. Coyotes ugly are back :thumbsup: líbí se mi, že na oslabení nechodí náš první pár, díky tomu naskakujou hned po skončení nevýhody, což nám několikrát pomohlo získat momentum (podrželi puk, rozehráli).. tohle je velký pozitivum, kdyby po přesilovce nastoupil třeba třetí pár, mohli bysme se lehce dostat znova pod tlak.. podle mě je to rozhodně zaznamenáníhodné a jestli to tak vydrží i nadále, tak nám to pomůže předejít hodně gólům :clap:
* celkově co dodat, začátek jak z říše snů (i když ta první třetina byla hlavně o modlení se, ale to bylo tak nějak dáno tím, že pro nás to byl první zápas, a LA už byli rozehraní, takže z toho nedělam moc vědu.. přežili jsme a navíc s dvougólovym vedením).. no pořád 81+ to go.. jestli si někdo myslel, že letos budeme jenom pasažeří, bude patrně zklamanej.. ať v tabulce skončíme kdekoliv, minimálně zatraceně těžkej team to play against, je přesně to co v Arizoně můžete čekat.. což je imho po minulý sezóně i to nejlepší, v co jsme mohli doufat.. keep rolling :pray:

ještě naše special teams...

Oslabení:
34 Klas Dahlbeck - 4 Zbyněk Michálek
2 Nicklas Grossmann - 5 Connor Murphy

48 Jordan Martinook - 15 Boyd Gordon
50 Antoine Vermette - 12 Brad Richardson
8 Tobias Rieder - 11 Martin Hanzal

Přesilovka:
89 Mikkel Boedker - 23 Oliver Ekman-Larsson
8 Tobias Rieder - 50 Antoine Vermette - 19 Shane Doan

26 Michael Stone - 5 Connor Murphy
16 Max Domi - 11 Martin Hanzal - 10 Anthony Duclair
Domi for Calder! :hfman:
Jen tak dál kluci! :thumbsup: Držím palce!
parádní hokej.. jsme začali hrát play off style už od prvního zápasu, a soupeři na to očividně nejsou připravení.. Pittsburgh svým nasazením nijak nevybočovali z říjnovýho tempa, my hráli jak finále Stanley Cupu a na výsledku se to projevilo :cool: ..

Obrázek

Je tam spoustu pozitiv..
:plus: Mike Smith byl vyhlášen třetí hvězdou prvního tejdne, a to naprosto zaslouženě.. Některý jeho zákroky byly ze škatulky unbelieveble, z 69 střel pustil zatim jenom 2; rozhodně úplně jinej obrázek než minulej rok.. konečně si začíná zasluhovat svůj paycheck, a konečně taky ten trejd Dubnyka pryč začíná dávat smysl... no, jak řekl sám Smith, jsou zatim jenom dva zápasy, chce to pokračovat..
:plus: Domi, whow, zase byl v zápase cejtit.. Pravděpodobně ještě nehraje líp než třeba Doan nebo Boedker, ale tohle je pořád jeho začátek, u prvně jmenovánýho už je to skoro konec.. už teď se mi ale líbí jakej má vliv na hru..

Těch pozitiv bylo víc... celkově naše obětavost, nasazení, ale i efektivita.. co bych ale vypíchl je Tippettův komentář po pondělním tréninku.. nedá mi to, ale musim si rejpnout to těch, co v Grossmanovi vidí špatnýho beka... proti Penguins to byl jeho zápas (Michálek byl zráněnej, možná by ho jinak zastínil :neviem: ) .. celkově je jeho přínos pro hru zatim nedocenitelnej (viz naše hra v oslabení, oproti loňsku jako den a noc :slintac: )
Dave Tippett píše:The “fancy stats” are fine, Tippett says, but teams win and lose based on how well they perform and manage the details of the game.

“All these ‘fancy stats’ sometimes don’t tell the true story of what actually happens in the game,” Tippett said after Monday’s practice. “’Fancy stats’ are for people that want to be fancy and act smart and feel like they know everything about the game, but when you get in the trenches the ‘fancy stats’ don’t matter that much. ‘Gross’ is a guy that plays in the trenches.”
Pár negativ by se ale našlo
:minus: ačkoliv zatim body sbíraj, na ledě nepůsobí přesvědčivě.. řeč je o druhý lajně (Rieder - Hanzal - Duclair) .. Jestli chceme být play off team.. musí být lepší.. musí líp kontrolovat puk, trávit víc času v útočnym pásmu.. musí bejt zkrátka lepší...

celkově
jednoznačně spokojenost.. proti Tučňákům jsme špatně odehráli jenom tu poslední třetinu, což zase neni nic divnýho, když to byla 6 třetina během 24 hodin... teď nás čeká lautr to samí v podání Anaheimu a Minnesoty, tak uvidíme jestli podobnej výsledek dokážem zopakovat... Na konci sezóny můžou o postupu do play off rozhodovat každý body, proto jsem rád, že o každej tak bojujem ... Hockey the hard way, thats us :klobuk:
nie ze by som vam to zavidel, ale proti pens ste mi dodrbali tiket :bitka3:
petrik píše:nie ze by som vam to zavidel, ale proti pens ste mi dodrbali tiket :bitka3:
To spis dodrbali Pens ne? Yotes nejsou tymem co by umyslne prohraval :nono: :)
Selly8 píše:
petrik píše:nie ze by som vam to zavidel, ale proti pens ste mi dodrbali tiket :bitka3:
To spis dodrbali Pens ne? Yotes nejsou tymem co by umyslne prohraval :nono: :)
Ved ja som ani necakal ze by prehrali umyselne… :jn: ale pravda, pens to dodrbali tiez a fest… :(
on někdo vsází proti Coyotes a doufá, že vyhraje? :sok: :slap: :hroza: :thumbsdown: :neviem: :hehe:

btw. ještě přidam jeden poznatek.. když jsem trochu hloubš přemejšlel, co tý druhý řadě chybí, tak je to podle mě nějakej playmaker.. Rieder i Duclair jsou oba rychlý, přímočarý.. chce to někoho, kdo by uměl podržet puk, zpomalit to trochu.. dobře načasovat přihrávku.. Domi by byl ideální volbou, ale tím by se nám zase rozpadla první řada, ve který by v znikl stejnej problém...

