habs píše:blackhawks88 píše:Prajem si aby isiel Halak do Dallasu ( Moze byt aj iny team) no a ako tu spomenul begbee na trhu ziskaju viac za Price
Ak by ste boli generálnym manažérom Montrealu Bobom Gaineym, ako by ste riešili brankársku situáciu? Vymenili by ste Pricea, vymenili by ste Haláka, alebo si ich udržali oboch? Na túto otázku odpovedalo trio kanadských odborníkov z TSN.
Keith Jones: Vymenil by som Pricea. V ére platového rozpočtu je podľa mňa fajn mať jedného brankára. Urobte si svoje rozhodnutie; pre mňa je Halák brankárom číslo jedna a vo Východnej konferencii sú k dispozícii posledné štyri postupové miesta. Za Careyho Pricea dostanete viac. Videli ste ho ako voľbu v prvom kole draftu. A vo výmene? Price prinesie viac. Prinesie cenné aktívum, možno špičkového obrancu a niečo, čo Montreal veľmi potrebuje.
Bob McKenzie: Ponechal by som si oboch. Dôvod, veľmi jednoduchý, je, že Halák hrá príliš dobre na to, aby bol teraz vymenený. Avšak, okrem jedného štartu nemá žiadnu skúsenosť z play-off. Ďalšou vecou je, že ak by sa Pittsburgh vzdal Marc-Andre Fleuryho tak rýchlo, ako ľudia chcú, aby sa Canadiens vzdali Careyho Pricea, kde by teraz Penguins boli?
Darren Dreger: Hovorím, vymeňte Careyho Pricea. Myslím, že medové týždne skončili. Ako všetci vieme, história ukazuje, že v Národnej hokejovej lige nie je taká vec ako mať dvoch štartujúcich brankárov, dve jednotky. Halákove čísla sú lepšie, takže je evidentne lepším brankárom. slovakNHL
Jj, zaregistroval jsem tuhle diskusi. A nutno říct, že v každém názoru je kus pravdy a Gainey to rozhodně nebude mít lehké. Ale dostal se do téhle situace sám před dvěma roky, když pustil jasnou jedničku Hueta a na jeho místo "vhodil" Priceho a udělal z něj druhého "St.Patricka"... Ten mladík měl zůstat minimálně aspoň sezónu na postu dvojky a postupně se propracovat na post jedničky. Teď vidíme, k čemu takhle unáhlené a trochu populistické rozhodnutí vedlo!
Asi je pravdou, že za Priceho bychom získali víc, přece jenom je to mladý a stále hodně perspektivní gólman - ale podle mě NE v Montrealu!!! Jemu by určitě odchod pomohl, i když po čase bychom si nejspíš "rvali vlasy"... Ale už několikrát jsme se v minulosti přesvědčili, že co funguje jinde, v Montrealu tak úplně neplatí - je to hodně zvláštní místo pro hokej, které asi jinde nenajdeme. I podle očitých svědků, s kterými jsem měl možnost mluvit, je tam prostě v celém městě přímo hokejové šílenství a úplně všechno se tam hrozně rozebírá. Není tedy divu, že spousta hráčů takovou atmosféru nerozdýchá...

To je Míro svatá pravda co jsi napsal,jako lze souhlasit v podstatě s každým názorem aktérů diskuze.Pouze doplním a dám svoje stanovisko.
Já osobně bych se přiklonil k poslednímu názoru pana Darrena Dregera.Ačko-li není nutnost v současné době zbavovat se hned brankáře a bránkaři nejsou tou palčivou bolestí Canadiens,je nutné v mužstvu něco okamžitě změnit a to hned!!!!!Minimálně změnit bojového ducha a konečně přivést snipera,který nějakou sezónu bude pravidelně střílet branky!!!!To je naše dlouhodobá bolest!!!!

Cammalleri je v tomto ohledu sice nadějný,ale nevyrovnaný a také Gionta zatím nepředvádí to co jsem si od něj v létě sliboval.Omlouvám ho pouze z důvodu nerozehranosti po těžkém zranění!!!

