3:2
Povinné dva body z Toronta jsou doma.
První třetina (střely 9:17)
5:08 Mark Recchi prokázal svou zkušenost a před brankou se neunáhlil a ještě přihrál volnému
Jokinenovi, který Bolts posílá do vedení 1:0. Mimo Recchiho si asistenci připisuje i Mike Lundin.
7:34 Ve vedení Bolts nepobyli dlouho. Leafs se podařilo dotlačit puk do branky. Střecem je
Stajan.
Poté přichází série 4 vyloučení za sebou. Na trsetné pokaždé hráči Bolts. Zvláště ty poslední dvě jsou hodně nepřijemné-víc než minutu se bráníme ve 3.
Mike Smith nás ale podrží a stav se nemění.
15:37 Mike Smith rozehrává na Vencu Prospala. Ten dlouhou přihrávkou najde
Vinnyho Lecavaliera, ten si puk převezme a zakončí jednou rukou ála Petr Forsberg. Krásný gol.
„Václav mi poslal skvělou přihrávku, která se odrazila od mantinelu přímo přede mne. Nebyl jsem si jistý, jestli gólman můj unik nezastavil betonem, ale naštěstí to skončilo v síti,“ popsal svou první trefu v zápase
Lecavalier.
„Vincent je úžasný talent, jeden z deseti nejtalentovanějších hráčů světa. Lidé to mohli vidět na vlastní oči,“ ocenil blafák ála Forsberg v podání Lecavaliera kouč
Barry Melrose.
Druhá třetina (11:9)
4:08 Vinny Lecavalier vyhrál buly v přesilovce u Toskalovy branky. Poté ze skrumáže o puk odjel před branku. Meitím se puku dotkl Stamkos a poté v pádu poslal Venca Prospal puk před branku, kde stál
Lecavalier, který si se situací poradil jako pravý kanonýr. Bolts už vedli 3:1.
„Nabídli jsme mu hodně příležitostí a takový hráč je dovede využít,“ uvedl kouč Javorových listů
Ron Wilson.
„Vincent patří mezi nejlepší hráče v lize, kterému nesmíte dát prostor. Ze tří šancí je schopný dát dvě branky. Jiní hráči potřebují ke vstřelení gólu třeba pět příležitostí.“
První bod v NHL si při tomto golu připsal
Steven Stamkos, čehož si všimli i fanoušci v Air Canada Centru.
„Mám pocit, že to bylo slyšet víc, než když skórovali Maple Leafs. Je úžasné mít takovou podporu fanoušků,“ prohlásila jednička letošního draftu.
První dvě třetiny nám Toronto hrozilo pouze v přesilovkách. Bohužel my jsme byli tak hloupí, že jsme jim je poskytovali. Za ty dvě třetiny jich Leafs hráli 6. A bohužel se jim povedlo dát dva goly:
13:15 Grabovskij našel krásnou přihrávkou přes brankoviště v přesilovce
Van Ryna, který se nemýlil-3:2.
Třetí třetina (5:13)
Prvních 10 minut třetí části jsme s Leafs hráli vyrovnanou partii. Bohužel ve druhé části třetí třetiny se Lefas dostali do velkého tlaku. Naštěstí je v naší brance výborný Smith, který pochytal všechno. Zvláště jeho zákrok při přečíslení 2 na 1 byl velmi důležitý.
Nakonec Bolts Lístky ubránili a připsali si letošní druhé vítězství.

V dalším zápase je čeká rozjeté
Buffalo, které bude velmi těžkým soupeřem.
-3 goly. Více golů jsme letos nedali. Pouze s Atlantou jsme dali stejný počet...i tak je to ale bohužel málo...
-Vinny Lecavalier, Mike Smith
-první Stamkosův bod
-opět jsme se nechali přestřílet (25:39)
-Leafs jsme mohli dát víéce golů
-časté vylučování
Smith
Grabovskij
Lecavalier
Marty St.Louis dřel a makal naplno, ovem bod si nepřipsal

Mike Smith (39/37)

Lecavalier nejenže dva goly dal, ale jednomu i zabránil

Venca Prospal se nebál tlačit do skrumáží před brankou...zaslouženě tak má 2 asistence

Evgeny Arťyukhin/Ryan Malone

Steve Stamkos hrál velmi dobře...zde ovšem dostal hit od Stralmana

Meszároš

[nhltv]20082009,2,128[/nhltv]