čistě z architektickýho hlediska (z takovýho GM pohledu) bych zkusil posunout Riedera do třetí řady a Chipchuru do druhý.. protože ta třetí řada zatim taky úplně nenaplňuje moje očekávání (zároveň ani nehrajou vyloženě špatně, ale nejlepší 3rd line v NHL to zatim teda rozhodně neni :D )... tam je toho puck handlingu zase podle mě moc, na úkor rychlosti...

Mnou nabízeným tahem bysme dosáhli větší rovnováhy a vyváženosti.. ale to je bohužel všechno jenom na papíře a v rámci teorie :( .. Chipchura už několikrát zkoušel TOP6 line a nebylo to ono... nevim, proč by to teď mělo bejt ono .. třeba faktor Duclair :hmm: .. :arrow: :pray:

No to jenom v rámci úvah, celkově to ale myslim dobŕe vystihuje, co nám v současnosti v útoku nejvích chybí, a co tam naopak přebejvá.. máme o jedno rychlí křídlo navíc a o jednoho playmakera míň :-/ .. na druhou stranu to jenom kua z mýho pohledu a pořád jenom po dvou odehraných zápsech.. po dvou tejdnech to může vypadat úplně jinak... :klobuk:
Duclair :klobuk: Smith :thumbsup: Domi :slintac: :wub:
Duclair and Domi! :hfman: :good:
Domi! :clap: :wave:
Ten Domi to je totální blázen, takhle tam lítat... :cool:
tak jestli jsem v prvních dvou zápasech kritizoval druhou lajnu (jako že, podle mě, oprávněně).. tak dneska mě umlčeli tim nejlepšim možným způsobem... naše nejlepší řada v zápase + Boedker byl zase ještě dost vidět.. no ale zápas ovládli jiní... Domi + Duclair + naše sturkturovaná obranná hra :sok: ... k tomu ani netřeba moc dodávat.. perfektní večer se všim všudy.. to bych si musel dát facku, kdybych k tomu měl psát nějaký negativa (i když možná ta přesilovka by ještě bodla trochu vylepšit... :jn: ) ...

Soupeři si zatim nedokážou poradit s naší strukturovanou hrou (a to na nás všichni byli víceméně dobře odpočatí a připravení).. navýše hra našich obránců v obranym pásmu nám zkrátka vyhrává zápasy.. děláme strašně chytrý rozhodnutí v naší vlastní třetině, z čehož + samozřejmě z rychlosti a skillu mladíků, pak pramení šance a góly... :klobuk:

těch pozitiv bylo spoustu, u drtivý většiny hráčů bych byl schopnej napsat něco dobrýho.. no, chce to nepolevit, a uvidíme, kde až se ta vítězná šňůra může zastavit (rozpis nám v tom nepomáhá, po takovymhle výkonu, hned druhej den zase makat na 100 % :bitka3: ) ..

Kvůli takovýmhle zápasům a výkonům se ten hokej hraje (a koukán na něj).. samí dobrý pocity převládaly.. nádhera.. přijemná změna oproti loňsku :wave:

Obrázek
tak už máme za sebou i první prohru.. dneska to prostě nešlo.. chyběl benzín.. Minnesota vyhrála stylem start - cíl.. nebyl moment, kdy by sem si vyloženě říkal, že máme nějakou reálnou šanci vyhrát.. na druhou stranu si nemyslim, že by nám mělo vzít momentum... ti dva blázni pořád dominujou (Domi + Duclair :poklona: )... zase to byli oni, kdo nás udržel ve hře... a dneska jsme prostě nestíhali bejt, tam kde jsme měli bejt.. nebylo to tak, že by se Minnesotě povedlo tu naší strukturovanou hru prolomit, ale taková hra tam od nás prostě dneska nebyla, díky čemuž jsme jim to vítězství trochu darovali...

I tak je pozitivem, že jsme se dokázali v zápase udržet až do konce (i když to bylo i trochu díky rozhodčím, a Minnesotské nedisciplinovanosti, nebýt té série vyloučení ve třetí třetině, tak si žádný momentum na vyrovnání nepřipraprvíme)..

negativem je už určitě na plno přesilovka.. protože v takovym zápase jako včera, to byla právě hra v početní výhodě, co nás mohlo dostat zpátky do zápasu a zajistit nějakej bod.. nefunguje to zatim, což je škoda.. kdyby to fungovalo, tak jsme mohli i v takhle špatně odehranym zápase pomýšlet na body... (+ rozhodčí, co pískne v oslabení při hře bez brankáře icing a místo toho, aby sme měli útočný pásmo se buly stěhuje do středu? :?: .. to taky svět neviděl.. ale tak lepší že se to stalo teď než ve finále stanley cupu)

Celkově se asi stalo, co se muselo stát.. no psychologická výhoda by pořád měla bejt na naší straně, chtělo by se na tý euforický vlně ještě trochu svést (aspoň proti Bostonu, ideálně i na začátek tripu), protože až se to trochu ustálí, tak chtě nechtě začneme mít zase trochu větší problémy vyhrátavat zápasy.. a nějakej náskok ze začátku sezóny by určitě nebyl na škodu :jn:

Obrázek
2310 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2019 ST LOUIS BLUES