Použil bych výměnu golman za špičkové zboží v podobě nějakého předního hráče draftu a nebo hotového,již vyzkoušeného hráče,který by ještě dokázal zachránit,jakž,takž zpackanou sezonu.Ta druhá varianta je,ale málo pravděpodobná,protože ostatní kluby budou sotva uvolňovat svoje hvězdy uprostřed rozehrané sezóny.Snad je Kovalčuk z Atlanty by se nabízel,ale pokud jsem informován tak Montreal neprojevil zatím o něj nijaký zájem.Navíc takový hráč by byl velmi drahý a je otázka,koho dalšího bychom museli pustit abycho se vešli do plat.stropu.
Ale k výměně ANO či NE.
Podle mě Price je tu třetí sezónu a stale nic jako fanoušci neděláme než,že čekáme až bude chytat jako pán bůh.Zatím se tak neděje i když je fakt,že za děravou obranou a v bouřlivém prostředí Bell Centre se chytá každému brankáři Canadiens špatně .Je to nápor na psychiku jako hrom.Dodnes mě vadí,že jako superhvězda se minimálně jednou či dvakrát za zápas dopustí nějaké chyby a to i velké,z které inkasujeme.Buď blbě vyjede(viz srážka s Janssenem ze St.Loius),nebo nekoncentrovaně reaguje na některé střely z dalky,které mu propadnou do brány.Málo platné,brankář je poslední instance a pokud selže,tak to má vliv na celé mužstvo.Golman musí být jistota a to Carey v současnosti není.Co je platné,že nás Carey dobrým a někdy fantastickým zákrokem podrží,když později přijde chyba,která mužstvo rozhodí a nakonec prohrajeme.
Ke všemu se teď přidala kritika spoluhráče Markova z treningu a jestli tomu dobře rozumím,tak Carey trening delší dobu flákal a ostatním to začalo mírně řečeno,lézt na nervy.Určitě i to má neblahý vliv na náladu v kabině mužstva a je jen dobře,že právě s příkladem hrající Markov mladému klukovi připoměl,aby se nad sebou měl zamyslet,jinak tam vůbec nemusí s nimi v kabině být!!
Navíc by si měl Carey uvědomit,že za tři roky dostal v Canadiens nespočet šancí prokázat svoji nenahraditelnost,ale ani jednu sezónu nezachytal tak, jak by jsme od něj očekávali a chtěli.
Nevím,nechci ho odepisovat,ale postupně s ním ztrácím trpělivost!!
Halák zdejší situaci daleko lépe zvládá i když je faktem,že jako od nekanaďana se tu od něj vlastně tolik zázračného nečekalo.
V současnosti je Jarda lepší a už před zápasem máme s ním daleko větší šance zápas vyhrát,než-li s Pricem.Osobně je to problém i psychiky obrany,která si s Careym v zádech nevěří a ještě víc chybuje,než obvykle.
V létě se budou řešit peníze pro naše brankáře a oba mít nemůžeme. Teď by opravdu byla největší šance golmana vyměnit a něco pořádného za něj utržit.

Jak bylo řečeno u kanadských fanoušků a vedení klubu je Price nedotknutelný a víc se počítá s odchodem Haláka.Já bych to,ale riskl a udělal to obráceně.Nechal bych si Haláka a zkusil bych k němu Sanforda nebo Desjardinse ,kteří v AHL mají skvělá čísla.
Koneckonců v budoucnu se počítá s vysokým Missiainem,který fanouškům připomíná doby Drydena.To bude také golman,který se brzy bude rvát o míst v Hamiltonu a později v prvním mužstvu Canadiens.
Jak bylo řečeno!!Za Price bychom mohli žádat mnohem víc než za Haláka.A proč toho nevyužít?
Vsadil bych na vysokou kartu,bez ohledu na to,že budu někdy litovat, třeba i zlepšených výkonů Price v jiném mužstvu!!!!!
Kdo nic nedělá,sice nic nezkazí,ale ani nevylepší!!!! Ten kdo na promyšlených základech riskuje,může v daný okamžik mnohé získat!!!!!Riskl bych to a vyměnil Price za pořádného kanonýra s tím,že třeba budu muset ještě přidát hráče,abych srovnal peníze pro platový strop..Ať ta výměna konečně jednou za něco stojí!!!!!!
V současnosti bych už nekoukal nato, jestli sezónu ještě zachráníme pro PO nebo ne.(Chci tím říct,že oželím jestli letos nebudeme v PO)

Ale další roky musí nastat změna!!!!!!!!CHci hrát dlouhodobě o špici celé NHL a SC!!!!!!!